Gość: gosc IP: 213.199.192.* 15.12.04, 12:14 lipa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mo Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 21:11 Wystrój fajny, kawa i ciasto super, natomiast jest tam najgorsza, najbardziej niesympatyczna i naburmuszona obsługa ze wszystkich kawiarnii jakie znam. Koszmar. Nabzdyczone i niegrzeczne panienki z łaski podchodzące raz na godzinę do stolika... Mnie skutecznie zniecheciły do bywania tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zielona Weranda,Weranda IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.05, 19:36 Kawa i ciasta sa takie same w obu kawiarniach.Porcje ciast sa jednak rozne,ale jak sie dowiedzialem to zalezy ponoc od obslugi jaka akurat ma zmiane i jej humoru,bo tak tez bywa. Jesli chodzi o obsluge to panienki w obu kawiarniach jest niesympatyczne i naburmuszone. Ale panienki z Werandy,bija na glowe panienki z Zielonej Werandy.KOSZMAR!!!!!Zgadzam sie w 100%. Nabzdyczone i niegrzeczne panienki robia łaske klijentom podchodzac do stolikow,wazniejsze dla nich sa prywatne rozmowy telefoniczne, palenie papierosow przy jednym ze stolikow niz podanie klijentowi Menu, lub ustapienie miejsca przy stoliku jesli kawiarnia jest pelna. Odradzam bywania w Werandach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titus Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:02 zgadza się, poza tym sami nie wiedzą co się dzieje na ich własnym "podwórku"; rezerwacje przyjmują bezmyślnie i nagle odwołują gości. no, thanks!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 16:44 Ciasta owszem super, ale czasami panienki oszczędzają czy odrabiają manko czy ja nie wiem w ogóle co bo podają połowę porcji. Jest taki torcik bezowy, który w bliźniaczej Werandzie przy Farze podają w słusznej wielkości a tutaj wąski paseczek. W przypadku ciasta bezowego to nieporozumienie. W cukierniach, z których biorą ten tort porcje również są normalne. Co najmniej niemiło się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc!! Re: Zielona Weranda IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.05, 19:14 Sa dwie Werandy,jedna w Pasazu Niebieskim,druga przy Farze. Ta przy Farze jest ostatnio beznadziejna.Maxie_revolta poszukaj sobie innej kawiarenki w Poznaniu sa lepsze i fajniejsze,a opinie o nich sa duzo lepsze niz o Werandach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zielona Weranda IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.05, 19:41 W obu Werandach jest wiele nieporozumien.!!!!!!!!! Moze ktos to wreszcie zauwazy,bo schodza na psy.!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haro Re: Zielona Weranda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:40 właśnie przeczytałam opis tej kawiarni i zastanawiam się ile ktoś dostał w łapkę za napisanie tylu pięknych słów... podpisuję się pod resztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:44 ja tez sie zgadzam...od lat chodze do Kawki na Wronieckiej,jakis czas temu pomyslalam,ze moze by tak cos innego...i jednak nie.w werandzie pol godziny czekalam na karte,pozniej 10 min.na brudna popielniczke...poza nami bylo moze kilku zaledwie gosci,ale kelnerki byly zaaferowane rozmowa...wyszlam i nie sprobowalam niczego..i chyba nie ma czego zalowac.ceny tez wygorowane.ja tam polecam stara, dobra Kawkę:)-obsługa miła,porcje od pieciu lat prawie ciągle tak samo duze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white rabbit Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 18.09.05, 23:25 albo pracujesz dla kawki albo nie byłaś w werandzie (przynajmniej tej zielonej do ktorej z kolei ja chadzam) jeszcze nie zdażyło mi zdołać zjeść całe ciato mimo, że są przepyszne. obsługa jest nieszablonowa tu się zgadzam ale napewno działa to na plus tej kawiarenki, poza tym zawsze mogę zabrać tam moich klientów z zagranicy bo wszystkie dziewczyny mówią po angielsku. gorąco polecam w kawce(chyba to była kawka bo dawno i nie pamietam) byłem raz i dostałem ciepłe piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Zielona Weranda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:52 jeżeli uważasz że obsługa jest nieszablonowa to może i masz rację, koleżanki z Werandy na pewno nie są szablonowe... chyba spełniają wymogi angielskiego runku pracy, bo jak wytłumaczyć fakt,że ja też czekałam i czekałam, i właśnie nie wiem chyba trafiłam na felerną godzinę piątą i panie z obsługi miały Tea Time... i chyba pan/i white rabbit pracuje dla Werandy? - już takie sugestie są nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white rabbit Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 22.09.05, 05:51 pan. ania czy hania? czy tez jestes nieszablonowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Zielona Weranda IP: *.tosa.pl 23.05.06, 22:46 Jestem absolwentką I LO w Poznaniu. Świetnie posługuje się językami niemieckim i angielskim. Szukam pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycjaaa Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 24.10.14, 23:48 a ja godzine po kolacji jaką tam zjadłam dostałam strasznego rozwolnienia i wymiotów, masakra więcej tam nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAQU Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:25 Witam, nie jestem zachwycony obsluga w tym lokolu - dla mnie skandal. Wystroj lokalu jest ładny,ale obsługa . . . Do rzeczy: siadamy, przychodzi mloda "kelnerka" rzuca na stól karte menue, oczywiscie, przeglądamy i wybieramy, nadal sie zastanawiamy - calej karty nie przejrzelismy i podchodzi mloda (ok) dziewczyna z zapytaniem "jestescie gotowi ?" (chcialem sie zapytac do czego? do zamowienia? po to przyszlismy). Nie mam nic przeciwko mowieniu na TY, no ale wybaczcie . . . ten jej tekst ? ? ? Po wypiciu "kawy mrożonej z lodami" - ALE BEZ LODÓW, zaplacilismy i wyszlismy, dla mnie obsluga odpada . . . pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAQU Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:30 acha, byłem w Werandzie na Paderewskiego - w Pasażu . . . ach te paniska odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:53 ania,nie hania,a z hania sie zgadzam i nie,nie pracuję w kawce:)ale bardzo lubie tam chodzić:)po werandzie zraziłam się do szukania nowych miejsc...ale widocznie,jak jakis lokal jest trendy,to opryskliwą obsługę nazywa sie nieszablonową...Poza tym, nie twierdzę, że w werandzie jest zawsze żle, nie jestem w końcu ich stałą klientką;)Może trafiłeś na lepszy dzień?Albo jesteś przystojnym mężczyzną i masz z tego powodu jakieś przywileje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek ZW IP: *.icpnet.pl 27.09.05, 15:09 właśnie wróciłem, i zostalem mile zaskoczony. chcialem wejsc na forum i polecić (spodziewałem sie samych pozytywnych postów) a widze rzesze niezadowolonych. Niestety (dla tych na nie) nie moge zgodzic sie z nimi w niczym, kawiarenka ma wspaniala obslug i jeszcze lepsze jedzenie i na odwrót. lokal byl zapelniony na oko w 3/4 a mimo to bardzo szybko dziewczyny uporaly sie z 2 koktajlami i 2 salatkami (duzymi). bardzo przypadl mi/nam do gustu wystroj i muzyka wkomponowana w surowe sciany. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonarzeka Re: ZW 02.10.05, 16:05 Ja także jestem zdziwiona negatywnymi opiniami; dla mnie to dwa najlepsze miejsca w P-niu i bardzo podoba mi się obsługa z osobowością:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAQU Re: ZW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:40 ... a w której Werandzie byles ? Na Paderewskiego ? Jak tak to odradzam - Paderewskiego. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remindr Zielona Weranda - moja opinia. IP: *.echostar.pl 19.04.07, 21:35 Ja osobiscie bylem w Werandzie 4 razy (na Paderewskiego) i nigdy nie wyszedlem zawiedziony. Czas oczekiwania czasem nieco ponad norme, ale za kazdym razem min. 3/4 stolikow bylo zajete i moglem to zrozumiec. Czytam opinie o naburmuszonych kelnerach i kelnerkach i nie wiem, czym sobie zasluzylem, ze jedni i drudzy byli dla mnie mili i rzetelnie wywiazywali sie ze swoich obowiazkow. Na porcje mysle nie ma co narzekac - maly sernik zapycha jak konkretny obiad, mrozone herbaty to potega smaku i wymiaru, mala salatka naje sie dorosly facet, a kawa trzyma poziom, choc nie jest to szczyt dobrego smaku. Zamiast czytac komentarze polecam wszystkim samemu wybrac sie do tej urokliwej Caffe. Nie bez przyczyny 3/4 miejsc najczesciej jest zajetych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: Zielona Weranda IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.10.05, 00:02 A ja mam problem :-( i to wcale nie maly ! Mialem zamiar zabrac moja dziewczyne w nasza rocznice poznania sie wlasnie do Zielonej Werandy na Paderewskiego na pyszna, romantyczna kolacje przy swiecach, ale po przeczytaniu tyh opini nie jestem juz taki pewien tego miejsca :/ Po pierwsze same Wasze wypowiedzi o obsludze, a po drugie czy tam w ogole mozna zjesc pyszna kolacje ? Bo po przeczytaniu artykulu wyglada na to ze raczej nie (co zreszta byloby troszke dziwne). Okey, to widze ze musze nadal szukac jakies klimatycznego, ladnego i przyjenego miejsca na romantyczna kolacje przy swiecach :-) Problem tylo ze czasu mam na to coraz mniej ;) Powiedzcie szczerze czy Zielona Weranda sie nadaje na taka okazje wyjatkowa dla nas jak rocznica naszego poznania sie ? A moze znacie inne klimatyczniejsze, ladniejsze, przytulniejsze restauracje ? Bede wdzieczny za kazda odpowiedz :-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 15:17 spędziłam w Zielonej Werandzie wieczór sylwestrowy. Było bardzo miło. Serdecznie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharka3 Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:55 uwielbiam jedzenie w werandzie, nie cierpie obslugi, jest koszmarna, niestety wlascicielka zachowuje sie dokladnie tak samo... na moje pytanie dlaczego odpowiedziala, ze ma tak duzo klientow, ze nie obchodzi jej juz to! komuno- welcome back! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 04.01.15, 21:35 Ja również byłam na sylwestra w Werandzie i jestem totalnie zniesmaczona. Nie można było sobie wybrać stolika, tylko były już przypisane do konkretnego nazwiska co nie podobało się praktycznie wszystkim gościom, bo każdy chciał zmienić stolik. Ich ustawienie i rozmiar dawały dużo do życzenia (niektóre stoliki nie były nawet 2-osobowe, wyglądały jak połowy normalnych stołów przez co nie było na nich miejsca żeby swobodnie jeść, zero intymności). Na karcie dań 3 zupy i jakieś 4 inne dania za cenę 40 zł (nie były tyle warte). Wino które znajdowało się już na stole było tak nie dobre że nie dało się go pić z resztą tak jak szampan- totalna żenada. NIE POLECAM. Ja nie wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Zielona Weranda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:52 Odwiedzilem to miejsce po raz pierwszy i bardzo mnie urzekło przytulnym wystrojem.Usiedliśmy z dziewczyną przy narożnym stoliku.Do obsługi zastrzeżen nie mam(wszyscy tu narzekają na kelnerki,mnie akurat obsługiwał mężczyzna).No ale kiedy podano kawę..o zgrozo!Podano je w filiżanach-pojemność około 400ml.Więc moje cappuchino wyglądało w miarę przyzwoicie,pianka sięgała połowy wysokości naczynia,ale mała czarna partnerki była ledwo widoczna na dnie..Nie jestem wielkim estetą,ale takie 'coś' sprząta się ze stołu,a nie podaje.Szarlotka na ciepło była smaczna,ale stanowi to połowę porcji tego,co serwują w ulubionej 'Kawce',gdzie jeden deser śmiało bierze się na dwie osoby.Podsumowując,godne zobaczenia,lecz stałym bywalcem nie będę.Po prostu wpadne tam od czasu do czasu dla zmiany klimatu,nie mogę całego życia spędzić w 'Kawce' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 05.04.06, 19:52 hmmm aż wierzyc mi sie nie chce, ze az tyle osob doznalo krzywdy i tylez samo osob tak poleca "kawke"? przyznaje to mile i przytulne miejsce ale obsluga jest sztywnie mila, nie naleze do stalych bywalczyn z.w. ale za kazdym razem gdy przychosze tam na deser czy ciastko jestem mile zaskakiwana: podwojna porcja, ciaasteczko, zawsze mozna pogadac na luzie, a kelnerki,jakby ktos z was nie wiedzial, to wszystkie studentki, doktorantki i artystki z asp-ale czy kiedykolwiek mial ktos z marudnych je o to zapytal, dlaczego sa smutne?ja tak! jestem dla nich mila i one dla mnie Z.W jest moja inteligencka mekka, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtec Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 23.05.06, 02:18 jestes lesbijka? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawosz Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:01 jesli tak ma wygladac "inteligentna mekka" to dziękuję komus sie cos chyba pomieszało, obie pseudo kawiarnie maja wiele wspolnego z kiczem i tandeta, grunt to sprzedaz i zysk o tworzeniu atmosfery nie ma mowy, obsługa arogancka, ceny wyśrubowane, a i produkty nie powalaja. Całe szczęście, ze istnieje cos takiego jak "konkurencja" - w tej "inteligentnej mecce" powinni wyciągnąc wnioski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr... Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:39 heh...ewka jesteś Boska:) może umówimy się na inteligntne tetate jestem doktorantem, i jestem bardzo inteligentny! i smutny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galeriedel Re: Zielona Weranda IP: *.ewe-ip-backbone.de 20.11.06, 17:25 Immer wenn ich in Pozan bin, muss ich die Zielona Weranda besuchen. Allein die jahreszeitlich wechselnde Dekoration ist ein Erlebnis, und die Baguettes und belegten Brote sind fantastisch. Dziekuje bardzo i do widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafna Re: Zielona Weranda IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.08, 22:37 w asp nie ma studiów doktoranckich gwoli ścisłości, a dziewczyny z asp raczej są kolorowe i wesołe niż naburmuszone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERVER Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:34 Można się zachwycać jedzeniem i wystrojem... Ale obsługa pozostawia wiele do życzena.Panienki sprawiają często wrażenie "nieco" wstawionych.Nie chce wiedzieć czy to efekt spijania nadwyżek alkoholu czy też może to zasługa innych wspomagaczy.Chodzą albo nakręcone jak po speedzie albo spowolnione jak po haszu. Ale to może obowiązkowy element uroku "artystycznej" knajpy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:09 Zielona weranda to jedno z najwspalniajszych miejsc w poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zielona Weranda IP: *.iurid.amu.edu.pl 05.02.07, 10:50 Owszem, jest tam przytulnie, miło, wystrój świetny, sałatki bardzo dobre....ale co z tego, wszystko psuje obsługa, która jest koszmarem minionej epoki, młodzi ludzie a tacy niemili, naburmuszeni, jakby tam za kare byli i 2 zł na godz. mieli. Szefowa zachowuje się jak świeta krowa, minę ma pożal się boże....ale "najlepszy" jest blond kelnerek, niemiły i opryskliwy do granic mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 08.02.07, 11:33 Weranda ma zdecydowanie najładniejszy wystrój w Poznaniu. Jedzenie i picie bardzo dobre. Obsługa (biorąc pod uwagę aspiracje tej knajpki oraz straszne ceny) makabryczna. Prawie zawsze mylą zamówienia albo o czymś zapominają- często dłużej czekasz na zwykłą wodę lub herbatę niż np na sałatkę.Zdecydowanie wąłścicielka powinna coś zrobić i wprowadzić większą dyscyplinę wśród obsługi, bo naprawdę przy tych cenach trzeba wymagać czegoś więcej niż 20 minut czekania na menu, dalszych 20 na odebranie zamówienia i 40 na herbatę (i to niezależnie od tego, czy knajpka jest pełna czy pustawa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 20:51 Wczoraj tam zajrzałam.Pierwszy raz od roku...Myślałam sobie (o naiwna!),że dużo czasu minęło,z pewnością powyrzucali już te nieznośne Gwiazdy,które śmią nazywać się kelnerkami, na pewno pozmieniały się trendy,a "Zielona Weranda" postanowiła mieć równie miłą obsługę, jaką posiadają inne, równie miłe kawiarenki.Ale nie! Styl gwiazdorstwa jest tam nadal dominujący :( Nie doczekałyśmy się karty,nie dano nam szansy spróbować ponownie tych pysznych sałatek...Bo cóż z tego,że tam ślicznie i przytulnie,skoro ciśnienie człowiekowi podskakuje do granic możliwości,kiedy jest ignorowany do granic możliwości.Pracowałam jako kelnerka,więc wiem,ile znaczy dobra organizacja pracy w tym zawodzie-tu jej niestety nie widać.Skoro podchodzi się do stolika, by przyjąć zamówienie i kątem oka widzi się (bo raczej nie ma innej możliwości),że ktoś siedzi przy stoliku obok,to przecież można podać karty,by ktoś inny się w tym czasie zastanowił.Bo tak naprawdę nie ma znaczenia,jak dużo serca i inwencji twórczej wkłada się w wystrój miejsca,ważni są też ludzie,którzy stanowią ZAWSZE jego część. Z drugiej strony-czy ktoś poznał kiedyś managerkę Werandy (obojętnie której werandy)?Ja miałam tą wątpliawą przyjemność i właściwie to nie powinnam się dziwić,dlaczego to wszystko tak wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 16:12 pracuje w wydawnictwie Panoramy Firm..podpisalam rok temu umowe na ogloszenie do katalogu wlasnie z ta slynna managerka- pania Jagodą...za ogloszenie Weranda zaplacila ok.1000 zl i to z wielkim bolem...dopiero gdy wczytalam sie w ceny dań,czy to obiadowych czy zwyklych przekasek-odrzucilo mnie..fakt faktem- przepyszne rzeczy do jedzenia,samo centrumitp...ale ludzie.... nawet w Browarze w Coffee Heaven kawa jest tansza niz tam:)..masakra.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem na tak! Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 05:49 Gdy słyszę "zielona weranda", to od razu przypomina mi się pierwsza randka z moim obecnym mężem. Dla mnie to magiczne miejsce, bo tam wszystko się zaczęło... Jeśli chodzi o obsługujące, jak i menu - nie mam nic do zarzucenia! Chociaż mogłoby być taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:20 lipa i to cala geba jesli chodzi o obsluge slyszlaam ,ze wlascicielak ma juz tak duzo klientow, ze ja to "nie interesuje" buuuuuuuu ... najgorzej jak sie komus za duzo wydaje jest nisza! miejsce na cudna knajpke z sercem (takze wsrod obslugi). to bybylo cos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zielona Weranda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:53 ...a co powiesz na 75 min czekania na salatke... nie wspominajac o tym, ze kurczak sie skonczyl i musielismy zamowic inna, z lososiem... zenada... kelnerka rzuca menu na stolik i nawet nie patrzy na goscia restauracji. dopoki nie naucza sie, ze w ICH restauracji to GOSC jest najwazniejszy, slabo wroze... bylam tam 3 razy... o 2 za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 22:51 Tragedia - to słowo się tu nadaje, jeśli właścicielka czyta to forum, to wiedz kobieto, że klient pamięta - i to długo, że lokal jest mierny a obsługa urgąga wszelkim zasadom kultury. Przyszłam tam ze znajomymi Brytyjczykami,czekaliśmy 20 min. na kartę, realizacja zamówienia 30 min. wyszliśmy! Do menedżerki: naucz się języka i dopiluj obsługi, bo nigdzie indziej pracy nie znjadziesz. NIE CHODZCIE TAM, ODRADZAM, ODRADZAM, ODRADZAM, TAM NAWET ZA CHAMSTWO KAŻĄ SOBIE PŁACIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Zielona Weranda 31.05.07, 16:40 W Filigrando (nowy lokal Gruszeckiego w nowej części Browaru) jest jeszcze gorzej.Pozostaje mieć nadzieję, że to trudny okres ząbkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordka Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 23:53 Filigrando... hmmm .. a czy wiecie moze kto jest włascicielm.. tzn jak sie nazywa własciciel bo wiem ze to jest pod gruszeckiem ale jest jeszcze osobny własciciel z tego co wiem... i ona ma Filigrando i pare Gruszeckich w Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
corwin_9 A ja dla odmiany jestem zadowolony :-) 12.07.07, 00:03 Nie wiem, moze mialem szczescie, ale bylem tam dwa razy w ciagu ostatnich 6u miesiecy i bylo calkiem niezle. Faktycznie obsluga byla niezbyt szybka (przynajmniej za pierwszym razem) ale ogolnie bardzo mila. A standardow nie mam znowu az tak bardzo niskich i tez mnie strasznie drazni jak obsluga cie nie zauwaza. A jesli chodzi o jedzenie, kawe i desery to juz w ogole nie mam zadnych zastrzezen - jednym slowem, oddaje swoj glos na "tak" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Porażka! IP: *.icpnet.pl 01.08.07, 18:21 dzisiaj miałam tą wątpliwą przyjemność zjeść lunch z kumpelą w Zielonej Werandzie. NIGDY WIĘCEJ. Wchodzimy... wolny stolik w ogródku, siadamy, kładę rękę na stole i prosto w mokrą plamę... woda? herbata? nie wiem, wyjmuję chusteczki, koleżanka to samo, wycieramy stoliczek, a starsza pani z obsługi- właścicielka- tylko się przygląda, niosąc zamówienie do stolika obok. mija ok. 20 minut, miło spędzonych na plotach, łaskawie mały blond chłopczyk przynosi karty. ledwie odszedł od stolika i zniknął we wnętrzu, pojawiła się młoda dziewczyna i pyta "co podać?". Mówimy: "jeszcze chwileczkę, zastanawiamy się", no i tym sposobem straciłyśmy szansę na złożenie zamówienia. Dopiero po interwencji i ruszeniu się z miejsca, ktoś podszedł. Pyszny koktajl, sałatka ok - tylko nieproporcjonalnie dużo sałaty w porównaniu do reszty składników... no ale może zapasy w kuchni zaczęły się kurczyć, na koniec kawka frappe z syropem - też ok. Ceny są trochę wygórowane, no ale to przecież trendy miejsce i nie płacimy tylko za zamówienie, ale też samą (często wątpliwą) przyjemność siedzenia w lokalu. Obsługa KOSZMARNA!!!! powolna, niemiła, chyba nigdy nie widziałam nikogo z obsługi uśmiechniętego - no ale pani właścicielka, jak ktoś już nazwał ją świętą krową, sama daje przykład reszcie. Nie sądzę, żebym jeszcze kiedyś tam zawitała. Jednak wystrój i dobre ciasto lub sałatka to za mało, żeby móc stać się stałym bywalcem Werandy. Koktajle polecam w CZEKOLADZIE na Żydowskiej (no i czekoladę oczywiście też), ciasta w Kawce lub Bażanciarni (drogo, ale warto - zwłaszcza sernik i tiramisu), sałatki w Bażanciarni (CEZAR... mmmm palce lizać, a ceny sałatek jak w Werandzie, no i obsługa bardzo miła). nic innego na razie nie przychodzi mi do głowy... WERANDĘ radzę omijać z daleka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Porażka! IP: *.icpnet.pl 01.08.07, 18:25 aha, kawa jest przepyszna w soho :) (na wronieckiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Zielona Weranda IP: *.devs.futuro.pl 05.11.07, 12:18 Bardzo fajne miejsce, przytulne, ciepłe ...ceny jak we wszystkich tego typu miejscach w Poznaniu. Dużo stolikow ale sam charakter tego miejsca sprawia, ze czasem trudno o miejsce :) Wrażenie bardzo pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 23:50 Filigaro a kto jest włascicielem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:19 Z tymi komplementami to duza przesada. Salate (w 5 wersjach) podano nam z twardym miesem, wiecej salaty niz dodatkow, wszystko bez smaku i bez wyrazu. O obsludze lepiej nie mowic... Wstyd mi bylo przed moimi goscmi przyzwyczajonymi do obslugi z usmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak zamiast Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:14 Odkryłem oststnio bardzo fajną knajpkę - nazywa się "Wejście obok", może teraz wszyscy psioczący na werandę będą mieli alternatywę. Polecam, bardzo się starają - a uśmiech pani menadżerki powala :) Naprawde dobre jedzenie i miła atmosfera, brak fochów i jeden kelner obsługuje jednego klienta, a nie jak w werandzie kilku na raz i nie wiadomo z kim gadać - kilka kroków w dół ul.Zamkowej i jestem w innym świecie. Zatem koniec psioczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutek Re: zamiast Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 12:48 Faktycznie Poznaniak "Wejście obok" to dobry wybór - byliśmy z dziewczyną w tej restauracji no i : obsługa bardzo miła, jedzenie rewelacja, kawa najlepsza jaką piłem i ceny przystępne - polecam Wejście obok - nawet www mają lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Wejscie obok, a juz raczej Wejście z boku! IP: *.icpnet.pl 19.04.08, 10:46 Poznaniak musi odświeżyć swoją wiedzę na temat tej knajpki. Byłem zadowolonym klientem tego lokalu, jednak ostatnimi czasy coś pokusiło kierownictwo na brak zorientowania na klienta. Ceny dań doszły do poziomu eleganckich restauracji (wejście bynajmniej taka nie jest), obsługa jest miła, ale brak im zorganizowania a prace wykonują chaotycznie. Jako klient oczekuje tego ze kelner wykaże autentyczne zaangażowanie w to co robi i będzie okazywał że obsługa gości sprawia mu rzeczywistą przyjemność. Zdarzyło mi sie raz zauważyć, że blond piękność która pali papierocha kilka chwil później leci z tacą do gosci!!! Wiem że moja wypowiedź jest bardzo krytyczna, ale kochani nie za tą cene taka jakość!!! Ktoś kto prowadzi ten lokal musi doglądnąć kilku specjalistycznych publikacji i przede wszystkim dojść do wniosku QUALITY NOT QUANTITY!!! A tak swoją drogą czy Ty poznaniak nie jestes związany z tym lokalem bliżej?? Pseudo reklama?? Do niedawna byłem klientem tego Wejścia i nikt nie przedstawiał mi sie jako p. manager, a już na pewno nie widziałem tam powalającego uśmiechu. Lubie podróże kulinarne po poznańskich restauracjach, ale do tego lokalu wrócę dopiero gdy zostaną wprowadzone jakieś zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
tomili1976 Re: Wejscie obok, a juz raczej Wejście z boku! 01.05.08, 11:44 Dzien dobry...wydaje mi sie ze te zarzuty sa bezpodstawne poniewaz lokal raczkuje i róznymi sposobami próbuje zadowolic goscia..kuchnia jest swietna..gotuje sama smietanka polskiej gastronomi wiec jesli chodzi o jedzenie żadnych zastrzeżen wręcz odwrotnie..niebo w gębie..personel przeszkolony wiec wiedzą co robic i jak zadbac o goscia..czysciutko,pachnąco..stoły sie nie kleja wszyscy obsługuja usmiechnieci...a ceny?takie jak wszedzie..na rynku żeby miło spędzic czs niestety wszędzie trzeba zapłacic..a tu przynajmniej wiemy za co płacimy..bardzo polecam..mile spedzonych chwil w tej przytulnej restauracji zyczę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona kryptoreklama:/ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 16:27 1. A skad wiesz,ze personel przeszkolony?Szkoliles ich czy wyslales na szkolenia? 2. Skad wiesz ze lokal raczkuje?Rozkrecasz ten biznes? 3. Skad wiesz,z kucharze to smietanka polskiej gastronomii?Zatrudniales ich i stad powziales te informacje? Jak juz sie bawisz w taka (krypto)reklame to przemysl to najpierw, tak zeby potencjalny klient(czyli np ja) tego nie wyczul.Inaczej cala sprawa staje sie zenujaca przez duze 'Ż' Mialam nieprzyjemnosc znalezc sie w tej knajpie.Jedyne co mi sie podobalo to wystroj(przytulny, niepretensjonalny).Jedzenie smaczne, ale za te cene moglabym sie spodziewac wiekszych porcji(moj mezczyzna wyszedl stamtad najzwyczajniej glodny!)Reszta do bani, Panie Wlascicielu. Nie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kryptoreklama:/ !!! IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 12:44 ...a właściciele "Zielonej Werandy" i "Wejścia obok" z pewnością bardzo cieszą się z tych wszystkich wypowiedzi - bo przecież każda reklama jest dobra - zatem piszcie piszcie - i dobrze i źle. W tej naszej Polsce naprawdę można uprawiać książkową reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: kryptoreklama:/ !!! IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 16:19 Mi tam się bardzo podoba, porcje w sam raz, ceny jak to na rynku, super muzyka, fajny ogródek. No i mój mężczyzna się najadł bo to przecież restauracja, a nie fastfud w którym trzeba się nażreć. Moja droga doznania to takie miłe słowo. A ja pozdrawiam serdecznie właścicieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: Wejscie obok, a juz raczej Wejście z boku! IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 23:51 słyszałem, że mcdonalds też podnosi ceny - tam też pewnie nie pójdziesz - bo drogo - za to po podwyżkę do szefa pewnie pójdziesz. Ja tam pójdę i do Werandy i do Wejścia obok, bo lubię pomagać komuś kto się rozwija. Miłego smakowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Zielona Weranda IP: *.171.32.54.crowley.pl 22.01.08, 12:49 Skandal. Przyszliśmy 22.45. Lokal jest czynny do 24. a kuchnia do 23.30. Po 5 minutach chcieliśmy złożyć zamówienie ale kelnerka oznajmiła, że możemy dostać co najwyżej herbatę. Podobno było to zalecenie właściciela, ponieważ było mało gości. Byłem stałym klientem ZW, miałem zamiar spędzić tam kolejny wieczór i zostawić kilka złotych. Więcej nie przyjdę. Albo kelnerzy olewają gości, albo co gorsza właściciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Zielona Weranda wejscie obok IP: *.echostar.pl 20.08.08, 23:25 Zgadzam sie z opinia, ze Zielona Weranda ma fatalna obsługe m,ale to jeszcze nic w porównaniu z "Wejściem obok". Fata;lne knajpa, fatalne jedzenie, drogo a obsluga bez komentatarza . Na jedzenie czekalam godzine mimo ze kelnerka mi powiedziala ze czeka sie ok 15 min, jak sie upomnialam to zamiast przeprosic poiwiedziala ze to ie jej wina ze tak dlugo a na koncu dostalam mieso spalone i powiedziala z laska ze za to mi nie policzy. Zenujace. Jak chcialam rozmawiac z wlascicielem to nagle go nie bylo wyszedl wejsciem obok chyba. omijajacie to miejsce z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczuję Re: Zielona Weranda wejscie obok IP: *.icpnet.pl 10.09.08, 01:16 rany, ale do tych knajp przychodzą bufony - współczuję właścicielom verandy i wejścia obok - ale z chęcią będę ich odwiedzała bo i tu i tam jest bardzo miło i bardzo smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 18:01 Hmmm, ciekawa sprawa. Byłam tam kilka(-naście?) razy, i jakoś wracam. Fajny lokal, świetny wystrój. A co do obsługi - jakoś nie widzę róznicy między ZW a innymi lokalami - ani in plus, ani in minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 05:47 Gdy słyszę "zielona weranda", to od razu przypomina mi się pierwsza randka z moim obecnym mężem. Dla mnie to magiczne miejsce, bo tam wszystko się zaczęło... Jeśli chodzi o obsługujące, jak i menu - nie mam nic do zarzucenia! Chociaż mogłoby być taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczne miejsce! Zielona Weranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 05:50 Gdy słyszę "zielona weranda", to od razu przypomina mi się pierwsza randka z moim obecnym mężem. Dla mnie to magiczne miejsce, bo tam wszystko się zaczęło... Jeśli chodzi o obsługujące, jak i menu - nie mam nic do zarzucenia! Chociaż mogłoby być taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Zielona Weranda IP: *.echostar.pl 08.11.09, 23:06 Bardzo niesympatyczne obsluga, nie mozna usciasc przy stoliku dla czterech osob, gdy jest sie tylko we dwojke. Lokal bardzo przesiakniety dymem papierosowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Zielona Weranda IP: *.echostar.pl 08.11.09, 23:19 Lepiej wybierz inne miejsce, bo jest ryzyko, że jak pójdziecie we dwójkę, to nie pozwolą Wam usiąść przy wolnym stoliku, jeśli będzie to stolik czteroosobowy.......Obsługa może popsuć Wam cały wieczór, odechce Wam się kolacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahoda Re: Zielona Weranda IP: *.p1.InterArena.pl 08.11.09, 23:51 świetne miejsce, ciekawy wystrój, obsługa fatalna... Odpowiedz Link Zgłoś
domina19 Re: Zielona Weranda 07.12.09, 14:56 ta cała szefowa to porażka, i skad obsługa ma byc miła, no skąd...??? w sobote nas wzrokiem zabiła, za to ze przyszlismy...no coż baj zielona werando Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana... Zielona Weranda IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 19:22 Złodziejskie ceny, zwłaszcza za sałatki składające się z samych liści...po której to rozchorowałam się na dobre 2 dni. Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś