batonik_14
17.10.06, 20:35
Witam :) Jestem wspołautorką polskiego portalu o chomikach www.e-chomik.pl... Ostatnio na forum pojawiło sie ogłoszenie o treści:
"Mojej koleżance tak jak mi urodził się chomiki tylko że jej już maja ponad 20 dni:) ona nie ma co z nimi zrobić nikt ich nie chce:| a ona sama by se je zostawiła ale nie ma w czym je trzymać klatka w ktorje teraz sie znajdują jesst bardzo mała ona chce je wypuścić na wolność jeśli nie bedzie miała co z nimi zrobić zresztą ona jest bardzo biedna i nie ma kasy na klatke ani naewt czasami jedzdenia jej brakuje ale wtedy ja jej daje:).. Możer ktoś by chciał chomika? a jak nie to może ktoś by miał klatke nawet taką bardszo zniszczoną..... "
[sczególy www.e-chomik.pl/foroom/viewtopic.php?p=25974#25974]
Okazało się, ze ta nieodpowiedzialna osoba nie chce klatki i jesli nikt tych chomiczków nie weźmie to poprostu wypusci jest TERAZ, przed zimą - zostaną one skazane na pewną śmierć!
Niestety ja sama nic nie moge zrobić, bo nie mam jak dojechac do Kutna k. Łodzi (a i moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na pokrycie kosztów związanych z podróża, poza tym jestem osobą niepełnoletnią), dlatego własnie zwracam się o pomoc do Was drodzy czytelnicy! Nie dajcie tym maluchom pozdychać, jesli znajdzie się tutaj osoba będaca wstanie przewieźć zwierzaczki z Kutna do Katowic to ja się nimi zaopiekuje! Może ktoś jedzie tamtędy i mógłby po drodze podjechac we wcześniej umówione miejsce i odebrać zwierzaczki?...
Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie... Może tutaj znalazłaby się także osoba chcąca zaopiekowac się choc jednym z chomiczków?