Gość: korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:39 Ciekawe kiedy wezmą się w końcu za rządzących. Powinna zrobić to jednak ABW bo Policja to niemalże swoi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: byly student matmy Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 01.02.05, 21:44 O ile Longina i Moniki mi nie szkoda (w szczególnosci Moniki bo to"zła kobieta była") to Przewora szkoda. Mialem z nim zajecia. Zajebisty facet. Normalny i niesamowitym poczuciem humoru. Do tego bardzo kompetentny. Wiele mnie nauczyl. Panie Mirku jestem z Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liuk Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radom.pl 01.02.05, 21:52 potwierdzam, Przewor umiał naprawde nauczac jak mało który nauczyciel matmy, aż sie chciało uczyc.Szkoda chłopa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: 193.111.144.* 01.02.05, 21:54 wporzo gościu był, miałem z nim zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były studennt mech równy gość ale jak widać łapówkarz :D IP: *.radom.pl 02.02.05, 10:56 zresztą to było wiadomo juz od dawna, miałem z nim zajęcia, ma poczucie humoru, zrozumiale tłumaczył ale z zaliczeniem, nie było tak łatwo, więc mi go nie szkoda :-), a chciał być profesorem, jak myslicie dadzą mu zrobić profesora na Koziej?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wiem Ciekawe kiedy sie wezmą za Warszawską Politechnike IP: *.radom.pl 01.02.05, 21:56 nawet sobie nie wyobrażacie o ile więcej jest łapówkarstwa na Politechnice Warszawskiej. Polibuda Radomska w porównaniu z Warszawą to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.internet-radom.info 01.02.05, 22:35 dziwie się, że przy tym zakrojonym na szeroka skalę procederze łapówkarstwa na naszej politechnice toleruje sie osobe rektora, pod którego okiem to wszystko sie odbywa. Czyżby całe miasto wiedziało co się dzieje , a on nie miał o niczym pojęcia? W to nikt nie uwierzy. Powolna degradacja Politechniki Radomskiej nastąpiła przecież za jego kadencji. teraz to już jest dno. Gratulacje Panie Rektorze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio z Klanu Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 01.02.05, 22:48 "- Trudno wprost komentować tę sytuację. Dla nas wszystkich to wielki, wielki dramat - powiedziała nam rzeczniczka politechniki Lidia Przyborowska." HEHE, WSZYSCY WIEDZĄ OD ZAWSZE, ALE TERAZ TO JESTEŚMY ZDZIWIENI ! A JAKŻE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student matem Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 01.02.05, 22:54 ja wiem ze najlatwiej wziasc kase za matme ale powiedzcie czy na innych wydzialach nie biora? napewno tak. wiec czemu dostaje sie tylko matematyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:14 Miałam z nim zajecia.Dobry to wykładowca, umiał przekazac wiedzę- w przeciwieństwie do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brv A ja jestem za Doktorem IP: *.82.udn.pl 02.02.05, 09:00 Miałem okazję mieć zajęcia z doktorem P. i naprawdę muszę stwierdzić, że jest nauczycielem jakich mało. Potrafił wszystko zawsze b. dobrze wytłumaczyć, na zajęciach panował ład i porządek (czego nie można powiedzieć o innych matematykach z naszej uczelni). NIGDY nie spotkałem się z przypadkiem, aby zaniżał komuś ocenę we wiadomym celu. Wszyscy byli oceniani równo i sprawiedliwie. Jeśli już, to największa nagana należy się rodzicom owych "studentów", którzy chyba na siłę chcieli zrobić ze swoich leniwych dzieci magistrów albo inżynierów. Leniwych dlatego, że z wykładów dr. P. dało się zawsze wszystko zrozumieć i kto chciał, to się nauczył. I ja również się podpisuję pod zdaniem, które napisał ktoś w poprzednich postach: Panie doktorze, jesteśmy z panem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A ja jestem za Doktorem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 10:07 A czy ktos zarzuca mu brak kompetencji? Co to ma wspolnego z łapowkarstwem? Czy wg Ciebie ten kto dobrze wyklada i jest dobrym pedagogiem może brać łapówki? To przeciez dwie inne sprawy. Jeśli był łapówkarzem, to bez względu na to jakim był fachowcem powinien za to odpowiedzieć. Trzeba jak najszybciej oczyścić to, jak i inne środowiska z takich ludzi. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brv Re: A ja jestem za Doktorem IP: *.82.udn.pl 02.02.05, 11:46 Masz rację, nie piszę że jest bez winy, ale są łapówkarze groźni i nie groźni. P. nigdy nie zmuszał nikogo do płacenia mu poprzez zaniżanie ocen itp., więc jeśli ktoś chciał, to mógł się nauczyć i zdać. Fakt - to co robił było złe i ja wcale nie zamierzam go z tego powodu bronić. Ale jakże inna jest ta sytuacja od kilku innych osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: 193.111.144.* 02.02.05, 09:12 NARESZCIE LECA CI CO POTRZEBA, TYLKO JEDNO MNIE MARTWI CZY UKONCZYMY TE UCZELNIE SZCZEGOLNIE CI CO SA NA DZIENNYCH UZUPELNIAJACYCH, TO MOZE BYC NIEZLA LIPA!!! PIETRZYKOWA CZYBA NAJSLUSZNIEJ, NAWET OD NASZEJ GRUPY ZARZADALA SKORZANEJ TOREBKI ZA 500 ZL Z RACHUNKIEM W SRODKU, ALE TO MALY PIKUS PRZY POZOSTALYCH JEJ WYBRYKACH. PRZEWOR JEST DLA MNIE OBLESNYM TYPEM, ZAWSZE PRZESZKADZAL NAM NA KOLOKWIUM CHODZIL I GADAL, A TO ROZSPRASZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Szymański Prześwietlcie rektorat! IP: *.162.udn.pl 02.02.05, 10:16 Nauczyciele to maly pikus, ot jakas premia od czasu do czasu... Policja powinna sie wziasc za caly sklad rzadzacy uczelnia! Paranoją jest ze rektora wybiera senat uczelni, a nie minister edukacji. Przeciez senat uczelni to ludzie rektora, bo on ich obsadzil na tych stanowiskach! Jak oni tam sie fajnie rzada uczelniana kasa, a jak fajnie inwestuja pieniazki ze studiow zaocznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.udn.pl 02.02.05, 11:02 Szymeeeek?????to Ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Szymański Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.162.udn.pl 02.02.05, 12:18 Yeap, Szymek, gdzies wyczytalem ze komentarze anonimowe, albo podpisywane pseudonimami sa malo wiarygodne. Lansuje wiec trend pelnych podpisow, ale nieco to dezorientuje moich starych znajomych ;) Korzystajac z okazji chcialbym wyciac z mojego poprzedniego postu czesc: "bo on ich obsadzil na tych stanowiskach". Nie mam prawa tak pisac bo nikogo za reke nie zlapalem, cofam co napisalem. He he odpowiedzialnosc tez powinna byc trendi :) Zauwazyliscie ze slowo trendi jest ostatnio trendi? :D A my sie skad znamy Aga? Bo Ty nie jestes ta moja aga_wrr :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 18:55 Nie czujmy się wyjątkowi: Tygodnik PRZEGLĄD nr 4,2005 Jak zarobić na AWF-ie Na ławie oskarżonych za przekręty w katowickiej uczelni zasiądzie trzech kolejnych rektorów, prodziekan i dziekan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Prześwietlcie rektorat! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:00 Należy wprowadzic obowiazek egzaminów wstepnych na wszystkich uczelniach : punlicznych i niepublicznych. Trzeba dobrze wynagradzać nauczycieli akademickich.Studia powinny byc odpłatne , zarówno dzienne jak i zaoczne i wieczorowe. Wymagania powinny być wysokie. Za ściaganie powinno sie studenta relegowac z uczelni, tak jak to sie robi w wiekszości uczelni amerykańskich prywatnych z wysokim czesnym. Trzeba t epić studentow " chodzacych na skroty". Jak ktoś chce zdawac egzamin w nieskończoność powinien odejść i nauczyć się zawodu stolarza fryzjera, itd. To sa pozyteczne zawody równiez. Nie wszyscy musza kończyc wyższe uczelnie. Studiować powinni Ci którzy są zdolni i pracowici. Ludzie sa równi wobec Boga i Prawa. natomiast z natury nie sa równi wobec siebie, róznia się bowiem IQ, pfracowitościa i zdolnościami. Czas skończyć z idiotycznym egalitaryzmem i spadkiem po PRL, gdzie każdy kto chciał studiować studiował, a niektórzy "biedaczkowie" dostawali punkty za pochodzenie. Studia maja byc elitarne. To co piszę jest radykalnme, ale czas skończyc z komuną. Mamy dobre ucvzelnie i dobrze kształcimy i są na tpo dowody . Wielu naszych polskich absolwentów wyszych uczelnie znakomicie sobie radzi i w Polsce i za granicą. Nie psujmy tego. Wspierajmy elitarność wyzszego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Studenci zrozumcie, uczelnie powinny być elit! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:02 Należy wprowadzic obowiazek egzaminów wstepnych na wszystkich uczelniach : punlicznych i niepublicznych. Trzeba dobrze wynagradzać nauczycieli akademickich.Studia powinny byc odpłatne , zarówno dzienne jak i zaoczne i wieczorowe. Wymagania powinny być wysokie. Za ściaganie powinno sie studenta relegowac z uczelni, tak jak to sie robi w wiekszości uczelni amerykańskich prywatnych z wysokim czesnym. Trzeba t epić studentow " chodzacych na skroty". Jak ktoś chce zdawac egzamin w nieskończoność powinien odejść i nauczyć się zawodu stolarza fryzjera, itd. To sa pozyteczne zawody równiez. Nie wszyscy musza kończyc wyższe uczelnie. Studiować powinni Ci którzy są zdolni i pracowici. Ludzie sa równi wobec Boga i Prawa. natomiast z natury nie sa równi wobec siebie, róznia się bowiem IQ, pfracowitościa i zdolnościami. Czas skończyć z idiotycznym egalitaryzmem i spadkiem po PRL, gdzie każdy kto chciał studiować studiował, a niektórzy "biedaczkowie" dostawali punkty za pochodzenie. Studia maja byc elitarne. To co piszę jest radykalnme, ale czas skończyc z komuną. Mamy dobre ucvzelnie i dobrze kształcimy i są na tpo dowody . Wielu naszych polskich absolwentów wyszych uczelnie znakomicie sobie radzi i w Polsce i za granicą. Nie psujmy tego. Wspierajmy elitarność wyzszego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent UW Re: Studenci zrozumcie, uczelnie powinny być elit IP: *.wsfib.pl / *.wsfib.pl 09.02.05, 12:10 Super . Zupełnie msię zgadzam z absolwentem. ma rację. Uczelnie musza być elitarna, bo powinny kształcic elity intelektualne. Czas skonczyc z poblazaniem dla niedouków, jakich jest pełno w naszym kraju. Czas skończyć z przyzwyczajeniami z czasów PRL. Studiowac powinni najlepsi, najzdolniejsi, a nie Ci, którzy maja predyspozycje do zawodówek. Oni powinni nabyc pozytecznych umiejetności na miare swoich uzdolnień i mozliwości. Każdy zawód jest pozyteczny. nie wszyscy musza kończyć studia, a tylko Ci, którzy maja do tego predyspozycje. Z pewnościa , ludzie mający wykształconych rodziców ida w ich ślady i jest im łatwiej. Ale jeśli ktoś ma gorsza sytuacje rodzinna i materialną też może się przebić i skończyc studia jeśli jest zdolny i pracowity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Senatu Re: Prześwietlcie rektorat! IP: 193.111.144.* 03.02.05, 12:24 Rafale Szymański! Zanim się coś napisze trzeba sobie zadać trochę trudu i ustalić fakty. Senat uczelni wybierają pracownicy w tajnych powszechnych wyborach, a nie rektor. Zasady są określone przez ustawę o szkolnictwie wyższym i statut uczelni. Rektora wybiera rzeczywiście senat, ale minister nie ma na tym poziomie nic do tego, bo zgodnie z ustawą sposób wyboru rektora reguluje statut uczelni. Z kolei statut w przypadku Politechniki Radomskiej musi uzyskać akceptację ministra, więc w szczególności procedura wyborcza też musiała być przez niego zaakceptowana. jestem członkiem senatu PR i krew mnie zalewa, jak byle kto bajdurzy na forum nie mając zielonego pojęcia, o czym pisze. Żeby zapoznać się z obowiązującym w Polsce prawem odsyłam na strony Sejmu (www.sejm.gov.pl). Zdaję sobie sprawę, że wymaga to więcej wysiłku niż pisanie byle czego. Rozumu życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 10:24 Przeczytalem wszyskie posty dotyczace tego artykulu. Jestem bardzo zdziwiony ze znajuja sie ludzie ktorzy staja w obronie tego czlowieka. Pisza ze byl dobrym matematykiem i pedagogiem. Pytam wiec co to ma wspolnego ze sprawa? Czy wg. Was jesli ktos jest "dobry" to może brać łapówki? Bo takie odnosze wrażenie. W tym artykule i w tej sprawie nikt nie podważa fachowości i zdolności pedagogicznych tego czlowieka. A wg mnie dobry pedagog powinien byc bardziej ukarany i pietnowany za takie postępowanie. Bo on bardziej rozumie podlość takiego postępowania. A teksty w stylu: "Jesteśmy z Panem" świadczą tylko o tym że osoba tak pisząca zgadza sie ze zjawiskiem korupcji oraz go popiera. Ja niestety nigdy sie ze zjawiskiem korupcji nie zgodze i go NIGDY nie zaakceptuje, a ludzi którzy biorą łapówki zawsze bede potępiał, bez wzgledu na ich zasługi i zdolności. Oni MUSZĄ ponieść karę za swoje postepowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radiorekord.pl 02.02.05, 11:02 Przeciez w artkule wyraznie jest napisane ze sie do wszystkiego przyznal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: By.. Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:44 Biedny ten Wydział Nauczycielski. Cały. A władze milczą, bo co mogą dodać? Zgadzam się z Szymkiem, od takich wyborów rektora i kierowników wydziałów to się zaczyna. Swoi swoich, potem znów swoi swoich niżej, a każdy dba o etat, nawet najmarniejszy i nie może się wychylać. Szkoda tej naszej rzeczniczki, przyzwiota osoba, tylko co ma mówić biedna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ViruZ Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:16 ciekawe czy byłego kierownika katedry,admirała B. też posadzą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANPOP Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 02.02.05, 18:30 Masz rację. Najwyższy czas. On tak się "wybiela", ze wszystkie włosy już mu zbielały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: 217.153.130.* 11.02.05, 15:45 Boguskiemu nic nie zrobią on poszedł na współprace z prokuraturą i sypie równo wszystkich po kolei. Teraz zciagnal NIK do uczelni aby ugotować dziekana i rektora. A to przeciez ten s....syn wyleciał z WE za łapówki i teraz gotuje wszystkich swoich podopiecznych. Byłych podopiecznych bo szczur poczuł, ze okret tonie i sam "honorowo" podał sie do dymisji. A fe ! A jego za dupe powinni wziąść, ze to tolerował. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Kolejny matematyk z zarzutami 02.02.05, 16:49 Pewnie, lepiej skończyć z autonomią uczelni, niech wszystkich (łącznie ze sprzątaczkami) mianuje minister, to dopiero będzie krzyształowo uczciwe, zwłaszcza jak zmiany na stanowisku rektora będą następowały po każdorazowej zmianie ministra. I stopnie oraz tytuły też niech zatwierdza minister, a w ogóle najlepiej niech on decyduje o ich nadaniu - przecież niektórzy wcale nie muszą studiować, można im stopień (tytuł) dać od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:19 a w innych miastach to jest niby wszystko cacy jak ostatnio rozmawiałem z taką dziewczyna z UW powiedziala że "tam nikt nie bierze" jasne tylko wszyscy dziobią. Dla kogo te kity a na polibudzie radomskiej to powinno sie rektora powiesić za jaja bo ten huj kończy kadencje w tym roku i dlatego ma wszystko w dupie, aż nóż sie sam w kieszenie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patataj Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.pl / 195.117.226.* 02.02.05, 12:37 A dr Kowalczyk z MiTO?? ten to dopiero brał....Poczynając od kart doładowujących do komórki, przez alkohol ( nie byle jaki), klej" Atlas"( buduje dom), obrazy, rzeźby no i oczywiście kasa!! robił to bezwstydnie, bez ceregieli, nikt chyba uczciwie nie zdał egzaminu z chemii fizycznej..kto by się nauczył całej książki na pamięc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka tam.. dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.pl / 195.117.226.* 02.02.05, 12:42 Znany z wydz. MiTO , -chemia fizyczna. Brał wszystko: karty tel., alkohol, klej atlas, obrazy, rzeźby, kasę. Nie miał rzadnych skrupułów...nikt chyba uczciwie nie zdał chemii fiz...celowo dyktował książkę, strona postronie, bo widział, że nikt się tego nie jest w stanie nauczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 02.02.05, 13:34 zadziwiające, że na innych uczelniach w polsce ludzie są w stanie nauczyć się zawartości takiej książki. Tylko w jednym Radomiu nie. czytając takie komentarze wcale się nie dziwię, ze ci ludzie brali, bo samo przebywanie w społecznosci, która o sobie pisze takie rzeczy wymagała niezwykłego hartu ducha. Wykładowcy musieli sobie to jakoś rekompensować. Szkoda tylko, ze takich ludzi w ogóle przyjmuje się na studia. Gdyby biedni studenci się uczyli nie musieliby płacić. Była studentka najstarszej uczelni w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.udn.pl 03.02.05, 18:10 To mój wujek. Ktoś, kto napisał takie głupoty na temat mojego wujka to jest KRETYNEM, IDIOTĄ itp.To uczciwy człowiek. Nigdy by nic nie ukradł.WIERZCIE MI LUDZIE!!!Wstawcie sie za nim!To świetny ojciec, wujek,nauczyciel.Chce dla swioch uczniów jak najlepiej.Mam jeszcze prośbę do tego kto to napisał:Niech już nie wypisuje takich kretyństw!Nawet jeśli tak myśli to niech sobie to zatrzyma dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanki z pracy Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: 193.111.144.* 04.02.05, 12:44 Niech ten kto cos takiego pisze najpierw się zastanowi, bo moze wyrzadzić krzywde drugiemu. A skoro pisze o braniu tzn.że sam w tym uczestniczy i jest mu tak wygodnie. Dr to jest naprawde dobry i uczciwy kolega oraz wartościowy człowiek i wykładowca!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 19:35 "Niech ten kto cos takiego pisze najpierw się zastanowi, bo moze wyrzadzić krzywde drugiemu". Tak? Ale ci co brali to się nie zastanawiali, że mogą też wyrządzić krzywdę innym. W najblizszym czasie znów szykują się nam atrakcje pt.: "W pogoni za..." część IV nie ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaVroku Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.udn.pl 08.02.05, 09:48 jak ktos jest takim wielkim tumane jak ty, ze bedac na studiach po dr stawia kropke to sie nie dziwie, ze nic sie nie moglas nauczyc. ja i wielu moich znajomych jakos potrafilismy się tego nauczyć (nie mylic z wykuciem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 15.02.05, 15:59 Człowieku!! zanim kogos oskarzysz zastanow sie!!! mam z doktorem zajecia i nie zauwazylam zeby dyktował cos czego inteligentny czlowiek nie jest w stanie sie nauczyc skoro jestes przytlumiony-nie trzeba bylo pchac sie na studia!!!! i jakos nie zauwazylam zeby czekal na prezenty!!!miom zdaniem przez ciebie przemawia zwykla msciwosc-nie chccialo sie pouczyc nie zaliczylo wuec trzeba sie zemscic-daleko nie zajedzies idac takim tropem przez zycie-zal mi Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka 2 Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 22.02.05, 17:10 wiecie co jak mozna wypisywac takie oszczerstwa na kogos kto jest wporządku on naprawde wykonuje swój zawód należycie i nie spotkałam sie ani moja grupa z tym by proponował cos wzamian za dobry stopien- a te smiecie o tym atlasie -kleju to juz przegiecie mielismy ubaw z grupą z tego szkoda ze dotkneło to naprawde dobrego i fajnego wykładowce to bezsensu jest ze piszecie takie głupoty kazdy moze teraz napisac cos o kims strasznego głupiego oczerniającego i ciekawa jestem jak byscie sie poczuli gdybyscie zobaczyli siebie na miejcu dr kowalczyka -najpierw pomyslcie zanim cos napiszecie bo czasami mozna zranic kogos takimi nieprawdziwymi stwierdzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stdent 2 roku Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 22.02.05, 17:33 hahahahahahaa czsami jak czytam takie bzdety to rece mi opadaja nie -to nie w stylu doktora on jest spoko ,a branie łapowek-ludzie powaliło was czy każdy musi byc taki ?????sadze ze cos was opentało on naprawde jest najnormalniejszym człowiekiem na tej uczelni Jezu-a ten młot co napisał że doktor tylko dyktuje i nic od siebie -no no brak mi słow ludzie trzeba byc aktorem zeby stanąc na scenie i wydeklamowac tekst chyba to normalne ze czasami musi zajrzec do notatek chciałbym miec jedna setna jego wiedzy a byłbym chyba zwyciesca wszystkich teleturnieji-jak wy mnie wkuracie czasami !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka 2 roku Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.radom.pl 15.02.05, 21:22 dr kowalczyk to wykładowca o wysokiej kulturze osobistej,ktory z pasja wykonuje swój zawód,poswieca sie temu co robi, zawsze chetnie pomaga studentom i tłumaczy oraz wyjasnia niezrozumiałe kwestie studentowi do tej chwili,az on zrozumie.Prowadzi zajecia w sposob ciekawy i fascynujący ma ogromną wiedze ,ktorą potrafi przekazac nam studentom jest punktualny i sprawiedliwy w ocenianiu naszej wiedzy ,jest rowniez wymagający i przerażją mnie takie niesprawiedliwe zarzuty wobec tak oddanego idei nauczania wykładowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichichi Re: dr.Kowalczyk, ten to bierze.. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.04.05, 23:23 No i co Andrzejku? Śpisz spokojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tez_matematyk W tym systemie łapówki będą zawsze 15.05.05, 21:43 Tam, gdzie ocenia ten, który naucza łapówki są nie do uniknięcia. Jedynym wyjsciem jest ustawienie studenta i nauczyciela akademickiego po tej samej stronie zewnetrznego egzaminu, podobnie jak na maturze. Nauczyciel bedzie wtedy zainteresowany w tym, aby student był dobrze przygotowany i zdał. A egzamin mógłby być testowy na komputerze. Dzis i tak większośc egzaminów jest testowa, bo nauczyciel akademicki nie ma czasu aby ustnie przepytac np. stuosobowy rok studiów. A do takiego komputerowego egzaminu student mógłby sie przygotować na taki termin, jaki by mu pasowal, bo egzamin mógłby zdawac np w 6 terminach w roku. Ile stresu mniej, nie tylko u studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: W tym systemie łapówki będą zawsze IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.05.05, 22:06 Zgadzam się, że egzamin powinien być zewnętrzny, ale o tym możemy zapomnieć. Mogłoby to doprowadzić do upadłości połowy ze szkół "wyższych" w Polsce - tych "sklepów z dyplomami". Ponieważ kryją się za tym gigantyczne pieniądze - właścicieli i nauczających. Także spora grupa młodzieży jest za utrzymaniem stanu obecnego. No i statystyki dotyczące osób z "wyższym wykształceniem" też by ucierpiały. Obecny system oceny i akredytacji jest przecież bardzo dobry (prof. Jamiołkowski z PKA uważa nawet, że najlepszy w Europie). Sprawdza się wszystko to, co na papierze - programy nauczania, stan zatrudnienia i tym podobne bzdety. Nie ma szans na wyłapanie patologii. Gdyby kiedyś wprowadzono zewnętrzne egzaminy pozycja PR byłaby znacznie lepsza, niż wielu tu piszących się spodziewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drakoman Nic nowego !!!!!! IP: 193.136.66.* 02.02.05, 13:50 jestesm studentem Politechniki Radomskiej i z tym procederem spotykalem sie od I roku. Jednak ani razu nie uleglem presji i nie dawalem w lape.Co wiecej popieram postawe moich kolegow dzieki ktorym zaczelo sie glosno mowic na PR o lapowkach. Cieszy mnie bardzo ze w koncu sa wyciagane konsekwencjie wobec "bardzo etycznych" i "wykonujacych z zamilowania" swoja prace Profesorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polon Re: Nic nowego !!!!!! IP: *.internet.radom.pl 02.02.05, 14:01 Koniecznie trzeba pociągnąć do odpowiedzialności karnej tych, którzy dawali łapówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student mech. Re: K o l e j n y m a t e m a t y k IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:04 Szkoda "Przewora", bo to jest naprawde w porzadku gosc! A co do "bylego studenta mech" to sie nie zgodze, ze bylo u niego ciezko na egzaminie! Egzaminy nie byly trudne! To studenci przychodzili na nie "na farta"! I nie usadzal on ludzi tylko po to zeby mu placili! Longina i Moniki mi nie szkoda bo slyszalem to i tamto o nich, ale "Przewor" nie byl taki! To naprawde ZAJEBISTY facet!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student ETI Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:59 Ja tam studjuje i sie wkurzam, bo co to za szkolola gdzie takie rzeczy sie dzieja i czego ma mnie taki CIEC nauczyc co nawet lapowki wziasc nie umie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT Dlaczego za Doktorem IP: 193.111.144.* 02.02.05, 17:46 Nikt nie może powiedzieć złego słowa o Panu Mirku, napewno nikt z tych osób które chciały się nauczyć matematyki. Te osoby które coś mogą złego powiedzieć na pana Doktora, są osobami o naturze leniwej i ślizgawej, myślącej tylko jak się prześliznąć na następny semestr, błagaąc o "darmowegy wpis". Każdy z nas wie że u pana Mirka nie było takiej możliwośi, każdy kto ciężko pracował miał wynagrodzone, każdy kto próbował pracować miał to wynagrodzone. Panie Mirku, jest pan z prawdziwego zdarzenia wykładowcą, każdy kto chciał to się nauczył i polubił matematykę, a to wszystko dlatego, że mieliśmy ukazaną wiedze a nie wykładaną z regułek. pozdrawiam wszystkich broniących nszego Doktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytrynka Re: Dlaczego za Doktorem IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:41 Moi Drodzy Z Panem Mirkiem i ja miałam przyjemnosć. Fakt zaliczyłam na własnych siłach ale do równań rózniczkowych mam nadal wielkie obrzydzenie. Te obleśne żarty i pogaduchy o seksie na zajeciach i obrzydliwe komentaże na temat kobiet. a feee!!! Niedobrze mi sie robi na samą myśl. Ciesze sie, ze nie musze już wiecej patrzec na jego "uroczą" mordkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student nr1 Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.udn.pl 02.02.05, 18:18 A ja mialem miec z nim egzamin w przyszla srode. ciekawe kto go zastapi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyferus_z_belias Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.05, 19:40 Ale to chyba jeszcze nie koniec sprawy? Najbardziej to mi szkoda pokrzywdzonych studentow, ktorzy cos umieli a ich wykopali przez takich cieci. Wiem jedno jakby im nie zalezalo na wyciagnieciu paru zlotych to by nie robili ludziom problemow i nie byloby tej sprawy bo gdyby studencina nie musdial sie ratowac to by nie dawal kasy (one nie leza na ziemi) a tak mial inne wyjscie? TYLKO NIECH MI TU NIKT NIE BRUZDZI ZE WIECEJ SIE UCZYC POWINIEN - ANTYPOZDROWIENIA DLA WYCIAGACZY Z KATEDRY MATEMATYKI CZY CZEGOS TAM NA TEJ WSI we wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivijon Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.05, 21:32 Jedno wiem na pewno - ci dający zazwyczj mniej już nie mogą się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ViVi 'vivijon' Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.02.05, 22:43 ty huju pisany przez samo h zeby ci bylo ladniej... ty lapowkarzu... ty radomski dresie w 4 paski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była studentka Z całą "trójką" miałam zajęcia IP: 193.111.144.* 02.02.05, 22:41 Dr Monika Pietrzyk (z panieńskiego) w ogóle nie umiała nic wytłumaczyć i na zaliczaniu musiałam liczyć tylko na swoją mądrą główkę. Prof. Longin Pietrasik znęcał się nad nami studentami psychicznie, ale jak ktoś się bardzo starał, dużo uczył, to zdał jakoś ten egzamin. Ale u dr Mirka Przeworskiego naprawde było bardzo w porządku. Bardzo fajnie prowadził wykłady (wszystko było na swoim miejscu), ja miałam z nim "Równania różniczkowe" i stwierdzam że bardzo dobrze tłumaczy. Nawet z równań pisałam pracę, a dr Mirek był u mnie na obronie i był bardzo miły i zadał mi łatwe pytanie. Ja uważam że był dobrym nauczycielem i szkoda że brał łapówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:54 Ludziska opamiętajcie się, przecież to i o nas świadczy!!Czy uważacie że na innych uczelniach, czy w urzędach nie biorą??? Tylko się o tym głośno nie mówi. Nie jestem - za, ale dajcie spokój, bo dojdzie do tego, że jak dostaniesz dwóję to ze złości podasz Iksińskiego! A potem po zaliczeniu pójdziesz po rozum do głowy, że nie warto było. Przecież to nie tylko ONI o tej uczelni świadczą , ale i my-studenci. Brali? Tzn., że my dawaliśmy. Przecież jak pójdziemy szukać pracy, to z nalepką: polibudy radomskiej nigdzie nas nie przyjmą. Zróbmy coś, by zaczęto o nas mówić spoko, to fajna buda, fajni nauczyciele i ludziska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: matematycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:56 chyba katedra matematyki jest już czysta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuś Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 03.02.05, 00:44 Anka, do ciebie dotarło to, co nie może dotrzeć do innych. Walenie w Uczelnię, jak i jej pracowników doprowadzi do tego o czym piszesz. Ale gdy można odegrać się na wykładowcach - i to jeszcze anonimowo i bezkarnie - to czemu nie. Czytam wiele postów dotyczących wiadomych spraw i nabieram przekonania, że wiele z nich piszą osoby nie mające pojęcia o temacie, podobnie jak o kulturze wypowiedzi i ortografii. Wszyscy biorą? Wszyscy chamy? Wszyscy to moskiewskie profesory? A g***o prawda!!! Ale jak to brzmi - SENSACJA NA CAŁE MIASTO I OKOLICĘ. Fajna szkoła, fajni nauczyciele, ludzie? - no coś ty? Gdyby doszło do ujawnienia danych niektórych dyskutantów, to pewnie okazałoby się, że to osoby "postronne". (dużo ip się powtarza). Afera przycichnie, uczelnia będzie funkcjonować i powoli "powstanie". W sumie może jej to wyjść na dobre. Ale co z absolwentami w najbliższych latach? Podziękują kolegom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:15 Juz mozemy dziekowac takim ludziom. Szkoda slow jakie sie teraz zrobilo podejscie wykladowcow do nasz, czyli studentow. Ciekawe ilu z nas przebrnie przez te lata bo trzeba miec naprawde mocne zaparcie i motywacje. PS. Przepraszam ale nie lubie robic polskich znakow (po prostu wygosniej mi sie pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykładowca Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.111.144.* 16.05.05, 11:58 Nie masz się czego przejmować. Większość wykładowców na uczelni to jednak uczciwi ludzie. Oczyszczenie jest potrzebne nie tylko u nas ale także w innych dziedzinach życia publicznego. Nikt nie będzie się odgrywał na studentach za to, że chcą aby było po prostu normalnie. Co więcej, gotów jestem iść ze studentami w jednym szeregu aby dochodzić tej normalności. Powodzenia i bez obaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk84 Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.150.224.* 07.02.05, 17:30 no i co z tego, ze beda mowic fajna buda. chyba nie to swiadczy o poziomie i randze uczelni. wywalic wszystkich lapowkarzy. a Pietrasika nie lubie. dopieprzal sie do wszystkiego. nie wpuscil mnie na egzamin z matmy bo przyszedlem bez garnituru. (w sumie nie zalezalo mi na tym, bo juz lałem na ta uczelnie) a z matmy chyba slaby nie jestem, bo obecnie studiuje informe na UJ'ocie. co do gajerka, to na UJ tez przyszedlem bez garniaka i nikt mi nic nie mowil. liczy sie co umiesz. PR jest slaba jak jasna cholera (wiem co mowie bo mam porownanie). wiec chyba dobrze ze im zaczeli robic kolo dupy, moze sie oczysci atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.05, 14:57 A co chciałes iść na egzamin w sweterku jak na raid pieszy? I myślisz, że to dobre zachowanie ?! Idź w tym swoim sweterku na wstępną rozmowę gdy będziesz starał się o pracę, to zobaczysz elegancie czy sama twoja wiedza wystarczy. Kufajka i kubrak jest do jazdy wozem konnym a garnitur m.in. na egzamin. Jak tego nie pojmujesz toś ćwok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyterrorysta Re: ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 19:37 Zgadzam się z Tobą w 100% Też mam porównanie i to bardzo duże z doświadczenia, a poza tym uczę się jeszcze zaocznie na innej Uczelni, też kierunek techniczny, ale do tej pory nie słyszałem o czymś takim jak na PR i nie ma łatwo trzeba też nieźle zapie..ć tylko, że tam nikt na chama nie stawia na drodze przeszkód w stylu (jak nie przeskoczysz to może kupisz przejściówkę?) Tutaj tak jest wiele osób zostało oszukanych i skrzywdzonych, a cała elita rządząca tym się nie przejmuje tylko myśli jak uratować swoją dupę. No i dobra teraz prokuratura, potem NIK może jeszcze ktoś i wszyscy zapamiętają jacy byli i co robili nasi rządzący. Może znów medal dobrej sławy dla mystersa Lotto-toto- mi-loto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student PR Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.02.05, 10:30 Zgadzam sie z opinją, że Przewor jest wykładowca pierwszej klasy i potrafi przekazać wiedze jak nikt inny i napewno zrobił więcej dobrego niż złego biorąc pare łapówek aczkolwiek tego nie pochwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: By... Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:49 Marne to pocieszenie, że na innych uczelniach też "biorą". A ze o naszej głośno? Widocznie tak to sie już tu rozpanoszyło, że nikt za bardzo się nie krył z tym. Czuli sie bezkarni. Ciekawe, co to będą te inne wątki, które zapowiada prokuratura. Bo ze są, to wiadomo od dawna, pazerność na forse i inny sposób jej zdobywania i naszą uczelnię też dotknęła. Szkoda studentów i ich "splamione dyplomy", nawet i tych co dawali, bo to nie oni zainicjowali tą całą aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P. Re: Kolejny matematyk z zarzutami IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 15:39 CAŁA SPRAWA KRYMINALNA POLITECHNIKI RADOMSKIEJ JEST BOLESNA TAK DLA JEJ PRACOWNIKÓW JAK I DLA MIESZKAŃCÓW RADOMIA. PRZYKRYM JEST ŻE WG. TZW. PUBLIKATORÓW, PRACOWNICY TEJ INSTYTUCJI TO BANDA ŁAPOWNIKÓW I PLAGIATORÓW. TO MA JEDNAK UZASADNIENIE W FAKTACH, ALE ZA TEN STAN RZECZY PONOSZĄ WINĘ WŁADZE UCZELNI. REKTOR I JEGO WSPÓŁPRACOWNICY (PROREKTORZY, DZIEKANI) MUSIELI MIEĆ SYGNAŁY, ŻE ZA ŁAPÓWKĘ MOŻNA DOSTAĆ ZALICZENIE Z MATEMATYKI (I NIE TYLKO) I NIE REGOWALI. NALEŻY SĄDZIĆ ŻE BYLI ZBYT ZAJĘCI POMNAŻANIEM SWOICH DOCHODÓW. JEŻELI REKTOR, PROREKTOR CZY DZIEKAN MAJĄ WYŻSZE OD RESZTY PRACOWNIKÓW PENSJE, PEŁNE DODATKI FUNKCYJNE,(NIE MAŁE), ZNIŻKI Z DYDAKTYKI ZE WZGLĘDU NA PEŁNIONE FUNKCIE I JEDNOCZEŚNIE PŁATNE NADGODZINY, (CZĘSTO W WYSOKOŚCI 2-GIEGO ETATU), PROWADZI PONAD 20 PRAC DYPLOMOWYCH (A NIEKIEDY 2X WIĘCEJ)I JESZCZE MA II ETAT W INNEJ SZKOLE WYŻSZEJ, TO MOŻNA PRZYJĄĆ, ŻE JEGO DZIAŁALNOŚĆ JEST TAK SAMO NIEETYCZNA JAK TEGO KTÓRY WYCIĄGA RĘKĘ PO ŁAPÓWKĘ, Z TYM ŻE ŁAPÓWKARZ IDZIE "SIEDZIEĆ" A REKTOR ZOSTAJE "RADOMIANINEM ROKU". MOŻNA PODAWAĆ WIELE PRZYKŁADÓW ROBIENIA PRZEZ TYCH PANÓW SOBIE DOBRZE, POCZĄWSZY OD BRANIA DODATKOWYCH PIENIĘDZY ZA "OPIEKĘ" NAD KURSAMI PODYPLOMOWYMI, A SKOŃCZYWSZY NA PRZETARGACH NP. SAMOCHODÓW. ZBLIŻAJĄ SIĘ WYBORY - CIEKAWE CZY ZNOWU REKTOR ZOSTANIE PROREKTOREM A PROREKTOR REKTOREM ? I CO NA TO MENiS ? I JAK NA TYM TLE WYGLĄDA SENAT UCZELNI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIGANT Re: CZEKAM NA NASTĘPNYCH ŁAPÓWKARZY IP: 80.249.4.* 03.02.05, 16:22 MAM NADZIEJĘ, ŻE JESZCZE KLIKU ŁOBUZÓW WSADZĄ, A PRZY TYM PARU STUDENCIAKÓW. bO KTO DAJE I POBIERA TEN SIĘ W PIERDLU PONIEWIERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warez Re: Czy coś wiecie na ten temat? IP: *.visp.energis.pl 03.02.05, 19:13 Warez splinter_1@o2.pl Szanowni grupowicze. Czy słyszeliście albo znacie przypadki studiowania na Politechnice Radomskiej studia dzienne ludzi, którzy nie zaliczyli jakiegoś przedmiotu z semestru II (co wiąże się z brakiem kredytowym i niemożnością dalszego kontynuowania nauki na III semestrze z tego powodu 'skreślenie'), a jednak dostali pozwolenie na kontynuowanie nauki na III i dalej na IV semestrze z uwzględnieniem zaliczania późniejszego tego braku z semestru II. Jest wyjście z takiej sytuacji? I jak wygląda sprawa z punktami już dalej na III semestrze jak komuś braknie nie uzbiera tych wymaganych 18 punktów to bez problemu dziekan czy prodziekan przedłuży jeszcze czas aby je do zbierać czy to zdyskwalifikuje takiego studenta i wyleci za brak wymaganych punktów. Słyszałem, że takie sytuacje miały miejsce na PR ktoś wisiał z przedmiotem z I lub II semestru będąc na którymś tam roku pomimo, że w regulaminie jest zapis, że pierwszy rok powinien być zaliczony w całości. Tym bardziej, że istnieje teraz taka sytuacja na Uczelni jaka istnieje. Mam koleżankę, która znalazła się w takiej sytuacji i próbuje jeszcze walczyć o jakieś przedłużenie lub coś w tym rodzaju. Proszę o jakieś szczere i prawdziwe porady na adres e-mail splinter_1@o2.pl bo może jest jeszcze jakaś szansa, żeby się uratowała, a wiem że na pewno mogłoby się znaleźć jakieś wyjście z tej sytuacji. Wydaje mi się, że to wszystko zależy tylko i wyłącznie od przychylności rządzących, a nie regulaminu. Z góry dzięki Wam Warez Odpowiedz Link Zgłoś