Dodaj do ulubionych

wypadek w Jedlance w piątek ok. 18

IP: 217.153.99.* 18.07.04, 21:38
Czy ktoś wie co sie wydarzyło w piątek ok. 18 na trasie Radom - w-wa w
miejscowości Jedlanka? Jechałam do rodziców na weekend i był bardzo duży korek
Obserwuj wątek
    • Gość: Staś Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: *.112.udn.pl 18.07.04, 21:42
      Dwie kraksy, po których dwie osoby trafiły do szpitala, porozbijanych zostało w
      sumie dziewięć samochodów. Około godz. 15 kierowca TIR-a jadącego z Warszawy w
      stronę Radomia wpadł w poślizg, zjechał ze swojego pasa i zepchnął z drogi do
      rowu jadące z przeciwka samochody "żuk" i "peugeot".
      Dwóch mężczyzn podróżujących "żukiem" siła uderzenia wyrzuciła na zewnątrz. Być
      może dzięki temu uniknęli śmierci, bo samochód został kompletnie rozbity. To
      właśnie oni zostali odwiezieni do szpitala.
      O wielkim szczęściu może mówić małżeństwo i ich dziecko, którzy
      jechali "peugeotem". Na szczęście im nic się nie stało. Niedaleko stał
      potłuczony "ford mondeo". Całe szczęście, że jego pasażerowie także nie
      ucierpieli.
      Kilkadziesiąt metrów dalej, na jezdni i w przydrożnych rowach, widać było
      kolejne rozbite samochody - dwa TIR-y, "opla", "citroena", "daewoo nubirę". -
      Prawdopodobnie, widząc wypadek, zaczęli hamować i powpadali na siebie - mówili
      strażacy, którzy przybyli na miejsce.
      Aby ominąć wypadek, policja zorganizowała objazdy przez Jedlińsk, a utrudnienia
      w ruchu trwały do godz. 20.

• Gość: pika Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: 217.153.99.* 18.07.04, 21:51
        dzięki bardzo za tą smutną informację
        • Gość: gg Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: *.tpi.pl 19.07.04, 10:32
          ha, do 20:00 ?? ja sie gramoliłem w korku aż do 21:30, a wyjechalem z wawy o
          18:45, korek zaczynał się już w połowie obwodnicy białobrzeskiej
    • Gość: cortez Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: *.udn.pl 19.07.04, 20:37
      Gdyby wszyscy jeżdzili zdecydowanie wolniej, lepszej jakości techniczej
      samochodami po trasach dwupasmowych a najmniejsi nawet piraci drogowi byli
      karani jak kryminaliści/przykład USA/ wielu takich tragedii uniknęlibyśmy.Polaku
      bądz mądry przed szkodą albo płać wysokie mandaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka