Dodaj do ulubionych

Jak się odmłodzić?

21.04.16, 08:54
Ostatnio tak na siebie popatrzylam i coś bym zmieniła..mam 25 lat,a wyglądam poważnie,niektórzy dają mi nawet koło 30. Może to przez to,że jestem wysoka? (175) ważę 62 kg,więc wyglądam raczej normalnie.. Już sama nie wiem,może po prostu mam takie rysy twarzy. Jak się malować,czesac,ubierać,żeby wyglądać jakoś młodziej? W tej chwili mam włosy ciemny blond,za ramiona, jestem dość blada po zimie,maluje się codziennie podkładem i robię czarna kreskę na górnej powiece,bez kreski wyglądam jakbym się nie wyspala albo była chora:-) doradzcie cokolwiek!
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Jak się odmłodzić? 21.04.16, 21:05
      loczek_blond_1 napisała:

> Ostatnio tak na siebie popatrzylam i coś bym zmieniła..mam 25 lat,a wyglądam po
      > ważnie,niektórzy dają mi nawet koło 30. Może to przez to,że jestem wysoka? (175
      > ) ważę 62 kg,więc wyglądam raczej normalnie.. Już sama nie wiem,może po prostu
      > mam takie rysy twarzy. Jak się malować,czesac,ubierać,żeby wyglądać jakoś młodz
      > iej? W tej chwili mam włosy ciemny blond,za ramiona, jestem dość blada po zimie
      > ,maluje się codziennie podkładem i robię czarna kreskę na górnej powiece,bez kr
      > eski wyglądam jakbym się nie wyspala albo była chora:-)

Nie maluj kreski, wymyśl coś innego.

Poza tym niestety guzik możemy doradzić nie widząc cię ani nie znając twojego stylu.

Może poproś o pomoc koleżankę.
      • loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 13.05.16, 08:49
        Tyle że ja bez kreski wyglądam jakbym się nie wyspała albo była chora. Jak nieraz nie zrobiłam jej do pracy to były pytania 'ojej,jak źle wyglądasz,źle się czujesz?' albo ' chyba się dzisiaj nie wyspałaś,co?'.
        Także kreska chyba musi zostać..
    • taki-sobie-nick Re: Jak się odmłodzić? 21.04.16, 21:06
      ja tam się w ogóle nie maluję i wyglądam 5 lat młodziej

• loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 13.05.16, 08:50
        Ja mam niejednolitą cerę,cienie pod oczami takie,że nie jeden korektor sobie nie radzi z pokryciem,od ust w dół brody mam widoczne żyły,wokół ust żółta skórę,trochę piegów na nosie i policzkach i różowe policzki..
        • taki-sobie-nick Re: Jak się odmłodzić? 24.05.16, 22:34
          loczek_blond_1 napisała:

> Ja mam niejednolitą cerę,cienie pod oczami takie,że nie jeden korektor sobie ni
          > e radzi z pokryciem,od ust w dół brody mam widoczne żyły,wokół ust żółta skórę,
          > trochę piegów na nosie i policzkach i różowe policzki..

A ja mam przebarwienia i cienie pod oczami. Oraz zmarszczki (dużo), nieregularną cerę i z wiekiem psuje mi się owal twarzy. I mogłabym (jeśli chodzi o wiek) być twoją nieletnią matką. :-PPP

Pytałaś koleżanek, czy naprawdę te żyły tak widać i tę skórę wokół ust masz taką żółtą?

• loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 09.06.16, 13:51
            Widać, nie muszę pytać. To nie jest tak,że ja się nad sobą uzalam i z nudów sobie tutaj piszę. Naprawdę chciałabym jakoś zmienić swój wygląd bez jakichś poważnych zabiegów.
    • mysliciel662 Re: Jak się odmłodzić? 23.04.16, 16:07
      Warto ściąć włosy ;) to odmładza.
      • mendiga Re: Jak się odmłodzić? 23.04.16, 16:43
        No nie wiem, prawie wszystkie starsze panie mają krótkie włosy. Bo łysieją. Więc raczej średnio to odmładza.
        Odmładza za to maseczka z ogórka. Tylko trudno ją utrzymać na twarzy cały dzień, zwłaszcza jak się ma pracę stojącą albo nawet biegającą. Ale odmładza na bank. Zawsze można też sobie po prostu zawiesić ogórka na szyi.
    • 9agatka Re: Jak się odmłodzić? 25.04.16, 14:44
      Myślę, że jak się chcesz odmłodzić to musisz postawić na zabiegi. Tylko one są skuteczne.
      • taki-sobie-nick Re: Jak się odmłodzić? 25.04.16, 22:14
        9agatka napisał(a):

> Myślę, że jak się chcesz odmłodzić to musisz postawić na zabiegi. Tylko one są
        > skuteczne.

W 25 roku życia???

Litości, czasem wystarczy zmyć tapetę...
        • 9agatka Re: Jak się odmłodzić? 10.05.16, 22:51
          Tak, w 25. roku życia. Nie mówię o operacji, tylko zabiegu. Jest wiele takich na twarz, które regenerują skórę itp.
      • loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 13.05.16, 09:01
        Tyle że zabiegi nie zmienią rysów twarzy, mogą poprawić stan skóry. Może po prostu taka moja uroda i muszę się z tym pogodzić :-(
        • taki-sobie-nick Re: Jak się odmłodzić? 24.05.16, 22:35
          loczek_blond_1 napisała:

> Tyle że zabiegi nie zmienią rysów twarzy

To jeszcze rysy masz nie takie? Wspominałaś o cieniach pod oczami i niedoskonałościach cery.
          • loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 09.06.16, 13:52
            Miałam na myśli to,że mam niedoskonałości,ale nawet gdybym ich nie miała i mogła się lekko malować to mam jakąś poważną tą twarz,no nie wiem jak to określić.
    • lucyy3 Re: Jak się odmłodzić? 12.05.16, 15:19
      no to pomyśl o zmianie fryzury, koloru, może zmień styl ubierania na bardziej młodzieżowy, pomyśl o makijażu odmładzającym.
      • loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 13.05.16, 08:55
        Ubieram się młodzieżowo. Makijaż odmładzający,to znaczy jaki? Właśnie myślałam o makijażu,bo z moją fryzurą raczej za dużo nie zrobię. Mam podkręcane włosy,puszące się,zeszłam do naturalnego średniego blondu i nie chce ich farbować bo zdrowsze mniej się puszą,tyle że jak ich nie modeluję na szczotce dużej to wyglądają nijako,a z kolei jak modeluję ciągle,to szybko się przesuszają i znowu się bardziej puszą,i to takie błędne koło..
        • taki-sobie-nick Re: Jak się odmłodzić? 24.05.16, 22:36
          loczek_blond_1 napisała:

> Ubieram się młodzieżowo. Makijaż odmładzający,to znaczy jaki? Właśnie myślałam
          > o makijażu,bo z moją fryzurą raczej za dużo nie zrobię. Mam podkręcane włosy

Jakie???
          • loczek_blond_1 Re: Jak się odmłodzić? 09.06.16, 13:53
            Kręcą się. Loczki mam:-)
    • syntoniacentrum Re: Jak się odmłodzić? 15.05.16, 21:40
      Czasami w drogeriach są prowadzone takie akcje, podczas których wizażystki uczą jak można za pomocą makijażu poprawić czy zmienić wygląd. Korzystałam i byłam mile zaskoczona jak wiele można uzyskać prostymi trikami.
    • lucyy3 Re: Jak się odmłodzić? 15.06.16, 10:17
      idź na jakieś zabiegi odmładzające, zmień może makijaż i sposób ubierania.
    • aquah Re: Jak się odmłodzić? 16.06.16, 15:15
      Polecam odmienić nieco dietę na bardziej zdrowszą. To zdecydowanie pomaga. Mój chłopak przerzucił się na zdrowe jedzenie, sińce pod oczami zniknęły, skóra stała się naprawdę promienna i "młodsza". Warto o tym pamiętać że emolienty grają również bardzo dużą rolę jeśli chodzi o wygląd i jędrność skóry. Nienawilżona skóra zdecydowanie szybciej się starzeje.
      Pomyśl również o suplementach diety, np. witaminie D.
      Co do makijażu to myślę że pomogą jakieś błyszczyki, szminki oraz przede wszystkim konturowanie twarzy :)
      Jeśli chodzi o ubiór to trudno jednoznacznie to określić, może więcej kolorów w garderobie? :)
    • lashnroll Re: Jak się odmłodzić? 06.10.16, 17:18
      Zapraszam serdecznie do Lash'n'Roll salonu w Sochaczewie na piękne aplikację rzęs wieloma metodami. Marzy Ci się delikatny efekt podkręconych i wydłużonych rzęs? Nie ma problemu! Zapraszam Cię na aplikację 1:1 w promocyjnej cenie 99zł.
      Matka natura nie obdarzyła Cię wachlarzem rzęs? Nie ma problemu także z tym! ;D Zrobimy za nią robotę i pokażemy że człowiek też potrafi :D Metoda objętościowa już od 170zł.
      Szykuję się impreza i chcesz rzucać sie w oczy pięknym i mocnym spojrzeniem? Metoda Hollywood effect jest dla Ciebie! Zapraszam serdecznie na fb. www.facebook.com/lashnroll, i do odwiedzenia strony internetowej www.lashnroll.pl
    • izabella_123 Re: Jak się odmłodzić? 24.02.17, 16:03
      A stosujesz peelingi czy maseczki do twarzy? Niektóre potrafią nieźle odmłodzić skórę. Tu mestetyczna.pl/15-domowych-przepisow-na-skuteczne-maseczki/ masz kilkanaście przepisów...
    • odczepcie_sie Re: Jak się odmłodzić? 21.02.18, 16:52
      Akurat dla dziewczyny odmłodzić się to żaden problem, wystarczy zapuścić dłuższe włosy.
    • gosia-789 Re: Jak się odmłodzić? 22.02.18, 09:12
      Jakieś zdjęcie by się przydało, żeby się sensownie wypowiedzieć.
    • superdominika Re: Jak się odmłodzić? 13.03.18, 11:29
      Można popracować nad swoja sylwetką, bo to ma spore znaczenie i dużo zmienia. Poza tym warto zadbać o swoją skórę zwłaszcza na twarzy. Oczywiście w tym wypadku jest sporo zabiegów medycyny estetycznej, które potrafią zdziałać cuda. Dodatkowo ubiór, on naprawdę ma znaczenie. To jak się ubierzemy i w jakim stylu potrafi odjąć lub dodać nam kilka lat i oczywiście makijaż, każda kobieta wie jak on potrafi nas odmienić.
    • alpepe Re: Jak się odmłodzić? 04.04.18, 00:32
      A nie czujesz się od razu lżejsza? O kilka stówek?
    • zwinka055 Re: Jak się odmłodzić? 16.11.19, 16:31
      wysypiaj się, odżywiaj się zdrowo i uprawiaj sport :) ja mam prawie 30 lat, a nie ma miejsca na świecie, żeby mnie o dowód nie pytali :)
      • meroni Re: Jak się odmłodzić? 13.01.20, 18:57
        Dokładnie tak! Zamiast faszerować się tabletkami i nakładać pełno makijażu, który wyniszcza cerę, lepiej przejść na to co naturalne, czyli zdrowa dieta i aktywność fizyczna :) Nie tylko sylwetka nam się poprawi, ale i samopoczucie, styl bycia, co także wpłynie na to, że inni będą nas odbierali za młodszych :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka