haga1 31.01.05, 14:55 Co tu w zaścianku radomskim taka cisza. Czy wysłaliście już Bronkowi podziękowania za zrobienie kroku w kierunku prawdziwej Polski. A swoją drogą ciekawe czy w radomskiej fili IPN lista ta jest dostępna. Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dymek Re: Lista Wildsteina IP: 193.111.144.* 31.01.05, 17:55 No fajniuska ta lista jest! I fajne nazwiska z Radomia! Bedzie bal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.05, 18:18 a możesz mi tę listę na skrzyneczkę nadesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Lista Wildsteina IP: *.internet.radom.pl 31.01.05, 19:18 Podaj adres strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 08:53 Ja bym chętnie dopisałkilka nazwisk których jest brak na liście.W/G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobek Re: Lista Wildsteina IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.02.05, 12:55 debile. kogo lista ? kto jest kto ?ilu kowalskich? nowaków ? trzeba być debilem żeby to publikować - albo wrednym żydowskim bękartem. a debile idą na tym żydowskim sznurku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:48 dobek --brawo ale jesteś szczery co myślisz to powiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek, UK Re: Lista Wildsteina IP: *.l2.c3.dsl.pol.co.uk 14.02.05, 21:20 Po upadku NRD wszystkie tajne akta STASI zostały udostępnione do wglądu każdemu zainteresowanemu i jak wiem tak jest dotychczas. Dlaczego u nas tego nie zrobiono? Tylko złoczyńcy starają się ukryć przed swymi ofiarami! Powinno się otworzyć okno i wywietrzyć kraj od wszelkiego smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesz kto Maleszka nie podszywaj sie IP: 62.180.53.* 03.02.05, 15:09 nie manipuluj odejdz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:43 Bronek tak sam? Czy prawdziwi agenci go podpuścili? A może sam na zasadzie trzymać złodzieja. Łapać agentów. Bronek coś śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 31.01.05, 18:44 A na jaki adres jest najlepiej wysyłać podziękowania dla Pana Redaktora Bronka Wildsteina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 31.01.05, 21:01 Na tej liście jest tysiące ludzi pokrzywdzonych przez PRL. Inwigilowanych pod kątem zwerbowania na TW, o czym oni nie wiedzieli. Czy ci ludzie za umieszczenie ich nazwisk razem z kapusiami będą mogli dochodzić odszkodowań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Re: Lista Wildsteina IP: *.radom.pilicka.pl 01.02.05, 11:24 Ja już wysłałem: B.Wildstein@rzeczpospolita.pl a protest do naczelnego: G.Gauden@rzeczpospolita.pl KTO NASTĘPNY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 01.02.05, 12:12 Czy w przypadku Wildsteina nie jest to adres na Berdyczów? Chyba już Go nie ma w Rzeczpospolitej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.05, 20:34 nazwisko wskaże Ci adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:48 Nazwisko WIDSTEIN coś mi nie podchodzi,nie pasuje do takich jak Nowak,Kowalski i inne s-ki.Podobała mi się wypowiedz p.Olbryckiego we wczorajszej audycji Co z tą Polską?Właściwie ocenił działalność i postępowanie byłego pana redaktora.Najwyższyczas zakończuć ten widenstanski cyrk.Szukajcie teściowych na tej liście może znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:36 Nie i o to chodzi. To nie była głupota. To była celowa robota. Tak to jest jak "dać małpie (prawicowej) brzytwę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.05, 21:44 Panu Bronkowi podziękowanie że ruszył tą bronioną przez czerwonych i różowych "krowę" jaką jest lista kolaborantów i donosicieli. GW zrobiło szybciutko swoje i już nie ma pracy. ale lista krąży po kraju i będzie można sprawdzić również tych którzy tak głośno wrzeszczą o łamaniu prawa, "głupocie i brzytwie u małpy". Będziemy mogli też dowiedzieć się kto z naszych znajomych, kolegów DONOSIŁ I SPRZEDAWAŁ informacje o nas. To sprzedajne ogłupione społeczeństwo tym razem poczyta o sobie. Pozdrowienia dla Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Lista Wildsteina IP: 193.111.144.* 31.01.05, 23:20 Twoje nazwisko tez jest na tej liście. Ciekawe czy to tylko przypadek czy może ktoś z rodziny? Zreszta ty tu cały czas donosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesz kto Ile Ci Wyborcza placi od odpowiedzi ? IP: 62.180.53.* 03.02.05, 15:12 Maja jeszcze etaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 31.01.05, 22:07 Jak to nie? Prawnicy mówią, że takie procesy są do wygrania. Wildstein odchodzi z Rzeczpospolitej. Skąd on weźmie tyle forsy na odszkodowania? Odpowiedz Link Zgłoś
chefot Re: Lista Wildsteina 01.02.05, 00:12 a dlaczego on? on tej listy nie zrobił, co najwyżej upublicznił :) zastrzegam, że jeszcze nie mam wyrobionego zdania w tym temacie, powyższa wątpliwość to jedynie przejaw wrednego charakteru i wrodzonego czepialstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Re: Lista Wildsteina IP: *.radom.pilicka.pl 01.02.05, 08:37 Wildstein ujawnił tylko JAWNY! wykaz osób współpracujących z sb ale także osób , którmi interesowała się sb. Cały ten krzyk to chyba krzyk agentów którzy boją sie ujawnienia prawdy o sobie.Oczywistym jest, że w wykazie powinny być nazwiska działaczy opozycji. Paradosalnie brak nazwiska takiego działacza wzbudza podejrzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Lista Wildsteina 01.02.05, 09:39 Aby dyskutować na temat rzekomej 'Listy Wildsteina' trzeba czytać coś więcej niż GW, to wtedy nie będzie się powtarzać "michnikowego bajania". Bronisław Wildstein wyniósł z IPN nie żadną listę agentów czy "listę ubecką" (cyt. GW), ale część z katalogu zasobów archiwalnych IPN. Jest on jawny. Tak jak jawny jest każdy katalog archiwum państwowego (choć archiwum nie musi dokumentu upubliczniać) lub biblioteki. A histeryczny krzyk GW i związanej znią tzw. Familii czyli środowisk postkorowskich i Unii Wolności jest całkowicie zrozumiały. To Lesław Maleszka publicysta GW był agentem o pseudonimie "Ketman", który był zamieszany w sprawę zamordowania przez SB Stanisława Pyjasa. To Małgorzata Niezabitowska inwigilowała Tygodnik Solidarność. A obecnie IPN prowadzi dochodzenie ws. próby otrucia Anny Walentynowicz przez niejaką Ewę S., której koleżanką była (i chyba nadal jest) niejaka M.B.(żeby było śmieszniej mąż jej był w WSW) związana niegdyś więcej niż silnie z radomską Unią Wolności, a wcześniej z okołosolidarnościowym podziemiem. To fakty, a nie emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuk Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.05, 20:23 Mam umierającego ojca!!!! On chce wiedzieć czy ten ŻYD ujawnił Go na tej liście....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAC Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:56 TERAZ ZOSTAJE TYLKO PYTANIE - JAKICH NAZWISK BRAKUJE NA LIŚCIE WILDSTAINA A SA W IPN I JAKIE DOPISANO "PRZYPADKOWO"? a może przyjąć, że każdy urodzony przed 1989 jest podejrzany - umoczony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻYCZLIWY TU JEST LISTA IPN (WILDSTEJNA) IP: *.localdomain / 67.15.54.* 01.02.05, 18:28 Adres do listy: members.fortunecity.com/lista2/ Huuuulajcieeee! Główkujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: TU JEST LISTA IPN (WILDSTEJNA) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.05, 20:04 Lepsza jest lista.freewebpage.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can I? Re: TU JEST LISTA IPN (WILDSTEJNA) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:17 to jest to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Lista Wildsteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:51 IPN BU 001198/3261 STAN WOJCIECH dwa zera, czyli etatowy oficer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuk Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.02.05, 20:26 czytaj wnuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: Lista Wildsteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:28 Wnuczku, jak dziadek współpracował to będzie! Prawda w oczy zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi Re: Lista Wildsteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:03 zgadza się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Lista Wildsteina IP: *.stoginet.csc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 01:23 TO ŻADNA REWELACJA wszystko to igrzyska sprawdz sam tam nie ma wiekszości znanych opozycjonistów czy też znanych agentów co rozpracowywali opozycje a teraz dalej pracują dla władzy i ubeków po 1983 roku www.dzielnica.stogi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 01:44 link gdzie można ściągnąć listę: lista-ipn.dog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Zgłoś sie do IPN IP: *.radom.pilicka.pl 03.02.05, 13:03 JEŚLI SZUKASZ NAZWISK AGENTÓW - ZGŁOŚ SIĘ DO IPN Jeśli naprawdę jesteś na tyle głupi żeby latać do sąsiada i oskarżać go o współpracę z UB, lub zrywać znajomość i się niezdrowo podniecać... na podstawie tej listy, to znaczy że Gazeta Wyborcza i wszyscy którzy są przeciwni lustracji mieli rację i nasze społeczeństwo nie dorosło do prawdy. A jeśli potrafisz do tego podejść z dystansem i zrozumieć, że na tej liście obok Ubeków są ludzie przez nich prześladowani (pomijając fakt, że teczki tych najsprytniejszych już dawno wyparowały do atmosfery), to znaczy że Bronisław Wildstein miał rację tą listę upubliczniając. (chociaż mógł zaczekać na zmianę władzy na nową, podobno mieli się za to wziąść. Jeśliby tego nie zrobili to dopiero wtedy w ten sposób to wrzucić w obieg, czekaliśmy tyle lat to pół roku by niewiele zmieniło) poza tym pamiętajcie, kto tutaj jest? Osoby, które były najaktywniejsze już dawno miały możliwość zniszczenia swoich teczek... Tutaj są głównie ludzie, którzy nie mają o tym pojęcia - a jeśli współpracujesz ze służbami bezpieczeństwa to na ogół masz o tym pojęcie... Mogą być też ewentualnie ludzie którzy, choć pojęcie mieli to nie mogli zniszczyć swojej teczki bo nie mieli dostatecznych kontaktów... Czyli znowu, ci najmniej znaczący... no a do tego całe stado ludzi pokrzywdzonych... Tej prawdy na której nam najbardziej zależy prawdopodobnie już nigdy się nie dowiemy. Sprawa zer przy każdym nazwisku nadal nie jest do końca jasna mimo legendy na następnej stronie... kawałek z onetu: Na stronie z listą jest także zamieszczona legenda: jedno "0" przy sygnaturze akt - etatowy oficer, dwa "0" przy sygnaturze akt - TW (tajny współpracownik). Takiemu rozumieniu zaprzecza zastępca dyrektora archiwów IPN Leszek Postołowicz, który wyjaśnił PAP kwestie sygnatur przypisanych nazwiskom na spisie IPN. Dwa zera poprzedzają numer inwentarzowy materiału archiwalnego, do którego się odnoszą, jeśli materiał ten miał charakter "ściśle tajny" z chwilą przekazania do IPN (to najwyższa klauzula tajności dokumentu). "W tej kategorii mieszczą się np. materiały dotyczące osób rozpracowywanych przez służby, ich agentów i kandydatów na agentów, ale także i materiały administracyjne, instrukcje operacyjne itp" - dodał. Jedno zero poprzedza numer, do którego odnosi się materiał zakwalifikowany jako "tajny". Tak oznaczone materiały mogą mieć taki sam charakter jak te mające dwa zera. "Zależy to od tego, jaki gryf tajności nadano przy ich tworzeniu" - podkreślił Postołowicz. Litery "pf" oznaczają, że dokument ma najniższą klauzulę tajności - "poufny". Materiał bez zera oznacza zaś, że dokument jest jawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Zgłoś sie do IPN IP: *.dc.dc.cox.net 04.02.05, 00:06 Przestan ... nalezy od czegos zaczac aby wreszcie bylo jasne kto byl kto i kiedy. Po co podejrzewac jak mozna sie upewnic oraz oczyscic podejrzanych. Tamte czasy byly tak zle bo conajmniej 300,000 pracowalo dla Diabla. Niech sie wreszcie przyznaja do swych niecnych czynow, zrobia rachunek sumienia i poniosa jakies tam wieksze czy mniejsze konsekwencje. Dawno czas na to nadszedl. Mam w rodzinie kuzyna ktory jest na liscie, byl pracownikiem, ale od poczatku nam sie przyznal do tego. Teraz widze, ze musze mu jakos wybaczyc. Ale tych co do konca sie ukrywali kopne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdetka Re: Lista Wildsteina IP: 193.111.144.* 04.02.05, 21:25 Na liście znalazłam duzo zanjomych nazwisk, w tym także sąsiadów, jest mi głupio, bo czuje się wyobcowana ja tez chciałabym byc na tej liście...a co!!! problem w tym , że gdy tworzono te listy byłam nieletnia.. czy można się jeszcze dopisać do listy, bo słyszałam, ze mozna:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 05.02.05, 00:55 GPUPICH SIE NIE SIEJE ONI SAMI SIE RODZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Lista Wildsteina a Radomska Oświata IP: *.pl 07.02.05, 13:12 Zadałam sobie trochę trudu i postanowiłam porównać nazwiska figurujące na liście Wildstaina znazwiskami znanymi w radomskiej oświacie. Wynik jest zaskakujący. Liczba osób znajdujących się na liście jest zadziwająco duża. Daleka jestem od oskarżania kogokolwiek, ale uważam, że honorowo byłoby, gdyby ludzie wymienieni poniżej wystąpili do IPN z wnioskiem o samolustrację i uzyskaną odpowiedź ogłosili publicznie. Jeżli ktoś był tajnym współpracownikiem lub agentem, donośił i działa na szkodę Państwa nie posida ligityamcji moralnej aby uczyć nasze dzieci. Jeżli był tylko przypadkowo zamieszany to wporządu 1. Halina Cieślak obecnie pracownik Ministerstwa Edukacji 2. Popis Marian Vice kurator Mazowkieckiego Kuratorium, były poseł 3. Tomala Adam Dyrektor wydziału edukacji 4. Cholewińska Grażyna dyrektorka przedszkola nr 19 5. Sobolewski Jan Dyrektor gimnazjum nr 22 6. Mąkosa Heryk dyrektor Z.S. Spożywczych 7. Danuta Sawicka dyrektorka liceum im D. Czachowskiego 8. Szczepańska Anna Viceprezydent Miasta Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hollowman Lista Wildsteina a Radom IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 07.02.05, 20:39 Waldemar Pierzchała (prezes RSM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hagi Re: Lista Wildsteina a Radomska Oświata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:40 Jasiek Sobolewski to działacz ZSMP!!! Winda wjeżdża po piętrach kariery, a jakże - ja go pamiętam od takiego....tyci tyci:) Indoktrynował biedną młodzież ideologią socjalistyczną, cóż taka była jego rola: na ówczesne czasy czuł się umocowany do bycia awangardą na obozach, zlotach i innych złazach harcerskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: china Re: Lista Wildsteina a radomskie media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:13 BĄK ZBIGNIEW - IPN BU 0242/613 KALINOWSKI JANUSZ - IPN BU 001121/465 DĄBROWSKI ANDRZEJ - IPN BU 00612/910 DZIEDZIC ZOFIA - IPN BU 001134/1693 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 08.02.05, 02:26 IPN BU 00283/2369 CHOLEWIŃSKA GRAŻYNA IPN BU 00328/224 CIEŚLAK HALINA IPN BU 001134/933 CIEŚLAK HALINA IPN BU 0806/1888 CIEŚLAK HANNA IPN BU 001134/491 GAJEWSKI ALEKSANDER IPN BU 00612/1829 KOPACZ MAREK IPN BU 00283/2015 LANGOWSKI ANDRZEJ PN BU 0604/253 MARCINKOWSKI ZDZISŁAW IPN BU 00611/1364 MĄKOSA HENRYK IPN BU 0806/2119 PAWŁOWSKA REGINA IPN BU 00283/394 PIERZCHAŁA WALDEMAR IPN BU 00249/1587 POPIS MARIAN IPN BU 001121/2189 POPIS MARIAN IPN BU 636/1802 SAWICKA DANUTA IPN BU 00768/454 SKWARCZYŃSKI GRZEGORZ IPN BU 01133/43 SOBOLEWSKI JAN IPN BU 001198/1990 SOBOLEWSKI JAN IPN BU 001198/3261 STAN WOJCIECH IPN BU 0772/1796 SZCZEPAŃSKA ANNA IPN BU 645/1638 SZCZEPAŃSKA ANNA IPN BU 0870/293 TOMALA ADAM IPN BU 0866/1126 WŁODARCZYK ADAM PS Prawie wszyscy maja zera, ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Lista Wildsteina IP: 69.64.197.* 08.02.05, 02:59 Czy ktos wie cos na temat "Maruszak, Marian" ? Cos mi ten faciu smierdzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:45 STANIOS ADAM - IPN BU 00283/1148 STANIOS ADAM - IPN BU 001198/1639 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 08.02.05, 07:18 kochani, ci którzy podajecie tu ochoczo te wszystkie nazwiska, czy nie widzicie, że w tym momencie sami jesteście kapusiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapuś Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:24 Myślę, że oni wystąpią o swoje teczki. I niektórzy dostaną "miano pokrzywdzonego". W tym przypadku obawiać się muszą ewentualnie osoby, które na nich coś donosiły. Bo dotychczas każdy, za kimś kiedyś łaziłi ubecy, i przypuszczał, że załozono mu teczkę, nie mógłyo nią wystąpić. Teraz może, najwyżej będzie miał pewność, że to zbieżność nazwisk, i nie o niego chodzi. Ja tam bym chciała być na tej liście, niestety nie jestem, a ciekawiło by mnie, jak to było w Radomiu. Z przekazów i rozmów ze dobrymi znajomymi, którzy w tamtych czasach wspominali o drobnych szantażach, , bo chcieli ich zmusić do współpracy wiem jak to się odbywało.Na wszelki wypadek zwierzali się przyjacielom o takich faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:48 Proponuje sprawdzić książki telefoniczne jesi to imię i nazwisko wysępuje kilkadziesiąt lub kilkaset razy w Polskiej Książce Telefonicznej to wasze donosy na Radomian są guzik warte. Chyba, że pracujecie tam gdzie to wiedzą lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:07 Szczepańska mieszka u nas, w jedlni, ma piekny dom, bogata musi być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenaanka Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 08.02.05, 14:01 anka przeczytaj co napisala alerg.czy jutro podasz dokladny adres Pani Prezydent.Przy okazji podaj swoj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alerg 10 wp.pl Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 08.02.05, 13:52 D. Olbrychski to jednak klasa. Myślałam że spoliczkuje Wildsteina. Zrobi mu proces. A może zrobią mu wszyscy, którzy uważają, że ujawnił bezprawnie ich dane osobowe ( np.nauczyciele czy lekarze - winni i niewinni )Wildstein mówi, że to żadne koszty społeczne, a jego koszty osobiste to koszty żadne.Zobaczymy po procesach.Myślę, że "akcji" tej "W" sam nie wymyślił. Generalnie jest to strategia prawicy ale czy to dobije lewice? Ostatnio znajoma kilka dni nie otrzymywała pilnej przesyłki bo w blokach nie ma list lokatorów. To jest tajemnica ochrony danych osobowych i tak to dane powinny być chronione przez IPN.Czy to nie jest proste? No chyba nie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danielka Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.05, 14:31 Olbryski jest taki sam śmieć jak i ci, których ulubieńcem był za czasów PZPR!!! Zauważcie kto wówczas najwięcej grał w filmach?Czerwone lizusy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olbeczka Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:44 Wiesz, że donosił? Był znany, nie możliwe, by nim sie nie interesowali. W "tamtych" czasach wszystkie zawody artystyczne były w kręgu zainteresowań. Ostatecznie to oni mieli największe kontakty z ludźmi i ubecy ich chcieli werbować, zakładali im teczki. Czy tylko zwerbowali? wielu się nie udało ale teczki pozostały, wiem coś o tym i jak to się odbywało. Gdyby to forum czytało nie tylko wąskie grono, to by zgłosiło sie dużo osób, do których się przymierzały służby. We wszystkich działach Radomia, placówkach, zakładach. Ciekawa to by była publikacj "jakimi metodami i zagrywkami werbowano (skutecznie lub nie)", kogo i dlaczego akurat tych ze środowisk, a nie innych. Ja znam ludzi, którzy tego doświadczyli, i nie dali się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 08.02.05, 16:27 Sporzadz liste tych co sie nie dali zwerbowac, bo to bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olbeczka Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:29 Skontaktuje sie z nimi, czy juz wystąpili o swoje teczki i co w nich jest. To potrwa. Może sami o tym powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Z. Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:58 a teraz prześladujcie tych wszystkich, którzy znaleźli się na liście, wytykajcie ich palcem, plujcie pod nogi albo w twarz, a w końcu zabijcie... Za jakiś czas znajdzie się kolejny ,,sprawiedliwy", który wyniesie następną listę z setkamy tysięcy nazwisk, a może nawet i z adresami. Bardzo możliwe, że znajdziecie na niej swoje nazwiska. I co wtedy bohaterowie? Jak się zachowacie? Bo wtedy ktoś zacznie pluć w twarz Wam, ,,sprawiedliwi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka 2 Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 09.02.05, 10:38 popieram Arka.Wymienia sie juz nauczycieli,politykow, radnych.Apelowano o dziennikarzy,adwokatow a co z radomskim klerem ? Oni podobno wiedza o parafianach i sobie wszystko.Prowadza moze nie teczki ale kartoteki tak.Dlaczego milcza ? zaslaniaja sie tajemnica spowiedzi.pPodobno gen.Kiszczak teczki kleru przekazal Prymasowi.Moze ktos o tym sie wypowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wat Re: Lista Wildsteina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.02.05, 22:02 Kto uczciwego człowieka umiesciłby w zasobach SB. Teczki mieli tylko "TW" i kandydaci na "TW". Tylko Ci maja pierdla a Ty (ArekZ) ich bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumaty Re: Waciu... IP: 80.48.245.* 09.02.05, 22:24 tyś tej listy nie układał, to widać, za głupi jesteś!!! To jest jedna z wielu , przekrojowych roboczych list konfigurowana na potrzeby rózne, autorstwa made in IPN Poland.... durniu niedouczony ! Idź m oze do zawodowki metalowej , mog pożeźbić lub pofrezować... albo dajmoze podkuć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek lista Wildsteina... IP: *.udn.pl 10.02.05, 09:42 kumaty - komu ty odpisujesz ?sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Waciu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:16 SKOŃCZCIE Z TYM CYRKIEM Z TĄ WILDSTEJNO-MACIEREWICZOWA SZOŁOMANIĄ A ZA WAMI PÓJDĄ INNI.TA LISTA TO JESZCZE NIE KONIEC BĘDĄ INNE ,BO FERMENCIARZE I OSZOŁOMY MUSZĄ SIĘ WYKAZAĆ AKTYWNOĆIĄ I GŁUPOTĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 09.02.05, 11:13 do Ienka 2.Oczywiscie.przeczytaj w Wyborczej jak Glemp i Pieronek chwala Wildsteina.To jest odpowiedz.Sa pewni ze teczek ksiezy w IPN nie ma.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Z. Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:05 Oczywiście, że nie ma teczek kleru w archiwach IPN. Wszystkie zostały przekazane przez Kiszczaka na przełomie 89/90 zainteresowanym, czyli najpewniej Episkopatowi.Zapewne znajdują sie w piwnicach Miodowej i służą do utrzymania dyscypliny wśród niepokornych księży. Co więcej nie znajdziecie też teczek funkcjonariuszy zajmujących się rozpracowywaniem kleru - one też w dziwny sposób zaginęły. A tak poza tą spiskową teorią dziejów, uważam, że jeżeli lustracja ma być przeprowadzana, księża także powinni jej podlegać i to w pierwszej kolejności. Czy ktoś, kto ujawniał tajemnicę spowiedzi może w dalszym ciągu zasiadać w konfesjonale? Mozliwe jest, że nawet do 30% księży było TW w czasach PRL. Ale to stanowi w dalszym ciągu tajemnicę poliszynela. Moim zdaniem, stawiamy grubą kreskę - żadnej lustracji, dajmy wszystkim szansę w nowej rzeczywistości. Ale jeżeli ma ona być, sprawdzajmy rzetelnie, włącznie z klerem. Tylko, że wtedy otworzymy puszkę pandory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Lista Wildsteina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.05, 17:06 Oczywiscie, ze sa. znalazlem ich ponad 30 i wszystkie byly ksiezy radomia i diecezji radomskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 09.02.05, 15:59 Z Forum Kraj...Większość zwerbowanych, choć formalnie mają status TW i muszą tak oświadczyć publicznie, nie przekazywała żadnych tajnych informacji... Pytanie UW: Czy uważasz, że Bronisław Wildstein wiedział, że na jego liście są osoby niewinne, lecz mimo to ją upublicznił? ODPOWIEDZ NA STANOWISKO AUTORA I PYTANIE Na tej liscie nie ma ludzi niewinnych. Jak sie na niej znalazłeś to znaczy jakos tam sie im przysłużyłeś. Może "przysługa" była nieduża ale była. Mnie nie ma, ale na lokalnym poziomie teczke napewno miałem albo mam. Moje odpowiedzi na pytania nie były tyle warte abym sie znalazł na wyższym szczeblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriotka Re: Lista Wildsteina IP: 80.48.245.* 09.02.05, 16:07 Codziennie w lustrach domowych sie przglądam, lustruję to i owo w firmowym lustrze w toalecie a lutstra te są naprawdę "proste" - i NIC a NIC nie wiedzę. Więc albo poproszę o dotację na prawdziwe lustro made in Rezplinski & gmbh albo pójde po skierownie do konowała od ślepych, albo co ... inszego jest ze mną...?? Sprzątam biuro, co nie dojrze to domacam, jżz jestem zasłużona a t znow LUSTARCJA...! Skaranie i siurpyza jakaś, alibo co... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Lista Wildsteina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 15:16 racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 10.02.05, 18:01 Tylko ci co mają coś na sumieniu, bo sprzedali się ubecji są przeciw ujawnieniu tej listy. Ja mimo,że jest tam takie nazwisko jak moje śpię spokojnie i składam wniosek do IPN o sprawdzenie. Wiem,że się nigdy nie zeświniłem i dlatego mogę powiedzieć: dobrze że Bronisław kopnął w okrągły stół i rozlał wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jachupek Re: Lista Wildsteina 14.02.05, 17:54 a ja słyszalem nawet w telewizorze jak Pan Olbrychski(tak aktor) wprost w oczy Bronisławowi powiedział,że jest zwyklym karierowiczem i że w stanie wojennym we Francji donosił na kolegów, więc niepie..ie że on taki kryształ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 14.02.05, 19:07 Moje zaufanie wzbudza jednak Bronisław, a nie ten bufon Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
jachupek Re: Lista Wildsteina 14.02.05, 20:22 bo pan Daniel ma powody być bufonem coś w zyciu zrobił, osiagnął i nic nie można jemu zarzucić nawet ten zapyziały Bronisław w telewzji sam na sam z panem Danielem nie dość że nie był w stanie obronić sie od zarzutu konfidenta to jeszcze nic nie zarzucił temu pierwszemu. A Ty ufaj Bronisławowi ja takich fiutów co to dla kariery zrobią wszystko to bym do Oświęcimia natychmiast zapęził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuu Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 02.12.05, 10:45 bym do Oświęcimia natychmiast zapęził. jachupku jesteś hitlerowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 14.02.05, 19:45 maciarewicz w swojej "gazecie" nie wyborczej, na stronie internetowej opublikowal dokladniejsze dane .podajcie namiary tej strony.kil;kakrotnie probowalam i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:39 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuckooland Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 11.02.05, 20:07 Najpierw lustracja psychiatryczna, potem zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 13.02.05, 19:46 Znalazłem tyle znajomych nazwisk, i imiona się zgadzają, że aż mi w gardle zaschło i musiałem prepłukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 15.02.05, 04:02 www.tylkopolityka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSCIEKLY Re: Lista Wildsteina IP: 69.64.197.* 24.02.05, 05:35 CZOLEM, CZY KTOS PRZEGLADNAL STRONE WWW.GLOS.COM.PL I ZAUWAZYL ZE NA TEJ LISCIE JEST SKANDALICZNIE DUZO ODDANYCH APARATCZYKOW SB Z RADOMIA? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Lista Wildsteina IP: 80.249.4.* 24.02.05, 09:51 przeglądałam i tam jest tylko kilka wybranych Wojewódzkich Urzędów Spraw Wewnętrznych w tym w Radomiu; nasze miasto jest sławne z powodu czerwca'76; częśc nazwisk to osoby ze związków zawodowych, młodzieżówek, aresztowanych w czasie wypadków czerwcowych. U nas jak zwykle spalili się którzy mieli dostęp do teczek - ani jednego znanego nazwiska z tamtych czasów, a reszta jest wodą na młyn. Gdańskiego WUSW pewnie nie ma nigdzie - wszystko spalili; Propaganda, tylko ile przy tym czasami nieszczęścia. Lustracja jest potrzebna, konieczna tylko czemu w tak prymitywny sposób zaczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76 Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:30 To są listy z wybranych regionów, warszawskiego, radomskiego, tarnobrzeskiego, kieleckiego - tak podawali. Czyżby ub-owcy z tych regionów byli mniej zaradni i nie zdążyli je zniszczyć? A innym regionom się udało? A może jednak zniszczyli niektórzy tylko swoje teczki i pozostawili mniej wpływowych oraz swoich "ofiar"? Tych, których prześladowali i teraz to oni mają się kajać lub tłumaczyć, w zależności od tego, kiedy i jak ich "łamano", i czy to się udało lub nie. Ale nawet jak tak by było, w teczkach tych są informacje i o nich. A wszyscy wiemy, jak straszyli (utratą pracy, zaciągami do ZOMO, takie niby to źyczliwe wspominki o dzieciach, rodzinie, łażeniach i obserwacji, wydzwanianiem, nie mówiąc o gratyfikacjach pieniężnych i wizjach przyszłego dobrobytu.W tych teczkach na pewno ślady tego są, ludzie co wyjeżdzali na zachód, musieli się u nich stawiać z paszportami do oddania, ich też musieli notować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:49 Myślę, że teraz nie da się tego procesu zatrzymać, przecież pokrzywdzeni znajdą w swoich teczkach tych którzy donosili. Jedynym wyjściem w tej sytuacji jest ujawnienie, za późno ale kiedy jak nie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 24.02.05, 18:07 Potarzam, na tej liscie sa centralnie "zasluzeni" a nie niewinne osoby. Lokalnie moze teczki zostaly poniszczone, ale poza duzymi osrodkami nie bylo takiej jakies wielkiej aktywnosci przeciwko rzadom PRL. Dlatego ci "gleboko ukryci" dzialacze o ktorych nikt nie wiedzial a ktorzy dzisiaj walcza o slawe, krytykuja "Okragly Stol" i dorobek wszyskich co "dogadywali sie" z komunistami nie maja racji. Poniewaz Polska byla pierwszym najslabszym ogniwem komunistycznej niewoli nie wiadomo bylo na jaki kompromis poplecznicy Kremla pojda bez rozlewu krwi. Moze mozna bylo i wiecej osiagnac, ale niewielu moglo to przewidziec. Kazdy mogl sie oczyscic lub przyznac przez ostatnie 15 lat i to bylo wedlug mnie humanitarne, bo ludzie "pracowali" dla SB nie tylko z oportunizmu, dla szmalu ale i ze starchu, co jest normalna ludzka cecha. Ale dzisiaj kiedy odkrywamy, ze wielu konfidentow, ktorzy nie potrafili sie przez 15 lat rozliczyc i przyznac sie do "winy" powinno byc sadzone za to, ze udowodnili iz byli "smieciami" i sa nimi w dalszym ciagu. Dlatego tacy jak Olbrychski czy Staniszkis powinni poniesc jakies tam spoleczne konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76 Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:39 Nie zgadzam się. Na liście są też znane nazwiska, bo im to zakładano teczki najchętniej. I są to przeważnie ci, co jednak w tamtych czasach próbowali coś zrobić i się buntowali, a nie siedzieli jak myszy pod miotła, jak siedziała większość. Dlaczego nie ma tych, co to im dawano talony na samochód? Ano dlatego, że ich nie warto było, byli spaleni i ich użyteczność wątpliwa z powodu izolacji środowisk i braku istotnych z tego powodu informacji.Woleli u-becy nękać tych, co swoją osobowościa coś znaczyli a haki na nich znajdowali gdzie si da. Wystarczy trochę poczytać prasę tamtych czasów i mimo że kłamała, coś tam prawdy się prześliznęło. Tak, są na liście "zasłużeni" i "winni", ale w dobrej sprawie. Nie ma "tchórzy spod miotły" i wygodnych karierowiczów. Są też i "złamani" (kiedy, do ch.....,obije się ich prześladowców) oraz tacy, co dla forsy i dzisiaj by chętnie zostali kapusiami czy to zachodu czy wschodu, wsio rawno, dobry dolar i rubel, oba wymienialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzxyz Re: Lista Wildsteina IP: *.dc.dc.cox.net 25.02.05, 16:26 Kolego albo Kolezanko, tak sie sklada, ze znam wielu tych co "próbowali coś zrobić i się buntowali, a nie siedzieli jak myszy pod miotła, jak siedziała większość' i ich nazwisk nie znalazlem na tej liscie. Ciekawe dlaczego? Nie "rozwadniaj" problemu, jak sie tu Twoje nazwisko znalazlo to sie przyznaj na kogo donosiles uderz sie w piersi albo przynies dokument, ze to nie o ciebie tutaj chodzi. "Tak, są na liście "zasłużeni" i "winni", ale w dobrej sprawie." To nalezy udowodnic a nie powiedziec. Podawac nazwiska i zaslugi, wtedy sie przekonamy jakim klamstwem sie poslugujesz. Kapusie byli i beda ale tu idzie o kapusiow politycznych sluzacych Czerwonemu Diablu, ktory niszczyl nie tylko cialo ale i ludzkie dusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 24.02.05, 21:28 Co ty bredzisz ubolku? Pani Staniszkis to nawet butów nie jesteś godzien czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSCIEKLY Re: Lista Wildsteina IP: 69.64.197.* 25.02.05, 02:51 Z JEDNEJ STRONY, UBOLCY POWINNI STANAC PRZED NAMI I UDERZYC SIE W PIERSI. Z DRUGIEJ STRONY, USPRAWIEDLIWIANIE KRZYWDY WYRZADZONEJ PRZEZ KAPUSIOW "NIE GODZI SIE". UWAZAM, ZE CI CO PROBUJA ODCIAGNAC UWAGE OD WLASNEJ SKORY, TYM BARDZIEJ ZASLUGUJA NA UKAMIENOWANIE!!!! A TERAZ NIECH SIE WYPOWIEDZA UBOLE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u-bolek Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:35 Czy oni czytają to forum? Po co maja się wypowiadać? O czym informować? Jak łamali innych. To wiemy. Gdzie siedzieli, w jakich miejscach.? To wiadome. Kim byli? I jak się nazywali? Też wiemy lub teraz się dowiadujemy? Słusznie niektórzy z nich, podejrzewani o TW mówią: ja Tw? Po co.Ja pracowałem w MO i pokrewnych, i to my i moja jednostka werbowała. To ja werbowałem. Mnie nie musieli, bo już byłem, ale na stołku, po drugiej stronie od delikwenta. Dajcie mi spokój, nie byłem Tw, ale legalny pracownik. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 25.02.05, 15:58 Legalni pracownicy powinni tym bardziej odpowiadać za swoje wybryki, byli przecież agendą NKWD w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:00 i mam nadzieję, że odpowiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadrowicz Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:34 Sprzątaczka też? Bo zamiatała brudy pod dywan, czy że brała za to pieniądze? To jest właśnie bezsens tego wszystkiego. Pracownicy, współpracownicy, TW, kandydat na TW. A TW to kto, ten co miał teczę i go nachodzili i wzywali,i nic konkretnego nie otrzymali, lub otrzymali (takie same kryterium?dlaczego?) a kandydat? - bo jeszcze nie wzywali a teczkę założyli? na wszelki wypadek lub już nie zdążyli wezwać? Szkoda, że nie ma mnie na liście, bo taki wgląd do teczki by coś dał. Ale już ogólnie wiadomo od innych, co w takich teczkach było, i jak to się odbywało. Czytaliście wypowiedź ks. Edwarda Materskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 28.02.05, 14:41 Sprzątaczki też, bo też donosiły. Tam nie sprawdzonych w boju towarzyszy nie zatrudniano. One były świadkami znęcania się tych osiłków nad zabiedzonymi intelektualistami. A ks. Materski jest biskupem. Winy muszą być ukarane. Bezkarność demoralizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:03 Karać można za przestępstwa. Praca w legalnych instytucjach, legalnego państwa jest powinnością obywatelską, a nie przestępstwem. Zapominacie, że takie służby działały, działają i będą działać wszędzie. Dziś też obserwuje się (inwigiluje) środowiska zagrażające obecnemu ładowi społecznemu. terrorystów też trzeba wyśledzić, faszystów mieć pod kontrolą, gangi rozpracowywać, mafię niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:35 no nie, tu przesadziłeś, jaką powinnością obywatelską? Przecież to nie było suwerenne państwo. Przepraszam jestem tolerancyjny i nie żądam głów, czy Ty przez te lata byłeś na księżycu? Twoja wypowiedź nieodparcie sugeruje, że troszczysz się o własną skórę, a szkoda, pora uderzyć się w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:06 ej rac ciekawa jestem Twojej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:11 Co ma suwerenność państwowa do powinności obywatelskich, do służenia innym ludziom? Idąc takim rozumowaniem - każdy, kto robił coś więcej niż zabieganie o swoje korzyści jest godzien potępienia. W ten sposób wywyższamy ludzi aspołecznych, obiboków, cwaniaków. To oni dziś najgłośniej krzyczą i żądają zemsty. (kto jest gorszy – sprzątaczka w biurze SB, agent w wydziale przestępczości gospodarczej, czy radomski robotnik składający karabiny, z których strzelano do innych robotników? Czy to usprawiedliwia nazwanie Radomia miastem zbrodniarzy?) Ku refleksji i uspokojeniu polecam „Jeżeli czujemy potrzebę zemsty, na pewno nie możemy tej pokusie ulegać; nie możemy więc popełnionego zła publicznie rozgłaszać. Nie wolno w imię wolności słowa kierować się zasadą ''oko za oko'', bo jest to droga prowadząca do wzrastającej spirali zła niszczącego społeczeństwo” BP Edward Materski - ”Kultura wolności słowa” www.radom.opoka.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yetka Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:21 Podobała mi się ta lista radomska . Nie muszę szukać na liście głównej. Jeśli ktoś był w porządku nie musi się obawiać. Interesują mnie samorządowcy z Radomia i spoza Radomia (wójtowie, radni).Przydałoby się ich zlustrować bo prowadzą rządy adekwatne do tych jakim służyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:57 to sprawdź sobie na liście głównej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSCIEKLY Re: Lista Wildsteina IP: 69.64.197.* 01.03.05, 23:37 CZY KTOS SIE ZASTANOWIL DLACZEGO PAN WILDSTEIN "OPUBLIKOWAL" LISTE KONKRETNIE POKAZUJACA RADOM, KIELCE & OKOLICE JAKO BASTION CZERWONEJ ZARAZY? ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 02.03.05, 07:44 Popieram pomysł zlustrowania się radnych i władz samorządowych. Może WS wniesie taki projekt pod obrady, aby każdy radny prezydent, wiceprezydent i dyrektor wydziału w urzędzie przyniósł z IPN zaświadczenie o tym, że jest pokrzywdzony lub, że to nazwisko i imię na liście to tylko przypadkowa zbieżność. Niepokojąco dużo jest na tej liście nazwisk i imion zbieżnych z nazwiskami powszechnie znanymi w mieście. To był setny wpis w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Lustracja na uczelniach 02.03.05, 10:58 www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?id=63 Stanowisko Niezależnego Forum Akademickiego w sprawie lustracji środowiska akademickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: Lista Wildsteina IP: *.udn.pl 02.03.05, 15:45 Jakiś niedorozwój umysłowy coś bełkocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSCIEKLY Re: Lista Wildsteina IP: 69.64.197.* 02.03.05, 22:28 ten "ja" chyba obrazuje jakosc, moralny stan & inteligencje naszych PRL-owskich kapusiow.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Lista Wildsteina IP: 82.139.8.* 30.08.05, 00:03 Kto już ma zaświadczenie,że na liśice jest pokrzywdzonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Lista Wildsteina IP: 82.139.48.* 05.03.06, 23:46 Kto już ma zaświadczenie,że na liśice jest pokrzywdzonym? no właśnie kto ma? Moż stwożyć taką listę skrzywdzonych umieszeniem na liście. Odpowiedz Link Zgłoś