Gość: rys IP: 213.199.225.* 02.03.04, 17:48 Szukam dostawcy usług Internetowych (stałe łącze) proszę o radę jaką firmę wybrać. Zgóry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis gogo Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pilicka.pl 02.03.04, 17:52 Pilicka InterNeo transfer maksymalny 512kb/s staly ip oplata instalacyjna 187 pln abonament 150pln na pewno lepsze niz neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.udn.pl 02.03.04, 18:39 >Pilicka InterNeo > transfer maksymalny 512kb/s > staly ip > oplata instalacyjna 187 pln > abonament 150pln > na pewno lepsze niz neo heheheheh i co Ty mu proponujesz??? 150 zl miesiecznie?? Chyba pracujesz w tpsie albo pilickiej. Bierz Dami - jest ok, 85.60 miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis gogo Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pilicka.pl 02.03.04, 22:46 hehe faktycznie jakbym mial wybierac tobym dami wzial bez wahania tyle ze na mojej dzielnicy dami niet interneo to dobra alternatywa dla tych ktorym dami nie podlacza jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.internet.radom.pl 02.03.04, 23:15 Sorry ze sie wtracam ale dlaczego bys wybral dami ? Podobno kiepsko chodzi ? Czy nie lepsza neostrada ? Co najlepiej wedlug ciebie wybrac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.udn.pl 03.03.04, 00:01 > Sorry ze sie wtracam ale dlaczego bys wybral dami ? > Podobno kiepsko chodzi ? > Czy nie lepsza neostrada ? Co najlepiej wedlug ciebie wybrac ? Ja mam juz od roku i przyznaje, ze chodzi naprawde dobrze. Transfery sa ok, do tego jeszcze damioskie huby. No i cena. Neostrada jest o wiele drozsza. A poza tym tak szczerze, to ja juz nawet z zasady darmozjadom pieniedzy nie nabijam! TPSA powoduje u mnie odruchy wymiotne. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis gogo Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pilicka.pl 03.03.04, 16:01 zgadzam sie z przedmowca Dami dziabie dobrze a neo czasami sie przycina sa problemy (choc znowu nie takie wielkie) ale przede wszystkim cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś fa so la si do Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pl 03.03.04, 17:04 Wszystko zależy od tego, do czego ma nam służyć Internet. Badania statystyczne pokazują że ponad 80% internautów uzywa Internetu do czytania/przegladania stron, reszta do innych celów (czat, sprzedaz, kupno, ściganie filmów, muzyki, oprogramowania, suchania radia, oglądania TV, itp.). Gdy chcesz zmieścić się w tej 80%-wej większości to ATS (przy opłacie 50zł/mies. wystarczy). Oczywiście i tu potrzebny jest dobry komputer, dobra karta sieciowa, dobra karta grafiki, dobrze (prawidłowo) skonfigurowana przeglądarka IE6 plus wszystki uaktualnienia (nie tylko serwer proxy), prawidłowe ustawienia w karcie sieciowej, oprogramowanie(win Xp+ wszystkie poprawki łącznie z SP1, ewentualnie najnowszy Linux) programy optymalizujące połaczenie (dla przykładu: Tweak Xp Pro, SpeedOptimizer 1.5, PCMedik, itp.) i można jeszcze troszke pogrzebać w rejestrach (jak się zna) to dopiero Internet chodzi jak należy. Ja mam ATS od 2 lat i otwieranie stron to kwestnia 1-5 sekund, ściaganie w granicach 5- 8,66KB/sek. Dla większego transferu potrzebna jest (w ATS-ie) większa kasa, ale dla przykładu ci powiem, że jak chcesz sciągnąć film to idziesz do firmy (są dość elastyczni)i dogadujesz się z szefem, zeby Ci na jeden lub kilka dni puścili transfer (zwrotny)rzędu min. 100KB/sek, to oczywiście kosztuje (10- 20zł), ale czasami warto zapłacić, by dość szybko ściągąć wymarzony film, przy tym wiele innych rzeczy. Po tym jednym lun kilku "szybkich dniach transfer wraca " do normy". Powodzenia. PS. Na marginesie ci jeszcze powiem że poczta (ta komercyjna na ATS-ie @poczta.ats.pl, chodzi chyba najszybciej na świecie, + absolutny brak spamów) Odpowiedz Link Zgłoś