Dodaj do ulubionych

Problem z Polsatem! Proszę o radę!

IP: *.radom.pilicka.pl 18.09.05, 10:57
Po ponad rocznym pobycie za granicą w wróciłem do domu i okazało się że nie
mogę odbierać Polsatu, bo jak się dowiedziałem od sąsiadów (którzy także mają
problem z odbirem tej stacji) dokonano jakichś zmian z nadawaniem tego
programu. Podobno miała pomóc zmiana połozenia anteny - skierowanie jej w na
zachód - ale to nic nie dało. Nic także nie dały próby zamiany anteny. Gdy
poprawiał mi się Polsat to traciły na tym inne kanały. Ostatecznie
zrezygnowałem z odbioru Polsatu bo mimo wszytsko wolę miec TVP. Czy ktoś może
mi udzielić jakiejś sensownej rady na ten temat (mieszkam na południu
Radomia)?. Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: iks Re: Problem z Polsatem! Proszę o radę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 12:08
      Witam. Miałam ten sam problem. Nie bardzo się znam na antenach, ale znajomy
      poradził mi:
      po pierwsze - kupić symetryzator do anteny szerokopasmowej i założyć go zamiast
      tej płytki przy antenie
      po drugie - kupić zwykłą wtyczkę do telewizora i założyć zamiast starej (tej z
      zasilaczem).
      Koszt całości: ok 6,50 zł
      Efekt:
      TVP1, Polsat, TVP3 - odbiór idealny
      TVP 2 - dobry, ale dopiero po upływie kilkunastu minut od włączenia telewizora
      TV4 - bardzo słaby
      Pozdrawiam.
    • Gość: Luka Re: Problem z Polsatem! Proszę o radę! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.09.05, 13:39
      I to wszystko 100 km od Warszawy gdzie na kawałku drutu wetkeniętym w telewizor
      odbiera sie TVP1, TVP2, regionalny, TV4, TVN, Polsat i chyba jeszcze Trwam
      obraz żyleta. Co za miasto.
    • Gość: Antek Re: Problem z Polsatem! Proszę o radę! IP: 80.249.4.* 20.09.05, 13:14
      Miałem podobny problem. A raczej mam go do dziś. Zmieniałem ustawienia anteny a
      także samą antenę (dipole i siatkowe) i nie udało mi się osiągnąć stanu jaki był
      przed tymi durnymi zmianami. Jak poprawia się polsat to pogarszają się inne
      programy i na odwrót. Ostatecznie olałem polsat i tylko tvp oraz tv4 dobrze mi
      odbierają.
      • Gość: Marek Anteniusz Re: Problem z Polsatem! Proszę o radę! IP: 80.50.60.* 20.09.05, 13:52
        Wszystko się pop.yło po uruchomieniu nadajników w Kozłowcu koło Przysuchy.
        Walczyłem z antenami (miałem trzy na strychu, wszystko wcześniej odbierało
        idealnie) na różne sposby, w końcu nabyłem wewnętrzną ze wzamcniaczem za 27 zł
        i jak chcę oglądać lepiej Polsat, to przekręcam ją trochę w lewo, a
        jak "dwójkę", to trochę w prawo.
        To jakiś koszmar.
        Zostaje satelita.
        • Gość: RedDog Re: Problem z Polsatem! Proszę o radę! IP: *.rwt.pl 21.09.05, 08:24
          Jeśli macie aż tyle anten to co za problem nakierować jedną na Przysuchę, drugą
          na Kielce?? Obie można spiąć 'sumatorem antenowym' i gotowe. Jeśli ktoś chce
          mieć trzy anteny, albo już je ma to daje dwa 'sumatory', ale bez przesady, bo
          karzde takie urządzenie to strata części sygnału. U mnie na 2 antenach spiętych
          jak napisałem chodzi 3 telewizory i to bez żadnych wzmacniaczy.
          To najtańsze rozwiązanie, ale jeśli chcesz zainwestować więcej to daj znać ;)
          ale to sztuka dla sztuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka