Dodaj do ulubionych

Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie??

IP: 78.150.65.* 27.01.08, 21:27
wybieram sie tam z rodzinka na wakacje w lipcu dokladniej 16 lipca wzielismy
pakiet z all inclusive czy ktos ma jakies opinie na temat hotelu, okolicy, a
moze jakies zdjecia? Jakies porady dotyczace wycieczek? Myslelismy nad
wynajeciem samochodu zeby samodzielnie objechac wyspe....
Dziekuje za wszelkie opinie i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.aster.pl 02.02.08, 22:35
      Pozdrawiam. Zajrzyj na stronę www.holidaycheck.pl. Tam znajdziesz
      informację o hotelach na całym świecie,opinie klientów, zdjęcia,
      filmy video.
      Ewa
    • Gość: Mrusia Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.gal.pl 23.07.08, 21:46
      Maria Eugenia to specyficzny hotel - na pierwszy rzut oka o wielkie
      bezduszne bloczysko. Kiedy się jednak przestanie zwracać uwagę na
      jej architekturę to okaże się, że jest tam bardzo fajny klimacik do
      spędzenia wakacji. Przede wszytskim hotel jest położony na w centrum
      ogromnego terenu, gdzie sa i boiska i wielki basen i mnóstwo fajnych
      miejsc do zabawy dla dzieci. Piękny zielony trawnik pełen leżakó z
      powodzeniem zastępuje plażę, a widoki z klifu są niesamowite.
      Polecam zwłaszcza spacer nadmorskim bulwarem w stronę zatoczki z
      plażą o zachodzie słońca - rewelacja dla romantyków! Poza tym w tym
      sezonie jest tam przesympatyczna polska animatorka. Wogóle obsługa
      hotelu, razem z trochę szalonym dyrektorem-kolekcjonerem dziwacznych
      kapeluszy, stwarza bardzo sympatyczną atmosferę do beztroskiego
      wypoczynku. Mnie się tam fajnie spędało urlop z mężem - polecamy.
    • Gość: Ań Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.lokis.net.pl 12.05.09, 06:47
      Wylatuje 20.05.2009 z Itaki, po przeczytaniu opini licze na miły
      pobyt. Ciekawi mnie czy polska animatorka przebywa cały czas w tym
      hotelu?? Czy wycieczki fakultatywne są dla grup tylko z polski i
      polskim przewodnikiem?? Czy w pobliżu jest dobra wypożyczalnia aut i
      ile kosztuje doba ??

Mam pytanie, czy może ktoś w tym terminie też się tam wybiera
      obojętnie z jakiego biura podróży???

Pozdrawiam i czekam na odp. :)
      • agrafka781 Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? 12.05.09, 12:45
        witam

my też lecimy 20.05 z itaki- ale jesteśmy trochę wkurzeni bo
        podpisywaliśmy umowę ma club hotel Tonga a wczoraj dostaliśmy
        info,że zmieniają nam hotel. Póki co udało nam się wywalczyć pokoje
        z widokiem na morze, jako rekompensatę- czy wy macie też taki pokój
        i czy był dodatkowo płatny?
        • Gość: anka Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 15:50
          witam byłam dwa lata temu w hotelu Tonga i rok temu w Marii Eugenii
          jak miałabym wybierać w tym roku wybrałabym zdecydowanie Tonge nie
          wiem dlaczego tak postapili z wami
        • Gość: Ań :) Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.lokis.net.pl 16.05.09, 06:00
          Witaj agrafka781.
          Współczuje zmian.
          Super,że wybraliście pokój z widokiem na morze, z tego co czytałam
          jest dużo ciszej i chłodniej.
          My niestety musieliśmy dopłacić za ten widok po ok 180zł za osobę,
          ale wykupiliśmy jako last... to i tak było taniej :)
          Lecimy przed godz. 22 z Okęcia, ale że jesteśmy z okolic Trójmiasta
          więc przed nami jeszcze podróż pociągiem 5h ;/
          Skąd jesteście, jedziecie z dziećmi i czy też wylatujecie o tej
          samej godz. ???

Czy ktoś z Was może polecić dobrą i uczciwą wypożyczalnie
          samochodów w pobliżu tego hotelu??
          Jakie macie doświadczenie i wspomnienia z korzystania z
          wypożyczonego auta???
          W Polsce nie raz korzystam z tej możliwości, zastanawiam się jak
          jest Balearach :)
          Prosze poleccie jakąś wycieczkę fakultatywną
          ?!!!!!
          • agrafka781 Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? 20.05.09, 10:55
            Wylatujemy o 21:45 , więc lecimy razem:)
            Zabieramy 14 miesięczną córeczkę- wy też z dziećmi?
        • Gość: ANDZIA Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 16:35

Witam
          mam pytanie do tych którzy byli z dziećmi w tym roku, w hotelu maria
          eugenia...jakie są warunki,czy jest czysto? czy nie ma robakow
          zadnych?podobno hotel pokoje są po generalnym remoncie w zeszłym
          roku, czy to prawda? powiedzcie czy jest tam bezpiecznie,czy lepiej
          wziąść sejf? proszę o pilną odpowiedz,bo wylatujemy już za tydzień...
          • Gość: Mądrala Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 16:56
            To najpierw kupiłaś wycieczkę a dopiero teraz pytasz. Zastanów się!
            • Gość: ANDZIA Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.06.09, 08:21
              WIĘCEJ WIADOMOŚCI SIĘ ZAWSZE PRZYDA!!!MĄDRALO...
              • Gość: E.K. Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: 83.136.224.* 19.06.09, 10:09
                Cześć!Dlaczego żadna z osób które wcześniej wylatywały ( maj,
                początek czerwca)a same były zainteresowane hotelem Maria Eugenia
                nie umieszcza aktualnych informacji. Bardzo proszę o opinie!
                Pozdrawiam
                • Gość: ANDZIA Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.06.09, 14:50
                  WŁAŚNIE TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM CZEMU NIE MĄGĄ NAPISAĆ KILKA SŁÓW Z
                  POBYTU W TYM HOTELU.
                  NAPISZCIE PAŃSTWO JAKIEŚ INFORMACJE...
          • agrafka781 Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? 26.06.09, 22:49
            witam

byliśmy w hotelu pod koniec maja - z rocznym dzieckiem- szczerze
            polecamy. Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki
            wymieniane co trzy dni, piękny widok z balkonu Jedzenie jest bardzo
            urozmaicone, obsługa przemiła. Przy basenie ( dużym i czystym)
            mnóstwo leżaków. Co do bezpieczeństwa - trudno mi powiedzieć, bo nie
            zostawialiśmy w pokoju nic cennego.
            Jedyny minus to bardzo mało podjazdów dla wózków, żeby dojść do
            plaży (5-10 min)trzeba pokonać kilkadziesiąt schodów.

Miłego urlopu
    • Gość: agnieszka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 08:09
      Witam,

w tym hotelu spędziłam( wraz z mężem i niespełna 2letnią córeczką
      ) 2 tygodnie w terminie od 17.06.2009 do 1 lipca. Ogólnie uważam, że hotel jest godny polecenia. Bardzo ładnie położony. Szczerze zachęcam do rezerwacji pokoju z widokiem na morze, bo po pierwsze są one przestronniejsze niz te od strony ulicy a ponadto od strony morza jest ciszej i co NAJWAŻNIEJSZE- chłodniej, słońce świeci tam prosto w okno do godzin południowych. Jeśłi ktoś nie zarezerwował takiego pokoju w Polsce, to bez problemu mozna to zrobić na miejscu w recepcji- podobno nawet bardziej się to opłaca.
      Jedzenie super, pokoje są sprzątane codziennie, ręczniki zmienianie co 3 dni. Na suficie wiatrak. Obsługa hotelu bardzo miła i przyjazna.Bardzo dobre ( jak na system all inclusive ) alkohole i drinki w barze.
      Minusy ( ale niezbyt moim zdaniem istotne ):
      - aby dojść do plaży należy zrobić sobie ok 15 min. spacerek, dużo schodów - jest to szcególnie uciążliwe gdy ma się małe dziecko i wózek; plaża bardzo ładna, woda czysta, ale straszny tłum...
      - łazienka w pokoju może budzić pewne zastrzeżenia, jest mała a przy wannie można zauważyć gdzieniegdzie jakies zabrudzenia...
      - animacje hotelowe na niezbyt wysokim poziomie...
      - miejscowość nie jest atrakcyjna, nie ma tam nic wartego zwiedzenia
      Warto wynając samochód , ale nie w hotelu - ceny kosmos. My wypożyczyliśmy w wypożyczalni o nazwie AutosVeny.
      Bardzo sympatyczni animatorzy, w tym 2 Polki - Ania super!
      Jest dostępny kort tenisowy - nawet nie trzeba brać własnych rakiet, bo są dostępne w recepcji - kort i sprzęt gratis! Boisko do kosza i siatkówki. Dla dzieci fajny mini club pod palmami. Jest także plac zabaw i dmuchany zamek do skakania, ale w tej temperaturze żadne dziecko nie korzystało z tych atrakcji.
      W hotelu wypoczywają głównie Polacy i Francuzi. Basen jest wspaniały, duży i czysty; dla dzieci brodzik (60cm).Trzeba jedynie uważac na dzieci przy basenie, bowiem cały teren jest wyłożony bardzo, ale to bardzo nierównymi powyłupywanymi płytami kamiennnymi i o rozbite kolano czy nos jest naprawdę bardzo łatwo.

To mniej więcej wszytsko,życzę wszystkim udanego pobytu !

Agnieszka
      • Gość: E.K. Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 83.136.224.* 07.07.09, 10:09
        Witam!
        Super, że napisałaś aktualną oceną. Wybieram się pod koniec sierpnia
        do tego hotelu, tak więc wszystko z nim związane mnie interesuje.
        Czy mogłabyś podać cenę wynajęcia auta za ile dni i jakie to autko?
        Czy wiesz ile wynosi dopłata do pokoju z widokiem na morze na
        miejscu a ile w biurze? Pozdrawiam i czekam na informacje. Może
        jeszcze coś Ci się przypomni o czym warto napisać, to będę
        wdzięczna.
        • Gość: agnieszka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:24
          Cześć,

najtańsze auto to była KIA picanto -na 1 dzień kosztowała 30 EUR, VW polo i Fabia diesel -33 eur,Seat Leon i Golf chyba koszt. 40 EUR; my wynajęliśmy Seata Altea bo akurat wówczas ten był dostępny i kosztował 44 EUR.Wydaje mi się, że za widokna morze ja płaciłam w birze w Polsce 800zł, natomiast nie umiem Ci powiedziec ile dokładnie kosztuje to w hotelu. Wiem tylko od innych wczasowiczów,że jest taniej.Fajnie jest pojechać ( szczególnie z dzieciakami ) do Safari Park w miejscowości SA COMA, gdzie zwiedzasz w samochodzie a różne zwierzaki chodza sobie swobodnie wokoło.

Jeśli masz jakieś pytania to dzwoń 601 555586

Pozdr,
          • Gość: Darek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 07.07.09, 13:19
            Witam!
            Byłem w tym hotelu dokładnie rok temu i podzielam przeczytane tutaj
            opinie. Hotel jak najbardziej wart polecenia, przynajmniej wg. mnie.
            Jeśli są jakieś pytania chętnie odpowiem, a dla bardziej
            zainteresowanych postaram się znaleźć kilka zdjęć z hotelu.
            Pozdrawiam
            • Gość: Jimmy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:17
              Mam kilka pytań - z góry dzięki za odpowiedź:

1. Czy brak klimatyzacji przeszkadza?
              2. Czy plaża jest na tyle fajna, że można normalnie rozkładać ręczniczek (nie
              płacić za żadne parasole) i sobie plażować pół dnia?
              3. czy jedzenia jest dużo w all inclusive i jak wygląda sytuacja z napojami i
              alkoholami :)

thx!
              • Gość: Darek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 08.07.09, 09:58
                Z tego co było rok temu wygląda to następująco:
                1.Brak klimatyzacji jest trochę uciążliwy-to fakt-ale u nas w pokoju
                był włączony praktycznie cały czas wiatrak i jakoś dawaliśmy radę
                także daje się przeżyć.Zresztą dużo w pokoju nie siedzieliśmy więc
                nie było tragedii.Bardziej uciążliwy był gwar od strony
                ulicy,całkiem inaczej ma się sytuacja z pokojami od strony morza,tam
                jest i ciszej i chłodniej.
                2.Plaże są dwie.Idąc od hotelu bulwarem w prawo(bliżej)jest bardzo
                fajna plaża,można wypożyczyć rowery wodne ze zjeżdżalniami i można
                śmiało leżeć na swoim ręczniku na piasku nic nie płacąc(nawet cały
                dzień) jak i leżeć pod palmą na leżaku(płatne oczywiście).Idąc w lewo
                (trochę dalej)jest mały cypel z wydzieloną plażą,gdzie również można
                leżeć na swoim ręczniku bez problemu.Tam jednak szybciej znika
                słońce więc chodziliśmy na prawo;-)
                3.Jak dla Nas jedzenia w All Inc. było wystarczająco,zależy kto
                jakie ma potrzeby.Nam wystarczało w zupełności.Napoje dostępne "do
                bólu",alkohole także.Barmani sympatyczni,dla polskich turystów
                wiedzieli,że trzeba większą dawkę i przeważnie polewali pół na pół
                hehe;-).Jak im jeszcze wrzucisz jakiś napiwek do wiaderka to
                zapamiętają i będą wiedzieli jak i co polewać.
                To chyba tyle tak w skrócie,udanego wypoczynku!
                • Gość: E.K. Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 83.136.224.* 08.07.09, 11:26
                  Dzięki za wszystkie informacje.
                  Rozumiem, że w/w hotel nie ma swojej plaży z leżakami?. Czytałam
                  gdzieś, że ręczniki plażowe trzeba mieć swoje? A czy w takim
                  przypadku można wziąć swój parasol i nie będzie się głupio wyglądało
                  na tle innych opalających się? Co warto zwiedzić? Jak mam all to 100
                  euro/os wystarczy na dwa tygodnie(nie liczę wycieczek
                  fakultatywnych). Pozdrawiam
                  • Gość: Darek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 08.07.09, 12:24
                    Owszem,hotel nie posiada własnej plaży z leżakami.Ręczniki trzeba
                    mieć swoje,tych hotelowych się nie wynosi.Parasol można mieć swój,a
                    czy będzie się głupio wyglądać na tle innych?Cóż...nie mnie to
                    oceniać.Przy opcji all inc. 100euro/os. na 2 tygodnie myślę,że
                    wystarczy ale to oczywiście zależy od wielu rzeczy,m.in.jak dużo
                    chcesz zwiedzać,co kupić na pamiątkę,itp.itd.(np.samo wypożyczenie
                    auta to jakieś 30euro/dzień).Co do wycieczek to na pewno warto
                    wykupić rejs yachtem,fajna sprawa.Przy plaży jest dużo informacji i
                    folderów odnośnie tej wycieczki.A reszta-kwestia gustu.
                    • Gość: andzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.09, 11:43
                      dzisiaj wrócilismy z wakacji,dodam,ze wypozyczenie auta kosztuje 40
                      euro za dzień,45 euro z nawigacja POLECAM NAWIGACJE!10 euro kosztuje
                      doba pokoju z widokiem na morze w hotelu,my dopłacalismy bo
                      dostalismy pokoj po stronie miasta, głosno i goraco!!! ogolnie
                      polecam hotel bardzo sympatycznie i czysto.
                      • Gość: E.K Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 83.136.224.* 09.07.09, 13:39
                        Cześć. Dzięki za odpowiedź. Źle zadałam pytanie odnośnie wyglądu i
                        parasola. To może inaczej- czy dużo osób korzysta z własnego
                        parasola? Nie chcę się wyróżniać ale też nie zamierzam zbytecznie
                        wyrzucać kasy. Wolę wydać euro chociażby na wspomniane przez Ciebie
                        pamiątki. Ale jak mam być jedyną osobą mającą swój parasol na plaży
                        to dziękuję bardzo! Pozdrawiam.
                        • Gość: andzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.09, 18:51
                          hej
                          my tez bralismy swoj parasol i duzo innych ludzi,tam nie ma
                          ogladania sie na siebie,kazdy bierze ze soba co chce...najbardziej
                          przerazajace sa baby ktore leza z gołymi cycami i jak by mogly to
                          nago by sie opalaly...
                          • Gość: Darek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 10.07.09, 10:49
                            Spokojnie można brać swój parasol aczkolwiek dużo ich,przynajmniej
                            wtedy kiedy ja byłem,nie było.A co do przedmówczyni,to nie widzę nic
                            złego jeśli chodzi o opalanie topless,a najbardziej przerażające
                            jest właśnie takie podejście jak zaprezentowane wcześniej.Moja żona
                            też się tak opalała i co w tym złego??Jeśli się nie podoba albo nie
                            masz zwyczajnie co pokazać to połóż się z dala tak,żebyś nie musiała
                            siebie i innych denerwować.Ot polska mentalność...
                            • Gość: andzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.09, 00:00
                              może Pana żona robiła to w sposób niezauważalny...oczywiście Ja, mam
                              trochę wstydu w sobie i skromności...Nie wyobrażam sobie chodzić po
                              publicznej plaży toples głównie przy dziecich!!!
                              • Gość: Darek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.chello.pl 11.07.09, 13:47
                                Raczej ciężko jest się opalać niezauważalnie topless.Poza tym opalając się nie
                                biega nago po plaży tylko leży w jednym miejscu.No i na pewno nie kładziemy się
                                przy dzieciach,chociaż często-gęsto to one biegają na golasa:-)Może tyle w tym
                                temacie.Pozdrawiam
            • Gość: Krzysiek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 08:55
              Witam!

Jeśli mogę prosić o przesłanie kilku fotek, to poproszę.
              Wyjeżdżamy 29.07, może jest na forum kto także leci w tym terminie?
              Jeszcze jedno pytanie: ile kosztuje wynajęcie sejfu? Czy jest to schowek na
              portfel, czy coś większego, tak żeby zmieścił się np. laptop (czytałem że
              zdarzały się przypadki kradzieży).

Pozdrawiam!
              • Gość: ANDZIA Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.07.09, 13:58
                SEJF KOSZTUJE JAK DOBRZE PAMIETAM 10 EURO ZA TYDZIEŃ,JEST TO TAKA
                SKRZYNKA W SZAFIE W POKOJU,LAPTOP SIE NIE ZMIESCI,APARAT,KAMERA TAK!
                BYLIŚMY DWA TYGODNIE TERAZ I NIE BYŁO ZADNEJ KRADZIEŻY!!! MOIM
                ZDANIEM KRADZIEŻ JEST WTEDY GDY SPRASZAJA SOBIE NA WÓDKE I NIE TYLKO
                DO POKOJÓW OBCYCH LUDZI...MY NIE KORZYSTALIŚMY Z SEJFU,WSZYSTKIE
                WARTOŚCIOWE RZECZY ZAMYKALIŚMY W WALIZCE NA KŁUDKĘ,WARTO ZAKUPIĆ
                SOBIE TAKĄ WALIZKE!!! JAKIE ZDJECIA PANA INTERESUJA? PRZESLE POCZTĄ.
                DODAM ZE PRACOWNICY WSZYSCY SA PRZESYMPATYCZNI!!! ZWŁASZCZA PANI
                ASIA POLKA RECEPCJONISTKA I BARMANI '' MIGEL I PACO '' POZDRAWIAM
                SERDECZNIE!!!
                • Gość: ANDZIA Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.07.09, 14:19
                  KŁÓDKĘ...
                  • Gość: Krzysiek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 23:30

Oj, nawet nie zwróciłem uwagi na ortografię :-D
                • Gość: Krzysie Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 23:29

Dzięki za odpowiedź!
                  Jeśli chodzi o zdjęcia, to proszę przesłać może fotki pokoju, plaży, no i coś co
                  nie naruszy Państwa prywatności.
                • Gość: Krzysiek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 23:32
                  Tak mi się wydaje, że powinienem podać swojego maila...
                  wocial(małpa)gazeta.pl

Dziękuję i pozdrawiam!PS. A tak szczerze: jak wrażenia po pobycie?
                  • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:33
                    Witam My również Wybieramy się z żoną do Tego hotelu.
                    Wiele informacji jakie tu są zawarte są nam bardzo cenne. Mam parę
                    pytań do Was.
                    - jakie tam z cenami paliwa?
                    - Braliście samochód a w jakim stanie są te samochody?
                    - Czy oprócz tej ceny 30/40euro są jeszcze jakieś opłaty?
                    - dużo formalności trzeba wypełnić?.
                    - Ile tak z wycieczkami i wypożyczeniem samochodu wydaliście w 2
                    tygodnie?
                    - Z tego co przeczytałem osoba (moja żona) jak nie zna Angielskiego
                    to spokojnie dogada się po polsku (lub po niemiecku)z recepcją ?
                    - jakie miejsca na wyspie warto zwiedzić i przybliżona cena od osoby?
                    - Jesteśmy młodym małżeństwem tzn. jesteśmy jeszcze studentami są tam
                    jakieś ulgi?
                    - również prosiłbym o jakieś zdjęcia na adres: andy_op@wp.pl

P.s. jak mi się jeszcze jakieś pytanie nasunie to napiszę.
                    • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:45
                      Jeszcze mi się nasuneło pytanie
                      - Czy te wspomniane 10euro za pokój za dobe z widokiem na morze to
                      jest samej dopłaty czy 10euro kosztuje taki pokój a powiedzmy 8euro z
                      widokiem na ulicę??
                      - oraz czy jest to liczone od osoby czyli 20euro doba za 2 osoby czy
                      te 10 to wartość stała do pokoju 2 osobowego (pytam bo nie wiem ile
                      euro musimy wziąść ze sobą.)
                      - jak liczona jest doba wypożyczenia smochodu??
                      • Gość: andzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.09, 12:40
                        150 euro kaucja samochodu z nawigacja od 8-20 godziny,paliwo tyle
                        samo co u nas kosztuje,przewaznie sa to dwuletnie czarne seaty
                        toledo,almera,z klimatyzacja w b.dobrym stanie,wypozyczenie auta
                        trwa ok 10 minut,ale mozecie korzystac z wycieczek autokarowych
                        organizowane przez biora podrozy,wtedy jedziecie sobie tez z waszym
                        rezydentem,taniej tez wychodzi,,,,pokoj z widokiem na morze kosztuje
                        ogulnie doba 10 euro np. za Panstwa dwoje, w recepcji jest jedna
                        Pani Asia polka,tamte Panie nie znaja polskiego,ale spokojnie,zawsze
                        ktos sie tam kreci wiec Wam pomoze,3/4 bylo polakow jak
                        bylismy,wieczorami zbierali sie polacy i chodzili po knajpach
                        itp...bardzo fajnie,zyczliwie itp...nie bedziecie napewno sie
                        nudzic...sa rowery,pingpong,tenis,przerozne konkursy animatorzy
                        wymyslaja...wesolo:)))co do wydatkow to jest drogo!!!my bylismy z
                        dzieckiem,duzo zwiedzalismy i przewaznie bylismy poza
                        hotelem,wydalismy przez dwa tygodnie 8 tysiecy bez wycieczki,jedna
                        wycieczka na nas troje kosztowala od 40 euro-70 euro. Bedac na
                        miejscu obok hotelu ogłoszenia sa co mozna zwiedzic,sami
                        zdecydujecie...MARIMELAND POLECAM Z DELFINAMI POKAZ.
                    • Gość: andzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.09, 13:37
                      dodam ze 8 tys.zł!!!
                      • Gość: E.K. Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 83.136.224.* 22.07.09, 14:29
                        Do Andy'ego
                        A w jakim terminie będziecie? Bo my również chcemy wypożyczyć
                        samochód. Można wziąć samochód na dwie pary, będzie raźniej i
                        taniej. My będziemy od 26.08.br. Pozdrawiam.
                        • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 08:14
                          Szkoda :( My będziemy od 02.09.2009 - 09.09.2009. Poszło wam
                          1800euro?? no to nie za fajnie. Zawsze nam będzie taniej bo nasza
                          pensja jest w Zł a nie w Euro. zawsze dla nas będzie 4xdrożej. ale my
                          mamy Euro i wolałbympoznac cenę paliwa w euro. Bo ja zł tam nie biorę
                          więc nie wiem. My planujemy wziąść samochód na 2-3 dni zależy od tego
                          ile uda nam się zwiedzić. Napewno milej by było dogadać sie z Jakąś
                          Parą która też leci w Tym terminie w 4 raz że raźniej dwa że taniej.
                          Mniej wiecęcej już wiemy co chcemy zwiedzić. Pierwszego dnia tj.
                          02.09 chcemy sie pobyczyć ewentulanie spacer na plaże. za to 03.09.
                          chcemy rano wypozyczyć samochód i jechać do Palmy a tam zwiedzić
                          zamek jak i większość miasta potem z tamtąd kolejką wąskotorową do
                          Soller i spowrotem do Palmy. Potem wybrać się do Porto cristo do tych
                          jaskiń jak i do safari parku w S'Illot. I jeszcze jakaś atrakcja jak
                          wypatrze.
                          a 04.09 chcemy samochodem jechac do okoła wyspy drogą:
                          Felanitx - Santanyi - Campos - Llucmajor - Son Neguera - Palma -
                          Andratx - Banyalbufar - Valdemossa - Deya - Fomalutx - Escorca -
                          Pollenca - (potem port de pollenca a może nawet na sam kraniec pn
                          strony wyspy) - Alcudia - Can Picafort - Arta - Capdepera - Son
                          Servera - Manacor - i spowrotem do Hotelu.

heh a jak Czasu nie starczy to pojedziemy innym razem Autobusem coś
                          zwiedzić. ja sądzę że nie powinniśmy wydac na dwójkę więcej niż 500
                          euro.
                          • Gość: Madzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 00:39
                            Witam

Ja mam zamiar jechac w tym roku do tego hotelu tylko czekam jeszcze na dobrą
                            ofertę :))) bylabym bardzo ale to bardzo wdzieczna gdyby ktos byl tak uprzejmy i
                            wyslal mi zdjęcia basenu, pokoju, ogolnie hotelu i widoków.. Bardzo się
                            nakręciłam na ten hotel i w ogole na to miejsce, same pozytywne opinie czytam :)
                            jak ktos bedzie lecial 12 albo 19 to dajcie znac, moze się spotkamy, w wiecej
                            osob zawsze razniej :)))

Pozdrawiam i bardzo proszę o te zdjęcia :) z góry dziękuje

Moj mail kittenn3@interia.pl
                            • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:14
                              My lecimy od 2 do 10 września a Tobie o jaki termin chodziło w tym
                              miesiącu czy następnym?
                              • Gość: Madzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 16:27
                                mi chodzilo o sierpien :)
                                a z jakiego biura lecisz? z Itaki? Ja czekam na lepsza ofertę, ale chyba się nie
                                doczekam :D
                                • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 06:32
                                  Tak z Itaki lecimy. od 2 do 10 fajnie by było gdybyśmy się tam jakoś
                                  skontaktowali bo podróż samochodem milej by wypadła i zapewne taniej
                                  jak by się wypożyczyło i objechało całą wyspę razem. Zastanówcie się
                                  czy ten termin wam pasuje.
                                  • Gość: Madzia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 11:14
                                    Ja lecę jednak 12 sierpnia. Czy są tu jakies osoby, ktore tez jadą w tym
                                    terminie? Milo by bylo :)))
                                    • Gość: jacek Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 19:32
                                      Ja mialem lecieć ale w ostateczności kupiłem Costa Brave.
                                      • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:58
                                        co tu taka cisza nikt więcej się na majorkę nie wybiera?? powiedźcie
                                        jak sam przelot na majorkę podobno są t czeskie linie lotnicze Travel
                                        service boingiem 737 czy to są samoloty 4 rzędowe czy ośmiorzedowe??
                                        Jak komunikacja z lotniska do hotelu. Wszyscy jeżdżą a nikt nic nie
                                        napisze czy to taki problem napisać raz a pożądnie wypracowanie??
                                        • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 17.08.09, 15:06
                                          Może leci ktoś do tego hotelu 26.08? Może też z Trójmiasta?
                                          • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 07:50
                                            My z żoną lecimy z trójmiasta ale dopiero 2 września a na ile
                                            lecicie? dwa tygodnie czy tydzień
                                            • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 19.08.09, 09:28
                                              na tydzień, wracam 4-go....czyli się miniemy
                                        • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.09, 12:30
                                          miesiac temu lecielismy boingiem 737 linie czeskie ,3
                                          rzedowe,autokar spod lotniska zabiera i jedziecie ok 40,50 minut do
                                          hotelu...
                                          • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 06:55
                                            To prawda że w samolocie można zmienić miejsce o ile znajdzie się
                                            inne wolne??
                                            • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 20.08.09, 14:22
                                              Może ktoś wie czy jest tam jakies miejsce do potańczenia w okolicy?
                                              Błyskoteka;) czy cóś?
                                              • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.09, 15:39
                                                musicie ustawic sie po bilety razem i poprosic o miejsca obok
                                                siebie,bedziecie wtedy mieli swoje numerki obok siebie,nikt sie nie
                                                zamieni ze swojego miejsca,a wolnych miejsc w samolocie przewaznie
                                                nie ma. Błyskoteka wiem ze jest blisko,ale jaka to nie mam
                                                pojecia,na przeciwko hotelu w knajpkach do białego rana baluja
                                                tez,tez nie mam pojecia jak tam jest poniewaz z malutkim dzieckiem
                                                bylismy,w mari eugeni tez jest wesoło,były i tance do 24,1 w
                                                nocy,zarąbistą muzykę animatorki puszczają,jak na warszawskich
                                                dyskotekach:)nawet przy basenie mozna było sobie potańczyć:) czasami
                                                bywało wesoło:)
                                                • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.09, 15:59
                                                  zawsze pytajcie sie o imprezy animatorek,one sa obcykane w tych
                                                  sprawach SUPER DZIEWCZYNY!!! tez lubia pobalowac:)pozatym w hotelu
                                                  jest wiekszosc polakow,akurat w lipcu tak było,wieczorami zawsze sie
                                                  zbierali i chodzili na tańce... PAMIETAJCIE O MYDLE,SZAMPONACH
                                                  ITP,byle jaki szampon tam kosztuje 3 euro,a pod prysznic chodzilismy
                                                  po 2,3,4 razy dziennie. Mnóstwo jest tam ciuchów,okulary,zegarki
                                                  D&G,GUCCI,CHANEL itp. oczywiście podróbki większośc,za to extra sa
                                                  duże reczniki kapielowe tez D&g po ok 10 euro, kostiumy kapielowe
                                                  FUUUL!!! parea itp. OSTRZEGAM NIE CHORUJCIE,KU...KO DROGA APTEKA!!!
                                                  u nas sie rozchorowała córka i mąz,dzieki ubezpieczeniu
                                                  dodatkowemu,zwrócili nam za leki i wizyty u lekarza 800zł dodam za
                                                  lekarz jest ogulny ale pomógł nam bardzo!!! BAWCIE SIE DOBRZE !!! W
                                                  BARZE NIE WIDZIAŁAM WIEKSZEGO WYBORU NIZ W EUGENI
                                                  REWELACJA,PRZEPYSZNE MALIBU Z MLEKIEM!!! A NA KONIEC BIERZCIE SOBIE
                                                  WÓDKA,MARTINI I FANTA LEMON,NIE JEST SŁODKIE,PYSZNE I PORZADNIE
                                                  ZAPRAWIA:)POZDRAWIAM!!!
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 20.08.09, 20:35
                                                    Dzięki, cenne uwagi:)
                                                    A może jakaś jeszcze singielka tam jedzie?
                                                  • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 06:39
                                                    No i ja Dziękuję za Pomocne Wskazówki. Weźmiemy to co trzeba :) ale
                                                    przeraża mnie ta odprawa i rygorystyczne trzymanie się wymiarów do
                                                    podręcznego bagażu. Już o kg nie wspomnę. Czy kobieta może oprócz
                                                    bagażu podręcznego mieć torebkę?
                                                  • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 09:57
                                                    bardzo proszę za wskazówki:) Słuchajcie z tym bagażem podręcznym to
                                                    różnie bywa...czasem przejdzie torebka dodatkowo,czasem nie
                                                    przejdzie,tyle ludzi stoi na przejsciu,ze motaja sie celnicy kto ma
                                                    jedna, a kto dwie torebki,taśmowo idzie,raczej nie ryzykujcie...na
                                                    pewno mozecie miec aparat fotograficzny w podrecznym,fajne widoki
                                                    mozna sfotografować polecam!!! jak przejdziecie juz przez
                                                    bramki,mozna juz wtedy zakupić wszystko do samolotu np. jakąś
                                                    pięćdziesiątkę % i cole na rozluznienie się:)) w samolocie wódka i
                                                    jedzenie bardzo drogie!!! płaci się już też w euro...
                                                  • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:25
                                                    Czyli to prawda że lepiej se wypić % przed wylotem. To w sumie będzie
                                                    nasza pierwsza podróż.
                                                  • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 14:22
                                                    jasne ze tak,mozecie i w samolocie wypic sobie,my tez pierwszy raz
                                                    lecielismy,maz wypił dwie setki w samolocie kupujac u stiuardes,ale
                                                    sie nie opłaca...jak bysmy wiedzieli ze mozna w samolocie alkohol
                                                    pic to bysmy sie zaopatrzyli przed wylotem!!! normalnie mozecie
                                                    sobie pic kulturalnie w samolocie... Dodam jeszcze ze na majorce sa
                                                    perfumerie,taniej mozna kupic,ale....nie opkupcie sie za bardzo,bo z
                                                    powrotem na lotnisku sa sklepy i perfumerie o wiele jeszcze
                                                    tansze!!! cała noc czynne!!! my mielismy wylot o 3.30 i kupe czasu
                                                    wolnego po przejsciu granicznym,takze na spokojnie mozna sie jeszcze
                                                    opkupic!!!!
                                                  • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 14:39
                                                    zdajcie jakies relacje jak wrócicie,czy zadowoleni jestescie....na
                                                    pewno zabraknie wam domowej poscieli tak jak i nam!!! pod głowe jest
                                                    poduszka wałek i prześcieradło do nakrycia takie same jak wisza w
                                                    oknach:))))nie martwcie sie sa nowe i czyste,ale tak sie sypia w
                                                    ciepłych krajach.
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 21.08.09, 17:51
                                                    Zastanawiam się jeszcze, jak jest z przewozem leków...Biorę trochę niezbędnych
                                                    dla normalnego funkcjonowania organizmu proszków i zamierzam je zapakować do
                                                    bagażu głównego. W biurze powiedziano mi, że tylko isulinę trzeba zgłaszać i
                                                    narkotyki;) i nie mieć nic w podręcznym ..ale i tak mam obawy
                                                    Ile tam jest stopni w nocy, trzeba brać jakiś sweter?
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 21.08.09, 17:57
                                                    i na pewno wolno ten alkohol??? eturystyka.org/content/view/806/102/ to
                                                    samo w biurze mówili...
                                                    Pytam, bo lepiej mi służy whisky niż aviomarin ;)
                                                  • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 20:01
                                                    coś z rekawem mozna wziasc ale nic grubszego...SŁUCHAJCIE DO ODPRAWY
                                                    CELNEJ NIE MOZNA WNOSIC NIC DO PICIA WIEKSZEGO GŁÓWNIE GAZOWANYCH
                                                    NAPOI,LEKÓW,PILNICZKÓW ITP.....JAK JUŻ PRZEJDZIECIE ODPRAWE MOZNA
                                                    ROBIĆ ZAKUPY!!! SA OGROMNE SKLEPY Z ALKOHOLEM KOSMETYKAMI I MOZNA DO
                                                    SAMOLOTU JUZ WNOSIC,TO PO CO TE SKLEPY BY BYŁY??BO WYJSC JUZ NIE
                                                    MOZNA Z TAMTAD,A PRZYLOTY SA Z INNEJ JUZ STRONY,GDZIE NIE MA JUZ
                                                    MOZLIWOSCI TAM DO SKLEPU WEJSC...SKLEPY SA TYLKO DLA LUDZ\I KTÓRZY
                                                    TYLKO ODLATÓJĄ ,MY Z POWROTEM POZWOLILISMY SOBIE SIE NAPIĆ I PILISMY
                                                    W SAMOLOCIE,PRZELALISMY SOBIE PIEĆDZIESIATKI DO BUTELECZEK PO
                                                    TARCZYNACH!!! WSZYSTKIE LEKARSTWA PAKUJCIE DO GŁÓWNEGO,JA TEŻ
                                                    NABRAŁAM KUPE LEKARSTW I SPOKO NIC NIE PISZCZAŁO,MLEKA DLA DZIECKA W
                                                    TORBACH ALUMINIOWYCH,MÓWILI MI W BIÓRZE PODRÓŻY ZE BEDZIE PISZCZAŁO
                                                    I NIE WOŁALI MNIE DO KONTROLI,ONI TO PRZEŚWIETLAJA I PATRZA CO TO
                                                    JEST...
                                                  • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 20:04
                                                    ZAPYTAM CZY Z ITAKI MOZE LECICIE? PYTAM Z CIEKAWOŚCI BO MY Z
                                                    ITAKI...15 DNI TAM BYLISMY...ZA DŁUGO JAK DLA NAS...
                                                  • Gość: ania malec gdańsk Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.09, 12:17
                                                    a JA tak się narąbałam na lotnisku jak meserszmit - miałam
                                                    flaszeczkę filandi i musiałam ją rąbnąc z moim chłopcem na lotnisku
                                                    0,7 na dwoje to trochę dużo szkoda było wyrzucić więc pilismy w 10
                                                    minut w samolocie miałam karuzelę i przesiedziałam cały lot w
                                                    ubikacji. straszne - potem żałowałam ze im nie oddałam. Nikt mi w
                                                    biurze podrózy nie powiedział że nie można wnieść na pokład.
                                                  • Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.09, 20:22
                                                    MY BYLISMY KONIEC CZERWCA I POCZATEK LIPCA I SPAC Z GORACA W NOCY
                                                    NIE MOZNA BYŁO,A SIERPIEŃ I WRZESIEN SA NAJCIEPLEJSZYMI MIESIACAMI
                                                    NA MAJORCE,TAK PANI ASIA Z RECEPCJI MÓWIŁA,CZASEM ADIDASÓW ZADNYCH
                                                    NIE BIERZCIE...BO SIE MOZNA W NICH ZAGOTOWAC!!! I SZKODA MIEJSCA NA
                                                    NIE...
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 22.08.09, 15:42
                                                    ja lecę z Itaki, ale tylko na tydzień.
                                                    Jak się sprawuje ta firma na Majorce?

• Gość: ... Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.09, 16:48
                                                    my jestesmy zadowoleni z rezydanta Ryszrda!!! super pomocny
                                                    człowiek!!! ogulnie jestesmy zadowoleni ze wszystkich pracowników w
                                                    mari eugeni najbardziej z barmanów,wspaniali ludzie którzy na prawde
                                                    ciezko pracuja i widac juz zmeczenie u nich,szacunek dla nich mam
                                                    ogromny!!!
                                                  • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 212.160.71.* 28.08.09, 21:19
                                                    Czy ktoś leci 2 września z Warszawy?? Czy bardzo czepiaja się do
                                                    bagaży a w szczególności do podręcznego (chodzi o wymiary)???? Czy
                                                    kobieta może mieć oprócz podręcznego torebkę i czy też musi miec
                                                    jakies wymiary??
                                                  • Gość: paulka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 81.15.130.* 31.08.09, 09:24
                                                    Ja lecę 2 września z Warszawy. Również będę wdzięczna za odpowiedź co do bagażu
                                                    podręcznego. To mój pierwszy lot samolotem i wolałabym nie być zaskoczona na
                                                    lotnisku.
                                                  • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 212.160.70.* 31.08.09, 12:12
                                                    My również lecimy 2 wrzesnia z warszawy o 15.38 bodajrzem. Jak by co
                                                    my już nie będziemy mieli dostępu do neta. Jak byś (chciała-chcieli)
                                                    wybrać sie z nami 4.09 na objazd po wyspie to w 3,4 zawsze taniej
                                                    nasz wyniesie jak by co podamy do nas tel kontaktowy 505803010. ale
                                                    tam na majorce chyba go wyłacze więc może jakoś odnajdziemy się na
                                                    lotnisku lub podam do żony nr ona na majorce będzie miała włączony
                                                    503616574. Pozdrawiamy Andy i Asia. A jak wrucimy to napewno zdamy tu
                                                    wypracowanie by każdy miał wszystkie szczegółowe informacje :)
                                                  • Gość: paulka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: 87.105.187.* 31.08.09, 15:03
                                                    My jeszcze nie wiemy, który nr będziemy mieć aktywny na miejscu, ale spisałam
                                                    Wasze, więc w razie czego jakoś się odnajdziemy. Z samochodem na 4 to niezły
                                                    pomysł, zawsze to trochę taniej. Nie wiem tylko czy mojemu narzeczonemu będzie
                                                    pasował już 4 września. Planowaliśmy parę pierwszych dni się polenić, a dopiero
                                                    w drugim tygodniu pozwiedzać. Jeszcze zobaczymy na miejscu. Pozdrawiam i zapewne
                                                    do zobaczenia na lotnisku:)
                                                  • Gość: Gacia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.aster.pl 01.09.09, 16:05
                                                    witam,
                                                    A czy ktoś sie wybiera 09.09 z Wawy?
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 04.09.09, 17:14
                                                    Wczoraj wróciłam.

Nie oczekiwałam cudów ale i nie wróciłam w pełni zadowolona niestety..

Hotel czysty, skromny,obsługa uśmiechnięta jedzenie smaczne i w wystarczającym
                                                    wyborze ale brak klimatyzacji bardzo trudny do wytrzymania, wiatrak niewiele w
                                                    wysokich temperaturach dawał.
                                                    Pokój od strony ulicy na oststnim piętrze miał ładny widok, ale i niezły hałas z
                                                    ulicy(: Nastawiani na mieszkanie w hotelu lub na wczesne kładzenie się spać
                                                    powinni sobie odpuścić albo przyjechać w grudniu.
                                                    Basen wystarczający dla tej ilości osób.
                                                    Animacje bardzo fajne ale tylko do końca sierpnia.
                                                    Rezydent zdecydowanie przereklamowany

Triada nie mówi o kaucjach- za bransoletkę all inclusive, klucz od sejfu i
                                                    podobno pilota do tv ( z tego nie korzystałam), 30 euro zablokowane.

Nie mówią też, że wylot o 3 rano powoduje konieczność wykupienia dodatkowego
                                                    dnia pobytu na miejscu lub chyba biwakowania przed hotelem, gdyż pokój opuszcza
                                                    się do południa...
                                                    Rezydent przereklamowany.

Miejscowość typowo pod turystów,droga, zero lokalnych sklepów, możliwości kupna
                                                    oliwek, owoców morza itp, najbliższy targ 10km dalej.
                                                    Są knajpki, karaoke, dyskoteki, jak się kto uprze może się pobawić. Mi się udało;)

Dwie małe piaszczyste plaże w okolicy, przepiękny kolor wody.

Podsumowując- średnio, plusów tyle samo co minusów...
                                                  • Gość: Gacia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.chello.pl 05.09.09, 16:26
                                                    mozdzerka mozesz napisac jaka pogoda jest wieczorami? czy brac dlugie ubrania i pełne buty?
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 05.09.09, 17:24
                                                    Nawet jak są chmury jest obłędnie gorąco, najchętniej latałoby się w samym
                                                    stroju kąpielowym..;)
                                                    Bierz tylko leciutkie szmatki, żadnych pełnych butów, nawet adidasów, ew tylko
                                                    coś na powrót, jak o tym nie pomyślisz przeziębienie jak u nas murowane.

Obowiązkowo wygodne klapki, w tym się tam biega cały dzień, nawet na błyskoteki.
                                                    Ręczniki, bluzki, pareo jakby coś można i na miejscu .dokupić
                                                  • Gość: gacia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.chello.pl 05.09.09, 17:51
                                                    dzięki za info :)

A mozesz jeszcze napisac jak wlaśnie wygląda oczekiwanie na samolot na 3 rano ?;/
                                                    oraz czy korzystałas z wycieczek fakultatywnych i czy opłaca sie je wykupywac? jesli tak to w jakim biurze?

wszelkie praktyczne rady mile widziane :)
                                                    pozdr
                                                  • mozdzerka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia 05.09.09, 17:59
                                                    czekanie na samolot- autokar spod w hotelu do 00,30, do tej pory robisz co
                                                    chcesz w zależności od tego, czy wykupiłaś dodatkowy dzień czy zostawiasz bagaże
                                                    w recepcji, podobno mają jakiś pokój do kąpieli dla gości którzy nie przydłużyli
                                                    wyjazdu i muszą się cały dzień szwędać, ja zostawiłam rzeczy u poznanych
                                                    znajomych po prostu i obijałam się jakby nigdy nic, tylko kolację dokupiłam.
                                                    Godzinę na lotnisku trzeba przecierpieć, ale kawa jest do nabycia.
                                                    Wycieczki fakultatywne są bardzo drogie i wcale nie jakieś super, często
                                                    obcojęzyczne w dodatku, autokary bez klimy; dużo lepiej wynająć auto albo kupić
                                                    bilet na autobus po okolicy po prostu, zobaczysz nie mniej i nie gorzej , a na
                                                    pewno więcej zostanie na zakupy.
                                                    Miejsce bardziej pod odpoczynek niż zwiedzanie tak na mój gust , ale gusty sa
                                                    różne oczywiście
                                                  • Gość: gacia Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.chello.pl 05.09.09, 18:24
                                                    jeszcze raz dzieki za info :)
                                                  • Gość: Andy Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 17:44
                                                    Witam Znalazłem trochę czasu by napisać co nieco o tym hotelu.
                                                    Mianowicie Z lotniska zabierze was rezydent (Pan Ryszard)i pokieruje
                                                    do odpowiedniego autokaru. Autokary są biało zielone firmy Ridga.
                                                    Temperatury są tam powyżej 30 stopni tak więc nie zabierajcie
                                                    adidasów bo sie pokisicie. Porzędne sandały i klaplki mile widziane.
                                                    Co do samego hotelu na dzieńdobry musicie wpłacić kaucje za opaski
                                                    All inclusiw 10euro od osoby(pod koniec dostaniecie zwrot). Ponad to
                                                    jeśli chcecie mieć sejf to tygodniowy koszt wynosi 15 euro. Pilto do
                                                    telewizora to kolejne 10 euro depozytu za Tydzień. Pierwszeg dnia
                                                    zabiorą wam paszporty bądź dowód osobisty ponieważ muszą was
                                                    zarejstrować. Pokoje powyżej 4 piętra od strony ulicy mają już
                                                    również widok na może. pięter jest 7. To prawda że od strony ulicy
                                                    jest głośniej ponieważ 5 m od hotelu jest pub z dyskoteką zwie
                                                    się "Tyfani" i wieczorem drą się w niebogłosy. Sen przy zamkniętym
                                                    balkonie = sauna. ponieważ nie ma klimatyzacji wiatraki chodziły 24/h
                                                    i o dziwo na 1levelu chodziły szybciej niż na 5 levelu. Łazienki
                                                    nawet nawet. Ręczniki wymieniają co 3 dzień a codziennie ścielą
                                                    łóżka. Jeśli chcecie by wam wymieniali co dziennie ręczniki to koszt
                                                    dzienny wynosi 1 euro. Co do wyżywienia to bardzo rozmaite. Ale każdy
                                                    znajdzie coś dla siebie. Co do baru. bar jest czynny od 10.30 do
                                                    22.30 i nie wiecej niż dwa drinki na osobę. tzn możecie stać w
                                                    kolejce z 100razy ale nie możecie zamówić wiecej niż 2 drinki.
                                                    obsługa zna polski i po południu jak i wieczorem mocno nasiska na
                                                    napiwki. Staje się to wręcz nachalne. Co do samych drinków podawane
                                                    są w kubkach plastikowych 0.35l i wódka z colą wygląda w proporcji
                                                    4/5 wódka z lodem + 1/5 coli do zabarwienia. Tu się nie wypowiem jak
                                                    lubicie to ok. Basen w sensie kąpieli czynny jest do 19. leżaków
                                                    starcza i są darmowe. do plaży jest niedaleko jakies 3min piechotką
                                                    ładnym deptakiem idąc w prawą stronę. Woda czysta ale strasznie słona
                                                    obowiązkowo gogle i zatyczka na nos. Jeśli chodzi o wypożyczenie
                                                    samochodu to bardzo zachęcam. Polecam firmę AutosVeny mieści się
                                                    wychodząc głównym wyjściem po prawej stronie jakies 100metrów od
                                                    hotelu. Ceny dość niskie za samochód od 35-50 euro za dzięń w
                                                    zależności od marki. Wszystkie auta mają rok więc są to nowe auta. Na
                                                    dzieńdobry trzeba wpłacić 50 euro kaucji za paliwo bo bak jest do
                                                    pełna. Ubezpieczenie jest All Inclusiw z ubezpieczeniem na szyby.
                                                    Trzeba okazać prawo jazdy (minimum 3 lata) i mieć ukończone 23 lata
                                                    sparwdzają dowód lub paszport. Auto jednak trzeba zarezerwować
                                                    przeważnie na następny dzień jest do wypożyczenia dostajecie również
                                                    mapę Całej majorki dość dobra i bardzo pomocna. Otwarte mają od 8.30
                                                    do 20.30. Co do pór jedzenia bo zapomniałem. od 8 do 10 śniadanie od
                                                    13-15 obiad i od 19-21.30 kolacja w poże obiadu w barze można dostać
                                                    hot-dogi i hamburgery z frytkami a ok 17 nalesniki. Jeśli chodzi o
                                                    sankcje za przekroczenie prędkości to za każdy przekroczony km
                                                    100euro mandatu (bez punktów) za niezatrzymaniu sie przed przejściem
                                                    dla pieszych (gdy pieszy dochodzi do przejścia, czeka lub idzie po
                                                    pasach)150 euro za parkowanie mandat wynosi 50 euro za przejechanie
                                                    na czerwonym również 150euro madatu.
                                                    120km- obowiązuje na autostradach
                                                    90km- poza terenem zabudowanym
                                                    40km-50km w terenie zabudowanym
                                                    30km-w campusach hotelowych.
                                                    Drogi są super ceny benzyny bardzo tanie. 0.93 euro koszt disla i
                                                    0.98 euro paliwa. Przeważnie disle sa na majorce. Ceny w pobliskich
                                                    sklepikach sa zróżnicowane trzeba obejść całą halę i zobaczyć można
                                                    że w niektórych sklepikach róznica dochodzi do paru euro za to samo
                                                    przykładowo przy ulicy kubek majorki kosztuje 2.95 euro a w środkowym
                                                    sklepiku trochę dalej był po 1 euro. Ciuchy dość tanie nawet jak na
                                                    przelicznik euro do zł. Jeszcze słowo o wykwaterowaniu. Jak ktoś
                                                    wraca z warszawy to wymeldowac sie musi do 12.00 a przysługuje mu all
                                                    inclusiw do 15.00 czyli do końca obiadu. potem nawet jak wykupi pół
                                                    doby tz od 12 do 21 koszt 15euro to i tak nie przysługuje mu już
                                                    kolacja ani bar. i tak do 00.25 bo tak mniejwiecej przyjedzie autokar
                                                    po was na lotnisko. bagaże można schować w specjalnie do tego
                                                    przeznaczonym pokoju. Rezydent jedzie z wami na lotnisko. A i drobna
                                                    rada nie opłaca sie wykupywać wycieczek bo są drogie i nie wnoszą
                                                    dużo informacji. poza tym za wszystkie wejściówki trzeba dodatkowo
                                                    płacić. A te autokary nie są klimatyzowane tylko mają nawiew.
                                                  • Gość: emilka Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 05.04.10, 14:25
                                                    Witam, czy ktos może planuje wyjazd we wrześniu ?? :)
                                                  • Gość: Arleta Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 22:18
                                                    My lecimy od 25 sierpnia na dwa tygodnie :) Poraz drugi do tego
                                                    hotelu :)
                                                    Pierwsza połowa wrzesnia zdecydowanie polecam , chociaz w zeszłym
                                                    roku o tej porze pojawił sie wiatr i bywało chłodno.
                                                  • Gość: Anias Re: moja ocena hotelu Club Maria Eugenia IP: *.centertel.pl 06.05.10, 21:37
                                                    Cześć,

my wylatujemy 08 września, :)
    • Gość: iza Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.128.38.210.static.crowley.pl 25.06.10, 13:38
      a czy sa gdzies w poblizu hotelu wypozyczalnie skuterow? jesli tak jaki jest mniej wiecej koszt wypozyczenia skutera na caly dzien?
      planujemy wlasnie w ten sposob poruszac sie po wyspie a nikt nic na ten temat nie wspominal.
      • lamciad Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? 25.06.10, 15:04
        Wlasnie wróciłam z tego hotelu.Na miejscu można wypozyczyc
        skutery,NO PROBLEM.Nie znam cen,bo my bralismy samochód,Ford Transit
        na 9 osób na 2 dni kosztował 160Euro.Do tego dają foteliki dla
        dzieci,niestety te pozostawiają wiele do życzenia.Można tez brac
        rowery(tu maja przynajmniej nowe foteliki) lub takie rowero-riksze
        na 4 osoby.
        Ogólnie pobyt uwazam za udany,hotel jak hotel,ale atmosfera w nim
        była taka luzacka,że człowiek czuł sie tam,jak w domu.Do tego
        właściciel przechadzający sie codziennie wsród gości i zagadujący
        sprawia,że nikt nie tam anonimowy.
        Drinki w opcji All super,więcej alkoholu niz dolewki:)W końcu za
        wszytkie czasy napoilam sie malibu z mlekiem i campari z sokiem
        pomaranczowym,mniammmm.
        Animacje również w języku polskim,dla dzieciaków drewniany
        domek,gdzie za dnia moga porysowac,pokleić i ogolnie pobawic sie pod
        okiem animatorki.
        Dla aktywnych-siatkówka,koszykówka i tenis.Minus za ten ogrom
        schodów do pokonania w drodze na plażę,szczególnie kiedy sie idzie z
        wózkiem.Same plazę fajne,czysciutka woda.Ta dalej,na lewo patzrac w
        strone morza,mniejsza i kameralna,ale tam to dopiero schody!
        Pokoje z końcówką 23 i 24 są bardzo duże i wygodne,jednak minusem
        jest to,że słychac z nich muzyke z pobliskiej dyskoteki i pijanych
        turystów.
        Nie mam problemu z leżakami koło basenu i placu zabaw,jak zabraknie
        to zawsze ktoś otworzy magazynek i da tyle ile potrzeba.
        Co do animacji dla dorosłych to może nie są na najwyższym
        poziomie,ale atmosfera i uśmiech robią swoje.
        Biuro Itaka wywiązało sie ze wszystkiego tak,jak należy.
        • Gość: evulevu Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.chello.pl 26.06.10, 11:43
          Wypożyczalnie skuterów są w centrum handlowym vis a vis hotelu- 4
          lata temu w czerwcu kosztował nas 30 E/ dzień przy 7 dniach
          wypożyczenia, cena bez ubezpieczenia + kaucja zwrotna- ok. 150-200.
        • Gość: gosia Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 23:01
          Wybieram się z 1,5 roczną córką do tego hotelu we wrześniu.
          Chciałabym się zorientować w cenach i dostępności art niemowlęcych -
          pieluchy, słoiczki, soczki.
          Czy można kupić niedaleko hotelu?
          Czy ceny są dużo wyższe niż w Polsce?
          • Gość: kabo Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: 91.189.74.* 11.08.10, 21:10
            czy ktoś wybiera się z małymi dziećmi 18.08? my jedziemy na 1 tydz.
    • mac_2010 Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? 14.08.10, 15:42
      Subiektywna ocena pobytu w hotelu Club Maria Eugenia ***
      czerwiec / lipiec 2010 wyjazd z biura Itaka.

Hotel:
      -------
      7 piętrowy budynek hotelu jest starej daty. Największą wadą hotelu są tylko 2 windy – algorytm działania tych wind potrafi zaskoczyć największych optymistów (szczególnie gdy przywołuje się windę na poziomie -1). W okresie w którym byłem stosunek gości wynosił:
      Polacy: 50%, Francuzi: 50%, sporadyczna ilość Niemcy,Włosi, Czesi. Warte odnotowania jest to, że dyrektorem hotelu jest sympatyczny starszy człowiek: Papa. Wita on jak również żegna przybyłych gości osobiście. Jest on fanem kapeluszy, co zresztą w trakcie dnia można łatwo zaobserwować gdy się go kilka razy widzi. Posiada on również motocykl marki Harley Davidson co wskazuję ,że nieźle jemu wychodzi szefowanie ;-)
      W recepcji pracuje sympatyczna Pani Asia, która jest pomocna i co ważne mówi w języku polskim. Na dole przy recepcji jest dostępny darmowy internet – wifi.

Położenie:
      -------------
      na klifie, około 60 minut drogi od lotniska. Do plaży zejście ścieżką wzdłuż klifów. Naprzeciwko hotelu znajduje się centrum handlowe (ale nie w rozumieniu polskiej galerii handlowej) – jest to zbiór małych przyległych do siebie sklepów / restauracji/ barów/ wypożyczalni samochodów. Ceny przystępne – szczególnie, że jest kilka supermarketów (trochę większych sklepów).

Rozrywka/sport w hotelu:
      --------------------------------
      W hotelu znajduje się wypożyczalnia rowerów, sauna oraz mała siłownia. Te atrakcje są bezpłatne. Bilard jest płatny + automat z komputerem z dostępem do Internetu (cena to 10 minut za 1 Euro). Po godzinie 21.30 codziennie były w hotelu animacja/ pokazy – przygotowane albo przez pracowników hotelu albo przez ludzi z zewnątrz (pokaz flamenco, quizy, cabaret show, itd.).

Posiłki:
      ---------
      Śniadanie- 8-10, obiad – 13-15, kolacja 19.30-21.30
      Śniadania: skromne – kucharz robi na bieżąco jajka i bekon, ser , wędlina , itd.
      Obiady: w ciągu 1-go tygodnia obiady nie nudzą się, ale już w kolejnym tygodniu stają się monotonne. Ja akurat jadłem ryby (również grillowane przez kucharza), ale było również mięso. Na deser można było sobie zjeść: ciastka / budy / lody/ owoce (arbuz, brzoskwinie, pomarańcze, pyszny ananas).
      Kolacje: w ciągu 1 tygodnia obiady nie nudzą się, ale już w kolejnym tygodniu stają się monotonne. Na deser wszystko to co na obiad.
      Między głównymi posiłkami można skorzystać ze snac baru (godzin nie pamiętam: hot dogi/frytki/kanapki/ pyszne naleśniki).
      W głównej restauracji jest sporo miejsca, ale gdy się jest z dzieckiem to lepiej przyjść na posiłek na samym początku (obiad/kolacja) lub na samym końcu – uniknie się krótkiego oczekiwania na stolik.

Pokój:
      --------
      ja byłem w pokoju z widokiem na morze i tylko taki pokój uważam za godny uwagi.
      Niestety brak klimatyzacji doskwiera (choć wiatrak daje radę i bryza od morza robi swoje).
      Widok z balkonu na morze – piękny. W pokoju znajduje się oczywiście telewizor – kanały są w języku: hiszpańskim, francuskim, niemieckim i jeden w języku polskim (TV Polonia).
      Pokój jest duży – u nas była dostawka i zostawało jeszcze sporo miejsca.
      Codziennie jest sprzątany – ręczniki wymieniane co 2/3 dni. W pokoju nie ma lodówki(co dla niektórych może mieć znaczenie).

Basen:
      --------
      duży, o wymiarach olimpijskich (największa głębokość to 2,9 m). Oczywiście jak w większości hoteli również i w tym jest zwyczaj zajmowania leżaków ręcznikami z samego rana. Niestety basen otaczają stare dziurawe płytki na których to moje dziecko rozbiło sobie poważnie nogę. Duży minus za to.

Brodzik:
      -----------
      Sporej wielkości, o głębokości 90 cm.

Bar:
      -----
      opcja All inclusive dostępna od 10.30 rano do 22.30 wieczorem. Alkohole lokalne: piwo, martini, malibu, wódka, whisky, rum, gin, likiery, itd.
      Napoje zimne: cola, fanta, sprite, woda z gazem, soki z dystrybutora.

Animacje:
      -------------
      Najfajniejsze w tym hotelu są animacje. Prowadzone przez animatorów francuskojęzycznych i polskojęzycznych (są prowadzone w 3 językach: polskim, francuskim i angielskim). W tym hotelu nie można się nudzić.
      Dla maluchów: 10.00 – 13.00 – mini club (super prowadzone zajęcia przez polskie animatorki, Panią Kasię i Panią Anię, malowanie , zabawy, skakanie po dmuchanym zamku, itd.)
      Następnie 15.00 – 17.00 – mini club (raczej w brodziku), a wieczorem o 21.00 oczywiście animatorzy prowadzą super dyskotekę dla maluchów. Podziwiam zapał i siły animatorów, bo dają z siebie naprawdę dużo (przy takiej pogodzie).
      Animacje dla dorosłych: aqua aerobic, gimnastyka, strzelanie z: pistoletu, wiatrówki, łuku, różnego rodzaju gry przy basenie i w basenie, gra w kule.
      Podsumowując – animacje to najmocniejsza strona tego hotelu.

Plaże:
      -------
      dojście do plaży typowo widokowej, gdzie można sobie zrobić fajne zdjęcia, jest na niej mało ludzi – trzeba zejść w lewo i gdy skończy się promenada należy przejść przez ogród z innego hotelu niż Maria Eugenia , potem należy kontynuować przejście promenadą.
      Droga zajmuje ok., 15-20 minut, ale warto. Niestety na tej plaży w wodzie są kamienie i pełno patyczków, więc kąpiel odpada. Za to można poszukać muszelek. Nam się udało sporo ich zebrać.
      Dwie kolejne plaże znajdują się 5-10 minut spacerem promenadą w prawo.
      Pierwsza plażą jest bardziej zatłoczona, natomiast kolejna już mniej (dlatego że dojście do niej wiąże się z przeprawą przez klif). Leżaki/ Parasole są płatne na plaży (w lipcu była to kwota 11 Euro za 2 osoby, ale myśmy jak większość ludzi na plaży przynosiła swój parasol, tym bardziej że w tym słońcu z dzieckiem więcej niż 2-3 godziny nie da się wytrzymać).

Polecenie:
      Dla rodzin z dziećmi polecam wyjazd do www.marineland.es/marineland/mallorca/index.php?wlang=en.
      W sumie od 10.20 jest pierwszy pokaz papugi, potem 11.30 foki a zaraz po nich 11.50 delfiny.
      Poza pokazami można sobie pochodzić po tym terenie (jest fajna klatka z papugami do której można sobie wejść i ptaki latają nad głową). Poza tym są tu pingwiny. Około 13 jest po zwiedzaniu, a wyjazd jest z zorganizowanej wycieczki około 16, więc trochę się nudzi. Ale dla dzieci jest taki mały basenik gdzie mogą się pobawić w wodzie z innymi dziećmi.
      Poza tym po 15 jest znowu kolejny pokaz fok/delfinów więc można jeszcze na chwilę zdążyć ponownie je zobaczyć.

Ważne plusy hotelu:
      -------------------------
      - animacje !!!!!!
      - piękny widok z pokoju na morze !!!!!!
      - napoje / drinki / jedzenie można wnosić do pokoju
      - brak bungalowów
      - sympatyczna atmosfera
      - czysto
      - po animacjach wieczornych spokój i cisza

Ważne minusy hotelu:
      ---------------------------
      (dla przyzwoitości trzeba się czegoś przyczepić):
      - jedzenie (mały wybór, monotonne)
      - windy
      - do plaży spory kawałek drogi (uwzględniając spacer z dzieckiem)
      - wiatraki zamiast klimatyzacji

Mam nadzieję, że ten skromny opis hotelu zachęci lub zniechęci Cię do wypoczynku w hotelu Maria Eugenia *** i będziesz zadowolony / zadowolona z wydanych / zaoszczędzonych pieniędzy.
      Ja uważam urlop za bardzo udany.

Miłego urlopu,
      Maciej
      • Gość: gośc Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 17:05
        witam,jestem po wakacjach spędzonych w tym hotelu. świetnie położony,do plaży
        jest kawałeczek(droga zajmowała mi 3-5 min)polecam iść promenadą i podziwiać
        piękne widoki.osoby z wózkami będą miały problem zejść po stromych
        schodach.pokoje polecam tylko te z widokiem na morze bo te od str ulicy są
        nasłonecznione cały dzień (pokoje nie są klimatyzowane)więc jest gorąco i głośno
        bo naprzeciwko jest parę knajp i dyskoteka,tak więc jeżeli chcecie wyspać się w
        nocy to pokoje z dopłatą :( kuchnia bez szału ale zawsze zalazłam coś smacznego
        do zjedzenia,nie przepadam za owocami morza a ten hotel serwuje je codziennie(w
        hotelu jest najwięcej francuzów i gotują trochę pod ich gusta)są owoce ,lody
        ciasta,wino do obiadu i kolacji.drinki na barze po połowie alk i sok i to trochę
        gubi wieczorem;)pokoje skromne ale czyste.uwaga dla par:nie ma łózek małżeńskich
        tylko 2 jedynki trzeszczące i rozjeżdżające się podczas figli :(więc trzeba
        szukać innych rozwiązań.brak klimy jest dokuczliwy,windy działają jak chcą ;)ale
        w tym hotelu jest super atmosfera wszyscy są bardzo życzliwi i uśmiechnięci
        czułam się tam niemal jak w domu. i chyba dlatego prawie nic mi tam nie
        przeszkadzało i spędziłam tam super wakacje,polecam wszystkim niezbyt
        wymagającym luksusów klientom.
        • Gość: gosc Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 18:29
          ja kupilem last minute na traveligo.pl i lece tam za tydzien, mam nadzieje ze bedzie ok. :)
          • Gość: tusiamg Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.elpos.net 24.07.11, 18:04
            my tez lecimy tam za tyd.mam nadzieje ze sie nie rozczarujemy :)
    • Gość: Milena Re: Hotel Club Maria Eugenia jakies opinie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 13:43
      Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!!
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka