Dodaj do ulubionych

KURCZE PIECZONE

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 14:14
Podświetlany napis tej treści wisiał przez jakiś czas nad bramą jednej z
kamienic przy ul. M.C.-Skłodowskiej, niestety ponad rok temu zniknął. Może
ktoś zna jakieś inne "ciekawe" napisy, szyldy w naszym mieście?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc0 Re: KURCZE PIECZONE IP: *.dami.com.pl / 195.205.191.* 29.08.02, 14:28
      swojego czasu podobal mi sie neon na budynku PZU przy ulicy Traugutta
      kiedy przepalily sie niektore litery
      zamiast PZREZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY
      bylo PRZEZORNY ZAWSZE **BEZ****ZONY
    • Gość: jdk Re: KURCZE PIECZONE IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.08.02, 14:28
      Radom. Miasto. Twojej. Szansy. (60)

- napis - 4 billboardy przy rondzie warszawskim...

Nie wiadomo - smiac sie czy plakac?

Swoja droga czy nie powinno byc: Radom miastem Twojej szansy, jesli juz?...
      • isoxazolidine Re: KURCZE PIECZONE 29.08.02, 14:56
        Nie przesadzajmy. Mysle ze pomysl jest nie najgorszy. Kiedys jeszcze Goebels
        zauwazyl - wazny jestes wtedy kiedy o tobie mówią, im wiecej tym lepiej;
        rzeczami niegodnymi uwagi nikt nie zaprzata sobie głowy.

Z tymi tablicami nikomu kto przejezdza przez Radom nie umknie ten fakt uwagi.
        Mysle ze czas zacząc przyzwycajac ludzi do nazwy RADOM.
        • Gość: Zenek Re: KURCZE PIECZONE IP: *.remote.4it.net.pl 09.09.02, 11:59
          1.Przy rondzie Słowackiego i Wojska Polskiego jest myjnia samochodowa (chyba
          przeniesiona z Traugutta), na której jest szyld "myjnia łosiów".
          2. Kiedyś na stacji gazu przy ul. Domagalskiego (zaraz po prawej stronie od
          przejścia podziemnego) był szyld "gaz luzem". Dobre, nie??
          • Gość: jot Re: KURCZE PIECZONE IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 12:14
            W Orońsku,po prawej stronie - jadąc z Radomia do Kielc,nad wejściem do sklepu
            wisiał szyld o treści: Sklep Czwórbranży
            Radosna twórczość!
            • polikarp Re: KURCZE PIECZONE 09.09.02, 15:27
              Kiedyś na "żeromce" przy skrzyżowaniu z 25 Czerwca na warsztacie
              szewskim: "Rozciągnięte buty ulżą człowiekowi w cierpieniu".
              To na co komu środki przeciwbólowe?
              • Gość: GregorY Re: KURCZE PIECZONE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 06:52
                ktoś napisał wcześniej, że ludzie przyzwyczajają się i zauważają nazwe Radom.
                Słusznie i nareszcie. Popatrzcie: O Air Show było na tyle głośno, że wszystkie
                stacje telewizyjne nie pominęły tego w swoich newsach. Myślę, że udane i
                bezpieczne zakończenie pokazów biorąc pod uwagę presję takich wydarzeń po
                ostatnich katastrofach z udziałem cywili zasługuje na pochwałę. I jest to powód
                do dumy, oczywiście pomijając niedociągnięcia organizacyjne. Przecież gdyby
                doszło do jakiejś katastrofy, nie wiadomo czy w przyszłym roku do czegoś by
                doszło. Wcześniej targi w Kielcach i też Radom na pierwszym miejscu. Mam
                wrażenie, że powoli wychodzimy z dołka. Niestety, a może stety trzeba postawić
                na media. To jednak potężna siła, która może wybić nasze Miasto jeszcze wyżej.
                • isoxazolidine Re: KURCZE PIECZONE 10.09.02, 08:14
                  Forza Radomiensis !
    • Gość: gt Re: KURCZE PIECZONE IP: *.internet.radom.pl 10.09.02, 12:14
      Na szyldzie przedstawiającym asortment jednego ze sklepów przy ul. Toruńskiej
      widnieje pozycja "drut ciągniony"
    • Gość: a. Vegas + Miasto Twojej Szansy IP: *.synapsis.waw.pl 10.09.02, 14:21
      Przy wjezdzie do Radomia od strony Warszawy, po prawej stronie neon wielki
      czerwony: "Vegas" a pod spodem: "AGENCJA TOWARZYSKA".
      Niezla wizytowka miasta, co?
      Na widok 4 bilbordow z napisem "Radom miastem Twojej Szansy" tez zareagowalam z
      zenada... jak ktos z forumowiczow.
      pozdrawiam
    • Gość: pedrus Re: KURCZE PIECZONE IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 10.09.02, 22:28
      Na halach produkcyjnych RWT TP w kilku miejscach: "Palenie w czasie chodzenia
      zabronione". Lub na jednym z bloków przy Hallera: "Przebywanie w tym miejscu
      surowo zabronione".
    • Gość: GT Re: KURCZE PIECZONE IP: *.internet.radom.pl 10.09.02, 23:23
      Co prawda nie w Radomiu, ale w pomieszczeniu z pompami na terenie elektrowni w
      Połańcu jest tabliczka ostrzegawcza o treści: UWAGA HAŁAS.
      • Gość: GregorY Re: KURCZE PIECZONE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 06:55
        Hasło dla przemysłu cukierniczego na bloku przy Żwirki i Wigury: "Milka ty
        stara krowo", brakuje jeszcze: niech żyje Wedel!
        • isoxazolidine Re: KURCZE PIECZONE 11.09.02, 18:25
          Gdzies niedaleko było cos w stylu "uwolnic ryby z puszek" ...
          • Gość: Bartek Re: KURCZE PIECZONE IP: 217.96.6.* 11.10.02, 14:16
            Tam też było "ziemia dla ziemniaków" i "księża na księżyc".

Ale ja nie zapomnę tekstów z muru szpitala ortopedycznego przy Malczewskiego -
            "krecik ludojad" i nieco mniej brain ripping - "straż pożarła".

Pozdraiwam

Bartek
    • Gość: Mia Re: KURCZE PIECZONE IP: 81.15.184.* 28.09.02, 12:19
      Ja znam, reklame o tytule "MYJNIA ŁOSIÓW" - znajduje się ona na ul.
      Grzecznarowskiego- chyba ta ulica tak sie nazywa(Radom), na przeciwko salonu
      "Fiata". Co oznacza i jakie ma przeznaczenie - nie wiem nie sprawdzalam. Może
      ktoś wie?
      • Gość: A.K. Re: KURCZE PIECZONE IP: *.4it.net.pl 10.10.02, 07:54
        Gość portalu: Mia napisał(a):

> Ja znam, reklame o tytule "MYJNIA ŁOSIÓW" - znajduje się ona na ul.
        > Grzecznarowskiego- chyba ta ulica tak sie nazywa(Radom), na przeciwko salonu
        > "Fiata". Co oznacza i jakie ma przeznaczenie - nie wiem nie sprawdzalam. Może
        > ktoś wie?

"MYJNIA ŁOSIÓW" drugi człon nazwy jest związany z ksywkami właścicieli.
        • Gość: gosik Re: KURCZE PIECZONE IP: *.zywnego.net / 192.168.1.* 11.10.02, 13:22
          "Myjnia Łosiów" rządzi, jestem z Lublina i zawsze jak przejeżdzam przez Radom
          padamy z mężem ze śmiechu. Ostatnio zrobił zdięcie tego szyldu...cudowne
        • Gość: supaplex Re: KURCZE PIECZONE IP: 81.15.184.* 11.10.02, 15:31
          Myjnia Łosiów - drugi człon od nazwiska właścicieli, a nie xywek - państwo
          Łoś ... mój ziomal ich zna .... spx myjnia <rotfl> pozdro dla Barwy
        • bartsw Re: KURCZE PIECZONE 11.10.02, 15:32
          Myjnia Łosiów - drugi człon od nazwiska właścicieli, a nie xywek - państwo
          Łoś ... mój ziomal ich zna .... spx myjnia <rotfl> pozdro dla Barwy
    • Gość: HArold Re: KURCZE PIECZONE - Disco Czacholo IP: *.pjwstk.edu.pl 09.10.02, 18:14
      A pamietacie świecące pomarańczowe cudo na Czachowskim ;)? W swoim czasie też
      było sławne...
      • isoxazolidine Re: KURCZE PIECZONE - Disco Czacholo 09.10.02, 19:49
        A Mariott ? .... tez na Czachowskiego
        • tomek_d Re: KURCZE PIECZONE - WC Gratis 09.10.02, 20:52
          Na jednym z parkingów strzeżonych (chyba na tym placu, na którym stoi teraz
          budynek Warty, ale nie jetsem pewien) - PARKING STRZEŻONY 24h - WC GRATIS!
          • tomek_d Re: KURCZE PIECZONE - WC Gratis 09.10.02, 20:56
            A i jeszcze. Na kamienicy przy u. Traugutta. Nie ufaj rodzicom, zrób się sam.
    • Gość: temida Re: KURCZE PIECZONE IP: 81.15.184.* 09.10.02, 22:16
      Piekarnia, nie wiem czy już wtedy przy ul. Ks. Łukasika czy jeszcze Nowej i
      szyld o treści : "BOHEN SHOP", obecny napis reklamujący zakład szklarski przy
      1905 Roku - "wy wybijacie, my wstawiamy". Jak z Chaplina ... No i
      nieśmiertelna, znana w całej Polsce "Myjnia Łosiów".

pzdr.
      • Gość: poswo Re: KURCZE PIECZONE IP: *.deblin.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 21:07
        Pamiętacie tekst: "Siała baba mak i dostała trzy lata" Może to nie w tym
        miejscu powinno się znaleźć, ale przez jakiś czas mógł być to szyld na
        Traugutta.
    • Gość: rr Re: KURCZE PIECZONE IP: *.telia.com 12.11.02, 21:03
      Z dawnych czasow: na kaplicy adwentystow u zbiegu Moniuszki i Traugutta
      ktos przerobil (papierowe litery przyczepione do "szmacianego" transparentu)
      z "JEZUS PRZYJDZIE WKROTCE" na "JEZUS PRZYJDZIE W KURTCE"
      • isoxazolidine Re: KURCZE PIECZONE 26.11.02, 17:27
        byl taki napis: "a kto umarł ten nie zyje" .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka