Dodaj do ulubionych

Czterometrowy wybieg dla psów

IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 10.05.06, 15:28
Kiedy Rada Miejska uchwalila, ze trzeba sprzetac po psach, obiecano, ze w
Lesniczowce zostanie wydzielony teren o wymiarach 30 x 30m, gdzie psy beda
mogly sie zalatwiac i pobiegac. Tymczasem ustawiono "szalet dla spow" o
wielkosci 4 x 4 metry.
Ja sie chcialm prezydenta zapytac, czy jesli mieszkam na Batorego, to jak mam
robic? Psa pakowac w karton, do szaletu, z powrotem w karton i do domu?
Kto wymyslil to 4x4? Tam pies ma sie wybiegac? To on ma wiecej miejsca w
pokoju u mnie w domu.
Obserwuj wątek
    • Gość: J-25 Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:39
      Rzeczywiście wyglada to na kiepski żart, a tak wogóle to czy było to
      konsultowamne z kynologami lub choćby ze schroniskiem czy nawet z przyrodnikami?
    • Gość: Irena Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 10.05.06, 22:31
      na ul. Zacisze juz sa postawione tabliczki ze srającym psem i przekreślone że
      tu nie wolno, mam pytanie to gdzie pieskom wolno tym pańskim a gdize wolno tym
      bezpańskim kto ich będzie pilnował. Czy schronisko jest przygotowane na
      przyjęcie piesków, bo napewno wielu włascicieli wyrzuci pieski z domu, jeżeli z
      ulicy Zacisze będę musiała w torbie nieść pieska do wyznaczone kibela w
      Leśniczówce.Cz czytaliście kisiążek "Pies to też człowiek" polecam władzom
      radomskim.
      • Gość: ala Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: *.radom.pl 11.05.06, 10:07
        no może nie aż tak. Ale rzeczywiście psie odchody , to plaga na osiedlach.Moze
        ten pomysł nie jest dobry , ale na pewno trzeba coś z tym zrobić.
      • Gość: :) Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: *.ats.pl / *.ats.pl 11.05.06, 16:51
        Ty Irena to sie naucz pisac poprawnie po polsku najpierw, a potem komentuj.
    • Gość: Wieśka Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: 85.195.123.* 11.05.06, 22:29
      To nie jest żaden 4-metrowy wybieg dla psów!
      Nie opowiadajcie nie sprawdzonych rzeczy i nie deformujcie wielkiego dzieła!
      Nie umniejszajcie naszych zasług!

To jest nie wybieg tylko ubikacja dla psów, znaczy się psi kibel.
      Na początek trawiasty ale później pewnie wstawi się bardziej zaawansowane
      urządzenia.

Przeczytałam w sobotę w Echu Dnia, że to jest nasz, Radomski program pilotażowy.
      Co prawda Dyrektor Wydziału Infrastruktury mówił dziennikarzowi, że to program
      pilotażowy taki jak w innych miastach ale to pewnie tylko przez wrodzoną
      skromność bo to jest wyłącznie nasze Radomskie osiągnięcie! Jeszcze nikt w
      Polsce czy na świecie nie wpadł na pomysł kibla dla psów a u nas w Radomiu już
      jest realizowany!!!

Super!!!

Czyli wszystkie psy mają nauczyć się robić kupę i siku w kiblach a nie jak to
      jest dzisiaj - gdzie popadnie jak twierdzą jedni, albo gdzie pies to robi aby
      zaznaczyć swoje terytorium jak twierdzą inni.

Tak! To są prymitywne psie odruchy i czas je zmienić!
      Ma być: Azor - kibel! siad! sru! podetrzeć dupę! (w żadnym wypadku wylizać albo
      o trawę), do domu!
      To jest dopiero porządek!

Według artykułu w gazecie, ten pieski program pilotażowy jest dziełem
      pogłębionej współpracy Wydziału Infrastruktury i Wydziału Ochrony Środowiska.

No wprost bomba! (no, może trochę śmierdząca).

Ponieważ jesteśmy pierwsi na świecie proponuję zgłosić to osiągnięcie do księgi
      guinessa!
      Na wieczną rzeczy pamiątkę!
      Może też by jaki pomnik? Tylko czego - psa? tego co on robi jak przetrawi?
      urzędnika? a może wszystkiego razem?

Na koniec pamiętaj:
      Pies sra!
      Urzędnicy czują i czuwają!
      Czuj - czuwaj i ty!

Alleluja i do przodu!

• Gość: kitajec Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.05.06, 22:47
        niech oni sie wezmą ku.. do roboty a nie zajmują się psimigównami zasrańce
        jedne
    • Gość: zonk Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.05.06, 23:24
      a odkad to szalet - chocby psi - sluzy do wybiegania sie? czy Ty tez chodzisz
      do toalety zeby sobie pobiegac? szalet jest do sr... nia a nie do biegania,
      Wiec skoro masz wiecej miejsca w domu to niech sie twoj pies tam zalatwia. Ja
      nie mam ochoty brnac przez park w odchodach twojego pupilka i jemu podobnych.
    • Gość: Seba Re: Czterometrowy wybieg dla psów IP: 205.234.223.* 13.05.06, 11:16
      Widziałem to dzieło. Infrastruktura Radomia wzbogaciła się o nowy obiekt.
      Zupełnie wyjątkowy.
      Tylko psa nigdy w nim nie widziałem.
      Jakieś chyba głupie te psy bo nie chcą robić kupy na rozkaz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka