Dodaj do ulubionych

Pierścionek zaręczynowy

IP: *.atman.pl 10.07.01, 13:04
Moja dziewczynaupiera się że pierścionek zaręczynowy może być tylko z
brylantem - ten który jej się podoba kosztuje 10 tys. Czy naprawde musi być
brylant? Stac mnie na to ale ..........
Obserwuj wątek
    • Gość: 128 Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.polkomtel.com.pl 10.07.01, 13:06
      i mnie też na taki stać :)

to za obrączki wybulisz pewnie ze 40 tysięcy ???
    • Gość: Angel Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.atman.pl 10.07.01, 13:16
      Drogi Misiu, u mnie sytuacja była odwrotna - to on chciał żebym miała
      brylant ,taki duży ,,zeby wszyscy widzieli". I mam - może złozyłam go z pięć
      razy .
      Ale ja znalazłam sposób - na przyjęciu zaręczynowym dostałam brylant a pózniej
      poprostu pojechaliśmy do jubliera i wybrałam sobie przepiękny opal Thomsona
      który noszę cały czas.
      To nie kwestia tego na co Cie stac - to kwestia czego Ty sam chcesz .Pozdrawiam
    • Gość: zizi Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.sap-ag.de 10.07.01, 13:33
      Gość portalu: Bear napisał(a):

> Moja dziewczynaupiera się że pierścionek zaręczynowy może być tylko z
      > brylantem - ten który jej się podoba kosztuje 10 tys. Czy naprawde musi być
      > brylant? Stac mnie na to ale ..........

Moze Twoja niedzwiedzica jest z toba bo zawsze miodu masz pod dostatkiem?
      Pomysl bo mozesz obudzic sie ze snu zimowego, bez miodu no i niedzwiedzicy nie
      bedzie...Nie chodzi o ten miod, ale o te dni przespane...
      Nie, zebym cos insynuowal;o)

Pozdrawiam!
    • Gość: roman Re: Pierścionek zaręczynowy IP: 195.41.66.* 10.07.01, 13:34
      Mam fajne rozwiazanie. Kup z serii Afrodyte pierscionek np. 0.4 karata za
      jakies 2 tysiace. Razem z nim masz umowe, ze co 3 lata (lub wczesniej) mozesz
      go wymienic na wiekszy doplacajac tylko roznice ceny i oddajac stary
      oczywiscie. Dodatkowo upust okolo 250 zl. Ostatni z serii to cos okolo 40 000
      zl ale mozesz poprzestac na mniejszym lub tez skoczyc od razu kilka szczebelkow
      wyzej - jezeli nazywasz sie Khashoggi. Mysle, ze dziewucha bedzie zachwycona,
      ze co jakis czas cos zupelnie nowego na palcu a Ty dodatkowo oszczedzasz
      kupujac na raty ten za 40 000 i to z upustem!
      Twoj wybor. Stylistyka bardzo ladna, szlif klasyczny.

pzdrwko

• Gość: Ewa Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 14:02

No to mój drogi, chyba trafiła Ci się straszna materialistka... uwierz mi, ze nie
      ma znaczenia jaki pierścionek dasz, najważniejsze jest to co reprezentujesz sobą
      i co jesteś w stanie dać jej jako człowiek. Jeśli ona nie doceni tego, że chcesz
      by była Twoją żoną, kobietą Twego życia, Tą jedną, jedyną na zawsze i do końca ,
      ale ... bez pierścionka z brylantem to zastanów się, czy warto być z człowiekiem,
      który bardziej ceni dobra materialne od duchowych.
      • Gość: asia Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.informatik.uni-ulm.de 10.07.01, 18:39
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Gość portalu: Bear napisał(a):
        >
        > > Moja dziewczynaupiera się że pierścionek zaręczynowy może być tylko z
        > > brylantem - ten który jej się podoba kosztuje 10 tys. Czy naprawde musi by
        > ć
        > > brylant? Stac mnie na to ale ..........
        >
        > No to mój drogi, chyba trafiła Ci się straszna materialistka... uwierz mi, ze n
        > ie
        > ma znaczenia jaki pierścionek dasz, najważniejsze jest to co reprezentujesz sob
        > ą
        > i co jesteś w stanie dać jej jako człowiek. Jeśli ona nie doceni tego, że chces
        > z
        > by była Twoją żoną, kobietą Twego życia, Tą jedną, jedyną na zawsze i do końca
        > ,
        > ale ... bez pierścionka z brylantem to zastanów się, czy warto być z człowiekie
        > m,
        > który bardziej ceni dobra materialne od duchowych.

Ewa-w 100% sie z Toba zgadzam...
    • Gość: kloss Re: Pierścionek zaręczynowy IP: 213.77.32.* 10.07.01, 18:55

Gdybym dostał taki warunek, to choć stać by mie było na trzy takie pierscionki to
      figa z makiem. Żegnaj Gienia.

• Gość: maja Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 21:00
        Podobno faktycznie jest taki zwyczaj, że pierścionek zaręczynowy powinien byc z
        brylantem. Tylko, że cena zależy od wielkości tegoż kamyczka. Za 1000 zl można
        juz kupić bardzo piękne pierścionki zareczynowe.
        Ale wybranki z takim nastawieniem i taką zachłannością współczuję (za 10000 to
        chyba brylant-gigant :-))

Pozdrawiam
        Majka
        • Gość: kobieta Re: Pierścionek zaręczynowy IP: 10.129.227.* / *.acn.pl 10.07.01, 23:03
          Nie potępiajcie od razu dziewczyny, a jeśli ten facet to milioner, taki, że
          kilka tysięcy to dla niego pestka, ale straszny sknera;)))))
          Może dziewczyna nie wie, że ten śliczny pierścionek kosztuje tak dużo...
          Może żartowała, droczyła się, a facet jak to facet nic nie pojął...
          Na pewno pierścoinek nie jest warunkiem, cóż, pierwsze zaręczyny zdarzają się
          raz w życiu, dla niektórych symbole mają b. duże znaczenie.
          Powodzenia
          • Gość: Michal Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.icom.ca 13.07.01, 08:25
            Gość portalu: kobieta napisał(a):

> Nie potępiajcie od razu dziewczyny, a jeśli ten facet to milioner, taki, że
            > kilka tysięcy to dla niego pestka, ale straszny sknera;)))))
            > Może dziewczyna nie wie, że ten śliczny pierścionek kosztuje tak dużo...
            > Może żartowała, droczyła się, a facet jak to facet nic nie pojął...
            > Na pewno pierścoinek nie jest warunkiem, cóż, pierwsze zaręczyny zdarzają się
            > raz w życiu, dla niektórych symbole mają b. duże znaczenie.
            > Powodzenia

Materialistka jak 90% bab ktore leca tylko na kase, fure etc. Poprostu takie was
            natura stworzyla. Dlatego jesli znajdziesz taka ktora nalezy do tych 10%, dla
            ktorych wazniejsze sa sprawy srca a nie sprawy portfela, mozesz dawac jej
            wszystko. A te 90% sa dobre na jedna noc i na kopa w dupe.

• Gość: lalka Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.sympatico.ca 10.07.01, 23:11
      A ja tam dostalam pierscionek z koralem i wlasnie obchodze osma rocznice slubu.
      Wybierz Ty mezczyzno a jak jej nie odpowiada to sobie potem cos wybierzecie
      dodatkowego.
      pzdr
      • Gość: ........ Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.sympatico.ca 11.07.01, 00:34
        Gość portalu: lalka napisał(a):

> A ja tam dostalam pierscionek z koralem i wlasnie obchodze osma rocznice slubu.
        > Wybierz Ty mezczyzno a jak jej nie odpowiada to sobie potem cos wybierzecie
        > dodatkowego.
        > pzdr
        Juz sa widoczne kozie rozki.
        Przeciez to powinna byc niespodzianka, mile zaskoczenie
        dziewczyny cala "ceremonia" zareczynowa. Z Wami jest
        widze inaczej a szczegolnie z Twoja dziewczyna cos nie
        tak ( przepraszam jezeli urazam). Jestem prawie pewien ze
        gdybym byl na Twoim miejscu zadnego pierscionka
        zareczynowego odemnie by nie otrzymala. Poprostu sadzac po
        jej podejsciu do sprawy - nie zasluguje na zaden!
        • Gość: Angel Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.atman.pl 11.07.01, 09:09
          Zaskoczenie zaręczynami?Wybacz , ale moim zdaniem to nie pora na niespodzianki -
          chyba,że ryzykujesz że wybrany prze Ciebie pierścionek zostanie wrzucony do
          szuflady z bizuterią bo będzie ; za mały ,za duzy albo po prostu ,,nie taki"
          A przyjęcie zaręczynowe? Do niego też trzeba się przygotować.
          Ja dostałam dwa pierscionki zaręczynowe - spory brylant - bo tak sobie wymyślil
          mój obecny mąż i piękny opal ,który wybrałam sama .
          Wilk syty i owca cała.
          I to prawda że cena TAKICH pierścionow kształtuje się raczej od 5-7 tys. w
          zwyz.
          • Gość: Kobietka Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.uni.lodz.pl 11.07.01, 13:34
            My wybieraliśmy wspólnie, i był (jest) to oryginalny, skromny (ja preferuję proste wzory) pierścionek z
            cyrkoniami - noszę go do dziś (2-ga rocznica ślubu) i wciąż mi się podoba. Jeśli chodzi o tradycjęz brylantem, to
            nie słyszałam i uważam, że ma być od serca i ma się podobać - takie było nasze kryterium wyboru
          • Gość: ........ Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.sympatico.ca 13.07.01, 00:20
            Gość portalu: Angel napisał(a):

> Zaskoczenie zaręczynami?Wybacz , ale moim zdaniem to nie pora na niespodzianki
            > -
            > chyba,że ryzykujesz że wybrany prze Ciebie pierścionek zostanie wrzucony do
            > szuflady z bizuterią bo będzie ; za mały ,za duzy albo po prostu ,,nie taki"
            > A przyjęcie zaręczynowe? Do niego też trzeba się przygotować.
            > Ja dostałam dwa pierscionki zaręczynowe - spory brylant - bo tak sobie wymyślil
            >
            > mój obecny mąż i piękny opal ,który wybrałam sama .
            > Wilk syty i owca cała.
            > I to prawda że cena TAKICH pierścionow kształtuje się raczej od 5-7 tys. w
            > zwyz.
            Kazdy robi jak uwaza. Chyba nie jest trudnoscia dopasowania
            pierscionka wtedy gdy sie zna bliskie i kochane palce.
            Pierscionek najbardziej "taki" zmienia sie u takich kobiet
            dosc czesto na "nietaki" ( z uplywem czasu chca czegos innego
            i chyba coraz drozszego bowiem jego wartosc gra tylko
            role). Dalej uwazam ze fakt oswiadczyn powinien zaskoczyc
            dziewczyne w mozliwie najmilszy sposob lacznie z najmilszym
            mozliwie miejscem. Masz racje co do przyjecia
            zareczynowego. Wtedy powinni decydowac juz we dwoje, bez
            zadnych niespodzianek. Z Twojego listu wnioskuje ze odrzucasz
            wszelkiego rodzaju niespodzianki. Rozumiem wartosc pieniedzy.
            Powiedz wiec do jakiej sumy mozna pytac o prezent a
            kiedy nie. Pozdrawiam.
            • Gość: Angel Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.atman.pl 13.07.01, 09:19
              Nie odrzucam niespodzianek - jestem poprostu perfekcjonistka i lubie miec
              wszytko opracowane i przygotowane w najmniejszych szczegółach.
              A jeśli chodzi o fakt ,ze ,,taki" pierscionek zmienia sie w ,,nie taki" z
              biegiem czasu - nie znam tego. Moje prawie 4 letnie małżenstwo nie jest idealne
              ale mój mąz wie co zrobic abym była zadowolona z życia i prezentów od niego-
              wie co lubię i co mi się będzie podobało , a ze czasami to kosztuje......
    • Gość: Ika Re: Pierścionek zaręczynowy IP: 127.0.0.* / *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 13:30

> Moja dziewczynaupiera się że pierścionek zaręczynowy
      może być tylko z
      > brylantem - ten który jej się podoba kosztuje 10 tys.
      Czy naprawde musi być
      > brylant?

Wie Kobieta czego chce :-)
      Moj maz zrobil mi pierscionkiem i zareczynami olbrzymia
      niespodzianke. Kupil mi sliczny pierscionek, wlasnie z
      brylancikiem (0.072) oprawionym w biale zloto. I musze
      przyznac ze to mi sie bardzo podobalo, jakbym sama miala
      wybierac, to juz to nie byloby "to".
      Pozdrawiam
      Ika

• Gość: Lucy Re: Pierścionek zaręczynowy IP: 195.94.198.* 11.07.01, 13:38
        Bear!
        Jeżeli ona żąda takiego prezentu na zaręczyny, to wyobrażasz sobie, czego
        zażąda np; na prezent ślubny, albo z okazji urodzenia dziecka??????
        Apetyt rośnie w miarę jedzenia....
    • Gość: waga Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 00:30
      moze zmień dziewczynę póki czas
      • Gość: Grzes Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.waw.cdp.pl 13.07.01, 00:31
        Gość portalu: waga napisał(a):

> moze zmień dziewczynę póki czas

I głowę sobie mocniej dokręcić
    • Gość: if Re: Pierścionek zaręczynowy IP: 212.33.64.* 13.07.01, 08:00
      Mój pierścionek zaręczynowy kosztował ok. 300 zł. Jest z białego i żółtego
      złota z cyrkonią w modnym wzorze takim dość prostym. Jest śliczny. Uważam że
      to gruba przesada wydawać tyle pieniędzy na coś takiego jak pierścionek. To
      jest przecież tylko symbol i wcale nie oznacza że przyszła żona będzie go nosić
      do śmierci. Uważam że to zwykła próżność.
      • Gość: Giselle Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.pl 13.07.01, 08:19
        ja mój pierścionek zaręczynowy dostałam mając 17 lat (teraz mam 20). Było to
        dla mnie wielkie zaskoczenie, nie spodziewałam się tego wogóle. Ale mój misiak
        tak chciał wyrazić swoją miłość do mnie. Oczywiście pierścionek był za wielki,
        ale zmniejszyliśmy go u jubilera. Do tej pory jesteśmy narzeczeństwem, do ślubu
        wcale nam się nie śpieszy, ale mamy tę miłą świadomość, że łączy nas więcej niż
        inne dwudziestoletnie pary.
        Przed ślubem dostanę drugi, najprawdziwszy pierścionek zaręczynowy na świecie,
        napewno nie będzie to brylant jak orzech, ponieważ uczucia nie mierzy się na
        brylanty. Ale ten mój mały pierścioneczek z cyrkonią będę nosić do końca życia
        i zawsze miło wspominała będę oświadczyny w parku saskim na ławce...
    • Gość: Bear Re: Pierścionek zaręczynowy IP: *.atman.pl 13.07.01, 09:50
      Wszystkich dyskutujących uprzejmie informuje ,ze pierścionek kupiłem.
      Z brylantem rzecz jasna.Przyjęcie zarećzynowe 21.
      • Gość: soso Gratulujemy Ci, Misiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.41.66.* 13.07.01, 10:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka