Dodaj do ulubionych

Do roboty!!!

25.11.10, 15:57
No panie wójcie wygrał po raz któryś wybory tym razem tylko 21 głosami, czas się wziąć za robotę skończyły sie dobre czasy leżakowania, połowa ludzi w gminie ocenia pańskie działanie negatywnie. Ludzie mają jak widać po wynikach już inną świadomość jak kilka lat temu, że można było im wcisnąć tani kit.
Odrzywół zaniedbany na ulicach brak chodników, w parku stare ławki, pełno starych ruder , struga korczanka brudna jak cholera śmierdzi z niej jak z szamba. Zakęt na radomskiej słabo zabezpieczony przed wypadkami i wiele innych trzeba ruszyć tyłek z za biurka i pochodzić po ulicach.
A potem zacząć działać aby te sprawy pozałatwiać, więc do roboty!!!! władzo wykonawcza czas start.
Obserwuj wątek
    • koloxxx Re: Do roboty!!! 25.11.10, 16:53
      człowieku o czym ty piszesz !!!
      przeczytaj sobie projekt bużdżetu na następne lata: w 2011 na inwestycje 100tys. zł - na oczyszczalnię, w 2012 - 0 zł ( słownie: zero zł ) na inwestycje.
      Czyli przez najbliższe dwa lata nie zobaczysz żadnyc działań !!!! A po dwóch latach znowu będą przygotwania d kolejnej kampani
      • chudybyk.2 Re: Do roboty!!! 25.11.10, 17:01
        dobrze dobrze został wójtem po raz któryś niech kombinuje... tak jak kombinowali przy wyborach.. potrafili wygrać niech pokaże chociaż tym co głosowali na niego że stać go..
        • tytus2342 Re: Do roboty!!! 27.11.10, 08:41
          siema z rana ! tak prawde powiedziawszy to Kmieciak wpakował sie w pułpkę, która zadziała za 4 lata , być może sporą wygraną Sławka jeżeli będzie startował.
          Budżet przez te 4 latka będzie marny , zadłużenie.... a inwestycji zero... a ludzi w Odrzywole to nie interesuje chcą mieć chodniki, chcą mieć ładny park , ładne ulice jak w innych miejscowościach, chcą mieć pracę i dobrze żyć . A później przy wyborach to oceniają a z roku na rok widać, że przybywa tych niezadowolonych.
          Sławek nie musi nic robić na siłe tylko na spokojnie robić swoje jako radny a czas pracuje dla niego.

Jak by powiedzieć słowami Kaczyńskiego my jesteśmy tu obecnie z tym wynikiem, a oni pięć lat do tyłu, my za 4 lata będziemy dużo do przodu a oni tu gdzie my byliśmy w 2009 roku.
          • karaoke111 Do roboty Panie Wójcie za 11 srebrników. 29.11.10, 19:33
            Miałem dzisiaj okazję "pospacerować" sobie po naszym Odrzywole (samochód niestety chwilowo odmówił posłuszeństwa, a przejść się - pomyślałem, pójdzie mi tylko na zdrowie - na pewno nie psychiczne, jak się później okazało). Zaliczyłem kilka naszych głównych ulic. Poczynając od Warszawskiej poprzez Rynek, Tomaszowską, Opoczyńską a skończywszy na działkach.

I co??? O zgrozo!!! To była droga przez mękę!

Chodniki zasypane po co najmniej kolana, tylko gdzieniegdzie ludzie odśnieżyli przed swoimi domami. A jak już szedłem Tomaszowską no to się powoli zaczynało. Bo Opoczyńska wręcz tonęła w śniegu. Mostek zasypany, droga do cmentarza już się nie mówi. Gdy wszedłem na chodnik to się dopiero zaczęło! W pewnym momencie nie widziałem już gdzie idę, bo ciemno jak u murzyna (wiecie gdzie). Skręciłem prawie kostkę. Ledwo się doczłapałem do sklepu przed stacją gazową. Tam trochę odtajałem i powrót do domu. Dobrze, że jechał znajomy to mnie ze sobą zabrał.

Wypompowany fizycznie a psychicznie WŚCIEKŁY zacząłem szukać w internecie. Kto za to wszystko odpowiada.

Znalazłem. Słuchajcie:
            "Właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku między innymi przez uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości (art. 5 ust. 1 pkt 4 ustawy o czystości). Za taki chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości. Z tego obowiązku może być zwolniony jedynie w sytuacji, gdy na chodniku do- puszczony jest płatny postój lub parkowanie pojazdów samochodowych.

Podkreślić należy, że ww. ustawa definiuje termin chodnik odrębnie, niż czyni to ustawa o drogach publicznych. Zgodnie z art. 4 pkt 6 ustawy z 21 marca 1985 r. o drogach publicznych (DzU z 2004 r. nr 204, poz. 2086 ze zm.), przez chodnik należy rozumieć część drogi przeznaczoną do ruchu pieszych. W definicji chodnika zawartej w ustawie o czystości dodano ponadto, że ta część drogi musi być położona bezpośrednio przy granicy nieruchomości (nie działki) właściciela zobowiązanego do utrzymania czystości. "

i dalej jak się to ma do chodników na Odrzywolskich działkach:

"Art. 5 ust. 1 pkt 4 ustawy zobowiązuje właściciela nieruchomości wprost do uprzątnięcia śniegu i lodu z chodnika. Jednakże gdy jest on oddzielony od nieruchomości przez pas trawy, iglaków, wał czy też inną konstrukcję budowlaną, właściciel jest zwolniony z takiego obowiązku.

Pas odcinający oba tereny: nieruchomość sąsiadującą z chodnikiem i chodnik może mieć 1 metr, 10 metrów, jak również 10 cm. Byleby obiektywnie można było założyć, że nieruchomość nie graniczy bezpośrednio z chodnikiem. Jeżeli zatem zarządca drogi, projektując ją, zakłada pas zieleni oddzielający przyszłą bądź modernizowaną drogę i jej chodnik od nieruchomości graniczących z pasem drogi, to w przyszłości upoważnia gminę (powiat itd.) do przejęcia obowiązków związanych z odśnieżaniem chodnika."

Nasuwa się zatem następujące pytanie:
            GDZIE SIę PODZIEWAJą GMINNE SłUżBY ODPOWIEDZIALNE ZA ODśNIEżANIE CHODNIKóW?

• viking25 Re: Do roboty Panie Wójcie za 11 srebrników. 29.11.10, 21:55
              Balują po marnej wygranej swojego wodza!!!!!!!!!!!!!! Należy nasłać na nich dzielnicowego, haha. Może wezmą się za łopaty.
              • dominictoretto Re: Do roboty Panie Wójcie za 11 srebrników. 30.11.10, 09:41
                zaczyna się karanie Odrzywołu za wybory. Tak jak przez ostatnie 20 lat. Jak sobie sami nie odśnieżycie to na władzę nie ma co liczyć.
                • bober111 Re: Do roboty Panie Wójcie za 11 srebrników. 30.11.10, 11:14
                  ZDRAJCY nie chcieliscie Slawka na wojta to teraz sami zapier....lajcie z lopatami!!!i dobrze wam tak!!!!hahahaha!!! dzis juz jeden z nich zasował z lopata z samego rana na rynku przed swoja ''WILLĄ!!!!ZDRAAJCY!!!!
                  • tajnosagentos2 Re: Do roboty Panie Wójcie za 11 srebrników. 01.12.10, 09:04
                    Od kilku dni nie świecą latarnie uliczne na części ulicy Tomaszowskiej i Opoczyńskiej, czyżby to kolejny akt zemsty? Przypomina się historia burmistrza jednego miasta, który włączał oświetlenie na ulicach gdzie mieszkali radni z opozycji. Do roboty Panie Wójcie do roboty. Płacimy podatki na to by drogi gminne i chodniki były odśnieżone i działało oświetlenie uliczne. Czas zapracować na te ponad 10 tys. pensji miesięcznej.
                    DO ROBOTY!!!!
                    • dominictoretto Jutro znowu opady sniegu 01.12.10, 11:03
                      Panie Wójcie, niech Pan łapie za łopatę i bierze się za odśnieżanie bo od jutra znowu opady śniegu. W końcu jest Pan gospodarzem w gminie. I niech Pan pogoni jeszcze tych przydupasów, też im się trochę ruchu przyda.
                      • chudybyk.2 Re: Jutro znowu opady sniegu 01.12.10, 17:12
                        Przy wyborach tak kombinowali, .. a może by tak wpadli na pomysł i dali po winie tym co........ nic nie robią i zatrudnili ich do odśnieżania ;-)
                        • przydupasjnp Re: Jutro znowu opady sniegu 01.12.10, 17:26
                          A na szefa ekipy odśnieżającej za wino mianować Barmiego.
                          • rysio821 Re: Jutro znowu opady sniegu 24.02.11, 07:58
                            Powinni sie wziąć do roboty ostro bo popłyną za 4 latka. Zrobic chodnki porzadnie na ulicach odnowic park, nie wspominam o jakimś domu kultury, ktory powinien byc pobudowany.
                            • chudybyk.2 Re: Jutro znowu opady sniegu 28.02.11, 20:08
                              do roboty !!! do roboty!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka