Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 188.33.41.* 26.04.10, 21:31 A co z ciebie za matka,że trzyletnie dziecko oddajesz do przedszkola.Ja mam czworo dzieciaków,też jedną pensję i nigdy bym takiego malucha nie oddał w obce ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 21:39 Może chłopie pracuje. Nie pomyślałeś. Ja swoje we wrześniu oddaję do przedszkola. W czerwcu kończy trzy latka. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Dziecko musi się rozwijać wśród rówieśników, uczyć się kontaktów międzyludzkich żeby z nie wrosło na samoluba lub zakompleksione indywiduum. Kto siedzi w domu z twoimi dziećmi? Pewnie żona, z której zrobiłeś matkę rodzicielkę i służącą. A Ty wielki samiec Alfa po śniadanku ruszasz na łowy, potem wracasz do domu, zjesz obiadek i... na tym kończy się twoja rola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron le seur Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.radom.pilicka.pl 26.04.10, 21:59 Darujcie sobie te słowne "podróże do nikąd". Ja też nie rozumiem zadowolenia władz miasta. I co z tego że niby jeszcze są miejsca w przedszkolach, podobno ok. 400? Jak np. z przedszkola z ul. Olsztyńskiej całkowicie zlikwidowali grupy 5-cio latków. I tak moja córka zostaje na siłę przeniesiona z przedszkola do pomieszczeń szkoły nr 33. Nie wszystkie dzieci, które chodziły do przedszkola na Olsztyńskiej, czy potem do grupy 5-co latków w szkole 33, muszą potem kontynuowac tam naukę. I tak oto małemu dziecku muszę fundowac co dwa lata zmianę Pań przedszkolanek i otoczenia. A jak to się odbija na dziecku nie muszę rodzicom mówic. Ponadto największy absurd polega na tym, że jednym z podstawowych warunków dostania się do tegoż przedszkola był fakt że uczęszcza tam starsze rodzeństwo. Zarówno dla dzieci jak i rodziców takie rozwiązanie jest "cud miód". Dlaczego? Rodzicom nie muszę tłumaczy a nasze wszechmocne Władze niech choc trochę błysną pedagogicznym intelektem i odpowiedzą sobie na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 10:31 a ja myelę, że jest troche sprawiedliwiej. Każdy ma szanse, nie tak jak wcześniej, żeten ma szansę kto ma pieniądze. Problem przedszkoli dotyczy caaałej Polski moje drogie mamy. A powiedzcie mi moje drogie ile z was pomyslało o tym, by załozyć punkt przedszkolny? Warszawa ugina się od opieki prywatnej nad dziecmi, od punktów przedszkolnych które rosna jak na drożdżach, a u nas???? Zaledwie dwa - z cenami jak w przedszkolach. Każdy liczy na państwo, weżcie sprawy we własne ręce- Matki moje drogie. Przykład najlepszy - przedszkole dla niepełnosprawnych dzieci założone przez mamy. Te panie powinny dostać jakąs nagrode przedsiębiorczości. bo nie licza ,że będa miały przedszkle za pół ceny. Wyjdzcie z tego Prlu w końcu i zróbcie cos same. To nie takie trudne jak widac - w innych miastach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 109.243.248.* 26.04.10, 22:35 Widać jednak co z ciebie za matka-goniaca za mamoną.Gwoli wyjaśnienia z dzieciakami siedzę ja-chłop a ta jedna pensja to żony ha,ha,ha. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 22:51 Akurat ze mnie chłop. I pracujemy oboje. Nie jest to gonitwa za pieniędzmi ale chęć zapewnienia dziecku przyszłości a nie tylko klepnięcia po ramieniu po skończeniu 18tki. Dochodzi też spłata kredytu za dom i jakiś standard życia. Nie każdy lubi kaszę gryczaną polaną omastą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 109.243.248.* 26.04.10, 23:25 Skoro dogadaliśmy się co do naszej płci to powiem ci tak-jak się bieże kredyty bez opamietania to tak jest,że cierpią na tym tylko nasze dzieci.Więc charujcie od rana do nocy,abyście mogli zjeść schabowego,a trzyletni dzieciak niech siedzi w przedszkolu i łaskawie czeka na tatusia-przecież masz czas na prace to przedszkole może być w drugim końcu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 09:48 Ależ Ty bredzisz. Ja nie haruję dniami i nocami bo nabrałem kredytów. Mam tylko jeden na dom. 300k zł, a chałupa obecnie jest warta (wycena banku) 700k. Schabowy? Stary ja wp.... co chcę. Po to wziąłem kredyt by zamieszkać w domu już teraz a nie za 30 lat płacenia komuś za wynajem. Rata wynosi 1,5k a dochodów mam ok. 6k. O mnie się nie bój. Martw się o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertp Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 109.243.133.* 27.04.10, 20:43 Słuchaj kolego,ja nic do ciebie nie mam.Nie interesuje mnie ile zarabiasz i jakie masz kredyty-sam je często biorę,ale nikt nie przekona mnie,że oddawanie trzyletniego dzieciaka do przedszkola jest zdrowe.Przecież taki berbeć robi jeszcze w pampersa.Myślisz,że twoje dzieci wychowa pani przedszkolanka bądz rówieśnicy-to tylko wygodne tłumaczenie.Obecnie pracuje moja żona ponieważ ma wyższą pensję niż ja,ale uwierz mi wolę kaszankę z omastą i skromniejsze życie niż oddawanie dziecka w obce ręce.Do pracy moge wrócic choćby jutro,ale nie zrobie tego dopóki moje najmłodsze dziecko nie pójdzie do szkoły.Skoro powiedziało się A trzeba powiedzieć B.A tą panią przepraszam za błąd ortograficzny-skoro zwracasz na takie szczegóły uwagę to chyba tak do końca nie jesteś spełniona.Serdecznie was pozdrawiam smoolbiznesowe ludziki.Kończę nie chce mi się jyz z wami gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 20:55 No moja córcia od roku w pampersa nie robi. Woła siku i kupę. Przez to, że jest chowana przez dorosłych w kontaktach z rówieśnikami jest bardzo nieśmiała. Po za tym przedszkole to nie przechowalnia. Dzieci mają tam również mnóstwo zajęć dodatkowych. Nawet w państwowym przedszkolu uczą podstaw angielskiego. Ty możesz wychowywać swoje dziecko jak chcesz. Pozwól innym robić to samo i ich nie krytykuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: 80.249.4.* 27.04.10, 11:23 przepraszam, że sie wtrącam ale..prosty jestes; naucz sie ortografii bo dzieci Twoje na tym też cierpiec będa że ojciec arogant; a jako Matka Polka z trójką dzieci goniąca za mamoną jestem spełnioną kobietą; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzdr Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 07:11 UWAGA!!! kolejna prowokacja Gazety W. Rzekomy list wydumanej przez redAKTORA biednej, pokrzywdzonej /przez p.Kosztowniaka/ matki. ŻENADA.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Do owej matki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 10:35 jeśli jako przedszkole 2 wyboru wybrałaś przedszkole na 15 leciu lub nie wybrałaś żadnego innego bo za wszelką cenę chciałaś umieścić dziecko w 19, powinnaś mieć pretensje do siebie!!!! kto o zdrowych zmysłach nie mając samochodu wybiera przedszkole w 2 końcu miasta (lub nie wybiera przynajmniej 3 w pobliżu) a potem ma pretensje do innych??? System jest sprawiedliwy nie można nic "załatwić" bo nie ma czynnika ludzkiego i chyba Cię to najbardziej boli. Do gazety !!!!!!! jeśli tak wygląda wasz obiektywizm to nie mam ochoty was więcej czytać! Moje dziecko nie dostało się do przedszkola 1 wyboru ale dostało się do kolejnego które wybrałem (i też mi to pasuje zasady były jasne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Raf Re: Do owej matki!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 11:22 wybrałam dwa przedszkola w pobliżu miejsca zamieszkania dziecko nie dostało się do żadnego z tego co udało mi się dowiedzieć miejsca są w przedszkolu na XVleciu a to akurat jest daleko jak dla mnie:( Może troszkę proszę czytać ze zrozumieniem. I gratuluje że pana dziecko się dostało do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Do owej matki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 11:51 Miała Pani możliwość wyboru do 5 przedszkoli i każdy zdrowo myślący i zapobiegliwy rodzic to zrobił (ja wybrałem 5 i pomimo tego że dziecko nie dostało się do przedszkola 1 wyboru jestem zadowolony bo zdaję sobie sprawę że są jeszcze rodzice samotnie wychowujący dzieci czy tacy którzy mają dzieci niepełnosprawne). Kryteria były sprawiedliwe, jasne i takie same dla wszystkich. Nie jest mi znany inny bardziej sprawiedliwy system bo ten jest pozbawiony czynnika ludzkiego (a więc i uznaniowego). Łatwo jest powiedzieć system jest zły bo moje się nie dostało!!!! Przemawia przez panią czysty EGOIZM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Do owej matki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 13:01 jak to udało Ci się dowiedzieć??? to znaczy ze wogóle nie brałaś udziału w rekrutacji. Pozna to każdy kto przez nią przechodził!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 21:43 Powiem Ci tak. Najlepszą polityką prorodzinną są wszelkie działania służące zminimalizowaniu bezrobocia, sprzyjające powstawaniu inwestycji i zachęcaniu zwłaszcza młodych ludzi do zakładania działalności gosp. A dalej to już samo poleci. Miejsca w przedszkolach są. Czy to w państwowych czy w prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzinna? 26.04.10, 21:59 Polecam dzisiejszy film w TVP1 pana Pospieszalksiego. zobacvzycie prawdziwe oblicze o Gazecie Wybiorczej. Pluje na nia juz niemalze kazdy szanujacy sie Polak. Tak jak oni przez 18 lat opluwali tych samych prawdziwych Polakow. Odnosnie tego tekstu: Gdyby nie bylo miejsc, tmat bylby juz znany. Walenie w beben, ze miasto nie zabezpieczylo miejsc. Kiedy poprzez bardzo rozsadna polityke Falka miejsc jest pod dostatkiem, wymysla sie tematy zastepcze. Kolejnym krokiem bedzie "list czytelnika tory chce pozostac anonimowym" o tym, ze miasto nie przyjezdza po dziecko do niego do domu i nie odwozi go do wskazanego przedszkola. Dla wszystkich wystepujacych w dzisiejszym filmie Jana Pospieszalskiego wielki szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:49 Od którego roku jesteś taki odważny i plujący publicznie jadem pod pseudonimem ? Napisz jak się nazywasz i kiedy przestałeś donosić do SB , każdy moher to robił albo należał do PZPR , wystarczy statystyki i demografię przejrzeć.Kiedyś nie byłeś tak odważny aby podobnie pisać do Słowa Ludu.Ty , tfu , "prawdziwy polaku"...rzeczywisty bandycki układ... Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 23:04 Podasz mi swoje dane ja podam ci twoje. A pozniej sie spotkamuy i wyjasnimy sprawe po mesku. Reflektujesz tchorzu? A opowiesci o SB to wywlekles ze spotkan rodzinnych? Powiedz dziadkowi czy ojcu zeby sie juz nie bali. Partia Zdrajcow juz nie POzwoli ich skrzywdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:48 Do "bandyckiego układu": bardzo męski jesteś ... z kobietą będziesz się bił ? A może mnie zgwałcisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 09:49 Nie dyskutuj z nim to patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 22:52 Bardzo w temacie jełopie. No i Pospieszalski. Nie warto rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 26.04.10, 23:05 Media MATOL total. Masz juz mozg tak sprany przez ta koszrna ze nawet mi ciebie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:33 Psy obszczekujące są zawsze w watasze anonimowe. "bandycki układ" nazywa tchórzem siebie bo się nie przedstawił.Widać można być psem i tchórzem jednocześnie.PISze po pijaku o jakichś koszernych/dokładniej koszrnych/co piorą mu mózg.Nie każdy pije , jak "bandycki układ"... pas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poco Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:35 PS.Bojówki już w szpadryny wyposażone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron le seur Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.143.64-86.rev.gaoland.net 27.04.10, 10:23 Bardzo wszystkim dziękuję za rzeczową dyskusję na temat!!! Żałosne!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Warto rozmawiać IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 13:44 bandycki.uklad.po.wrocil napisał: > > Polecam dzisiejszy film w TVP1 pana Pospieszalksiego. Nawet nazwiska swojego idola nie potrafisz tłumoku dobrze napisać. Ale filmik jak najbardziej polecam. Takiej bezczelnej propagandy to sam Urban by się nie powstydził. Na nagraniu rozmowy z jednym z przechodniów słychać głos zza kamery, który ewidentnie podpowiada słowa ankietowanemu. 3 minuta i 52 sekunda. Ktoś jeszcze płaci abonament? www.youtube.com/watch?v=sDnuoSHdNg8&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
jarusf List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzinna? 27.04.10, 14:00 A moze tak zanim zaczniesz robic dzieci, pomyslisz czy masz srodki na ich wychowanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin 27.04.10, 15:09 No pewnie że miasto prowadzi politykę prorodzinną! Czy ktoś ma co do tego jakiekolwiek wątpliwości? Wystarczy wymienić: teść, szwagier, kuzyn, dzieci znajomych i współpracowników, siostra w radzie nadzorczej w spółce komunalnej w bratnim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 15:25 O to, to.... To jest polityka prorodzinna według PiS. Dbają o swoje rodziny, jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 21:11 A co PO jest lepsza chłoptasiu? dla Ciebie tylko kiedy rządzi bo dzięki niej stukasz te teksty z służbowego kompa. Rozumie ze oni przyjelili Cię bez układów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: List matki: Gdzie ta wasza polityka prorodzin IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.10, 01:23 . Odpowiedz Link Zgłoś