Dodaj do ulubionych

Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla kol...

14.10.11, 18:01
Najgorsze jest to, że pomimo wysokiego bezrobocia w Radomiu i braku perspektyw, ludzie ciągle wybierają tą samą ekipę rządzącą. Dziwni są ci radomianie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiwi Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 14.10.11, 19:10
      Dopóki są tacy ludzie jak Doman i niektórzy z PO, to PO nigdy nie wygra w Radomiu!
      Zacznijcie szanować Radom i jego mieszkańców i zacznijcie pracować na ich rzecz, a nie na rzecz tych obywateli Radomia, którzy od dawna mieszkają w Izraelu.
      • Gość: Kongo Praca nie dla przeciętnych Radomian! IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 09:36
        Radom siła w precyzji głupota w decyzji. Zółta kartka dla Kosztowniaka
    • Gość: irek-swirek Domański... IP: *.radom.vectranet.pl 14.10.11, 19:12
      nie lubię Cie, Panie omański, ale masz rację. Gratuluję dobrego tekstu. Nieczęsto Ci się to zdarza, lecz tym razem jeszcze raz - GRATULUJE!!!
    • Gość: Lv l Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 14.10.11, 19:13
      Czy pan prezydent jest tak zajęty poszukiwaniem posad dla eksposłów, że nie znalazł wczoraj chwili, by przyjechać na odsłonięcie tablicy poświęconej kapitanowi Jakubowi Wajdzie i przywitać się z jego synem Andrzejem Wajdą?
      A czy prezydent MUSI osobiście witać wszystkich Żydów popieranych przez GW i PO?
    • vater1958 Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k 14.10.11, 20:17
      dla eks-posła Sońty najlepsze stanowisko - to chyba pełnomocnik Prezydenta ds. bezpieczeństwa pieszych - nikt nie zaprzeczy jego doświadczeniu zawodowemu...
      • Gość: czytelnik Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.korbank.pl 14.10.11, 21:05
        mylisz się człowieku ,,... Wypadek wydarzył się w 28 lipca b.r. Poseł Krzysztof Sońta (PiS) potrącił 71-letnią pieszą przed budynkiem urzędu miasta przy ul. Kilińskiego w Radomiu. Stało się to ok. godz. 14, gdy Sońta wyjeżdżał samochodem z parkingu przed magistratem, próbował skręcić w prawo. Kobieta szła chodnikiem i przechodziła przez wyjazd z placu parkingowego. Poseł tłumaczył policjantom, że piesza nie widziała zbliżającego się auta, bo zasłaniała sobie widok parasolką. W czasie, gdy doszło do wypadku, padał deszcz. Pogotowie ratunkowe zabrało kobietę do szpitala, gdzie ze złamaną noga spędziła ponad tydzień...,, ( gazeta 07.12.2010 ) zwykły człowiek musi się ukłonić przed Panem Posłem- którego przepisy drogowe i dobre obyczaje nie obowiązują - Pan Poseł oczywiście tej Pani też nie widział - ten parasol -
      • Gość: sals Nie wiedziałem, że radny Karaś jest politykiem. IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 06:46
        To ciekawe.
        • Gość: qwert [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 20:41
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Kleks [...] IP: *.play-internet.pl 16.10.11, 17:56
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: aa Oj, grabi sobie Pan, Panie Prezydencie IP: *.radom.vectranet.pl 14.10.11, 20:31
      Najpierw trzyma Pan kciuki za panią Kopacz, teraz załatwia pracę Wikińskiemu. Proszę pamiętać, że prezes Kaczyński nigdzie tak często nie przyjeżdża do Radomia- ostatniej obok Kielc PiS-owskiej enklawie na zachodnim brzegu Wisły. Podczas kolejnego przyjazdu Pan prezes może oznajmić Panu, że wykonał Pan już swoje zadanie i czas zostać przesuniętym na inne ważne pozycje, albo zrezygnować z powodu "złego stanu zdrowia".
      • Gość: wyborca Re: Wstyd i hańba Prezydencie Kosztowniak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 20:47
        Wstyd i hańba, Wstyd i hańba, Wstyd i hańba. Odbieram Panu prawo swoje moralne wyborcze. Jest Pan skończonym łajdakiem, oszukała Pan mnie w wyborach. Teraz kuma się Pan z komuchami, ginącym gatunkiem homopolitykus. Wstyd mnie zżera a hańba na pana głowe!
    • beata_ogien Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla kol... 14.10.11, 22:52
      www.wikinski.pl/
      pan Wikiński oprócz bycia nauczycielem akademickim jest radcą prawnym, cóż to panie Marku, nie ma pan lokalu na kancelarię????? Może pora popracować na własnym i zobaczyć jak to jest .
      • Gość: niezazdrosny Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.cdma.centertel.pl 14.10.11, 23:25
        alez w was zazdrosci. jesli ktos nie jest nieudacznikiem to nie zazdrosci innym. tylko ludzie ktorzy nie daja sobie rady w zyciu zazdroszcza innym. ja jestem spelniony wiec mnie nie przeszkadza kogo zatrudnia prezydent choc nie jestem jego wyborca.
        • Gość: niezazdrosny Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.cdma.centertel.pl 14.10.11, 23:26
          a pani beata przeciez startowala do sejmu z listy lewicy to ladnie tak jechac po koledze?
          • Gość: ruter Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 06:19
            To nie jest zwykła porażka, to jest masakra na lewicy. Poseł Kalisz wskazał na trzech najbardziej odpowiedzialnych za tę klęskę, to Napieralski Kalita i Wikiński. Wikiński samej odprawy dostanie 70 tys. Nie rozumiem nad czym tu płakać. Nie spieszyłbym się z szukaniem dla niego roboty.A komentarz na blogu Karasia wskazuje że chyba się ochlał.
          • beata_ogien Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k 15.10.11, 09:05
            Jak ty dużo wiesz o pani beacie, owszem startowała jako niezależna ale start z listy lewicy nie świadczy o moim koleżeństwie z panem Wikińskim, jak już tak drążysz to drąż dokładnie i tak pisz. A moja krytyka nie wynika z niespełnienia tylko co najmniej z nieprzyzwoitego zachowania naszego nieudolnego prezydnciny i nie tylko jego. Czego mam niby zazdrościć ...układów, to akurat budzi mój nawet nie niesmak tylko pogardę. I wciąż nie mogę wyjśc ze zdziwienia na społeczne przyzwolenie układzikom.
          • Gość: Regge Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.play-internet.pl 15.10.11, 11:46
            Do niezazdrosnego
            Gdybyś faktycznie był "niezazdrosny" to nie stosowałbyś manipulacji i szantażu. To typowe dla partyjnych aparatczyków.
            Wikiński też był partyjnym kolegą Biedronia i nie przeszkodziło mu to "pojechac po koledze". Dzisiaj Biedroń jest posłem, a Wikiński tylko homofobem.
          • Gość: ciekawy To ile głosów dostała pani beata_pyskata? IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 13:03
            Bo ciekaw jestem?
            • beata_ogien Re: To ile głosów dostała pani beata_pyskata? 15.10.11, 13:05
              Interesuje cię historia? Gwoli ścisłości to nie były tegoroczne wybory.
              • Gość: ciekawy 149:) IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 21:32
                Mocny wynik! W sam raz na mandat do wymądrzania sią na każdy temat na forum GW:)
                • beata_ogien Re: 149:) 16.10.11, 23:10
                  Jeśli by to porównać do twojego 0, to zapewne daje większe prawo. Dobranoc.
                • beata_ogien Re: 149:) 16.10.11, 23:14
                  A swoją drogą skłamałeś , to nie jest mój wynik , przeproś czytających za oszukiwanie ich.
                  • Gość: ciekawy OK: 147:) IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 16:45
                    przepraszam:)
                • Gość: Sm0k Re: 149:) IP: *.play-internet.pl 18.10.11, 09:12
                  A od kiedy to wynik w wyborach ma decydowac o tym czy można "wymądrzać się" na forum gw, czy też nie można? Czy są jakieś regulacje prawne, regulaminy, itp?
                  Napisz o swoim wyniku, miernoto! Nie lubisz kobiet, czy masz mały kompleks?
                  • Gość: ciekawy Re: 149:) IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 20:24
                    Nie lubię kobiet?
                    Oczywiście, że lubię, ale wolę inteligentne od pyskatych, choć te drugie zwykle się łudzą, że są tymi pierwszymi.
                    Mam mały kompleks?
                    Skoro twoja wielka gęba potrzebuje się nim zajmować, to chyba do siebie pasują.
                    Mój wynik?
                    Średnie 116 (IQ). Wiem, że nie powala, ale w sam raz wystarczy, żeby nie wdawać się w rozwlekłe pyskówki z takimi jak ty.
                    • Gość: SmOk Re: 149:) IP: *.play-internet.pl 19.10.11, 07:39
                      Cyt: "Średnie 116 (IQ). Wiem, że nie powala, ale w sam raz wystarczy, żeby nie wdawać się w rozwlekłe pyskówki z takimi jak ty".

Ha, ha, ha, faktycznie ten wynik nie powala. Uczepiłeś się jak smark rękawa osoby zupełnie nie związanej z tym postem. O co Ci tak naprawdę chodziło? O zdyskredytowanie osoby p. Beaty i jej charytatywnych działań na rzecz osób biednych i na rzecz organizacji pozarządowych? A może w ten sposób chcesz "leczyć" własne frustracje? To Ty zacząłeś tę "pyskówkę" i Ty poniesiesz konsewkwencje. Co Ty, tak inteligentny mężczyzna (116 IQ, ha, ha, ha) )zrobiłeś dla Radomia i Radomian oprócz opluwania osób, którzy poświęcają swój czas i pieniądze na pomoc potrzebującym? Wg mnie reprezentujesz facetów, którzy z premedytacją eliminują kobiety z życia publicznego i politycznego, tylko dlatego żeby zaspokoić swoje egoistyczne ego. Współczuję kobietom z Twojego najbliższego otoczenia.
                      • Gość: SmOk Sorry IP: *.play-internet.pl 19.10.11, 08:04
                        Przepraszam Forumowiczów za literówki w w/w tekście.
        • Gość: t`R Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 06:22
          To zazdrość POlitycznych POmiotów którzy w Radomiu dostali jeszcze mniej głosów. Róbcie tak dalej a niedługo znikniecie z mapy Radomia. Niech tylko przekonają się ci głupkowaci nauczyciele.
          • Gość: PREZIO WYMAGA Obietnice wyborcze TO rozwój miasta A MY kontroluj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 10:25
            Pan prezio Drozyzna zapowiedział" bedziemy rozliczli posłow z obietnic wyborczych"
            Z tego wynika ze dla miasta poslowie /nie dotyczy posłó z PISU/
            "ZAŁATWIĄ" :
            dwie obietnice,
            zlikwiduja bezrobocie ,
            zbuduja stadion + hale sportową... i na dodatek wybuduja tor formuły 1, itd, itp.....
            A Wladza Miasta w osobie pana prezia bedzie lezała do góry pępkiem na dowolnie wybranym boku i:
            SPRAWDZAŁA jak przebiega realizacja obietnic+ 100 melonow wyda nia niepotrzebne drogi i "opchnie" palacyk przy fontannach i inne"srebra miejskie" zasłuzonemu inwestoraowi z Radomia .
            Tak dalej trzeba bedzie działac a MY RADOMIACY z Ruchu Palikota napewno za rok podjadziemy pod salony miejskie z TACZKAMI.
            • Gość: jankes Re: Obietnice wyborcze TO rozwój miasta A MY kont IP: *.radom.vectranet.pl 16.10.11, 00:19
              Masz nagranie Panie m ???/
      • Gość: xyz Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 11:27
        Oj Beatko, Beatko - już Ci kiedyś pisałem, że nie jesteś anonimowa - a sama już masz kancelarię, wszak ostatnio widują cię w sądach.............
        • Gość: beata_ogien Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 13:03
          Dziękuję za reklamę, kancelarię mam dzięki sobie a nie dzięki układom , w sądach bywam bo mnie ludzie zatrudniają, widocznie jestem dobra, jak już tak doskonale znasz moją działalność to dodaj, że działam też w organizacji pozarządowej i teraz będzie cacy. Swoją drogą ten wątek nie dotyczy mojej skromnej osoby. Dziękuję wszystkim za uwagę.
    • tvn2442 Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla kol... 15.10.11, 10:51
      Pokażcie proszę w jak "strasznych" warunkach mieszka Pan Wikiński. Taka nieduża chatka pod Lasem Kapturskim. Oj trzeba pomóc - tak, tak. Pan poseł tak bardzo "troszczył" się o Radomian, że trzeba sie odwdzięczyć (drzewa narąbać.....)

A K.Sońta to ile ma działek - bo już nie wiem ......
      • Gość: żaba Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.xdsl.centertel.pl 15.10.11, 11:31
        Wikiński wraca na Politechnikę, sam to deklarował, Prezydent Kosztowniak trochę się zagalopował.
        • Gość: kolega z partii Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 12:00
          Kolego Karaś wstyd mi za ciebie.W tym przypadku redaktor ma rację do biednych Ci panowie nie należą, a doświadczenie to może oni mają ale nie w tych dziedzinach życia społecznego jakie potrzebne jest w naszym mieście.Wiele osób kolego Karaś z twojej partii jest bardziej doświadczonych z dużym bagażem doświadczeń zawodowych i dla nich nie ma pracy, a ty popierasz takie inicjatywy wstyd. Panie redaktorze w całości się z panem zgadzam.
          • Gość: sejmowy szpieg Zgoda w polityce .Czyli jadę do pracy Jaguarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 12:31
            Cosik widziałem jak jakis były BIEDNY działacz polityczno-sejmowy zapierda.....z żonką i dziatwą samochodem tej firmy.
            A moze miałem białą pomrocnosć prze tę mgłę w Warszawie ????
          • Gość: ręka rękę myje Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 12:42
            tak to już jest z tymi politykierami w radomskim grajdole, że to jedna wielka rodzina,a barwy polityczne to tylko pozory, liczą się biznesiki i układy towarzyskie, podobno wiki z preziem chętnie się podejmują na prywatnym gruncie i wymieniają doświadczenia na temat wzniesionych rezydencji, a kolega ze stawu ma podobno dobre relacje ze środowiskiem władzy, które niejednokrotnie wychwala, w końcu ktoś musi wspierać portal, zwłaszcza po wyborach, gdy reklamodawców brak, pozostali Ci najbardziej wierni co promują wodę kranową, pewnie według pomysłu specjalisty od marketingu i żeglarstwa
    • Gość: L-4 Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 12:59
      Przybywający do Radomia urzędnicy załatwiając różne sprawy już w pierwszym kontakcie z władzami dostrzegają, ze miastem zarządzają ciemniaki tworzący tylko chaos i bałagan, a bardzo szkodliwa opinia w świat idzie, co bardzo przeszkadza we wszystkim: sprowadzaniu do Radomia inwestorów, uzyskiwaniu środków na komunalne inwestycje miejskie itp. Radomianie już na szczeblu wojewódzkim uważani są za głupków co zbyt często odczuwa się w kontaktach z wojewódzkimi instytucjami. Jak to zmienić? Jak świat światem to głupcy zawsze byli lekceważeni i przegrywali wszędzie.
      • Gość: SUARESSSS Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.rivalhost.com 15.10.11, 15:01
        Smiecie z Partii Oszustow nie moga zbolec ze w Radomiu ktos potrafi dogadac sie ponad podzialami. Te POlityczne POmioty zawsze beda wszystko co radomskie torpedowac. POgodnic ich stad raz na zawsze i niech wezma ze soba ta lysa pale.
        • Gość: Jasio Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 15:47
          Rozdawnictwa na żadnych wyborach nikt nie wybierał, rozdawania pieniędzy podatników "ponad podziałami" tym bardziej - a dziury w drogach miejskich. dokarmianie bezrobotnych i bezdomnych ............
          • Gość: redaktor Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 17:02
            Pan Domański rzadko się wypowiada ale jak już, to w sprawach najbardziej ważkich i przy okazji takich wypowiedzi jakoś tak zalatuje ... kupą. A swoją drogą panie redaktorze, może się zdarzyć że nastąpi trzęsienie ziemi i pańska część ciała zostanie oderwana od koryta pt. gazeta wyborcza i co wtedy? Czy wtedy pańskie pryncypia byłyby nadal takie niewzruszone? Może warto się nad tym zastanowić.
    • makowiec.xv Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla kol... 15.10.11, 17:02
      Posłowie, którym społeczeństwo powiedziało "do widzenia", dostaną po ok.70 tys. zł. Odprawa+ pensje za X, XI+diety za X, XI + pieniądze na biura poselskie za X, XI (z tego trzeba odprawić pracowników). Ponadto każdemu byłemu posłowi, jeśli jest w trudnej sytuacji finansowej przysługuje, na wniosek zainteresowanego, przez 3 miesiące zasiłek 1.000zł/mc. (Fakt Nr 241). Jak z powyższego wynika mają z czym zaczynać "nowa drogę życia" i specjalną troską otaczać nie trzeba, chyba nawet nie wypada. Mają szansę dzisiejszą porażkę przekuć w zwycięstwo, już za cztery lata. Niech byli posłowie pokażą, jak społeczeństwo sie pomyliło w 2011 roku.
      • Gość: sghr Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.11, 21:35
        To POwiedzialem ja, gejowaty radny ktoremu nikt nie podaje reki.
      • Gość: xxx Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 16.10.11, 00:22
        Taniej wybrac STARYCH!!!!!
    • panta_rhei_only Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k 16.10.11, 00:18
      A wszyscy Polacy nie są dziwni?
      • Gość: OPINIA Sukces Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 11:01
        Największym sukcesem Radomia w ostatnim okresie czasu jest fakt niewybrania do Sejmu RP takich posłow jak Marek Wikiński z SLD i Krzysztof Sońta z PiS.

Co pan Wikiński zrobił dla Radomia przez 4 kadencje 14 lat w Sejmie?
        C
        o pan Sońta zrobił dla Radomia przez kadencje 4 lata w Sejmie?Co zrobił dla Radomia przez 9 lat będąc radnym naszego miasta.

Obaj pewnie wrócą do Rady Miejskiej Radomia w 2014r.Sońta bedzie kancydował z Ustronia tam juz radnym jest jego 2 letni syn a Wikiński z XV-lecia bedzie kandydował z 1 listy SLD.Ciekawe co na to radomski elektorat?

Wikiński po raz 5 przegrał wybory - wczesniej przegrał do Sejmu w 1991,1993 i teraz w 2011r.przegrał tez wybory do PE w 2009r. i na Prezydenta Radomia w 2010r.
        Sońta przegrał juz po raz 3 wybory w swoim zyciu przegrał do Senatu w 2005r. , do PE w 2009r. i teraz do Sejmu w 2011r.

PS.Z listy PiS po raz 3 do Sejmu dostała sie bardzo aktywna i oddana sprawom Radomia posłanka Marzena Wróbel.Pani poseł w lutym broniła Radomia przed likwidacja szkół w Radomiu.Broniła tez radomskich urzedów.Zawsze Radom moze na pania posel liczyc i dlatego zawsze ma dobre wyniki wyborcze w Radomiu mimo braku poparcia wewnatrz dzialaczy PiS w Radomiu.Widac mozna osiagac sukcesy i byc politykiem z Radomia.Natomiast w radomskim SLD nie ma zadnych znaczacych dzialaczy oprocz Wikinski i stad slaby wynik i slaba lista SLD.
    • Gość: Euforia Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: 194.181.137.* 16.10.11, 11:10
      z bloga radnego Karasia

Ani ładu, ani składu, ale za to pełno jadu w tym komentarzu (ufff, co za rym mi wyszedł!).
      Nie wiem czy Redaktor postawił sobie pasjansa, czy też zażył coś mocniejszego w nadmiarze, bo skąd, do diabła, wiedział, że pisałem tekst z radością? Spieszę więc oświadczyć, iż podczas tworzenia owej notki nie towarzyszył mi żaden stan, ani euforyczny, ani też depresyjny. Jako "dewiant" (wolę być dewiantem niż sadystą, bo życzenie politykom bezrobocia to zwykły sadyzm) chcę jednak zwrócić uwagę, jak bardzo naczelny GW obnażył swój brak wiedzy na temat ucywilizowania życia politycznego. Bo praktyka korzystania z doświadczeń byłych posłów i senatorów, ale też i prezydentów czy innych polityków w różnych dziedzinach to jest po prostu światowy i europejski standard, wyłączając jedynie kraje trzeciego świata, bananowe republiki i te rządzone przez dyktatorów! Chyba, że Pan Redaktor chciałby abyśmy się stali np. Burkina Faso (kraj o najwyższym wskaźniku analfabetyzmu na świecie) – a to co innego (tylko kto by wtedy czytał Gazetę?)! Albo może abyśmy się wyrzynali jak swego czasu Hutu i Tutsi w Ruandzie?

Tekst, który ma pokazać jak to dobrze żyje się politykom, jest też kompletnie niespójny. Bo skoro posłowie Wikiński i Sońta mają pracę - jeden na Politechnice, a drugi w szkole, co Autor tego komentarza-potworka sam zauważa, to gdyby przyjęli propozycję prezydenta, raczej nie zabieraliby nikomu miejsc pracy, ale je po prostu zwolnili! Brzydkie granie tysiącami bezrobotnych i dojeżdżających do pracy jest tu socjotechniczą zagrywką poniżej pasa, ale nie wiem czy akurat Naczelny GW zna zasady boksu. Nie rozumiem też w ogóle, jaki sens ma pisanie o propozycjach prezydenta, które być może wcale nie będą przyjęte. Poseł Wikiński sygnalizował przecież chęć powrotu na Politechnikę, zaś poseł Sońta mówił, że na razie chce odpocząć. Takie pisanie to takie trochę rozważania w stylu „Co by było gdyby…”

Podgrzewaniem atmosfery jest też pisanie, że propozycja prezydenta to w tej chwili najważniejsza sprawa w mieście. Życie polityczne, społeczne, gospodarcze, toczy się normalnie, proces decyzyjny też się odbywa normalnie, a ta sprawa jest po prostu jedną z wielu. No może nie dla szefa GW…

Ciekaw bardzo jestem natomiast, jakby Pan Redaktor zareagował, gdyby jakimś cudem do Sejmu nie dostała się pani minister Ewa Kopacz, a jestem pewien, że Donald Tusk nie pozwoliłby jej wrócić do przychodni w Szydłowcu. Bo ja uważałbym, choć nie jestem fanem pana premiera, iż złożenie jej propozycji współpracy nie byłoby niczym zdrożnym. Tego wątku jednak rozwijał nie będę, bo i on jest z gatunku wymienionego wyżej.

Wielokrotnie na blogu krytykowałem prezydenta Kosztowniaka, także we wczorajszej notce. Ale z pełną świadomością, mimo tego ostrego komentarza w Gazecie Wyborczej, ponownie oświadczam: - Dziękuję Panie Prezydencie. To zapewne niełatwe ogłosić publicznie, że się chce wykorzystać doświadczenie polityka z zupełnie odmiennej opcji, do czego trzeba mieć odwagę i jaja, choć swego czasu i jednego, i drugiego Panu odmówiłem.

Warto też zaznaczyć, że sprawdziło się moje proroctwo z notki, iż ucywilizowane życia politycznego w mieście nie wszystkim się będzie podobać. ”Im większa zgoda wśród nas, polityków, tym więcej niezadowolonych” – pisałem wczoraj, a dziś pojawił się pierwszy z nich, który na dodatek tym swoim niezadowoleniem chce zarazić innych. A już tak prywatnie zapytam Panie Redaktorze, skąd u Pana tyle pesymizmu i czarnowidztwa? Aaaa, rozumiem, przecież dziennikarski kanon mówi, że dobra nowina jest złą nowiną (choć myślałem, że Redaktor takiego medium jak Gazeta nie będzie machać tabloidowymi sztandarami)….

I jeszcze jedno. Stwierdzenie, że wyborcy powiedzieli „nie” Wikińskiemu i Sońcie jest zwykłym nadużyciem. Obaj zdobyli bowiem wyniki, które w przypadku ordynacji większościowej dałyby im mandaty. Jeden zajął bowiem w wyborach szóste, drugi zaś ósme miejsce, a przecież wybieraliśmy dziewięciu posłów. Na przeszkodzie nie stanęli więc wyborcy, ale po prostu zapisy w ordynacji czy tam w kodeksie wyborczym, jak kto woli.

PS: Moje lubienie czy nielubienie posłów Sońty i Wikińskiego nie ma tu nic do rzeczy - to samo napisałbym, gdyby dotyczyło to innych eks posłów. Bo jak mówiła swego czasu jedna z ikon radomskiej lewicy – polityk dla dziennikarza czy innego polityka to nie budyń czekoladowy, aby go lubić czy nie. Ważne by lubili go wyborcy. Nadal też nie kumam dlaczego normalizacja życia politycznego w mieście tak bardzo drażni Domańskiego. Ileż to w przeszłości znaków wystukał na klawiaturze swojego komputera, krytykując nas, polityków, za wszechobecne kłótnie? Teraz, jak dochodzi do zgody, też mu nie pasuje. Warto by się może wreszcie na jakąś jedną, czytelną postawę zdecydować, bo przecież nie da się być trochę w ciąży... :)
      • Gość: cos nie tak Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 11:27
        Radomianie jednak wiedza co dla nich dobre i sa dumni ze nie wybrali ani Wikinskiego ani Sonty.Szkoda ze politycy w Radomiu kłócą sie tylko o stołki a nie zajmuja sie problemami miasta takimi jak 21% bezrobocia w naszym miescie.
      • Gość: du Re: normalizacja życia politycznego w mieście IP: *.radom.pilicka.pl 16.10.11, 12:23
        nowe układziki?
    • Gość: Królik Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: 194.181.137.* 16.10.11, 13:38
      Osobiście podoba mi się to, o czym Domański i cała jego GW celowo przemilczają:

Stwierdzenie, że wyborcy powiedzieli „nie” Wikińskiemu i Sońcie jest zwykłym nadużyciem. Obaj zdobyli bowiem wyniki, które w przypadku ordynacji większościowej dałyby im mandaty. Jeden zajął bowiem w wyborach szóste, drugi zaś ósme miejsce, a przecież wybieraliśmy dziewięciu posłów. Na przeszkodzie nie stanęli więc wyborcy, ale po prostu zapisy w ordynacji czy tam w kodeksie wyborczym, jak kto woli.

Wg. tego co napisał radny Karaś tylko dzięki takiej ordynacji wyborczej wszedł i Czechyra i Witkowski, którzy zdobyli mniej głosów od Sońty.

• Gość: Ordynacja Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 15:05
        Politykom w Radomiu radze zapoznac sie z orydnacja wyborcza do Sejmu RP.

W Radomiu w naszym okregu nr.17 - PiS zdobył 40% poparcia a PO - 26 % oznacza to ze PiS zdobył 4 mandaty a PO - 3 mandaty.PiS stracił 2 % poparcia odnosnie 2007r.PO równiez straciła 2 % poparcia w naszym okręgu wyborczym.

Poselskie mandaty zdobyli :

Prawo i Sprawiedliwośc :

1.Marek Suski - 17251 głosów
        2.Zbigniew Kuźmiuk - 29233 głosy
        4.Marzena Wróbel - 11738 głosów
        5.Dariusz Bąk - 10217 głosów

ewentualnie posłem zostanie Krzysztof Sońta,który ma następny wynik premiowany zdobyciem mandatu,9 października uzyskał ponad 9400 głosów.Podobno w 2014r. do Parlamentu Europejskiego ma kandydowac z 1 z listy PiS - poseł Zbigniew Kuźmiuk i jak wywalczy mandat to jego miejsce w sejmie zajmie Sońta.Kuźmiuk juz zastosowal taki manewr w 2004r. kiedy bedac poslem PSL w trakcie IV kadencji dostal sie do PE z listy PSL z okregu Mazowsze.

Platforma Obywatelska :

1.Ewa Kopacz - 41551 głosów
        2.Radosław Witkowski - 7285 głosów
        3 Czesław Czechyra - 4347 głosów

ewentualnie posłem zostanie pani Woźnika,jesli ktos z tej 3 z PO pojdzie do PE w 2014r. lub jak straci mandat poselski.

A co do wyników posłów Sońty i Wikiński to sa one takie jak ich aktywnosc w kadencji 2007-2011 a ta byla bardzo slaba i bardzo marna na rzecz Radomia.Panowie w sejmie cale 4 lata nic dla Radomia nie robili.
        • Gość: małalitera Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 16:44
          po co wyciagac reke do wikinskiego...przeciez nawet 2 dni przed wyborami łasił sie do po i mówił ze z pis nigdy zadnej koalicji ani współpracy. wiec na drzewo panie mw
        • Gość: Kolega Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 16.10.11, 16:51
          PO osiem razy z rzędu przegrała z PISem w Radomiu i juz nie wygra.
          • ar.co Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k 17.10.11, 09:53
            PiS sześć razy z rzędu przegrało z PO w Polsce. Bezrobocie w Polsce wynosi 11%, bezrobocie w Radomiu 20%. I słusznie - po co zatrudniać półgłówków.
            • Gość: P Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 16:05
              W Radomiu bezrbocie wynosi 20.6% wsrod dzialaczy politycznych PiS w Radomiu podobno 0% .
              • Gość: yohoo Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.rivalhost.com 17.10.11, 17:17
                Bezrobocie wsrod działaczy PO jest zerowe. Zerowe rowniez jest wsrod rodzin PO. Najgorsze ze dzialacze PO zarabiaja po 20.000 miesiecznie (np. pan Zalibowski z PO), a wypierdki z PiS mają jakies 2.000. Czyli reasumujac ludzie z PO nie lakomia sie na drobnice. Ich interesuja miliony jak tych chlopcow z PO z Lublina ktorzy chcieli zgranac kilka unijnych milionow.
              • Gość: hero Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.radom.vectranet.pl 18.10.11, 09:24
                A najdziwniejsze jest to że w mieście PISu w firmach aż roi się od wsadzonych tam przez PO ich krewniaków.
            • Gość: fanPO Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 18.10.11, 11:55
              A w Radomiu, Lublinie, Rzeszowie, Bałymstoku, PIS. Masz wiele propozycji pracy poza Radomiem to co ty robisz? Powiem ci. Nie nadajesz się. Ile razy cię nie przyjęli?
    • Gość: Lessi Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 18.10.11, 09:43
      Prokuratura potwierdza ustalenia "Rzeczpospolitej", że do Platformy Obywatelskiej w Gorzowie Wielkopolskim zapisywano ludzi bez ich wiedzy. Dziennik ujawnił sprawę w lipcu.
      Blisko 200 z 500 osób przesłuchanych od tamtej pory przez prokuraturę zeznało, że nigdy nie zapisywało się do PO. Dzięki "martwym duszom" znacznie wzrosła liczebność gorzowskich kół partii.

• Gość: JK Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 11:01
        W Radomiu jest 20.6 % bezrobocia.Oczywiscie za bezrobocie w Radomiu odpowiada PiS bo oni od listopada 2006r. rzadza Radomiem i odpowiadaja tez za 340 mln długu i brak znaczacych inwestycji w Radomiu.
        A gazeta w Radomiu nie raz pisala o zatrudnianiu przez PiS swoich dzialaczy i ich rodzin w miejskich spółkach w Radomiu.
        • Gość: JK Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 11:10
          Radomskiemu PiS na reke jest bardzo wysokie bezrobocie w Radomiu podobnie jak na reke jest to aby do Radomia nie wracali ludzie po studiach i aby jak najmniej ludzi mialo wyzsze wyksztalcenie.Nie od dzis wiadomo ze najlepiej rzadzi sie podzielonym malo inteligentnym biednym radomskim spoleczenstwem.
          PiS juz mysli o wyoborach samorzadowych w 2014r. i kolejnym 3 juz wygranym pojedynkiem z PO w Radomiu niestety ze szkoda dla Radomia!
          • Gość: Maciek Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.radom.vectranet.pl 18.10.11, 11:24
            A jakie bezrobocie było przed 2006 rokiem? Jeszcze większe. A za prezydenta Włodarczyka? Rekordowe.
            • Gość: JK Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 12:34
              Za prezydenta Włodarczyka nie bylo srodków z UE i takiego wzrostu gospodarczego w Polsce jak za PO i za PiS.A prezydent Włodarczyk był najlepszym prezydentem Radomia po 1990r.Niestety przegrał w 2002r. i wygrał wtedy tamte wybory najgorszy prezydent Radomia po 1990r. - pan Marcinkowski.

A i zarowno Wlodarczyk jak i Marcinkowski nie zadluzyki Radom na 340 mln jak Kosztowniak ze swoja PiS-owska ekipa.

Za Włodarczyka do Radomia sciagnieto Air Show,kolegium UMCS,zrobiono deptak,powstala strefa ekonomiczna i byly wielkie sukcesy Radomia a za Kosztowniaka mamy rekordowe w Polsce bezrobocie,prace tylko dla PiS,340 mln dlugu Radomia i szkolke muzyczna i wymiane asfaltu w Radomiu.Przestraszeni Radomianie w 2006 i 2010r. wybrali Kosztowniaka i PiS czym pokazali jak bardzo szkoda sobie i swojemu miastu.Wcale sie nie dziwie ze PO nie chce pomagac Radomiowi skoro nie ma tu poparcia.
              • Gość: prawda Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.radom.vectranet.pl 18.10.11, 22:12
                przegral z generalem bo mial zlych doradców i brak wlasnego myslenia. mowil ze ON rodowity radomianin, wytykal generalowi ze nie zna nazw rond w miescie, atakował zacietrzewiony, z ironia i pogarda traktowal przeciwnika ===No i przegrał= ==stacil glosy tych co radom wybrali albo scenariusz zycia wybral im to miasto=== kazde prowadzenie kampani agresywnej prowadzi w 100%do przgranej i tak to było.....
                • Gość: JK Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 08:57
                  Moze i tak ale Radomianie do dzis czuja efekty fatalnych rzadów Marcinkowskiego i Radomian Razem.A co do obecnje sytuacji miasta to kto odpowie za 340 mln długu Radomia i za te 20.6% bezrobocia w Radomiu?
                  U nas nie ma zadnej opozycji wobec PiS i Kosztowniaka.Powoli Radom staje sie prywatnym miastem PiS gdzie ta ekipa robi sobie co chce w naszym miescie.Gdzie sa media co by patrzyły władzy PiS na rece.Jedyna opozycja to Gazeta Wyborcza w Radomiu.
                  • Gość: kloc Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.radom.vectranet.pl 19.10.11, 09:35
                    Zapominasz o tym, ze tak chcieli wyborcy. I cale szczęście.
                    • Gość: JK Re: Radom - 20.6% bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 10:33
                      Jacy wyborcy?W Radomiu głosowało tylko 42% uprawnionych.Dolicz tez rekordowe 3% głosów nieważnych.
                      Przestraszony Radom wybrał Kosztowniaka i PiS.Ludzie ze strachu na nich głosowali ze strachu przed utrata pracy w urzedzie czy miejskiej spółce.Nie głosowali młodzi i Ci co studiuja w Radomiu czy tam pracuja, nie głosowali tez kibice.Do urn poszli na PiS emeryci,rencisci,naiwni którym PiS cos obiecal i osoby zwiazane z PiS-em plus rodziny działaczy PiS-owskich i ich rodziny,znajomi.Dolicz tez wielkie wsparcie w Kosciołach za PiS w Radomiu na parafiach solidnie pracowano na sukces PiS i Kosztowniaka.
                      Po za tym w Radomiu nie ma opozycji wobec PiS i Kosztowniaka.
    • Gość: Nol Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.11, 19:48
      No i .....liczne osiągnięcia ".......Marcinkowskiego potwierdzają jasno racje a miasto straciło cztery lata !!!
      • Gość: JK Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 21:13
        A teraz mamy od listopada 2006 r. - 20.6 % bezrobocia najwiecej w Polsce w miastach ponad 100 tys.,az 340 mln długu Radomia, zadnych znaczacych inwestycji,mega kampanie PiS caly czas, walke z przeciwnikami PiS i nie mamy opozycji wobec PiS w Radomiu.W sumie w Radomiu coraz gorzej tylko PiS i ich dzialacze sie ciesza - ODZYSKALI RADOM po 2006r.
    • czdzmz Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla kol... 06.11.11, 17:46
      Panie Prezydencie to nie etyczne, zatrudniać byłych posłów na stanowiskach w U.Miejskim powiększając armię urzędników, gdy w Radomiu istnieje tak duże bezrobocie, a przecież Ci ludzie mają pracę w instytucjach z których wyszli. Ponadto powiększanie ilości specjalistów w Urzędzie niezbyt dobrze świadczy o Pana fachowości.
      • Gość: klon Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 06.11.11, 17:57
        Pajacu skąd wiesz ze zwiększył
        • Gość: takajakty Re: Komentarz. Zgoda w polityce czyli praca dla k IP: *.radom.vectranet.pl 07.11.11, 13:42
          niepajacu! a kogo wywali?
          • Gość: :))) Kolesiostwo jak zwykle IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 21:33
            Skoro wszędzie kolesiostwo w takim razie po co taki kał dun jak szef miasta wciska elektoratowi, że on jest inny..on jest z partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość i on rzekomo ma inne priorytety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka