Gość: pika IP: 217.153.99.* 18.07.04, 21:38 Czy ktoś wie co sie wydarzyło w piątek ok. 18 na trasie Radom - w-wa w miejscowości Jedlanka? Jechałam do rodziców na weekend i był bardzo duży korek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Staś Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: *.112.udn.pl 18.07.04, 21:42 Dwie kraksy, po których dwie osoby trafiły do szpitala, porozbijanych zostało w sumie dziewięć samochodów. Około godz. 15 kierowca TIR-a jadącego z Warszawy w stronę Radomia wpadł w poślizg, zjechał ze swojego pasa i zepchnął z drogi do rowu jadące z przeciwka samochody "żuk" i "peugeot". Dwóch mężczyzn podróżujących "żukiem" siła uderzenia wyrzuciła na zewnątrz. Być może dzięki temu uniknęli śmierci, bo samochód został kompletnie rozbity. To właśnie oni zostali odwiezieni do szpitala. O wielkim szczęściu może mówić małżeństwo i ich dziecko, którzy jechali "peugeotem". Na szczęście im nic się nie stało. Niedaleko stał potłuczony "ford mondeo". Całe szczęście, że jego pasażerowie także nie ucierpieli. Kilkadziesiąt metrów dalej, na jezdni i w przydrożnych rowach, widać było kolejne rozbite samochody - dwa TIR-y, "opla", "citroena", "daewoo nubirę". - Prawdopodobnie, widząc wypadek, zaczęli hamować i powpadali na siebie - mówili strażacy, którzy przybyli na miejsce. Aby ominąć wypadek, policja zorganizowała objazdy przez Jedlińsk, a utrudnienia w ruchu trwały do godz. 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pika Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: 217.153.99.* 18.07.04, 21:51 dzięki bardzo za tą smutną informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: *.tpi.pl 19.07.04, 10:32 ha, do 20:00 ?? ja sie gramoliłem w korku aż do 21:30, a wyjechalem z wawy o 18:45, korek zaczynał się już w połowie obwodnicy białobrzeskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cortez Re: wypadek w Jedlance w piątek ok. 18 IP: *.udn.pl 19.07.04, 20:37 Gdyby wszyscy jeżdzili zdecydowanie wolniej, lepszej jakości techniczej samochodami po trasach dwupasmowych a najmniejsi nawet piraci drogowi byli karani jak kryminaliści/przykład USA/ wielu takich tragedii uniknęlibyśmy.Polaku bądz mądry przed szkodą albo płać wysokie mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś