Dodaj do ulubionych

Nowy system antenowy RADIA REKORD

IP: *.4it.pl 14.10.01, 22:52
Radio Rekord,które otrzymało nową koncesję na 7 lat,przeprowadza modernizację
systemu antenowego.W tym tygodniu zakończono I etap - sygnał w/g komputerowych
analiz zdecydowanie się poprawił.Jakie są Wasze spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.js.dial-in.ats.pl 15.10.01, 07:36
      Chyba dzisiaj nie 1 kwietnia. Bo ja zadnego polepszenia nie widze, a nawet
      pogorszenie.
    • Gość: Unc Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.wsb.com.pl 15.10.01, 09:24
      Gość portalu: rad napisał(a):

> Radio Rekord,które otrzymało nową koncesję na 7 lat,przeprowadza modernizację
      > systemu antenowego.W tym tygodniu zakończono I etap - sygnał w/g komputerowych
      > analiz zdecydowanie się poprawił.Jakie są Wasze spostrzeżenia?

Pogorszenie tak a i owszem ale polepszenie hmm jakos tego nie widac :(
    • Gość: belo Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 217.97.156.* 15.10.01, 09:33
      Radio Rekord jeszcze ma długą drogę by stać się RADIEM !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: MZ Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.echo-press.com.pl 15.10.01, 09:42
        Gość portalu: belo napisał(a):
        > Radio Rekord jeszcze ma długą drogę by stać się RADIEM !!!!!!!!!!!!!...

...tę drogę baaaardzo wydłuża zwłaszcza beznadziejny Bieleninik...
        • kleksik Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD 17.10.01, 20:26
          Gość portalu: MZ napisał(a):

> Gość portalu: belo napisał(a):
          > > Radio Rekord jeszcze ma długą drogę by stać się RADIEM !!!!!!!!!!!!!...
          >
          > ...tę drogę baaaardzo wydłuża zwłaszcza beznadziejny Bieleninik...

Prosze, prosze, i kto to pisze!?!?!
      • Gość: tom Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.radom.medianet.pl 15.10.01, 11:00
        Gość portalu: belo napisał(a):

> Radio Rekord jeszcze ma długą drogę by stać się
        RADIEM !!!!!!!!!!!!!
        > W tym wątku zadano proste pytanie:jakie są spostrzeżenia odnośnie sygnału?Czy
        tak trudno go zrozumieć i odpowiedzieć na temat?
        >Odpowiadam:w okolicy ul.11 Listopada znacznie lepiej,chociaż na antence
        fabrycznej /dipolowej/ w mojej wieży do ideału jeszcze daleko.Drobny patent-
        kawałek przewodu miedzianego włożony do gniazda anteny koncentrycznej sprawił,że
        odbiór jest idealny.
        • Gość: Voder Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.pl 15.10.01, 11:42
          Gość portalu: tom napisał(a):
          łożony do gniazda anteny koncentrycznej sprawił,ż
          > e
          > odbiór jest idealny.

Do idealu to mu jeszcze duzo brakuje !!
          Tak naprawde nie widac az tak duzej poprawy...
          Jeszcze duzo musza zrobic zeby chociaz bylo ich slychac
          tak jak powiedzmy Zetke ;)

• Gość: Słuchacz Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 194.181.0.* 15.10.01, 13:26
      Rekord zamiast zmieniać anteny powinien zacząc od zmiany kierownictwa radia.
      Myślę, że efekt byłby lepszy.
    • Gość: agnes Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 212.244.146.* 15.10.01, 16:13
      Temu radiu juz nic nie pomoze moze lepiej pojosc zgodnie z cytatem" ... koncz
      wasc wstydu oszczedz..." :)))
      • Gość: era Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.radom.medianet.pl 15.10.01, 16:23
        Gość portalu: agnes napisał(a):

> Temu radiu juz nic nie pomoze moze lepiej pojosc zgodnie z cytatem" ... koncz
        > wasc wstydu oszczedz..." :)))

> Ta dyskusja jest bardzo typowa dla Radomia:armia "wszystkowiedządzych"
        krytkantów niszczy wszystko dookoła.Szkoda tylko,że do tej pory nie pojawił się
        żaden konkretny zarzut Panowie "eksperci".A ten powyższy cytat świetnie pasuje do
        Waszych wypowiedzi....
        • Gość: agnes Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 212.244.146.* 15.10.01, 16:51
          Chcesz konkretow prosze bardzo, kazda szanujaca sie firma robi badania
          natezenia sygnalu tz propagacje FM za pomoca specjalistycznej aparatury a nie
          za pomoca ankiety. Jak sie nie ma miedzi to sie cicho siedzi:))
          • Gość: Voder Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.pl 15.10.01, 21:19
            Gość portalu: agnes napisał(a):

> Chcesz konkretow prosze bardzo, kazda szanujaca sie firma robi badania
            > natezenia sygnalu tz propagacje FM za pomoca specjalistycznej aparatury a nie
            > za pomoca ankiety. Jak sie nie ma miedzi to sie cicho siedzi:))

O jakiej ankiecie mowisz ???
            Chodzi ci o ten watek na forum ??
            A co do aparatury to nieraz taka specjalistyczna aparatura daje wyniki czysto
            teoretyczne, a w praktyce ma sie zupelnie inaczej....
            Zreszta przeciez napisali ze komputerowe pomiary daly duzo lepsze wyniki...
            niestety u odbiorcow tego nie widac...

Jak ktos ma miedziaki to nie znaczy ze nalezy od razu je trwonic...

P.s Nie mam zadnego zwiazku z Rekordem.

• Gość: rad Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.4it.pl 16.10.01, 08:07
      Gość portalu: rad napisał(a):

> Radio Rekord,które otrzymało nową koncesję na 7 lat,przeprowadza modernizację
      > systemu antenowego.W tym tygodniu zakończono I etap - sygnał w/g komputerowych
      > analiz zdecydowanie się poprawił.Jakie są Wasze spostrzeżenia?

>Mam 18 lat,jestem uczniem klasy maturalnej liceum.O koncesji Rekordu
      dowiedziałem się z mediów.Kilka dni temu obok mojego domu pojawiła się
      ekipa,która wykonywała-jak się potem okazało-pomiary natężenia sygnału Radia
      Rekord.Właśnie od nich uzyskałem informację o rozbudowie systemu
      antenowego /jakiś problem z Radiem Praga Plus,które na 106,2 zakłóca Rekord z
      Warszawy/.I tyle.Siadłem do komputera i ze zwykłej ciekawości zapytałem o
      spostrzeżenia słuchaczy Radia Rekord.Uzyskałem właściwie jedną odpowiedź/z ul.11
      Listopada/ i dwie rozsądne wypowiedzi "voder".Przepraszam,ale nie chodziło mi o
      taki bełkot przepełniony żółcią i nienawiścią.Wylejcie to do rzeki Mlecznej i
      wracajcie do swoich rodzinnych stron-bo nie wierzę,że urodziliście się w
      Radomiu!!!
      • Gość: Słuchacz Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 194.181.0.* 16.10.01, 09:05
        Synku nie irytuj się tak bardzo. Chcesz dobrze, ale ze sroki nie będzie orła i
        musisz się z tym pogodzić. To, że po siedmiu latach radio zaczyna normalnie
        nadawać (to znaczy tak, żeby się dało słuchać), to nie jest powód do dumy. Inna
        sprawa, że trzeba mieć jeszcze CO nadawać i "kim". Chyba nie sądzisz, że sama
        informacja o zmianie anten spowoduje euforię mieszkańców, którzy masowo zaczną
        słuchać tego radia. Powyższe uwagi powinny być raczej uznane za pomocne
        przy "modernizacji programu", a nie akt złej woli.
    • Gość: agnes Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.js.dial-in.ats.pl 16.10.01, 08:50
      sorry rad ale myslalam, ze to ktos z dzialaczy radia rekord zadaje takie
      pytania.
      • Gość: tom Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.radom.medianet.pl 16.10.01, 10:35
        Rewelacja,ta dyskusja zaczyna być normalna.Skoro są dobre chęci to
        wykorzystajmy wątek -rad- i spróbujmy ujawnić pomysły na lepsze Radio
        Rekord.Sama krytyka i narzekania nic nie zmienią.
        • Gość: Słuchacz Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 194.181.0.* 16.10.01, 10:42
          Od pomysłów jest prezes radyjka i s-ka. Za to bierze pieniądze. Ja mogę sobie
          pozwolić na komfort krytyki, ale dlaczego mam za kogoś pracować?
          • Gość: zuzia Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.radom.medianet.pl 16.10.01, 12:07
            No dobra,ale co z tym sygnałem? U nas na ul.Okulickiego zdecydowanie lepiej na
            106,2.Polecam ten "patent z drucikem",który zastosował u nas Pan monter od
            telefonów.Podobno te antenki plastikowe są do niczego.Myślę,że kolejność
            prawidłowa:najpierw lepszy sygnał potem lepszy program.
    • Gość: zuzia Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.radom.medianet.pl 25.10.01, 16:14
      Ta dyskusja na forum n/t radomskich mediów /w kilku wątkach/zmobilizowała nas
      do słuchania.Zaczęłyśmy od Rekordu i tak:program zupełnie przyzwoity,choć w
      naszym gronie /9 osób/różne opinie o programie od 8 do 10 - od zachwytu po
      krytykę.Dużo wiadomości lokalnych i fajna muzyka.Trudno mi mówić o
      technice /nie znam się i nie muszę/,ale słychać to radio od kilku dni jesze
      lepiej.Szkoda,że wcześniej odbiór nie był możliwy.Chyba jest szansa aby to było
      dobre radomskie Radio.Pozdrowienia dla Gazety,Rekordu i uczestników forum.
      • Gość: B@rtekW Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 25.10.01, 16:25
        Zaczęłyśmy od Rekordu i tak:program zupełnie przyzwoity,choć w
        > naszym gronie /9 osób/różne opinie o programie od 8 do 10 - od zachwytu po
        > krytykę.

I to jest najlepszy przyklad ze nigdy sie nie da kazdemu dogodzic... Podobnie b
        yloby gdybyscie sluchaly zetki, trojki czy rmfki...

ale słychać to radio od kilku dni jesze
        > lepiej.

a bedzie slychac jeszcze lepiej, gdyz teraz wszystko dopracowujemy....

Chyba jest szansa aby to było dobre radomskie Radio.

staramy sie jak tylko mozemy.. juz niedlugo dostepna bedzie nasza strona
        internetowa pod adresem: www.rekord.fm
        • Gość: Azazello Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 19:47
          Rekord nie ma szans byc dobrym radiem, dopoki bedzie nim kierowal jakis nedzny
          aktorzyna, nie majacy zielonego pojecia o mediach, niestety...
          • Gość: monia Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 194.181.239.* 29.10.01, 21:41
            Gość portalu: Azazello napisał(a):

> Rekord nie ma szans byc dobrym radiem, dopoki bedzie nim kierowal jakis nedzny
            > aktorzyna, nie majacy zielonego pojecia o mediach, niestety...

Moj drogi Azazello! Ty masz chyba jakies kompleksy!Jesli Rekord ci sie nie podoba
            to poprostu go nie sluchaj, a zycie stanie sie latwiejsze i dla ciebie i dla nas
            biedakow, ktorzy musimy czytac twoje smetne wypowiedzi.Wybaczamy ci to ,bo
            przeciez nikt z nas nie jest doskonaly i kazdy moze miec swoje zle dni...
          • problema Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD 29.10.01, 21:51
            Gość portalu: Azazello napisał(a):

> Rekord nie ma szans byc dobrym radiem, dopoki bedzie nim kierowal jakis nedzny
            > aktorzyna, nie majacy zielonego pojecia o mediach, niestety...

> Azazello,z Twojej wypowiedzi wynika,że "perfekcyjnie" znasz się na radiu i
            sztuce aktorskiej.Co w takim razie sądzisz o tych setkach sympatycznych telefonów
            do Rekordu? A program urodzinowy był bardzo dobry.Nie sądzę także aby słabego
            aktora ktoś w dzisiejszych czasach trzymał w zespole.Czy potrzeba być wielkim
            człowiekiem ,aby w dniu takiej rocznicy powiedzieć po prostu:WSZYSTKIEGO DOBREGO
            NA NASTĘPNE 7 LAT.A swoją drogą to dziwne,że ci wszyscy eksperci od
            mediów,których udało mi się spotkać na forum/oczywiście i Ty/-nie są w Zarządzie
            Radia Rekord.Dlaczego????????
            • Gość: Słuchacz Re: Nowy system antenowy RADIA REKORD IP: 194.181.0.* 29.10.01, 22:05
              Problema napisał(a): A swoją drogą to dziwne,że ci wszyscy eksperci od
              mediów,których udało mi się spotkać na forum/oczywiście i Ty/-nie są w
              Zarządzie Radia Rekord.Dlaczego????????

Zaspokoję twoją ciekawość. Bo J.Rabenda skutecznie ich wyeliminował ze swego
              otoczenia. Teraz już znasz całą prawdę moje dziecko. Nie trać jednak nadziei.
              Zawsze przyjdzie kryska na Matyska.
              Wszystkiego Najlepszego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka