Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra

21.10.11, 09:54
Dziewczyny poszukuję dobrego pediatry w Radomiu najlepiej na NFZ. Jeżeli macie dobrego prywatnie to piszcie ile wizyta. Mam 2 miesięcznego synka i potrzebuje kogoś kto się nim zaopiekuje jak będzie chory i kto stawia trafne diagnozy.
Obserwuj wątek
    • patsy79 Re: Dobry pediatra 21.10.11, 10:58
      dziewczyny wcześniej polecały Stankiewicz na Żeromskiego
    • annathema Re: Dobry pediatra 21.10.11, 13:48
      Absolutnie polecam dr Stankiewicz - my chodzimy do niej prywatnie (koszt wizyty ok 50 zł) - zna się na swojej pracy i ma kolosalne podejscie do dzieci.
      Nie wiem gdzie przyjmuje na NFZ.

Dobra jest też dr Wojakowska
      • mamawiktorka2008 Re: Dobry pediatra 21.10.11, 15:00
        Dr Stankiewicz przyjmuje na NFZ w Przychodni na Domagalskiego, a prywatnie na Kochanowskiego. Ja nie do końca byłam zadowolona.
        Polecam za to dr Bożenę Batory, przyjmuje na Staszica-Przychodnia Śródmieście.
    • blizniakimg Re: Dobry pediatra 21.10.11, 21:11
      Ja polecam dr. Skulimowską na NFZ przyjmuje na I gołębiowie MSWiA przyjmuje też prywatnie i nie jest mega droga 60 zł wzieła w niedzilę po21.
      • klara-poisencja Re: Dobry pediatra 21.10.11, 21:30
        Skulimowska jest chyba najlepsza i jeszcze Strawa-ma genialne podejście i do rodziców i do dzieci.
        Stankiewiczowa nam zupełnie nie podeszła
    • annathema Re: Dobry pediatra 22.10.11, 14:05
      Tak na dobrą sprawę ciężko jest polecić kogoś, bo każdemu rodzicowi może zależeć na czym innym. Ja np tak mam, że nie muszę mieć kogoś arcymiłego i sympatycznego, ktoś ma się znać na swojej robocie, miec do dziekca podejści i wyjaśnić mi wszystko czego mi sie zachce....Uśmieszki zbędne.

Ja długo szukałam, przez ponad rok błąkałam się po różnych pediatrach.... Dzisiaj mamy już swojego.
    • klarysa007 Re: Dobry pediatra 22.10.11, 20:58
      Ja też polecam Skulimowską, która kilka razy uratowała nas w naprawdę ciężkich infekcjach oraz dr Zych z przychodni na 25-go Czerwca.
      Doktor Stankiewicz też odwiedzałam, niestety nie podpasowała nam zupełnie, nie mogła jakoś wyleczyć syna. Ale to prawda, że ciężko polecać lekarza, bo to tak jak z ludźmi - jedni nam pasują inni nie, nawet fachowcy.
      • monisia900 Re: Dobry pediatra 22.10.11, 21:57
        ja polecam wspomniana juz dr batory-przychodnia srodmiescie.
        co do dr zych-to zdecydowanie odradzam. uwazam ze jest niekompetentna (u dziecka kolezanki nie zauwazyla guza zoladka, faszerowala dziecko zelazem ktore tylko powiekszalo guza i dziecko wostatniej chwili wyladowalo na onkologii,mnie zreszta tez podpadla kilka razy, ale w zdecydowanie mniej powaznych przypadkach) i w ogole chamska (odzywki typu" po co pani przychodzi? nie wie pani ze temp u dziecka 40 stopni jest normalna???!!!). bleee
        dr skulimowska-bylam kilka razy i nie mam zastrzezen. rowniez dr stankiewicz moge polecic-tyle ze ja chodzilam prywatnie.
        • kamar26 Re: Dobry pediatra 23.10.11, 10:49
          u dr Skulimowskiej byłam (przyjmuje w Medikonie na Ustroniu na NFZ), jakoś mnie nie oczarowała ale źle nie było.
          Ja z czystym sercem polecam dr Powoniak, przyjmuje prywatnie koszt 70 zł, ale jeszcze nigdy nie żałowałam tych pieniędzy. Oprócz podejścia do dzieci pełen profesjonalizm. Najpierw pyta o wszystko co rodzice zauważyli, co się dzieje, co nas niepokoi, później DOKŁADNIE bada na koniec stawia diagnozę, dokładnie omawia leczenie zapisuje na kartce wszystkie zalecenia. No i co najważniejsze zawsze to co zaleci pomaga mojemu synowi. Jeszcze nigdy jej diagnozy nie wymagały poprawek(tak zawsze jest po lekarzach z medikonu). No i Pani Powoniak pracuje na Aleksandrowicza więc zawsze w "razie najgorszego" jest ktoś znajomy na miejscu.
        • kasia111177 Re: Dobry pediatra 23.10.11, 21:10
          monisia900 napisała:

> co do dr zych-to zdecydowanie odradzam. uwazam ze jest niekompetentna (u dzieck
          > a kolezanki nie zauwazyla guza zoladka, faszerowala dziecko zelazem ktore tylko
          > powiekszalo guza i dziecko wostatniej chwili wyladowalo na onkologii,
          mojego syna tak leczyła homeopatią, że dziecko ma wycięty migdał i uszkodzony słuch w wyniku powikłań po anginach. Lekarz laryngolog, który usłyszał, że jedynym jej sposobem na katar u dziecka z powikłaniami laryngologicznymi jest olbas popukał się w czoło.

> w ogole chamska (odzywki typu" po co pani przychodzi? nie wie pani ze temp u dz
          > iecka 40 stopni jest normalna???!!!). bleee
          O tak, temperatura to żadne wskazanie do wizyty u lekarza, karmienie piersią jest złe.
          W ogóle w tej przychodni rodzinnej jakiś cyrk się dzieje - dobrze, że już zabrałam nasze karty.

Ja chodzę do dr Stankiewicz. Na razie bez zastrzeżeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka