Gość: mąż lekarki Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.10.04, 10:18 "Chamscy lekarze"?- no pięknie napisane i bardzo mocno. Ale co byś cwaniaczku napisał o takim zdarzeniu. Do lekarza [lekarki] przychodzi pacjent z zapytaniem czy zostanie przyjęty. Na odpowiedz że niestety nie bo każdy lekarz ma ograniczone możliwości przyjmowania [chyba nie chciałbyś być czterdziestym pacjentem u zmęczonego juz lekarza] odpowiedz młodego człowieka do lekarki brzmiała dokładnie tak "żebyś zdechła". To jest prawdziwa kultura panująca wśród pacjentów. Takie zachowanie jest już "normą" i lekarze muszą się na nią uodparniać codziennie. Kiedy lekarz chce zjeść śniadanie pacjenci twierdzą że "oni też nie jedli" tylko zapominają że za chwilę po powrocie do domów będą jedli i że w przychodni są "dziś" a jutro ten problem to już nie będzie ich zmartwieniem a lekarz będzie nadal pracował bez śniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoda Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.flashnet.pl 14.10.04, 11:42 Potwierdzam wcześniejszy wpis kogoś o pediatrach w szpitalu na tochtermana, na czele z panią ordynator, jeśli wciąż jest ta sama co trzy lata temu. Kultura osobista i zachowanie tej pani nawet nie do opisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:41 Polecam uwadze panią dermatolog z przychodni na Lekarskiej. Dam sobie głowę uciąć, że ignorancją i chamstwem bije wszystkich kolegów po fachu na głowę, szczególny popis chamstwa daje, gdy ma do czynienia z młodzieżą i schorzeniami, z którymi nie umie sobie poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRKA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 14.10.04, 22:20 Do laryngologa jeździ się do Puław a do urologa do Kozienic. Broń Boże być operowanym na tych oddziałach w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lek. noworodki z Tochtermana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:26 a może kilka nazwisk, bo tak ogólnie, do jednego kotła to chyba nie wypada? Które to niby są takie złe lekarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trądzik Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.pl 19.05.05, 14:05 zawsze była arogandzka i pewna siebie myśli że może wszystko a kompetencji malutko. podaj cie namiar na dobrego i dermatologa prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydle Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 08:15 Tylko nie cwaniaczku. Cwaniaczkiem raczej ty jesteś bo dzięki swojej żonie- lekarz (nie wiem jaki, może znakomity i ludzki) nie masz takiego kontaktu z lekarzami jak normalni ludzie – leczenie po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klementynka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 10:51 A co powiesz, cwaniaczku, o lekarzach, którzy powinni przyjmować w przychodni od 8.00 do 13.00, tymczasem przychodzą koło wpół do dziesiątej, a o wpół do dwunastej już ich nie ma? I nie wciskaj kitu o czterdziestym pacjencie - dobrze jest, jeśli dziesięciu w tym czasie przyjmą. Nawiasem mówiąc, w prywatnych gabinetach, za 50 zł od wizyty, nie tylko czterdziestego, ale i czterdziestego drugiego chętnie zbadają. Co powiesz o sytuacji, kiedy przed gabinetem kłębi się kolejka CHORYCH ludzi, a pani doktórka w gabinecie radośnie gaworzy z jakąś gnidą z firmy farmaceutycznej? Tylko mi nie mów, że to pojedyncze przypadki i że genralizuję, bo to jest norma. Tak wygląda rzeczywistość publicznej służby zdrowia, o której Ty nie masz pojęcia, bo Cię żona leczy poza wszelkimi kolejkami i godzinami przyjęć (a jak nie ona, to jej koledzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannii Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 21:10 Przykro mi, że jest takie małe zaufanie do lekarzy w naszym mieście! jestem w związku z lekarzem wysokiej klasy z trzema spwcjalizacjami, z tytułem doktora w trakcie habilitacji. ktoś się zapyta: i co z tego? A to, że w naszym mieście ważniejszy jest jakiś niedouczony dyrektor do spraw technicznych , który ukończył technikum gastronomiczne niż wykwalifikowany lekarz. W tym mieście nie lubi się ludzi którym zależy na chorych oraz na mieście . Masa naszych znajomych wyjechała na zachód i my też zastanawiamy się nad opuszczeniem tego zadupia. Dyrektor z Tochtermana dąży do sprywatyzowania szpitala współpracując z lekarzami którzy są skorumpowani i tylko czekają na możliwość wykupienia sprzętu za bezcen. Szkoda że chcąc otrzymać fachową poradę musimy pokonywać aż 100 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannii Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 20:28 Och! Jak się obraził mężlek zagłodzonej lekarki! Połużcie się na nefrologii lub na dializach to doceniecie piękno i pokorę dr Wrzosek. Na tych oddziałach prym wodzi rudowłosa piękność, ktróra ma pojęcie jedynie o kokietowaniu facetów a nie o leczeniu. Kiedy leżałam w tym oddziale to dowiedziałam się o tym ,że ta baba wygryzła ordynatora tego oddziału, bo trzymała z byłymi UB-ekami, a dokładnie z vice- prezydentem Gajewskim. Wygryzła fachowca a sama doprowadziła ,że dziewczyna w wieku 25 lat straciła wzrok , ma niaeczynną trzustkę i nerki. Wrak Człowieka, a ona odsyła do Warzszawy, bo sama nie wie jak leczyć. Nic dziwnego, że wolimy się leczyć w Warszawie niż w tym mieście. Nie polecam terapii prowadzonej przez lek med. Jolante Buczyńską - Chyl, bo jest bardziej skorumpowana i bardziej bezczelna niż dr Wrzosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 10.06.05, 10:50 Wszedzie sa ludzie chamscy i bardzo mili nie tylko w placowkach sluzby zdrowia.Tylko jest tu ta roznica,ze czlowiek chory potrzebuje nie tylko pigulek ,ale moze nawet bardziej od nich odpowiedniego,ludzkiego traktowania przez lekarza.Tak lekarz tez jest czlowiekiem i ma prawo miec lepszy czy gorszy dzien,ale czy chory,ktory i tak juz cierpi musi wtedy byc inaczej traktowany?Sa jednak lekarze ktorzy nie tylko lecza farmakologicznie i narzekaja na zly system,potrafia stworzyc w czasie wizyty taki klimat,ze pacjent czuje ze tylko on jest tu najwazniejszy.Wiemy,ze wielu jest takich lekarzy,oni kochaja chorego rodaka i nie mysla o wyjazdach na zachod za mamona. Prosze mowmy o nich glosno,niech nie beda w cieniu.Do takich lekarzy nalezy napewno Krzysztof Jastrzebski ze spolki lekarskiej DEKAMED na osiedlu Michalow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Harb Ludzie i ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:33 Każdy człowiek trzeźwo patrzący na świat wie,że są ludzie i ludzie. Generalizowanie w każdym przypadku jest krzywdzace. Sam nie jestem lekarzem, ale to co robię również naznaczone jest wrzucaniem wszystkich do jednego worka. Myślę, że potrzeba trochę wyrozumiałości z każdej strony. Najczęściej ci co najbardziej krytykują widzą jedynie czubek własnego nosa. Zakładam, że gdyby taki ktoś został lekarzem, to dopiero pokazałby swoją wyższość. Ciekaw jestem jaki jest ten człowiek dla innych ludzi w tym co robi. Może jest ideałem, który pomoże, wysłucha i zrozumie każdego. Ludzie! Więcej samokrytycyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydle Re: Ludzie i ludzie IP: *.udn.pl 15.10.04, 08:06 Tylko jest jedna zasadnicza różnica oni są Bogami na Ziemi czyli decydują o naszym zdrowiu, a zarazem są nietykalni i bezkarni. Czy zna ktoś takiego lekarza, który przez swoją niewiedzę posłał człowieka pod ziemię i został za to ukarany, czy zabrano mu prawa do wykonywania zawodu ( nie ma kary – nie ma odpowiedzialności ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fa so la si do Re: Ludzie i ludzie IP: 217.17.35.* 15.10.04, 11:41 Były takie przypadki, ale ostatnie chyba w z lat 70 -tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 15.10.04, 12:30 A może teraz popiszecie o chamskich nauczycielach, urzędnikach, księżach, kierowcach autobusów, przechodniach na ulicy, młodzieży czyli o waszych dzieciach lub rodzeństwie? no śmiało do dzieła!!!! Dyskutanci od siedmiu boleści. Lekarze wam się nie podobają? Jazda do Warszawki tam wam złupią kieszenie i potulnie wrócicie do Radomia - "na Kasę Chorych" bo sie wam należy, bo wy płacicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemin do croix IDIOTA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 13:32 NIE ROZUMIEJACY ISTOTY PROBLEMU:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fa so la si do Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 15.10.04, 19:03 Jedna mała poprawka, mówisz że złupią kieszenie, a może warto zapłacić wyższą cenę być mieć pewność niekonowałstwa i spokojniejsze sumienie. Wizyta i znanego radomskiego doktora kosztuje w granicach 70-90zł. Za wizytę w Warszawie zapłacisz 20-30zł więcej (najczęściej wpłacasz pieniądze na koszt spółdzielni lub spółki i dostajesz RACHUNEK)tylko, że na radomskiej recepcie jest lek.med. X... a na warszawskiej prof.dr hab.lek. Y... I tu jest zasadnicza różnica. Zapraszam do Spółdzielni Profesorsko-Ordynatorskiej "Alfa" na Ordynackiej/Nowy Świat do Warszawy a przekonasz się sam(a). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 14:51 Sad uchylil areszt panu dr.SPECJALNOSC GINEKOLOG po dwoch miesiacach pobytu na Koziej Gorze.A za co siedzial za zachlannosc wyludzil z Funduszy podobno przeszlo 500 tys.zl.Zona zaplacila 50 tys.kaucji,drugi lekarz 70 i wymieniony tez 70 tys.zl.Nie mogli sie nachapac to teraz klopoty.Ciekawe czy w srodowisku zastosuja wobec dr.lekki ostracyzm,czy beda mu wspolczuc,ze dal sie zlapac.Ale chyba to drugie jak znam zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klementynka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 15:13 Ciekawe, skąd miały tyle pieniędzy te biedactwa harujące podobno za kilkaset złotych miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 16.10.04, 11:04 Osobiście nie znam żadnego biednego lekarza w Radomiu, wprost przeciwnie żyje się im bardzo dostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: służąca Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 05.02.05, 16:41 To ciekawe, co piszecie. Lekarze nie mogą się mylić, bo ich pomyłki mogą tragicznie zaważyć na ludzkich losach. Prawda. Cóż za wyjątkowa odpowiedzialność. Prawda. Ale muszą pracować popołudniami i w nocy, by móc związać koniec z końcem - mówię o tych uczciwych. Odpowiedzialna praca powinna być przecież wynagradzana inaczej niż np. telefonistki ( nic jej nie ujmując ). No właściwie jest inaczej wynagradzana - tylko że GORZEJ. Jako przedstawicielka SŁUŻBY zdrowia, chciałabym spełnić wymagania wielmożnych państwa. Bardzo proszę o informację : 1.ilu pacjentów dziennie powinnam przyjmować? 2.ile czasu poświęcać każdemu z nich? 3.ile powinnam za to zarabiać? 4.ile czasu dziennie poświęcać na dokształcanie ? I proszę o konkretne odpowiedzi. Strasznie jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:28 To zle ze sa zamożni. Nic nie przychodzi samo . Niejednokrotnie okupują to zawałem przed 40 i ciężką charuwą , której nie można pzrzyrównać do jakiejś nic nie znaczącej roboty w biurze zazwyczaj przy radyjku i z drożdzówką w łapie . Zaprzaszam wszystkich na taki dyżur nocny i póżniejszą robotę do 15 następnego dnia . Najlepiej przyjdzcie w weekendy . Te dyżury sa podwójnie płatne ze jakieś 100 złoty może sie wymęczy i jak ma sie to do waszego zdaje sie 39 godzinnego tygodnia pracy...Lekarze każdej specjalności ( z wyjątkiem tych którzy pracują w Kasie chorych) ciężko pracują by żyć na w miare godnym poziomie , nie kradną , że jeden weżmie nie znaczy , ze całe środowisko jest skorumpowane. Zresztą w całym dawaniu tych łapówek równiez pacjenci mają wiele nietaktu - skoro sami biorą w urzedach , firmach , w legalny lub pół legalny sposóbób przez korepetycje w szkolach również wychodzą z założenia , ze również , a może w szczegolności w szpitalu nic nie załatwi sie bez EKSTRA KASY.Jak uważają , że jest to tak nieprawidłowe , niech naprawę tej chorej sytuacji zaczną od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 22:38 apowiedzcie mi w jakiej specjalności nie ma czrnych owiec?Co do medycyny to mam zdanie ,że nikt nie patrzy na ogół,wszyscy patrzą na jednostki.Ajak jest z innymi dziedzinami?Niech ktoś zamówi majstra od rury-ile zapłaci nawet za fuszerkę?Nie dość,że przykład stosowny to też aktualny od ilu lat? W Polsce ,nie oszukujmy się,każdy bierze-bo każdemu brak.Może poddamy pod głosowanie kto za swoją pracę ma godziwe zarobkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 22:43 a tak dla porównania ,czy ktoś zastanowił się za co płaci i komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr n. med Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:36 A gdzie może w Radomiu mialbym sie wykształvic na prof. Ludzie z tytułami związani sa z Uczelniami Medycznymi , a takowej zdaje sie w Radomiu jeszcze nie ma i nigdy nie bedzie. Pracując w nich dostaja coś w zamian - tytuł , który niejednokrotnie , tytułem tylko pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 23:49 niestety nie tytuł świadczy o człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjljlk Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:45 "If you'll do what you'v done you'll win what you'v wone" jak nie rozumiecie Jezeli bedziecie robic to co robicie bedziecie mieli to co macie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olivka Dr Szatanek 16.10.04, 11:28 To mój ginekolog od paru ładnych lat.Nie zamieniłabym go na innego.Taktowny lekarz "starej daty" z solidna wiedzą,delikatny w badaniu i obyciu-nie gbur.Za wizytę bierze 50 zł,czyli cena znośna.Bardzo dobry specjalista,znany w Polsce.Mozna mu spokojnie zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Dr Szatanek IP: *.radom.pl 16.10.04, 23:00 Polecam również dr. Czekańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Dr Szatanek IP: *.radom.pilicka.pl 26.01.05, 03:48 z przykrością stwierdzam, że chyba nieco się zmienił. Od poczatku wrzesnia zaczęłam chodzic do niego i....... w grudniu zrezygnowałam, trafiłam do szpitala. Samo badanie histopatologiczne pobrane (w prywatnym gabinecie)w płytkiej narkozie kosztuje bagatela....370 zł, usunięcie nadżerki to wydatek kolejnych 450 zł. I tak się zawsze dziwnie składa, że ....... rzekomo nie da rady zrobić sie tego razem..... o tym dowiaduję sie lezac na fotelu, przygotowana do krótkiego zabiegu. To jest nieetyczne, niemoralne. Wizyty w gabinecie prywatnym, badania podstawowe również prywatnie. Na szczęście mam rozsądnego mężą i trzeźwo oceniającego rzeczywistość. Zabieg okazało się , że nalezy zrobic w szpitalu, leżałam tam 6 dni i dostawałam antybiotyki domięśniowo, a teraz wizyty mam w poradni przyszpitalnej i badania, opieke lekarską taką o jakiej marzyłam.Oczywiście, szpital nie radomski. Jestem rozczarowana lekarzami z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDRFVTGY [...] IP: *.udn.pl 17.10.04, 00:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 25.10.04, 18:33 Wreszcie ktoś się za niektórych łobuzów wziął. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynat79 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 26.10.04, 09:50 a ginekolog Ananicz jest dobrym lekarzem?moja siostra jest w ciązy i chodzi do niego prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:23 O Ananiczu pisali już na początku tego forum. Rzeczywiście jest biegłym w sądzie. Moje doświadczenia: nie mogę zrozumieć jego decyzji. Raz znajduje wiele dolegliwości i zaleca operecję, za parę miesięcy nic mi nie dolega - chociaż nie leczyłam się. Raczej nie polecam. Nowy lekarz potwierdził pierwszą diagnozę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alerg 10 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 09.01.05, 11:27 prosze zainteresowanych o zapoznanie sie z ponad 100 linkami w forum pt:"chamscy lekarze" a szczegolnie ...... zdrowia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
davidek1 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! 26.10.04, 12:00 dobrze robi twoja siostra, ze chodzi do niego, slyszalem ze to dobry lekarz, prowadzi ciaze mojej zony pozdrawiam martyno t :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:25 preczytaj poprzedni mój post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alerg 10 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 08.01.05, 16:12 napisano wiele, nic pacjetom to nie ulzy. moja rodzina z wielkim szacunkiem wyraza sie o lekarzach :panie vith i porada a panowie vith i szajowski.zycze wszystkim zdrowia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.01.05, 01:41 wszystkich, ktorzy krytykuja lekarzy zachecam do przeczytania chociaz pierwszych dwoch stron podrecznika medycznego!podziwiam lekarzy za piekny umysl.brak wyksztalcenia prowadzi do krytykowania.kim jest lekarz?dlaczego bledy lekarza sa niewybaczalne?przeciez to tez czlowiek. a swoja droga za wiedze trzeba placic....i niewiedze tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 01:26 Krytyka lekarzy na tym forum związana jest z zachowaniem tych którzy zapominają, że lekarzem się bywa a człowiekiem się jest. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:02 Świete słowa aniu , ja też zachecam do przejrzenia chociaż jednego podręcznika medycznego. Zapewniam , że zmienilibyście zdanie o lekarzach całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.130.udn.pl 21.05.05, 11:48 To przeczytaj np. jeden akapit z "Topologii" Engelkinga, czy "Analizy matematycznej" Rudina, jeśli masz w ten sposób nabrać szacunku do matematyków. Mówił mi jeden lekarz, że nabrał kompleksów, bo jak on rozmawia z kolegą lekarzem, to matematyk rozumie niemal wszystko, a jak rozmawia dwóch matematyków, to on, lekarz, rozumie tylko spójniki w zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.01.05, 13:39 Ja dodam do tej listy dobrych lekarzy, dr. Lańczyk- ginekolog. bardzo przyjemny, kompetenty, kulturalny. Prowadził moją ciażę i wszystko bylo ok. Dr. zapała - juzdoswiadczona lekarka, ja do niej chodzilam sie leczyc na Struga i teraz prywatnie chodze z dzieckiem. Ale jest kupa konowałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: służąca . Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 05.02.05, 16:52 To ciekawe, co piszecie. Lekarze nie mogą się mylić, bo ich pomyłki mogą tragicznie zaważyć na ludzkich losach. Prawda. Cóż za wyjątkowa odpowiedzialność. Prawda. Ale muszą pracować popołudniami i w nocy, by móc związać koniec z końcem - mówię o tych uczciwych. Odpowiedzialna praca powinna być przecież wynagradzana inaczej niż np. telefonistki ( nic jej nie ujmując ). No właściwie jest inaczej wynagradzana - tylko że GORZEJ. Jako przedstawicielka SŁUŻBY zdrowia, chciałabym spełnić wymagania wielmożnych państwa. Bardzo proszę o informację : 1.ilu pacjentów dziennie powinnam przyjmować? 2.ile czasu poświęcać każdemu z nich? 3.ile powinnam za to zarabiać? 4.ile czasu dziennie poświęcać na dokształcanie ? I proszę o konkretne odpowiedzi. Strasznie jestem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:27 Nie jestem lekarzem, ale w sytuacji kiedy mam dużo pracy i proszę szefa o dodatkową pare rąk - twierdzi, że zawsze mogę zmienić pracę, przekwalifikować się. Nikogo nie obchodzi mój czas pracy ani to, że dźwigam do domu tony dokumentów. Wszystko ma być zrobione na czas. > 3.ile powinnam za to zarabiać? > 4.ile czasu dziennie poświęcać na dokształcanie ? Wszyscy jesteśmy tak traktowani. Bez znaczenia jest kierunek ukończonych studiów. Marzy mi się krótki odpoczynek w domu po powrocie z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: służąca. Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 00:00 Nie piszę o traktowaniu przez szefa. Piszę o traktowaniu przez pacjentów. O ich wymaganiach, oczekiwaniach. I ciekawa jestem ile to dla nich jest warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:40 ale zawsze tak było, że prywatnie inaczej leczą a państwowo inaczej. Przykład pani ordynator kardiologii na Józefowie pani Wrzosek: miód-prywatnie, a w szpitalu jędza niesamowita, każdy pacjent na oddziale to potencjalna przeszkoda w Jej dniu pracy (na szpileczkach, w spódniczce 10cm długości, wiek ok. 60 lat, a na łóżkach pacjenci z chotym serduszkiem, ufff... A buźka Jej się nie zamyka od wrzasków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:45 Kardiolodzy radomscy , rzeczywiście do uczciwych zaliczyć sie nie mogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 23:52 a co gwarantuje uczciwość każdego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:58 Nic nie gwarantuje i pewnie ciebie nie wyleczy swoja uczciwoscią , ale trzeba ją docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostalgia Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:48 Wyjeżdzam za granicą będę traktowana odpowiednio przez pacjentów - szanowana za moją wiedzę i wykształcenie, a nie uważana za skorumpowane zło konieczne (jak to przedstawia większość uczestników tego - i nie tylko - forum). A jak będziecie skazani na leczenie przez "fachowców z Gabonu czy Górnej Wolty to zatęsknicie za mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.05, 16:57 Akurat o pogorszenie radomskiej służby zdrowia związane z masowymi wyjazdami dobrych specjalistów wcale się nie martwię. NIe słyszałem, by któregoś z naszych "fachowców" gdziekolwiek pożądano. Jeśli nawet któremuś się trafi - wyleją go po miesiącu. Nie napełnia mnie lękiem import lekarzy np zza Buga. Są tak samo, albo i lepiej wykształceni od naszych, a w Radomiu gorzej już być nie może. Oczywiście, jest powodem do niepokoju, że młodzi, niezdemoralizowani i dobrze przygotowani lekarze nie mogą sobie znaleźć pracy w kraju. Dzieje się tak m.in z powodu korupcji w środowisku, które dopuszcza do specjalizacji dzieci ordynatorów, które na studia bez poparcia nawet by się nie dostały, a dobrze rokujących młodych lekarzy skazuje na wegetację. Nostalgio! Krzyżyk na drogę, g..o do ręki! Nie łudź się, że ktoś po Tobie będzie płakał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannii Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 20:36 KIEDY BYŁAM PACJENTKĄ NEFROLOGII MODLIŁAM SIĘ O ŻEBY SZLAG TRAFIŁ MISS NEFROLOGII I DIALIZ lek med J. CHYL. TAK PARSZYWEJ BABY DAWNO NIE TRAFIŁAM. NIE WSPOMINAJĄC O JEJ CIĄGŁYCH INTRYGACH I BRAKU WIEDZY, ZDECYDOWANIA I KOMPETENCJI. NAJPROŚCIEJ WYSŁAĆ DO WARSZAWY I MIEĆ PROBLEM Z GŁOWY. KTO TEJ KOBIECIE DAŁ II STOPIEŃ SOPECJALIZACJI. PRZECIEŻ ONA NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA O LECZENIU, NI MÓWIĄC O PRZYJAZNYM PODEJŚCIU DO PACJENTA. OD 10 LAT MAMA CHORE NERKI, ALE W TYM MOMENCIE WYJEŻDŻAM LECZYĆ SIĘ DO WARSZAWY. W RADOMIU TYLKO BIORĄ PIENIĄDZE NIC POZA TU. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose 13.05.06, 23:00 Mam dobre zdanie o dr.T.Wasowiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:41 Mnie też nie chodzi o traktowanie przez szefa lecz o wykonywanie obowiązków. Przyjęłam je na siebie i mam się wywiązać. To dotyczy wszystkich zawodów. Tak się składa, że jestem również pacjentką i wierz mi mam wiele przykrych doświadczeń. Nie uogólniam. Można spotkać naprawdę dobrych lekarzy, którzy nie zapominają, że lekarzem się bywa a człowiekiem sie jest. I tym wielkie dzięki za to, że są. Spróbujcie również zrozumieć pacjentów, którzy bywaja źle traktowani. - przyjeżdżasz z odległej o 20km miejscowosci o godz. np. 3 w nocy w kolejkę, - ktoś Cię przywozi, bo nie ma autobusu (trzeba zapłacić), - stoisz na zimnie do otwarcia (w szpitalu można sie schronić), - szczęscie, że nie zabrakło numerków, - lekarz spóźnia się, - jest to kolejny specjalista, bo poprzedni odmówił np. wykonania badań a leki, które przepisywał (bardzo drogie) nie pomagają, - siedzisz godzinami w poczekalni, - jest świadkiem jak przyjmowani są pacjenci poza kolejką, - przerwa na śniadanie (ukradkiem zjadasz przyniesioną ze sobą kanapkę), - kilkakrotnie do gabinetuwchodzą przedstawiciele firm farmaceutycznych (ich nie obowiązuje żadna kolejka) - przerwa na kawę (czujesz w całej przychodni jej zapach), - wreszcie wchodzisz do gabinetu, - "obrażona" mina zmęczonego lekarza, - nowe leki bez badań, które pozwoliłyby właściwie zdiagnozować, - stare trzeba wyrzucić, chociaż kosztowały nie mało, - nie masz pewności czy nowe też za kilka dni nie wylądują w koszu, - od dłuższego czasu czujesz się coraz gorzej, - masz pustkę w kieszeni, - przez całe życie płaciłaś składki, - uśmiechasz się, jesteś zadowolona. Jutro do innego lekarza (masz kilka schorzeń). Jeśli pracujesz - kolejny dzień urlopu wypoczynkowego. My pacjenci też jesteśmy tylko ludźmi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-Radomianka O ginekologach IP: 193.111.144.* 08.02.05, 00:42 Mieszkam tu czasowo.Na szczęście już niedługo. Leczyłam się u ginekologów: D.Lańczyka i P.Jóźwiaka- obu nie polecam. Jóźwiak przepisał mi b. silne leki gdy byłam w I trymestrze ciąży, okazało się że nie potrzebnie.Powtórzyłam badania na podstawie których dostałam lek , wyniki były w normie. "Doktor" rozzłościł się, że powtórzyłam badania. Zalecił bym i tak przyjmowała lek. Zmieniłam lekarza. W zeszłym miesiącu byłam przesłuchiwana w sprawie nadużyć EWAMEDU, dowiedziałam się, że dr wyłudził trochę pieniędzy na moje nazwisko z NFZ, podczas gdy ja za badania musiałam płacić. Z Lańczykiem różnie bywało,potrafił ponad 10 minut rozmawiać przez telefon z kolegą o wspólnym wyjeżdzie podczas mojej wizyty. Miałam przedwczesne skurcze w 6-mcu - zalecił ograniczenie chodzenia, nic więcej. Wypisał lek hormonalny właściwie nie wiem na jaką dolegliwość (jak się później dowiedziałam moim 3 koleżankom też go wypisał). Często traktował mnie z góry, wyśmiewał moje pytania dotyczące ciąży i nie odpowiadał na nie.Płaciłam za badania,które powinny być refundowane. Czasem jednak miał dobry humor i nie było tak źle. Będąc w rodzinnych stronach odwiedziłam NORMALNEGO lekarza.Potwierdził przedwczesną silną aktywność skurczową macicy -poprzez KTG - i przepisał leki. Oprócz przedwczesnych skurczów odkrył poważniejsze powikłania. Trafiłam do szpitala. Po powrocie do Radomia miałam powtórzyć badania, by sprawdzić czy leczenie zostało pozytywnie zakończone jednak Dr Lańczyk nie widział takiej potrzeby. Pod koniec ciąży UCIEKŁAM z Radomia, by urodzić z dala od Radomskich lekarzy. Obecnie potrzebuję wizyty u lekarza ginekologa, zwlekam z nią od ponad miesiąca. Jeśli ktoś zna naprawdę dobrego ginekologa w Radomiu, proszę o nazwisko. Nie chcę znów trafić tak kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: O ginekologach IP: *.wss.com.pl 08.02.05, 01:00 -0pewnie masz rację pisząc o tutejszych ginekologach,ale czy Twoje znajome skąd by nie były nie piszą tego samego o tych którzy je prowadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-Radomianka Re: O ginekologach IP: 193.111.144.* 08.02.05, 01:31 Oby nikt nie miał powodów pisać źle o lekarzach. Dziękuję Bogu za urodzenie zdrowego dziecka. Gdyby córka urodziła się zbyt wcześnie lub gdyby leki przyjmowane przeze mnie na początku ciąży jej zaszkodziły, moim zdaniem winni byliby lekarze. Ale czy oni poczuliby się za to odpowiedzialni? Nie sądzę... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: O ginekologach IP: *.udn.pl 08.02.05, 18:13 Czy za zaświadczenia lekarskie w przychodni przyszpitalnej finansowanej z NFOZ opłata jest zgodna z prawem, zwłaszcza 20 zł za jedno. Kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: O ginekologach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:45 Zapraszam na forum "Józefów - chore pomysły" z 27.01.2005r. Czy ktoś zajmie się tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: O ginekologach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.09.05, 16:07 polecam dr Szatanka tego starszego przyjmuje na ul. Vietha 86 telefon: 333-28- 80, lub i na Żeromskiego 64 telefon: 364-22-66..... Sama jestem obecnie w ciazy i zrezygnowalam z lekarza w Wawrszawie by prowadzil moja ciaze wlasnie on..... pozdrawiam i prosze o recenzje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marco1988 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! 16.02.05, 01:55 a czemu tak trudno wyrwac karty z przychodni. troche winy jest po stronie pacjentow- chca szybkich rezoltatow, zmieniaja lekarzy jak rekawiczki, a kazdy daje inny lek, mieszajac leki sami sie wprowadzacie w chorobe nie mowiac im co wczesniej dostawaliscie. idioci nie pacjenci, niektore ciotki plotki laza do lekaza tylko zeby sobie poplotkowac "o jak to boli oj oj" bo za darmo. Nic nie wiecie o medycynie a sie madrujecie jak magistry. zygac sie czasem chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Ksiezniczka Maria Powrożnik z michałowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:04 O zgrozo! niech ktos te panne zacheci do solidnej pracy bo jak na razie pani doktor robi wielka laske, ze przyjmuje pacjentow....brrr jaka ona niemila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 10:54 nie tak ostro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 12:58 a to checa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.03.05, 21:03 Do niechlubnego pocztu dołączyłbym chirurga Wrzoska. Nigdy w życiu nie zdarzyło mi się potraktować kogokolwiek, tak jak on mnie. Ten pan nie zna podstawowych zasad dobrego wychowania. Prowincjonalny lekarzyna stawiający się w pozycji bóstwa, traktujący pacjenta, jak kawał mięsa. Z całego niemiłego z nim spotkania pamiętam, że brakowało mi tylko jednego: "czego?!!!!!" na wejściu. Bo wtedy byłby komplet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.183.udn.pl 06.10.05, 21:46 No i się doigrał... Jednak nie jest bóstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.pl 20.05.05, 21:40 Radomscy lekarze są niedouczeni, tylko na papierze mają kwalifikacje więc nie ma co sie dziwić, że boją sie pacjentów aby nie zapytali ich o coś czego nie wiedzą. Ich kompetencje to 00000000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.arcor-ip.de 23.05.05, 14:28 a spróbujcie coś załatwić na 1905 roku (miejsce jak za wczesnego gomułki a "lekarzom" brakuje ortalionów i beretów z antenkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 25.05.05, 10:54 Ja tez bylem uprzedzony do doktor , bo ludzie gadali ,okazalo sie ze jest wsanialym fachowcem i8 nawet ja polubilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 10.06.05, 11:14 Mowcie glosno nie tylko o tych zlych,alei o tych najlepszych dla nas chorych.Pamietajmy oni sa skromni i cisi niech i inni onich sie dowiedza. Dotakich lekarzy oddanych dla pacjenta nalezy napewno Krzysztof Jastrzebski ze spolki DEKAMED na Michalowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydle Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 10.06.05, 17:00 Zgadzam się. Też dużo słyszałem dobrych słów na jego temat. Także POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daissy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 01:55 Ja szczerze polecam moja pania ginekolog, do ktorej chodze od zawsze, czyli jakies 10 lat, dr Hejnar-Gregorek. Zna sie na fachu a przy tym jest przemila osoba. Oby takich osob wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekora Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 13.06.05, 11:24 I jeszcze sie nie wyleczylas,zycze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotwil Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 00:34 Ciekaw jestem czy w Radomiu miały miejsce przypadki dobijania pacjentów dla jego skórki jak w Łodzi. Bo nie wierzę w to żeby takie żeczy działy sie tylko tam. Ciekaw też jestem innych drastycznych zachowań lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 21.06.05, 08:42 ale jestes plotkarz zajmij sie czytaniem ksiazek albo zabawa z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 05.09.05, 13:05 A ja , mimo ,że mieszkam na Południu jeżdżę z dwójką dzieci do przychodni na ul Staszica. Zarówno pielęgniarki ( p. Zosia Matracka ) , jak i lekarze ( Marzena MAKSYM , Barbara Skowrońska- pediatrzy oraz lek. internista Orczykowska)są bardzo sympatyczni i przyjażnie nastawieni do pacjenta , a co najważniejsze - kompetentni! Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się , abym nie została przyjęta , a nieraz wymaga tego sytuacja , że jadę bez zapisu. Nie wymieniłam pozostałych pielęgniarek i lekarzy , bo nie znam nazwisk , ale proszę mi wierzyć , że personel tej placówki jest przeciwieństwem opinii o radomskiej służbie zdrowia.Mam stały kontakt z tą przychodnią od kilku lat i polecam wszystkim pacjentom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 08.09.05, 22:31 Właśnie w dniu dzisiejszym byłam z dzieckiem w Poradni Chirurgii Dziecięcej na Józefowie i ogromne rozczarowanie odnośnie naszych radomskich lekarzy! ( a myślałam ,że będzie tak sympatycznie jak w przychodni na Staszica , którą ostatnio opisywałam ) Otóż p. dr Wiśniewska powitała mnie jak jakiegoś intruza , który zakłócił jej błogi spokój .Niesympatyczne , wstrętne babsko , a do tego niekompetentne!( przepisała maść , którą mogę kupić bez recepty , a dziecko ma nogę jak banię i nie może stąpać) Jutro idę do innego lekarza - mam nadzieję , że będzie przeciwnością pani doktor , którą miałam nieprzyjemność spotkać dzisiaj. Pozdrawiam personel Przychodni Śródmieście przy ul Staszica- tak powinna wyglądać nasza służba zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdetka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: 193.111.144.* 09.09.05, 11:43 skąd wiesz, ze niekompetentna?...bo zapiasła maść bez recepty? Czy byłabyś zadowolona gdyby zapisała na receptę maść za 50 zł?. A idź do innego lekarza,ale bez dziecka..niech sobie biedactwo poleży. na stłuczenie nogi i tak nic innego nie przepisze niż okłady i spoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 09.09.05, 15:24 A skąd wiesz że to stłuczenie? Byłabym zadowolona , gdyby zaleciła prześwietlenie nogi , bo po tygodniu leżenia i okładów noga jest coraz bardziej spuchnięta( nie uważasz , że powinno być odwrotnie?) A jeśli chodzi o cenę , to w takiej sytuacji nie odgrywa żadnej roli , bo najważniejsze jest zdrowie mojego dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B do zadowolonej Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 10.09.05, 02:43 Chyba pracujesz na Staszica i robisz bezpłatną reklamę swojej przychodni, bo nie mogę uwierzyć w to co napisałaś: jaka to przyjemna jest dr Maksym czy pielęgniarki.Kupa śmiechu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 10.09.05, 12:28 Nie pracuję nigdzie i moja styczność ze służbą zdrowia ogranicza się wyłącznie do wizyt lekarskich (niezbyt często ).Piszę w superlatywach o przychodni na Staszica , nie dla reklamy . Mój kontakt z tą placówką trwa od wielu lat i wszystko jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 10.09.05, 13:31 I jeszcze dodam - dr Maksym jest bardzo sympatyczna , a co najważniejsze , kompetentna , rzeczowa( dziecko jest alergikiem i leczę je u niej).Pielęgniarki przesympatyczne- wszystkie! Przychodnia po remoncie - czysto , przyjemnie, więc czego jeszcze można chcieć? Pozdrawiam personel i pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 09:50 no ja zawdzięczam życie radomskim lekarzom.Co prawda było to dawno temu ale szybciutko rozpoznali co mi dolega i w 10min od diagnozy już smacznie spałem na stole operacyjnym pod uważnym okiem jakiegoś chirurga(nie pamiętam jego nazwiska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 09.09.05, 19:54 Szatanek -nie. Michalak -ok.podjął słuszną decyzję,dzięki niej mam zdrowe dziecko.DZIęKÓJĘ.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.09.05, 22:09 mozesz cos wiecej napisac na ten temat? bo sama chodze do szatanka i az sie wystraszylam bo jestem w ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi szpital IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.02.06, 14:31 A w którym szpitalu pracuje doktor Szatanek, na Tochtermana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka radomscy lekarze ;(((((( IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.03.06, 21:27 NIE POLECAM lekarzy dermatologów z przychodnii MSW na Orląt Lwowskich, miałam znamię na twarzy, poszłam do pani dermatolog, która zamiast wziąć się za to skierowała mnie na prywatną wizytę do swojej koleżanki i stwierdziła że nic więcej nie może, pojechałam do Warszawy, tam zrobiono mi dermatoskopię i w tym samym dniu skierowano do chirurga, po południu byłam po zabiegu, oczywiście za to wszystko musiałam zapłacić, ale w Radomiu też musiałabym wziąć wizytę prywatną jak się dowiedziałam od warszawskich lekarzy znamię z czasem mogło z przejść w czerniaka jakbym zwlekała i zdała się na wiedzę lekarzy radomskich to :(((( kiepsko byłoby ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re:lekarz alergolog IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 12:49 jak już piszecie o lekarzach, to proszę powiedzcie do jakiego alergologa iść z dzieckiem, ale dobrego, do tej pory leczyła synka pani pediatra i wszystko było ok zresztą bardzo dobry lekarz dr Jońska nie raz wyciągała mi dzieci z poważnych opresji, jednak niestety nie ma specjalizacji z alergologii a szkoda i muszę udać się do alegologa niestety nie mam pojęcia do kogo. Ale Panią doktor szczerze bardzo polecam, jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem rodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:lekarz alergolog IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 18:43 moja rodzinka leczyła sie u Kwaśniewskiego.byli zadowoleni. ale nie wiem jak jest z dziećmi, ale skoro leczy dorosłych to dzieci chyba też. wizyty oczywiście prywatne na uliczce odchodzącej od targu na Śląskiej (bliżej od Fenixa) i dochodzącej do Kwiatkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
darek_liryk strajk 08.05.06, 23:10 Ja rozumiem,że każdy chce więcej zarabiać niż sąsiad i mieć lepszego dżipa, ale przeraża mnie to co robią lekarze. Składali kiedyś przysięgę Hipokratesa. To podobno jest powołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
esterka6 Re: strajk 09.05.06, 00:05 ksiadz to tez podobno powolanie,a jakos za chrzest,slub czy pogrzeb kaze placic i to slono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr nienażarci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:35 Zawsze im mało, nie pozwólmy na podwyżki, bojkotujmy. INNTM TEZ SIE NALEZY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigyy Re: strajk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.06, 23:21 W Mediconie nagminna sprawa. P.okulistka Krupa zawsze spóżnia się do pracy średnio godzinę. Będąc pierwszą pacjentką zapisaną trzy miesiące wccześniej, cudownym sposobem jestem (w najlepszym przypadku) czwarta.Na moje pytanie "dlaczego" tak się dzieje pada odpowiedz wymijająca. Na pytanie grzeczne:dlaczego Pani spóżniła się do pracy? pada odpowiedz w stylu, że córka na nartach miała wypadek. Pytam się wiec - czy córka miewa regularnie co trzy miesiące wypadki na nartach?...Efekt jest taki: P. okulistka przyjmuje dalej i spóżnia się po staremu a ja chodzę do innego okulisty.Ale nie o to przecież chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigyy Re: strajk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.06, 23:31 c.d. Ciekawi mnie dlaczego Dyrekcja pozwala na takie traktowanie pacjentów w Mediconie? Wiedzą o spóżnialstwie lekarzy, nic z tym nie robią. Dlaczego? Spóżnialstwo lekarzy to nie jest Chciałabym, żeby wypowiedział się na ten temat ktoś z personelu i pacjenci.Spóżnialstwo lekarzy panuje również na ul.Tochtermana w specjalistycznych przychodniach.To plaga! Najgorsze jest przyzwolenie szefów instytucji, które tolerują spóżnialstwo lekarzy.Zapraszam do dyskusji na ten temat. Podwyżki - owszem, ale tylko dla tych, którzy szanują pacjentów i są kompetentni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigyy Re: strajk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.05.06, 13:58 Do dr - jeśli jest tak, jak piszesz to chwała Ci za to! Tak trzymaj. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: strajk IP: *.12.radom.pilicka.pl 16.05.06, 13:52 Jeśli chodzi o spóźnianie sie lekarzy w poradniach specjalistycznych przy szpitallach, to nie jest to tak jak sadzicie. W 90 % ci lekarze sa na etatach oddzaiłów szpitalnych. Taki lekarz przychodzi do pracy na godz. 7.30 lub 8.00 ( zależy jaki ma plan pracy) i najpierw pracuje na oddziale. Dopiero jak tam wszystko zrobi, schodzi do prawcy w poradni. Przyczyna spóźnień nie leży w lenistwie lekarzy lub lekceważeniu pacjentów. Na oddziale szpitalnym jest dużo pracy, a chyba nikt niw wyobraża sobie, że lekarz wychodzi z oddziału o godz. 12.00 do poradni, zostawiając pacjentów oddzialowych nie załatwionych ( badania, konsultacjie, obserwacje itp...). Między innymi to jest przyczyną strajków lekarzy. Aha, rzeczywiście nie dotyczy to prywatnych spółek medycznych Medicon, Polmed i in. A co do dr. Krupy, to rzeczywiście ona całe życie się spóźnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kama023 Re: strajk 18.05.06, 18:49 Powolanie to powinien miec ksiadz,a przysiegi Hipokratesa nikt juz od lat nie sklada.Nie jestes koles na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:24 Ostrzegam: dr Stefański okulista (diagnoza:50 zł i przyjdź raz jeszcze, mnnie przyjął na państwowym wikcie z papierochem w dłoni i skierował na "dokładne" badanie do siebie, szuja), dr Pasierbińska okulistak (diagnoza: operacja, zespół Downa w oku (!), miła i kulturalna ale się nie leczcie u niej z czegokolwiek więcej niż dobór szkieł), dr Jeżak internistka z Zamłynia (jej terapie zbliżą Cię do Pana Boga szybciej, niż myślisz, Boże uchowaj pacjentów/tki z nadciśnieniem!!!). Polecam natomiast dra Nitkę z Żaka (super gośc, pisze generyki i najważniejsze-leczy). Przyczyną patologii, ze nie można matoła i konowała wywalić ze środowiska, jest środowisko, które nastawiło się konsumpcyjnie do życia. Przysięgę Hipokratesa składa tylko część (niewielka) studentów. W Radomiu pokutujt "medycyna rodzinna", kiedy mamusia albo tatus lekarz ciągną pociechy na studia medyczne. Ludzie, pamiętam z mojego liceum, z rodzin lekarskich oczywiście poszły pociechy na lekarzy, po korepetycjach i strasznych kursach-TO BYLI LUDZIE PRZECIĘTNI ALBO MNIEJ NIŻ PRZECIĘTNI i to mnie najbardziej przeraza-w Radomiu będą wkrótce leczyli. Radomscy lekarze kierują do swoich "kolegów" matołków do innych miast, w których kończyli studia, to też moim zdaniem zagrożenie-dla nas Lublin, Wawa nie są juz wystarczająca rekomendacją. Proszę uważajcie. Pamiętacie, jaki był krzyk, jak do Polski przyjechali fantastyczni Rosjanie okulisci do kliniki Korwvita (pisownia-?).Nasze matołki boją się napływu lepiej kwalifikowanej siły roboczej. Zalecam prywatne kasy chorych na zasadzie konkurencji i wolny rynek oraz możliwość osądzenia lekarza w procesie cywilnym i niezależnej komisji do oceny błędów lekarskich (takie FBI) zebu\y wyczyścici to środowisko z mętów, skoro sami nie chcą.Może przywrócimy szacunek temu wspaniałemu zawodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kama023 Re: !!! 18.05.06, 18:56 Ja znam cala mase porzadnych lekarzy,ale jakos o nich tu nie slychac.A wiecie dlaczego?Bo sa naprawde porzadni.I nikt o nich zlego slowa nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Pochwalony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:54 No właśnie! Pochwalmy dobrych i uprzejmych! 1.Wróblewski (ginekolog) 2.Babyn (pediatra) Odpowiedz Link Zgłoś