Dodaj do ulubionych

Stały dostęp do Internetu

IP: 213.199.225.* 02.03.04, 17:48
Szukam dostawcy usług Internetowych (stałe łącze) proszę o
radę jaką firmę wybrać. Zgóry dziękuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mis gogo Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pilicka.pl 02.03.04, 17:52
      Pilicka InterNeo
      transfer maksymalny 512kb/s
      staly ip
      oplata instalacyjna 187 pln
      abonament 150pln
      na pewno lepsze niz neo
      • Gość: K. Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.udn.pl 02.03.04, 18:39
        >Pilicka InterNeo
        > transfer maksymalny 512kb/s
        > staly ip
        > oplata instalacyjna 187 pln
        > abonament 150pln
        > na pewno lepsze niz neo

heheheheh i co Ty mu proponujesz??? 150 zl miesiecznie?? Chyba pracujesz w tpsie albo pilickiej.

Bierz Dami - jest ok, 85.60 miesiecznie
        • Gość: mis gogo Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pilicka.pl 02.03.04, 22:46
          hehe
          faktycznie jakbym mial wybierac tobym dami wzial bez wahania
          tyle ze na mojej dzielnicy dami niet
          interneo to dobra alternatywa dla tych ktorym dami nie podlacza jeszcze
          • Gość: Jan Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.internet.radom.pl 02.03.04, 23:15
            Sorry ze sie wtracam ale dlaczego bys wybral dami ?
            Podobno kiepsko chodzi ?
            Czy nie lepsza neostrada ? Co najlepiej wedlug ciebie wybrac ?
            • Gość: K. Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.udn.pl 03.03.04, 00:01
              > Sorry ze sie wtracam ale dlaczego bys wybral dami ?
              > Podobno kiepsko chodzi ?
              > Czy nie lepsza neostrada ? Co najlepiej wedlug ciebie wybrac ?

Ja mam juz od roku i przyznaje, ze chodzi naprawde dobrze. Transfery sa ok, do tego jeszcze damioskie huby. No i cena. Neostrada jest o wiele drozsza. A poza tym tak szczerze, to ja juz nawet z zasady darmozjadom pieniedzy nie nabijam! TPSA powoduje u mnie odruchy wymiotne.

Pozdrawiam
              K.
              • Gość: mis gogo Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pilicka.pl 03.03.04, 16:01
                zgadzam sie z przedmowca
                Dami dziabie dobrze
                a neo czasami sie przycina sa problemy (choc znowu nie takie wielkie)
                ale przede wszystkim cena
    • Gość: Jaś fa so la si do Re: Stały dostęp do Internetu IP: *.radom.pl 03.03.04, 17:04
      Wszystko zależy od tego, do czego ma nam służyć Internet. Badania statystyczne
      pokazują że ponad 80% internautów uzywa Internetu do czytania/przegladania
      stron, reszta do innych celów (czat, sprzedaz, kupno, ściganie filmów, muzyki,
      oprogramowania, suchania radia, oglądania TV, itp.). Gdy chcesz zmieścić się w
      tej 80%-wej większości to ATS (przy opłacie 50zł/mies. wystarczy). Oczywiście i
      tu potrzebny jest dobry komputer, dobra karta sieciowa, dobra karta grafiki,
      dobrze (prawidłowo) skonfigurowana przeglądarka IE6 plus wszystki uaktualnienia
      (nie tylko serwer proxy), prawidłowe ustawienia w karcie sieciowej,
      oprogramowanie(win Xp+ wszystkie poprawki łącznie z SP1, ewentualnie najnowszy
      Linux) programy optymalizujące połaczenie (dla przykładu: Tweak Xp Pro,
      SpeedOptimizer 1.5, PCMedik, itp.) i można jeszcze troszke pogrzebać w
      rejestrach (jak się zna) to dopiero Internet chodzi jak należy. Ja mam ATS od 2
      lat i otwieranie stron to kwestnia 1-5 sekund, ściaganie w granicach 5-
      8,66KB/sek. Dla większego transferu potrzebna jest (w ATS-ie) większa kasa, ale
      dla przykładu ci powiem, że jak chcesz sciągnąć film to idziesz do firmy (są
      dość elastyczni)i dogadujesz się z szefem, zeby Ci na jeden lub kilka dni
      puścili transfer (zwrotny)rzędu min. 100KB/sek, to oczywiście kosztuje (10-
      20zł), ale czasami warto zapłacić, by dość szybko ściągąć wymarzony film, przy
      tym wiele innych rzeczy. Po tym jednym lun kilku "szybkich dniach transfer
      wraca " do normy". Powodzenia.
      PS. Na marginesie ci jeszcze powiem że poczta (ta komercyjna na ATS-ie
      @poczta.ats.pl, chodzi chyba najszybciej na świecie, + absolutny brak spamów)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka