Gość: Ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:29 Zapraszam do dyskusji Osoby, które zdecydowały sie na kupno mieszkania na os. Leśnym 2A - Koziegłowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 18:40 Witam.My rówiez kupilismy mieszkanie na os.Lesnym 2A w Kozieglowach i z niecierpliwoscia czekamy na klucze w sierpniu.Mozliwe, ze bedziemy sąsiadami.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Kozieg Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 04.06.05, 21:13 Nie chce Wam psuc dobrego humoru, ale czy wzielyscie pod uwage, ze osiedle jest 500 m od oczyszczalni sciekow... dajcie spokoj, od dwoch tygodni jest taki smrod ze nie da sie wytrzymac. mieszkam tu 10 lat i przez caly rok oprócz zimy zawiewa g....... z oczyszczalni. Modernizacja miala byc juz dawno, ale na razie nic sie nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:48 Oczywiście, bywamy tam dość często. Rozmawialiśmy ze znajomymi - dwie rodziny - jedna od grudnia 2004, druga od ok. 4 lat). Zapach, który dociera do tej części osiedla (czuć zazwyczaj tylko na drodze) to nic w porównaniu z tym co będą mieli mieszkańcy Wilczaka, czy nowego bloku na os. Pod Lipami (dwie ruchliwe ulice). Mieszkamy obecnie przy ul. Lechickiej i mamy już dość smrodu spalin (trudno jest przez cały czas żyć przy zamkniętych oknach). Mieszkania w samym mieście (np. Wilda) sobie nie wyobrażam. Nie ma w tej chwili idealnej lokalizacji (przy takim zasobie gotówki), dlatego należy wybrać to co dla każdego jest mniejszym złem. Kupiliśmy mieszaknie szczytowe, gdzie okna sypialni wychodzą na lasek i kościół, odbieramy w marcu. Pozdrawiam wszystkich przyszłych Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:58 Bardzo podoba mi się Twoja wypowiedz Ewo.Jest w tym sporo racji.My mieszkamy obecnie na piątkowie i powietrze tez nie jest idealne.Mieszkanie na os. Leśnym odbieramy w sierpniu i bedziemy miec widok na Poznan.Za kupnem przemawiala równiez cena i to, że kupilismy nasze M3 od spoldzielni a nie od dewelopera (moge skorzystac z wkładu na książeczce mieszkaniowej).Bylam juz wielkorotnie przy naszym budynku i zwrocilam uwage na fakt, że zapach jest intensywniejszy przy drodze i na starym osiedlu.Nasz blok jest polozony na wgorzu i blisko lasu, a tam niczego nie czuc...poza ciszą jaka panuje i jakiej nie doznaje na piątkowie.Pozdrawiam sąsiadkę i nowych lokatorów 2A w Koziegłowach... Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: Koziegłowy, Leśne 2A 06.06.05, 16:48 A ja sie z Toba Karolino nie zgodze... ;-P Piatkowo to piekna dzielnica Poznania i pod nosem Rezerwa Przyrody Zurawiniec...Morasko...i troche lasow...zreszta tu bedziemy mieszkac. Pozdrawiam Emigrujaca z Centrum do Kozieglow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_kosynierka Re: Koziegłowy, Leśne 2A 25.06.05, 23:26 Hej :-). Co do wątków zapachowych: mieszkam w 4C czyli po sąsiedzku z Wami (witam Nowe Sąsiadki i Sąsiadów) i rzeczywiście jest tak, że smrodki z oczyszczalni nie zawsze dochodzą do naszych zakątków. Fakt, są dni gdy zamykam okno przeklinając pod nosem, ale takich dni w czerwcu naliczyłam cztery. Niewielki to koszt biorąc pod uwagę plusy: niezwykły spokój i ciszę, las na wyciągnięcie ręki, fajne tereny spacerowe, dwa kroki nad jezioro do Tuczna, pływalnia za rogiem i w gruncie rzeczy nie taka zła komunikacja miejska. Osobiście bardzo sobie chwalę nasze Kozie (łącznie z Panią Potok ze spółdzielni - tak życzliwej osoby w takim miejscu jak spółdzielnia jeszcze nie spotkałam), a jeśli prawdą się okaże modernizacja oczyszczalni to już pełnia szczęścia :-). Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:49 Ja tez pozdrawiam sąsiadów.Dzis podpisalismy umowe.Stalam sie członkiem spóldzielni.I juz nie moge sie doczekac sierpnia.Bylismy wczoraj w naszym mieszkanku i strasznie sie nam podoba.A teraz czas wypowiedziec kawalerkę i powoli szykowac sie do remontów...juz mam parę pomysłow.Pozdrawiam serdecznie mieszkancow.Milych wakacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:12 Jestem mieszkancem bloku 4A, wiec bliskim sasiadem budowanych obecnie nowych blokow. Na szczescie fetor dokuczajacy mieszkancom ulicy Gdynskiej nie dociera do mych okien zbyt czesto, choc sa dni gdy bywa uciazliwy, wszystko zalezy od kierunku wiatru. Jednak bliskosc lasu, bogata infrastruktura, wyrozumialosc pracownikow SM, plywalnia oraz mili sasiedzi wynagradzaja wszelkie niedogodnosci. Pozdrawiam nowych mieszkancow Kozieglow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hancja do agata_kosynierka - czynsze IP: *.icpnet.pl 24.07.06, 11:46 Cześć:) Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w tym małym bloku 2B (na czerwiec 2007). Zastanawia mnie jedynie wysokość czynszu. Pani ze spółdzielni podała mi składniki czynszu i jest tego trochę. Wydaje mi się że jest dość wysoka zaliczka na ogrzewanie 2,70 zł / m2. Odbierając mieszkanie w czerwcu 2007 ten wysoki ryczałt będę musiała płacić przez całe 12 miesięcy. Później rozliczenie i wtedy będzie średnia. Czy ty miałaś podobnie i czy są zwroty i później niższe opłaty? Może jakieś inne refleksje na temat czynszu? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaska801 Re: do agata_kosynierka - czynsze 08.09.06, 21:30 hej a nie obawiasz sie dopłat do mieszkania po jego oddaniu? w umowie nic nie ma na ten temat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawman Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.inforia.net / *.inforia.net 08.10.05, 11:17 mieszkam niedaleko i moge zapewnic ze masz racje....ale do tego lasu to wolalbym sie nie zapuszczac, szczegolnie z dziecmi albo psem, bo moze byc male BUM. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 08.10.05, 19:32 Gość portalu: pawman napisał(a): > mieszkam niedaleko i moge zapewnic ze masz racje....ale do tego lasu to > wolalbym sie nie zapuszczac, szczegolnie z dziecmi albo psem, bo moze byc male > BUM. Jakie BUM? Bierzesz na serio te tabliczki o niewybuchach? Jakos las to jest bardzo uczeszczane miejsce i jeszcze nikomu sie nic nie stało. Inna kwestia są za to śmieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawman Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:11 dorosly czlowiek raczej nie bedzie szperal w glebie podczas spaceru, czego nie mozna powiedziec o dzieciakach. w niektorych miejscach wystarczy odgarnac 10 cm humusu zeby znalezc luski albo cale naboje, wiem bo mieszkam tu od urodzenia i tez bylem dzieckiem. dla niewtajemniczonych: okoliczne tereny podczas wojny byly przeznaczone pod wielkie skladowiska broni, po wojnie znaczna czes wysadzono. mimo to bez wiekszego wysilku mozna znalezc resztki amunicji nawet na wlasnym podworku. podczas budowy pare lat temu mojego domu natrafilismy na babe lotnicza, ktora lezala sobie spokojnie na glebokosci zaledwie 0,5 metra, a naboje i luski znalezione przez przypadek to mozna liczyc w dziesiatkach. najgorsze jest to ze osoby odpowiedzialne za bezpieczenstwo bagatelizuja cala sprawe. co z tego ze powiesili tablice. pomyslcie co by bylo jesli by doszlo do pozaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:16 Właśnie byłam dzisiaj w spółdzielni podpisać umowę (odbiór w marcu) i dowiedziałam się, że mieszkania sierpniowe oddadzą dwa tygodnie wcześniej. Bardzo zazdroszczę i gratuluję! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:53 To gratuluje podpisania umowy...Czy wiesz moze Ewo kiedy w takim razie oddadzą mieszkania sierpniowe?My juz nie mozemy sie doczekac, zwłaszcza, ze ciągle wynajmujemy kawalerkę i placimy straszne kwoty.Marzec juz niedlugo, czas szybko plynie.Milego oczekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:03 Myślę, że najlepiej skontaktwać się z przemiłą p. Potok, Dział Członkowsko - Mieszkaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:13 Dzięki, tak zrobię.Pozdrawiam.A panie w spółdzielni rzeczywiscie są skore do pomocy - nie często w naszym kraju mozna liczyc na życzliwosc...dobrze, że jeszcze mozna spotkac miłe panie w takich miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 14.09.07, 16:19 mam jedno pytanie hehe obecnie mieszkam na ratajach przeprowadzam sie na kozie chce sie wymeldowac i zameldować w kozich ... czy musze byc wymeldowany aby moc sie zameldowac w kozich i gdzie sie melduje w czerwonaku ? dzieki za pomoc :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:49 Mówi się trudno, klamka zapadła, wkraczamy w swojskie klimaty...ale dzięki za ostrzezenie...kupimy dodatkowo oczyszczacz powitrza i klimę na upalne dni...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: Koziegłowy, Leśne 2A 06.06.05, 16:50 KArolina no i sie wkoncu zaloguj:))) Nie bedziesz Anonimowa..jaks tam Karola Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:43 Asiu.Zapomnalas dodac, ze wprowadzasz sie na piatkowo a Twoje piekne mieszkanko polozone bedzie kolo pieknego lasku, w wyjatkowo miłym krajobrazie i gdzie powietrze nie przypomina tego z Kosmonautów np.Obie bedziemy mialy nowy dom i najwazniejsze by nam sie on podobal i bysmy byly w nim szczesliwe.A tak poza tym to juz sie loguje i do zobaczenia na GG.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: na klimat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:29 Chciałam Wam powiedzieć, że mieszkam w Kozich już 11 lat, faktycznie ostatnio dość często czuć fetor, ale wiem (ze sprawdzonego źródła), że już niebawem skończą się swojskie zapachy, ponieważ oczyszczalnia dostała duże pieniądze z UE na modernizacje, oczywiście co za tym idzie prócz pieniędzy dostali termin, z którego muszą się wywiązać. Tak więc w przyszłym roku chyba zapomnimy o smrodku. A tak poza tym w Kozich mieszka mi się bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: na klimat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:18 Ja tez dowiedziałam sie od znajomego, który pracuje w oczyszczalni, że nastąpi modernizacja tego obiektu w najblizszych 2 latach.Jesli tak sie stanie to dobrze, a jesli nie to i tak nie zmieniam zdania i ciesze sie na nowe mieszkanie...Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:27 Jestem pod wielkim wrażeniem jesli chodzi o spóldzelnię w Koziegłowach.Juz dawno nie spotkałam sie z taką życzliwością i chęcią pomocy w załatwianiu spraw.Pozdrawiam nowych mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:42 w kozieglowach jest jedna tylko zaleta - plywalnia na osiadlu, wady sa znacznie wiekze - smrod (mieszkam w czystych pobiedziskach i jak odwiedzam tu znajomych to rzygnac mozna :P) po drugie to ciezko z dojazdem - ale wlasne mieszkanie zawsze cos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:43 Ale dokąd jest ciężki dojazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmjp Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 23.08.05, 03:03 > wady sa znacznie wiekze - smrod (mieszkam w czystych pobiedziskach i jak odwiedzam tu znajomych > to rzygnac mozna :P) po drugie to ciezko z dojazdem - ale wlasne mieszkanie > zawsze cos ;) Faktycznie są niemiłe zapachy i to ciężkie, ale ja jako mieszkaniec prawie nie zwracam na to uwagi, a może dokładniej to ujmując zwracam uwagę tylko jak to czuje to nie zakodowuje sobie, kiedy to jest i nie odliczam dni bez zapachu oraz liczę dni z dodatkami zapachowymi... a mieszkam na Karolinie gdzie jest to najbardziej uciążliwe. Na Leśnym jest mniejsza uciążliwość, a pod kościołem (jak mniemam dwójki są pod kościołem) to prawie nie powinna występować. Ale jest jeden plus tego mieszkania obecnie kupowane powinny zyskać po rozwiązaniu problemu oczyszczalni - tak sądzę (choć w ogóle nie orientuje się w sprawach mieszkaniowych - to jeszcze przedemną) A tak na marginesie to wasza wina poznaniacy...:D Ale kategorycznie nie mogę się zgodzić, że jest ciężki dojazd do Koziegłów. Mamy dwie linie miejskie oraz linie podmiejskie - Transkomowskie. Na Sródke średnio w 17min siedemdyszkom(70), w szczycie jeździ, co 12min. Na serbską na PST 20min siedemdwójką(72) tylko tutaj co 15-20min, a stamtąd to można dojechać wszędzie. O podmiejskich nie będę pisał bo nie korzystam, ale trzeba zaznaczyć, że są. A co do samochodów(i ogólnie całego transportu kołowego) to cierpi on na te same problemy, co reszta miasta. Największy problem jest przy zjeździe z poznańskiej w gdyńską, rano trochę się korkuje, ale idzie szybko. A ogólnie o plusach i minusach nie będę mówił, bo mam spaczone zdanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
sakora Nowe mieszkanko :) 15.08.05, 13:54 Hej! My też jesteśmy nowymi mieszkańcami os. Leśnego i jutro odbieramy klucze do naszego pierwszego mieszkanka :) Ciekawe jakich będziemy mieć sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiag Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:47 Poszukuję mieszkania do wynajęia w Koziegłowach (woj. śląskie) 609 320 661 Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webaholic Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:26 Hej Czy na waszym osiedlu sa mieszkania lokatorskie czy tylko własnosiowe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 25.08.05, 12:26 Ja w Koziegłowach mieszkam już 14 lat. Jeżeli chodzi o zapachy, to jest coraz mniej z tym problemu, choć ostatnio w związku z wywozem odpadów ze składowiska, "zapachy" trochę się wzmogły, ale nie na tyle żeby były aż tak mocno uciążliwe. Z tego co wiem, to teraz buduje się raczej mieszkania własnościowe. Słyszałem też, że w każdym mieszkaniu jest już zamontowane gniazdko z internetem. Oto adres firmy która to obsługuje www.lesne.awacom.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.amu.edu.pl 25.08.05, 13:53 Drodzy mieszkancy Koz... a wlasnie mowi sie Kozieglow czy Kozichglow, chyba obydwie formy sa poprawne... gdzie w K. jest kosciol / y , wiem gdzie jest kaplica obok budujacych sie blokow... a oprocz tego? pod jakim wezwaniem jest ta kaplica/kosciol i kiedy tam sa msze? z gory dziekuje za pomoc d(-_-)b cieplo myslacy o Kozieglowach Jakub kursy24@kursy24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 25.08.05, 19:46 Gość portalu: Jakub napisał(a): > a wlasnie mowi sie Kozieglow czy Kozichglow, chyba obydwie formy sa poprawne... poprawna jest forma "Koziegłów" gdzie w K. jest kosciol / y , wiem gdzie jest kaplica obok budujacych sie > blokow... a oprocz tego? pod jakim wezwaniem jest ta kaplica/kosciol i kiedy > tam sa msze? to prawda - obok 2A jest kaplica MB Fatimskiej a w przyszłości ma tam stanąć kościół. Msze z tego co wiem niedz. 8:00, 10:00, 11:30, 13:00, 18:00. drugi kościół św. Brata Alberta jest na tzw. starych koziegłowach czyli kawałek drogi od przystanku autobusu 70 przy ul. kwiatowej. niestety nie wiem kiedy tam są msze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 01.09.05, 11:13 Przez 5 lat mieszkalem na Pilsudskiego. I nie wiecie z jaka radoscia przeprowadzalem sie do Poznania. O zmniejszeniu uciazliwosci oczyszczalni mowi sie od 15 lat. I tyle z tego wychodzi,ze ludzie kupuja tu drogie jak smok mieszkania, a w nagrode dostaja taki syf, ze nosy wykreca. Ale moge was pocieszyc, po roku juz nic nie bedziecie czuli. Tylko pomyslcie nad tym jak taki syf w powietrzu i to co w tym smrodzie sie znajduje bedzie wplywal na zdowie waszych malych dzieci. Smrod musi byc szkodliwy, bo inaczej nie bylby smrrodem. Wiem cos o tym z autopsji. Moje dzieci-oba- mialy problemy z gonymi drogami oddechowymi, a teraz jakby sie troszeczke uspokoilo. Nasilalo sie znowu po wyjsciu z plywalni. Tam musi cos w powietrzu latac. Poza tym GRATULUJE mieszkanka. Nie ma to jak wlasne M Pozdrawiam stare katy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:48 Bzdura. Śmierdzi sporadycznie (najbardziej i najczęściej na głównej drodze prowadzącej do Czerwonaka). Mieszkam w Kozich już 11 lat, więc wiem co mówię. Myślę, że taka cisza i leśna okolica nie wszędzie się zdarza. Tak więc nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
hetmancb Re: Koziegłowy, Leśne 2A 23.10.05, 22:19 Witam mieszkańców Koziegłów. Ja również mieszkam na Kozichgłowach. Mam 13 miesięcznego synka. Musimy na gwałt znaleźć opiekunkę. Myślałam o mamie, która zajmowałaby się jednocześnie swoim i moim dzieckiem. Może znają Państwo kogoś kto byłby zainteresowany taką ofertą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 22.04.06, 12:08 Witam jestem zainteresowany kupnem mieszkania na os Lesnym 2 tylko zostały mieszkania od strony dziedzińca ( czyli teraz beda budowac 3 domki ) i w tych dwoch zew sa mieszkania juz tylko do strony wew czyli okna z tych dwoch zew beda prosto na budynek ktory bedzie znajdował sie w srodku i teraz pytanie orientujecie sie jak blisko bedzie budynek zew do budynku wew tego w srodku bo z tego co wiedze na wizualizacji to dosc blisko beda siebie a za bardzo nie odpowiada mi taka bliskosc okien ?? i wogle jak sie mieszka w kozich ?? - osobiscie widze dwa duze minusy : oczyszczalnia i dojazdy do Poznania w szczycie to chyba wrecz niemozliwe ?? pozdrawiam czekam na wasze opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:28 Witam serdecznie! Odebraliśmy klucze 13 kwietnia (mam nadzieję, że to szczęśliwa "13"). Mieszkanie jest szczytowe (ostatnie piętro) i patrząc z balkonu mam wrażenie, że następne budynki będą blisko. Myślę jednak, że na wszystkich obecnie budowanych osiedlach stało się to normą - Wilczak czy Ataner na Winogradach, TBS na Folwarcznej. Polecam gazetkę "Karolinka" (stona internetowa spółdzielni), w której można poczytac o inwestycjach w oczyszczalni, projektach ulepszenia dojazdu czy proteście przeciw spalarni. Jestem pewna, że bardzo dobrze zrobiłam decydując się na Kozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilor Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 22.04.06, 20:40 Ewo mam w sumie umowe na kupno mieszkania juz w domu :D i nie wiem czy sie zdecydowac mieszkanie mam w budynku 2D ale od strony dziedzinca ( nie od lasu ) i teraz sie zastanawiam czy czasem ten srodkowy budynek nie bedzie za blisko i czy nie bedzie praktycznie sytuacji ze bedzie okno w okno troche mi to nie daje spac :) ale tylko ten problem widze :) ogolnie sam teren same okolice mi sie podobaja i jeszcze jedno pytanko Ewo czy juz po wybudowaniu mocno zmieniły sie koszty budowy czy były duze roznice niz na poczatku ustalone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 21:27 Niestety nie pomogę Ci lepiej spac. Trudno powiedziec jak bardzo będziemy sobie zaglądac w okna. Jeśli chodzi o koszty to jeszcze nie mamy ostatecznego rozliczenia (myślę, że potrwa to około miesiąca). Pozdrawiam i nie zazdroszczę tych rozterek. Na pocieszenie powiem, że mój szwagier z rodziną mieszka od roku (4D, od strony placu zabaw) i też jest bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa b Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 23.04.06, 15:07 kto by mógł mi odpisac jak mozna postarac sie tam o mieszkanie ile trzeba wpłacic jakie sa czynsze ewakrzysztof2 @wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:42 Polecam stronę spółdzielni www.sm.kozieglowy.com.pl - wszystkie informacje na temat zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
bilor Re: Koziegłowy, Leśne 2A 30.04.06, 10:30 Ewo a nie przeraza ciebie ta elektrociepłownia te kominy ..... ja chyba tego sie bardziej boje niz oczyszczalni :( pozdrawiam moja przyszłą sąsiadke :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.bg.am.poznan.pl 08.05.06, 13:36 Ja wiem jedno - NIE MA idealnej lokalizacji, ale gdzieś trzeba mieszkac. Mnie przede wszystkim nie odpowieda "gwar i smród dużego miasta" . Mam działkę 40 km od Poznania (przy lesie) i kiedy wracam po kilku dniach to wówczs czuję różnicę. Niestety pracuję w Poznaniu i wybrałam Kozie jako mniejsze zło. Jest jeszcze kwestia ceny. Za różnicę można juz w mieszkaniu wiele zrobic. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilor Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 08.05.06, 18:56 no zgadza sie zgadza :) ostatnio byłem i spacerowalem po lesie troche tam smieci ale coz tacy ludzie taka jest niestety nasza cywilizacja .... w tym tygodniu podpisuje umowe :) witaj sąsiadko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 21.05.06, 20:58 Witam, właśnie podpisałem umowę na mieszkanie w bloku 2D, i zaczynam cierpliwie czekać na rozpoczęcie budowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: 83.238.246.* 25.05.06, 13:45 Witam Apropo watkow zapachowch w Koziegłowach Wlasnie rozmawialem z Inspektorem inwestycji w COSiu na budowie zwiazanej z hermetyzacja oczyszczalni. Do konca sierpnia beda montować przykrycia na różnego rodzaju zbiornikach otwartych. Jest to I etap hermetyzacji, nastepny II etap rozpocznie sie na poczatku roku 2007. Teraz jest robiona dokumentacja, a nastepnie bedzie przetarg i wybiora wykonawce. Tym samym przykryja do konca roku 2008 calosc smierdzacych osadnikow itp. Powietrze bedzie przepuszczane przez biofiltry i oczyszczane. Tymsamym do konca 2008 r zrobia porzadek z laguna osadowa i przejda na suszenie termiczne. Problemy zapachowe beda wiec rozwiazane na koncu 2008r. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda z Leśnego Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 27.05.06, 20:30 Z zapachami można już jakoś wytrzymac po kilkuletnim zamieszkiwaniu.Gorzej jest z dojazdami do Poznania.Miastu nie zależy na usprawnieniu dojazdu.Praktycznie jest tylko jedna droga.Nie raz są korki na kilkanaście minut i tempo żółwia. Odpowiedz Link Zgłoś
michola1 Re: Koziegłowy, Leśne 2A 19.07.06, 22:18 > Witam, właśnie podpisałem umowę na mieszkanie w bloku 2D, Witaj, Czy zmieniałeś coś w umowie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 22:21 Nic w umowie nie zmieniałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczak-Nawęglacz Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:12 kominy są po to, by syf wypchnąć jak najwyżej, I tenże syf (po przejsciu przez elektrofiltry, instalacje odsiarczania, cyklony, etc.) wyrzycany jest na wysokości stukilkudziesięciu metrów npt. I korzystając z wiejących u nas najczęściej zachodnich wiatrów ląduje sobie w płucach mieszkańców "ekologicznych" terenów: Jerzykowa, Imielna, Gniezna, Pobiedzisk hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 16.07.06, 13:55 Witam wszystkich bardzo serdecznie :-) Czy ktos wie kiedy bedzie rozliczenie kosztow budowy budynku 2a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:24 Witam. Mozesz napisac jak sie mieszka w 2a. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 17.07.06, 12:12 Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona Szkoda tylko ze sasiadow nie znam ale moze to sie zmieni :-) Pozdrawiam - moze sasiada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:54 Bedziemy mieszkac w 2D w przyszlym roku. Pozdrawiam sasiadke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hancja Czy dostaliście rozliczenie bud. 2A? IP: *.icpnet.pl 15.08.06, 18:53 Podpinam się. Czy Ktoś może wypowiedzieć się na ten temat? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2A 08.09.06, 21:31 hej czy masz może jakieś wieści ile będzie wynosiło rozliczenie budynku A? planuje kupic mieszkanie w budynku B pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 19.07.06, 23:40 Witam Czy zna ktos moze plany zagospodarowania terenu wokol blokow 2a, 2b ... na najblizsze lata? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 02.08.06, 12:59 ale super. Nie wiedzialem ze jest forum moich sąsiadów:) mieszkam od maja w bloku 2A - z widokiem na kosciólek. jest ogólnie super. cisza spokój - no teraz troche hałasu związanego z budową. szkoda że nowy blok zasłoni mi widoczek na Naramowice. Zapachy .. czasami czuć ale bardzo rzadko. Najgorzej jest z dojazdami - rano to 45 minut do ronda Kaponiera. Zalety: cisza, blisko las, bezpiecznie, niski czynsz, basen tuż tuż Wady: dojazdy (naprawdę Intermarche nie może załatwić sobie innego dojazdu Tirów???) Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2A 08.09.06, 21:28 witam Cię planuje kupic mieszkanko w budynku B, powiedz prosze jakiego rzedu są dopłaty po oddaniu mieszkania? poozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 22:28 A wiec słuchaj. Będę mieszkał w 2D. Odnośnie otoczenia: tam gdzie jest kaplica, jest to teren kościelny.. także spokój. Za kościołem jest las, w którym planowana jest droga/trasa powiatowa,(zza ogródkami)Z drugiej strony DWóJEK, stoi masz telefonii komórkowej, Teren ten należy do Urzedu Gminy Czerwonak i do jakiegoś Bambra...ogólnie nic nie jest planowane na tym polu... Grunty spółdzielni kończą się tak jak ostatnie bloki na makiecie. Dalej juz powstają/powstaną tylko domki jednorodzinne (osiedle Czerwonak Centrum z ryneczkiem itp..) Pozdrawiam przyszłych soomsiaduff :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary mieszkaniec Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:02 witam! ja już w Koziegłowach od kilku lat nie mieszkam, ale jak czytam te wasze euforyczne wpisy to się zastanawiam kiedy wam przejdzie. Co do smrodów- to oczyszczalnia nigdy wam nie zagwarantuje, że ich nie będzie - kiedyś były badania o szkodliwośći emisji tych zapachów i powiem szczerze, że choroby moich sąsiadów przekonaly mnie o tym, że coś jest na rzeczy. Gmina, Spółdzielnia o tym milczy - w końcu nie ma się co dziwić. Nie mówiąc już o czynszach - ludzie płacą jakby mieszkali w apartamentowcu - a w rzeczywistości najdroższe wszystko. Ja co prawda mieszkałem na Karolinie i SM nie dbała o nic poza ściąganiem horendalnie wysokiego czynszu. Ogrzewanie najdroższe chyba w całej Polsce - jak można płacić ryczałtem 4,7 zł - za 50m2 wychodzi 235 zł - czyli na rok 2820 zł. Za te pieniądze można ogrzać takie mieszkanie przez 4 sezony. ja sie ciesze, że już tam nie mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozik Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 16.09.06, 15:06 Ja mieszkam na Lesnym od ponad 2 lat. PLUSY: - blisko las - niskie opłaty i podatki - dobra infrastruktura (sklepy, targ, poczta, apteka, szkoła, przedszkole itd.) - blisko do Poznania - komunikacja miejska i podmiejska w tym autobusy nocne - osiedlowa siec internetowa (duze otoczenie sieciowe i transfer 10MB/s) - basen (nigdy nie bylem...) - kablowka MINUSY - smierdzi, sczegolnie w pochmurne dni kiedy jest niskie cisnienie. Smierdzi nie tylko z oczyszczalnie ale tez z zakladow drobiarskich stoklosy - fatalny dojazd do Poznania i tylko jedna droga na cala gminie. Praktycznie wyjazd z Kozieglow do skrzyzowania Baltycka/Gdynska zajmuje nieraz i 0,5 godziny - nazwa wsi "Kozieglowy" jest brzydka i zle sie kojarzy - duzo blokersow i wandali - nikomu nie zycze sasiedztwa sklepu "ogolno-spozywczego" z alkoholem otwartego do poznych godzin. Pelno meneli, samochody pojezdzaja i trzaskaja drzwiami, ludzie przywiazuja psy a te brudza i szczekaja. - blisko market TESCO - polowa klientow to miszkancy Kozieglow - nawet autobus darmowy kursuje:) - nie zycze sasiedztwa kosicola - w niedziele nie do wytrzymania - spiewy, dzwonik i ludzie "modlacy sie" na dworze praktycznie przez cala niedziele - brak miejsca do zaparkowania - no chyba ze na platnym parkingu - czeste kradzieze - w piwnicach i samochodowe - 3 raz skradli mi kolpaki, radio i wycieraczki Mieszka sie dobrze. Ale ja buduje dom i niedlugo wystawiam swoje mieszkanko do sprzedazy. Są chętni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:48 A dokładnie gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2A 08.09.06, 21:26 witam planuje kupic mieszkanie w budynku B mam pytanie - jakie są dopłaty po oddaniu mieszkania? jeśli któs już dopłacał please dajcie znać jakie rzędu są to kwoty bo w umoiwie nic nie ma na ten temat ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.bg.am.poznan.pl 11.09.06, 10:03 Mieszkam w bloku 2A (odbiór kwiecień 2006) i właśnie dostałam rozliczenie kosztów budowy - nadpłata 611 zł.(mieszkanie 53 m2). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: 83.238.246.* 11.09.06, 10:43 Hej Pojawiaja sie tu różne wypowiedzi, mozesz napisać Ewa jak Ci sie mieszka w tych nowych blokach pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2A 11.09.06, 13:57 ja dostalem tez nadpłate - 573 zł (40m2) mieszka sie super - cisza i spokój i blisko lasek - dla osób ktore cenia sobie spokój idealne warunki minus te dojazdy przez gdyńską Odpowiedz Link Zgłoś
kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2A 11.09.06, 14:52 Jutro jade podpisać umowę wstępną ( WOOOW :)))) czy wpłaciliście też jakąś kwotę akonto rezerwacji mieszkania? Po jakim czasie dostaliście umowe właściwą? przyszła mieszkanka Kozich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.bg.am.poznan.pl 11.09.06, 14:38 Jest tak jak się tego spodziewałam, czyli o niebo lepiej niż w Poznaniu, jeżeli komuś odpowiada cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2A 11.09.06, 14:36 To bardzo dobre wieści:) Dzięki że odpisałaś. Teraz ceny mieszkań rosną i obawiam się tych dopłat. wczoraj byłam na os. Leśnym i jest tam bardzo bardzo fajowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 15:08 Cześć, Też będę mieszkańcem tego bloku (2b), zastanawia mnie jakość oddanych mieszkań 2A i czy ktoś musiał walczyć ze spółdzielnią bo coś było nie tak... (krzywe ściany etc.) Zastanawia mnie też czy 2b nie będzie za blisko następnych budynków, ale na to już się nic nie poradzi i wyjdzie w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.pmt.com.pl 11.09.06, 15:21 Hej słyszalam, że wykonawca Pekabud daje gwarancje na mieszkanie na 3 lata, wiec w razie usterek naprawiaja to. Czy macie może doświadczeenie w tym temacie? PS: Na którym piętrze masz mieszkanko w bloku B - jeśli mogę spytać? Ja na 2- gim. Zmieniałeś coś w umowie ze spóldzielnią? Sądze, że odległość bloków nie bedzie większym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 17:21 będę na 3-cim piętrze od strony pół-zach, Z tego co wiem umowa została taka nie zmieniona. Jednak chciałbym wywalczyć możliwość korzystania z niezagospodarowanego strychu, ale chyba będzie ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.crowley.pl 11.09.06, 19:47 budynki strychu nie posiadają!! tak wiec z planów nici odbieralem mieszkanie w bloku 2a z kolegą z nadzoru budowlanego - nie mial sie do czego doczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 20:27 Nie posiadają strychu... czyli jest to powierzchnia nieużytkowa, w niektórych budynkach taka powierzchnia jest oddawana mieszkańcom za darmo i oni sami adoptują na strych, miałem nadzieję, że może i tutaj będzie taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 21:23 Z tego co pytaliśmy to nad wami tzn nad 3-cim piętrem nic już nie będzie. Tylko dach. Za to będą piwnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 21:46 wiem, że nad 3cim jest dach, właśnie oto chodzi, żeby adoptować tą powierzchnię nad mieszkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 23:01 Z tego co wiem, dach będzie raczej nisko - niżej niz na makiecie którą oglądaleś w SM ( jeśli oglądałeś). Lepiej dopytaj w SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 21:24 Hej mam pytanie - jakie duze są piwnice w budynku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesne - koszmar Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 21:43 czyli bedzie mieszkać na tym najbardziej zainfekowanym patologiami osiedlu? wspołczuję, choć przez pierwsze dwa lata nie bedziecie tego odczuwac, to z czasem jak wam wyrosną następne bloki to zobaczycie jak tam cicho. Ponoć w miarę spokojnie jest na tej starej czesci osiedla - karolin. Ja miałam dosyć wracania wieczorem przez osiedle. Ćpuny, pijaki itp. Na szczęscie szybko z tamtąd ucieklismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.crowley.pl 12.09.06, 12:43 nie mam mozliwosci zaadaptowania strychu mieszkam w 2a na trzecim pietrze i tez probowalem pytac ale sufity są zabudowane niezgadzam sie z koszmarem. patologie?? gdzie??? mieszkalem na Piatkowie mam porównanie. tu jest oaza spokoju i to nawet w nocy piwnice są małe - bardzo male dł. 2m szer 1,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.icpnet.pl 12.09.06, 13:04 Pytałeś w trakcie budowy, czy po oddaniu? To normalne, że nie ma dostępu dlatego jakby się udało dogadać przed skończeniem budowy, można spokojnie sobie z tym poradzić. Co do patologii to proponuje przejść się na Wildę albo Łazarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.crowley.pl 12.09.06, 15:41 w trakcie budowy - projekt architekta nie przewiduje strychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emen Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: 80.50.36.* 12.09.06, 16:45 Gdzie ty widziales te patologie??? Mieszkam w nowej czesci osiedla od 2 lat i najwiekszym zakłóceniem ciszy nocnej jakie mnie spotkało to były parapetówki ;)) uszcześliwionych nowych mieszkańców Kozich. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców "dwójek" emen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.icpnet.pl 15.09.06, 09:11 No to jest pierwszy minus dla spółdzielni, umowa o garaż to lekko mówiąc kpina, przez cały czas podawali cenę netto, (po jakiego komu cena netto). No i to szydło wyszło właśnie po sprawdzeniu umowy. Dodatkowym "bonusem" jest stwierdzenie, że garaż obejmuje 7% vat. Kupował ktoś garaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 10:24 kto pyta nie błądzi ! należało wcześniej zapytać się czy to cena netto czy brutto, nie byłbyś taki rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.crowley.pl 15.09.06, 16:28 skoro podawali netto na umowie to w czym problem??? kazdy wie ze do ceny netto dolicza sie VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.icpnet.pl 15.09.06, 17:28 Kiedy rezerwowalem mieszkanie w 2D to termin odbioru był na marzec 2007... Z prasy dowiedziałem się ze PeKaBuD bedzie mial opóznienie..o 3 miesiące , czyli czerwiec 2007 !! Co więcej obawiam się ze mogą i tego terminu nie dotrzymać. Pracuję w branży budowalanej i to co się dzieje w Polsce od 2 miesięcy to jest horror. Aktualnie brakuje w całym kraju Porotermu, Silki ( to mury) , brakuje płyty Gipsowo-Kartonowej itp.. Z dostawami są opóźnienia od 4 tygodni wzwyż.... Znam dostawców PeKaBudu i wiem ze zgodnie z planem materiałow nie dostają.. Co gorsza ceny idą do góry co miesiąc, Obawiam się aby nie stosowano gorszych/dostępniejszych materiałów podczas budowy, bo przecież w cenie muszą się zmieścić..... Zastanawiam się co zrobić jeżeli spółdzielnia przesunie termin odbioru mieszkan. Czy możemy domagać sie jakiejśc rekompensaty ??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.icpnet.pl 15.09.06, 17:32 Dodam tylko że jedna z firm wytwarzających "mury" (celowo nie chce nazwy podawać) obliczyła że do końca roku zabraknie im ok 2,5 tysiąca ciężarówek towaru!! aby zaopatrzyć wszystkie zakontraktowane budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.crowley.pl 15.09.06, 18:33 przeczytaj umowę. tam jest zastrzeżenie że odbiór może się opóźnić. no cóż to będą niezawinione przez firmę przyczyny opóźnienia. blok 2a oddali z 1,5 miesięcznym opóźnieniem - wynik mrozów. widzę jednak że codziennie posuwają się do przodu - jeden blok osiągnąl już drugie piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:31 w umowie jest paragraf 6 pkt 3 należy się z tym zapoznać bo ja kupując mieszkanie musiałem dopłacić przed odbiorem kluczy właśnie przez taki punkt w umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.icpnet.pl 16.09.06, 13:05 witam :) kupuje mieszkanie w budynku 2D z garazem ... w mojej umowie jak dobrze pamietam jest napisane ze musza oddac max do konca czerwca .. mysle ze idzie im niezle szczegolnie budynek srodkowy ale obawiam sie ze bardzoblisko bedzie budynek srodkowy z budynkiem D to jedyny problem jaki widze :) a co do patologi nie przesadzajcie mieszkam obecnie na ratajach i nawet tutaj mi to nie przeszkadza to co dopero w kozich :) serdecznie pozdrawiam wszystkich przyszłych sasiadów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Koziegłowy, Leśne 2d IP: 192.176.5.* 07.11.06, 14:35 Hej, ja tez kupilam mieszkanie w budynku D i juz nie moge sie doczekac. Jedyne co mnie przeraza to bliskosc srodkowego bloku, ale coz... Bywam na budowie czesto i mysle, ze dobrze im idzie - maja szanse na dotrzymanie terminu. Smrodu dawno juz nie czulam. W sumie nie zaluje decyzji o zakupie mieszkania wlasnie tam i mam nadzieje ze taki stan utrzyma sie we mnie po otrzymaniu kluczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska801 Re: Koziegłowy, Leśne 2B...Jaja z garażem.... IP: *.pmt.com.pl 26.09.06, 08:13 Ja kupiłam mieszkanie w środkowym bloku (B) i termin oddania mam w umowie na 31 lipca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka leśnego Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: *.crowley.pl 22.09.06, 10:30 Jeżeli to co jest na Leśnym uważasz za patologię to proponuję pomieszkać trochę na jednym dowolnie wybranym osiedlu poznańskim, ewentualnie wieczorny spacer w okolicach Łazarza albo Wildy. Mieszkam w bloku nr 4 od dwoch lat i nie mogę się nacieszyć tą ciszą, spokojem, puszczą pod nosem (10 minut rowerem ), a nawet tym faktycznie zaśmieconym laskiem, w porownaniu do biednego, zadeptanego pelnego zboczencow Żurawińca to też prawie pierwotna puszcza. Jakoś nawet pół ćpuna i pijaka nie zobaczyłam. Powoli odżywam po Poznanskich smrodach i ta oczyszczalnia tutaj przy 4, i 2 jest naprawdę mało uciążliwa. W porównaniu do jakże krystalicznego powietrza przy ul Lechickiej lub w centrum miasta to nie ma sensu wogóle brać tego pod uwagę. Jeżeli tutaj powietrze jest złe, to ciekawe gdzie w Poznaniu jest lepsze. W samym mieszkaniu nie znalazłam do dzisiaj żadnej usterki oprocz niewielkiej regulacji okna, jednego! W porownaniu do tego co widzę u znajomych ktorzy kupili bardzo drogie mieszkania od developerow naprawdę jest wybudowane solidnie i bez fuszery. Może akurat ja mialam szczęście. Jedyne co może rzeczywiście chyba będzie narastającym problemem to dojazd. Ale to samo dotyczy praktycznie większości dojazdow do centrum. Pozdrawiam nowe sąsiedztwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Koziegłowy, Leśne 2B IP: 83.238.246.* 22.09.06, 12:36 Proponuję się wypowiedzieć innym osobom jak się mieszka w blokowiskach w centrum Poznania. Ja mieszkałem już i na Dębcu, Ratajach i na końcu również na Winogradach. Nikt nie napisze, że tak naprawdę połowa Rataj jest pełna robactwa -Karaluchów-których się nie da wyplenić .... W wysokich blokach Windy są często demolowane, na piętrach po nocach chodzi penerstwo i blokersi, którzy się załatwiają na klatkach, których dozorczyni nie nadąża sprzątać. Wszędzie wszystko oplute i pomalowane. Jednym słowem syf jakiego mało-aż czasami sam się zastanawiam - jak to jest że ludzie sami potrafią się z tym pogodzić i nic nie robią żeby to zmienić. Mi czasami się już po prostu odechciewa-a mieszkam właśnie w takim blokowisku. Dodatkowo całe lato śmierdzi ze zsypów. Niech się wypowiedzą ludzie jak się mieszka w kamienicach w centrum Poznania... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Koziegłowy, Leśne 2B 22.09.06, 15:23 otoż to, podpisuję się obiema rękami, mieszkalam w 7 różnych miejscach w Poznaniu i do teraz śnią mi się koszmarne bloczyska, z brudnymi windami, klatki schodowe jak z horroru i wszechobecny halas. O braku bezpiecznych placow zabaw na większości starych osiedli i w centrum nie wspomnę. Może jak ktoś mieszkał całe życie w Kozich to wydaje mu się, że tutaj jest źle, bo nie ma porównania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły gość Forum koziegłowy? IP: *.icpnet.pl 27.09.06, 11:06 Witam wszystkich mieszkańców, proponuję założenie własnego forum odnośnie naszego osiedla, spółdzielni itp. dzięki temu łatwo będzie można wymieniać się informacjami i szybciej się zintegrować. Co myślicie o takim pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Forum koziegłowy? IP: *.ae.poznan.pl 27.09.06, 12:35 pełne poparcie!!! w końcu jest nas coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae fatalnie IP: 62.233.201.* 24.10.06, 08:34 wstaje ostatnio rano a tu obok kosciola zaczynaja budowac nowe bloki!!!!!!!! nie podoba mi się to pytałem czy plac obok bloku 4 bedzie zabudowany - zapewniano ze nie a tu prosze zaczyna sie nowa budowa - traci piekno os. Lesne... za duzo bloków blisko siebie czy ktos wie co oni tam zamierzają budować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: fatalnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:33 Mysle , ze w tym linku znajdziecie odpowiedz dotyczaca nowej budowy www.cztbs.pl/strona.php?str=blok4 ..najbardziej podoba mi sie zdanie umieszcze one stronie: "Osiedle CzTBS zostało włączone w gminny system monitoringu powstający w Koziegłowach." Brzmi to bardzo interesujaco tylko wszyscy wiemy jak to wyglada w rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: fatalnie IP: 83.238.246.* 24.10.06, 10:30 A w którym to jest dokładnie miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: fatalnie IP: 62.233.201.* 24.10.06, 20:21 tuż przy kościele po prawej stronie kościoła na placu gdzie kiedyś był parking i pustawe pole szkoda - budynki zasłonią widoczki na działki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emen Re: fatalnie IP: 80.50.36.* 25.10.06, 08:21 Witam O tym ze w tym miejscu powstana bloki TBSu wiadomo bylo juz w chwili kiedy 2 lata temu konczyli budowac blok nr 4. Pozdrawiam emen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: fatalnie IP: 213.17.247.* 25.10.06, 08:44 mam pytanie. Chcę kupić mieszkanie nowe na Leśnym ale panie w spółdzielni są BAAAAARDZO miłe i nieczego się nie dowiedziałam. Ile kosztował Was metr?? Czy to jest wspólnota mieszkaniowa?? dzięki za szybką odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emen Panie w spoldzielni IP: 80.50.36.* 25.10.06, 09:04 >>...panie w spółdzielni są BAAAAARDZO miłe i nieczego się nie dowiedziałam.<< W moim przypadku - dzieki pomocy "pan w spoldzielni" mozliwe bylo zalatwienie spraw niemozliwych i do dzis zalatiwnie prawie kazdej sprawy jest mozliwe szybko i sprawnie przez telefon czy internet. A informacje o zakupie mieszkan i o spoldzielni znajdziesz na stronie: sm.kozieglowy.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Panie w spoldzielni IP: 213.17.247.* 25.10.06, 09:33 rzeczywiście źle trafiłam bo już dzwoniłam i było ok. Pewnie tamtamiała zły dzień. No i pewnie się zdecydujemy za kupno mieszkania. Napisz proszę jak idą Twoje prace budowlane. Są wiarygodni?? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emen Re: Panie w spoldzielni IP: 80.50.36.* 25.10.06, 11:00 Moje prace budowlane poszly juz prawie 2 lata temu - blok 4. Klucze odebralem dokladnie w dniu, ktory byl zapisany w umowie. Moim zdaniem sa wiarygodni i na tle doswiadczen znajomych z duzymi firmami developerskimi zadziwiajaco latwo i przejrzyscie wszystko mozna w spoldzieni zalatwic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Panie w spoldzielni IP: 83.238.246.* 25.10.06, 11:10 Z tego co wiem to wszystkie nowe mieszkania na 2007 są sprzedane-wiec jak chcesz kupić mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Panie w spoldzielni IP: 213.17.247.* 25.10.06, 11:19 jak będę mieć nową ofertę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Panie w spoldzielni IP: 83.238.246.* 25.10.06, 11:37 Proponuję Tobie zarezerwować sobie w spoldzielni np. pisząc od ręki pismo do spoldzielni, żeby jak tylko pojawi sie nowa oferta , Ciebie poinformowali i żebyś miała wtedy możliwość szybkiej rezerwacji. Wiem, że jak zazwyczaj pojawiają sie już oferty oficjalne np.w internecie, to conajmniej połowa mieszkań jest juz porezerwowana. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka nowe mieszkanko IP: 213.17.247.* 26.10.06, 11:32 dzięki Jacek tak zrobię. Deweloper ma mnie w ..... więc chyba kupimy tutaj. Mam już dość użerania się. Mam dzwonić so spółdzielni w listopadzie bo już tam wiedzą, że wszystkim się spieszy żeby podpisać umowę jeszcze wtym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: fatalnie IP: *.crowley.pl 25.10.06, 21:03 jakos w spoldzielni gdy kupowałem mieszkanko w 2A - nikt mnie nie poinformowal nawet pytalem co bedzie na tym placu - zapewniano mnie że najprawodpodobniej jakies boisko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska801 Re: Forum koziegłowy? IP: *.pmt.com.pl 30.10.06, 12:44 fajny pomysł :) jestem za dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:34 Mam pytanie odnosnie Kozieglow-Czy ktos z mieszkajacych pod 2 lub 4 moze mi napisac jak czesto w miesiacu czuć z oczyszczalni? Czy juz cos wiadomo n/t modernizacji oczyszczalni? Slyszalem ze juz niedlugo maja przykrywac osadniki i komory bioreaktorow,czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 29.10.06, 11:05 www.city.poznan.pl/mim/strony/wos/attachments.html?co=show&instance=1017&parent=6567&lang=pl&id=12490 plik w pdf ktory otwiera sie po drugiej probie ( u mnie ) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:46 Tak...tylko ze ja się pytałem o przykrywanie (hermetyzacje) zbiorników ścieków surowych -osadników i bioreaktorów bo ponoc te maja byc przykrywane w przyszlym roku- a tego w tym harmonohramie nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 29.10.06, 20:36 w okolicch bloku 2 zapachy nie są dokuczliwe. położenie trochę na górce skutecznie hamuje. niestety jak spacerujemy w okolicach centrum osiedla to czuć - najwiecej kiedy jest wilgotne powietrze średnio raz w tygodniu takie zapachy czuję. ale powtarzam obok bloku 2 nie czuć! tak więc nowi mieszkańcy mają spokój gorzej z mieszkancami bliżek centrum osiedla - czytalem kiedyś w Gazecie że modernizacja ma się ostatecznie zakonczyć w 2008 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: 83.238.246.* 30.10.06, 08:03 Z tego co wiem to z oczyszczalni od południa - bliżej Karolina przykre zapachy ulataniają sie z pól osadowych, a od północy - z odkrytych osadników i bioreaktorów. Na polach zalega spora ilość osadów, która jest wywożona i ma zostać całkowicie usunięta do końca 2007r i do tego czasu może śmierdzieć, bowiem potem wszystkie osady mają być suszone w instalacji termicznego suszenia, która zostanie uruchomiona jeszcze tego roku. Natomiast co do otwartych zbiorników, to ponoć Oczyszczalnia ma je wszystkie przykryć- jeszcze tego roku ma byc rozpisany przetarg- tzw. II etap hermetyzacji (pisano o tym w Karolince w styczniu). Myślałem że ktoś wie coś więcej na ten temat... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 12.11.06, 14:18 mnie zastanawia fakt o ile ewentualnie moga podniesc cene w podliczeniach juz koncowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 28.12.06, 23:44 Witam Mam pytanie do mieszkających w 2A. Z jakiej firmy jest tv kablowa oraz internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.crowley.pl 29.12.06, 16:51 kablówka - East & West net - Awacom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 18:46 Jeszcze w tym miesiącu oddają budynek 2b i pewnie pozostałe 2, mam kilka pytań. Jak jest z internetem z Awacom, bo słyszałem dużo złych opinii. Ma ktoś może neostradę na leśnym? Jeśli tak to czy nie ma problemów. Czy jak odbieraliście mieszkania w 2A, to czy były z czymś problemy(?), na co zwrócić szczególną uwagę? Na razie to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.centertel.pl 19.05.07, 22:18 Hmm Ja odbieram 31 maja klucze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 20.05.07, 10:38 ja tez tak sie zastanawiam ... ostatnio dostalem aneks do umowy z podliczeniami ... trzeba uregulowac do 25 maja po ostatecznych podliczeniach .. pisza ze podadza pozniej adres notariusza .. wiecie ile u notariusza bedzie trzeba zaplacic ? chyba jaki % od wartosci mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 20.05.07, 10:50 cos znalazlem dom.gazeta.pl/prawo/1,65588,2078077.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 20.05.07, 14:59 Niezły wałek z tym wskazaniem notariusza, tyle że stawki są ustalane przez ministerstwo? Dzięki za link. Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru16 Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań 29.05.07, 18:18 Kupuję mieszkanie do niedawna spółdzielcze, ale teraz okazało się że będzie wyodrębnienie lokalu i kolejne koszty - notarialne. W dodatku Spółdzielnia z góry narzuca notariusza co jest niezgodne z prawem, ponieważ normalnie o notariuszu decyduję osoba ponosząca koszty!!! Próbowałam rozmawiać w Spółdzielni gdyż mam swojego notariusza, ale bez skutku!! Koszty są nie małe, ponieważ niestety przy wyodrębnieniu lokalu opłaty notarialne nie są ustalone przez Ustawę (czyli 1/3 średniego wynagrodzenia - tak jest tylko przy przekształceniu ze spół. własn. w lokal)tylko normalne. Czyli w moim wypadku bagatela dodatkowo ok.1700 zł. Jestem oburzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmaty Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.izacom.pl 30.05.07, 01:16 Wcale mnie nie dziwi Twoje oburzenie i jak wnioskuję rozmawiałaś z ( panem } sójką ( pisownia z małej litery celowa ) który w bezposredniej konfrontacji okazuje sie zwykłym prostakiem. I pomyśleć że To indywidum egzystuje za nasze pieniądze.Pozdrawiam i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.ae.poznan.pl 01.06.07, 12:36 a ja mam grzyba na ścianie. Czy ktoś ma również? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.crowley.pl 12.06.07, 13:20 Ja też odebrałem mieszkanko i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem je za 3000 zł/m2. A swoje stare w Koziegłowach sprzedałem za 5000! Takż w naszej kochanej Spółdzielni nie dosyć, że szybko (chatki miały być w lipcu) to TANIOOOO........... Zyć i nie umierać. Panie też bardzo miłe. A odnośnie notariusz to kolo w Atanerze też dostał notariusz z góry (w zasadzie do wyboru z 2 bo tam tych chatek było ze 250 lekko licząc) więcej pokory misiaczki. Popatrzcie co jest na rynku! "czy coś jest duże czy małe to można stwierdzić przez porównanie" pozdrowionka dla sąsiadów. misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrumru16 Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 22:27 Mieszkanie i cena równiez przypadły mi do gustu, ale narzucenie notariusza to już przesada. Jestem przyzwyczajona do wyboru. Poza tym mam zastrzezenia pod względem merytorycznym - nie podoba mi się odczytywanie zbiorowe aktu notarialnego, przecież to nie jest kupowanie bułek w supermarkecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.crowley.pl 13.06.07, 10:10 Ale z tego co wiem to w takich przypadkach notariusz odczytuje tylko treści aktu wspólne dla wszystkich (prawa, obowiązki, i inne takie). A dane osobowe, adresy, dane mieszkania, pesele i NIP-y to juz indywidualnie sprawdzają na boczku w innym pomieszczeniu. pozdro sąsiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrumru16 Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.tpnet.pl 13.06.07, 11:44 Tylko że, każdy akt na końcu ma taką formułę: Akt ten odczytano, przyjęto i podpisano. A w tym wypadku raczej podpisuję się pod umową która nie została mi odczytana i konsekwencje jakichkolwiek błędów biorę na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.crowley.pl 14.06.07, 08:49 no jak bedziez słuchać to znaczy, że Ci przeczytano. A notariusz przed podpisem może ci tę formułkę jeszcze raz przeczytać jak poprosisz....... Ja się tam nie przejmuje. Spółdzielnia jest pewna (troche lat tu mieszkam). A konsekwencje dla nas w porównaniu do konsekwencji dla notariusz w przypadku duuuużych błedów są nieporównywalne. pozdro sasiadeczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrumru16 Re: Już niedługo oddają 2B i resztę - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 18.06.07, 22:23 Mistrzu tu nie chodzi o odczytanie formułki końcowej, ale całej treści aktu,który w większości składa si z ośwadczeń stron czyli spódzielni oraz kupującego, a za nie odpowiedzialności nie ponosi notariusz.A z doświadczenia zawodowego wiem o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm internet na os leśnym... neostrada? IP: *.icpnet.pl 29.05.07, 15:46 Witam sąsiadów. Bardzo jestem ciekawy z jakich dostawców internetowych korzystacie i jak to się sprawdza. Czy jest możliwość zamontowania neostrady na Os. Leśnym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: internet na os leśnym... neostrada? IP: *.icpnet.pl 31.05.07, 20:04 jutro odbieram ktos dzis juz odebrał jakie wrazenie ? teraz sie doczytałem hehe ze jutro musze pokazac przy odbiorze potwierdzenie wplaty za czynsz za I miesiac nawet nie wiem ile :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: internet na os leśnym... neostrada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:49 Witam Ja odbierałem dzisiaj-wrazenia b.dobre. Poza drobną regulacją okien, nie znalazłem innych wad. Wplate za czynsz zrobisz po odbiorze. Pozdr. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: internet na os leśnym... neostrada? IP: *.icpnet.pl 31.05.07, 22:42 a jak z netem ktoś wie czy TP działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomae Re: internet na os leśnym... neostrada? IP: *.crowley.pl 01.06.07, 07:27 daruj sobie TP - jest Awakom - mam od 1,5 roku i jestem bardzo zadowolony - w kazdym mieszkaniu nowo wybudowanym jest już gniazdko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: internet na os leśnym... neostrada? IP: *.centertel.pl 01.06.07, 21:46 Witam. Ja w czwartek tj 31 byłem po odbiór mieszkania. Pani zdziału eksploatacji upierała się abym podpisał jak kazdy w ciemno odbiór mieszkania, a potem ewntualnie zgłosił usterki. Zrezygnowalem z tej smiesznej opcji, poszedlem japierw obejrzec miezkanie i zglosiłem swoje uwagi, pewne niedocignięcia ktore mają poprawić. Odbioru nie podpisałem, poniewaz nie był zgodny wg mnie z tym co zobaczyłem. Oddałem klucze do czasu wyrownania drobnych usterek. Wiem że gdybym podpisał odbiór do bym sie "bujał" z usterkami z pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtasz88 Re: internet na os leśnym... neostrada? IP: *.bg.am.poznan.pl 05.06.07, 08:42 Odbierałam mieszkaniu w marcu 2006 - podpisałam odbiór, a ekipa hydraulików (miałam pewne wątpliwości) była "od ręki" bez żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 07:48 Witam; Planuję kupić mieszkanie 2pok. (41m2) w budynku 2C. Zastanawia mnie jednak jak jest z prawem własności do tych lokali. Podobno ma byc ustanowiona księga wieczysta. To prawda? Moglibyście podać też orientacyjną wielkośc opłat (czynszu)? Będę wdzięczny:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmonia Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 19:18 Hej. rzeczywiście w związku ze zmianą prawa spółdzielczego mieszkania są odrazu przekształcane w odrębną własność popularnie nazywane lokalem z księgą wieczystą. W moim przypadku (41m2)przy fakcie, że spółdzielnia wyznacza notariusza i on daje zniżki całkowity koszt tej "zabawy" to ok. 2000 złotych (połowa taksy notarialnej- podobno, wypisy, opłata sądowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 16:36 Dzieki za info. A mogłabyś jescze podać ile płacisz czynszu? Bo spóldzielnia jest oporna w udzielaniu informacji:P pozdrawiam; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmonia Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.icpnet.pl 11.06.07, 20:52 Hej. Czynsz aktualnie wynosi mniej więcej 250 złotych miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Koziegłowy, Leśne 2A IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.09.07, 11:10 orientuje sie ktos moze czy jest zasieg w plusie lub orange lub erze w kozich hdspa ??? internet bezprzewodowy ?? Odpowiedz Link Zgłoś