Dodaj do ulubionych

List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzinna?

26.04.10, 20:59
Obserwuj wątek
    • Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 188.33.41.* 26.04.10, 21:31
      A co z ciebie za matka,że trzyletnie dziecko oddajesz do
      przedszkola.Ja mam czworo dzieciaków,też jedną pensję i nigdy bym
      takiego malucha nie oddał w obce ręce.
      • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 21:39
        Może chłopie pracuje. Nie pomyślałeś. Ja swoje we wrześniu oddaję do
        przedszkola. W czerwcu kończy trzy latka. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
        Dziecko musi się rozwijać wśród rówieśników, uczyć się kontaktów międzyludzkich
        żeby z nie wrosło na samoluba lub zakompleksione indywiduum. Kto siedzi w domu z
        twoimi dziećmi? Pewnie żona, z której zrobiłeś matkę rodzicielkę i służącą. A Ty
        wielki samiec Alfa po śniadanku ruszasz na łowy, potem wracasz do domu, zjesz
        obiadek i... na tym kończy się twoja rola.
        • Gość: Baron le seur Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.radom.pilicka.pl 26.04.10, 21:59
          Darujcie sobie te słowne "podróże do nikąd".
          Ja też nie rozumiem zadowolenia władz miasta. I co z tego że niby jeszcze są
          miejsca w przedszkolach, podobno ok. 400? Jak np. z przedszkola z ul.
          Olsztyńskiej całkowicie zlikwidowali grupy 5-cio latków. I tak moja córka
          zostaje na siłę przeniesiona z przedszkola do pomieszczeń szkoły nr 33. Nie
          wszystkie dzieci, które chodziły do przedszkola na Olsztyńskiej, czy potem do
          grupy 5-co latków w szkole 33, muszą potem kontynuowac tam naukę. I tak oto
          małemu dziecku muszę fundowac co dwa lata zmianę Pań przedszkolanek i otoczenia.
          A jak to się odbija na dziecku nie muszę rodzicom mówic.
          Ponadto największy absurd polega na tym, że jednym z podstawowych warunków
          dostania się do tegoż przedszkola był fakt że uczęszcza tam starsze rodzeństwo.
          Zarówno dla dzieci jak i rodziców takie rozwiązanie jest "cud miód". Dlaczego?
          Rodzicom nie muszę tłumaczy a nasze wszechmocne Władze niech choc trochę błysną
          pedagogicznym intelektem i odpowiedzą sobie na to pytanie.
          • Gość: mama Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 10:31
            a ja myelę, że jest troche sprawiedliwiej. Każdy ma szanse, nie tak
            jak wcześniej, żeten ma szansę kto ma pieniądze. Problem przedszkoli
            dotyczy caaałej Polski moje drogie mamy. A powiedzcie mi moje drogie
            ile z was pomyslało o tym, by załozyć punkt przedszkolny? Warszawa
            ugina się od opieki prywatnej nad dziecmi, od punktów
            przedszkolnych które rosna jak na drożdżach, a u nas???? Zaledwie
            dwa - z cenami jak w przedszkolach. Każdy liczy na państwo, weżcie
            sprawy we własne ręce- Matki moje drogie. Przykład najlepszy -
            przedszkole dla niepełnosprawnych dzieci założone przez mamy. Te
            panie powinny dostać jakąs nagrode przedsiębiorczości. bo nie
            licza ,że będa miały przedszkle za pół ceny. Wyjdzcie z tego Prlu w
            końcu i zróbcie cos same. To nie takie trudne jak widac - w innych
            miastach :/
        • Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 109.243.248.* 26.04.10, 22:35
          Widać jednak co z ciebie za matka-goniaca za mamoną.Gwoli wyjaśnienia z dzieciakami siedzę ja-chłop a ta jedna pensja to żony ha,ha,ha.
          • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 22:51
            Akurat ze mnie chłop. I pracujemy oboje. Nie jest to gonitwa za pieniędzmi ale
            chęć zapewnienia dziecku przyszłości a nie tylko klepnięcia po ramieniu po
            skończeniu 18tki. Dochodzi też spłata kredytu za dom i jakiś standard życia. Nie
            każdy lubi kaszę gryczaną polaną omastą.
            • Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 109.243.248.* 26.04.10, 23:25
              Skoro dogadaliśmy się co do naszej płci to powiem ci tak-jak się bieże kredyty bez opamietania to tak jest,że cierpią na tym tylko nasze dzieci.Więc charujcie od rana do nocy,abyście mogli zjeść schabowego,a trzyletni dzieciak niech siedzi w przedszkolu i łaskawie czeka na tatusia-przecież masz czas na prace to przedszkole może być w drugim końcu miasta.
              • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 09:48
                Ależ Ty bredzisz. Ja nie haruję dniami i nocami bo nabrałem kredytów. Mam tylko
                jeden na dom. 300k zł, a chałupa obecnie jest warta (wycena banku) 700k.
                Schabowy? Stary ja wp.... co chcę. Po to wziąłem kredyt by zamieszkać w domu już
                teraz a nie za 30 lat płacenia komuś za wynajem. Rata wynosi 1,5k a dochodów mam
                ok. 6k. O mnie się nie bój. Martw się o siebie.
                • Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 109.243.133.* 27.04.10, 20:43
                  Słuchaj kolego,ja nic do ciebie nie mam.Nie interesuje mnie ile
                  zarabiasz i jakie masz kredyty-sam je często biorę,ale nikt nie
                  przekona mnie,że oddawanie trzyletniego dzieciaka do przedszkola
                  jest zdrowe.Przecież taki berbeć robi jeszcze w pampersa.Myślisz,że
                  twoje dzieci wychowa pani przedszkolanka bądz rówieśnicy-to tylko
                  wygodne tłumaczenie.Obecnie pracuje moja żona ponieważ ma wyższą
                  pensję niż ja,ale uwierz mi wolę kaszankę z omastą i skromniejsze
                  życie niż oddawanie dziecka w obce ręce.Do pracy moge wrócic choćby
                  jutro,ale nie zrobie tego dopóki moje najmłodsze dziecko nie pójdzie
                  do szkoły.Skoro powiedziało się A trzeba powiedzieć B.A tą panią
                  przepraszam za błąd ortograficzny-skoro zwracasz na takie szczegóły
                  uwagę to chyba tak do końca nie jesteś spełniona.Serdecznie was
                  pozdrawiam smoolbiznesowe ludziki.Kończę nie chce mi się jyz z wami
                  gadać.
                  • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 20:55
                    No moja córcia od roku w pampersa nie robi. Woła siku i kupę. Przez to, że jest
                    chowana przez dorosłych w kontaktach z rówieśnikami jest bardzo nieśmiała. Po za
                    tym przedszkole to nie przechowalnia. Dzieci mają tam również mnóstwo zajęć
                    dodatkowych. Nawet w państwowym przedszkolu uczą podstaw angielskiego. Ty możesz
                    wychowywać swoje dziecko jak chcesz. Pozwól innym robić to samo i ich nie krytykuj.
              • Gość: ona Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 80.249.4.* 27.04.10, 11:23
                przepraszam, że sie wtrącam ale..prosty jestes; naucz sie ortografii
                bo dzieci Twoje na tym też cierpiec będa że ojciec arogant; a jako
                Matka Polka z trójką dzieci goniąca za mamoną jestem spełnioną
                kobietą; pozdrawiam
          • Gość: pzdr Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 07:11
            UWAGA!!! kolejna prowokacja Gazety W.
            Rzekomy list wydumanej przez redAKTORA biednej, pokrzywdzonej /przez
            p.Kosztowniaka/ matki.
            ŻENADA.pl
        • Gość: Raf Do owej matki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 10:35
          jeśli jako przedszkole 2 wyboru wybrałaś przedszkole na 15 leciu lub
          nie wybrałaś żadnego innego bo za wszelką cenę chciałaś umieścić
          dziecko w 19, powinnaś mieć pretensje do siebie!!!! kto o zdrowych
          zmysłach nie mając samochodu wybiera przedszkole w 2 końcu miasta
          (lub nie wybiera przynajmniej 3 w pobliżu) a potem ma pretensje do
          innych??? System jest sprawiedliwy nie można nic "załatwić" bo nie ma
          czynnika ludzkiego i chyba Cię to najbardziej boli.

Do gazety !!!!!!!
          jeśli tak wygląda wasz obiektywizm to nie mam ochoty was więcej
          czytać!
          Moje dziecko nie dostało się do przedszkola 1 wyboru ale dostało się
          do kolejnego które wybrałem (i też mi to pasuje zasady były jasne).
          • Gość: Do Raf Re: Do owej matki!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 11:22
            wybrałam dwa przedszkola w pobliżu miejsca zamieszkania dziecko nie dostało się
            do żadnego z tego co udało mi się dowiedzieć miejsca są w przedszkolu na XVleciu
            a to akurat jest daleko jak dla mnie:(
            Może troszkę proszę czytać ze zrozumieniem.
            I gratuluje że pana dziecko się dostało do przedszkola.
            • Gość: Raf Re: Do owej matki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 11:51
              Miała Pani możliwość wyboru do 5 przedszkoli i każdy zdrowo myślący i
              zapobiegliwy rodzic to zrobił (ja wybrałem 5 i pomimo tego że dziecko
              nie dostało się do przedszkola 1 wyboru jestem zadowolony bo zdaję
              sobie sprawę że są jeszcze rodzice samotnie wychowujący dzieci czy tacy którzy mają dzieci niepełnosprawne). Kryteria były sprawiedliwe,
              jasne i takie same dla wszystkich. Nie jest mi znany inny bardziej
              sprawiedliwy system bo ten jest pozbawiony czynnika ludzkiego (a więc
              i uznaniowego). Łatwo jest powiedzieć system jest zły bo moje się nie
              dostało!!!! Przemawia przez panią czysty EGOIZM!!!!!!!!!
            • Gość: Adam Re: Do owej matki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 13:01
              jak to udało Ci się dowiedzieć??? to znaczy ze wogóle nie brałaś
              udziału w rekrutacji. Pozna to każdy kto przez nią przechodził!!!
    • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 21:43
      Powiem Ci tak. Najlepszą polityką prorodzinną są wszelkie działania służące
      zminimalizowaniu bezrobocia, sprzyjające powstawaniu inwestycji i zachęcaniu
      zwłaszcza młodych ludzi do zakładania działalności gosp. A dalej to już samo
      poleci. Miejsca w przedszkolach są. Czy to w państwowych czy w prywatnych.
    • bandycki.uklad.po.wrocil List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzinna? 26.04.10, 21:59

Polecam dzisiejszy film w TVP1 pana Pospieszalksiego. zobacvzycie
      prawdziwe oblicze o Gazecie Wybiorczej. Pluje na nia juz niemalze
      kazdy szanujacy sie Polak. Tak jak oni przez 18 lat opluwali tych
      samych prawdziwych Polakow.
      Odnosnie tego tekstu:
      Gdyby nie bylo miejsc, tmat bylby juz znany. Walenie w beben, ze
      miasto nie zabezpieczylo miejsc. Kiedy poprzez bardzo rozsadna
      polityke Falka miejsc jest pod dostatkiem, wymysla sie tematy
      zastepcze. Kolejnym krokiem bedzie "list czytelnika tory chce
      pozostac anonimowym" o tym, ze miasto nie przyjezdza po dziecko do
      niego do domu i nie odwozi go do wskazanego przedszkola.

Dla wszystkich wystepujacych w dzisiejszym filmie Jana Pospieszalskiego wielki szacun.
      • Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:49
        Od którego roku jesteś taki odważny i plujący publicznie jadem pod
        pseudonimem ? Napisz jak się nazywasz i kiedy przestałeś donosić do
        SB , każdy moher to robił albo należał do PZPR , wystarczy
        statystyki i demografię przejrzeć.Kiedyś nie byłeś tak odważny aby
        podobnie pisać do Słowa Ludu.Ty , tfu , "prawdziwy
        polaku"...rzeczywisty bandycki układ...
        • bandycki.uklad.po.wrocil Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 23:04

Podasz mi swoje dane ja podam ci twoje. A pozniej sie spotkamuy i wyjasnimy sprawe po mesku. Reflektujesz tchorzu?

A opowiesci o SB to wywlekles ze spotkan rodzinnych? Powiedz
          dziadkowi czy ojcu zeby sie juz nie bali. Partia Zdrajcow juz nie
          POzwoli ich skrzywdzic.
          • Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:48
            Do "bandyckiego układu": bardzo męski jesteś ... z kobietą będziesz
            się bił ? A może mnie zgwałcisz ?
            • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 09:49
              Nie dyskutuj z nim to patologia.
      • hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 22:52
        Bardzo w temacie jełopie. No i Pospieszalski. Nie warto rozmawiać.
        • bandycki.uklad.po.wrocil Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 23:05

Media MATOL total. Masz juz mozg tak sprany przez ta koszrna ze nawet mi ciebie zal.
          • Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:33
            Psy obszczekujące są zawsze w watasze anonimowe. "bandycki układ"
            nazywa tchórzem siebie bo się nie przedstawił.Widać można być psem i
            tchórzem jednocześnie.PISze po pijaku o jakichś
            koszernych/dokładniej koszrnych/co piorą mu mózg.Nie każdy pije ,
            jak "bandycki układ"... pas...
            • Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:35
              PS.Bojówki już w szpadryny wyposażone ?
              • Gość: Baron le seur Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.143.64-86.rev.gaoland.net 27.04.10, 10:23
                Bardzo wszystkim dziękuję za rzeczową dyskusję na temat!!!

Żałosne!!!!!!!!
      • Gość: asdf Warto rozmawiać IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 13:44
        bandycki.uklad.po.wrocil napisał:

>
        > Polecam dzisiejszy film w TVP1 pana Pospieszalksiego.

Nawet nazwiska swojego idola nie potrafisz tłumoku dobrze napisać. Ale filmik jak najbardziej polecam. Takiej bezczelnej propagandy to sam Urban by się nie powstydził. Na nagraniu rozmowy z jednym z przechodniów słychać głos zza kamery, który ewidentnie podpowiada słowa ankietowanemu. 3 minuta i 52 sekunda. Ktoś jeszcze płaci abonament?

www.youtube.com/watch?v=sDnuoSHdNg8&feature=player_embedded
    • jarusf List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzinna? 27.04.10, 14:00
      A moze tak zanim zaczniesz robic dzieci, pomyslisz czy masz srodki na
      ich wychowanie????
    • naiwny_cynik Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 15:09
      No pewnie że miasto prowadzi politykę prorodzinną! Czy ktoś ma co do
      tego jakiekolwiek wątpliwości? Wystarczy wymienić: teść, szwagier,
      kuzyn, dzieci znajomych i współpracowników, siostra w radzie
      nadzorczej w spółce komunalnej w bratnim mieście.
      • Gość: Ja Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 15:25
        O to, to.... To jest polityka prorodzinna według PiS. Dbają o swoje
        rodziny, jak diabli.
        • Gość: gg Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 21:11
          A co PO jest lepsza chłoptasiu? dla Ciebie tylko kiedy rządzi bo dzięki
          niej stukasz te teksty z służbowego kompa. Rozumie ze oni przyjelili
          Cię bez układów :)
    • Gość: . Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.10, 01:23
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka