Dodaj do ulubionych

Do kochanowszczaków

26.09.02, 18:32
5 października VI LO im. Kochanowskiego świętować będzie 90-lecie. W związku
z tym planujemy specjalne wydanie „Gazety”. Prosimy absolwentów, profesorów i
uczniów „Kochanowskiego” o zostawianie w tym wątku niedługich wspomnień z
życia szkoły, opisów ciekawych, wesołych zdarzeń na lekcjach, imprezach,
wycieczkach. Jeśli dysponujecie szkolnymi fotografiami, prosimy przynieście
je do naszej redakcji. Zeskanujemy je i od ręki oddamy. Być może właśnie
Twoje wspomnienie lub fotografię Twojej klasy wykorzystamy na naszych łamach.
Z góry dzięki za pomoc.

Obserwuj wątek
    • redakcja_radom Re: Do kochanowszczaków 27.09.02, 13:15
      Puk, puk - jest tu ktoś z „Kochanowskiego”?
      • Gość: jdk Re: Do kochanowszczaków IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.09.02, 14:43
        Bylo pare osob jeszcze rok temu, ale chyba wiekszosc sie wykruszyla...
    • Gość: Dawno temu Re: IP: 217.97.156.* 28.09.02, 03:45
      Gdybym tu nie wpadł, to bym nawet nie wiedział, że taka rocznica ma miejsce.
      Myślę że pomimo iż należę do osób, które ukończyły tą szkołę, to tyle tylko
      mogę powiedzieć że oczywiście wspomnienia mam, ale nie identyfikuje się z tym
      tytułem "Do kochanowszczaków", to już nie ta buda tylko szkółka, z której
      klimatu już za wiele nie zostało. Po prostu brak autorytetów a co najgorsze to
      mądrego zarządzania*, a osiągnięcia to nie wszystko,obecnie dla mnie to od
      kilku lat tylko bezduszna fabryka komputerów bazująca na dawnej renomie, którą
      przede wszystkim zawdzięczała dobrej kadrze nauczycieli i dyrektorów kiedyś ją
      współtworzących.
      Ps. * "..Słońce nad polakiem patryiotą wstawa, ale nad polakiem człowiekiem swe
      oczy zakrywa..."
      • redakcja_radom Re: 30.09.02, 12:49
        Jubileusz już za pięć dni. Piszcie.
        • Gość: sw Re: IP: *.proxy.aol.com 30.09.02, 23:53
          Smutno, ze ten jubileusz jest reklamowany tak zywo na stronach Gazety, a w
          promocji nie uczestniczy VI LO, ktore posiada strone internetowa-widmo. Moze
          dyr. Semik oddelegowalby kogos do uaktualniania chociaz tych informacji, ktore
          moga przyniesc jego szkole dodatkowe fundusze. Jest wielu absolwentow, ktorzy
          mogliby pomoc swojemu dawnemu liceum finansowo, jak rowniez poprzez
          organizowanie wspolpracy z krajowymi i zagranicznymi placowkami.
          • czorny10 Re: 01.10.02, 10:54
            rozumiem, że wyborcza będzie tak propagować każdy jubileusz radomskich szkół
            średnich (w końcu nie ma ich tak wiele)?
            • Gość: Obca Re: IP: 81.15.184.* 02.10.02, 21:02
              Nie wiem, skąd tyle złości i wręcz jadu we wcześniejszych wypowiedziach. Nie
              jestem radomianką,być może dlatego łatwiej mi jest zuważyć, jak rdzenni
              mieszkańcy tego miasta źle i z ignorancją mówią o Radomiu. Mieszkam tu jakiś
              czas i widzę piękną Żeromkę, która przypomina niejedno Stare Miasto w "lepszym"
              mieście, ładne kamienice, bogate sklepy i ludzi jeżdżących drogimi samochodami.
              Niestety, nie jestem absolwentką "Kochanowszczaka". Szkole życzę z okazji
              jubileuszu dalszych sukcesów.
              • Gość: Ferd Re: IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 10:35
                Gość portalu: Obca napisał(a):

> Nie wiem, skąd tyle złości i wręcz jadu we wcześniejszych wypowiedziach. Nie
                > jestem radomianką,być może dlatego łatwiej mi jest zuważyć, jak rdzenni
                > mieszkańcy tego miasta źle i z ignorancją mówią o Radomiu. Mieszkam tu jakiś
                > czas i widzę piękną Żeromkę, która przypomina niejedno Stare Miasto
                w "lepszym"
                >
                > mieście, ładne kamienice, bogate sklepy i ludzi jeżdżących drogimi
                samochodami.
                >
                > Niestety, nie jestem absolwentką "Kochanowszczaka". Szkole życzę z okazji
                > jubileuszu dalszych sukcesów.
                Serdecznie Dziękuję w imieniu rodziny "Kochanowszczaków" za te słowa i
                obiecuję, że sprawimy miastu, a przede wszystkim jego młodym mieszkańcom, bo
                dla nich istniejemy - jeszcze wiele radości. Pozdrowienia dla wszystkich !
    • Gość: absolwent Re: Do kochanowszczaków IP: 212.87.117.* 06.10.02, 12:06
      Dowiedzialem sie wlasnie o 90-leciu.

Szkoda, ze tak malo bylo informacji o zjezdzie i nie wszyscy mogli sie wybrac
      na czas :(((

Kto byl moze napisac, jak bylo?

• Gość: lasio Re: Do kochanowszczaków IP: 213.17.170.* 06.10.02, 17:03
        Super zabawa. Szkoda że tak mało przedstawicieli mojego rocznika (matura 1988).
        Pozdrawiam.
        • Gość: jacek Re: Do kochanowszczaków IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.10.02, 16:58
          Gość portalu: lasio napisał(a):

> Super zabawa. Szkoda że tak mało przedstawicieli mojego rocznika (matura 1988).

Nie przesadzaj. Z samej IVa by?o kilkana?cie osób, jak
          w?a?nie widz? na zdj?ciach.
          Podaj jaki? adres, to pode?l? linka.

Jacek
          • Gość: lasio Re: Do kochanowszczaków IP: 213.17.170.* 15.10.02, 21:08
            Masz racje. Mialem na mysli mala ilosc przedstawicieli mojej klasy ( IVb ).
            Przeslij link na plasinski@o2.pl.
    • Gość: PPO Re: Do kochanowszczaków IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 09:31
      Dolaczam sie do prosby przedmowcy - czy Redakcja tudziez Forumowicze mogliby
      przedstawic krotkie sprawozdanie i wrazenia z uroczystosci?
      • Gość: uchol Re: Do kochanowszczaków IP: *.radom.pilickanet.pl 07.10.02, 19:11
        • Gość: uchol Re: Do kochanowszczaków IP: *.radom.pilickanet.pl 07.10.02, 19:19
          Sorki, poprzednie wysłało mi się przypadkiem.
          Ale ad rem.
          Chwała Gazecie za takie promowanie "Kochanowskiego" i jubileuszowy dodatek w
          sobotnim wydaniu. Zwłaszcza, że - jeśli dobrze pamiętam - obecnie wśród
          dziennikarzy GwR nie ma ani jednego absolwenta tej szkoły. Mało tego - dominują
          absolwenci "Chałubińskiego".
          Co do dodatku jubileuszowego; w opisach zdjęć na ostatniej stronie odkryłem dwa
          błędy, jak podejrzewam nie wynikające z winy redakcji. Na pierwszym z lewej w
          drugim rzędzie chodzi o klasę IV d, a nie c. Z kolei w tym samym rzędzie
          pierwsze z prawej przedstawia dziewczyny (Dankę C. i Ulę B.), które w 1980 roku
          były w klasie I d, więc nie mogły być w III c.
    • Gość: Beata Re: Do kochanowszczaków IP: *.waw-pie.leased.ids.pl 17.10.02, 10:27
      Nie byłam , żałuję.Strona szkoły to rzeczywiście widmo. Wstyd p. dyrektorzen
      Napiszcie jak było?Fuga@szkola.net
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka