Dodaj do ulubionych

Tragedia w Pionkach

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.01.04, 22:29
Panie Zdzisławie jesteś pan (z małej litery ) żałosny w wypowiedziach.Tak na
prewde na niczym panu nie zależy.Nie czce mi się o tobie dupku gadać,i tyle
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Tragedia w Pionkach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.04, 09:08
      To już nie ojciec, nie matka, tylko "rodzic"?!!! Odsyłam autorkę do Słownika
      Poprawnej Polszczyzny. Przerażający temat tekstu wymaga większej staranności,
      a nie lekceważącego pisania na kolanie.
      • Gość: urle Re: Tragedia w Pionkach IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.01.04, 10:06
        O kompetencji dziennikarzy GW - Radom już pisane tu na forum było nie
        raz.NIestety bez skutku.Więc już zostawmy to bez komentarza.
        A tragedia?Pionki?Nie raz i nie dwa tam bywałem.Znam wiele osób z
        tamtąd.Naparwdę jest to zastanwiające.Jednak myślę że jest to jedynie zbieg
        okoliczności.
        No a jeśli nie?Czas pokaże.Współczujmy uczniom (zwłaszcza tym w "sezonie
        studniówkowym") i rodzicom.Najważniejszy jest spokój.Plotki tylko pogaraszają
        sprawę.
        • Gość: ktos Re: Tragedia w Pionkach IP: 217.11.142.* 21.01.04, 11:13
          Czlowieku co ty chcesz od dziennikarzy. Moze pracujesz dla Echa lub
          Slowa...zarabiasz malo i tak piszesz!!! Najlepiej tylko krytykowac. Jesli masz
          30 min na napisane tekstu bo caly dzien schodzi Ci na lapaniu buraka
          Kieszkowskiego, socjologa Janeczka...i innych? Nie chce mi sie z Toba
          polemizowac. A jesli chodzi o mame. Jak jeste taka magda to niech sama ruszy
          dupe i zacznie pisac dla gazety. Najlatwiej tylko krytykowac!!!!
        • Gość: P.G2 Re: Tragedia w Pionkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 18:35
          A jestescie pewni, że żaden z nich nie był zagrożony ocena niedostateczną????(np. z polskiego)
          • Gość: Testa ST-CE Re: Tragedia w Pionkach IP: 213.25.186.* 22.01.04, 22:57
            Niedostateczna z Polskiego hmmmmm. Proponuje prokuraturze przyjzec sie blizej
            tej sprawie. Załamanie nerwowe z powodu problemow w szkole bardzo mozliwe
            Zapraszam do dyskusji!!!!
          • Gość: Testa ST-CE Re: Tragedia w Pionkach IP: 213.25.186.* 22.01.04, 22:57
            Niedostateczna z Polskiego hmmmmm. Proponuje prokuraturze przyjzec sie blizej
            tej sprawie. Załamanie nerwowe z powodu problemow w szkole bardzo mozliwe
            Zapraszam do dyskusji!!!!
    • Gość: anika Re: Tragedia w Pionkach IP: *.acn.waw.pl 21.01.04, 10:22
      Wyrazy współczucia dla rodzin i przyjaciół zmarłych!!!
      A do pana Z. - władza jak zwykle idzie w zaparte -
      tragedia nie wydażyła się w szkole, więc to nie ICH problem!!!
      A to nie jest zwykły problem - zginęło dwóch młodych ludzi
      i pan Z. właśnie dał wyraz swojej krótkowzroczności!!!
      • Gość: M Re: Tragedia w Pionkach IP: 195.164.30.* 21.01.04, 13:58
        Anika napisała:>>>pan Z. właśnie dał wyraz swojej krótkowzroczności!!!
        Okulisty bym w to nie mieszał. To raczej braki w kulturze i wychowaniu.

Święte słowa: "Rodzice niech się zajmują dziećmi". Może nie wyrosną z nich tacy
        bezlitośni biurokraci.

• Gość: ruda Re: Tragedia w Pionkach IP: *.ib.com.pl 22.01.04, 19:21
      panie starosto, jakimż nietaktem jest mówienie w tej strasznej chwili tym
      nieszczęsnym Rodzicom, że to ich wina, że to ich błędy wychowawcze doprowadziły
      do tragedii,to co się stało nie stało się bez przyczyny,chyba każdy słyszał
      plotki o kłopotach szkolnych tych chłopców, trzeba rzecz spokojnie
      wyjaśnic a nie bronić się pazurami
      Pionki jakie sa każdy widzi, może rzeczywiście się w cos wplątali, jednak taka
      obrona przez atak sugeruje, że coś jest na rzeczy
      psycholog w szkole - dlaczego dopiero teraz, czy są w szkole pedagodzy, czy
      przeprowadza się wsród uczniów jakieś badania, ankiety - wtedy czasem wychodzą
      na jaw rózne patologie i zagrożenia
      rodzice są od wychowywania, a czyż szkoła nie?
    • Gość: madzialena Re: Tragedia w Pionkach IP: *.ib.com.pl 26.01.04, 15:29
      to jest naprawde tragedia, nie wiem jak młodzi ludzie moga cos takiego zrobic,
      według mnie to musi byc wina nie tylko ich samych ale takze nauczycieli i
      rodzicow,
    • Gość: mieszkanka Pionek Re: Tragedia w Pionkach IP: *.ib.com.pl 01.02.04, 10:10
      Jestem mieszkanka Pionek i nie zauważyłam, żeby wśród mieszkańców wybuchła
      panika. Owszem wieczorami na ulicach jest pósto, ale to z powodu chuligaństwa
      młodzieży. Myślę, że przesadą jest pisanie o strachu uczniów wśród których
      krążą wymyślone plotki. Uważam, że była to tragedia dla neszego MIASTA, ale nie
      na taką skalę. Współczuje rodzinom i nauczycielom, a szczególnie wychowawcom
      tych klas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka