Gość: mirka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:55 SUPER W PORÓWNANIU DO NASZYCH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gladiator.ek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH 16.07.05, 12:07 fajny obiekt, ale będzie rozbudowywany. Podobny,ale ciut mniejszy stanie na slichowicach--"Pasaż Świętokrzyski" __________________ KIELCE MIASTO W KORONIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:09 Byłem w tej Galerii Echo w Kielcach żadna to rewelacja , u nas w Radomiu jest M1 - centrum na takim poziomie którego w Kielcach nigdy nie będzie , Leclerc , Carefour,Selgros, 4 Lidle , City Center!Ponadto w Radomiu w grudniu otwrcie super nowoczesnego multikina z 6 salami jakiego jeszcze w tej częsci Polski nie było na pewno będzie to najlepsze kino między Warszawą i Krakowem i jedno z lepszych w Polsce!Kielcom można w tej chwili zazdroscić tylko stadionu , który bedzie otwarty w marcu 2006r!Po za tym tam nie ma nic godnego uwagi co warto ludziom popkazać! Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! 16.07.05, 12:21 Gość portalu: KR! napisał(a): > Byłem w tej Galerii Echo w Kielcach żadna to rewelacja , u nas w Radomiu jest > M1 - centrum na takim poziomie którego w Kielcach nigdy nie będzie , Leclerc , > Carefour,Selgros, 4 Lidle , City Center!Ponadto w Radomiu w grudniu otwrcie > super nowoczesnego multikina z 6 salami jakiego jeszcze w tej częsci Polski nie > > było na pewno będzie to najlepsze kino między Warszawą i Krakowem i jedno z > lepszych w Polsce!Kielcom można w tej chwili zazdroscić tylko stadionu , który > bedzie otwarty w marcu 2006r!Po za tym tam nie ma nic godnego uwagi co warto > ludziom popkazać! Prztyrównywanie M!1 do galerii Echo w Kielcach jest conajmniej smieszne.W Ck jest makro i,ale jakos nie będę się tym przechwalał, bo dla mnie to fakt normalny i nie wywołujący euforii, ż e w duzych miastach są hipermarkety. Póki co to radom nie może sie jeszcze pochwalić takim obiektem jak Galeria Echo w CK- -multikono ośmiosalowe(istnieje od dwóch lat---i popatrz w tym miejscu jak Radom jest do tyłu za Kielcami). Nie ma co pokazać w Ck?---około 15 muzeów i galerii. A czy wiesz, ze Kielce po raz kolejny wygrały konkurs na najlepiej iluminowaną gminę. nagradzana była Kadzielnia, teraz Sienkiewicza(wespół z ul. Świętokjańską w Gdyni)--i co Ty na to? Kielce zGdynią ukradły lampy radomiowi? Prezydent Kwaśniewski załątwił ten sukces? Tak się składa, że to Radom ma opinię miasta w którym "nic nie ma".Nijaki deptak, dziwnie zaprojektowany kazdy odcinek w innym stylu, zamiast wszystko w jednej harmonii, no i ten zygzakowaty rynsztoczek, o oswietleniu nie wspomnę, bo az takiej furory jak w CK nie robi. P.S.zauważyłem że zacząłeś pisac Kielce z małej litery:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiczanin Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! 16.07.05, 12:58 Radom to najbardziej zapyziała mieścina jaką znam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:06 Co to za dyskusja wogóle!W kielcach ( piszę z małej litery tak jak Ty piszesz Radom z małej litery) są 2 kina : Moskwa ( ulubione kino kielczan)i Kinoplex a w Ostrowcu jedno kino etiuda!A w tym waszym rtak nie lubianym Radomiu są już 3 kina: Atlantic ( 500 miejsc) , Hel - kino studyjne - 250 miejsc i Mega ( 100 miejsc z klimatyzacją) jeszcze budują przy dworcu super nowoczesne multikino otwarcie w grudniu i na placu jagiellońckim w 2007r. otworzą następne multikino! Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! 16.07.05, 13:38 W Kielcach najcześciej odwiedzanym kinem jest Kinoplex. Twoja propagandówka na temat kina Moskwa nie ma pokrycia---chyba że Ciebie jakis komuch wczoraj pokrył:))) Kino Moskwa , Studyjne, i okresowe Echo. Nie widadomo co będzie z kinem Romantica. Co do nazwy to przejawiasz straszną ksenofobię, infantylnośc Twoja nie ma granic.A tak poza tym to ja bardzo lubię kino Moskwa---graja tam ambitniejsze filmy niż w Kinoplexie.I bynajmniej nazwa mnie nic nie drażni, a ni nie mam skojarzeń. Byłem w Moskwie--piękne , nowoczesne miasto. W radomiu sa już 3 kina? czy tylko(aż) 3 kina, i jak powstanie multiplex mneijszy od kieleckiego czy opolskiego to któreś z nich zamkną, ze dwa conajmniej. Na rynku w Radomiu powstanie 3 multikino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: 213.199.193.* 16.07.05, 13:11 to juz w Ostrowcu buduja ciekawszy obiekt handlowy niz M1, obok maja tez najnowoczesniejszy w Polsce basen olimpijski (Motylek często tam trenuje);)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pello Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.07.05, 13:06 > Tak się składa, że to Radom ma opinię miasta w którym "nic nie ma".Nijaki > deptak, dziwnie zaprojektowany kazdy odcinek w innym stylu, zamiast wszystko w > jednej harmonii, no i ten zygzakowaty rynsztoczek, o oswietleniu nie wspomnę, > bo az takiej furory jak w CK nie robi. Hehe, niesamowite - Kielce mają taką samą opinię jak Radom. Szkoda, że obydwa miasta leżą na uboczu tras, przez co cą kompletnie nieznane dla przejezdnych. Przede wszystkim cieszy to, że jednak są ludzie którzy są dumni ze swoich miejsc zamieszkania. A to nie jest zbyt częste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:09 Jeszcze liczba mieszkańców: Radom - 228 tysiecy Kielce - 208 tysiecy Ostrowiec Świętokrzyski - 83 tysiące Elbląg - 126 tysiecy Rzeszów - 165 tysiecy Częstochowa - 272 tysiące Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! 16.07.05, 13:40 Skad ty bierzesz te 208 tysięcy. Wejdź na strony Urzędu Miasta Kielce --tam są najbardziej wiarygodne dane. poza tym podlicz jeszcze to że Kielce codziennie obsługują 400.000 aglomerację---o czyms takim sRadom nawet nie zaczął marzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: 213.199.193.* 16.07.05, 13:08 czytalem ze maja tam byc 4 sale a nie 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:13 Tak w tym przy dworcu 4 sale pomyliłem się a nie 6 , a w tym na placu Jagiellońskim ma być chyba 6-8 ( jeszcze nie ustalono ) za pomyłkę przepraszam zainteresowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:22 heh...porownywac Galerie Echo do radomskiego M1...dobry zarcik :] poczytaj fachową prasę i dowiesz sie ze GE to centrum III generacji, a M1 - II generacji. Poszukaj sobie czym sie roznia i moze zmądrzejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:25 Jesli chodzi o historię to Kielce są tacy malutcy przy Radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Kielce to miasto zawsze pod Radomiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:28 "Kielce są tacy malutcy " a szkole to ty jakąs konczyles??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:28 A co do kin - to oprocz jednego z najnowoczesniejszych kinoplexow i moskwy jest kino letnie DŚT i kino alternatywne WDK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:30 Kino Moskwa w Kielcach nadal po 16 latach od upadku komunizmu , a ulice Manifestu Lipcowego,Lenina,Stalina,Bieruta w Kielcach nadal są!Kielce zawsze były miastem czerwonych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: 213.199.193.* 16.07.05, 13:39 nazwa kina pozostała nazwa wlasna i ma swoj klimat tak ja np klub Dekada w Wawie (o ile wiesz co to jest) mysle ze w Radomiu tez znajda sie ulice "czerwone" z nazwy w kwestii uzupełnienia zadnej z wymienionych w Kiecach juz nie ma, Manifestu do ponad 2 miesiecy jest al Solidarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH 16.07.05, 13:46 W radomiu etż Stalina była , poodbnie jak W kielcach do 1956 r. Skoro tamte ulice śa to może bys tak mi powiedział gdzie jest jeszcze w Ck ulica Stalina , Lenina, Bieruta, Manifestu Lipcowego?--ciekaw jestem:))) Ale ciemnogród zazdrosny w tym Sradomiu. A szczytem tępactwa sa ataki an nazwę kina Moskwa--przeciez to jest piękne miasto, jedno z najwazniejszych w świecie.A kino Kijów w Krakowie? A hel w Radomiu? to też nazwy od miast Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH 16.07.05, 13:42 Jeszcze Studyjne . o letnim w Pałacyku Żielińskiego zapomniałem-tyle się teraz dzieje w Kielcach. natomiast jeszcze nie wiadomo co dalej będzie z Romanticą. a na drugi multipleks to w radomiu nie ma miejsca, przynajmniej teraz. Ale fajnie gdyby powstało, nie mam nic przeciwko, tzreba gonić kielce i Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:45 Nikt w Radomiui nie będzie kIelc gonił bo po co ti wy kielczanie gońcie Radom macie takie kompleksy przeciez tylu was na tym forum , nie ma w Kielcach problemów! Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH 16.07.05, 13:50 My to mamy dzięki Tobie KR! niezłą zabawę. mój kumpel pracuje w szpitalu psychiatrycznym i tam podobny jest jeden typek do Ciebie, też taki szczeniak jak Ty(młodzik) i tez taki nawiedzony, ale on gloryfikuje jakies miasto(wyspę) Abseje? Nie wiem za bardzo o co mu chodzi, lae śmiechu troche było jak z Twoich postów. Na długo KR! dostałeś przepustke z Krychnowic? kombinujesz z wywołaniem kolejnej Rewolucji Październikowej? czyzby Ci komuchu KR! tak tęskno było za tym okresem--zapomniałes i gardzisz ludźmi co przeżyli Czerwiec 76?-- wstydziłbys się --i ty mówisz że kochasz Radom--jesteś zakłamany jak każdy komuch :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:44 A krakowskie kino Kijów? :> widać chłopak posiada bardzo ograniczoną wiedze :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:47 Kino Kijów lepsze niż kino Moskwa , 44 lata okupacji Polski przez ZSRR to sie w Kielcach nie pamięta!wiem ciągoty do wielkiego brata nadal w Kielcach są duze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:49 Kino Kijów i Moskwa mają jednego wlasciciela. Ja z pewnoscią nazwy tego kina sie nie wstydzem, a poza tym kino Moskwa to klimat, to miejsce, które ma charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: 213.199.193.* 16.07.05, 13:51 i ten charakterystyczny neon Kino Moskwa, ktory chcieli zastąpić jakim nowszym, a studenci sie uparli i zotało po staremu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH 16.07.05, 13:53 Gość portalu: KR! napisał(a): > Kino Kijów lepsze niż kino Moskwa , 44 lata okupacji Polski przez ZSRR to sie w > > Kielcach nie pamięta!wiem ciągoty do wielkiego brata nadal w Kielcach są duze! KR! Ty naprawdę powinieneś się Mały Radomski Stalinie leczyć. Zapomniałęś ile ten człowiek wymordował ludzi--a Ty gadasz tak jak on, ziejesz nienawiścia jak on, takich jak Ty to tzrezba eleiminowac zęny nie było kolejneju katastrofy jak wtedy. Opamiętaj się Stalino-Hitlerku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:56 Cham z KIelc gladiator.ek sie uaktywnił na forum człowieku lecz sie z tej przypadłosci chamskiej własnego zdanie bronisz ludziom na forum wypowiadać!Moge sobie pisac co chce jestem z Radomia i jestem z tego dumny a z tobą już nie będe prowadził dyskusji!Prostaku na wykopki mówie twoim jezykiem bo wiesz z chamem trzeba po chamsku! Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH 16.07.05, 13:59 Gość portalu: KR! napisał(a): > Cham z KIelc gladiator.ek sie uaktywnił na forum człowieku lecz sie z tej > przypadłosci chamskiej własnego zdanie bronisz ludziom na forum wypowiadać! Moge > > sobie pisac co chce jestem z Radomia i jestem z tego dumny a z tobą już nie > będe prowadził dyskusji!Prostaku na wykopki mówie twoim jezykiem bo wiesz z > chamem trzeba po chamsku! Kto Ciebie uczył języka polskiego? :)))) Dawno nie widziałęm tak niegramatycznego postu--wstyd!!! Mimo wszystko myślałem ,że masz maturę,ale jak widzę pozory mylą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Drodzy radomianie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:37 Tępcie trolli zarówno tych kieleckich, jak i radomskich i nie odpisujecie na ich listy. Niech się bawią między sobą! Pozdrawiam piękny Radom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Drodzy radomianie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:31 Dziękuje za pozdrowienia też pozdrawiam piękne polskie miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostman Galeria Ostrowiec IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.07.05, 17:42 Po co sie sprzeczać skoro najładniejszy obiekt handlowy i tak powstanie w Ostrowcu :). Bedzie to galeria o 20 tys m2 i składać się bedzie z 70 sklepów w galerii oraz hipermarketu TESCO. Wszystko wykonane z mat wysokiej jakości czyli stal, pustaki it. Fasada z aluminium ceramiki oraz szkła i 0% blachy. Wszystko rachitektonicznie dpoasowane do wygladu najnowoczesniejszego basenu w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexico Re: Galeria Ostrowiec IP: 213.199.193.* 16.07.05, 18:44 www.polimeni.pl/en/ostrowiec.lm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: GALERIA ECHO W KIELCACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:02 Fajny obiekt w Ostrowcu sie szykuje :) ale mimo wszystko dużo mniejszy niz GE w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś