Dodaj do ulubionych

O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalskim!

28.11.09, 09:20
Panowie radni promują się nawzajem! Karaś co chwila cytuje albo pisze o Kowalskim na swoim blogu. Kowalski publicznie przyznaje się do zażyłych stosunków z Karasiem i chwali go jako radnego.

W swoim ostatnim blogowym wpisie lewicowy radny udowadnia wyższość Kowalskiego nad Kosztowniakiem:

Młody, a się nie bał!

Nie milkną echa ostrej wypowiedzi posła PiS Marka Suskiego podczas spotkania ponad podziałami, kiedy to wysyłał on członka zarządu województwa mazowieckiego Piotra Szprendałowicza do szpitala psychiatrycznego w Krychnowicach. Co ciekawe, ostro skrytykowałem prezydenta miasta za totalny brak reakcji w tej sprawie, a głos potrafił zabrać podwładny posła, 23-letni radny Prawa i Sprawiedliwości Jakub Kowalski, który na swoim BLIP-ie napisał tak:

"Oj gorąco się zrobiło po tym jak Poseł Suski w ostrych i nie do końca politycznie poprawnych słowach skwitował Piotra Szprendałowicza.

Marek Suski jest moim szefem i darzę go dużym szacunkiem.

Uważam jednak, że politycy PiS-u nie powinni używać języka, którym na co dzień posługują się Palikot i Niesiołowski".

Pozostaje tylko pogratulować postawy i odwagi - tego akurat zabrakło właśnie prezydentowi miasta, który jest przecież - nie wypominając mu specjalnie wieku - 10 lat starszy od swego kolegi.

Może ktoś wyjaśni mi jak to jest, że radni PiS i SLD trzymają ze sobą sztamę??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 09:34
      Nie widzę w tym nic złego ze strony radnego Karasia. Mądra opozycja
      jak trzeba też powinna umieć pochwalić godne tego zachowania. Młody
      Kowalski z pewnością na takie pochwały w tym konkretnym przypadku
      zasłużył. Poseł Suski zachował się w sposób niewłaściwy co do tego
      chyba mało osób będzie miało wątpliwości. Szkoda tylko że prezydent
      Kosztowniak jako gospodarz tego spotkania nie był skłonny do
      podobnych refleksji.
      • Gość: apolityczny Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: 119.70.40.* 28.11.09, 09:45
        To bardzo dobra wiadomość że wreszcie radomscy politycy przełamują
        bariery i potrafią o sobie mówić bez nienawiści.Ty onlyradom tę
        nienawiść próbujesz podsycać.A Pan Karaś?Po prostu ma facet klasę!
        Kiedy przywala to przywala ale potrafi też pochwalić.Pan Kowalski
        jest młodym radnym i ma prawo błądzić.Takim pisaniem Pan Karaś
        wyraźnie wskazuje mu drogę aby nie szedł w ślady Posła
        Suskiego.Czytałem komentarz Pana Radomira Jasińskiego w tej sprawie
        i choć krytykuje PiS też pochwalił Pana Kowalskiego.Może więc Kolego
        przestań mącić i podgrzewać atmosferę,bo my Radomianie czekamy na
        wspólną pracę radnych dla Naszego Miasta!
        • Gość: Termit Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.internet.radom.pl 28.11.09, 09:48
          Brawa dla obu Radnych!Zachowanie posła Suskiego powinno spotkać się
          z taką właśnie dezaprobatą!
          • Gość: nemo Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 09:55
            Czworonogom zakłada się kagańcę żeby się nie pokąsały a tu?
            • Gość: seesee do: apolityczny IP: *.tpnet.pl 28.11.09, 10:00
              Do apolityczny: w którym wpisie Jasiński chwalił Kowalskiego bo jakoś nie mogę
              się doszukać?
              • Gość: GOŚĆ do: apolityczny IP: *.tpnet.pl 28.11.09, 10:04
                Z drugiej strony Kowalski pisze na swoim blogu o dużym szacunku dla Suskiego.
                Czy to przypadkiem nie rozdwojenie jaźni? Może Kowalski powinien odwiedzić
                pewien szpital na obrzeżach Radomia!
                • Gość: apolityczny Re: do: apolityczny IP: 119.70.40.* 28.11.09, 10:07
                  Komentarz pod blogiem pana Karasia autorstwa Pana Jasińskiego.I
                  naprawdę proszę nie obrażać obydwu Panów Radnych.Bo tego typu
                  zachowania to dobry przykład dla Pana Suskiego i takich jak
                  Pan,którzy żerują tylko na kłótniach i je podsycają!!!
                  • Gość: Obiektywny Re: do: apolityczny IP: *.tpnet.pl 28.11.09, 10:23
                    Słowa uznania należą się radnemu Kowalskiemu tym bardziej, że od początku swojej
                    politycznej kariery wyrastał przy boku Marka Suskiego. Przez wielu przedstawiany
                    był na tym forum jako "miernota", która ogranicza się do noszenia teczki za
                    swoim szefem. Jako radny pokazał, że jest osobnym politycznym bytem i chyba
                    jednym z lepiej rokujących radomskich polityków!
                    • Gość: Weterynarz Re: do: apolityczny IP: 217.98.20.* 28.11.09, 10:34
                      Ludzie o czym wy piszecie, Kowalski jest wierny Suskiemu jak pies! Raz tylko
                      teraz wystawił łeb poza budę i szczeknął! I idę o zakład, że przy najbliższym
                      spotkaniu pan skróci smycz swojemu pieskowi i na pysk założy kaganiec!
                      • Gość: Sumi98 ścieMA apolitycznego IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 14:38

