Gość: RADONA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.10.04, 19:18 W PAŃSTWIE PRAWA EKSMISJI NA BRUK BYĆ NIE POWINNO!!! CZY TAK WŁAŚNIE PAŃSTWO POSIADAJĄCE KONSTYTUCJĘ POWINNO FUNKCJONOWAĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basset Re: Eksmisje na bruk IP: *.am.wroc.pl 26.10.04, 19:26 Do Radona: moze jeszcze mieszkania dla kazdego za darmo? Czemu ja mam placic wyzszy czynsz bo ktos nie placi wcale i nic mu za to nie grozi? Takim sposobem to my w tym kraju nigdzie nie dojdziemy. Poprzedni ustroj sie po prostu nie sprawdzil. Nie szanuje sie czegos co jest za darmo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADONA Re: Eksmisje na bruk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.10.04, 19:33 Nie mam na myśli tutaj mieszkań darmowych, ale po prostu tzw. mieszkania socjalne o niskim standardzie, tak by osoba eksmitowana nie stała się nagle bezdomną. W Polsce bezdomny to po prostu obywatel drugiej kategorii, pozbawiony wielu praw, chociażby do głosowania itp. Eksmisja na bruk mija się z celem, państwo i tak wydaje ogormne pieniądze na noclegownie, akcje dokarmiania na dworcach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Eksmisje na bruk IP: *.pse.pl / *.pse.pl 27.10.04, 07:55 Mówicie sobie tak po prostu o rzeczach bardzo złożonych. Sytuacja bezrobotnych w Radomiu jest dość ciężka-wszyscy o tym wiedzą. Jak myślicie - co kupi bezrobotny, bez prawa do zasiłku,mający dziecko lub dwoje jak uda mu się zarobić 400 - 500 zł?? Na pewno nie zapłaci czynszu.I to nie kwestia jednego miesiąca. Takie sytuacje ciągną się miesiącami. To co dzieje się w Spółdzielniach mieszkaniowych to efekt złej sytuacji gospodarczej kraju....i chyba nikt z powodu czyichś zadłużeń nie płaci podwyższonego czynszu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dommos Re: Eksmisje na bruk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.10.04, 11:53 Dziwi mnie niezmiernie fakt, że władze naszego mista nie potrafią rozwiązać problemu lokali socjalnych. Mała podpowiedź dla władz spółdzielni - nie nalegajcie na władze miasta o "ofiarowanie" wam lokali socjalnych - po prostu wystąpcie do sądu z pozwem o zapłatę odszkodowania przez Gminę za niedostarczenie lokalu socjalnego - takie prawo daje wamu ustawa "o ochronie praw lokatorów". Może fala pozwów zmusi miasto do działania w kierunku budowy lokali socjalnych. Ciekawe także czy wśród grona miast które wystąpiły do "Ministerstwa Infrastruktury" z wnioskiem o odfinansowanie budowy lokali socjalnych znajduje się nasze ukochane Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś