Gość: fdfd IP: *.tosa.pl 13.11.05, 01:22 Napiszcie jakich znacie niewysokich aktorów, podajcie wzrost- chodzi mi o aktorów o wzroście do 1,75 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rikitykinarkotyki Re: Niscy aktorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 01:51 Michael J. Fox , który grał np. w "Powrót do przyszłości":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Niscy aktorzy IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 02:46 Też mnie to bawi, więc podaję listę: Danny de Vito 152 cm Roman Polański 162 Michael J. Fox 162 Mel Brooks 162 Joe Pesci 165 Elijah Wood 167 Dustin Hoffman 167 Peter Falk 167 Woody Allen 168 Al Pacino 168 Emilio Estevez 169 Robert Downey Jr. 170 Robin Williams 172 Ben Stiller 172 Tobey Maguire 172 Frank Sinatra 174 Humphrey Bogart 174 Marlon Brando prawie 175 Jack Nicholson 175 Michael Douglas 175 James Dean 175 Antonio Banderas 175 Dodaję aktórów, których wzrostu nikt tak naprawdę nie zna z wyjątkiem ich samych: Mel Gibson 172-175 Sylwester Stallone 170-178 (najprawdopodobniej 175) Burt Raynolds 170-175 Tom Cruise 170-175 To by było na tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdfd Re: Niscy aktorzy IP: *.tosa.pl 13.11.05, 02:51 Dzięki widzę, że jesteś bardzo wnikliwym widzem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Uzupełnienie IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 03:32 Tom Cruise raczej na pewno nie ma poniżej 170. Muszę jednak uzupełnić dane Jamesa Deana, choć może nie powinienem, bo to legenda. 175 to oficjalna wersja. Krążą jednak plotki, że mógł mieć nawet 165... I jeszcze parę ciekawostek, choć trochę obok tematu. George Clooney zawsze wyglądał mi na wysokiego, a okazuje się, że ma on zaledwie 180 cm i jest niższy od Brada Pitta (ok. 182). Arnold Schwarzenegger podaje oficjalnie, że ma 188 cm, ale krążą plotki, że może nie mieć w rzeczywistości nawet poniżej 180. Zawsze na kurdupla ok. 170-172 wyglądał mi Mickey Rourke, wszystkie źródła zgodnie twierdzą jednak, że ma na pewno 180. Nicolas Cage i Quentin Tarantino mają zaledwie po 185 (byłem przekonany, że co najmniej po 190 ) Zaskakującą informacją jest to, że większość uchodzących za najprzystojniejszych aktorów mieści się w przedziale 175-185. Wniosek taki, że kamera w większości przypadków powiększa;) Jeśli ktoś ma inne dane od moich to proszę śmiało walić. Osobiście żadnego z wynienionych przeze mnie panów nie znam:) Ok, to już naprawdę koniec i zapewniam, że nie jestem maniakiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cataway Re: Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:04 Oo, to Al Pacino i Tom Cruise są niżsi ode mnie?? Chlip ;D ;D To u Toma na pewno nie mam już szans ;) Ja jeszcze mogę dodać Louisa de Funes (ten od "Żandarmów" i "Fantomasa"), który na pewno nie ma więcej niż 170 cm :)) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Uzupełnienie 13.11.05, 20:33 bardzo fajne takie zestawienie:-) przynajmniej brad Pitt nie zawodzi..to sie biedny Tom Cruise musial nadenerwowac przy "Wywiadzie z wampirem"..ponoc nosil wtedy specjalne wkladki zeby nie bylo widac jak jest niski.. Antonio Bandersa tez wydawal mi sie wyzszy..kamera cuda czyni Odpowiedz Link Zgłoś
kuba2070 Re: Niscy aktorzy 16.11.05, 00:10 Jesli chodzi o Sinatre, to 174 mogl miec w butach na grubej podeszwie i w kapeluszu. Wydaje mi sie, ze mial 165 - 170 (max). Rozne zrodla roznie podaja, ale jedno jest pewne - mial ogromny kompleks na tym punkcie. Pozdro Kuba (fan Franka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Niscy aktorzy IP: *.acn.waw.pl 16.11.05, 04:06 kuba2070 napisał: > Jesli chodzi o Sinatre, to 174 mogl miec w butach na grubej podeszwie i w > kapeluszu. Wydaje mi sie, ze mial 165 - 170 (max). Rozne zrodla roznie podaja, > ale jedno jest pewne - mial ogromny kompleks na tym punkcie. > > Pozdro > Kuba (fan Franka) Nie zamierzam kłocić się z fanem:) A z tym kompleksem wzrostu to jest coś na rzeczy. Pemiętam, że czytałem kiedyś jakąś książkę o Elvisie i było w niej również trochę o Sinatrze. Zapamiętałem epizod, w którym Frank porównywał się z Królem, ale nie chodziło mu o głos, słuch itp., tylko właśnie o wzrost. O ile dobrze sobie przypominam, Sinatra twierdził że sam ma 175 cm, natomiast Elvisowi dawał 185cm. W obu przypadkach chyba odrobinę przeszacował;) Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Niscy aktorzy Z 4 OSTATNICH,TYLKO CRUISE NIE ROSNI 20.11.05, 00:31 > Dodaję aktórów, których wzrostu nikt tak naprawdę nie zna z wyjątkiem ich > samych: > > Mel Gibson 172-175 > Sylwester Stallone 170-178 (najprawdopodobniej 175) > Burt Raynolds 170-175 > Tom Cruise 170-175 Z tych czterech ostatnich,tylko Cruise nie rosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schumi Re: Niscy aktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:21 Hehe, fajny temat, a posty "widza" fachowe :) Zgadzam się z większością zwłaszcza z ustępem o aktorach których "wzrost znają tylko oni sami". Od lat nie mogę się nadziwić że wg IMDB Tom Cruise się "kurczy". Gdy pierwszy raz trafiłem to pisano że ma 175 (jakoś za dużo mi się wydawało), potem 172, teraz jest info o 170. Osobiście wydaje mi się że ostatnia wersja jest OK. Colin Farrell nie jest chyba zbyt wysoki, niedawno leciał Minority Report i za mocno to się nie różnili. Także JC Van Damme (ok. 175) o którym czytałem okrutną plotkę(?) że aktorzy z nim występujący muszą na planie biegać w specjalnie wykopanym rowie :)))) Ze Stallone podobnie, nawet gdzieś znalazłem info że ma 170 ale to niewiarygodne, stawiam 175-180 ale on zawsze miał sporą masę mięsniową co w jakiś tam sposób maskuje niski wzrost. Cruise ma sylwetkę chłopięcą i dlatego rzuca się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Niscy aktorzy IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 23:16 Gość portalu: Schumi napisał(a): > Colin Farrell nie jest chyba zbyt wysoki, niedawno leciał Minority Report i za > mocno to się nie różnili. Tak, Colin Farrell to niezłe ziółko. Zdrowy rozum wskazuje na to, że ma on 175 cm wzrostu. Źródła związane z Hollywood dają mu 178. Z kolei sam aktor a być może jakiś jego agent od wizerunku rozpowszechnia ostatnio informację o rzekomych pełnych 6 stopach (182,88 cm). Trudno w tej dziedzinie o rzetelne informacje i właśnie to jest zabawne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Niscy aktorzy 13.11.05, 21:35 Boguś Linda ma ponoć 162cm wzrostu. I nigdy nie uwierzę, że De Niro ma owe podawane wszędzie 178cm. Jakoś mi się to w głowie nie mieści :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schumi Re: Niscy aktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:06 O wlasnie, jak mogliśmy pominąć naszego macho nr 1-Bogusia Lindę! To nie plotki że nie jest zbyt wysoki, ma ok. 174-178 ale jest b.krępy. Możliwe że z tą górną granicą to nawet przesadziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Niscy aktorzy IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 23:32 Lindę to akurat miałem okazję oglądać i jest on wyższy od Marka Kondrata, który na moje oko nie ma deklarowanych wszędzie 175 cm (moim zdaniem 172, taki niewysoki, opalony facet, można go w pierwszej chwili wziąć za jakiegoś Włocha). Zgodzę się z Szumi, Linda na pewno nie ma 180, a może nawet 175, co dla niektórych może być sporym zaskoczeniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Niscy aktorzy 14.11.05, 08:17 Heh :-) Ja z kolei parę lat temu miałem okazję odbyć z panem Kondratem króciutką pogawędkę na stojąco i albo stał na palcach, albo miał ok 180cm. Ale ja to już niczego nie jestem pewien :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Niscy aktorzy IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 23:49 ignatz napisał: > Boguś Linda ma ponoć 162cm wzrostu. I nigdy nie uwierzę, że De Niro ma owe > podawane wszędzie 178cm. Jakoś mi się to w głowie nie mieści :-) Z tego co wiem, oficjalny wzrost De Niro to 177. Większość źródeł twierdzi ostrożnie, że może to być 175, co moim zdaniem i tak jest liczbą przesadzoną. De Niro jednak bardzo lubię i nie mam zamiaru czepiać się takich drobiazgów;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Niscy aktorzy 14.11.05, 00:34 nie, no Linda nie moze miec 162, ja mam wiecej niz 162 i na wlasne oczy widzialam, ze jest wyzszy ode mnie..mysle ze do 170 dobije;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Niscy aktorzy 14.11.05, 08:23 Tak sobie czytam i czytam... "Ma 175. NIeprawda, widziałem, ma najwyżej 170. A wcale że nie bo ma najmniej 178, też go widziałam". A za sto lat będzie "mój pradziadek sto lat temu widział go, facet miał 2,5 metra wzrostu, głosem kruszył mury studiów filmowych a jednym pierdnięciem wywracał furgonetkę pełna paparazzich!" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schumi Re: Niscy aktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:20 Kiedys był taki świetny (choć krótki) serial "Action" o producencie filmowym z Hollywood (taki Joel Silver, Don Simpson, Jerry Bruckheimer w jednym) i tam świetnie sparodiowali motyw niskiego wzrostu aktorów. Wychodziło że, jakby nie patrzeć, najbardziej znani aktorzy to niscy faceci: Tom Cruise, Al Pacino, Mel Gibson, Dustin Hoffmann. Wszystko to kwestia scenografii i filmowania pod odpowiednim kątem :))) Tam akurat takiego niskiego który chciał zagrać "bohatera kina akcji" grał Scott Wolf, nazywany w USA Tomem Cruisem w miniaturze. Podobni są nawet do siebie a z "miniaturką" chodzi o format bo Wolf jest aktorem głównie telewizyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Niscy aktorzy 15.11.05, 17:18 johny vegas jack black niezbyt wysocy i grubi i chyba najlepsi obecnie aktorzy średniomłodego pokolenia z nadwagą (i to jaką). Odpowiedz Link Zgłoś