apolityczny:"przestań ........,bo my Radomianie czekamy na
                        wspólną pracę radnych dla Naszego Miasta!"

aMYRADOMIANIE mamy dość waszych "wspólnych prac dla ...', z których na odległość cuchnie obłudą dla interesu
                        • Gość: apolityczny Re: ścieMA apolitycznego IP: 119.70.40.* 28.11.09, 15:07
                          Przepraszam.Napisałem,że wszyscy a zapomniałem o takich miernotach i
                          tępakach jak sumi.Bije się w piersi zapomniałem że takich
                          nieudaczników to miasto jest pełne.No więc będzie zmiana:brawo
                          Panowie Radni,rozsądni i niezakompleksieni ludzie czekają na takie
                          zachowania!
                          • kowalskijakub Re: ścieMA apolitycznego 28.11.09, 16:11
                            Witam
                            Dzięki za miłe słowa pod moim adresem. Nieczęsto to się zdarza na Forum GW.
                            Odnoszę jednak wrażenie, że radomskiej netosferze mocno zależy na wykreowaniu mojej osoby jako krytyka posła Marka Suskiego. Gratulujecie mi Państwo postawy, co najmniej tak jakby PiS było partią, w której nie ma miejsca na dyskusję i słowa krytyki. A to właśnie otwarta dyskusja i swoboda wyrażania własnych poglądów, pozwala nam od wielu lat odnosić sukcesy wyborcze w mieście i regionie. Sukcesy, które w ogromnej mierze są i będą udziałem Marka Suskiego.

Poseł Suski na poniedziałkowej konferencji prasowej przez kilkanaście minut przedstawiał merytoryczne argumenty, które jednoznacznie pokazują, że Piotr Szprendałowicz nie ma wpływu na decyzje Zarządu Mazowsza, a jego działalność przynosi mizerne efekty dla Radomia. Co przebiło się w mediach? Nie merytoryka, ale niepotrzebna wypowiedź, która z ust posła Suskiego padła kilkadziesiąt minut wcześniej (swoją drogą Piotr Szprendałowicz nie zachowywał się normalnie na tym spotkaniu).

Forumowicz o nicku " Weterynarz' pisze, że wystawiłem "łeb z budy", że teraz skrócą mi w partii smycz i założą kaganiec. Proszę być o mnie spokojnym, zanim wyraziłem swoje zdanie na BLIPie przedstawiłem je mojemu szefowi. Jak widać żyję;). Marek Suski, jako doświadczony polityk, potrafi przyjąć i uszanować opinie innych.

Pozdrawiam!
                            • Gość: podsumowanie Re: ścieMA apolitycznego IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 13:12
                              > ...odnosić sukcesy wyborcze w mieście i regionie. Sukc
                              > esy, które w ogromnej mierze są i będą udziałem Marka Suskiego.

> Proszę być o mnie spokojnym, zanim wy
                              > raziłem swoje zdanie na BLIPie przedstawiłem je mojemu szefowi.
                              Jak widać żyję;
                              > ).

Jak z tego widać, opinie o odwadze, niezależności i samodzielnym
                              bycie pana radnego Kowalskiego były przedwczesne i mocno przesadzone.
                              Tyle w temacie.
                              • Gość: majkel Re: ścieMA apolitycznego IP: *.radom.vectranet.pl 30.11.09, 18:19
                                myślałem że Jakub ironizuje, ale najwidoczniej nie - skoro nie sprostował.
                                Widocznie w tej partii, zanim ktoś coś powie, napisze publicznie musie dać do
                                zaopiniowania swojemu szefowi - fajnie ;)
                            • Gość: darek Bidny ten Kowalski IP: *.radom.vectranet.pl 30.11.09, 17:06
                              Forumowicz o nicku " Weterynarz' pisze, że wystawiłem "łeb z budy", że teraz
                              skrócą mi w partii smycz i założą kaganiec. Proszę być o mnie spokojnym,
                              zanim wyraziłem swoje zdanie na BLIPie przedstawiłem je mojemu szefowi. Jak
                              widać żyję;)
                              . Marek Suski, jako doświadczony polityk, potrafi przyjąć i
                              uszanować opinie innych.

Żyjesz kolego, ale co to za życie jak ty się musisz pytać czy możesz...
                              żyć.
                      • Gość: magda Re: do: apolityczny IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 23:04
                        A MOZE PAN JUST JEST W RADOMIU POGRZEBANY I MAJA go w d...ie,bo tak jest
                    • Gość: WARKA BEER Re: do: apolityczny IP: 213.17.192.* 29.11.09, 03:53
                      Moze przygody politycznej a nie kariery,kariery to ten dupek nigdy
                      nie zrobi.Tylko SLD!!!!
    • Gość: Dominik Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.31.radom.pilicka.pl 28.11.09, 16:36
      Klasę to pokazał ale Kosztowniak.Nie wdał się w pyskówki ewidentnie sprowokowane
      przez Szprendałowicza i piętrzone przez Witkowskiego.Tak trzymać panie prezydencie.
      • Gość: Termit Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.internet.radom.pl 28.11.09, 17:38
        Jaka klasę pokazał Kosztowniak?Jak człowiek bez klasy może pokazać
        klasę?????
        • Gość: Niger Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 18:11
          Szprendalowicz prowokuje.
          Witkowski podpuszcza.
          Wikinski i Suski wysylaja do psychiatrow.
          A Kosztowniak zachowal stoicki spokoj.
          To sie nazywa klasa.Takiego prezydenta chce miec.Brawo Kosztowniak
          • Gość: Paweł Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: 188.33.163.* 28.11.09, 19:13
            Bohdan jak zwykle wykazał się klasą. Po raz kolejny udowodnił, że poza krytyką,
            najczęściej słuszną, potrafi także pochwalić kolegę z opozycyjnej partii. Pan
            Prezydent zaś nie potrafił zapanować nad przebiegiem spotkania, a jak na dobrego
            gospodarza przystało, powinien zareagować na niegrzeczne zwroty kolegi posła.
            • Gość: piotrek Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 20:11
              Czlowieku o jakiej klasie piszesz? Chyba robotniczej.
            • Gość: Niger Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.09, 20:29
              Tak, pokazal klase szczegolnie wtedy kiedy mowil o jajach.A Wikinski
              wtedy kiedy odsylal Rzecznika Praw Obywatelskich do psychiatry.Ot i
              caly obraz lewicy.
              • axel-1033 Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk 28.11.09, 20:33
                >>>Gościu "piotrek" "Niger" -piszący sam do siebie dlaczego zaprzeczasz sobie samemu?
                • Gość: .... Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: 119.70.40.* 29.11.09, 00:29
                  Magda,niger itd facet z IP z Vectry gada sam ze sobą!Onanista netowy
                  i wielki fan Kosztowniaka który go kompromituje!
              • Gość: klasa Klasę ma Kosztowniak gdy nic nie robi ani mówi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 07:15
                Suski do pięt nie dorasta Szprendałowiczowi niezależnie od
                flirtowania SLD z PISem.Z takich flirtów rodzą się
                bękarty. Prawda to czy fałsz ? /to do bękarta/
                • Gość: :)))) radny Kowalski ma rację w tym przypadku IP: *.radom.vectranet.pl 30.11.09, 09:16
                  I nie ma znaczenia czy radny Karaś go chwali czy gani. Polityk
                  powinien mieć klasę a nie zniżać się do poziomu Spieprzaj dziadu :)))
                  • Gość: Sołtys Re: radny Kowalski ma rację w tym przypadku IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.11.09, 12:24
                    Mówiąc terminologią twojego bożka powinien mieć jaja?I to najlepiej z
                    przepukliną, żeby były większe?
              • Gość: Paweł Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: 89.108.221.* 30.11.09, 16:09
                A Ty spójrz na obraz PiS-u, jego przedstawicieli i sympatyków, którzy na forum
                wciąż komuś ubliżają. Nie potraficie być ponad podziałami, a o braku obiektywnej
                opinii już nie wspomnę. Od Karasia możecie się uczyć kultury i właśnie
                obiektywizmu połączonego z groteskowym ukazaniem niektórych sytuacji w polityce.
                • Gość: ryba Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: 94.254.207.* 30.11.09, 21:32
                  Dobra rada! Nie uczcie sie od p.Karasia!
                • Gość: zona Re: O co tu chodzi? Karaś trzyma sztamę z Kowalsk IP: *.radom.vectranet.pl 01.12.09, 17:49
                  Z debilami sie nie rozmawia od razu nalezy ich wyzywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka