Dodaj do ulubionych

CHAMSCY LEKARZE !!!

• Gość: mąż lekarki Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.10.04, 10:18
      "Chamscy lekarze"?- no pięknie napisane i bardzo mocno. Ale co byś cwaniaczku
      napisał o takim zdarzeniu. Do lekarza [lekarki] przychodzi pacjent z zapytaniem
      czy zostanie przyjęty. Na odpowiedz że niestety nie bo każdy lekarz ma
      ograniczone możliwości przyjmowania [chyba nie chciałbyś być czterdziestym
      pacjentem u zmęczonego juz lekarza] odpowiedz młodego człowieka do lekarki
      brzmiała dokładnie tak "żebyś zdechła". To jest prawdziwa kultura panująca
      wśród pacjentów. Takie zachowanie jest już "normą" i lekarze muszą się na nią
      uodparniać codziennie. Kiedy lekarz chce zjeść śniadanie pacjenci twierdzą
      że "oni też nie jedli" tylko zapominają że za chwilę po powrocie do domów będą
      jedli i że w przychodni są "dziś" a jutro ten problem to już nie będzie ich
      zmartwieniem a lekarz będzie nadal pracował bez śniadania.
      • Gość: yoda Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.flashnet.pl 14.10.04, 11:42
        Potwierdzam wcześniejszy wpis kogoś o pediatrach w szpitalu na tochtermana, na
        czele z panią ordynator, jeśli wciąż jest ta sama co trzy lata temu. Kultura
        osobista i zachowanie tej pani nawet nie do opisania.
        • Gość: Nowa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:41
          Polecam uwadze panią dermatolog z przychodni na Lekarskiej. Dam sobie głowę
          uciąć, że ignorancją i chamstwem bije wszystkich kolegów po fachu na głowę,
          szczególny popis chamstwa daje, gdy ma do czynienia z młodzieżą i schorzeniami,
          z którymi nie umie sobie poradzić
          • Gość: IRKA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 14.10.04, 22:20
            Do laryngologa jeździ się do Puław a do urologa do Kozienic. Broń Boże być
            operowanym na tych oddziałach w Radomiu.
        • Gość: ana Re: lek. noworodki z Tochtermana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:26
          a może kilka nazwisk, bo tak ogólnie, do jednego kotła to chyba nie wypada?
          Które to niby są takie złe lekarki?
        • Gość: trądzik Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.pl 19.05.05, 14:05
          zawsze była arogandzka i pewna siebie myśli że może wszystko a kompetencji
          malutko. podaj cie namiar na dobrego i dermatologa prosze
      • Gość: bydle Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 08:15
        Tylko nie cwaniaczku. Cwaniaczkiem raczej ty jesteś bo dzięki swojej żonie-
        lekarz (nie wiem jaki, może znakomity i ludzki) nie masz takiego kontaktu z
        lekarzami jak normalni ludzie – leczenie po znajomości.
      • Gość: Klementynka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 10:51
        A co powiesz, cwaniaczku, o lekarzach, którzy powinni przyjmować w przychodni
        od 8.00 do 13.00, tymczasem przychodzą koło wpół do dziesiątej, a o wpół do
        dwunastej już ich nie ma? I nie wciskaj kitu o czterdziestym pacjencie - dobrze
        jest, jeśli dziesięciu w tym czasie przyjmą. Nawiasem mówiąc, w prywatnych
        gabinetach, za 50 zł od wizyty, nie tylko czterdziestego, ale i czterdziestego
        drugiego chętnie zbadają. Co powiesz o sytuacji, kiedy przed gabinetem kłębi
        się kolejka CHORYCH ludzi, a pani doktórka w gabinecie radośnie gaworzy z jakąś
        gnidą z firmy farmaceutycznej? Tylko mi nie mów, że to pojedyncze przypadki i
        że genralizuję, bo to jest norma. Tak wygląda rzeczywistość publicznej służby
        zdrowia, o której Ty nie masz pojęcia, bo Cię żona leczy poza wszelkimi
        kolejkami i godzinami przyjęć (a jak nie ona, to jej koledzy).
      • Gość: aannii Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 21:10
        Przykro mi, że jest takie małe zaufanie do lekarzy w naszym mieście! jestem w
        związku z lekarzem wysokiej klasy z trzema spwcjalizacjami, z tytułem doktora
        w trakcie habilitacji. ktoś się zapyta: i co z tego? A to, że w naszym mieście
        ważniejszy jest jakiś niedouczony dyrektor do spraw technicznych , który
        ukończył technikum gastronomiczne niż wykwalifikowany lekarz. W tym mieście nie
        lubi się ludzi którym zależy na chorych oraz na mieście . Masa naszych
        znajomych wyjechała na zachód i my też zastanawiamy się nad opuszczeniem tego
        zadupia. Dyrektor z Tochtermana dąży do sprywatyzowania szpitala współpracując
        z lekarzami którzy są skorumpowani i tylko czekają na możliwość wykupienia
        sprzętu za bezcen. Szkoda że chcąc otrzymać fachową poradę musimy pokonywać aż
        100 km.
      • Gość: aannii Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 20:28
        Och! Jak się obraził mężlek zagłodzonej lekarki! Połużcie się na nefrologii
        lub na dializach to doceniecie piękno i pokorę dr Wrzosek. Na tych oddziałach
        prym wodzi rudowłosa piękność, ktróra ma pojęcie jedynie o kokietowaniu facetów
        a nie o leczeniu. Kiedy leżałam w tym oddziale to dowiedziałam się o tym ,że ta
        baba wygryzła ordynatora tego oddziału, bo trzymała z byłymi UB-ekami, a
        dokładnie z vice- prezydentem Gajewskim. Wygryzła fachowca a sama
        doprowadziła ,że dziewczyna w wieku 25 lat straciła wzrok , ma niaeczynną
        trzustkę i nerki. Wrak Człowieka, a ona odsyła do Warzszawy, bo sama nie wie
        jak leczyć. Nic dziwnego, że wolimy się leczyć w Warszawie niż w tym mieście.
        Nie polecam terapii prowadzonej przez lek med. Jolante Buczyńską - Chyl, bo
        jest bardziej skorumpowana i bardziej bezczelna niż dr Wrzosek.
      • Gość: obiektywny Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 10.06.05, 10:50
        Wszedzie sa ludzie chamscy i bardzo mili nie tylko w placowkach sluzby
        zdrowia.Tylko jest tu ta roznica,ze czlowiek chory potrzebuje nie tylko
        pigulek ,ale moze nawet bardziej od nich odpowiedniego,ludzkiego traktowania
        przez lekarza.Tak lekarz tez jest czlowiekiem i ma prawo miec lepszy czy gorszy
        dzien,ale czy chory,ktory i tak juz cierpi musi wtedy byc inaczej traktowany?Sa
        jednak lekarze ktorzy nie tylko lecza farmakologicznie i narzekaja na zly
        system,potrafia stworzyc w czasie wizyty taki klimat,ze pacjent czuje ze tylko
        on jest tu najwazniejszy.Wiemy,ze wielu jest takich lekarzy,oni kochaja chorego
        rodaka i nie mysla o wyjazdach na zachod za mamona. Prosze mowmy o nich
        glosno,niech nie beda w cieniu.Do takich lekarzy nalezy napewno Krzysztof
        Jastrzebski ze spolki lekarskiej DEKAMED na osiedlu Michalow.
    • Gość: de Harb Ludzie i ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:33
      Każdy człowiek trzeźwo patrzący na świat wie,że są ludzie i ludzie.
      Generalizowanie w każdym przypadku jest krzywdzace. Sam nie jestem lekarzem,
      ale to co robię również naznaczone jest wrzucaniem wszystkich do jednego worka.
      Myślę, że potrzeba trochę wyrozumiałości z każdej strony. Najczęściej ci co
      najbardziej krytykują widzą jedynie czubek własnego nosa. Zakładam, że gdyby
      taki ktoś został lekarzem, to dopiero pokazałby swoją wyższość. Ciekaw jestem
      jaki jest ten człowiek dla innych ludzi w tym co robi. Może jest ideałem, który
      pomoże, wysłucha i zrozumie każdego. Ludzie! Więcej samokrytycyzmu!
      • Gość: bydle Re: Ludzie i ludzie IP: *.udn.pl 15.10.04, 08:06
        Tylko jest jedna zasadnicza różnica oni są Bogami na Ziemi czyli decydują o
        naszym zdrowiu, a zarazem są nietykalni i bezkarni. Czy zna ktoś takiego
        lekarza, który przez swoją niewiedzę posłał człowieka pod ziemię i został za to
        ukarany, czy zabrano mu prawa do wykonywania zawodu ( nie ma kary – nie ma
        odpowiedzialności ).
        • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Ludzie i ludzie IP: 217.17.35.* 15.10.04, 11:41
          Były takie przypadki, ale ostatnie chyba w z lat 70 -tych.
    • Gość: oka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 15.10.04, 12:30
      A może teraz popiszecie o chamskich nauczycielach, urzędnikach, księżach,
      kierowcach autobusów, przechodniach na ulicy, młodzieży czyli o waszych
      dzieciach lub rodzeństwie? no śmiało do dzieła!!!! Dyskutanci od siedmiu
      boleści. Lekarze wam się nie podobają? Jazda do Warszawki tam wam złupią
      kieszenie i potulnie wrócicie do Radomia - "na Kasę Chorych" bo sie wam należy,
      bo wy płacicie!
      • Gość: chemin do croix IDIOTA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 13:32
        NIE ROZUMIEJACY ISTOTY PROBLEMU:|
      • Gość: Jaś Fa so la si do Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 15.10.04, 19:03
        Jedna mała poprawka, mówisz że złupią kieszenie, a może warto zapłacić wyższą
        cenę być mieć pewność niekonowałstwa i spokojniejsze sumienie. Wizyta i znanego
        radomskiego doktora kosztuje w granicach 70-90zł. Za wizytę w Warszawie
        zapłacisz 20-30zł więcej (najczęściej wpłacasz pieniądze na koszt spółdzielni
        lub spółki i dostajesz RACHUNEK)tylko, że na radomskiej recepcie jest lek.med.
        X... a na warszawskiej prof.dr hab.lek. Y... I tu jest zasadnicza różnica.
        Zapraszam do Spółdzielni Profesorsko-Ordynatorskiej "Alfa" na Ordynackiej/Nowy
        Świat do Warszawy a przekonasz się sam(a). Pozdr.
    • Gość: Adwokat Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 14:51
      Sad uchylil areszt panu dr.SPECJALNOSC GINEKOLOG po dwoch miesiacach pobytu na
      Koziej Gorze.A za co siedzial za zachlannosc wyludzil z Funduszy podobno
      przeszlo 500 tys.zl.Zona zaplacila 50 tys.kaucji,drugi lekarz 70 i wymieniony
      tez 70 tys.zl.Nie mogli sie nachapac to teraz klopoty.Ciekawe czy w srodowisku
      zastosuja wobec dr.lekki ostracyzm,czy beda mu wspolczuc,ze dal sie zlapac.Ale
      chyba to drugie jak znam zycie.
      • Gość: Klementynka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 15:13
        Ciekawe, skąd miały tyle pieniędzy te biedactwa harujące podobno za kilkaset
        złotych miesięcznie.
        • Gość: Aga Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 16.10.04, 11:04
          Osobiście nie znam żadnego biednego lekarza w Radomiu, wprost przeciwnie żyje
          się im bardzo dostatnio.
          • Gość: służąca Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 05.02.05, 16:41
            To ciekawe, co piszecie. Lekarze nie mogą się mylić, bo ich pomyłki mogą
            tragicznie zaważyć na ludzkich losach. Prawda. Cóż za wyjątkowa
            odpowiedzialność. Prawda. Ale muszą pracować popołudniami i w nocy, by móc
            związać koniec z końcem - mówię o tych uczciwych. Odpowiedzialna praca powinna
            być przecież wynagradzana inaczej niż np. telefonistki ( nic jej nie ujmując ).
            No właściwie jest inaczej wynagradzana - tylko że GORZEJ.
            Jako przedstawicielka SŁUŻBY zdrowia, chciałabym spełnić wymagania wielmożnych
            państwa. Bardzo proszę o informację :
            1.ilu pacjentów dziennie powinnam przyjmować?
            2.ile czasu poświęcać każdemu z nich?
            3.ile powinnam za to zarabiać?
            4.ile czasu dziennie poświęcać na dokształcanie ?
            I proszę o konkretne odpowiedzi. Strasznie jestem ciekawa.
        • Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:28
          To zle ze sa zamożni. Nic nie przychodzi samo . Niejednokrotnie okupują to
          zawałem przed 40 i ciężką charuwą , której nie można pzrzyrównać do jakiejś nic
          nie znaczącej roboty w biurze zazwyczaj przy radyjku i z drożdzówką w łapie .
          Zaprzaszam wszystkich na taki dyżur nocny i póżniejszą robotę do 15 następnego
          dnia . Najlepiej przyjdzcie w weekendy . Te dyżury sa podwójnie płatne ze
          jakieś 100 złoty może sie wymęczy i jak ma sie to do waszego zdaje sie 39
          godzinnego tygodnia pracy...Lekarze każdej specjalności ( z wyjątkiem tych
          którzy pracują w Kasie chorych) ciężko pracują by żyć na w miare godnym
          poziomie , nie kradną , że jeden weżmie nie znaczy , ze całe środowisko jest
          skorumpowane. Zresztą w całym dawaniu tych łapówek równiez pacjenci mają wiele
          nietaktu - skoro sami biorą w urzedach , firmach , w legalny lub pół legalny
          sposóbób przez korepetycje w szkolach również wychodzą z założenia , ze
          również , a może w szczegolności w szpitalu nic nie załatwi sie bez EKSTRA
          KASY.Jak uważają , że jest to tak nieprawidłowe , niech naprawę tej chorej
          sytuacji zaczną od siebie...
      • Gość: tutejszy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 22:38
        apowiedzcie mi w jakiej specjalności nie ma czrnych owiec?Co do medycyny to mam
        zdanie ,że nikt nie patrzy na ogół,wszyscy patrzą na jednostki.Ajak jest z
        innymi dziedzinami?Niech ktoś zamówi majstra od rury-ile zapłaci nawet za
        fuszerkę?Nie dość,że przykład stosowny to też aktualny od ilu lat?
        W Polsce ,nie oszukujmy się,każdy bierze-bo każdemu brak.Może poddamy pod
        głosowanie kto za swoją pracę ma godziwe zarobkowanie?
        • Gość: tutejszy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 22:43
          a tak dla porównania ,czy ktoś zastanowił się za co płaci i komu?
          • Gość: dr n. med Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:36
            A gdzie może w Radomiu mialbym sie wykształvic na prof. Ludzie z tytułami
            związani sa z Uczelniami Medycznymi , a takowej zdaje sie w Radomiu jeszcze nie
            ma i nigdy nie bedzie. Pracując w nich dostaja coś w zamian - tytuł , który
            niejednokrotnie , tytułem tylko pozostaje.
            • Gość: tutejszy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 23:49
              niestety nie tytuł świadczy o człowieku
      • Gość: kjljlk Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:45
        "If you'll do what you'v done you'll win what you'v wone"
        jak nie rozumiecie
        Jezeli bedziecie robic to co robicie bedziecie mieli to co macie.

• aga_olivka Dr Szatanek 16.10.04, 11:28
      To mój ginekolog od paru ładnych lat.Nie zamieniłabym go na innego.Taktowny lekarz "starej daty" z solidna wiedzą,delikatny w badaniu i obyciu-nie gbur.Za wizytę bierze 50 zł,czyli cena znośna.Bardzo dobry specjalista,znany w Polsce.Mozna mu spokojnie zaufać.
      • Gość: Ala Re: Dr Szatanek IP: *.radom.pl 16.10.04, 23:00
        Polecam również dr. Czekańskiego.
      • Gość: ABC Re: Dr Szatanek IP: *.radom.pilicka.pl 26.01.05, 03:48
        z przykrością stwierdzam, że chyba nieco się zmienił. Od poczatku wrzesnia
        zaczęłam chodzic do niego i....... w grudniu zrezygnowałam, trafiłam do
        szpitala. Samo badanie histopatologiczne pobrane (w prywatnym gabinecie)w
        płytkiej narkozie kosztuje bagatela....370 zł, usunięcie nadżerki to wydatek
        kolejnych 450 zł. I tak się zawsze dziwnie składa, że ....... rzekomo nie da
        rady zrobić sie tego razem..... o tym dowiaduję sie lezac na fotelu,
        przygotowana do krótkiego zabiegu. To jest nieetyczne, niemoralne. Wizyty w
        gabinecie prywatnym, badania podstawowe również prywatnie. Na szczęście mam
        rozsądnego mężą i trzeźwo oceniającego rzeczywistość. Zabieg okazało się , że
        nalezy zrobic w szpitalu, leżałam tam 6 dni i dostawałam antybiotyki
        domięśniowo, a teraz wizyty mam w poradni przyszpitalnej i badania, opieke
        lekarską taką o jakiej marzyłam.Oczywiście, szpital nie radomski.
        Jestem rozczarowana lekarzami z Radomia.
    • Gość: EDRFVTGY [...] IP: *.udn.pl 17.10.04, 00:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ERDFTGY Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 17.10.04, 00:50
      XESDRCFTVGB
    • Gość: doktorek Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 25.10.04, 18:33
      Wreszcie ktoś się za niektórych łobuzów wziął. Tak trzymać.
      • Gość: martynat79 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 80.249.4.* 26.10.04, 09:50
        a ginekolog Ananicz jest dobrym lekarzem?moja siostra jest w ciązy i chodzi do
        niego prywatnie.
        • Gość: Ewa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:23
          O Ananiczu pisali już na początku tego forum. Rzeczywiście jest biegłym w
          sądzie. Moje doświadczenia: nie mogę zrozumieć jego decyzji. Raz znajduje wiele
          dolegliwości i zaleca operecję, za parę miesięcy nic mi nie dolega - chociaż
          nie leczyłam się.
          Raczej nie polecam.
          Nowy lekarz potwierdził pierwszą diagnozę.
      • Gość: alerg 10 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 09.01.05, 11:27
        prosze zainteresowanych o zapoznanie sie z ponad 100 linkami w forum
        pt:"chamscy lekarze" a szczegolnie ...... zdrowia dla wszystkich
    • davidek1 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! 26.10.04, 12:00
      dobrze robi twoja siostra, ze chodzi do niego, slyszalem ze to dobry lekarz,
      prowadzi ciaze mojej zony
      pozdrawiam martyno t :)
      • Gość: EWA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:25
        preczytaj poprzedni mój post.
        • Gość: alerg 10 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 08.01.05, 16:12
          napisano wiele, nic pacjetom to nie ulzy. moja rodzina z wielkim szacunkiem
          wyraza sie o lekarzach :panie vith i porada a panowie vith i szajowski.zycze
          wszystkim zdrowia!!!
          • Gość: ania Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.01.05, 01:41
            wszystkich, ktorzy krytykuja lekarzy zachecam do przeczytania chociaz
            pierwszych dwoch stron podrecznika medycznego!podziwiam lekarzy za piekny
            umysl.brak wyksztalcenia prowadzi do krytykowania.kim jest lekarz?dlaczego
            bledy lekarza sa niewybaczalne?przeciez to tez czlowiek. a swoja droga za
            wiedze trzeba placic....i niewiedze tez
            • Gość: pacjentka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 01:26
              Krytyka lekarzy na tym forum związana jest z zachowaniem tych którzy
              zapominają, że lekarzem się bywa a człowiekiem się jest.
              Pozdrawiam.
            • Gość: gość Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:02
              Świete słowa aniu , ja też zachecam do przejrzenia chociaż jednego podręcznika
              medycznego. Zapewniam , że zmienilibyście zdanie o lekarzach całkowicie.
              • Gość: franz Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.130.udn.pl 21.05.05, 11:48
                To przeczytaj np. jeden akapit z "Topologii" Engelkinga, czy "Analizy
                matematycznej" Rudina, jeśli masz w ten sposób nabrać szacunku do matematyków.
                Mówił mi jeden lekarz, że nabrał kompleksów, bo jak on rozmawia z kolegą
                lekarzem, to matematyk rozumie niemal wszystko, a jak rozmawia dwóch
                matematyków, to on, lekarz, rozumie tylko spójniki w zdaniu.
    • Gość: emi Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.01.05, 13:39
      Ja dodam do tej listy dobrych lekarzy, dr. Lańczyk- ginekolog. bardzo
      przyjemny, kompetenty, kulturalny. Prowadził moją ciażę i wszystko bylo ok. Dr.
      zapała - juzdoswiadczona lekarka, ja do niej chodzilam sie leczyc na Struga i
      teraz prywatnie chodze z dzieckiem. Ale jest kupa konowałów.
    • Gość: służąca . Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.wss.com.pl 05.02.05, 16:52
      To ciekawe, co piszecie. Lekarze nie mogą się mylić, bo ich pomyłki mogą
      tragicznie zaważyć na ludzkich losach. Prawda. Cóż za wyjątkowa
      odpowiedzialność. Prawda. Ale muszą pracować popołudniami i w nocy, by móc
      związać koniec z końcem - mówię o tych uczciwych. Odpowiedzialna praca powinna
      być przecież wynagradzana inaczej niż np. telefonistki ( nic jej nie ujmując ).
      No właściwie jest inaczej wynagradzana - tylko że GORZEJ.
      Jako przedstawicielka SŁUŻBY zdrowia, chciałabym spełnić wymagania wielmożnych
      państwa. Bardzo proszę o informację :
      1.ilu pacjentów dziennie powinnam przyjmować?
      2.ile czasu poświęcać każdemu z nich?
      3.ile powinnam za to zarabiać?
      4.ile czasu dziennie poświęcać na dokształcanie ?
      I proszę o konkretne odpowiedzi.
      Strasznie jestem ciekawa...
      • Gość: EWA Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:27
        Nie jestem lekarzem, ale w sytuacji kiedy mam dużo pracy i proszę szefa o
        dodatkową pare rąk - twierdzi, że zawsze mogę zmienić pracę, przekwalifikować
        się. Nikogo nie obchodzi mój czas pracy ani to, że dźwigam do domu tony
        dokumentów. Wszystko ma być zrobione na czas.
        > 3.ile powinnam za to zarabiać?
        > 4.ile czasu dziennie poświęcać na dokształcanie ?
        Wszyscy jesteśmy tak traktowani. Bez znaczenia jest kierunek ukończonych
        studiów. Marzy mi się krótki odpoczynek w domu po powrocie z pracy.
        • Gość: służąca. Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 00:00
          Nie piszę o traktowaniu przez szefa. Piszę o traktowaniu przez pacjentów. O ich
          wymaganiach, oczekiwaniach. I ciekawa jestem ile to dla nich jest warte.
          • Gość: Jan Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:40
            ale zawsze tak było, że prywatnie inaczej leczą a państwowo inaczej. Przykład
            pani ordynator kardiologii na Józefowie pani Wrzosek: miód-prywatnie, a w
            szpitalu jędza niesamowita, każdy pacjent na oddziale to potencjalna przeszkoda
            w Jej dniu pracy (na szpileczkach, w spódniczce 10cm długości, wiek ok. 60 lat,
            a na łóżkach pacjenci z chotym serduszkiem, ufff... A buźka Jej się nie zamyka
            od wrzasków!
            • Gość: ja Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:45
              Kardiolodzy radomscy , rzeczywiście do uczciwych zaliczyć sie nie mogą
              • Gość: tutejszy Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose IP: *.wss.com.pl 07.02.05, 23:52
                a co gwarantuje uczciwość każdego lekarza?
                • Gość: ja Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:58
                  Nic nie gwarantuje i pewnie ciebie nie wyleczy swoja uczciwoscią , ale trzeba
                  ją docenić.
                  • Gość: nostalgia Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:48
                    Wyjeżdzam za granicą będę traktowana odpowiednio przez pacjentów - szanowana za
                    moją wiedzę i wykształcenie, a nie uważana za skorumpowane zło konieczne (jak
                    to przedstawia większość uczestników tego - i nie tylko - forum).
                    A jak będziecie skazani na leczenie przez "fachowców z Gabonu czy Górnej Wolty
                    to zatęsknicie za mną.
                    • Gość: doktorek Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.05, 16:57
                      Akurat o pogorszenie radomskiej służby zdrowia związane z masowymi wyjazdami
                      dobrych specjalistów wcale się nie martwię. NIe słyszałem, by któregoś z
                      naszych "fachowców" gdziekolwiek pożądano. Jeśli nawet któremuś się trafi -
                      wyleją go po miesiącu. Nie napełnia mnie lękiem import lekarzy np zza Buga. Są
                      tak samo, albo i lepiej wykształceni od naszych, a w Radomiu gorzej już być nie
                      może. Oczywiście, jest powodem do niepokoju, że młodzi, niezdemoralizowani i
                      dobrze przygotowani lekarze nie mogą sobie znaleźć pracy w kraju. Dzieje się
                      tak m.in z powodu korupcji w środowisku, które dopuszcza do specjalizacji
                      dzieci ordynatorów, które na studia bez poparcia nawet by się nie dostały, a
                      dobrze rokujących młodych lekarzy skazuje na wegetację.
                      Nostalgio! Krzyżyk na drogę, g..o do ręki! Nie łudź się, że ktoś po Tobie
                      będzie płakał!
                      • Gość: aannii Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 20:36
                        KIEDY BYŁAM PACJENTKĄ NEFROLOGII MODLIŁAM SIĘ O ŻEBY SZLAG TRAFIŁ MISS
                        NEFROLOGII I DIALIZ lek med J. CHYL. TAK PARSZYWEJ BABY DAWNO NIE TRAFIŁAM. NIE
                        WSPOMINAJĄC O JEJ CIĄGŁYCH INTRYGACH I BRAKU WIEDZY, ZDECYDOWANIA I
                        KOMPETENCJI. NAJPROŚCIEJ WYSŁAĆ DO WARSZAWY I MIEĆ PROBLEM Z GŁOWY. KTO TEJ
                        KOBIECIE DAŁ II STOPIEŃ SOPECJALIZACJI. PRZECIEŻ ONA NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA O
                        LECZENIU, NI MÓWIĄC O PRZYJAZNYM PODEJŚCIU DO PACJENTA. OD 10 LAT MAMA CHORE
                        NERKI, ALE W TYM MOMENCIE WYJEŻDŻAM LECZYĆ SIĘ DO WARSZAWY. W RADOMIU TYLKO
                        BIORĄ PIENIĄDZE NIC POZA TU.
              • seniorita15 Re: Józefów - ordynatorka na kardiologii-p.Wrzose 13.05.06, 23:00
                Mam dobre zdanie o dr.T.Wasowiczu.
          • Gość: Ewa Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:41
            Mnie też nie chodzi o traktowanie przez szefa lecz o wykonywanie obowiązków.
            Przyjęłam je na siebie i mam się wywiązać. To dotyczy wszystkich zawodów.
            Tak się składa, że jestem również pacjentką i wierz mi mam wiele przykrych
            doświadczeń. Nie uogólniam. Można spotkać naprawdę dobrych lekarzy, którzy nie
            zapominają, że lekarzem się bywa a człowiekiem sie jest. I tym wielkie dzięki
            za to, że są.
            Spróbujcie również zrozumieć pacjentów, którzy bywaja źle traktowani.
            - przyjeżdżasz z odległej o 20km miejscowosci o godz. np. 3 w nocy w kolejkę,
            - ktoś Cię przywozi, bo nie ma autobusu (trzeba zapłacić),
            - stoisz na zimnie do otwarcia (w szpitalu można sie schronić),
            - szczęscie, że nie zabrakło numerków,
            - lekarz spóźnia się,
            - jest to kolejny specjalista, bo poprzedni odmówił np. wykonania badań a
            leki, które przepisywał (bardzo drogie) nie pomagają,
            - siedzisz godzinami w poczekalni,
            - jest świadkiem jak przyjmowani są pacjenci poza kolejką,
            - przerwa na śniadanie (ukradkiem zjadasz przyniesioną ze sobą kanapkę),
            - kilkakrotnie do gabinetuwchodzą przedstawiciele firm farmaceutycznych (ich
            nie obowiązuje żadna kolejka)
            - przerwa na kawę (czujesz w całej przychodni jej zapach),
            - wreszcie wchodzisz do gabinetu,
            - "obrażona" mina zmęczonego lekarza,
            - nowe leki bez badań, które pozwoliłyby właściwie zdiagnozować,
            - stare trzeba wyrzucić, chociaż kosztowały nie mało,
            - nie masz pewności czy nowe też za kilka dni nie wylądują w koszu,
            - od dłuższego czasu czujesz się coraz gorzej,
            - masz pustkę w kieszeni,
            - przez całe życie płaciłaś składki,
            - uśmiechasz się, jesteś zadowolona.
            Jutro do innego lekarza (masz kilka schorzeń). Jeśli pracujesz - kolejny dzień
            urlopu wypoczynkowego.
            My pacjenci też jesteśmy tylko ludźmi.
            Pozdrawiam.

• Gość: nie-Radomianka O ginekologach IP: 193.111.144.* 08.02.05, 00:42
      Mieszkam tu czasowo.Na szczęście już niedługo. Leczyłam się u ginekologów:
      D.Lańczyka i P.Jóźwiaka- obu nie polecam.
      Jóźwiak przepisał mi b. silne leki gdy byłam w I trymestrze ciąży, okazało
      się że nie potrzebnie.Powtórzyłam badania na podstawie których dostałam lek ,
      wyniki były w normie. "Doktor" rozzłościł się, że powtórzyłam badania. Zalecił
      bym i tak przyjmowała lek. Zmieniłam lekarza.
      W zeszłym miesiącu byłam przesłuchiwana w sprawie nadużyć EWAMEDU, dowiedziałam
      się, że dr wyłudził trochę pieniędzy na moje nazwisko z NFZ, podczas gdy ja za
      badania musiałam płacić.
      Z Lańczykiem różnie bywało,potrafił ponad 10 minut rozmawiać przez telefon z
      kolegą o wspólnym wyjeżdzie podczas mojej wizyty. Miałam przedwczesne skurcze w
      6-mcu - zalecił ograniczenie chodzenia, nic więcej. Wypisał lek hormonalny
      właściwie nie wiem na jaką dolegliwość (jak się później dowiedziałam moim 3
      koleżankom też go wypisał). Często traktował mnie z góry, wyśmiewał moje
      pytania dotyczące ciąży i nie odpowiadał na nie.Płaciłam za badania,które
      powinny być refundowane. Czasem jednak miał dobry humor i nie było tak źle.

Będąc w rodzinnych stronach odwiedziłam NORMALNEGO lekarza.Potwierdził
      przedwczesną silną aktywność skurczową macicy -poprzez KTG - i przepisał leki.
      Oprócz przedwczesnych skurczów odkrył poważniejsze powikłania. Trafiłam do
      szpitala. Po powrocie do Radomia miałam powtórzyć badania, by sprawdzić czy
      leczenie zostało pozytywnie zakończone jednak Dr Lańczyk nie widział takiej
      potrzeby.
      Pod koniec ciąży UCIEKŁAM z Radomia, by urodzić z dala od Radomskich lekarzy.
      Obecnie potrzebuję wizyty u lekarza ginekologa, zwlekam z nią od ponad
      miesiąca. Jeśli ktoś zna naprawdę dobrego ginekologa w Radomiu, proszę o
      nazwisko. Nie chcę znów trafić tak kiepsko.
      • Gość: tutejszy Re: O ginekologach IP: *.wss.com.pl 08.02.05, 01:00
        -0pewnie masz rację pisząc o tutejszych ginekologach,ale czy Twoje znajome skąd
        by nie były nie piszą tego samego o tych którzy je prowadzą?
        • Gość: nie-Radomianka Re: O ginekologach IP: 193.111.144.* 08.02.05, 01:31
          Oby nikt nie miał powodów pisać źle o lekarzach.
          Dziękuję Bogu za urodzenie zdrowego dziecka. Gdyby córka urodziła się zbyt
          wcześnie lub gdyby leki przyjmowane przeze mnie na początku ciąży jej
          zaszkodziły, moim zdaniem winni byliby lekarze. Ale czy oni poczuliby się za to
          odpowiedzialni? Nie sądzę...
          .
          • Gość: ona Re: O ginekologach IP: *.udn.pl 08.02.05, 18:13
            Czy za zaświadczenia lekarskie w przychodni przyszpitalnej finansowanej z NFOZ
            opłata jest zgodna z prawem, zwłaszcza 20 zł za jedno. Kto wie ?
            • Gość: Pacjent Re: O ginekologach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:45
              Zapraszam na forum "Józefów - chore pomysły" z 27.01.2005r.
              Czy ktoś zajmie się tym?
      • Gość: nie-Radomianka Re: O ginekologach IP: 193.111.144.* 15.03.05, 00:47
      • Gość: eska Re: O ginekologach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.09.05, 16:07
        polecam dr Szatanka tego starszego przyjmuje na ul. Vietha 86 telefon: 333-28-
        80, lub i na Żeromskiego 64 telefon: 364-22-66.....
        Sama jestem obecnie w ciazy i zrezygnowalam z lekarza w Wawrszawie by prowadzil
        moja ciaze wlasnie on.....
        pozdrawiam i prosze o recenzje ;-)
    • marco1988 Re: CHAMSCY LEKARZE !!! 16.02.05, 01:55
      a czemu tak trudno wyrwac karty z przychodni. troche winy jest po stronie
      pacjentow- chca szybkich rezoltatow, zmieniaja lekarzy jak rekawiczki, a kazdy
      daje inny lek, mieszajac leki sami sie wprowadzacie w chorobe nie mowiac im co
      wczesniej dostawaliscie. idioci nie pacjenci, niektore ciotki plotki laza do
      lekaza tylko zeby sobie poplotkowac "o jak to boli oj oj" bo za darmo. Nic nie
      wiecie o medycynie a sie madrujecie jak magistry. zygac sie czasem chce.
      • Gość: kamil Re: Ksiezniczka Maria Powrożnik z michałowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:04
        O zgrozo! niech ktos te panne zacheci do solidnej pracy bo jak na razie pani
        doktor robi wielka laske, ze przyjmuje pacjentow....brrr jaka ona niemila...
    • Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 10:54
      nie tak ostro
    • Gość: ja Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 12:58
      a to checa
    • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.03.05, 21:03
      Do niechlubnego pocztu dołączyłbym chirurga Wrzoska. Nigdy w życiu nie zdarzyło
      mi się potraktować kogokolwiek, tak jak on mnie. Ten pan nie zna podstawowych
      zasad dobrego wychowania. Prowincjonalny lekarzyna stawiający się w pozycji
      bóstwa, traktujący pacjenta, jak kawał mięsa. Z całego niemiłego z nim
      spotkania pamiętam, że brakowało mi tylko jednego: "czego?!!!!!" na wejściu. Bo
      wtedy byłby komplet...
      • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.183.udn.pl 06.10.05, 21:46
        No i się doigrał...
        Jednak nie jest bóstwem.
    • Gość: !!! Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 07.05.05, 08:21
      !!!
    • Gość: pacjent Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.radom.pl 20.05.05, 21:40
      Radomscy lekarze są niedouczeni, tylko na papierze mają kwalifikacje więc nie
      ma co sie dziwić, że boją sie pacjentów aby nie zapytali ich o coś czego nie
      wiedzą. Ich kompetencje to 00000000.
    • Gość: gość Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.arcor-ip.de 23.05.05, 14:28
      a spróbujcie coś załatwić na 1905 roku (miejsce jak za wczesnego gomułki
      a "lekarzom" brakuje ortalionów i beretów z antenkami)
    • Gość: zadowolony Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 25.05.05, 10:54
      Ja tez bylem uprzedzony do doktor , bo ludzie gadali ,okazalo sie ze jest
      wsanialym fachowcem i8 nawet ja polubilem.
      • Gość: obiektywny Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: 193.111.144.* 10.06.05, 11:14
        Mowcie glosno nie tylko o tych zlych,alei o tych najlepszych dla nas
        chorych.Pamietajmy oni sa skromni i cisi niech i inni onich sie dowiedza.
        Dotakich lekarzy oddanych dla pacjenta nalezy napewno Krzysztof Jastrzebski ze
        spolki DEKAMED na Michalowie.
        • Gość: bydle Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 10.06.05, 17:00
          Zgadzam się. Też dużo słyszałem dobrych słów na jego temat. Także POLECAM.
          • Gość: Daissy Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 01:55
            Ja szczerze polecam moja pania ginekolog, do ktorej chodze od zawsze, czyli
            jakies 10 lat, dr Hejnar-Gregorek. Zna sie na fachu a przy tym jest przemila
            osoba. Oby takich osob wiecej!!!
            • Gość: przekora Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 13.06.05, 11:24
              I jeszcze sie nie wyleczylas,zycze zdrowia.
              • Gość: rotwil Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 00:34
                Ciekaw jestem czy w Radomiu miały miejsce przypadki dobijania pacjentów dla
                jego skórki jak w Łodzi. Bo nie wierzę w to żeby takie żeczy działy sie tylko
                tam. Ciekaw też jestem innych drastycznych zachowań lekarzy.
                • Gość: misia Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 21.06.05, 08:42
                  ale jestes plotkarz zajmij sie czytaniem ksiazek albo zabawa z dziecmi
                  • Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 05.09.05, 13:05
                    A ja , mimo ,że mieszkam na Południu jeżdżę z dwójką dzieci do przychodni na ul
                    Staszica. Zarówno pielęgniarki ( p. Zosia Matracka ) , jak i lekarze ( Marzena
                    MAKSYM , Barbara Skowrońska- pediatrzy oraz lek. internista Orczykowska)są
                    bardzo sympatyczni i przyjażnie nastawieni do pacjenta , a co najważniejsze -
                    kompetentni! Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się , abym nie została przyjęta , a
                    nieraz wymaga tego sytuacja , że jadę bez zapisu.
                    Nie wymieniłam pozostałych pielęgniarek i lekarzy , bo nie znam nazwisk , ale
                    proszę mi wierzyć , że personel tej placówki jest przeciwieństwem opinii o
                    radomskiej służbie zdrowia.Mam stały kontakt z tą przychodnią od kilku lat i
                    polecam wszystkim pacjentom!
                    • Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 08.09.05, 22:31
                      Właśnie w dniu dzisiejszym byłam z dzieckiem w Poradni Chirurgii Dziecięcej na
                      Józefowie i ogromne rozczarowanie odnośnie naszych radomskich lekarzy! ( a
                      myślałam ,że będzie tak sympatycznie jak w przychodni na Staszica , którą
                      ostatnio opisywałam )
                      Otóż p. dr Wiśniewska powitała mnie jak jakiegoś intruza , który zakłócił jej
                      błogi spokój .Niesympatyczne , wstrętne babsko , a do tego niekompetentne!(
                      przepisała maść , którą mogę kupić bez recepty , a dziecko ma nogę jak banię i
                      nie może stąpać) Jutro idę do innego lekarza - mam nadzieję , że będzie
                      przeciwnością pani doktor , którą miałam nieprzyjemność spotkać dzisiaj.
                      Pozdrawiam personel Przychodni Śródmieście przy ul Staszica- tak powinna
                      wyglądać nasza służba zdrowia!
                      • Gość: bzdetka Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: 193.111.144.* 09.09.05, 11:43
                        skąd wiesz, ze niekompetentna?...bo zapiasła maść bez recepty? Czy byłabyś
                        zadowolona gdyby zapisała na receptę maść za 50 zł?. A idź do innego lekarza,ale
                        bez dziecka..niech sobie biedactwo poleży. na stłuczenie nogi i tak nic innego
                        nie przepisze niż okłady i spoczynek.
                        • Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 09.09.05, 15:24
                          A skąd wiesz że to stłuczenie?
                          Byłabym zadowolona , gdyby zaleciła prześwietlenie nogi , bo po tygodniu
                          leżenia i okładów noga jest coraz bardziej spuchnięta( nie uważasz , że powinno
                          być odwrotnie?)
                          A jeśli chodzi o cenę , to w takiej sytuacji nie odgrywa żadnej roli , bo
                          najważniejsze jest zdrowie mojego dziecka.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: B do zadowolonej Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 10.09.05, 02:43
                            Chyba pracujesz na Staszica i robisz bezpłatną reklamę swojej przychodni, bo
                            nie mogę uwierzyć w to co napisałaś: jaka to przyjemna jest dr Maksym czy
                            pielęgniarki.Kupa śmiechu!!!
                            • Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 10.09.05, 12:28
                              Nie pracuję nigdzie i moja styczność ze służbą zdrowia ogranicza się wyłącznie
                              do wizyt lekarskich (niezbyt często ).Piszę w superlatywach o przychodni na
                              Staszica , nie dla reklamy . Mój kontakt z tą placówką trwa od wielu lat i
                              wszystko jest super.
                              • Gość: Zadowolona Re: CHAMSCY LEKARZE !!! rotwil IP: *.udn.pl 10.09.05, 13:31
                                I jeszcze dodam - dr Maksym jest bardzo sympatyczna , a co najważniejsze ,
                                kompetentna , rzeczowa( dziecko jest alergikiem i leczę je u
                                niej).Pielęgniarki przesympatyczne- wszystkie! Przychodnia po remoncie -
                                czysto , przyjemnie, więc czego jeszcze można chcieć?
                                Pozdrawiam personel i pacjentów.
    • Gość: anioł Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 09:50
      no ja zawdzięczam życie radomskim lekarzom.Co prawda było to dawno temu ale
      szybciutko rozpoznali co mi dolega i w 10min od diagnozy już smacznie spałem na
      stole operacyjnym pod uważnym okiem jakiegoś chirurga(nie pamiętam jego
      nazwiska).
      • Gość: hhh Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.udn.pl 09.09.05, 19:54
        Szatanek -nie. Michalak -ok.podjął słuszną decyzję,dzięki niej mam zdrowe
        dziecko.DZIęKÓJĘ.polecam
        • Gość: eska Re: CHAMSCY LEKARZE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.09.05, 22:09
          mozesz cos wiecej napisac na ten temat? bo sama chodze do szatanka i az sie
          wystraszylam bo jestem w ciazy...
          • Gość: mimi szpital IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.02.06, 14:31
            A w którym szpitalu pracuje doktor Szatanek, na Tochtermana?
    • Gość: ziutka radomscy lekarze ;(((((( IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.03.06, 21:27
      NIE POLECAM lekarzy dermatologów z przychodnii MSW na Orląt Lwowskich, miałam
      znamię na twarzy, poszłam do pani dermatolog, która zamiast wziąć się za to
      skierowała mnie na prywatną wizytę do swojej koleżanki i stwierdziła że nic
      więcej nie może,
      pojechałam do Warszawy, tam zrobiono mi dermatoskopię i w tym samym dniu
      skierowano do chirurga, po południu byłam po zabiegu, oczywiście za to wszystko
      musiałam zapłacić, ale w Radomiu też musiałabym wziąć wizytę prywatną
      jak się dowiedziałam od warszawskich lekarzy znamię z czasem mogło z przejść w
      czerniaka
      jakbym zwlekała i zdała się na wiedzę lekarzy radomskich to :(((( kiepsko
      byłoby ze mną
    • Gość: ak Re:lekarz alergolog IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 12:49
      jak już piszecie o lekarzach, to proszę powiedzcie do jakiego alergologa iść z
      dzieckiem, ale dobrego, do tej pory leczyła synka pani pediatra i wszystko było
      ok zresztą bardzo dobry lekarz dr Jońska nie raz wyciągała mi dzieci z poważnych
      opresji, jednak niestety nie ma specjalizacji z alergologii a szkoda i muszę
      udać się do alegologa niestety nie mam pojęcia do kogo. Ale Panią doktor
      szczerze bardzo polecam, jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem rodzinnym.
      • Gość: ja Re:lekarz alergolog IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 18:43
        moja rodzinka leczyła sie u Kwaśniewskiego.byli zadowoleni. ale nie wiem jak
        jest z dziećmi, ale skoro leczy dorosłych to dzieci chyba też. wizyty
        oczywiście prywatne na uliczce odchodzącej od targu na Śląskiej (bliżej od
        Fenixa) i dochodzącej do Kwiatkowskiego.
    • darek_liryk strajk 08.05.06, 23:10
      Ja rozumiem,że każdy chce więcej zarabiać niż sąsiad i mieć lepszego dżipa, ale
      przeraża mnie to co robią lekarze. Składali kiedyś przysięgę Hipokratesa. To
      podobno jest powołanie.
      • esterka6 Re: strajk 09.05.06, 00:05
        ksiadz to tez podobno powolanie,a jakos za chrzest,slub czy pogrzeb kaze placic
        i to slono.
        • Gość: cdr nienażarci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:35
          Zawsze im mało, nie pozwólmy na podwyżki, bojkotujmy.
          INNTM TEZ SIE NALEZY!!!!
        • Gość: pigyy Re: strajk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.06, 23:21
          W Mediconie nagminna sprawa. P.okulistka Krupa zawsze spóżnia się do pracy
          średnio godzinę. Będąc pierwszą pacjentką zapisaną trzy miesiące wccześniej,
          cudownym sposobem jestem (w najlepszym przypadku) czwarta.Na moje pytanie
          "dlaczego" tak się dzieje pada odpowiedz wymijająca. Na pytanie
          grzeczne:dlaczego Pani spóżniła się do pracy? pada odpowiedz w stylu, że córka
          na nartach miała wypadek. Pytam się wiec - czy córka miewa regularnie co trzy
          miesiące wypadki na nartach?...Efekt jest taki: P. okulistka przyjmuje dalej i
          spóżnia się po staremu a ja chodzę do innego okulisty.Ale nie o to przecież
          chodzi...
          • Gość: pigyy Re: strajk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.05.06, 23:31
            c.d. Ciekawi mnie dlaczego Dyrekcja pozwala na takie traktowanie pacjentów w
            Mediconie? Wiedzą o spóżnialstwie lekarzy, nic z tym nie robią. Dlaczego?
            Spóżnialstwo lekarzy to nie jest Chciałabym, żeby wypowiedział się na ten temat
            ktoś z personelu i pacjenci.Spóżnialstwo lekarzy panuje również na
            ul.Tochtermana w specjalistycznych przychodniach.To plaga! Najgorsze jest
            przyzwolenie szefów instytucji, które tolerują spóżnialstwo lekarzy.Zapraszam do
            dyskusji na ten temat. Podwyżki - owszem, ale tylko dla tych, którzy szanują
            pacjentów i są kompetentni.
            • Gość: dr Re: strajk IP: *.wss.com.pl 13.05.06, 09:50
              A ja się nie spóźniam...
              • Gość: pigyy Re: strajk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.05.06, 13:58
                Do dr - jeśli jest tak, jak piszesz to chwała Ci za to! Tak trzymaj. Pozdrawiam..
            • Gość: mmm Re: strajk IP: *.12.radom.pilicka.pl 16.05.06, 13:52
              Jeśli chodzi o spóźnianie sie lekarzy w poradniach specjalistycznych przy
              szpitallach, to nie jest to tak jak sadzicie. W 90 % ci lekarze sa na etatach
              oddzaiłów szpitalnych. Taki lekarz przychodzi do pracy na godz. 7.30 lub 8.00 (
              zależy jaki ma plan pracy) i najpierw pracuje na oddziale. Dopiero jak tam
              wszystko zrobi, schodzi do prawcy w poradni. Przyczyna spóźnień nie leży w
              lenistwie lekarzy lub lekceważeniu pacjentów. Na oddziale szpitalnym jest dużo
              pracy, a chyba nikt niw wyobraża sobie, że lekarz wychodzi z oddziału o godz.
              12.00 do poradni, zostawiając pacjentów oddzialowych nie załatwionych (
              badania, konsultacjie, obserwacje itp...). Między innymi to jest przyczyną
              strajków lekarzy. Aha, rzeczywiście nie dotyczy to prywatnych spółek medycznych
              Medicon, Polmed i in. A co do dr. Krupy, to rzeczywiście ona całe życie się
              spóźnia....
      • kama023 Re: strajk 18.05.06, 18:49
        Powolanie to powinien miec ksiadz,a przysiegi Hipokratesa nikt juz od lat nie
        sklada.Nie jestes koles na biezaco.
    • Gość: m Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:24
      Ostrzegam: dr Stefański okulista (diagnoza:50 zł i przyjdź raz jeszcze, mnnie przyjął na państwowym wikcie z papierochem w dłoni i skierował na "dokładne" badanie do siebie, szuja), dr Pasierbińska okulistak (diagnoza: operacja, zespół Downa w oku (!), miła i kulturalna ale się nie leczcie u niej z czegokolwiek więcej niż dobór szkieł), dr Jeżak internistka z Zamłynia (jej terapie zbliżą Cię do Pana Boga szybciej, niż myślisz, Boże uchowaj pacjentów/tki z nadciśnieniem!!!).
      Polecam natomiast dra Nitkę z Żaka (super gośc, pisze generyki i najważniejsze-leczy).
      Przyczyną patologii, ze nie można matoła i konowała wywalić ze środowiska, jest środowisko, które nastawiło się konsumpcyjnie do życia. Przysięgę Hipokratesa składa tylko część (niewielka) studentów.
      W Radomiu pokutujt "medycyna rodzinna", kiedy mamusia albo tatus lekarz ciągną pociechy na studia medyczne. Ludzie, pamiętam z mojego liceum, z rodzin lekarskich oczywiście poszły pociechy na lekarzy, po korepetycjach i strasznych kursach-TO BYLI LUDZIE PRZECIĘTNI ALBO MNIEJ NIŻ PRZECIĘTNI i to mnie najbardziej przeraza-w Radomiu będą wkrótce leczyli.
      Radomscy lekarze kierują do swoich "kolegów" matołków do innych miast, w których kończyli studia, to też moim zdaniem zagrożenie-dla nas Lublin, Wawa nie są juz wystarczająca rekomendacją. Proszę uważajcie.
      Pamiętacie, jaki był krzyk, jak do Polski przyjechali fantastyczni Rosjanie okulisci do kliniki Korwvita (pisownia-?).Nasze matołki boją się napływu lepiej kwalifikowanej siły roboczej. Zalecam prywatne kasy chorych na zasadzie konkurencji i wolny rynek oraz możliwość osądzenia lekarza w procesie cywilnym i niezależnej komisji do oceny błędów lekarskich (takie FBI) zebu\y wyczyścici to środowisko z mętów, skoro sami nie chcą.Może przywrócimy szacunek temu wspaniałemu zawodowi.
      • kama023 Re: !!! 18.05.06, 18:56
        Ja znam cala mase porzadnych lekarzy,ale jakos o nich tu nie slychac.A wiecie
        dlaczego?Bo sa naprawde porzadni.I nikt o nich zlego slowa nie powie.
        • Gość: pacjent Pochwalony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:54
          No właśnie! Pochwalmy dobrych i uprzejmych!
          1.Wróblewski (ginekolog)
          2.Babyn (pediatra)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka