Dodaj do ulubionych

Pani Mario Guzik,

IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 17:14
gratuluje!!! ciesze sie, ze nie nalezy Pani do tych wapniakow, ktorzy w tym
wieku biegaja tylko do kosciola czy po zakupy, a wiekszosc dnia i tak
spedzaja przed telewizorem,
pozdrawiam cieplo,

l i l a b a j - madonna skandaliczna...
:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lidka Re: Pani Mario Guzik, IP: *.sympatico.ca 17.12.05, 17:58
      Czy moglabys jasniej, kochana?
      • Gość: l i l a b a j Re: Pani Mario Guzik, IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 18:06
        www.slowo.com.pl/?dod=11&l=6&id=2868
        • Gość: Barbara Re: Pani Mario Guzik, IP: 82.139.43.* 17.12.05, 18:26
          Ja również przyłączam się do gratulacji.Dzisiaj właśnie szukałam w naszych
          księgarniach owej książki ale niestety jeszcze jej u nas nie ma.
          • Gość: Maria Re: Pani Mario Guzik, IP: *.96.udn.pl 17.12.05, 19:19
            Czuję się jak w szkole, jak wywołana do tablicy...
            Faktycznie książka wyszła, z niewielkim opóżnieniem, więc nie zdążyła dotrzeć do
            wszystkich księgarni.Na Podkarpaciu, gdzie była wydawana jest już w sprzedaży.
            Teren ten zapoczątkował nową falę emigracyjną kobiet i książka budzi tam żywe
            zainteresowanie.U nas mniej, bo chociaż też bardzo dużo ludzi wyjeżdża, nie
            przyznają się do tego.
            Droga Libaj... Czy dobrze przeczytałam na forum, że też jesteś emigrantką?
            Mieszkasz w Kanadzie?Tu na forum robisz za madonne skandaliczną - to fakt.Bez
            ciebie byłoby jednak nudno. Straszni mieszczanie prawili by nam umoralniajace
            gadki na miarę średniowiecza i na pewno bym tu nie zaglądała.Pozdrawiam.Maria
            • Gość: Lidka Re: Pani Mario Guzik, IP: *.sympatico.ca 17.12.05, 20:35
              To niemorzliwe dziewczyny ... calkowita checa za friko! A niedawno w Czarnej Owcy zmuszali
              dziewczyny do wsiadania do aut z znieznajomymi ... cofamy sie?
              • Gość: Gość Re: Pani Mario Guzik, IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.05, 22:29
                Bajki nawet do Kanady już dotarły ?
                • Gość: Konrad_München Re: Pani Mario Guzik, IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.05, 22:34
                  Do München tez dotarly :)))
                  • Gość: Lidka Re: Pani Mario Guzik, IP: *.sympatico.ca 17.12.05, 23:38
                    W Munchen ten czarny to jakis kultowy kolor?
                    • Gość: Maria Re: Lidka, Barbara IP: *.96.udn.pl 18.12.05, 12:36
                      Lidko, nie jestem młoda dziewczyną, aby bać się obcych, jak nazwałaś forowiczów.
                      Zresztą, Lilibaj robi reklamę mojej książki...
                      Barbaro..."Szare madonny" są np. w Księgarni Gombrowicza ul Zeromskiego 83. Dziś
                      czynna. Pozdrawiam.Maria
                      • Gość: l i l a b a j Re: Lidka, Barbara IP: *.server.ntli.net 18.12.05, 13:53
                        Pani Mario, nie chce byc zlosliwa, ale prosze wygladzic tym razem pisownie mego
                        pseudo... to taki drobiazg moze dla niektorych, ale mi po czyms takim szar..
                        eee smutno... dla mnie to po prostu brak szacunku ze strony piszacego tak,
                        mieszane mam uczucia przez to...

oby bylo warto promowac Pania i jej ksiazke...

czy nie myli mnie Pani przypadkiem z nasza Leokadia? ja zalozylam
                        swoje "bikini", wzielam okulary przeciwsloneczne, cos do czytania... i
                        pofrunelam az na wyspy brytyjskie,
                        nie "sondze", bym byla tak skandaliczna (jesli w ogole...) jak Lidka,
                        i szczerze piszac, nie bede szalec za Pani ksiazka, by ja zdobyc i przeczytac,
                        poniewaz sprawe znam "od podszewki", co prawda na innej szerokosci i dlugosci
                        geograficznej, a wiec w innych realiach kulturowych, ale wciaz bierzemy pod
                        uwage polskich emigrantow
                        gdy autobus jadacy do Londynu zatrzymywal sie w poszczegolnych miastach Polski
                        widzialam lzy i smutek rodziny, ktora zegnala ojca, syna i brata,
                        widzialam radosc i podniecenie plynace z faktu, ze czyjs los sie wreszcie
                        odwroci,
                        widzialam tez niepewnosc i strach przed nowym wyzwaniem, jakim dla niektorych
                        bylo szybkie znalezienie pracy oraz mieszkania po przybyciu do uk,

mam nadzieje, ze Pani ksiazka bedzie doskonalym przewodnikiem dla tych, ktorzy
                        mysla o wyjezdzie do Wloch, ze przyblizy im swiat, ktory zastana po przyjezdzie,
                        oszczedzi wielu rozczarowan...
                        mysle ze tych, ktorych ta ksiazka zacheci do wyjazdu, tez bedzie wiecej

jesli moge wyrazic jeszcze jedna opinie, to o wiele bardziej podobal mi sie
                        pierwotny tytul Pani ksiazki, czyli "Babskie trzy po trzy" - znajac lub nie
                        tresc ksiazki, nastraja optymistyczniej i jest taki ... kolorowy!

pozdrawiam i zycze powodzenia,
                        lilabaj:-)

zalacznik dla wszystkich:

Mianownik kto? co? - lilabaj
                        Dopelniacz kogo? czego? - lilabaj
                        Celownik komu? czemu? - lilabaj
                        Biernik kogo? co? - lilabaj
                        Nadrzednik z kim? z czym? - z lilabaj
                        Miejscownik o kim? o czym - o lilabaj
                        Wolacz o! - o! lilabaj!

z gory dziekuje
                        • Gość: Lidka Re: Lidka, Barbara IP: *.sympatico.ca 18.12.05, 14:51
                          Jestem z Ciebie dumna i serce moje napoilas radoscia podobnie jak niedawno na Kubie pewien
                          sonero, ktory zaspiewal (podobno specjalnie dla mnie) Perfidie, Nat King Cola in Espanol -rewela
                          Postanowilam od razu sie uczyc Espanol, bo to piekny jezyk! Bede tam wracac dopoki bede
                          mogla ... poszukajcie sobie tego sonu dziouchy na internecie ... pa!
                          • Gość: l i l a b a j Re: Lidka, IP: *.server.ntli.net 18.12.05, 14:58
                            si, moherrrrr "muherrr"
                            • Gość: Lidka Re: Lidka IP: *.sympatico.ca 18.12.05, 15:11
                              Ja tak niewinnie, sentymentalnie tylko ... hihihi ... jak bym byla facetem, to bym sie kochala w
                              Kubankach - piekne i podobno jak ogien (caliente)?
                              • Gość: string 007 Re: Lidka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 15:40

WoW!!! Rewela
                                Jestem Pierwszy!!!
                                Lidka take my heart,take my soul;
                                Zabierz mnie tam,połowimy barakudy.
                                A wieczorem na rozgrzanej słońcem plaży,wczytamy się przy butelce whiskacza
                                w świetle księżyca raz jeszcze w arcydzieło Hamingwaya Ernesta;
                                ,,Stary człowiek i morze"

I Zrozumiemy co autor miał na myśli - ,,Stary człowiek i jeszcze może" to
                                klasyka soft erotic book's ;
                                AJ ajajaj Take my love,take my love

A i po hiszpańsku dla Ciebie przed chwilą nauczyłem się z dialektem baskijskim
                                gaworzyć słuchaj;
                                Pojo ala brassa conservessa porfawor...
                                Nie pomrzemy tam na Cubie z głodu;
                                Właśnie zamówiłem kurczaka i piwo / chiba /

Pzdr String 007
                                • greenblock Re: Lidka 18.12.05, 15:53
                                  Piwo do kurczaka? ... Stringy, miej trochem klasy ... proponujem Ci raczej Castillo de Almansa!
                                  REWELA ... hihihi ... a co do Hemiego, to on zyl w malej rybackiej miescinie na przedmiesciach
                                  Havany zawanej Cojimar i to wszystko bylo jeno w jego glowie! Ale co za glowa ?!
                                  • Gość: Lidka Re: Lidka IP: *.sympatico.ca 18.12.05, 15:57
                                    No podrubko, udalo Ci siem! Tylko z tym winem to jakies burzuazyjne zapendy ...

PS. Z wyszukiwarki widzem, zes na Auto-Moto trochem namieszal, podrubko!
                                  • Gość: string Rewela IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 16:00

Mądra i zarazem mocna głowa!!!
                                    A ty greenblock nie udawaj że z Ciebie taki jesienny desperado jest i tylko
                                    Calvadosa walisz do kurczaka
                                    Piszę do Pascala - i ŁON do mnie pisuje i nic na przeciw nie ma jak siem
                                    skonsultuję ; piwo jak najbardziej do kurczaka być może,byle tylko by to nie
                                    była Warka Strong bo twarz wykręca i człowiek patrząc w lustereczko na siebie
                                    po jego zażyciu myśli że premierem M.jest co najmniej i gadać od rzeczy zaczyna
                                    jakby już dochodził;
                                    yes,yes,yes,no,no,no,yes,yes,yes i...../ nie mam czasu lecę karpie ratować /
                                    Pzdr String 007 - agent FBI
                        • Gość: mag Re: lilabaj IP: *.96.udn.pl 18.12.05, 15:37
                          Przepraszam "lilabaj", że pomyliłam pseudo.Na usprawiedliwienie mam to, że
                          jestem dyslektyczką i literki, ich kolejność, czasem mi się przekrecają.Może
                          będzie to pocieszeniem dla tych młodych ludzi którzy cierpią na dysleksję, że to
                          nie jest w dobie komputerów przeszkodą w pisaniu. W końcu Andersen też był
                          dyslektykiem.
                          Nie śledzę tak dokładnie forum i pewnie dlatego się pomyliłam, ale fakt, że
                          jesteś jednak emigrantką jest tutaj podstawowy.To,że znasz te przeżycia to nie
                          powód, aby ich nie skonfrontować z punktem widzenia kogoś innego.Zrobisz jak
                          zechcesz, bo Twój charakter jest niezłomny, co skądinnąd cenię.Pozdrawiam.
            • Gość: l i l a b a j Re: Pani Mario Guzik, IP: *.server.ntli.net 18.12.05, 14:33
              "Czuje sie jak w szkole, jak wywolana do tablicy..."

- ma Pani cos do ukrycia?
              • Gość: Maria Re: lilabaj IP: *.96.udn.pl 18.12.05, 15:44
                Nie, nic nie mam do ukrycia i na dowód zakładam nowy wątek o madonnach.Do
                zobaczenia w nim.
                • Gość: string 007 Madonny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 15:54

Więc wsiadajcie Madonny,Madonny,...
                  Do bryk sześciokonnych,ściokonnych....
                  I biegusiem za Marią lećcie do nowego wątku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka