Gość: BD IP: *.radom.pilickanet.pl 26.12.02, 18:22 Uważaj człowieku na związki zawodowe one wykańczły prezesów a teraz mogą wykończyć i całą firme. Jeśli Ci się uda zrobić ca zamierzasz , masz u mnie flachę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: william Re: Nowy prezes MPK IP: *.radom.pilickanet.pl 26.12.02, 20:55 ISO w UM , ISO w MPK? Bez przesady, może wystarczy zwykła dobra organizacja pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2U Re: Nowy prezes MPK IP: 81.15.164.* 28.12.02, 18:20 Uważaj człowieku na związki zawodowe one wykańczły prezesów a teraz mogą wykończyć i całą firme. >>>fakt, Wolanowski i jego "S" totalnie chapią wszystko dla siebie< a kto na drodze złodziejstwu i układom wewnątrz mpk tego na taczki i za bramę nowy prezes? niestety zmienił się praezydent, obiecywał, że nie będzie układów partyjnych i co? G... "nibykonkurs" się odbył, ale że Socha jest nowym prezesem mówiło się w fimie już miesiąc temu po ogłoszeniu konkursu wiadomo było na 100% - wymagania: licencjat z zarządzania nieruchomościami - ma go socha, cóż więcej... tylko po co to całe p...dolenie p. prezydencie??? tracisz pan szacuneczek jedna banda tylko kolor inny a jeśli idzie o wprowadzanie iso to niech se człowiek najpierw poczyta co to i to dobrze poczyta, potem niech wymyśli co mpk ma wspólnego z produkcją, a jak już wymyśli i będzie chciał usprawnić organizacyjnie firmę, a więc zwalniać to go Wolanowski na taczkach i na golasa powiezie czego z serca życzę 2U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregorY Re: Nowy prezes MPK IP: *.visp.energis.pl 30.12.02, 11:06 co do iso to muszę sprostować: transport to rzeczywiscie produkcja usług przewozowych. I w tym względzie ISO ma odzwierciedlenie. Ale łacińskie ISO MPK już ma. Jadę dzisiaj 7 drugi kurs tego dnia, na tylnich fotelach siedzą pracownicy jadący do pracy i oto słyszę: -kur.. jeżdżę do wieczora, a ja kur.. krócej, ale jutro to kur.. po południu, bo wiesz, ja pier..... wolę rano, a masz już nowa legitymację?, bo wiesz znowu kur... dwa zdjęcia trzeba zrobić. i tak przez 20 minut do dworca. I wierzcie mi, wcale nie mówili szeptem. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Nowy prezes MPK 30.12.02, 11:16 Gość portalu: GregorY napisał(a): > co do iso to muszę sprostować: transport to rzeczywiscie produkcja usług > przewozowych. I w tym względzie ISO ma odzwierciedlenie. > > Ale łacińskie ISO MPK już ma. Jadę dzisiaj 7 drugi kurs tego dnia, na tylnich > fotelach siedzą pracownicy jadący do pracy i oto słyszę: > -kur.. jeżdżę do wieczora, a ja kur.. krócej, ale jutro to kur.. po południu, > bo wiesz, ja pier..... wolę rano, a masz już nowa legitymację?, bo wiesz znowu > kur... dwa zdjęcia trzeba zrobić. > i tak przez 20 minut do dworca. I wierzcie mi, wcale nie mówili szeptem. W poniedziałek, 30 grudnia, Radio Maryja gościło w Ziębicach - małym miasteczku na Dolnym Śląsku. Góruje nad nim piękna bryła gotyckiego kościoła św. Jerzego. Kręcąc się po labiryncie uliczek okalających okazały rynek, można obejrzeć pozostałości po murach obronnych i zachwycać się stylowymi kamieniczkami. Walory historyczne to jedno, ale odkrywanie ludzi: ich ciepła, dobroci, życzliwości, jest o wiele ważniejsze. Wspaniała sprawa Mimo mroźnej i zimowej pory kościół świętych Apostołów Piotra i Pawła jest wypełniony pielgrzymami. Panie z Koła Przyjaciół Radia Maryja: Sabina Juszko, Zofia Dymska, Halina Pleśniak, Emilia Marek, są mile zaskoczone przyjazdem pielgrzymów m.in. z Wrocławia, Świdnicy, Nysy, Piławy, Paczkowa. - W Ziębicach jest grono ludzi bardzo oddanych Radiu - mówią. Rodzina Radia Maryja spotyka się na Mszy św., zawsze poprzedzonej modlitwą różańcową. Koło istnieje już 6 lat, jego pierwszym opiekunem był ks. Józef Milewski. Obecnie opiekuje się nim ks. Malczewski, chrystusowiec. - Propagujemy Radio, bo to wspaniała sprawa, począwszy od katechezy, a na Rozmowach niedokończonych skończywszy - mówią panie z Koła. Jedna z nich daje świadectwo: "Dzięki Radiu pokochałam różaniec. Wcześniej jakoś nie potrafiłam się skupić w czasie tej modlitwy...". W zaimprowizowanej kuchni z uśmiechem posługują panie Józefa, Wioletta, Krystyna i Anna. Dla każdego jest ciepły kubek herbaty, kawy, a także gorący bigos i nieskończona ilość ciasta. Księża Chrystusowcy, gospodarze, przygotowali spotkanie pod każdym względem: przed zabudowaniami klasztornymi stoi karetka pogotowia, a porządku pilnują strażacy z OSP Bożnowice. Panowie: Franciszek Nóżka, Andrzej Zarzeczański i Zygmunt Brandsztetter, opowiadają o likwidowanych miejscach pracy, kłopotach dnia codziennego. Kiedyś w Ziębicach doskonale funkcjonował przemysł, brakowało ludzi do pracy, prosperowały: cukrownia, zakłady ceramiczne, zakłady konserw. Dziś pozostały po tym wspomnienia... - To, że jest tu dzisiaj Rodzina Radia Maryja, to dla nas zaszczyt - mówi pan organista i jest to chyba opinia wszystkich mieszkańców obecnych na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca Re: Nowy prezes MPK IP: 212.191.8.* 30.12.02, 13:14 Prezes Socha już wykazał się w poprzedniej pracy - SM "Starówka". Nic czego sie podjął nie zostało załatwione do końca. Efektem jest wzrastające zadłużenie spółdzielni oraz powstające nowe zobowiązania - głównie wobec firm i osób prywatynych ! Wszelkie roszczenia spółdzielców były ignorowane co kończyło się zwykle w sądzie. Stąd lawinowy wzost spraw sądowych przeciwko spółdzielni wniesonych przez spółdzielców i dodatkowe niepotrzebne koszty. Oby na nowym stanowisku było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregorY Re: Nowy prezes MPK IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 08:59 niezlomny.prawicowiec napisał: > Gość portalu: GregorY napisał(a): > > > co do iso to muszę sprostować: transport to rzeczywiscie produkcja usług > > przewozowych. I w tym względzie ISO ma odzwierciedlenie. > > > > Ale łacińskie ISO MPK już ma. Jadę dzisiaj 7 drugi kurs tego dnia, na > tylnich > > fotelach siedzą pracownicy jadący do pracy i oto słyszę: > > -kur.. jeżdżę do wieczora, a ja kur.. krócej, ale jutro to kur.. po > południu, > > bo wiesz, ja pier..... wolę rano, a masz już nowa legitymację?, bo wiesz > znowu > > kur... dwa zdjęcia trzeba zrobić. > > i tak przez 20 minut do dworca. I wierzcie mi, wcale nie mówili szeptem. > W poniedziałek, 30 grudnia, Radio Maryja gościło w Ziębicach - małym > miasteczku na Dolnym Śląsku. Góruje nad nim piękna bryła gotyckiego kościoła > św. .......................st o wiele ważniejsze. ,............................... , opowiadają o likwidowanych miejscach pracy, kłopotach > dnia codziennego. Kiedyś w Ziębicach doskonale funkcjonował przemysł, > brakowało ludzi do pracy, prosperowały: cukrownia, zakłady ceramiczne, zakłady > konserw. Dziś pozostały po tym wspomnienia... > - To, że jest tu dzisiaj Rodzina Radia Maryja, to dla nas zaszczyt - mówi pan > organista i jest to chyba opinia wszystkich mieszkańców obecnych na spotkaniu. > Taaaa....... uważam, że jest to doskonała riposta do mojego wcześniejszego posta. Uważam, że zawarł Pan w tej wypowiedzi wszystko to, czego ja nie potrafiłem ujac słowami. Dziękuję za wsparcie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Nowy prezes MPK IP: *.radom.pilickanet.pl 30.12.02, 16:52 Gość portalu: GregorY napisał(a): > co do iso to muszę sprostować: transport to rzeczywiscie produkcja usług > przewozowych. I w tym względzie ISO ma odzwierciedlenie. > > Ale łacińskie ISO MPK już ma. Jadę dzisiaj 7 drugi kurs tego dnia, na tylnich > fotelach siedzą pracownicy jadący do pracy i oto słyszę: > -kur.. jeżdżę do wieczora, a ja kur.. krócej, ale jutro to kur.. po południu, > bo wiesz, ja pier..... wolę rano, a masz już nowa legitymację?, bo wiesz znowu > kur... dwa zdjęcia trzeba zrobić. > i tak przez 20 minut do dworca. I wierzcie mi, wcale nie mówili szeptem. Tak, rzeczywiście w tej postaci to MPK ma już ISO. Drugą postacią "ideału" jest palenie papierochów przez kierowców - TO JEST CHAMSTWO WY PROSTACY!!!, żadnej kultury, dlaczego ja - niepalący mam wąchać i wchłaniać przyjemności "Pana Kierowcy". Wypal się jeden z drugim na przystanku końcowym i to poza autobusem i dopiero kieruj, a nie tak jak dotychczas podczas jazdy lub na końcowym, ale przy otwartej kabinie i w autobusie. Wstyd i prostactwo wielkie (a istnieje Dziennik Urzędowy zakazujący praktyk palenia w ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuju ciepło w Radomiu-dramat w wielu aktach:reż.Syndyk IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 11:57 Od paru lat ,a może od 1986r tj. od kiedy rozpoczęła działalnośc tzw.elektrociepłownia/skąd ta nazwa, bo do dzisiaj nie wyprodukowała ani 1KW energii elektrycznej/ powraca temat wyższości EC nad RADPEC lub odwrotnie.O ile w pszeszłosci problem ciepła w Radomiu dotyczył jego braku , niewlasciwych parametrów wysokich cen o tyle dziś dotyczy jego nadmiaru i przerażająco złych płatności ze strony odbiorców.To są podstawowe problemy władz samorządowych, bo paradoksalnie przy bardzo dobrze funkcjonującym /od strony technicznej/systemie ciepłowniczym miasta ,przy wykańczających się wzajemnie wojnach między upadłą EC a RADPEC o dominację na malejącym ciągle rynku ,coraz bardzej prawdopodobna staje się upadłość pierwszej w naszym mieście komunalnej spółki!!.Co niestety nie przyspoży chwały nowym władzom samorządowym i prezydentowi,bo nie będzie można powiedziec jak do tej pory ,że upadłości zakładów w RADOMIU i z tym związana zapaść gospodarcza miasta to błedy kolejnych ekip rządowych. Jako mieszkaniec i od lat obserwator w/w problemów, dostrzegam poraz wtóry niezwykłą troskę władz miejskich o "obcą", w dodatku upadłą od ponad 4 lat firmę.A może to jest strach przed bardzo znanym i uchodzącym za silnego Syndykiem ,który ostatnio posunął się do szantażu władz i samych mieszkańców grożąc wstrzymaniem dostaw ciepła jeśli jego warunki dot. wielkości rynku nie zostaną spełnione.I zostały spełnione , ze szkodą dla mieszkańców bo zapłacą drożej za ciepło,gdyż ciepło produkowane przez EC jest droższe niż produkowane w RADPEC.A może są jeszcze inne powody dla których Syndyk zamiast kończyć upadłość jak najszybciej, stara się prowadzić działalność gospodarczą jak najdłużej, w nienaturalnych ,uprzywilejowanych warunkach, bynajmniej nie troszcząc się o losy mieszkańców- konkurując z RADPEC na nierównych warunkach.Dziwne, że kolejne władze miejskie jak również odbiorcy ciepła nie znajdują sposobu na uporządkowanie tego nabrzmiałego od lat problemu i nie dostrzegają zagrożeń zgoła większych niż ostatni szantaż syndyka. Odpowiedz Link Zgłoś