Gość: re IP: *.ats.pl / *.ats.pl 11.07.06, 23:08 NO I MAMY RANKING LO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KOTKA Re: Wyniki nowych matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:09 Mamy ranking szkol z jednej strony ale i ujawniony zostal brutalnie pozim wiedzy uczniow ktorzy koncza szkoly srednie KOSZMAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wyniki nowych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 08:29 Może to uświadomoi uczniom, że trzeba się uczyć a dyrektorom aby podnieść wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry Re: Wyniki nowych matur IP: 82.139.52.* 12.07.06, 11:47 to ile % nie zdało matury nie jest od razu rankingiem - wiadomo że w czołówce i tak sie znajdize kochnowski, chałubiński i czachowski bo tam zdało praktycznie 100 % uczniów, ale teraz dochodiz jak zdlai uczniowie. W ubiegłym roku, mimo iż procentowo mniej osób nie zdało w konopnickiej niż w kochanowksim to ranknig wyników wyglądał tak: 1. kochnowksi, 2. chałubiński, 3. czachowksi, 4. kopernik/konopnicka, więc to głównie od jakości a nie ilosci zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wyniki nowych matur IP: *.radom.net 12.07.06, 14:11 dobre wyniki ale w większości dzięki korkom a nie nauce przez nauczycieli w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Wyniki nowych matur IP: *.radom.pl 12.07.06, 12:25 no tak i mamy to co powinnismy miec moze dzieci zaczna sie uczyc a nie wymagac od nauczycieli aby stawiali 3 za 15% na 100%wiedzy uczniow to beda wyniki jak w Kochanowskim,a potem takie ciolki ida na studia i nie potrafia dodawac ,super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Wyniki nowych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 13:45 no Baczynski jak zawsze na koncu ajajaja ale nie szkodzi nie jest tak zle !!!!!! bedzie lepiej moze pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciepło Re: Wyniki nowych matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:53 Ja wiem ze ciepło jest i emocje przez to sa wieksze ale powstrzymajcie sie o tych "zle", "koszmarnie" komu to pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Wyniki nowych matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:59 Ja znam taką uczennicę co w adresie swojej miejscowośći robiła błędy a obecnie studiuje na UW płatnie i też ją chcą bo płaci a co ze zdolnymi mądrymi a biednymi .Wreszcie może będzie sprawiedliwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyniki nowych matur IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 17:07 chyba nie do konca ranking, bo dane te NIE sa prawdziwe :( nie wiem skad autorki artykulu je wziely, ale w jednej z podanych szkol gdzie podano iz 2 osoby nie zdaly, wiem na 100% ze tylko polskiego w jednej klasie nie zdaly 4 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Wyniki nowych matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:21 W IV LO z tego co wiedzą uczniowie nie zdało 5 osób , z czego 4 w jednej klasie! Nie wiem kto wziął liczbę 2 uczniów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:50 to nie przypadek, ze juz drugi raz z rzedu w katoliku nikt nie oblał najzwyzszy w radomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kja Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 18:05 a czy przypadkiem nie jest tak, ze w katoliku,platnej szkole gdzie chodza osoby ktorych rodzice maja bardzo dobra sytuacje finansowa, dobre wyniki matur to zasluga korepetytorow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 19:32 Czy ktoś wie jak wypadła matura w VIII LO im. J. Sobieskiego? Dzięki z góry za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura w Sobieskim Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:41 Zdało ją ok 85% czy 88%, sam juz nie pamietam.W każdej klasie znalazły się osoby, które nie zdały, mi się na szczęscie udało:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.wierzbica.sdi.tpnet.pl 13.07.06, 12:00 Przyjdźcie do Wierzbicy. Cisza spokój, sympatyczni nauczyciele. Wyniki matur dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ................. Wierzbica to wiocha zabita dechami IP: *.udn.pl 14.07.06, 00:12 tam psy dupami szczekają i asfalt z jezdni zwijają po 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.07.06, 01:13 Dzięki za info. Ale to chyba nie jest dobrze? Jak to przełożyć na jakość pracy szkoły? Albo na jakość pracy uczniów? A najlepiej jedno i drugie..? Czy ta szkoła dobrze kształci do matury? Dzięki za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:42 platnej, platnej... wszystkim sie wydaje ze do katolika chodza sami krezusi... czesne to 240 zl i jest najnizsze w polsce, katolik to nie jest SpołeczneLO mozna spojrzec an to z tego punktu ze jesli ktos wydaje kase na szkole to juz moze nie miec na korki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Do myślenia dla kja IP: *.udn.pl 12.07.06, 19:49 Czy nie pomyślałeś kja dlaczego takich efektów jak w katoliku nie ma w płatnej szkole jaką jest np. Liceum Społeczne? Może tam rodzice dzieci są mimo wszystko ubożsi? Prawda, że bzdurną hipotezę wysnułeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.07.06, 10:04 w Katoliku wiadomo , jak w wiejskich gimnazjach nauczyciele podpowiadają , dlatego takie MĄDRE MAJĄ DZIECI{a skąd???? stąd ,że nie dostały się do zwykłych liceów( TZW.SPADY!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.k. Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:37 jak czytalem twoj post "lolo" to nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac nauczyciele podpowiadaja... jacy nauczyciele? na polskim siedza matematycy a na matematyce historycy... a moze ci z poza szkoly, co? pozdrawiam i rada na przyszlosc: jak nie masz nic madrego do napisania to nie pisz nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Nie taki Katolik świetny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:37 Pisze się spoza, geniuszu ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waf Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:19 tak jasne. jeśli sam człowieku nie chodzisz do katolika to nie wiesz jak tam jest. więc co się udzielasz? to że moi rodzice płacą za szkołę to nie oznacza że kupują mi oceny i że na bank zdam maturę. a poza tym z katolika i tak wylatują osoby które się nie uczą. a że jesteśmy mądrzy:D sam tak napisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gratujacje Re: Katolik znowu ze 100% iloscia zdanych matur! IP: 82.139.48.* 13.07.06, 12:07 Do Społecznego chodzą dzieci zamożniejsze niż do Katolika i co ? Wystarczy porównać wyniki. Wiedzy się nie kupi, trzeba jeszcze chcieć nauczyć i uczyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simba Oto efekty reformy szkolnictwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:28 Podobnie jak masowe wyjazdy pielęgniarek i lekarzy, kilkumiesięczne kolejki do podstawowych zabiegów specjalistycznych są efektem "reformy" służby zdrowia. mamy jeszcze reforme administracyjną, "dzięki" której Radom i inne miasta na Mazowszu są wysysane przez Warszawę. Gratulacje dla "reformatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdałam Re: Wyniki nowych matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:46 No i mamy ranking (troszkę zakłamany :-)Wszyscy obwiniaja uczniów, nauczycieli.... i jeszcze Kogoś. A ja uważam,że to wina reformy edukacji... Zmniejszenia liczby lat w liceach. Wymagania są takie same, a o 1,5roku mniej czasu i jeszcze te wszystkie procedury, które stresują uczniów. No i oczywiście odpowiedzi dokładnie takie jak "klucz", który Ktoś wymyślił. Uczniowie nie mogą być kreatywni, tylko dokładnia tak jak ten KTOŚ. Najbardziej denerwuje mnie to,że wszystkie zmiany wymyślają Ci "mądrzy", którzy zdali starą maturę, a teraz szaleją. Jestem ciekawa ilu z nich zdało by to, co sami wymyślili???????? Pewnie niewielu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyniki nowych matur IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.06, 21:04 jeżeli będzie przymus nauki do 18 roku życia liczba debili będzie wzrastać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Wyniki nowych matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:09 Na Wośnikach w Agroturystyce zdało 40% uczniów maturę,co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Wyniki nowych matur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:11 Bo pewnie dyrektorem jest nadal przygłupawy Maleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Wyniki nowych matur IP: 82.139.52.* 14.07.06, 11:04 po co sie spierać ile osób nei zdało w której szkole - to prakltycznie o niczym nie swiadczy bo chodiz o to jak zdali maturę (wyniki proicentowe). Przykładowo w zeszłym roku w konopnickiej nie zdąły 2 lub 3 osoby, a w czachowksim 4 lub 5 wiec wszyscy mówia, zę konopnicka napisała maturę elpiej niz czachowki. A porównując wyniki procentowe, to z kazdego przedmiotu czachowksi był lepszy od konopnickiej,a różnice wynosiły nawet 30 % jak w pzrypadku biologii. Wiec takie rozwazanie nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neml Re: Wyniki nowych matur IP: *.echostar.pl 19.05.07, 18:56 O ile mi wiadomo to w Czachowskim w zeszłym roku tylko jedna osoba wyłożyła się na ustnym rosyjskim, a nie 4 lub 5... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potter Re: Wyniki nowych matur IP: 82.139.52.* 14.07.06, 11:06 po co sie spierać ile osób nei zdało w której szkole - to prakltycznie o niczym nie swiadczy bo chodiz o to jak zdali maturę (wyniki proicentowe). Przykładowo w zeszłym roku w konopnickiej nie zdąły 2 lub 3 osoby, a w czachowksim 4 lub 5 wiec wszyscy mówia, zę konopnicka napisała maturę elpiej niz czachowki. A porównując wyniki procentowe, to z kazdego przedmiotu czachowksi był lepszy od konopnickiej,a różnice wynosiły nawet 30 % jak w pzrypadku biologii. Wiec takie rozwazanie nie ma sensu...Podobnie było w przyadku chałbnskiego, który procentowo miał tyle co czachowksi osób, które nie zdały, a ogólnie maturę anpisał lepiej. Sprawdźxcie to an strnie oke. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzycanieklodzka Re: Wyniki nowych matur 21.07.06, 14:45 Niewazne jaka konczysz szkole- uczyc sie trzeba w kazdej. W przeciwnym razie oblewa tyle a nie mniej osob. Odpowiedz Link Zgłoś
jastill Re: Wyniki nowych matur 21.07.06, 15:10 Dobre wynikach niektórych liceów uzyskano wyrzucając słabych uczniów - podrzucając ich do innych szkół. Dzięki temu jednych chwali się za sukcesy, a o innych mówi, że mają niepwodzenia. W jednych ustawia się wysokie progi punktowe dla przyjmowanych, a inni muszą pryjąć wszyskich chętnych - nawet tych beznadziejnych, bo jest obowiązek nauki. Nie zachycajcie się rankingami matur. Częto sprawienie, że słaby uczę zostaje w szkole i ją kończy jest większym wysiłkiem i sukcesem niż dobry wynik ucznia zdolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jastill Re: Wyniki nowych matur 21.07.06, 15:14 Dobre wynikach niektórych liceów uzyskano wyrzucając słabych uczniów - podrzucając ich do innych szkół. Dzięki temu jednych chwali się za sukcesy, a o innych mówi, że mają niepowodzenia. W jednych ustawia się wysokie progi punktowe dla przyjmowanych, a inni muszą przyjąć wszystkich chętnych - nawet tych beznadziejnych, bo jest obowiązek nauki. Nie zachwycajcie się rankingami matur. Często sprawienie, że słaby uczeń zostaje w szkole i ją kończy jest większym wysiłkiem i sukcesem niż dobry wynik ucznia zdolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica klo:P:P Re: Wyniki nowych matur IP: *.tkdami.net 19.05.07, 18:23 wartoby zauwazyc, ze obowiazek nauki jest do momentu zakonczenia gimnazjum... licea, bo tu mowa o maturach, są niejako - nieobowiązkowe. To szkola ma najzwyklejsze prawo wywalic ucznia jesli on sie nie zamierza uczyc, bo nie ma obowiązku trzymac go na siłę, żeby się męczył, bo tu ma za wysoki poziom... A poza tym to nie jest podrzucanie slabych uczniow innym szkolom, tylko wtedy kiedy uczen zostaje wylany z tej lepszej jak to okresliles, to musi sie niezle zakrecic za innym liceum, zeby to raczylo go przyjac. A jak wiadomo, dobrej szkoly nie stworza slabi uczniiowie, a ci ktorych wywalaja, skoro sądzą, że bylo to niesluszne, to przeciez w innych szkolach moga sie uczyc i podbic poziom oraz range tych szkol;> czyz nie prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
iar-kielce licea mazowieckie - ranking 25.05.07, 10:31 www.iar.pl >> wyniki z egzaminu >> Licea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: licea mazowieckie - ranking IP: 88.156.128.* 25.05.07, 23:01 ten ink podaje dane sprzed 2 lat. a wiele sie od tamtej pory zmienilo, wiele. Tego roku pan Wende na egzaminie wewnetrznym skutecznie obnizyl wyniki szkoly, ktora w 2005 byla najlepsza w Radomiu. Z tego co "ludzie gadaja" wiem, ze w pozostalych liceach egzamin wewnetrzny poszedl bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś