Dodaj do ulubionych

Samowolne malowanie bez kary

17.09.09, 18:42
Zdecydowanie tacy "artyści" powinni być karani mandatami i nakazem
niezwłocznego przywrócenie stanu poprzedniego (plus dodatkowy mandat za każdy
dzień zwłoki). No ale skoro radni/prezydent nie widzą potrzeby uregulowania
tej kwestii, to najwidoczniej to bezguście im się podoba.

Poza tym wszelkie zmiany koloru elewacji powinny być konsultowane z
konserwatorem zabytków. Również jeśli chodzi o elewacje niezabytkowe, żeby to
miasto jakoś wyglądało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Reno Re: Samowolne malowanie bez kary IP: 203.185.255.* 18.09.09, 01:13
      Tak to racja , wyglada to okropnie ale z drugiej strony kto bedzie
      karal takich artystow jak malowanie blokow. Co prawda to nie zabytek
      jeszcze , ale wygladaja wstretnie. Przyklad Ustonie jednostka C.
      • Gość: Moro Radni obudźcie się...... IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 07:17
        Czas najwyższy aby nasi radni dostrzegli problem .W końcu mieszkają
        też w tym mieście .A może przed podjeciem decyzji przydałaby się im
        taka mała lekcja estetyki .Tak jak pisaliśmy na tym forum w Płocku
        też uregulowano ten problem .Ta sprawa nie jest taką mało ważną
        błachostką , wpływa bowiem na komfort życia w tym mieście .Mieszka w
        Radomiu jeszcze trochę ludzi którym zależy aby wyglądał on jak
        miasto a nie zatęchła mieścina .
        • Gość: tiktak Re: Radni obudźcie się...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:34
          nasi radni to taka mieszanka,, cos chca zrobic ale im sie nie chce
          nawet o tym pomyslec ale o kasie nie zapominaja,, wola prowadzic
          wojenke o radnych nie/zaradnych,, zycie sobie prawo sobie????
          • Gość: Moro Re: Radni obudźcie się...... IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 11:08
            Mnie się wydaje że większość radnych po prostu "nie czuje problemu" .
            Nie ma też im kto wytłumaczyć w czym tkwi sedno tej sprawy i w jakim
            stopniu te pozornie drobne elementy wpływają na "obraz całego
            miasta" i świadczą o mieszkańcach.
            • Gość: Ja Re: Radni obudźcie się...... IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 14:19
              Sedno sprawy tkwi w tym, że nie umiesz troszczyć się o swoje a chcesz się
              troszczyć o własność innych. Jeśli jesteś taki kozak to kup ten lokal i pomaluj
              go jak uważasz za słuszne.
    • Gość: zenon Paranoja IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 14:11
      Pójdźmy dalej zabronmy nosić kolorowe ciuchy, samochody także
      powinny mieć jednolity kolor żeby nie odróżnialy sie od asfaltu,
      ludzie przecież to idiotyzm kupił ktos lokal to wolno mu zrobic
      ztym co chce nawet zburzyć, a po drugie to powinno byc tak ktoś chce
      pomalowac lokal miasto nie zgadza się, i co ma stac dalej buroszary?
      nie jak się nie podoba to niech miasto wymaluje pieknie cały
      budynek, a nie jak pies ogrodnika sam nie zje drugiemu nie da. Do
      roboty bo tylko strefy platnego parkowania potraficie robić jest
      gorzej niż za komuny. Pomalować mu nie dadzą, zbarania tego prawo?
      zabrania? nie to oco halo.
      • Gość: Ja Re: Paranoja IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 14:16
        Po mieszkańcach Radomia można spodziewać się tylko jednego. Braku szacunku do
        cudzej własności. Oni sami nie potrafią zatroszczyć się o swoje, a chcą
        troszczyć się o własność innych. Stąd w Radomiu zawsze jest syf i bieda.
        • Gość: Donalde Re: Paranoja IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 19:06
          Czego się spodziewasz po radykalnych zakompleksieńcach tkwiących w ciężkiem
          komunie?
      • Gość: Moro Re: Paranoja IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 14:20
        Do Paranoi .Twoje rozumowanie jest kwintesencją tego z czym
        należałoby walczyć w tym mieście .Tak naprawdę to ty nie wiesz o co
        w tym wszystkim chodzi i wydaje mi się że nie zrozumiesz.
        • Gość: Ja Re: Paranoja IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 15:26
          W Radomiu jest cała masa takich co to chcą walczyć z przypadłościami innych.
          Lepiej zajmij się sobą a wtedy i w mieście będzie lepiej.
          Idź zobacz jak wygląda rynek np. we Wrocławiu czy w Gdańsku. Jakby nie patrzeć
          nie jest tak, że są tam wszystkie kamienice szarobure.
          Właściciel chce żeby jego lokal wyglądał dobrze. Robi to na co go stać, nie
          zrobi tego, na co go nie stać. I pamiętaj, o gustach się nie dyskutuje. Ja wiem,
          że Ty byś chciał wprowadzić centralny urząd regulacji gustu ale ja na to nie pójdę.
          • Gość: taubenratte Re: Paranoja IP: *.slubice.vectranet.pl 18.09.09, 18:55
            Nie chodzi o to, by wszystko było szarobure. Nawet fiolet można do beżu taki
            dobrać, że będzie pasował. Kogoś stać na gryzący pomarańcz, a nie stać go na
            inny odcień? Bredzisz, kolego. W tym mieście każdy zajmuje się sobą,
            pomalowaniem elewacji na jaskrawy fiolet, zaparkowaniem samochodu na zakazie lub
            na chodniku, skasowaniem swoich pieniążków za bycie radnym. I dlatego właśnie
            jest tu takie g..no jakie jest.
          • Gość: Emski Re: Paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:46
            Myślę że ten gościu który tak zaciekle broni wściekłego malunku to autor
            pomysłu .Mam jednak nadzieję że po lekturze art. w GW i nocnych przemyśleniach
            coś do niego dotrze i w poniedziałek skasuje tę prymitywną szpetotę . Racja że o
            gustach się nie dyskutuje ale to co tam zmajstrowano to przykład "kompletnego
            bezguścia" niestety .
            • Gość: Emski Re: Paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 20:20
              Kolekcję można z powodzeniem powiększyć o kawałek ściany wokół biura
              turystycznego na ul.Curie Skłodowskiej vis a vis Cepelii.
            • Gość: Marcin Re: Paranoja IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 27.09.09, 03:36
              W Polsce to same zakazy, nakazy i z batem stoja pierdzistolki/urzedasy nad
              czlowiekiem. Wolnoc Tomku w swoim domku. Chocby i na rozowo mial pomalowac to
              jego wlasnosc. Tam wyzej ktos napisal o psie ogrodnika i mial racje. Jeszcze
              pare lat musi minac zanim wykorzeni sie z Polski komune calkowicie. Jakos na
              zachodzie ludzie maluja w rozne kolory i nikomu to nie przeszkadza. Widzialem
              stare kamienice w Londku na rozowo pomalowane oraz na zolto i kazdy mial w d..ie
              co inni mysla. Jego wlasnosc i tyle. Tylko ze teraz w Polsce jest tak ze
              zwyklego czlowieka to zgnoja za byle co a tego co ma kase to zaraz okaze sie ze
              przepisow brakuje, zaginal papierek, itp wide sprawa z klubem jakiegos ubola
              przy zeromskiego (chyba royal czy jakos tak).
              • Gość: Paweł Re: Paranoja IP: *.radom.vectranet.pl 28.09.09, 14:55
                Człowieku, zastanów się, co piszesz. W Lądku Zdroju, który ma piękny zabytkowy
                ryneczek, o kolorze elewacji kamienicy nie decyduje jej właściciel, tylko
                odpowiedzialny za to plastyk miejski. Właściciel może pomalować kamienicę na
                taki kolor, na jaki dostanie pozwolenie. Tak jest we wszystkich miastach, w
                których rewitalizuje się stare miasta. A co do tak zwanej wolności właścicieli,
                to gdybym ja był właścicielem wychodka, który stałby pod twoimi oknami i
                śmierdział niemiłosiernie, to miałbyś pretensje, czy uszanowałbyś święte prawo
                własności? Żyjesz w społeczeństwie, to, że sklep jest twoją własnością, obliguje
                cię do tego, żeby wizualnie komponował się on z otoczeniem, bo miasto jest nasze
                i mamy prawo wymagać od władz, aby dbały o jego estetykę. Te kolorki, o których
                mowa wyżej, to przykład kompletnego bezguścia i braku poczucia estetyki. Władze
                miasta powinny natychmiast zareagować, bo stajemy się pośmiewiskiem na skalę Polski.
                • Gość: Paweł Re: Paranoja IP: *.radom.vectranet.pl 28.09.09, 14:58
                  No, chyba, że chodzi ci o Londyn, który określiłeś w tak pieszczotliwy sposób :-), ale to już zupełnie kulą w płot trafiłeś stary. Tam, za taką samowolę zapłaciłbyś pokaźny mandacik i natychmiast na swój koszt musiałbyś przemalować elewację. Wspaniałe kolory starych kamienic w najpiękniejszych miastach Europy to nie przypadkowe dzieła ich właścicieli. Mylisz pojęcia.
                  • Gość: Moro Re: Paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 15:42
                    W ten sposób potwierdza się fakt że ten ,kto jak to napisaliście "ma pieniądze"
                    nie zawsze " wie co to estetyka itd itd " nie chcę tu nikomu ubliżać dlatego nie
                    napiszę co myślę o naszych domorosłych plastykach sklepikarzach .Dlatego zamiast
                    się tu pultać powinni zdać się na opinię ludzi którzy mają pojęcie na ten temat
                    , przemyśleć sprawę , przyznać im rację i przemalować ten badziewny fragment
                    elewacji na kolor pasujący do reszty kamienicy .Niebawem będzie pozytywny miał
                    przykład kolorystyczny na remontowanej kamienicy na rogu Żeromskiego i 25-Czerwca .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka