Dodaj do ulubionych

Mozart dla melomanów

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.04.06, 20:01
Gdzie do Szydłowca taką muzykę? Chłopom to potrzeba "ich Troje" albo inne
gnioty disco polo a nie muzykę poważną!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kinga Re: Mozart dla melomanów IP: *.radom.pl 05.04.06, 20:41
      A może Tobie Pele wizyta u lekarza by sie przydała? Podobno zarozumialstwo też
      da się leczyć ..............
      • Gość: izabela Re: Mozart dla melomanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:30
        Pele jest ironiczny, ale czyz nie ma racji? Ten utwór Mozarta to własciwie
        hicior i warto go wysłuchac, kto idzie na taki koncert ze snobizmu i tak tego
        nie zrozumie. Przykro mi, ze nadal w Radomiu nie ma gdzie słuchac dobrej
        muzyki. Tak blisko stolica a tak daleko... Dawno temu przeniosłam się do innego
        miasta, nie jest większe, ale tu zawsze mozna iśc na koncert bo....jest
        filharmonia, teatr...Szkoda ze Radom jest takim synonimem zascianka i chyba już
        nic tego nie zmieni :-(
    • zdziwiony777 Re: Mozart dla melomanów 06.04.06, 08:29
      Autor artykułu chyba nie do końca wie o imprezach odbywających się w Radomiu.
      Umknęło jego uwadze, że w niedzielę 02.04.2006 w kościele Św. Jana (Fara) odbył
      się koncert, gdzie również można było wysłuchać Mozarta. Dzień później w Sali
      Koncertowej UM odbył się koncert młodzieżowych wykonawców muzyki poważnej.
      Dlatego wyrażanie opinii, że w Radomiu nie ma koncertów muzyki poważnej
      wskazuje na brak szacunku dla ludzi, którzy organizują takie imprezy i starają
      się by Radom nie był całkowitą pustynią kulturalną. Jeżeli nie macie informacji
      o takich imprezach (a wątpię, bo byli przedstawiciele innych gazet) to piszcie
      tak jednoznacznie krytykujących artykułów. Dodatkowo trudno nawet odczytać
      adresata tej krytyki. Trochę więcej staranności w formułowaniu opinii.
    • l_echec Re: Mozart dla melomanów 06.04.06, 09:49
      Nie dowiedziałem się niczego o samym wykonaniu?
      Czyżby recenzent nie mógł się skupić na utworze muzycznym?
      Wiem, że zarówno orkiestra, jak i wymienieni soliści reprezentują wysoki
      poziom, a więc...jakie wrażenia?
      pozdrawiam
      leo
    • Gość: niuniadebesciak Re: Mozart dla melomanów IP: *.net-serwis.pl 19.04.06, 20:47
      Takashi był w Orońsku i nikt o tym w Radomiu nie wiedział!!!!! :-(
      poza tym od kiedy w Orońsku jest "odpowiedni" instrument?
      pozdrawiam!
      • Gość: tencowie Re: Mozart dla melomanów IP: *.udn.pl 19.04.06, 21:50
        Ja wiedziałem i byłem. Było super. Miejsce piękne, wykonanie super. Można było
        odpocząć i zrelaksować się. Oczywiście jak ktoś poważną lubi. Koncert był
        kameralny i to czyniło go wyjątkowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka