toniasz 06.01.09, 19:06 3 miesiące temu wróciłam z Irlandii i nie mogę odnaleść się w Polsce, też tak miałyście? W dodatku moje koleżanki albo zrobiły karierę albo zostały mamami i dokucza mi samotność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate.kate Re: Powrót do Polski 12.01.09, 12:50 hej, Ja jeszcze nie wrocila, ale w dluzszej perspektywie tez zamierzam. Obawy mam identyczne...ze sie nie odnajde, ze wszyscy przyjaciele zbudowali sobie zycie w pl. Odezwij sie na gg 1908702. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
funfucjusz Re: Powrót do Polski 14.01.09, 22:33 ja tez planuje powrot do Polski w najblizszym czasie. no moze nie takim najblizszym, bo w tym roku. ale u mnie sytuacja nie jest taka prosta, bo wracamy razem z mezem, ktory nie jest Polakiem i jeszcze po polsku tak dobrze nie mowi... ale ja bym sie tak nie dolowala tym, ze kolezanki sobie juz zycie ulozyly. wiadomo, kazdego swiat poszedl na przod, ale przeciez Twoj tez, przeciez to, czego tutaj doswiadczylas na zawsze bedzie Twoje. inni nie maja takich przezyc, jestes o te pare lat madrzejsza i napewno bardziej odwazna... Odpowiedz Link Zgłoś
dotkaben Re: Powrót do Polski 27.02.09, 20:09 do Funfucjusz Milo slyszec, ze wybieasz sie do Polski z mezem cudzoziemcem. Ja rowniez 2 lata temu przeprowadzilam sie z mezem Anglikiem do POlski, poczatki byly ciezkie Ben nie mowil slowa po Polsku a dzis jego polski jest rewelacyjny. POdoba mu sie zycie w POlsce, czasem nawet bardziej niz mi (ha ha ha) wiec na pewno i wy bedziecie zadowoleni ze swojej decyzji. Jesli twoj maz bedzie potrzebowal jakiejs rady a czasem rozmowy z innym cudzoziemcem niech zajrzy na blog mojego meza britishinpoland.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
easy321 Re: Powrót do Polski 20.02.09, 01:23 w oliwii jest caly wielki artykul jak sobie dac rade po powrocie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś