Dodaj do ulubionych

Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warszawie

22.01.10, 13:54
Wikińskiego zbulwersowało żarcie na stole? Żal i żenada. Przecież
widać po chłopie że lubi nieżle zeżreć co zresztą sam widziałem ze 2
lata temu w Resursie.
Proponuję posłowi dietkę ala p. Kosztowniak. On tego stołu z żarciem
na pewno nie zorganizował dla siebie Panie Gruby Pośle.
Obserwuj wątek
    • wjj48 Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warszawie 22.01.10, 15:58
      Szkoda, że taki jest komentarz niektórych osób do tego spotkania.
      Nie jestem zwolennikiem zaplecza politycznego obecnego prezydenta
      Radomia, ale uważam, że spotkanie było bardzo ciekawe ... Radomianie
      w Warszawie to grupa osób często mająca niedoceniane nad Mleczną
      wiedzę i wpływy…. Podobne spotkania organizują Kielce, ale tamte w
      przeciwieństwie do radomskich są wesołe i huczne. Integrują bardzo
      dużą grupę kielczan z dawnego i obecnego województwa kieleckiego i
      świętokrzyskiego, mieszkających w stolicy. Wielu radomiaków jest tam
      bardzo aktywnych …
      Ciekawe jak będą takie spotkania organizowane przez następnych
      prezydentów, tych wywodzących się z kręgów obecnie krytykujących.
      Jestem przekonany, że nic się nie zmieni … Wart przypomnieć polskie
      przysłowie „nie pamięta wól jak cielęciem był”. Panie i Panowie
      więcej integracji i współpracy. Bierzmy przykład z innych …
      • Gość: gela Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.pilicka.pl 22.01.10, 16:10
        "a zając znów bez czapki"....
        jak się nie ma czego czepić to gruszek na wierzbie,
        już nie róbmy z siebie dziadów, że miasta nie stać z funduszu
        reprezentacyjnego na wydatek 6, tys.,
        wyobraziłem sobie Wikińskiego wzorem Kargula pozującego do zdjęcia
        w lnianej koszulinie, żeby nie kusic bogactwem,
        • Gość: vert Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.10, 20:03
          Wikiński kolejny raz potrafił pokazać swoją prawdziwą twarz obrazić sie i wyjść, co mi tam radomianie, mnie interesuje tylko stołek
          i to miałby być kandydat na prezydenta Radomia?
          • Gość: WARSZAWIAK Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.10, 10:35
            OJ RADOMSKI PISIE GDYBY NIE WIKIŃSKI MIELIBYŚCIE WIĘCEJ POWODU DO NARZEKAŃ NA
            RADOM. NIE ROZUMIECIE WIELU SPRAW. NIE BĄDŹCIE PŁYTCY INTELEKTUALNIE NIE
            POTRAFICIE DOSTRZEC WSPÓŁPRACY WIKIŃSKIEGO I KOSZTOWNIAKA? NO CHYBA, ŻE JEST TO
            WAM NIE NA RĘKĘ. O RESZTĘ POWINNIŚCIE SIĘ DOMYŚLEĆ NAWET PRZY TAKIM POZIOMIE
            INTELIGENCJI. PANIE PREZYDENCIE KOSZTOWNIAK NIECH PAN JAK NAJSZYBCIEJ OPUŚCI TEN
            PIS BO TO PANU NIE PRZYSTOI !!!
            • Gość: no nie Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.146.94.73.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.10, 10:57
              no nie to PiS niech opuści kosztownego, bo wo wałek
      • Gość: kampania Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.10, 14:08
        podobne spotkanie odbyło sie dwa lata temu. podobnie było
        zorganizowane i wtedy jakos gazeta sie tym nie interesowała. teraz
        zaczyna - kampania wyborcza przeciw kosztowniakowi ze strony GW
        ruszyła!
    • ja-23 Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warszawie 22.01.10, 16:13
      -oczywiście już odezwali się obrońcy ludu miast i wsi, Wikiński i Karaś,
      oburzeni świętym oburzeniem na wyżerkę na koszt podatnika w dobie kryzysu!
      Słoma z butów zawsze w końcu wylezie - no chyba że SLD stawia, czy stawiało -
      bo to było w słusznej sprawie
      • Gość: ania Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.10, 17:02
        biuro prasowe jak zawsze aktywne na forum...
        nieladnie robic kampanie wyborcza za miejskie pieniadze panie Kosztowniak!!
        6 tysiecy na kielbase wyborcza a MOPS oddaje 2mln zl ktorych nie umie wykorzystac, udany tydzien
        • Gość: karol Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.10, 18:44
          nie jestem ani z biura prasy urzędu, ale co zabawne widziałem posła
          wikińskiego przy stole cateringowym jeszcze przed rozpoczęciem imprezy.
          sam poseł siedział przede mną, tuż koło jakuba kluzińskiego i "bycie"
          na spotkaniu zajęło mu chyba z 15 minut.
          co do wyborczej: nie spodziewałem się innych relacji. cała wyborcza! a
          kto ją dzisiaj traktuje poważnie? chyba tylko b. karaś. do poziomu
          "faktu" zostało im kilka punktów, już widać metę tej rywalizacji.
        • Gość: cytuję za Starym.. Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: 217.96.36.* 22.01.10, 19:13
          no właśnie,Aniu oto całe radomskie piekiełko... i Ty w nim... nigdy razem, nawet
          w sprawach oczywistych głupota i zawiść bo, tu zacytuję:
          Radom to wiocha - tak było, jest i będzie...
          Wszyscy wykształceni poza Radomiem, mądrzy, młodzi ludzie za nic nie wrócą do
          naszego grajdołu, by tu taplać się w .., bo pracują i robią kariery w Warszawie,
          Krakowie czy innym Londynie. Nawet gdyby im coś takiego zaświtało, to zetkną się
          tu z wielkim uznaniem i przychylnością taką jak np. radny Kluziński w ramach
          bezinteresownej polskiej zawiści. Zadomowieni na miejscu absolwenci sławnej WSI,
          czy innych znamienitych zaocznych i wieczorowych uczelni zmuszeni są walczyć z
          dążącymi do awansu mieszkańcami Przysuchy, Iłży, Pionek czy Przytyka o
          lukratywne etaty i stanowiska.
          • Gość: pan pikuś Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.centertel.pl 22.01.10, 20:20
            Dziwię się warczeniu na tych co zwrócili uwagę na fakt konsumpcji za
            pieniądze podatnika.Ja np nie życzę sobie,aby za moją forsę
            radomianie którzy pracują w Warszawie i zarabiają trzy razy tyle co
            radomianie jedli na mój koszt.A jak prezydent chce się spotykać z
            kimkolwiek by uprawiać propagande niechaj za michę płaci sam!
            • Gość: gość Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: 80.249.4.* 23.01.10, 00:17
              zgadzam się z przedmówcą, pozdrawiam
              • Gość: gela Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 01:52
                niestety zazdrość przesłania co poniektórym ostatnie szare komórki,
                od lat czytam, że my kibice mamy pusto w głowach,
                ale patrząc na Was robi się od razu lepiej na duszy,
                Warszawa od lat walczy, żeby ludzie z Radomia, Kielc Płocka itp
                pracujący w Wawie obligatoryjnie meldowali się i płacili podatki
                na miejscu a nie w rodzinnych miastach, podejrzewam, że te 6 tys.
                to spokojnie podatek nie jednej z obecnych na spotkaniu osób,
                a Wam już to kością w gardle, ale jesteście denni i beznadziejni
      • Gość: @ Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 08:56

Tak szczerze mówiąc, to poza organizacją takich "przyjęć" warto zacząć lobbować
        na rzecz cywilnego lotniska i remontu linii kolejowej do Warszawy. Modlin będzie
        miał lotnisko i połączenie kolejowe do niego, a Radom?! Tory do Warszawy
        umożliwią dojeżdżającym do stolicy do pracy spędzenie z rodzinami 3 godziny
        więcej w ciągu doby... a to majątek. Na tę chwilę dziennie traci się na to 6
        godzin! "Słoneczne" nam życia nie umili.
    • Gość: tomek [...] IP: 80.249.5.* 23.01.10, 11:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • michal1401 Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 11:32
      Uważam że spotkanie było bardzo udane, można mieć uwagi że spotkania z
      Radomianami w Warszawie odbywają się stanowczo za rzadko (kilka razy w roku było
      by lepiej niż raz na 2 lata;)
      Możliwości lobbingowe na rzecz Radomia jakie otwierają tego typu spotkania
      wielokrotnie (wielo-wielo-wielo...) przekraczają ich koszt.
      Catering był wystawny, jednak nie zgodzę się z tym że był przesadny. Mógłby być
      nieco skromniejszy, ale myślę że znacznie gorszy efekt byłby gdyby rozmowy
      kuluarowe odbywały się przy herbacie i słonych paluszkach.

14 co do wielkości miasto w Polsce musi dbać o swój wizerunek.
      • czerwona.pati Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 11:47
        Byłam na spotkaniu i widziałam.Jeśli za udane spotkanie uważacie
        propagandowe wystąpienia prezydenta który przyjechał tam za wasze
        ciężko zarobione pieniądze to wam gratuluję!Chyba że macie wyrzuty
        żeście się nażarli za darmo i za pieniądze innych biednych Radomian!
        Osz jakie to radomskie!Jak mało niektórym Radomiakom trzeba aby się
        podniecić!Idą wybory to se prezydent przypomniał o Radomiaczkach nad
        Wisełką hehehehe.A tymczasem se sekretarkę zatrudnia jako dyrektorke
        Wydziału Zdrowia a nie kogoś z tych co codziennie dojeżdżają do
        stolicy.A jak ona w Nowym Mieście pracowała to do stolicy miałaby
        bliżej!A może mieszkanko komuś by przydzielił dojeżdżającemu do
        Warszawy tutaj na preferencyjnych warunkach jak swemu koledze o czym
        szeroko pisała radomska prasa?
        • michal1401 Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 12:01
          Koszt takiego spotkania to ze 3 pensje urzędnicze, więc wystarczyłoby zwolnić
          jednego z 700 i odbywać je 4 razy w roku;)
          Uważam że to byłaby dobra inwestycja.

Propaganda?? Pewnie tak, ale co miał mówić??
          Przedstawiono nowe inwestycje ludziom którzy w dużej mierze stracili, lub mają
          ograniczony kontakt z Radomiem.
          • czerwona.pati Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 12:09
            Wporzo Michał piszesz a co miał mówić?Już ci mówię.Powinien
            powiedzieć że zwalnia swoich pisowskich kolesi i niech radomianie
            pracujący w Warszawie startuja w uczciwych konkursach w UM.Dla mnie
            zapraszanie ludzi dla których nie ma miejsca do pracy w rodzinnym
            mieście bo większość zajęli partyjni towarzysze prezydenta to
            hipokryzja przez duże H!A żarło to próba pokazania jaki jestem fajny
            i dobry.Ja tam nie ruszyłam tych ochłapów z panskiego stołu!
            • pzpr.i.sb.wciaz.zywe Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 12:15
              Konrad weź się za robotę.I z pewnością cię tam nie było (znowu łże jak czerwony)
              bo ja tam byłem hehehe
              Powiedzieć ci co widziałem? Twojego Wikińskiego jak wpadł na 15 minut opierd.lił
              ze stołu wszystko co najlepsze i zmył się nawet nie witając z wieloma osobami.
              Ciekawe czy Karaś napisał o tej ciekawostce na swoim blogu?
            • michal1401 Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 12:26
              czerwona.pati napisał:
              >Już ci mówię.Powinien
              > powiedzieć że zwalnia swoich pisowskich kolesi...

A czy w CV piszesz o swoich porażkach, błędach i niekompetencjach, czy może
              przedstawiasz swoje dokonania zawodowe w superlatywach?? To chyba oczywiste że
              publicznie przedstawia się swoje dokonania w dobrym świetle.

>Dla mnie
              > zapraszanie ludzi dla których nie ma miejsca do pracy w rodzinnym
              > mieście bo większość zajęli partyjni towarzysze prezydenta to
              > hipokryzja przez duże H!

Różne są motywy dla których Radomianie przeprowadzają się do Warszawy. Wielu z
              nich (właściwie nas) może wiele zrobić na rzecz Radomia, tak lobbując na rzecz
              spraw wielkich, ale i bardzo drobnych. W zwykłych codziennych rozmowach.

>A żarło to próba pokazania jaki jestem fajny
              > i dobry.Ja tam nie ruszyłam tych ochłapów z panskiego stołu!

Gdyby była tylko herbata i paluszki byłby to niewyobrażalny wstyd. Było
              wystawnie, ale nie uważam że przesadnie.
              • Gość: eee Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 13:11
                Każdy zjadł za 100 zł w tym ta czerwona pati i jeszcze narzeka.
                • Gość: dwq Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 13:15
                  W sposób tajny/poufny odbyło się spotkanie noworoczne z tzw środowiskiem kultury
                  radomskiej. Tez stół się uginał, ale informacji o tym nigdzie nie było.
              • czerwona.pati Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 13:17
                Michał otwórz się!Myślałam że jesteś mądrzejszy!Tu nikt nie każe
                jechać preyzdentowi do Wawki i rozpaczać.Ale jak się jedzie do
                takich ludzi to powinna byc oferta a nie kupować ich przychylność
                kawałkiem boczku i musztardy!
                • michal1401 Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 13:46
                  czerwona.pati napisał:

> Michał otwórz się!

To znaczy??

Myślałam że jesteś mądrzejszy!

Jestem jaki jestem, pracuję nad sobą, ale chyba wiele zmienić już nie mogę;)

Tu nikt nie każe
                  > jechać preyzdentowi do Wawki i rozpaczać.Ale jak się jedzie do
                  > takich ludzi to powinna byc oferta a nie kupować ich przychylność
                  > kawałkiem boczku i musztardy!

Jeśli byłaś na spotkaniu to wiesz że konkretne oferty padały. To znaczy
                  konkretne inwestycje na rzecz których warto lobbować. Osobiście zostałem
                  "kupiony" nie boczkiem z musztardą, a samym faktem że takie spotkanie się
                  odbyło. Uważam że to cenna inicjatywa, szkoda że odbywa się tak rzadko.

Jeszcze raz przedstawię moje prywatne zdanie- katering mógłby być NIECO mniej
                  wystawny, jednak gdyby był ZNACZĄCO mniej wystawny to źle by świadczyło o 14 co
                  do wielkości mieście w Polsce. Nie każdy musi się z moim zdaniem zgadzać.

Czy 100.000 zł na nową płytę zespołu IRA daje miastu Radom większy zysk
                  promocyjny niż spotkanie za 6.000zł??
                  • czerwona.pati Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 13:50
                    Czy tak cięzko czytac ze zrozumieniem?Ja o pracy ty o lobbingu!
                    Kateringu nie powinno być wcale kawa herbata woda mineralna i
                    paluszki.Czy to wstyd?Wielu Radomina i tego nie ma stołach a ty
                    piszesz że jest wporzo!
                    • Gość: konrad Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.31.radom.pilicka.pl 23.01.10, 13:52
                      Powiedz to Wikińskiemu z SLD który jako pierwszy dopadł do stołu i zeżarł co
                      najlepsze.Jemu reż żałujesz?
                    • michal1401 Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 13:57
                      Jak to sobie wyobrażasz?? Ze Prezydent powie- fajnie Michał że wpadłeś, masz od
                      lutego robotę w Urzędzie??

Gdyby była kawa herbata woda mineralna i paluszki, to opisano by to jako
                      robienie z Radomia dziadostwa, bo na dowolnym wernisażu poczęstunek jest
                      ciekawszy... Ale jak już wspomniałem to moje prywatne zdanie, z którym nikt nie
                      musi się zgadzać.
                      • Gość: jaja No! w końcu załapałeś IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 14:24
                        > Jak to sobie wyobrażasz?? Ze Prezydent powie- fajnie Michał że
                        wpadłeś, masz od
                        > lutego robotę w Urzędzie??

Właśnie tak. Jak chcesz przekupić nowoczesnego czerwonego, żeby
                        robił co słuszne dla miasta, to nie boczkiem i musztardą, tylko
                        porządnym kierowniczym stanowiskiem bez odpowiedzialności, za to z
                        wysokimi poborami. Wtedy sam się zaopatrzy w delikatesach wg
                        własnego gustu.
                        Jeszcze fajniej by było, gdyby Kosztowniak zaoferował czerwonym
                        własne stanowisko, ale nawet oni mają jeszcze jakieś szczątkowe
                        poczucie realizmu.
                        • czerwona.pati Re: No! w końcu załapałeś 23.01.10, 15:22
                          Cięzko u ciebie z myśleniem.Informuje,że w związku z przeglądem kadr
                          który zrobił zwolniło się kilkadziesiąt politycznych dotąd miejsc
                          pracy i w związku z tym zaprasza do udziału wkonkursach na te
                          stanowiska.O stołkach dla czerwonych nie gadajmy zaraz wrzucę do
                          góry ątek jak pisdzielce zatrudniają swoich to se wiara poczyta!
                          • Gość: jaja Re: No! w końcu załapałeś IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 18:24
                            U mnie z myśleniem jest o wiele za dobrze, niż by tobie, czerwońcu,
                            pasowało. Sam zacząłeś, że Kosztowniak ma stanowiskami przekupywać,
                            więc teraz nie wykręcaj kota ogonem. Sam piszesz, że Kosztowniak
                            zwolnił swoich z politycznych stanowisk, więc jest o paru
                            pisowaskich pasożytów mniej, a ty już patrzysz jak się przyssać do
                            budżetowych stanowisk? Czym się różni pijawka pisowska od czerwonej?
                            A jak masz wrzucać jakiś wątek do pyskówki, to nie strasz, tylko
                            wrzucaj śmiało i niech popatrzę jak się żre komuna czerwona z
                            postkomuna pisowską:)
                            • Gość: sliczny Re: No! w końcu załapałeś IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 18:34
                              A tym sie rozni ze pijawka czerwona oprocz podstawowej pensji
                              kradnie i malwersuje.Typowe dla kogos kto dostal to w genach po
                              tatusiach SBkach
      • Gość: bombardier Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 20:49
        może udałoby się nadać tym spotkaniom bardziej sformalizowany
        charakter? może forma np. "ruch na rzecz Radomia" albo cos w tym
        stylu? wielu radomian całkiem nieźle radzi sobie w Warszawie i może
        mogliby pomóc miastu w jakis sposób? tego typu spotkania są
        potrzebne, a gadki o kateringu to już retoryka przedwyborcza. jak
        posłowie i radni z SLD tak wystrzegaja sie wystawnosci to niech
        spojrzą na siebie:)
        • michal1401 www.radomianie.pl 24.01.10, 22:43
          Gość portalu: bombardier napisał(a):

> może udałoby się nadać tym spotkaniom bardziej sformalizowany
          > charakter? może forma np. "ruch na rzecz Radomia" albo cos w tym
          > stylu? wielu radomian całkiem nieźle radzi sobie w Warszawie i może
          > mogliby pomóc miastu w jakis sposób? tego typu spotkania są
          > potrzebne

Spotkania odbywają się od kilku lat raz w miesiącu, z reguły na Mariensztacie w
          restauracji "Pod Retmanem" w ramach działalności Stowarzyszenia Radomian w
          Warszawie www.radomianie.pl/
    • Gość: agent Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.10, 14:05
      niech pan radny Karaś spyta swego pryncypała czemu wyjadł cały
      pasztet na spotkaniu? i nie tylko pasztet? jednym słowem poseł SLD
      wpadł sie najeść i wyszedł. a potem siłownia potrzebna:)
      • Gość: Gąsienica Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 15:26
        Silownia?Dla kogo?Dla knura potrzebny jest chlew a nie silownia.
    • isoxazolidine Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz 23.01.10, 23:33
      w tego rodzaju spotkania z radomianami osiadłymi w Wawie warto
      inwestować. wydane pieniądze to pikuś w porównaniu z korzyściami
      jakie może spotkanie przynieśc. nie uważam, by zostały one wydane
      źle. wręcz przeciwnie.
      • Gość: miluś Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.centertel.pl 24.01.10, 00:54
        No nie isoxa zrozum że to tylko propaganda i nie będzie żadnego
        efektu.Chyba że nowy preyzdent będzie się spotykał a to wtedy się
        zgodzę.
      • Gość: PP Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.10, 19:05
        Pan Pikuś...
    • Gość: maciek Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 20:44
      bardzo udane spotkanie:) oby częściej prezydent decydował sie na
      takie spotkania. może jeszcze w tym roku?
      • Gość: makuch Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.centertel.pl 24.01.10, 20:48
        Co na żarcie cię nie stać pisiorze?
        • Gość: marco Re: Po spotkaniu prezydenta z radomianami w Warsz IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.10, 22:49
          Ale przecież to nie pisor żarł jak kałmuk tyko twój Wiki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka