Dodaj do ulubionych

Kocham moje rodzinne miasto - Radom!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 00:39
Czy w swoim uczuciu jestem odosobniony?Lubicie RAdom , kochacie to miasto ,
co chcecie zmienić oprócz władzy tak jak wszyscy to co jeszcze?Ile lat
mieszkacie w Radomiu?Jaką widzicie przyszłosc Radomia?Podzielcie sie opiniami
pozdrawiam wszystkich dla , których Radom coś znaczy!
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: 82.139.8.* 03.08.05, 01:02
      Dziękuję za pozdrowienia. Lubię twój młodzieńczy zapał, ale z tym towarzyszem
      prezydentem poprzednim to przesadziłeś. Myślę, że to brak doświadczenia. Zbadaj
      dokładniej jego karierę. Ja też kocham swoje miasto od 60 lat.
    • Gość: mieszkaniec Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: 82.139.8.* 03.08.05, 12:17
      Ja tu mieszkam paaare ładnych lat ale jakoś tego miejsca nie
      pokochałem.Przyzwyczaiłem sie fakt ale tego miasta nie ma za co kochać.No chyba
      ze ktos sie tu urodził a najdalsze zakatki swiata jakie zwiedzil do Siczki i
      Kozienice.Niech mi ktoś powie za co mozna kochać Radom?Za
      bandytyzm?Bezrobocie?Chamstwo? W "Krakowie" jest dużo wieksza kultura choćby na
      drodze.Pakujesz sie komuś na jego pas..nie ma trabienie , machania lapskiem
      ..koleś zwolni wpusci cie i koniec.Kogoś przepuścisz przed siebie niemal w 90%
      podziekuje ci awaryjnymi , niby taki szczegół a od razu jako.ś przyjemniej sie
      jedzie a w Radomiu..szkoda gadac , dziurawe drogi , remonty jesli juz sa ciagna
      sie latami..Radom to miasto osiedlowe , niemal nie ma spokojnych miejsc , z
      osiedla na osiedle a tam..gruba przyszłych bezrobotnych zafascynowanych
      "Blokersami".Nie pisze tego z perspektywy jakiegoś snoba czy studencika z
      Uniweku hehe:) Tylko tak sie zastanawiajac , pomijajac fakt przyzwyczajenia i
      zwiazania emocjonalnego z Radomiem z faktu że mieszkam tu niemal cale swoje
      życie....nie am go za co kochać:(
      • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:32
        Zacząłem ten wątek bo chcę poznać opinie forumowiczów!Ja urodziłem sie w
        Radomiu , tak jak mój tata , dziadek i pradziadek!Dla mnie Radom to miasto
        szczególne , choć nie zawsze było w Radomiu dla mnie kolorowo miałem też
        kłopoty tak jak wielu mieszkańców miasta!Nigdy ani ja ani nikt z moich rodziców
        nie powiedział nic złego na Radom nie śmiał sie z tego miasta jak inni
        Radomianie , którzy mieszkają w Radomiu a plują na Radom jest mi wstyd za nich!
        Wkurzam sie że tak mało dla Radomia robią ludzie , którzy wyjechali z Radomia i
        mieszkają np. w Warszawie,Krakowie,Trójmieście,Kielcach,Lublinie to ogromny
        potencjał ludzki.W samej Warszawie mieszka podobno 32 tyś. osób z
        Radomia.Wściekam sie na prezydenta miasta Radom pana Marcinkowskiego który nic
        dla Radomia nie robi,stąd też napisałem że lepsi prezydenci byli od niego
        wszyscy prezydenci po 1990r. panowie Gęsiak , Fałek,Włodarczyk oni byli z
        Radomia a pan MArcinkowksi nie jest z Radomia. W tej chwili studiuję po za
        Radomiem na Uniwersytecie wymarzony kierunek w innym mieście i widzę braki
        Radomia.Miasto liczy 227tyś. mieszkańców a brakuje w nim porządnego stadionu
        Radomiaka,Lotniska,Uniwersytetu im.Jana Kochanowksiego, prezydenta radomianina
        z klasą , koncertów, policji która patroluję ulice ,a także zwykłego
        poszanowania miasta przez mieszkańców!
        Jan Nowak Jeziorański mawiała , żę ,, najwiekszym zagrozeniem dla Polski są
        Polacy" ja próbując skromnie to parafrazować stwierdzam , że największym
        zagrożniem dla RAdomia są sami Radomianie!
        John Kennedy prezydent USA jedyny prezydent katolik w historii USA i Irlańdczyk
        z urodzenia powiedział tak : ,, nie pytaj sie co USA zrobiło dla Ciebie zapytaj
        sie co Ty zrobiłeś dla USA" ja chcą sparafrazować te słowa mówie : ,, nie pytaj
        sie co Radom zrobił dla Ciebie , zapytaj sie co ty zrobiłeś dla Radomia".
        Pozdrawiam wszystkich tych dla których Radom coś znaczy!
        • Gość: pawel/chicago Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.08.05, 13:19
          A ja wyjechalem 4 lata temu i czasami tesknie. Ale jak zadzwonie do kupmli i
          powiedza mi co sie dzieje w Radomiu to juz mi sie nie chce wracac. Kocham to
          miasto , urodzilem sie tam ...
          • Gość: l i l a b a j Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 14:56
            mam dokladnie te same odczucia, tylko ze ja bardzo tesknie za polska,
            generalnie...
            gdy pomysle o polskich drogach i innych mankamentach to tez mi obco
        • Gość: cccp Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: 82.139.8.* 03.08.05, 16:22
          KR! Czy to twoja robota?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=472&w=7981530
          • Gość: cygan Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: 82.139.8.* 03.08.05, 16:31
            A co w tym mieście jest do kochania.Ma rawcję ten co napisał, iż Ci kochają co
            nosa nie wychylili poza Siczki.A może okolice fontann na żeromskiego Te
            wrzaski, megafony.Dziwię sie jak ludzie tam mieszkający wytrzymują to.
            Proponuję aby tam zamieszkali ludzie władzy Radomia.
          • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:27
            To nie moja robota ja sie od tego odcinam , bardzo nie odpowiada mi styl władzy
            pana Marcinkowskiego ale nie zacząłem tego postu?
            • Gość: KIBIC Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.dc.dc.cox.net 03.08.05, 19:49
              Znow. Widzisz KR! nie powinienes sie odcinac od jakiekolwiek postu, bo to brzmi
              jak za Komuny, a przeciez jestes mlody i nie znasz tamtych czasow. Natomiast
              powinienes zachecic Pana prezydenta aby dalej sie bronil jak w poscie
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=26449812
              i udowodnil, ze rezygnacja nie jest dobra ani dla miasta ani dla niego.

Odpowiedzial ogolnokowo Redaktorowi, ale gdy zamiescilem PROGRAM dla Radomia
              pelen konkretnych drobnych postulatow to milczy. DLACZEGO? Moglbys mi to powiedziec?

Nie ma tak, ze tylko jedna strona ma racje, wszyscy ponosimy za stan rzeczy
              wine, ale ona rozklada sie nierownimiernie na kazdego.

Pozdrawiam
              • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:59
                Miałęm 3,5 roku jak upl;adała komuna i nie pamietam tego etapu w historii
                opowiadał mi o nim mój tata jak był dumny z Solidarnosci i Lecha Wałęsy!Ja chce
                jak najlepiej dla Radomia chce , zeby młodzi ludzie z Radomia nie pluli na
                RAdom tylko wspólnie zrobili coś dla miasta zróbmy coś dla RAdomia!A pan
                prezydent lekceważy cały Radom ja i moja rodzina nie głosowaliśmy na niego bo
                on taki jest ze wstyd na niego zagłosować kompromituje Radom i jest najgorszym
                prezydentem Radomia w historii!
    • Gość: gifi Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:10
      I ja juz kilka dobrych lat tu nie mieszkam ale tylko tu zagadam na forum i
      tylko gdy slysze RADOM cos drga we mnie. A inne miasta, nawet to w ktorym teraz
      mieszkam Walbrzych- ot tylko taki przystanek w zyciu. Pozdrawiam wszystkich
      lokalnych patriotow!
      • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:33
        Też pozdrawiam wszystkich lokalnych patriotów dla których Radom coś znaczy!
        Kolego gifi byłem niedawno w Wałbrzychu te 140 tyś. miasto ma ogromne problemy
        z bezrobociem tam już sięga ponad 90% a w Radomiu wynosi 27 %!Ja też mieszkam
        na emigracji mam w radomiu ukochaną rodzinę , kobietę , i swoich znajomych!Masz
        pewnie super pracę w Wałbrzychu i z tego powodu wyemigrowałeś?dziekuje z a
        ważny głos w dyskusji!
    • Gość: emigrant Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.client.dsl.net 03.08.05, 22:43
      Ja bardzo kocham Radom ale go nie lubie.Mimio wszystko tesknie.
      • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:50
        Spox masz duży u mnie plus za szczerą odpowiedź rozwiniesz troche wątek za co
        Radom nie lubisz?Pozdrawiam wszystkich dla których Radom coś znaczy!
        • Gość: eh........ Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:59
          a ja nie kocham...
          • Gość: emi Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.client.dsl.net 03.08.05, 23:03
            to idz na inne forum
            • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:05
              Wciąż czekam na opinię ja RAdom kocham choc to miasto ma pełno wad?
              • Gość: emi Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.client.dsl.net 03.08.05, 23:11
                W najblizszym czasie.Pozdrawiam.
    • Gość: x-men Miłość jest ślepa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:09
      To widać na załączonym przykładzie: obskurne miasto, pełne pijaków i złodziei.
      Rzeczywiście obiekt do westchnień...
      • Gość: KIBIC Re: Miłość jest ślepa!!! Ale jest, to lepiej niz IP: *.dc.dc.cox.net 04.08.05, 16:40
        psioczenie i nie robienie niczego aby sytuacje zmienic. Przygotwalem PROGRAM
        Liste najlepszych kandydatow na jakiekolwiek wybory i co zaintersowanie
        niewielkie. Dlaczego? Bo oczekujesz, ze kto cos za Ciebie zrobi. Jak mama da
        dziecku papke do jedzenia a ono tylko czeka na to i nie musi nic robic.

To tak trudno zrozumiec, ze od Ciebie i innych takich jak Ty zalezy czy miasto
        wyjdzie z dolka. Dopoki sie nie przelamiecie bedzieci mieli dalej to co uwazacie
        nie powinniscie miec.
        • Gość: KR! Re: Miłość jest ślepa!!! Ale jest, to lepiej niz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:26
          Wszystko zależy od mieszkańców to oni muszą chcieć aby Radom był lepszy!Radom
          ma wady i chcę coś w nim zmienić ale to moje rodzinne ukochane miasto z którym
          mam piękne wspomnienia i dla którego chcę coś zrobić!Ten rok na emigracji
          studiując w innym mieście a Uniwerku po za Radomiem coś mi uświadomił i chcę
          coś dla Radomia zrobić!
          • Gość: KIBIC Re: Miłość jest ślepa!!! Ale jest, to lepiej niz IP: *.dc.dc.cox.net 08.08.05, 03:16
            Rozumiem i trochę to robie ale ze wzgledu na brak milionow tylko sobie popisze.
            W Twoim przypadku jest podobnie. Masz studia przed soba dlatego musisz sie nimi
            powaznie zjąc. Jak Ci wystarczy energii to kiedys moze zasiądziesz w jakies
            radzie miasta Radomia i wtedy Twoj wpływ bedzie napewno skuteczniejszy. Tu na
            Forum niewiele zdziałasz ale mozesz nawiazac ciekawe kontakty z tymi co myslą
            podobnie jak Ty albo przeciwnikami politycznymi. Jest kilku swietnych ludzi na
            tym Forum jak isox, jdk, PITAGOR, Marcin, temida, modaR, ungur, hary34, i wielu
            innych a nawet lewicowcow jak olo, over, barbara od ktorych
            "złapiesz" doswiadczenie jak poruszac się w polityce.

Serdecznie pozdrawiam i czasem bede komentował Twoje "nieuczesane" sądy.
            Pamietaj wielkosc miasta sama w sobie nie musi byc dobrem absolutnym.
            • Gość: KR! Re: Miłość jest ślepa!!! Ale jest, to lepiej niz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:38
              Dziękuje za rady i też pozdrawiam!Wiem wielu tu na forum mądrych ludzi z
              Radomia zarówno będących za prawicą jaki i za lewicą!Każdy może mieć prawo do
              swoich poglądów , niestety paru oszołomów chce ograniczyć mi tu wolność słowo
              szkoda bo to chyba nie na tym polega!A co do tej wielkości miasta to pamiętam!
              Pozdrawiam tych wszystkich dla których Radom coś znaczy!
        • Gość: Yoda Re: Miłość jest ślepa!!! Ale jest, to lepiej niz IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 08:41
          A gdzie on teaz jest? (ten PROGRAM) -bo ciekaw jestem wielce treści zawartych w
          nim. I ciekaw też jestem, kto tak śśśśiwetnie i na dowolnym stanowisku porządzi
          pieniędzmi z moich podatków. Możesz zamieścić jakiś link, wpisać go raz
          jeszcze, alboco?
          • Gość: KIBIC ten PROGRAM IP: *.dc.dc.cox.net 10.08.05, 13:35
            Dla Przypomnienia Cos Jest!
            Autor: Gość: KIBIC IP: *.dc.dc.cox.net

PROBLEMY czy PROGRAM dla RADOMIA?
            Na podstawie wypowiedzi na tym FORUM.
            Wymaga aktualizacji bo zostal przygotowany jesienia 2004.

WLADZA

- Mądrego prezydenta Radomianina oraz KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI

- Rozumu i samokrytyki powiązanej z samozadowoleniem naszych władz -interes
            miasta najważniejszy /dotyczy wszystkich radnych i zarządu miasta/

- W Radomiu brakuje dobrego gospodarza, który by potrafił czerpać dla miasta
            pieniądze z funduszy unijnych.

- restrukturyzacja urzedu miejskiego, odchudzic, uproscic, otworzyc na "klienta"
            Autor: jdk
            - Fundusze z UE (45) Gosc: zyga
            - Województwo radomskie (97) isoxazolidine

OBYWATELE

- Lobbingu na rzecz miasta
            - Ludzi z inicjatywą i entuzjazmu obywateli
            - Pokory i oraz Szacunku i miłosci do blizniego
            - W Radomiu brakuje ludziom rozumu oraz ZDROWEGO ROZSĄDKU
            - Organizacje Pozytku Publicznego (20) jdk

WSPOLPRACA REGINALNA/WALKA Z BEZROBOCIEM/INVESTYCJE

- wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i
            Ciechanowem, aktywnemu uczestniczeniu w dzialaniach regionu mazowieckiego,
            wspolpraca z Kielcami Autor: jdk

- pozbyc sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i pozostalych,
            jako zrodla korupcji, marnotrastwa publicznych srodkow i kumoterstwa Autor: jdk

PRACA, MIESZKANIA, ORAGANIZACJE

- MIEJSC PRACY oraz - więcej mieszkań
            - Organizacji w której obywatele mogą sie zrzeszac i z nia identyfikować
            - Docenienia osiągnięć tych, którym się tu udało i rozpropagowania tego
            - Dom dziecka (23) Gosc: anty
            - Produkty Radomskich Producentów (37) isoxazolidine
            - RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! (27) Gosc: patriot

KOMUNIKACJA/TRANSPORT

- Dobrej i szybkiej komunikacji ze stolicą
            - Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic
            - Tramwaju
            - Przystanku kolejowego na Gołebiowie
            - Wiat przystankowych na peryferiach miasta
            - Zajac sie lotniskiem Autor: jdk
            - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom Autor: jdk
            - Scieżki rowerowe Autor: isoxazolidine
            - Droga i parking (24) Gosc: Markus
            - Dworzec linii podmiejskich (20) Gosc: vcvc
            - MPK: (22) Gosc: tutejszy
            - LOTNISKO (cz. II) (33) isoxazolidine
            - Obwodnica poludniowa - budowac czy nie? (33) Gosc: tasmociag
            - Obwodnica Poludniowa (74) Gosc: Arti24

WIZERUNEK MIASTA

- Dobrego wizerunku miasta – odrestaurowanie starówki
            - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum)
            - Centrum (20) Gosc: marek
            - Konserwator (28) Gosc: PITAGOR
            - Konserwator zabytków (19) Gosc: kk
            - Plac Malgorzatki (19) Gosc: zzzz
            - Plac Konstytucji 3 Maja (43) Gosc: esteta
            - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO (113) Gosc: marcin
            - Park pod nowy sad (22) Gosc: liga republikanska

NAUKA/SZKOLNICTWO

- Biblioteki raczej nowoczesnej i bogato wyposażonej
            - Uniwersytetu Radomskiego
            - restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi,
            zaangazowania w projekty lokalne, w rozwoj lokalnej spolecznosci Autor: jdk
            - Szkoła Muzyczną Autor: isoxazolidine
            - Szkola jezyka angielskiego (24) Gosc: Maja
            - SZKOLA MUZYCZNA W RADOMIU - KRONIKA BUDOWY (47) Gosc: WP
            - UNIWERSYTET RADOMSKI (65) Gosc: ziom
            - Uniwersytet w Radomiu(19) ireklu

KULTURA, ROZRYWKA

- Wszystkiego co jest związane z rozwojem duchowym i artystycznym!
            - Miejsc do ciekawego spędzania wolnego czasu /doobre dyskoteki itp./
            - Imprez na ogólnopolskim poziomie
            - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych.
            - Alternatywnego teatru
            - Filharmonii
            - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru
            - Podniesienia rangi kulturalnej miasta w oparciu o teatr, muzea, nowe muzeum
            sztuki wspolczesnej Wajdy, nowe kino wieloekranowe Autor: jdk
            - Multikino (19) Gosc: Basset

SPORT, OPOCZYNEK, ZDROWIE

- Nowoczesnego stadionu sportowego
            - Kompleksu basenów
            - ogrodu botanicznego
            - ZOO
            - Ławek (na Ustroniu)
            - ścieżek rowerowych. Autor: isoxazolidine
            - Miasto ogródków piwnych (23) Gosc: gosc
            - Ogródki piwne (26) Gosc: Arti
            - Ogródkowi piwne (35) Gosc: ks
            - Parking przy deptaku? (22) Gosc: psotek
            - Sciezki Rowerowe (19) Gosc: z Michalowa
            - Radomski Szpital Specjal... (24) Gosc: sm
            • Gość: Yoda Re: ten PROGRAM IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 14:14
              No, taaak... A ja durny myślałem, że mowa tu o jakichś poważnych przemyśleniach.
              Człowieku! -Czy myślisz, że układanie strategii zarządzania miastem polega na
              katalogowaniu pobożnych życzeń i postulatów rzucanych ad-hoc na internetowych
              forach?! Jest to tak samo głęboki i odkrywczy pomysł, jak internetowy plebiscyt
              na ekipę zarządzającą. Czy zwykłe wybory nie są takim plebiscytem, tyle że
              lepszym, bo bardziej reprezentatywnym? A tych wszytkich punktowanych
              kandydatów, -to na jakich stanowiskach byś widział? Każdego na innym, czy może
              byliby jednym prezydentem rotacyjnym? :)))
              Wszystko to są zabawy w piaskownicy -Bawcie się dobrze!
        • Gość: x-men Re: Miłość jest ślepa!!! Ale jest, to lepiej niz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:35
          polityką się nie bawię, zostawiam to cwaniaczkom i nierobom.
    • Gość: Aaricia Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:11
      A ja musiałam tu wrócić. Jakieś 5 lat temu była to dla mnie największa tragedia
      życiowa. A teraz...Jakoś jest, zmienia sie Radom na lepsze, ale... ciągle
      barkuje mi tego "czegoś". W dzieciństwie było to maisto moich marzeń, świetne
      wystawy w Muzeum, ludzie mieli marzenia, spotykali się, by coś zrobić. Kocham
      to miasto, ale jak widzę chamstwo, ignorancję, debilizm to mnie boli, że muszę
      tu być, że dla ludzi najlepszym sposobem spędzenia wolnego czasu jest pójście
      do M1 np. na koncert Mandaryny, albo chodzić tam bez celu. Nie osądzam
      wszystkich, nie chcę uogólniać. Jak ide na spacer z córką, to ciężko mi spotkać
      koleżanki z dziećmi, bo wolą siedzieć ze swoimi pociechami i nie robić nic. To
      mnie boli.Ale i tak kocham Radom, nawet jeśli wyjadę to wrócę tu, będę wracać
      po wspomnienia, przeszłość, żeby spotkać ludzi, zobaczyć miejsca, które
      sprawiły, że jestem taka... i kocham Radom.
      Pozdrawiam wszystkich:-)))
    • Gość: sumienny Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:26
      Radom jest miastem, w którym przyszedłem na świat, było to kilkadziesiąt lat
      temu. Całe swoje życie mieszkałem w moim mieście. Cieszyłem się jego sukcesami –
      tych było niestety niewiele; Radomiak w pierwszej lidze,(kto to pamięta),
      województwo radomskie (jak wielkie emocje wzbudzały granice powstającego
      województwa), duma z robotniczego protestu w 76. Później prawie same porażki;
      represje po czerwcu, upadek województwa, bankructwa wielkich firm, na
      których „stał” Radom, nieudolne władze miasta i województwa. Jedyna jaskółka to
      pierwsze wolne wybory do samorządu. Coś tym ludziom się chciało, mieli wizję i
      cel. Potem było coraz gorzej…
      Życie płynęło dalej, w tym mieście przeżywałem swoją pierwszą miłość, poznałem
      swoją żonę, przyszły na świat moje dzieci.
      Mogłem kilkakrotnie zmienić miejsce pobytu i byłby to tylko pobyt, nie
      wyobrażam sobie abym mógł mieszkać poza moim miastem.
      Chciałbym zobaczyć jak Radom kwitnie, jak podnosi się z klęczek, ale ci, co
      rządzą miastem musieliby widzieć każde drżeniem liścia w Parku Kościuszki,
      słyszeć każdy krok przechodnia na Żeromskiego, czuć rytm wody płynącej pod
      miastem.
      Ten, kto nie kocha mojego miasta tego nie potrafi.
      • Gość: KR! Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:33
        Tacy ludzie z taką postawą jak Ty to w Radomiu niestety ludzi deficytowi mało
        jest takich , którzy mają takie poglądy jak TY.Ja też jestem dumny z
        Radomiaka,który grał w I lidze,robotników , którzy prostestowali w 1976r. i
        wielu innych rzeczy.Też kocham Radom mimo , że to miasto ma wady i wielu rzeczy
        mi w nim brakuje.Bardzo cenny głos w dyskusji,zacząłem tąd yskusje i czekałem
        na tak ważny post.Pozdrawiam i dziękuje.
        • Gość: Yoda Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 11:04
          Jeśli roztkliwianie się nad każdym liściem w PK stanowi warunek sprawnego
          zarządzania tym miastem, a wypisywanie na forum czułości pod adresem
          nieożywionej natury jego bruków i murów -uchodzi za najwyższy wyraz
          zaangażowania w sprawy publiczne - to nie ma już chyba dla Radomia nadziei.
          • Gość: KIBIC nie ma już chyba dla Radomia nadziei IP: *.dc.dc.cox.net 10.08.05, 13:49
            Ja sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma!
            NAJLEPSI Z MOZLIWYCH, jezeli masz inna liste to ja podaj!

Re: PRAWICA Ziemi Radomskiej - PRAWYBORY

Na dzien 27 lipca 2005
            PUNKTY OTRZYMALI

10 Rejczak, J.(Dr. Radny)
            10 Suski, M.(posel)

8 Bąk, D.
            8 Wydra, T.(Dyr.)
            8 Wiśniewska, L.(Dr.)

7 Byzdra, H.
            7 Sońta, K.

6 Gogacz, T.(Dyr.)
            6 Kutkowska, B.
            6 Wróbel, J.

5 Banaszkiewicz, S.(Prof.)
            5 Maszkiewicz, Z

4 Fałek, R.
            4 Wlazło, K.

3 Korycki, W.
            3 Pisarek, R.
            3 Prażmowski, S.
            3 Rejczak, M.

1 Bieniasz, Fogiel, Gumiński, Karczewski, Klodzinski, L. ,Kopacz, E., Luft
            (Prof. -nie rektor), Marciniak, H. (Dyr.), Pyrcioch, T., Surma, D., Tatarek,
            Walasek, ,(Prof.), Wójcik, D, Zajac, K.,Zielezinski,, Zubek, S.,

0 Adamiec, S., Derlatka, T. H., Gajewski, K., Grabowski, Kaczor, (Prof.),
            Kawęcki, B., Kiełbasiński, J., Korpetta-Zych, J., Krysiński, M., Langowski, A,
            Łopuszanski, J., Podkowiński, Z., Ruszczyk, Słomka, A., Sobieraj, J., Uciński,
            Wędzonka, A., Wróbel, M.

GLOSY ODDALI (16)
            Virus; gg; Sheakspear; Marek; sztab; Rambo; Piotruś Pan; hey; TYP;
            Albercik; 73928; ernestynka 25.06.2005; Bronek 26.06.2005.
            gula 08.07.2005; maniek 27.07.2005; : henry 29.07.2005
    • Gość: radomianin Re: Kocham moje rodzinne miasto - Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:42
      Popieram, władza jest kiepska ale miasto sympatyczne sie robi. Poznajcie swoje
      miasto choć w niewielkiej części. 99% ludzi mieszkających tu nie ma o nim
      pojęcia a wypowiadać sie i krytykować jest najłatwiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka