Dodaj do ulubionych

balanga w bieszczadach

15.11.04, 15:25
mało kto by uwierzył,że nauczyciel może być prostakiem pijakiem bluźniercą
czy zwykłym menelem. W dniach od 11 do 14 listopada ZNP w Radomiu
zorganizował wyjazd szkoleniowy dla nauczycieli do Zwierzynia w Bieszczadach.
Jest to mała i mało atrakcyjna wieś.Niemalże stuosobowa grupa radomskich
nauczycieli właśnie tam hulała.Niby nic nadzwyczajnego bo każdy lubi się
nachlać wódy i nażreć na koszt nie swój,ale to co pokazali podczas podróży i
na miejscu to profanacja zawodu nauczyciela. Oni zapomnieli języka
codziennego wymienili na normalny czyli sp..j, wy..j, d..a, ...j, i tak
dalej.Przeobrazili się w bestie już na samym wstępie, pojaństwo było główną
atrakcją tej imprezy szkoleniowej. Cały Zwierzyń należał do wypuszczonych ze
smyczy......wulgaryzmy to język którym się posługiwano na codzień.Mini
pogadanka odbyła się po jednej godzinie w piątek i w sobotę ale i tak
frekwencja 20 procentowa bo reszta nie była w stanie. Takiego chamstwa i
zdziczenia dawno nie widziałam.Pytanie? ile to kosztowało?kto płacił?Dlaczego
tak daleko?Czy alkohol mógł być spożywany i to na koszt organizatora?Co z
moralnością uczestników?(oczywiście nie wszystkich).Jestem pewna,że dziś
niektórzy mają jeszcze nadwyżkę alkoholu we krwi.Czy władze miasta to
aprobują?
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: balanga w bieszczadach IP: 193.111.144.* 17.11.04, 20:36
      ?
      • Gość: xxxxxxxxxx Re: balanga w bieszczadach IP: *.radom.pl 19.11.04, 20:35
        Jestem (jeszcze),ale pionkiem.Nie kłamię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • Gość: OOOO! Re: balanga w bieszczadach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.11.04, 20:59
      O... to ten post był zdjęty!!! Nie dziwię się, ale jest co czytać. Przykro
      tylko że ludzie sobie pomyślą żle o wszystkich nauczycielach, a to przecież
      jest ich "reprezentatywna część", ale nie wszystkich, bo do ZNP należy tylko po
      kilka osób w szkołach.
      Po takim czymś należałoby zdegalizować działalność takiego związku, bo kogo on
      w końcu promuje - pijaczków, chamów, zboczeńców, seksocholików wyrwanych spod
      skrzydeł współmałżonka. Oj wstyd wielki.
      Pozdrawiam "wyczynowców" - pewnie uczą sobie jakby nic.
      • Gość: gawi Re: balanga w bieszczadach IP: *.udn.pl 17.11.04, 21:59
        Proszę Pana/Pani. Ja uważam,ze zawsze znajdzie sie ktoś, kto wyolbrzymi,
        któremu jakis inny uczestnik "zalezie" za skórę. co do zdegalizowania
        działalnosci, jak jest napisane w Pańskim poście, muszą być ku temu powane
        powowdy, a nie ploki, wypowidź jednej osoby, w sumie wcale nie 100%owej
        uczestniczki.
        Nie chcę nikogo tłumaczyc, czy bagatelizować problemu, zawsze znajdzie się
        ktoś, kto "przesadzi". O takich szkoleniach tez słyszałam i to, że ktoś śpiewa,
        gra na gitarze, czy tańczy nie oznacza, ze musi być pijany! Dlaczego w pojęciu
        współczesnych ludzi dobry humor musi kojarzyc sie ze spożyciem alkoholu? Nie
        wierzę, żeby waładze dawały pieniąszki na alkohol, czy też aby władza, prezesi
        tego stowarzyszenia zachowywali sie nieodpowiedzialnie.

Czy ktokolwiek lubie "wpychanie do jednego wora"-nie, a odpowiedzialnosc
        zbiorową-nie.
        To nie klasa szkolna. Mówimy o dorosłych ludziach, ktorzy załozyli i działają w
        ZNP, ale kazdy jest dorosły i nie należy używać obelzywych słów wobec całego
        Związku.
        tymczasem przeciwnicy i ludzie o innych pogladach beda krytykowac ZNP, nawet
        gdyby szkolili się w klasie (wtedy pojawiłyby sie oskarżenia, ze np zużywają
        krzesła).

troche dystansu moi mili
        • Gość: MELA Re: balanga w bieszczadach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:00
          NIEDLUGO WYJAZD DYREKTOROW SZKOL I INNTCY PLACOWEK , WIEC DOPIERO BEDZE O CZYM
          PISAC. MOZE ZMIENICJE DYR. WYDZIALU ,TAK JAK PO WYJEZDZIE KIELBASINSKIEGO NA
          WIOSNE, TAK TRZYMAC DALEJ , TYLU KONFIDENTOW NIGDY W POLSCE NIE BYLO.
    • Gość: pedagog Re: balanga w bieszczadach IP: *.udn.pl 17.11.04, 21:07
      Pewnie władze miejskie to aprobuję bo przestawiciele władzy też tam dojechali,
      ale nie autokarem.
    • Gość: Kulturka Re: balanga w bieszczadach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.11.04, 21:07
      Ja Ci wierzę, bywam na takich podobnych spotkaniach i tak zwani ludzie nie
      prości, wykonujący i pełniący prestiżowe stanowiska ( nie wszyscy, ale to
      zdecydowana mniejsziość) - nie posiadają żadnej kultury, zasad dobrego
      zachowania, rządzi chamstwo i pijaństwo. a tam gzie jest alkohol w ilościach
      nie małych poznaje się kto jaki naprawdę jest powiem Ci, że ja jestem
      zszokowana i wstydzę się,że dobre zachowanie, elokwencja nawet dyplomacja jest
      tym ludziom obca, prawdopodobnie wynieśli takie zwyczaje z własnych rodzinnych
      domów.

"Nie sztuką jest przjść przez życie pijąc alkohol, ale sztuką jest przejść
      przez życie nie pijąć i być trzeżwym"
      Tak to bolesna sprawa, że ludzie wykonujący zawody gdzie powinna być wymagana
      trzeżwość bo ludzie trzeżwi mają zdrowe mózgi. pracyją sumiennie i
      odpowiedzialnie i podejmują trzeżwe decyzje bo jakie decyzje podejmują tacy
      ludzie o których napisałaś wiadomo i jakimi są autorytetami dla uczniów szkoda
      mówić. Marzę o tym aby wreszcie pijaństwo było napiętnowane. i żeby wreszcie
      rządzili,sądzili, uczyli ,leczyli itd. ludzie trzzwi!
      • Gość: To ja Pablo Re: balanga w bieszczadach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:51
        Lepiej pic niz krasc
        Jacy wy k..... jestescie swieci
    • Gość: Hodowca Drobiu Re: balanga w bieszczadach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:16
      A co za balanga była w Chajnówce, Policja przyjeżdzała aż 2 razy (można
      sprawdzić na miejscu). Pijany drób leżał na schodach. To dopiero była balanga.
      • wolterianin Re: balanga w bieszczadach 18.11.04, 16:23
        jak to się stało,że ten post został odblokowany?mam wrażenie,że po to aby
        czytającym zrobić z mózgu wodę,ale jest jeszcze jeden "cezura?kto się boi
        prawdy?"I co jeszcze ktoś ma wątpliwości co rzetelności treści?A co z
        owieczkami, które "pasterz" wywlókł aż w lasy bieszczadzkie?Nie beczą? Nie,
        bosą najedzone, napite i przestraszone.
      • Gość: rożen Re: balanga w bieszczadach IP: *.udn.pl 18.11.04, 23:15
        Kurczak?
    • Gość: xxxxxxxxxxxxxxx Re: balanga w bieszczadach IP: *.radom.pl 19.11.04, 20:18
      Wypisuję się ze ZNP!!!Nikt mi w życiu nie powiedział,nie zaproponował żadnej
      wycieczki.Za nasze składki balują,rozdają sobie nagrody z okazji Dnia
      Nauczyciela,a my durni nauczyciele co miesiąc oddajemy część poborów na
      związek.Związek to fikcja- w nosie mają sprawy nauczycieli i edukacji.
      Ilu ludzi pracuje w ZNP przy ul.Słowackiego?
      • Gość: EU Re: balanga w bieszczadach IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.04, 20:31
        Tw ym tekstem dowodzisz, że nie jesteś ZNP, albo kłamiesz.
      • Gość: wice Re: balanga w bieszczadach IP: *.udn.pl 21.11.04, 00:11
        To był wyjazd dla prezesów i dyrektorów. Nie dla psa kiełbasa serdelowa.
        • Gość: 7 Re: balanga w bieszczadach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 10:32
          W nawiązaniu do wypowiedzi - był to wyjazd szkoleniowy dla prezesów ognisk a
          nie dla dyrektorów
          • wolterianin Re: balanga w bieszczadach 21.11.04, 13:27
            byli i dyrektorzy i dyrektor kuratorium a co do ognisk,tez było jedno i to duże
            a przy nim szkolono się w kosupcji własciwej barana,były tez i inne szkolenia
            oj były.
    • Gość: zniesmaczony:( Re: balanga w bieszczadach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.04, 18:09
      Wygląda na to ,że musiało być ciekawie. A sprawozdanie ze spotkania będzie?
      Puścić chłopa do biura...
    • Gość: Smok Re: balanga w bieszczadach IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 22.11.04, 10:08
      Niestety, nie byłem na tej imprezie. Ale zbyt dobrze znam nauczycieli, żeby
      uwierzyć w te opowieści.Na takich spotkaniach nie pije się gorzej niż na każdym
      innym zorganizowanym przez radomian - od kruchty do burdelu. Jak to było:"kto
      jest niewinny niech pierwszy rzuci kamieniem"?
      • Gość: Tencorozumie Re: balanga w bieszczadach IP: *.udn.pl 22.11.04, 10:49
        Swoją drogą czego się można spodziewać po członkach organizacji, której szefuje
        taki szef jak obecny?
        • kolaratka Re: balanga w bieszczadach 22.11.04, 14:06
          to takie dobre i posłuszne były łowieczki przyszły skruszone na godzinę
          dziesiątą w niedzielę długo im nie prawiłem bo zimno a one gadały że mają
          wyrzuty sumienia z powodu ich ziomków bo te ziomki grzeszyły całą noc.To
          niecpoty rozpustniki całowały się tak jak mąż z żoną, a przecie tak nie
          można,dużo pili alkoholu no więcej aniżeli w radomiu i ony mnie o tym
          powiedziały w skrytośći,że to niby sodoma i gomora,jak powiedziały,że to jest
          komuszy zlot tu w Zwierzyniu to pomyślał ja,że już świętych miejsc na tej ziemi
          nie ma.ale dały po złociszu było ich osiem to i ja odpuścvił ich
          grzechy.Przyjeżdzajta ale dajta na tacę trochu więcej.
          • Gość: Ulka Re: balanga w bieszczadach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.11.04, 21:21
            Kto skorzysta na tej aferze, skorzysta w sensie załatwiania swoich interesów?
            Komu potrzeba słabych związków zawodowych w tym mieście? I przypominam że jest
            jeszcze jeden zwiazek.A czasu tak mało.
            • uroczysko2 Re: balanga w bieszczadach 26.11.04, 00:15
              jak to miło że wszyscy tak cicho siedzą po tej integracji
            • Gość: miki Re: balanga w bieszczadach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 08:24
              Związki tak funkcjonujące nie są nikomu potrzebne. Nie róbcie sobie nadziei, że
              udzielą one pomocy szaremu nauczycielowi w razie potrzeby. Obydwa związki
              zajmuja się wyłącznie promocją swoich kolesi i koleżanek. Wszystko to opiera
              się na gorzale i różnych gratisach. Kurczaki i chochoły dawno powinny już
              polecieć ze swych stołków. Mdli nie gdy widzę te twarzyczki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka