Dodaj do ulubionych

Kolejny matematyk z zarzutami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:39
Ciekawe kiedy wezmą się w końcu za rządzących.
Powinna zrobić to jednak ABW bo Policja to niemalże swoi.
Obserwuj wątek
    • Gość: byly student matmy Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 01.02.05, 21:44
      O ile Longina i Moniki mi nie szkoda (w szczególnosci Moniki bo to"zła
      kobieta była") to Przewora szkoda.
      Mialem z nim zajecia. Zajebisty facet. Normalny i niesamowitym poczuciem
      humoru. Do tego bardzo kompetentny. Wiele mnie nauczyl. Panie Mirku jestem z
      Panem.
      • Gość: liuk Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radom.pl 01.02.05, 21:52
        potwierdzam, Przewor umiał naprawde nauczac jak mało który nauczyciel matmy, aż sie chciało uczyc.Szkoda chłopa :(
        • Gość: wredny Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: 193.111.144.* 01.02.05, 21:54
          wporzo gościu był, miałem z nim zajęcia.
          • Gość: były studennt mech równy gość ale jak widać łapówkarz :D IP: *.radom.pl 02.02.05, 10:56
            zresztą to było wiadomo juz od dawna, miałem z nim zajęcia, ma poczucie humoru,
            zrozumiale tłumaczył ale z zaliczeniem, nie było tak łatwo, więc mi go nie
            szkoda :-), a chciał być profesorem, jak myslicie dadzą mu zrobić profesora na
            Koziej?? :-)
    • Gość: ja wiem Ciekawe kiedy sie wezmą za Warszawską Politechnike IP: *.radom.pl 01.02.05, 21:56
      nawet sobie nie wyobrażacie o ile więcej jest łapówkarstwa na Politechnice Warszawskiej. Polibuda Radomska w porównaniu z Warszawą to mały pikuś.
    • Gość: zuza Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.internet-radom.info 01.02.05, 22:35
      dziwie się, że przy tym zakrojonym na szeroka skalę procederze łapówkarstwa na
      naszej politechnice toleruje sie osobe rektora, pod którego okiem to wszystko
      sie odbywa. Czyżby całe miasto wiedziało co się dzieje , a on nie miał o niczym
      pojęcia? W to nikt nie uwierzy. Powolna degradacja Politechniki Radomskiej
      nastąpiła przecież za jego kadencji. teraz to już jest dno. Gratulacje Panie
      Rektorze!!!!
    • Gość: Rysio z Klanu Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 01.02.05, 22:48
      "- Trudno wprost komentować tę sytuację. Dla nas wszystkich to wielki, wielki
      dramat - powiedziała nam rzeczniczka politechniki Lidia Przyborowska."

HEHE, WSZYSCY WIEDZĄ OD ZAWSZE, ALE TERAZ TO JESTEŚMY ZDZIWIENI !
      A JAKŻE !!
    • Gość: byly student matem Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 01.02.05, 22:54
      ja wiem ze najlatwiej wziasc kase za matme ale powiedzcie czy na innych
      wydzialach nie biora? napewno tak. wiec czemu dostaje sie tylko matematyka?
    • Gość: aga Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:14
      Miałam z nim zajecia.Dobry to wykładowca, umiał przekazac wiedzę- w
      przeciwieństwie do innych.
    • Gość: Brv A ja jestem za Doktorem IP: *.82.udn.pl 02.02.05, 09:00
      Miałem okazję mieć zajęcia z doktorem P. i naprawdę muszę stwierdzić, że jest
      nauczycielem jakich mało. Potrafił wszystko zawsze b. dobrze wytłumaczyć, na
      zajęciach panował ład i porządek (czego nie można powiedzieć o innych
      matematykach z naszej uczelni). NIGDY nie spotkałem się z przypadkiem, aby
      zaniżał komuś ocenę we wiadomym celu. Wszyscy byli oceniani równo i
      sprawiedliwie. Jeśli już, to największa nagana należy się rodzicom
      owych "studentów", którzy chyba na siłę chcieli zrobić ze swoich leniwych
      dzieci magistrów albo inżynierów. Leniwych dlatego, że z wykładów dr. P. dało
      się zawsze wszystko zrozumieć i kto chciał, to się nauczył.
      I ja również się podpisuję pod zdaniem, które napisał ktoś w poprzednich
      postach: Panie doktorze, jesteśmy z panem!
      • Gość: gosc Re: A ja jestem za Doktorem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 10:07
        A czy ktos zarzuca mu brak kompetencji? Co to ma wspolnego z łapowkarstwem? Czy
        wg Ciebie ten kto dobrze wyklada i jest dobrym pedagogiem może brać łapówki? To
        przeciez dwie inne sprawy.
        Jeśli był łapówkarzem, to bez względu na to jakim był fachowcem powinien za to
        odpowiedzieć. Trzeba jak najszybciej oczyścić to, jak i inne środowiska z
        takich ludzi.
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Brv Re: A ja jestem za Doktorem IP: *.82.udn.pl 02.02.05, 11:46
          Masz rację, nie piszę że jest bez winy, ale są łapówkarze groźni i nie groźni.
          P. nigdy nie zmuszał nikogo do płacenia mu poprzez zaniżanie ocen itp., więc
          jeśli ktoś chciał, to mógł się nauczyć i zdać. Fakt - to co robił było złe i ja
          wcale nie zamierzam go z tego powodu bronić. Ale jakże inna jest ta sytuacja od
          kilku innych osób...
    • Gość: J Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: 193.111.144.* 02.02.05, 09:12
      NARESZCIE LECA CI CO POTRZEBA, TYLKO JEDNO MNIE MARTWI CZY UKONCZYMY TE
      UCZELNIE SZCZEGOLNIE CI CO SA NA DZIENNYCH UZUPELNIAJACYCH, TO MOZE BYC NIEZLA
      LIPA!!! PIETRZYKOWA CZYBA NAJSLUSZNIEJ, NAWET OD NASZEJ GRUPY ZARZADALA
      SKORZANEJ TOREBKI ZA 500 ZL Z RACHUNKIEM W SRODKU, ALE TO MALY PIKUS PRZY
      POZOSTALYCH JEJ WYBRYKACH. PRZEWOR JEST DLA MNIE OBLESNYM TYPEM, ZAWSZE
      PRZESZKADZAL NAM NA KOLOKWIUM CHODZIL I GADAL, A TO ROZSPRASZA.
    • Gość: Rafał Szymański Prześwietlcie rektorat! IP: *.162.udn.pl 02.02.05, 10:16
      Nauczyciele to maly pikus, ot jakas premia od czasu do czasu...
      Policja powinna sie wziasc za caly sklad rzadzacy uczelnia! Paranoją jest ze
      rektora wybiera senat uczelni, a nie minister edukacji. Przeciez senat uczelni
      to ludzie rektora, bo on ich obsadzil na tych stanowiskach! Jak oni tam sie
      fajnie rzada uczelniana kasa, a jak fajnie inwestuja pieniazki ze studiow
      zaocznych...
      • Gość: Aga Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.udn.pl 02.02.05, 11:02
        Szymeeeek?????to Ty???
        • Gość: Rafał Szymański Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.162.udn.pl 02.02.05, 12:18
          Yeap, Szymek, gdzies wyczytalem ze komentarze anonimowe, albo podpisywane
          pseudonimami sa malo wiarygodne. Lansuje wiec trend pelnych podpisow, ale nieco
          to dezorientuje moich starych znajomych ;) Korzystajac z okazji chcialbym wyciac
          z mojego poprzedniego postu czesc: "bo on ich obsadzil na tych stanowiskach".
          Nie mam prawa tak pisac bo nikogo za reke nie zlapalem, cofam co napisalem. He
          he odpowiedzialnosc tez powinna byc trendi :) Zauwazyliscie ze slowo trendi jest
          ostatnio trendi? :D
          A my sie skad znamy Aga? Bo Ty nie jestes ta moja aga_wrr :>
          • Gość: pr Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 18:55
            Nie czujmy się wyjątkowi:
            Tygodnik PRZEGLĄD nr 4,2005
            Jak zarobić na AWF-ie
            Na ławie oskarżonych za przekręty w katowickiej uczelni zasiądzie trzech
            kolejnych rektorów, prodziekan i dziekan
        • Gość: absolwent Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:00
          Należy wprowadzic obowiazek egzaminów wstepnych na wszystkich uczelniach :
          punlicznych i niepublicznych. Trzeba dobrze wynagradzać nauczycieli
          akademickich.Studia powinny byc odpłatne , zarówno dzienne jak i zaoczne i
          wieczorowe. Wymagania powinny być wysokie. Za ściaganie powinno sie studenta
          relegowac z uczelni, tak jak to sie robi w wiekszości uczelni amerykańskich
          prywatnych z wysokim czesnym. Trzeba t epić studentow " chodzacych na skroty".
          Jak ktoś chce zdawac egzamin w nieskończoność powinien odejść i nauczyć się
          zawodu stolarza fryzjera, itd. To sa pozyteczne zawody równiez. Nie wszyscy
          musza kończyc wyższe uczelnie. Studiować powinni Ci którzy są zdolni i
          pracowici. Ludzie sa równi wobec Boga i Prawa. natomiast z natury nie sa równi
          wobec siebie, róznia się bowiem IQ, pfracowitościa i zdolnościami. Czas
          skończyć z idiotycznym egalitaryzmem i spadkiem po PRL, gdzie każdy kto chciał
          studiować studiował, a niektórzy "biedaczkowie" dostawali punkty za
          pochodzenie. Studia maja byc elitarne. To co piszę jest radykalnme, ale czas
          skończyc z komuną. Mamy dobre ucvzelnie i dobrze kształcimy i są na tpo
          dowody . Wielu naszych polskich absolwentów wyszych uczelnie znakomicie sobie
          radzi i w Polsce i za granicą. Nie psujmy tego. Wspierajmy elitarność wyzszego
          wykształcenia.
        • Gość: absolwent Re: Studenci zrozumcie, uczelnie powinny być elit! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:02
          Należy wprowadzic obowiazek egzaminów wstepnych na wszystkich uczelniach :
          punlicznych i niepublicznych. Trzeba dobrze wynagradzać nauczycieli
          akademickich.Studia powinny byc odpłatne , zarówno dzienne jak i zaoczne i
          wieczorowe. Wymagania powinny być wysokie. Za ściaganie powinno sie studenta
          relegowac z uczelni, tak jak to sie robi w wiekszości uczelni amerykańskich
          prywatnych z wysokim czesnym. Trzeba t epić studentow " chodzacych na skroty".
          Jak ktoś chce zdawac egzamin w nieskończoność powinien odejść i nauczyć się
          zawodu stolarza fryzjera, itd. To sa pozyteczne zawody równiez. Nie wszyscy
          musza kończyc wyższe uczelnie. Studiować powinni Ci którzy są zdolni i
          pracowici. Ludzie sa równi wobec Boga i Prawa. natomiast z natury nie sa równi
          wobec siebie, róznia się bowiem IQ, pfracowitościa i zdolnościami. Czas
          skończyć z idiotycznym egalitaryzmem i spadkiem po PRL, gdzie każdy kto chciał
          studiować studiował, a niektórzy "biedaczkowie" dostawali punkty za
          pochodzenie. Studia maja byc elitarne. To co piszę jest radykalnme, ale czas
          skończyc z komuną. Mamy dobre ucvzelnie i dobrze kształcimy i są na tpo
          dowody . Wielu naszych polskich absolwentów wyszych uczelnie znakomicie sobie
          radzi i w Polsce i za granicą. Nie psujmy tego. Wspierajmy elitarność wyzszego
          wykształcenia.
          • Gość: absolwent UW Re: Studenci zrozumcie, uczelnie powinny być elit IP: *.wsfib.pl / *.wsfib.pl 09.02.05, 12:10
            Super . Zupełnie msię zgadzam z absolwentem. ma rację. Uczelnie musza być
            elitarna, bo powinny kształcic elity intelektualne. Czas skonczyc z poblazaniem
            dla niedouków, jakich jest pełno w naszym kraju. Czas skończyć z
            przyzwyczajeniami z czasów PRL. Studiowac powinni najlepsi, najzdolniejsi, a
            nie Ci, którzy maja predyspozycje do zawodówek. Oni powinni nabyc pozytecznych
            umiejetności na miare swoich uzdolnień i mozliwości. Każdy zawód jest
            pozyteczny. nie wszyscy musza kończyć studia, a tylko Ci, którzy maja do tego
            predyspozycje. Z pewnościa , ludzie mający wykształconych rodziców ida w ich
            ślady i jest im łatwiej. Ale jeśli ktoś ma gorsza sytuacje rodzinna i
            materialną też może się przebić i skończyc studia jeśli jest zdolny i pracowity.
      • Gość: członek Senatu Re: Prześwietlcie rektorat! IP: 193.111.144.* 03.02.05, 12:24
        Rafale Szymański! Zanim się coś napisze trzeba sobie zadać trochę trudu i
        ustalić fakty. Senat uczelni wybierają pracownicy w tajnych powszechnych
        wyborach, a nie rektor. Zasady są określone przez ustawę o szkolnictwie wyższym
        i statut uczelni. Rektora wybiera rzeczywiście senat, ale minister nie ma na
        tym poziomie nic do tego, bo zgodnie z ustawą sposób wyboru rektora reguluje
        statut uczelni. Z kolei statut w przypadku Politechniki Radomskiej musi uzyskać
        akceptację ministra, więc w szczególności procedura wyborcza też musiała być
        przez niego zaakceptowana. jestem członkiem senatu PR i krew mnie zalewa, jak
        byle kto bajdurzy na forum nie mając zielonego pojęcia, o czym pisze. Żeby
        zapoznać się z obowiązującym w Polsce prawem odsyłam na strony Sejmu
        (www.sejm.gov.pl). Zdaję sobie sprawę, że wymaga to więcej wysiłku niż pisanie
        byle czego. Rozumu życzę
    • Gość: gosc Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 10:24
      Przeczytalem wszyskie posty dotyczace tego artykulu. Jestem bardzo zdziwiony ze
      znajuja sie ludzie ktorzy staja w obronie tego czlowieka. Pisza ze byl dobrym
      matematykiem i pedagogiem. Pytam wiec co to ma wspolnego ze sprawa? Czy wg. Was
      jesli ktos jest "dobry" to może brać łapówki? Bo takie odnosze wrażenie.
      W tym artykule i w tej sprawie nikt nie podważa fachowości i zdolności
      pedagogicznych tego czlowieka. A wg mnie dobry pedagog powinien byc bardziej
      ukarany i pietnowany za takie postępowanie. Bo on bardziej rozumie podlość
      takiego postępowania.
      A teksty w stylu: "Jesteśmy z Panem" świadczą tylko o tym że osoba tak pisząca
      zgadza sie ze zjawiskiem korupcji oraz go popiera.
      Ja niestety nigdy sie ze zjawiskiem korupcji nie zgodze i go NIGDY nie
      zaakceptuje, a ludzi którzy biorą łapówki zawsze bede potępiał, bez wzgledu na
      ich zasługi i zdolności.
      Oni MUSZĄ ponieść karę za swoje postepowanie.
      • Gość: a Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radiorekord.pl 02.02.05, 11:02
        Przeciez w artkule wyraznie jest napisane ze sie do wszystkiego przyznal
        • Gość: By.. Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:44
          Biedny ten Wydział Nauczycielski. Cały. A władze milczą, bo co mogą dodać?
          Zgadzam się z Szymkiem, od takich wyborów rektora i kierowników wydziałów to się
          zaczyna. Swoi swoich, potem znów swoi swoich niżej, a każdy dba o etat, nawet
          najmarniejszy i nie może się wychylać. Szkoda tej naszej rzeczniczki, przyzwiota
          osoba, tylko co ma mówić biedna?
          • Gość: ViruZ Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:16
            ciekawe czy byłego kierownika katedry,admirała B. też posadzą ...
            • Gość: ANPOP Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 02.02.05, 18:30
              Masz rację. Najwyższy czas. On tak się "wybiela", ze wszystkie włosy już mu
              zbielały
            • Gość: Student Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: 217.153.130.* 11.02.05, 15:45
              Boguskiemu nic nie zrobią on poszedł na współprace z prokuraturą i sypie równo
              wszystkich po kolei. Teraz zciagnal NIK do uczelni aby ugotować dziekana i
              rektora. A to przeciez ten s....syn wyleciał z WE za łapówki i teraz gotuje
              wszystkich swoich podopiecznych. Byłych podopiecznych bo szczur poczuł, ze
              okret tonie i sam "honorowo" podał sie do dymisji. A fe ! A jego za dupe
              powinni wziąść, ze to tolerował.
          • ar.co Re: Kolejny matematyk z zarzutami 02.02.05, 16:49
            Pewnie, lepiej skończyć z autonomią uczelni, niech wszystkich (łącznie ze
            sprzątaczkami) mianuje minister, to dopiero będzie krzyształowo uczciwe,
            zwłaszcza jak zmiany na stanowisku rektora będą następowały po każdorazowej
            zmianie ministra. I stopnie oraz tytuły też niech zatwierdza minister, a w
            ogóle najlepiej niech on decyduje o ich nadaniu - przecież niektórzy wcale nie
            muszą studiować, można im stopień (tytuł) dać od razu.
    • Gość: gość Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:19
      a w innych miastach to jest niby wszystko cacy jak ostatnio rozmawiałem z taką
      dziewczyna z UW powiedziala że "tam nikt nie bierze" jasne tylko wszyscy
      dziobią. Dla kogo te kity a na polibudzie radomskiej to powinno sie rektora
      powiesić za jaja bo ten huj kończy kadencje w tym roku i dlatego ma wszystko w
      dupie, aż nóż sie sam w kieszenie otwiera
    • Gość: patataj Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.pl / 195.117.226.* 02.02.05, 12:37
      A dr Kowalczyk z MiTO?? ten to dopiero brał....Poczynając od kart
      doładowujących do komórki, przez alkohol ( nie byle jaki), klej" Atlas"( buduje
      dom), obrazy, rzeźby no i oczywiście kasa!! robił to bezwstydnie, bez
      ceregieli, nikt chyba uczciwie nie zdał egzaminu z chemii fizycznej..kto by się
      nauczył całej książki na pamięc...
    • Gość: taka tam.. dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.pl / 195.117.226.* 02.02.05, 12:42
      Znany z wydz. MiTO , -chemia fizyczna. Brał wszystko: karty tel., alkohol, klej
      atlas, obrazy, rzeźby, kasę. Nie miał rzadnych skrupułów...nikt chyba uczciwie
      nie zdał chemii fiz...celowo dyktował książkę, strona postronie, bo widział, że
      nikt się tego nie jest w stanie nauczyć..
      • Gość: gość Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 02.02.05, 13:34
        zadziwiające, że na innych uczelniach w polsce ludzie są w stanie nauczyć się
        zawartości takiej książki. Tylko w jednym Radomiu nie. czytając takie
        komentarze wcale się nie dziwię, ze ci ludzie brali, bo samo przebywanie w
        społecznosci, która o sobie pisze takie rzeczy wymagała niezwykłego hartu
        ducha. Wykładowcy musieli sobie to jakoś rekompensować. Szkoda tylko, ze takich
        ludzi w ogóle przyjmuje się na studia. Gdyby biedni studenci się uczyli nie
        musieliby płacić. Była studentka najstarszej uczelni w Polsce.
      • Gość: Kasia Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.udn.pl 03.02.05, 18:10
        To mój wujek. Ktoś, kto napisał takie głupoty na temat mojego wujka to jest
        KRETYNEM, IDIOTĄ itp.To uczciwy człowiek. Nigdy by nic nie ukradł.WIERZCIE MI
        LUDZIE!!!Wstawcie sie za nim!To świetny ojciec, wujek,nauczyciel.Chce dla
        swioch uczniów jak najlepiej.Mam jeszcze prośbę do tego kto to napisał:Niech
        już nie wypisuje takich kretyństw!Nawet jeśli tak myśli to niech sobie to
        zatrzyma dla siebie.
      • Gość: koleżanki z pracy Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: 193.111.144.* 04.02.05, 12:44
        Niech ten kto cos takiego pisze najpierw się zastanowi, bo moze wyrzadzić
        krzywde drugiemu. A skoro pisze o braniu tzn.że sam w tym uczestniczy i jest mu
        tak wygodnie.
        Dr to jest naprawde dobry i uczciwy kolega oraz wartościowy człowiek i
        wykładowca!!!!!!!!
        • Gość: eye Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 19:35
          "Niech ten kto cos takiego pisze najpierw się zastanowi, bo moze wyrzadzić
          krzywde drugiemu".
          Tak? Ale ci co brali to się nie zastanawiali, że mogą też wyrządzić krzywdę
          innym.
          W najblizszym czasie znów szykują się nam atrakcje pt.: "W pogoni za..." część
          IV nie ostatnia.
      • Gość: studentkaVroku Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.udn.pl 08.02.05, 09:48
        jak ktos jest takim wielkim tumane jak ty, ze bedac na studiach po dr stawia
        kropke to sie nie dziwie, ze nic sie nie moglas nauczyc. ja i wielu moich
        znajomych jakos potrafilismy się tego nauczyć (nie mylic z wykuciem).
      • Gość: studentka Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 15.02.05, 15:59
        Człowieku!! zanim kogos oskarzysz zastanow sie!!! mam z doktorem zajecia i nie
        zauwazylam zeby dyktował cos czego inteligentny czlowiek nie jest w stanie sie
        nauczyc skoro jestes przytlumiony-nie trzeba bylo pchac sie na studia!!!! i
        jakos nie zauwazylam zeby czekal na prezenty!!!miom zdaniem przez ciebie
        przemawia zwykla msciwosc-nie chccialo sie pouczyc nie zaliczylo wuec trzeba
        sie zemscic-daleko nie zajedzies idac takim tropem przez zycie-zal mi Cie
        • Gość: studentka 2 Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 22.02.05, 17:10
          wiecie co jak mozna wypisywac takie oszczerstwa na kogos kto jest wporządku on
          naprawde wykonuje swój zawód należycie i nie spotkałam sie ani moja grupa z tym
          by proponował cos wzamian za dobry stopien- a te smiecie o tym atlasie -kleju
          to juz przegiecie mielismy ubaw z grupą z tego szkoda ze dotkneło to naprawde
          dobrego i fajnego wykładowce to bezsensu jest ze piszecie takie głupoty kazdy
          moze teraz napisac cos o kims strasznego głupiego oczerniającego i ciekawa
          jestem jak byscie sie poczuli gdybyscie zobaczyli siebie na miejcu dr
          kowalczyka -najpierw pomyslcie zanim cos napiszecie bo czasami mozna zranic
          kogos takimi nieprawdziwymi stwierdzeniami
        • Gość: stdent 2 roku Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 22.02.05, 17:33
          hahahahahahaa czsami jak czytam takie bzdety to rece mi opadaja nie -to nie w
          stylu doktora on jest spoko ,a branie łapowek-ludzie powaliło was czy każdy
          musi byc taki ?????sadze ze cos was opentało on naprawde jest najnormalniejszym
          człowiekiem na tej uczelni Jezu-a ten młot co napisał że doktor tylko dyktuje i
          nic od siebie -no no brak mi słow ludzie trzeba byc aktorem zeby stanąc na
          scenie i wydeklamowac tekst chyba to normalne ze czasami musi zajrzec do
          notatek chciałbym miec jedna setna jego wiedzy a byłbym chyba zwyciesca
          wszystkich teleturnieji-jak wy mnie wkuracie czasami !!!!!!!!!!!!
      • Gość: studentka 2 roku Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 15.02.05, 21:22
        dr kowalczyk to wykładowca o wysokiej kulturze osobistej,ktory z pasja wykonuje
        swój zawód,poswieca sie temu co robi, zawsze chetnie pomaga studentom i
        tłumaczy oraz wyjasnia niezrozumiałe kwestie studentowi do tej chwili,az on
        zrozumie.Prowadzi zajecia w sposob ciekawy i fascynujący ma ogromną
        wiedze ,ktorą potrafi przekazac nam studentom jest punktualny i sprawiedliwy w
        ocenianiu naszej wiedzy ,jest rowniez wymagający i przerażją mnie takie
        niesprawiedliwe zarzuty wobec tak oddanego idei nauczania wykładowcy
        • Gość: chichichi Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.04.05, 23:23
          No i co Andrzejku? Śpisz spokojnie?
          • tez_matematyk W tym systemie łapówki będą zawsze 15.05.05, 21:43
            Tam, gdzie ocenia ten, który naucza łapówki są nie do uniknięcia. Jedynym
            wyjsciem jest ustawienie studenta i nauczyciela akademickiego po tej samej
            stronie zewnetrznego egzaminu, podobnie jak na maturze. Nauczyciel bedzie wtedy
            zainteresowany w tym, aby student był dobrze przygotowany i zdał. A egzamin
            mógłby być testowy na komputerze. Dzis i tak większośc egzaminów jest testowa,
            bo nauczyciel akademicki nie ma czasu aby ustnie przepytac np. stuosobowy rok
            studiów. A do takiego komputerowego egzaminu student mógłby sie przygotować na
            taki termin, jaki by mu pasowal, bo egzamin mógłby zdawac np w 6 terminach w
            roku. Ile stresu mniej, nie tylko u studentów.
            • Gość: doktorek Re: W tym systemie łapówki będą zawsze IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.05.05, 22:06
              Zgadzam się, że egzamin powinien być zewnętrzny, ale o tym możemy zapomnieć.
              Mogłoby to doprowadzić do upadłości połowy ze szkół "wyższych" w Polsce -
              tych "sklepów z dyplomami". Ponieważ kryją się za tym gigantyczne pieniądze -
              właścicieli i nauczających. Także spora grupa młodzieży jest za utrzymaniem
              stanu obecnego. No i statystyki dotyczące osób z "wyższym wykształceniem" też
              by ucierpiały. Obecny system oceny i akredytacji jest przecież bardzo dobry
              (prof. Jamiołkowski z PKA uważa nawet, że najlepszy w Europie). Sprawdza się
              wszystko to, co na papierze - programy nauczania, stan zatrudnienia i tym
              podobne bzdety. Nie ma szans na wyłapanie patologii. Gdyby kiedyś wprowadzono
              zewnętrzne egzaminy pozycja PR byłaby znacznie lepsza, niż wielu tu piszących
              się spodziewa.
    • Gość: Drakoman Nic nowego !!!!!! IP: 193.136.66.* 02.02.05, 13:50
      jestesm studentem Politechniki Radomskiej i z tym procederem spotykalem sie od
      I roku. Jednak ani razu nie uleglem presji i nie dawalem w lape.Co wiecej
      popieram postawe moich kolegow dzieki ktorym zaczelo sie glosno mowic na PR o
      lapowkach.

Cieszy mnie bardzo ze w koncu sa wyciagane konsekwencjie wobec "bardzo
      etycznych" i "wykonujacych z zamilowania" swoja prace Profesorow.

• Gość: Polon Re: Nic nowego !!!!!! IP: *.internet.radom.pl 02.02.05, 14:01
        Koniecznie trzeba pociągnąć do odpowiedzialności karnej tych, którzy dawali
        łapówki!!!
    • Gość: student mech. Re: K o l e j n y m a t e m a t y k IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:04
      Szkoda "Przewora", bo to jest naprawde w porzadku gosc! A co do "bylego
      studenta mech" to sie nie zgodze, ze bylo u niego ciezko na egzaminie! Egzaminy
      nie byly trudne! To studenci przychodzili na nie "na farta"! I nie usadzal on
      ludzi tylko po to zeby mu placili! Longina i Moniki mi nie szkoda bo slyszalem
      to i tamto o nich, ale "Przewor" nie byl taki! To naprawde ZAJEBISTY facet!!!!!
    • Gość: Student ETI Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:59
      Ja tam studjuje i sie wkurzam, bo co to za szkolola gdzie takie rzeczy sie
      dzieja i czego ma mnie taki CIEC nauczyc co nawet lapowki wziasc nie umie!!!!!!
    • Gość: STUDENT Dlaczego za Doktorem IP: 193.111.144.* 02.02.05, 17:46
      Nikt nie może powiedzieć złego słowa o Panu Mirku, napewno nikt z tych osób
      które chciały się nauczyć matematyki. Te osoby które coś mogą złego powiedzieć
      na pana Doktora, są osobami o naturze leniwej i ślizgawej, myślącej tylko jak
      się prześliznąć na następny semestr, błagaąc o "darmowegy wpis".
      Każdy z nas wie że u pana Mirka nie było takiej możliwośi, każdy kto ciężko
      pracował miał wynagrodzone, każdy kto próbował pracować miał to wynagrodzone.
      Panie Mirku, jest pan z prawdziwego zdarzenia wykładowcą, każdy kto chciał to
      się nauczył i polubił matematykę, a to wszystko dlatego, że mieliśmy ukazaną
      wiedze a nie wykładaną z regułek.
      pozdrawiam wszystkich broniących nszego Doktorka.
      • Gość: Cytrynka Re: Dlaczego za Doktorem IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:41
        Moi Drodzy
        Z Panem Mirkiem i ja miałam przyjemnosć. Fakt zaliczyłam na własnych siłach ale
        do równań rózniczkowych mam nadal wielkie obrzydzenie. Te obleśne żarty i
        pogaduchy o seksie na zajeciach i obrzydliwe komentaże na temat kobiet. a
        feee!!! Niedobrze mi sie robi na samą myśl. Ciesze sie, ze nie musze już wiecej
        patrzec na jego "uroczą" mordkę.
    • Gość: Student nr1 Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 02.02.05, 18:18
      A ja mialem miec z nim egzamin w przyszla srode. ciekawe kto go zastapi.
    • Gość: Lucyferus_z_belias Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.05, 19:40
      Ale to chyba jeszcze nie koniec sprawy? Najbardziej to mi szkoda pokrzywdzonych
      studentow, ktorzy cos umieli a ich wykopali przez takich cieci. Wiem jedno
      jakby im nie zalezalo na wyciagnieciu paru zlotych to by nie robili ludziom
      problemow i nie byloby tej sprawy bo gdyby studencina nie musdial sie ratowac
      to by nie dawal kasy (one nie leza na ziemi) a tak mial inne wyjscie? TYLKO
      NIECH MI TU NIKT NIE BRUZDZI ZE WIECEJ SIE UCZYC POWINIEN - ANTYPOZDROWIENIA
      DLA WYCIAGACZY Z KATEDRY MATEMATYKI CZY CZEGOS TAM NA TEJ WSI we wsi
      • Gość: vivijon Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 21:32
        Jedno wiem na pewno - ci dający zazwyczj mniej już nie mogą się uczyć.
        • Gość: ViVi 'vivijon' Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.02.05, 22:43
          ty huju pisany przez samo h zeby ci bylo ladniej...
          ty lapowkarzu...
          ty radomski dresie w 4 paski...
    • Gość: była studentka Z całą "trójką" miałam zajęcia IP: 193.111.144.* 02.02.05, 22:41
      Dr Monika Pietrzyk (z panieńskiego) w ogóle nie umiała nic wytłumaczyć i na
      zaliczaniu musiałam liczyć tylko na swoją mądrą główkę. Prof. Longin Pietrasik
      znęcał się nad nami studentami psychicznie, ale jak ktoś się bardzo starał,
      dużo uczył, to zdał jakoś ten egzamin. Ale u dr Mirka Przeworskiego naprawde
      było bardzo w porządku. Bardzo fajnie prowadził wykłady (wszystko było na swoim
      miejscu), ja miałam z nim "Równania różniczkowe" i stwierdzam że bardzo dobrze
      tłumaczy. Nawet z równań pisałam pracę, a dr Mirek był u mnie na obronie i był
      bardzo miły i zadał mi łatwe pytanie. Ja uważam że był dobrym nauczycielem i
      szkoda że brał łapówki...
      • Gość: anka ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:54
        Ludziska opamiętajcie się, przecież to i o nas świadczy!!Czy uważacie że na
        innych uczelniach, czy w urzędach nie biorą??? Tylko się o tym głośno nie mówi.
        Nie jestem - za, ale dajcie spokój, bo dojdzie do tego, że jak dostaniesz dwóję
        to ze złości podasz Iksińskiego! A potem po zaliczeniu pójdziesz po rozum do
        głowy, że nie warto było. Przecież to nie tylko ONI o tej uczelni świadczą ,
        ale i my-studenci. Brali? Tzn., że my dawaliśmy. Przecież jak pójdziemy szukać
        pracy, to z nalepką: polibudy radomskiej nigdzie nas nie przyjmą. Zróbmy coś,
        by zaczęto o nas mówić spoko, to fajna buda, fajni nauczyciele i ludziska.
        • Gość: qwert Re: matematycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:56
          chyba katedra matematyki jest już czysta?
        • Gość: Pracuś Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 03.02.05, 00:44
          Anka, do ciebie dotarło to, co nie może dotrzeć do innych. Walenie w Uczelnię,
          jak i jej pracowników doprowadzi do tego o czym piszesz. Ale gdy można odegrać
          się na wykładowcach - i to jeszcze anonimowo i bezkarnie - to czemu nie. Czytam
          wiele postów dotyczących wiadomych spraw i nabieram przekonania, że wiele z
          nich piszą osoby nie mające pojęcia o temacie, podobnie jak o kulturze
          wypowiedzi i ortografii.
          Wszyscy biorą? Wszyscy chamy? Wszyscy to moskiewskie profesory?
          A g***o prawda!!! Ale jak to brzmi - SENSACJA NA CAŁE MIASTO I OKOLICĘ.
          Fajna szkoła, fajni nauczyciele, ludzie? - no coś ty?
          Gdyby doszło do ujawnienia danych niektórych dyskutantów, to pewnie okazałoby
          się, że to osoby "postronne". (dużo ip się powtarza).
          Afera przycichnie, uczelnia będzie funkcjonować i powoli "powstanie". W sumie
          może jej to wyjść na dobre. Ale co z absolwentami w najbliższych latach?
          Podziękują kolegom...
          • Gość: Anonim Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:15
            Juz mozemy dziekowac takim ludziom. Szkoda slow jakie sie teraz zrobilo
            podejscie wykladowcow do nasz, czyli studentow. Ciekawe ilu z nas przebrnie
            przez te lata bo trzeba miec naprawde mocne zaparcie i motywacje.

PS. Przepraszam ale nie lubie robic polskich znakow (po prostu wygosniej mi sie
            pisze).
            • Gość: wykładowca Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.111.144.* 16.05.05, 11:58
              Nie masz się czego przejmować. Większość wykładowców na uczelni to jednak
              uczciwi ludzie. Oczyszczenie jest potrzebne nie tylko u nas ale także w innych
              dziedzinach życia publicznego. Nikt nie będzie się odgrywał na studentach za
              to, że chcą aby było po prostu normalnie. Co więcej, gotów jestem iść ze
              studentami w jednym szeregu aby dochodzić tej normalności. Powodzenia i bez obaw
        • Gość: kk84 Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.150.224.* 07.02.05, 17:30
          no i co z tego, ze beda mowic fajna buda. chyba nie to swiadczy o poziomie i randze uczelni.
          wywalic wszystkich lapowkarzy.
          a Pietrasika nie lubie. dopieprzal sie do wszystkiego.
          nie wpuscil mnie na egzamin z matmy bo przyszedlem bez garnituru. (w sumie nie zalezalo mi na tym, bo juz lałem na ta uczelnie)
          a z matmy chyba slaby nie jestem, bo obecnie studiuje informe na UJ'ocie.
          co do gajerka, to na UJ tez przyszedlem bez garniaka i nikt mi nic nie mowil. liczy sie co umiesz.
          PR jest slaba jak jasna cholera (wiem co mowie bo mam porownanie). wiec chyba dobrze ze im zaczeli robic kolo dupy, moze sie oczysci atmosfera.
          • Gość: Franek Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.05, 14:57
            A co chciałes iść na egzamin w sweterku jak na raid pieszy? I myślisz, że to
            dobre zachowanie ?! Idź w tym swoim sweterku na wstępną rozmowę gdy będziesz
            starał się o pracę, to zobaczysz elegancie czy sama twoja wiedza wystarczy.
            Kufajka i kubrak jest do jazdy wozem konnym a garnitur m.in. na egzamin. Jak
            tego nie pojmujesz toś ćwok.
          • Gość: Antyterrorysta Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 19:37
            Zgadzam się z Tobą w 100% Też mam porównanie i to bardzo duże z doświadczenia,
            a poza tym uczę się jeszcze zaocznie na innej Uczelni, też kierunek techniczny,
            ale do tej pory nie słyszałem o czymś takim jak na PR i nie ma łatwo trzeba też
            nieźle zapie..ć tylko, że tam nikt na chama nie stawia na drodze przeszkód w
            stylu (jak nie przeskoczysz to może kupisz przejściówkę?)
            Tutaj tak jest wiele osób zostało oszukanych i skrzywdzonych, a cała elita
            rządząca tym się nie przejmuje tylko myśli jak uratować swoją dupę. No i dobra
            teraz prokuratura, potem NIK może jeszcze ktoś i wszyscy zapamiętają jacy byli
            i co robili nasi rządzący. Może znów medal dobrej sławy dla mystersa Lotto-toto-
            mi-loto.
    • Gość: Student PR Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.02.05, 10:30
      Zgadzam sie z opinją, że Przewor jest wykładowca pierwszej klasy i potrafi
      przekazać wiedze jak nikt inny i napewno zrobił więcej dobrego niż złego biorąc
      pare łapówek aczkolwiek tego nie pochwalam.
      • Gość: By... Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:49
        Marne to pocieszenie, że na innych uczelniach też "biorą". A ze o naszej głośno?
        Widocznie tak to sie już tu rozpanoszyło, że nikt za bardzo się nie krył z tym.
        Czuli sie bezkarni. Ciekawe, co to będą te inne wątki, które zapowiada
        prokuratura. Bo ze są, to wiadomo od dawna, pazerność na forse i inny sposób jej
        zdobywania i naszą uczelnię też dotknęła. Szkoda studentów i ich "splamione
        dyplomy", nawet i tych co dawali, bo to nie oni zainicjowali tą całą aferę.
    • Gość: A.P. Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 15:39
      CAŁA SPRAWA KRYMINALNA POLITECHNIKI RADOMSKIEJ JEST BOLESNA TAK DLA JEJ
      PRACOWNIKÓW JAK I DLA MIESZKAŃCÓW RADOMIA. PRZYKRYM JEST ŻE WG. TZW.
      PUBLIKATORÓW, PRACOWNICY TEJ INSTYTUCJI TO BANDA ŁAPOWNIKÓW I PLAGIATORÓW. TO
      MA JEDNAK UZASADNIENIE W FAKTACH, ALE ZA TEN STAN RZECZY PONOSZĄ WINĘ WŁADZE
      UCZELNI. REKTOR I JEGO WSPÓŁPRACOWNICY (PROREKTORZY, DZIEKANI) MUSIELI MIEĆ
      SYGNAŁY, ŻE ZA ŁAPÓWKĘ MOŻNA DOSTAĆ ZALICZENIE Z MATEMATYKI (I NIE TYLKO) I NIE
      REGOWALI. NALEŻY SĄDZIĆ ŻE BYLI ZBYT ZAJĘCI POMNAŻANIEM SWOICH DOCHODÓW. JEŻELI
      REKTOR, PROREKTOR CZY DZIEKAN MAJĄ WYŻSZE OD RESZTY PRACOWNIKÓW PENSJE, PEŁNE
      DODATKI FUNKCYJNE,(NIE MAŁE), ZNIŻKI Z DYDAKTYKI ZE WZGLĘDU NA PEŁNIONE FUNKCIE
      I JEDNOCZEŚNIE PŁATNE NADGODZINY, (CZĘSTO W WYSOKOŚCI 2-GIEGO ETATU), PROWADZI
      PONAD 20 PRAC DYPLOMOWYCH (A NIEKIEDY 2X WIĘCEJ)I JESZCZE MA II ETAT W INNEJ
      SZKOLE WYŻSZEJ, TO MOŻNA PRZYJĄĆ, ŻE JEGO DZIAŁALNOŚĆ JEST TAK SAMO NIEETYCZNA
      JAK TEGO KTÓRY WYCIĄGA RĘKĘ PO ŁAPÓWKĘ, Z TYM ŻE ŁAPÓWKARZ IDZIE "SIEDZIEĆ" A
      REKTOR ZOSTAJE "RADOMIANINEM ROKU". MOŻNA PODAWAĆ WIELE PRZYKŁADÓW ROBIENIA
      PRZEZ TYCH PANÓW SOBIE DOBRZE, POCZĄWSZY OD BRANIA DODATKOWYCH PIENIĘDZY
      ZA "OPIEKĘ" NAD KURSAMI PODYPLOMOWYMI, A SKOŃCZYWSZY NA PRZETARGACH NP.
      SAMOCHODÓW. ZBLIŻAJĄ SIĘ WYBORY - CIEKAWE CZY ZNOWU REKTOR ZOSTANIE PROREKTOREM
      A PROREKTOR REKTOREM ? I CO NA TO MENiS ? I JAK NA TYM TLE WYGLĄDA SENAT
      UCZELNI ?
    • Gość: GIGANT Re: CZEKAM NA NASTĘPNYCH ŁAPÓWKARZY IP: 80.249.4.* 03.02.05, 16:22
      MAM NADZIEJĘ, ŻE JESZCZE KLIKU ŁOBUZÓW WSADZĄ, A PRZY TYM PARU STUDENCIAKÓW. bO
      KTO DAJE I POBIERA TEN SIĘ W PIERDLU PONIEWIERA.
    • Gość: Warez Re: Czy coś wiecie na ten temat? IP: *.visp.energis.pl 03.02.05, 19:13
      Warez
      splinter_1@o2.pl
      Szanowni grupowicze. Czy słyszeliście albo znacie przypadki studiowania na
      Politechnice Radomskiej studia dzienne ludzi, którzy nie zaliczyli jakiegoś
      przedmiotu z semestru II (co wiąże się z brakiem kredytowym i niemożnością
      dalszego kontynuowania nauki na III semestrze z tego powodu 'skreślenie'), a
      jednak dostali pozwolenie na kontynuowanie nauki na III i dalej na IV semestrze
      z uwzględnieniem zaliczania późniejszego tego braku z semestru II. Jest wyjście
      z takiej sytuacji?
      I jak wygląda sprawa z punktami już dalej na III semestrze jak komuś braknie
      nie uzbiera tych wymaganych 18 punktów to bez problemu dziekan czy prodziekan
      przedłuży jeszcze czas aby je do zbierać czy to zdyskwalifikuje takiego
      studenta i wyleci za brak wymaganych punktów. Słyszałem, że takie sytuacje
      miały miejsce na PR ktoś wisiał z przedmiotem z I lub II semestru będąc na
      którymś tam roku pomimo, że w regulaminie jest zapis, że pierwszy rok powinien
      być zaliczony w całości. Tym bardziej, że istnieje teraz taka sytuacja na
      Uczelni jaka istnieje. Mam koleżankę, która znalazła się w takiej sytuacji i
      próbuje jeszcze walczyć o jakieś przedłużenie lub coś w tym rodzaju. Proszę o
      jakieś szczere i prawdziwe porady na adres e-mail splinter_1@o2.pl bo może jest
      jeszcze jakaś szansa, żeby się uratowała, a wiem że na pewno mogłoby się
      znaleźć jakieś wyjście z tej sytuacji. Wydaje mi się, że to wszystko zależy
      tylko i wyłącznie od przychylności rządzących, a nie regulaminu.
      Z góry dzięki Wam
      Warez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka