Dodaj do ulubionych

buduj z 'Mitexem' ;-)

26.04.06, 20:26
miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3306590.html
a i my w Radomiu mamy swoje perypetie z tą firmą (--> wiadukt w al.
Grzecznarowskiego). czy ktoś ma jeszcze watpliwości, dlaczego ten wykonawca
powinien być wykluczony z wszelkich przetargów w Radomiu?
Obserwuj wątek
    • domel_radom Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 26.04.06, 21:05
      Jak szkoda!! ;( Mr. Solowow widocznie zbytnio zainteresowal sie rajdami, i zapomnial o Mitexie!! ooooo... firme te, zalozyl w wieku 17lat - jego pierwsza firma.

mamy nasza Radomska firme Ro.Sa.Bud - dajmy zarobic naszym!

Pozdrawiam serdecznie!
      • marcmal Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 07:34
        Ja to bym najpierw poczytał skąd w chwili obecnej jest Mitex, a potem pisał
        glupoty :) Przecież to mazowiecka firma www.mitex.com.pl/ Po prostu
        Warszawa dyma was na każdym kroku :)
        • isoxazolidine Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 14:38
          marcmal napisał:

> Ja to bym najpierw poczytał skąd w chwili obecnej jest Mitex, a potem pisał
          > glupoty :) Przecież to mazowiecka firma www.mitex.com.pl/ Po prostu
          > Warszawa dyma was na każdym kroku :)

a kto mówi że nie jest? dla mnie zagadnienie pt. "skąd jest ta firma" jest
          drugorzędne (no chyba że z Radomia). faktem jest, ze to partacze i tyle.
      • Gość: bobbudowniczy Re: buduj z 'Mitexem' ;-) IP: 213.199.233.* 27.04.06, 07:35
        ta firma od 2 lat misci sie w stolicy , wlascicielem jest francuz a nie
        rajdowiec
        • Gość: KR! Re: buduj z 'Mitexem' ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:49
          MITEX firma o kieleckim pochodzeniu wiedzą o tym wszyscy , kiedyś nawet sponsorowała przez jeden na szczęscie sezon w najwyższej klasie rozrywkowej koszykarzy z Kielc , którzy się utrzymali w tej klasie rozrykowej ale pan Sołowow ich wycofał i zajął się rajdami.Firma jujż wiele inwestycji zepsuła nie wiem po co ją wybierają i dlaczego.Ja jestem fanem wspierania w Radomiu firm budowlanych z Radomia a nie z kielc czy Płocka,Wawy czy Skarżyska!
          A swoja drogą słyszał ktoś , żeby firma jakaś budowlana z RAdomia robiła coś w Kielcach?Czekam na informacje o danych z ostatnich 17 lat?
          • jurek_inw Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 10:04
            No jest jeden przypadek, radomska rosa bud buduje hotel qubus w Kielcach...
            firma marna, nawet na porządnego zurawia ich nie stac.
            • marcmal Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 10:05
              Dlatego z tegoż powodu uważam, że powinni być wyłączeni od wszelkich inwestycji
              na terenie miasta Kielc :)
              • iuslex Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 10:22
                Ludzie jeśli umiem czytać, to ten post dotyczy firmy Mitex a nie Kielc i firm
                mających siedzibę w Kielcach. Po co wszystko sprowadzacie do pelemiki radomsko -
                kieleckiej?
                Chodzi o to że Mitex spitolił robotę przy wiadukcie w Radomiu i koniec. Dlatego
                pada teza aby nie dawać jej więcej szans na robotę w Radomiu. A czy on z Kielc
                czy Warszawy to mnie nie obchodzi, jedno wiadomo ma słabą jakość wykonania.
                Ponad to jakość jest taka na jaką pozwolili urzędnicy z radomskiego magistratu.
                Firm budowlanych w Radomiu aktualnie jest wiele, a przynajmniej dwie są
                widoczne w różnych częściach Polski Łucz-bud, Rosabud, a nawet Kombud czy A-z
                bud. Zresztą nie istotne!
                Pozdrawiam
                • jurek_inw Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 10:35
                  i kto zaczął wątek :)
                  • marcmal Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 10:58
                    Krasnoludki, he he he, a tak na poważnie wystarczy przeczytać dwa pierwsze
                    posty, zwłasza miezy wierszami pierwszy. Chyba, że że z całym szacunkiem iuslex
                    do tych właśnie autorów kierujesz swe słowa. W takim razie szacuneczek :)
                    Pozdrawiam
                    • isoxazolidine Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 14:40
                      marcmal napisał:

> Krasnoludki, he he he, a tak na poważnie wystarczy przeczytać dwa pierwsze
                      > posty, zwłasza miezy wierszami pierwszy. Chyba, że że z całym szacunkiem
                      iuslex
                      >
                      > do tych właśnie autorów kierujesz swe słowa. W takim razie szacuneczek :)
                      > Pozdrawiam

czy Ty masz jakąś manię prześladowczą? wszędzie doszukujesz się dziwnych
                      skojarzeń. idąc spać sprawdzasz codziennie czy pod łóżkiem nie siedzi "KR!"?
                      życzliwie podpowiadam - w lodówce może siedzieć wredny izotox. strzeż się!
                      Pozdrawiam :D
                      • marcmal Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 14:44
                        Nie demonizuj swojej skromnej osoby, to że większość traktuje cię tu z niemal
                        nabożną czcią nie zwalnia od pewnego obiektywizmu, ktorego jakoś nie zabrakło
                        iuslexowi :)
            • isoxazolidine Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 14:47
              jurek_inw napisał:

> No jest jeden przypadek, radomska rosa bud buduje hotel qubus w Kielcach...
              > firma marna, nawet na porządnego zurawia ich nie stac.
              >

firma na pewno miała żurawia. domyślam się, że Prezes postanowił okazac serce
              ludziom którzy zostali na bruku. sprzedał więc żurawia a pieniądze przekazał
              koczującym w lesie ludziom, których pewien typ wygnał bezceremonialnie z terenu
              budowy przyszłej drogi s74 ;-)
            • Gość: darek Re: buduj z 'Mitexem' ;-) IP: 83.238.121.* 27.04.06, 16:03
              No jest jeszcze jeden przypadek,jak to radomska firma od budowy kominów
              spartoliła komin EC na Gruchawce/ten mniejszy/wystarczy popatrzeć,całkiem
              krzywy.Było to już dosyć dawno temu,chyba w latach 70tych.
              • isoxazolidine Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 18:32
                z radością pewnie przyjmiesz wiadomość, że firma owa sama przyjeła skruche i
                była zbankrutowała się ;-)
                • Gość: darek Re: buduj z 'Mitexem' ;-) IP: 83.238.121.* 27.04.06, 20:11
                  To nie w tym rzecz,wcale mnie to nie cieszy,że zbankrutowała.Podałem tylko
                  przykład.Nikt nie jest doskonały.
    • Gość: Crux Re: buduj z 'Mitexem' ;-) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.04.06, 11:28
      > czy ktoś ma jeszcze watpliwości, dlaczego ten wykonawca
      > powinien być wykluczony z wszelkich przetargów w Radomiu?

To nie firma powinna być wykluczona z przetargów, tylko władze Radomia z
      ustalania warunków przetargów, rozsztrzygania i odbioru robót. Mitex w swojej
      historii prowadził kilka bardzo poważnych budów i jakoś nie było tam problemów.
      Oczywiście, że usterki się zdarzają, ale odpowiednio skonstruowana umowa
      zapewnia, że wykonawca szybko poprawi, to co zepsuł, a także pokryje powstałe
      koszty (np. konieczność wstrzymania ruchu itp.).

A Wrocław? No cóż... Wieść gminna niesie, że wszysycy płacili, ale Mitex
      najlepiej :/

PS. Niestety Mitex nie jest obecnie kielecką firmą (nawet nie ma tu żadnej
      filii). A szkoda, bo to były jednak miejsca pracy...
      • iuslex Re: buduj z 'Mitexem' ;-) 27.04.06, 14:08
        dokładnie tak, pierwszym którego należy wykluczyć to jest ten który kontroluje
        i sprawuje nadzór.
        Co do poprzedniej mojej wypowiedzi to kierowałem ją do wszystkich, abyśmy
        zawsze rozmawiali o meritum, w szczególności do obsesyjnego KR'a.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka