Dodaj do ulubionych

Radio Rekord FM

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.05.01, 23:34
Czy wy sluchacie Radia Rekord??? czy wogole mozecie tego sluchac? Radom i Ave
juz o wiele lepiej mozna oidebrac niz Rekord. Chca walczyc o sluchaczy a tu
wyjedziesz pare kilometrow za Radom i Rekord znika.. A jeszcze jedno. Wjezdzasz
do radomia, zamiast tabliczka RADIO RADOM 106,9 to tabliczka...RADIO KIELCe,
gdzie my jestesmy, w kielcach czy w Radomiu ??? Czy nadal panuja Kielce jak
kiedys? Przeciez juz od dluzszego czasu nie jestesmy w wojewodztwie kieleckim!
Wypowiedzcie sie na ten temat....
Obserwuj wątek
    • Gość: Jinx Re: Radio Rekord FM IP: 212.244.146.* 02.06.01, 12:21
      Nie dziw sie takiej sytuacji, zeby robic radio to trzeba miec pojecie i
      pieniadze, a tam brakuje jednego i drugiego. Dopuki blachowkrety tz biznesmeny
      beda robic to na co maja ochote a nie pojecie tak to bedzie wygladac
    • Gość: X Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 21.06.01, 03:50
      nikomu sie w naszym wojewodztwie mazowieckim widac nie chce tym zainetersowac...
      chociaz... tabliczki z textem RADIO KIELCE... sa w miare nowe wiec widac niedawno
      byly zmieniane.. radom byl zawsze dziwnym miastem./...:/

&#62 Wjezdzasz
      &#62 do radomia, zamiast tabliczka RADIO RADOM 106,9 to tabliczka...RADIO KIELCe,
      &#62 gdzie my jestesmy, w kielcach czy w Radomiu ??? Czy nadal panuja Kielce jak
      &#62 kiedys? Przeciez juz od dluzszego czasu nie jestesmy w wojewodztwie kieleckim!

• Gość: rekord Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.06.01, 03:56
        Kiedys jak zaczynal swoja prezesure niejaki Andrzej D. w Radiu Rekord obiecywal
        ze pojawi siee taka tabliczka. Lecz z jego obietnic nic nie wyszlo. Mamy nowego
        prezesa Jaroslawa R. ktory tez nie czyni wszelkich staran aby to naprawic. Ale
        to ich sprawa. Nie bede sie narzucal.Zgodze sie tylko z Jinxem co do tych
        biznesmenow. Ludzie! Jak wy sie nie znacie na radiu to oddajcie ta paleczke
        mlodszym, ambitniejszym. Tak sie doczepiliscie tego koryta i nie popuscicie.
        Ahhh szkoda gadac.
        • Gość: Neo Re: Radio Rekord FM IP: 194.181.0.* 26.06.01, 00:00
          Jak to radio może być profesjonalne, skoro zarządza nim nieprofesjonalny aktor?
          • Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 08.07.01, 00:16
            Radio Rekord i Teatr Powszecny w Radomiu to zupelnie dwie różne rzeczy....

&#62 Jak to radio może być profesjonalne, skoro zarządza nim nieprofesjonalny aktor?

• Gość: MZ Re: Radio Rekord FM IP: *.echo-press.com.pl 08.07.01, 09:39
              Gość portalu: BartekW napisał(a):
              &#62 Radio Rekord i Teatr Powszecny w Radomiu to zupelnie dwie różne rzeczy....
              No faktycznie, w teatrze przynajmniej regularnie płacą pensje (chyba)....

• Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 08.07.01, 09:44
                ale zarowno w teatrze jak i w radiu mozna "grac" swoja role bez wzgledu na
                wszystko....
              • Gość: Kasia Z Teatr IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 13:11
                teatr ma nowego dyrekotora.. i czy beda placic to sie okaze.. po 2. stary
                dyrektor ma zaplacic miastu niezla sumke za proby do jakiegos przedstawienia
                ktorego prezydent zakazal realizowac w radomiu a on to zrobil... wiec pewnie
                pieniadze pojda z konta teatru i pensje dla aktorow szlag trafi :P no.. chyba
                ze stary dyr. sie nie zgodzi zaplacic to z budzety miasta teatr dostanie o ta
                sume mniej.. choc i tak dostaje grosze..
                • Gość: 27 Re: Teatr IP: 212.244.146.* 09.07.01, 13:54
                  To chyba niezupełnie jest tak jak piszesz ... mimo, że nie przepadam z anaszymi
                  władzami *( które w sumie nie wiele robią by w Radomiu było lepiej) ale nie o
                  tym w tej chwili chciałem pisać.

&#62 stary dyrektor ma zaplacic miastu niezla sumke za proby do jakiegos
                  przedstawienia
                  &#62 ktorego prezydent zakazal realizowac w radomiu

Uwaga! Nie miastu tylko scenarzyście, reżyserowi i innym osobom zatrudnionym przy
                  tym projekcie. Miasto nie chce płacić .. i za to i ja to erozumiem .. bo niby
                  dlaczego ma płacic z produkt, który nie zosstał - mówiąc obrazowo - zamówiony?
                  Spektakl o którym mowa miał być "wentylem bezpieczeństwa" - gdyby jakiś inny
                  projekt nie wypalił. W sumie to trochę niepoważne ze strony byłego dyrektora
                  angażowanie teatru i przy okazji nowego dyrektora ( w końcu z faktem, że nie
                  zostanie przedłużona umowa pan Linauskas powinien się liczyć) w nowe
                  przedstawienie, które moze nie byc zgodne z planami. Więc? Za bardzo nie wiem o
                  co ten krzyk. Dyrektor zachował się niepoważnie nie uzgadninajac z pracodawcą (w
                  tym wwypadku Miasto) konkretnej decyzji. Szkoda tylko, że wiele osób w tym m. in.
                  aktorzy będą musieli ponieść tego konsekwencje.

• Gość: MZ Re: Teatr IP: *.echo-press.com.pl 09.07.01, 15:46
                    Gość portalu: 27 napisał(a):
                    &#62 Spektakl o którym mowa miał być "wentylem bezpieczeństwa" - gdyby jakiś inny
                    &#62 projekt nie wypalił. W sumie to trochę niepoważne ze strony byłego dyrektora
                    &#62 angażowanie teatru i przy okazji nowego dyrektora ( w końcu z faktem, że nie
                    &#62 zostanie przedłużona umowa pan Linauskas powinien się liczyć) w nowe
                    &#62 przedstawienie, które moze nie byc zgodne z planami.

A kto to jest niby pan Linauskas? Czyżby Linas Zaikauskas? Teraz dyrektorem jest
                    Adroka... pardon... Adam Sroka ;-)
                    • Gość: maestro Re: Teatr IP: 212.244.146.* 11.07.01, 08:51
                      Gość portalu: MZ napisał(a):

&#62 Gość portalu: 27 napisał(a):
                      &#62 &#62 Spektakl o którym mowa miał być "wentylem bezpieczeństwa" - gdyby jakiś in
                      &#62 ny
                      &#62 &#62 projekt nie wypalił. W sumie to trochę niepoważne ze strony byłego dyrekto
                      &#62 ra
                      &#62 &#62 angażowanie teatru i przy okazji nowego dyrektora ( w końcu z faktem, że n
                      &#62 ie
                      &#62 &#62 zostanie przedłużona umowa pan Linauskas powinien się liczyć) w nowe
                      &#62 &#62 przedstawienie, które moze nie byc zgodne z planami.
                      &#62
                      &#62 A kto to jest niby pan Linauskas? Czyżby Linas Zaikauskas? Teraz dyrektorem jes
                      &#62 t
                      &#62 Adroka... pardon... Adam Sroka ;-)

a kto to niby ten Zaikauskas??? czy zrobił dla radomskiego teatru cos o czym było by głośno (w
                      pozytywnym sensie tego słowa) w całej Polsce? A wogóle to zastanawiał się ktoś skąd on się wziął???
                      Czyj to wujek/stryjek....????
    • Gość: xzxzx Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 00:31
      Nie odbiegajcie od tematu Radia Rekord..tak wczesniej narzekalismy na to
      radio.ale Jest jakie jest... lecz ostatnio stworzyli ramówkę wakacyjną pod
      nazwa "Rekord Pod Pergolą" i jest teraz czego sluchac..tylko zeby jakosc byla
      spoko to by bylo bosko. Ten nieprofesjonalny aktor jak ktos kiedys powiedzial
      przylozyl sie do roboty..moze cos bedzie z tego.. Panie Jarku..oby tak
      dalej.. ;))
      • Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 12.07.01, 00:36
        Jest jakie jest... lecz ostatnio stworzyli ramówkę wakacyjną pod
        &#62 nazwa "Rekord Pod Pergolą" i jest teraz czego sluchac..

taka ramowka juz byla kilka lat temu bodajze przez 2 lata (w wakacje rzecz jasna)
        i sie sprawdzila dlatego teraz do tego wrocilismy

Ten nieprofesjonalny aktor jak ktos kiedys powiedzial
        &#62 przylozyl sie do roboty..moze cos bedzie z tego..

to jest to samo co on wymyslill juz kiedys... i chyba uwaza ze to co zrobil jest
        swietne i dlatego teraz do tego wraca.. ale.. 14 godzin pozdrowien tygodniowo dla
        sluchaczy (sobota i niedziela od 10 do 17) to przyciaga ludzi.. nie oszukujmy
        sie...
        • Gość: Arek Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 00:43
          ale.. 14 godzin pozdrowien tygodniowo dla
          &#62 sluchaczy (sobota i niedziela od 10 do 17) to przyciaga ludzi.. nie oszukujmy
          &#62 sie...

Oczywiscie, ten "Rekordowy Róg obfitosci" to jest dobry pomysl...a z drugiej
          strony pomysl tak na odwal sie ;) poniewaz juz wtedy nie ma lubianej przez
          kazdego chyba "Rekordowej Niedzieli" , nie ma audycji autorskich itp. Ale trzeba
          przyznac ta audycja cieszy sie duza popularnoscia bo jeszcze ani razu sie nie
          dodzwonilem na nią chociaż jestem doświadczonym telefonistą do radia ;))
          • Gość: Bartek W Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 12.07.01, 00:48

&#62
            &#62 Oczywiscie, ten "Rekordowy Róg obfitosci" to jest dobry pomysl...a z drugiej
            &#62 strony pomysl tak na odwal sie ;)

moze nie na odwal sie, tylko dla sluchaczy wtedy... bo w sumie to trzeba szukac
            plyt, a to nie jest takie proste jak sie wysztskim moze wydawac.... a ze nie
            trzeba przygotowywac programu? tu masz racje.. chociaz i tak z reguly dzienne
            audycje nie sa az tak bardzo przygotowywane...

poniewaz juz wtedy nie ma lubianej przez
            &#62 kazdego chyba "Rekordowej Niedzieli" ,

wroci we wrzesniu ;]

nie ma audycji autorskich itp.

hmm.. a byly jakies autorskie? nie przypominam sobie.. no, chyba ze mowa o
            poniedzialku i czwartku wieczor... ale to juz inny temat do dyskusji ;]

Ale trzeb
            &#62 a
            &#62 przyznac ta audycja cieszy sie duza popularnoscia bo jeszcze ani razu sie nie
            &#62 dodzwonilem na nią chociaż jestem doświadczonym telefonistą do radia ;))

przez pierwsza godzine potrafimy nazbierac utowrow na kolejne 6 godzin grania...
            i tak jest co tydzien.. ciekawe swoja droga jak szybko sie to ludziom znudzi...
            • Gość: sluchacz Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 00:58
              O ile mi sie dobrze wydaje o 15:15 była jakaś audycja zewnętrzna
              samochodowa..ale coz..niewazne..a pozatym to szybko się to może znudzić
              ludziom..ale nie zapeszajmy bo jak sie znudzi to p. Rabenda będzie znowu
              wymysłał nową audycje..ale ta jest spox..moze kiedys sie dodzwonie to pozdrowie
              wszystkich ktorzy sie wpisuja na forum ;)
              • Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 12.07.01, 01:01
                &#62 O ile mi sie dobrze wydaje o 15:15 była jakaś audycja zewnętrzna
                &#62 samochodowa..

teraz wszystkie zewnetrzene audycje sa o 16.15 od pon do piatku (zamiast
                popoludniowki "Na wlasne uszy")
                &#62

ale nie zapeszajmy bo jak sie znudzi to p. Rabenda będzie znowu
                &#62 wymysłał nową audycje..

hmm.. najpierw musi miec ludzi ktorzy zrealizuja jego pomysly..... ;]
                • Gość: Tomek S Re: Radio Rekord FM IP: 213.158.197.* 12.07.01, 17:29

&#62 hmm.. najpierw musi miec ludzi ktorzy zrealizuja jego pomysly..... ;]

O właśnie, tak przy okazji mam pytanie, bo w "Stolycy" Was nie słychać. :)) Czy
                  słynna Gwiazda Rekordu: Marrriusz Turrrczyk - mój szef przez kilka dni i
                  programów - jeszcze u Was pracuje, czy też może można posłuchać :) go gdzie
                  indziej?
                  • Gość: MZ Re: Radio Rekord FM IP: *.echo-press.com.pl 13.07.01, 09:07
                    Gość portalu: Tomek S napisał(a):
                    &#62 Czy słynna Gwiazda Rekordu: Marrriusz Turrrczyk - mój szef przez kilka dni i
                    &#62 programów - jeszcze u Was pracuje, czy też może można posłuchać :) go gdzie
                    &#62 indziej?

Teraz MT robi karierę w Warszawie w Radiu Kolor na 103,0 FM. Na przykład w każdy
                    piątek po 23:00 przedstawia 10 największych hitów... Przed państweeeeeem
                    Maaaaarrriusz Turczyk, yeah.... :)))
                  • Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 13.07.01, 23:16
                    Czy
                    &#62
                    &#62 słynna Gwiazda Rekordu: Marrriusz Turrrczyk - mój szef przez kilka dni i
                    &#62 programów -

jak to prze kilka dni? tylllllllko ? ;]
                    • Gość: Tomek S Re: Radio Rekord FM IP: 213.158.197.* 16.07.01, 18:01

&#62 Czy
                      &#62 &#62
                      &#62 &#62 słynna Gwiazda Rekordu: Marrriusz Turrrczyk - mój szef przez kilka dni i
                      &#62 &#62 programów -
                      &#62
                      &#62
                      &#62 jak to prze kilka dni? tylllllllko ? ;]

No cóż, mieliśmy trochę inne koncepcje tego, co i jak ja mam robić. Jakieś trzy i
                      pół roku temu byłem jednym z dwóch gości, którzy wygrali konkurs na nowego DJa.
                      Po jednym z wieczorno-nocnych programów, na drugi dzień dowiedziałem się, że mam
                      zakaz...
                      Cóż, mogło być fajnie, ale, być może redaktorowi się coś nie spodobało (heh, ja
                      wiem co mu się nie spodobało), mnie nie chciało się łazić za nim i prosić o
                      tzw. "drugą szansę" (bo akurat trafiła mi się praca - płatna! w przeciwieństwie
                      do Rekordu - w Wawie) i tak się to skończyło.
                      A jak przyjmiecie do pracy Wasze nowe serwisantki, to może kiedyś się spotkamy
                      IRL.

• Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 16.07.01, 23:02
                        AAAAAA...... .przypominam sobie cosik... to chodizlo o ten program "o pierwszym
                        razie"? hyh...
                        • Gość: Tomek S Re: Radio Rekord FM IP: 213.158.197.* 16.07.01, 23:20

&#62 AAAAAA...... .przypominam sobie cosik... to chodizlo o ten program "o pierwszym
                          &#62 razie"? hyh...

Brawo dla tego Pana. Wygrał pan czapkę śliwek i darmowy przejazd schodami
                          ruchomymi.
                        • Gość: MZ Re: Radio Rekord FM IP: *.echo-press.com.pl 17.07.01, 09:48
                          &#62 AAAAAA...... .przypominam sobie cosik... to chodizlo o ten program "o pierwszym
                          &#62 razie"? hyh...

O "pierwszym razie za samochodem", o ile dobrze sobie przypominam...
                          • Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 09:51

&#62 O "pierwszym razie za samochodem", o ile dobrze sobie przypominam...

a moze o pierwszym razie w samochodzie? ;-) mnie sie wydaje ze chodizlo ogolnie o
                            pierwsze razy i to mialo byc haczykiem w tym programie.. najlpiej jak poczekamy
                            na wypowiedz samego zaintresowanego ;-)
                            • Gość: Ktoś Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.com.pl 17.07.01, 10:35
                              Nie wiem, czy zauważyliście, ale (nawiązując do tablic) Radio Ave jest bardziej
                              radomskie niż Radio Radom (patrz: Eska Radom) i Rekord. Otóż od jakiś 6
                              misięcy tablice informujące o Radiu Ave wiszą i to w przeciwieństwie do Radia
                              Kielce są na każdej "Wylotówce" z miasta!
                            • Gość: Tomek S Re: Radio Rekord FM IP: 213.158.197.* 17.07.01, 18:21

&#62
                              &#62 &#62 O "pierwszym razie za samochodem", o ile dobrze sobie przypominam...
                              &#62
                              &#62 a moze o pierwszym razie w samochodzie? ;-) mnie sie wydaje ze chodizlo ogolnie
                              &#62 o
                              &#62 pierwsze razy i to mialo byc haczykiem w tym programie.. najlpiej jak poczekamy
                              &#62 na wypowiedz samego zaintresowanego ;-)

O, i to jest słuszna koncepcja... Fakt, chodziło o różne pierwsze razy, a popisy
                              rozentuzjazmowanych panienek, które zaczęły opowiadać, jak to one "pierwszy raz"
                              zostały zduszone w zarodku. Potem dzwonili już ludzie, którzy rzeczywiście
                              opowiadali o swoich przeróżnych "pierwszych razach": o pierwszym rejsie
                              żaglowcem, jedna pani podobno dodzwoniła się pierwszy raz i pierwszy raz w
                              związku z tym powiedziała wierszyk na antenie, o swoim pierwszym razie opowiadał
                              pensjonariusz zakładu w Żytkowicach - przestrzegając jednocześnie przed
                              popełnieniem takowego... Poza tymi było jeszcze kilka innych sensownych telefonów.
                              No a drugiego dnia, też był - heh - pierwszy raz :)). Ale to już jest temat na
                              inną bajkę. Prawda Panie Redaktorze T?
                              • Gość: BartekW Re: Radio Rekord FM IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 08:23
                                Podejrzewam ze wtedy pan T. wcale nawet nie sluchal audycji tylko ktos mu
                                doniosl co bylo, i widac troche to ubarwil.. Znam pana T. i nie wierze zeby on
                                czekal do rana.. Zadzwonilby w trakcie trwania audycji..... Gdyby oczywiscie
                                sluchal....
                                • Gość: Tomek S Re: Radio Rekord FM IP: 213.158.197.* 18.07.01, 18:27

&#62 Podejrzewam ze wtedy pan T. wcale nawet nie sluchal audycji tylko ktos mu
                                  &#62 doniosl co bylo, i widac troche to ubarwil.. Znam pana T. i nie wierze zeby on
                                  &#62 czekal do rana.. Zadzwonilby w trakcie trwania audycji..... Gdyby oczywiscie
                                  &#62 sluchal....

No właśnie: "nie słuchał". To by nieco wyjaśniało. Uważam jednak, że mógł to
                                  załatwić inaczej, a potraktował mnie jak gnojka. Nieważne, było - minęło. W
                                  zasadzie pomógł mi podjąć decyzję, gdzie mam pracować... choć oczywiście trochę
                                  mi szkoda, że to nie np. Rekord.

• Gość: radko Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 18:35
      drogi arku, mówisz, że zamiast tablic radia radom, są tablica radia kielce. a
      ja mówię, że są....ale RADIA AVE i to na każdej wylotowej trasie
      • Gość: ArekL Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 23:27
        Gość portalu: radko napisał(a):

&#62 drogi arku, mówisz, że zamiast tablic radia radom, są tablica radia kielce. a
        &#62 ja mówię, że są....ale RADIA AVE i to na każdej wylotowej trasie

Rzeczywiscie wracajac z przysuchy zauwazylem nowe tablice KRR AVE. I teraz co
        jest lepsze , Radio Ave czy Radio Kielce na tablicach ? Skoro nie mozna umiescic
        Radio Rekord lub Radom.
        • Gość: misioo Re: Radio Rekord FM IP: 10.30.166.* 27.07.01, 11:37
          Gość portalu: ArekL napisał(a):

&#62 Gość portalu: radko napisał(a):
          I teraz co
          &#62 jest lepsze , Radio Ave czy Radio Kielce na tablicach ? Skoro nie mozna umiesci
          &#62 c
          &#62 Radio Rekord lub Radom.

Dlaczego nie mozna umiescic? Przeciez to tym rozglosniom - komercyjnym przeciez -
          powinno na tym zalezec.
          • Gość: Arek Re: Radio Rekord FM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 19:17
            Gość portalu: misioo napisał(a):

&#62 Gość portalu: ArekL napisał(a):
            &#62
            &#62 &#62 Gość portalu: radko napisał(a):
            &#62 I teraz co
            &#62 &#62 jest lepsze , Radio Ave czy Radio Kielce na tablicach ? Skoro nie mozna um
            &#62 iesci
            &#62 &#62 c
            &#62 &#62 Radio Rekord lub Radom.
            &#62
            &#62 Dlaczego nie mozna umiescic? Przeciez to tym rozglosniom - komercyjnym przeciez
            &#62 -
            &#62 powinno na tym zalezec.

Ahhh...no powinno ale nie zalezy ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka