Gość: Kolega IP: *.udn.pl 31.08.04, 09:38 Proponuję ranking salonów (wystrój, obsluga, oferta, fachowość) samochodowych w Radomiu. Ostatnio miałem zamiar miło i dobrze wydać swe cieżko zarobione pieniądze i... nie było to takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doktorek Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.08.04, 09:44 Skorzystaj z Autocentrum.pl. W Radomiu nie udało mi się dogadać z dealerami i spróbowałem przez Internet. Do Autocentrum piszesz czego oczekujesz, oni to załatwiają z dealerem (nawet z drugiego końca Polski) i znajdujesz ssamochód na swoim parkingu (przywożą lawetą). Bez jakichkolwiek przepychanek i ryzyka. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.udn.pl 31.08.04, 10:06 Ja byłem w Oplu... temperatura wnętrza... około 36 stopni, wejście przez zaplecze (budowa), pracownicy "ugotowani" i do tego nieokrzesany "Dyrektor" z tlenioną czupryną. A fe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Z. Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.udn.pl 07.09.04, 10:38 A ja bym chciał wydać kasę w miłej atmosferze. Niby normalne, ale w radomiu troszkę trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaboom przede wszystkim zastanowić sie nad tym, czy 31.08.04, 09:45 WARTO kupić nowe autko .. A może lepiej kupić autko 2 letnie ? Zalety : Nie traci na wartości juz w chwili wyjazdu z salonu Ma takie same walory uzytkowe jak autko prosto z linii produkcyjnej Zaoszczędzisz kilkanaście,kilkadziesiąt tysięcy zł.. Wady: Nie powiesz sąsiadowi, że to nóweczka ! :)) Tym co zaoszczedzisz, możemy się podzielić po połowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: przede wszystkim zastanowić sie nad tym, czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 11:55 Polecam ten pomysł, sam tak kiedyś zrobiłem i byłem bardzo zadowolony. Oczywiście trzeba troche czasu i zachodu, ale chyba warto. Auto dwuipółletnie dobrej klasy kupiłem za prawie połowę ceny nowego - nowe 80 tys., ja zapłaciłem 42 tys. Żeby kupić nowego przeciętnego kompakta bez specjalnego wyposażenia musiałbym wtedy dołożyć ok. 10 tys. Warto jest poszukać samochodu po leasingu, ale takiego, który nie służył do pracy w firmie, tylko jeździł nim właściciel (tak było w moim przypadku). Oczywiście trzeba trochę szczęścia, ale - powtarzam - czasem może warto porozglądać się, poczekać, żeby trafić okazję. Dobrze jest też pojeździć po salonach i zostawić namiary sprzedawcom z informacją co nas interesuje. Często użytkownicy takich dwu, trzylatków biorąc następny samochód w leasing proszą sprzedawców o pomoc przy sprzedaży (pod warunkiem, że nie zostawiają auta w salonie w rozliczeniu, wtedy, niestety cena rośnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jużwiem Re: przede wszystkim zastanowić sie nad tym, czy IP: *.udn.pl 31.08.04, 22:30 Czyli już wiadomo, że jeżeli chodzi o ranking salonów samochodowych, to jest to autko dwuletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C-max Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 22:49 Polecam Salon Forda w Wielogórze - bardzo dobre wrażenie, Odradzam Peugeot Prasek - negatywne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełpik Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.08.04, 23:19 Tu się z Tobą całkowicie zgadzam!!!W zimę miałem stłuczkę.Samochód stał u Praska prawie miesiąc bo rzekomo trzeba było sprowadzać części.Znajomi przestrzegali mnie, że dzieje się tam coś niedobrego (zamieniają części, nie instalują nowych itp).Nie chciałem wierzyć aż do teraz a raczej do czasu kiedy zrobiło się bardzo ciepło czyli kilka miesięcy po naprawie.Włanczam klimę a tu nic!Pojechałem do serwisu.nie chcieli nawet rozmawiać!!!Panie pan przyjeżdza po kilku miesiącach naprawy?-usłyszałem.A ja - a kiedy miałem sprawdzić działani klimy?W lutym?W innych punktach naprawy klimy powiedzieli mi diagnozę: sprężarka do wymiany!!!Nowa kosztuje 2.700.Ale jak to do wymiany jak ja mialem prawie nową?W serwisie na Obrońców facet zapytał: samochód był serwisowany u Praska?Stał dłużej niżjeden dzień? Jeśli tak to ma pan odpowiedź.Nie twierdzę i daleki jestem nawet od myślenia o tym, że robi to właściciel ale teraz wiem, że napewno robią to jego pracownicy!!!Bardzo żałuję, że tak drogie podzespoły nie są również numerowane (np z jakiej produkcji i roku).Może mniej byłoby tak dziwnych podmianek?Czy teraz mam jakąś możliwość udowodnienia swoich racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.09.04, 13:19 nie dziw sie,znajomy kupil peugota partnera.. dostal komplet opon zimowych.. na letnich przejezdzil miesiac, wyciagnal zimowki i okazalo sie ze nie dosc ze sa dwie rozne pary, to jeszcze jedna z opon niby nowa a druty na wierzchu byly,powiuedziemi mu to samo co i tobie, nie ma rozmowy - trzeba bylo od razu obejrzec,teraz pan przyjezdza po paru miesiacach? mimo ze kolo widac ze nie zakladane nie jezdzone, naklejkami na czole jeszcze.. ostatnio po roku uzytkowania kolko paska rozrzadu sie zmienilo.. otworzyl maske bo cos zgrzytalo,cala komora silnika byla w wiorach metalowych. nie uznali tego jako gwarancji, skasowali go na 800zl za czesc i 300 za robote.. paranoja,peugot tak ale nie u praska - juz jako lakiernik robil waly, zdzieral jak za zboze a kolor lakierowanej czesci roznil sie od reszty samochod, tlumaczyl to tym ze musi sie kolor wyrownac,a co to do k.. nedzy smietana ze zamieszac trzeba?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.09.04, 13:13 wiadomo,obsluga powinna byc mila wszedzie jesli chca sprzedac samochod,ale niestety sprzedawca czasem okazuje sie niemily i to bardzo,nie doradza nie opowiada,otwiera samochod i czesc,po wszystkiemu,ford owszem ok,moim zdaniem lepsza obsluga jest w toyocie na kieleckiej.. vw na chorzowskiej tez,zassze milo szybko i przyjemnie,niezaleznie czy chodzi o kupno samochodu czy czesci jakiej chocby za 10zl,kiedys ulamalla mi sie tuleja od bagnetu,ale nie wiedzialem ze jest rozgraniczenie na tuleje i bagnet,wiec poprosilem bagnet myslac ze to jego fragment sie ulamal,a pan mnie poinformowal,ze bagnet zazwyczaj sie nie uszkadza.. podszedl ze mna pokazal mi ze to tulejka i zamiast placic 40zl za komplet zaplacilem 6zl a ze dosyc ciezko usunac pozostalosci starego to poprosil pana z serwisu ktory wymienil mi za friko na parkingu przed salonem.. bylem bardzo mile zaskoczony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.udn.pl 02.09.04, 13:02 Dla mnie małe autko. Byłam wszędzie i co? Najlepiej w Renówce, kapitalny sprzedawca w Oplu, ale otoczenie do bani, w Skodzie nie chcieli ze mną rozmawiać (wiadomo baba) a Was jak potraktowano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.09.04, 13:21 kup sobie toyote yaris, kapitalna obsluga i otoczenie,samochod ma niezla gwarancje spalanie malutkie i jest niezawodny.. jak to japonczyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kupić auto... ranking salonów IP: 217.17.35.* 02.09.04, 13:25 Najlepsza (wg mnie) obsługa jest w Toyocie u Romanowskiego. Ach, tylko te ceny, potem "Renówka", niezły też jest VW, choć trochę za mały jak na salon, Cortes DW (teraz Nissan) byłby, gdyby nie jedna natrętna..., podobnie w Skodzie a w "Peżocie" jak jesteś słabo ubrany to cię oleją. Innych nie znam. Można też wybrać się do innego miasta, albo, jak ktoś radził kupić auto 2 letnie. I tu jest problem, bo prawie nikt nie chce sprzedawać takie auto, chyba że musi, ale ostanio znajomy miał szczęście, kupił 2 letnią Toyotę Awensis aż w ...Olsztynie, ale twierdzi, że warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 23:44 Zawsze miło i profesjonalnie w Toyocie na Kieleckiej, w VW na Chorzowskiej, Olewają klientów na Dziale Serwisu u Praska Peugeota, chyba, że kupujesz nowy, to wtedy masz szansę na kawę, ale tę to dzisiaj nawet u wulkanizatora oferują Ci w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scala Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.udn.pl 03.09.04, 08:32 Nissan - bez zarzutów Toyota - bez zarzutów Opel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scala Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.udn.pl 03.09.04, 08:38 Nissan - bez zarzutów Toyota - fenomenalna obsługa Opel - (wiadomo remont) sprzedawcy sie "miotaja", nie daja zadnych upustów, dlugieee terminy oczekiwania na samochów Skoda - SALON DLA RUMUNÓW !!!!!! czekanie 30 mintut na obslugę, a jesli juz to arogancka STANOWCZO ODRADZAM CHCESZ KUPIC SKODE jedz do innego miasta VW - bez zarzutów Honda - bez zarzutów Ford - fenomenalna obsługa - zakupilismy FUSION niewygórowana cena, wywalczylicmy pare bonusów - wszystkie samochody z ofert dostepne od reki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kupić auto... ranking salonów IP: 217.17.35.* 03.09.04, 09:09 Opowiadała mi znajoma o czymś, co zaskoczyło ją tak, jak zima polskich drogowców. Gdy kupiła nowiutką Toyotę i już jeździła ponad tydzień, któregoś pięknego dnia zadzwonił do niej jeden gentelmen z salonu, przeprosił i zapytał się "jak się pani jeździ i czy jest pani(do dzisiaj) zadowolona z zakupu" Coś tak miłego nie spotkało ją od czasu Okrągłego Stołu, choć był to jej 4 zakup w radomskich salonach. Najczęsciej jest tak: zostawiasz forsę, bierzesz samochód i na tym koniec, nikt nie interesuje się ani losem klienta ani losem samochodu, no może do pierwszego płatnego przeglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 17:57 To wszystko to chwyty marketingowe, których musimy się uczyć. Jak widać niewiele kosztują, ale właściciele wychodzą na tym nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swistak Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:11 Zdecydowanie najlepszy salon - toyota! pelny profesjonalizm i fantastyczne podejscie do klienta. rewelacja. peugeot - ok. opel - tragedia, zenada, dno. Jako osobie zainteresowanej kupnem nowego auta poswiecono mi 5 minut. Wcisneli mi kartke z opcjami i tyle. zero prezentacji auta nie mowiac juz o jezdzie probnej. dla porownania w toyocie - 2,5 godz w tym dwie jazdy testowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Z. Re: Kupić auto... ranking salonów IP: *.udn.pl 09.09.04, 09:03 Dlaczego w Oplu jest tak głośno?? Odpowiedz Link Zgłoś