Dodaj do ulubionych

Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniakiem

19.01.07, 09:30
Prezydent Radomia Pan Andrzej Kosztowniak proponuje internautom –
forumowiczom spotkanie 12 lutego o godz. 18.00. Miejsce spotkania zależy od
ilości uczestników, dlatego z upoważnienia Pana Prezydenta proszę o mailowe
zgłoszenia chętnych do uczestniczenia w spotkaniu. Zgłoszenia proszę
przysyłać do 31 stycznia na adres: rzecznik@magistrat.radom.pl
Z poważaniem,
Ryszarda Kitowska
rzecznik prasowy prezydenta miasta
Obserwuj wątek
    • kibic_radomiaka Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 11:34
      A jednak sympatyk_pis nie kłamał! A już myślałem, że to jest propaganda, bo
      jeszcze nigdy żaden prezydent Radomia nie spotykał się z mieszkańcami (nie
      licząc okresu przedwyborczego). Brawo panie prezydencie. Na pewno będę.
    • pikalex Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 11:41
      Chciałbym tam się pojawić. A czy mam się ujawniać czy nie? Nie będzie później
      jakiejś czarnej listy obywateli krytykujących działania władz :)?
      Kto się wybiera? Ja raczej tak. Chciałbym też poznać Pana symaptyk_pis....
      • Gość: dixi Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.57.* 19.01.07, 11:52
        dla mnie to jakaś paranoja,jesteśmy w sieci i dyskutujemy w sieci, forumowicze są w sieci, logiczne jest aby z nami spotkać się w sieci, nie mam ochoty ani czasu gdzieś wyruszać, w domu mam kawkę,komfort, nie stać naszego presidento na posługiwanie sie nowoczesnymi środkami przekaz, a może nie potrafi,w sieci trudniej zrobic szoł,liczy sie tylko meritum wypowiedzi, a nie dyrdymały . My w sieci- presidento też- news pójdzie w świat- słabych ma doradców z PR,jeśli nie chce tego zrobić,a może strach go opanował?
        • pikalex Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 11:57
          Świetną sprawą byłoby odnoszenie się na tym forum oficjalnego przedstawiciela
          miasta i zabieranie udziału w merytorycznych tematach. I nie mam tu na myśli
          osoby sympatyk_pis.
          A jeśli to spotkanie opiszą to później jakieś media (czego raczej bym nie
          chciał) i zrobiona będzie z tego propaganda itd to się trzeba głęboko zastanowić
          co z tym fantem zrobić.
          Faktem jest, że czym innym są wypowiedzi na forum a czym innym bezpośrednie
          rozmowy. Przynajmniej, mam nadzieję ,nii będzie chamskich i żenujących wypowiedzi :)
          • pitagor Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 12:17
            I jak tu Polakowi dogodzić? Bez komentarza...
            • pikalex Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 12:30
              ? ;)
              • iuslex Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 12:35
                "jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził"
                Jeżeli Pan Kosztowniak zaprasza, to kultura wymaga aby z zaproszenia
                skorzystać.
                Ja napewno sie pojawię.
          • mieszkaniec.radomia Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 12:44
            A co ty chcesz pod sympatyka_pis?Dla mnie facet ma jaja.I wiesz co?Przekonał
            mnie do wielu swoich wypowiedzi m.in. do tego że tylko PiS jest w stanie
            naprawić wyrządzoną krzywdę przez ubeckie ścierwa skrzywdzonym.A ty co najwyżej
            możesz mu obciągnąć (sweter).
            • pikalex Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 12:56
              Naucz się czytać tekst ze zrozumieniem prosty buraku, że tak użyję twojego języka.
              Mnie nie interesuje ściganie ubeckiego ścierwa przez radomskich radnych,
              ważniejsze jest działanie w kierunku rozwoju tego miasta, ale jak ktoś ma klapki
              na oczach i wszystkie działania tłumaczy jednym to staje się to nudne. Efekty są
              najważniejsze. Co mi po tym jak suski będzie się tam z kimś ganiał skoro
              zawalczyć o pieniądze na radomskie inwestycje to palcem nie kiwnie. Spotkamy się
              u Kosztowniaka to pogadamy, jak tylko odwagi ci starczy.
              • Gość: Miś Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:03
                No i zaczęło się polskie piekiełko.
                • pikalex Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 13:06
                  "Faktem jest, że czym innym są wypowiedzi na forum a czym innym bezpośrednie
                  rozmowy. Przynajmniej, mam nadzieję ,nii będzie chamskich i żenujących wypowiedzi"

wykrakałem...:-)
            • Gość: pikuś Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internet.radom.pl 19.01.07, 18:55
              Zgubiło cię słowo ścierwa. Po prostu zmieniłeś nick sympatyku pisu!
              • Gość: Sołtysik Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.33.* 19.01.07, 22:02
                To słowo mi się podoba i wiele innych ale to nie znaczy że to musi być ten gość.
                Jesteś głupi albo czerwony co na jedno wychodzi. Brawo Kosztowniak ale jak sam
                widzisz czerwonym to dogodzić może tylko Biedroń (wiecie kto zacz?).
                • Gość: ubek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:59
                  zapomniałeś dodać:

"ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!
                  NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!"

i wszystko byłoby jasne.
            • Gość: zxc Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.tkdami.net 07.02.07, 14:09
              mieszaniec radomski ty jesteś skrzywdzonym ścierwem ? Chyba przez los i tu ci
              współczuje
        • Gość: Ziuta Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.33.* 19.01.07, 12:35
          A co?Łatwiej w sieci opluwać?Jak nie masz nic na sumieniu i masz coś do
          powiedzenia (zaproponowania) to wal tam śmiało.
    • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 13:16
      Bardzo mnie cieszy fakt, że Prezydent nie zamyka się w swoim gabinecie tylko
      chce wyjść do ludzi. Za tą inicjatywę przyznaję + (bo poprzedni słynął z
      ignorancji zwykłych obywateli).
      Jeśli tylko mi nic nie wypadnie to na pewno się pojawię.
      Miło będzie poznać face to face pozostałych forumowiczów.
      12 luty 18.00 uważnie zakonotowałem w swoim kalendarzu.
      Pozdrawiam
      • sono_andrzej Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 13:21
        Ja także się zjawię:)))
        • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 13:23
          zgłoszenie juz wysłane :))
          • sono_andrzej Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 13:50
            Ja też już zgłosiłem chęć uczestnictwa.
            • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 14:08
              Już wiem jaką sprawę poruszę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=55397714
      • Gość: monika Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:25
        michal.vel.misiek napisał:

> Bardzo mnie cieszy fakt, że Prezydent nie zamyka się w swoim gabinecie tylko
        > chce wyjść do ludzi. Za tą inicjatywę przyznaję + (bo poprzedni słynął z
        > ignorancji zwykłych obywateli).

Nie bądź niesprawiedliwy. Wprawdzie nie przepadałam nigdy za prezydentem
        Marcinkowskim, ale gwoli prawdy muszę przypomnieć, że prezydent Marcinkowski
        dyskutował na forum.
        Nie pamiętam tylko, jak nazywał się ten wątek.
        • Gość: Takowacz Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.38.* 19.01.07, 18:18
          Tak Tak.. Oczywiście.
        • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 19:26
          Nie przypominam sobie byłego prez. Marcinkowskiego tutaj na forum ale to nie
          oznacza że go nie było po prostu nic mi o tym nie wiadomo.
          Pisząc "otwarty" miałem na myśli zaproszenie przeciętnych obywateli do dyskusji
          o sprawach miasta, co się przyznaj szczerze za poprzedniego prezydenta nie
          zdarzyło. Nie wiem dlaczego ale nie miało miejsca. Za to prez. Marcinkowski
          zaprasza z własnej inicjatywy przyznaj, że jest to pozytywny sygnał ze strony
          władzy. Od razu mówię, że nie jestem zwolennikiem PiSu staram się tylko
          obiektywnie patrzeć na tą materię.
          Pozdrawiam i do zobaczyska na spotkaniu :))
          • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 19:30
            Ops przepraszam pomyliłem się w powyższym poście(niechcący zrobiłem komuś
            reklamę :)). Tutaj jest poprawna wypowiedź:

Nie przypominam sobie byłego prez. Marcinkowskiego tutaj na forum ale to nie
            oznacza że go nie było po prostu nic mi o tym nie wiadomo.
            Pisząc "otwarty" miałem na myśli zaproszenie przeciętnych obywateli do dyskusji

o sprawach miasta, co się przyznaj szczerze za poprzedniego prezydenta nie
            zdarzyło. Nie wiem dlaczego ale nie miało miejsca. Za to prez. Kosztowniak
            zaprasza z własnej inicjatywy przyznaj, że jest to pozytywny sygnał ze strony
            władzy. Od razu mówię, że nie jestem zwolennikiem PiSu staram się tylko
            obiektywnie patrzeć na tą materię.
            Pozdrawiam i do zobaczyska na spotkaniu :))
    • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 14:34
      Muszę przyznać, że Pani Rzecznik trzyma rękę na pulsie. Odpowiedź przyszła
      zaledwie kilka minut po moim zgłoszeniu.
      Żeby nasi posłowie tak szybko odpowiadali na listy hm......
      :))
    • i_love_radom Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 14:52
      Ja też się wybieram! I jak widzę parę znajomych osób również :) Szkoda tylko,
      że spotkanie będzie w środku tygodnia, bo wielu z radomian pracujących na co
      dzień w Warszawie nie będzie mogło się pojawić. Do zobaczenia!
      • michal.vel.misiek Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 14:54
        Poniedziałek w środku tygodnia nie leży ale faktycznie dla pracujących poza
        Radomiem może być problemem dotarcie na spotkanie.
        • Gość: fx Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 17:36
          To może w sobotę koło 16...
          • Gość: dixi Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.57.* 19.01.07, 17:53
            to może transmisja w sieci takiego spotkania, ja się nie zjawię bo nie mam czasu,bluzgi wycina mogderator, w ogóle to jakoś strasznie się boicie takiej dyskusji w sieci on line, zastanawiam się czy już żyję w społeczeństwie informatycznym czy też małpy mają narzędzie w ręku tylko jakoś nie chcą uzywać nowości,strach przed nowym
            • Gość: pikuś Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internet.radom.pl 19.01.07, 18:57
              Ja na spotkanie z panem przydentem się nie wybieram. Mam jednak nadzieję, że
              ktoś z internautów zapyta co pan Kosztowniak sądzi o tym, że jego ojciec
              chrzestny pan Suski będzie głosował przeciw pieniądzom na obwodnicę Radomia!!!
              • Gość: REA Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 19:03
                Takie spotkanie prawdopodobnie nic nie zmieni. Czyste pozoranctwo.Spotka c
                zawsze się można a suski i tak swoje wie....
                • sono_andrzej Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 19.01.07, 22:33
                  Ludzie!

Większosc z Nas narzeka na władzę. Teraz gdy nadeszła sznasa stanąć oko w oko z
                  prezydentem spora część wietrzy już problemy.
                  Temu komu zależy na spotkaniu to przyjedzie nawet ze Szczecina. Co to za
                  wymówki, że ktoś pracuje w Warszawie?? Dogadaj się z szefem na ten dzień i
                  wyjdź godzinę, dwie wcześniej.

Zacznijmy budować wreszcie społeczeństwo obywatelskie. Pokażmy ludziom władzy,
                  że my też mamy swoje zdanie, że Radom to nie prywatny folwark.
                  Takiej sznasy może już nigdy nie być.
                  _____________________________________________________________________
                  ZMIENIAJMY RADOM ZMIENIAJĄC SIEBIE - TAK DLA WOJEWÓDZTWA RADOMSKIEGO
                  • Gość: fx Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:01
                    Nie widzę wypowiedzi jesze kilku znanych zalogowanych osób. Co jest?

do dzieła kochani :)
                    • Gość: Paweł Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 09:18
                      Szanowny Panie Prezydencie jest Pan młodym człowiekiem i wierzy jeszcze w
                      sukcesy ale jest to złudne i podstępne.Zadne nawet takie spotkania nie pomogą w
                      tym aby za niecałe cztery lata miał Pan szanse na ponowny wybór.Z dnia na dzień
                      będzie Pan krytykowany za wszystko i za wszystkich.Z mojego dość długiego
                      doświadczenia wynika że zawsze należy zachować swoją twarz i według
                      najprawdziwszego powiedzenia które zawsze się sprawdza "góra z górą się nie
                      spotka ale człowiek z człowiekiem prawie zawsze"|musi być Pan zawsze prawym
                      człowiekiem.I jeszcze jedno dość prawdziwe pełne rozmysłu i zastanowienia
                      powiedzenie "więcej krzywdy zaznasz od przyjaciół niż od wrogów"
              • sympatyk_pisu Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 20.01.07, 10:40
                A ja przyjdę i zadam to pytanie!
                • sympatyk_pisu Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 20.01.07, 10:40
                  tzn dlaczego Suski głosuje przeciw pieniądzom dla Radomia
                  • Gość: lessa Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.33.* 20.01.07, 10:56
                    raz uzywasz podszywanego nicka innym razem spieprzaj_dziadu jeszcze innym
                    logujesz się po nazwisku zdecyduj się w końcu bo dostaniesz rozdwojenia jaźni.
                    • sympatyk_pisu Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 20.01.07, 13:10
                      Nie mam nic wspólnego ze spieprzaj dziadem. To komunistyczna ekipa!
    • jdk Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 20.01.07, 20:25
      Deklaruję obecność. I nawet z chęcią wezmę wolny dzień w tym celu :)

Pozdrawiam!
      • isoxazolidine =>> jdk 20.01.07, 22:04
        ja niestety nie bede. nie dam rady przyjechac do radomia. ale mam prosbe:
        zapytaj (jesli mozesz) o n.w sprawy:
        - czy miasto zmieni polityke dot zagospodarowania przestrzennego i zacznie
        oglaszac konkursy na koncepcje najwazniejszych obszarow w miescie (np. plac
        dworcowy) ?
        - czy jest szansa na tzw. aktywna polityke inwestycyjna polegajaca na ustalaniu
        spraw wlasnosciowych cennych gruntow w srodmiesciu, wykupywaniu ich a potem
        sprzedawaniu lokalizacji pod konkretne inwestycje zgodnie z kompleksowym
        planem 'centrum'?
        - czy Prezydent siegnie do "pakietu wspomagajacego tworzenie uniwertytetu
        radomakiego" ktory to pakiet przedłozylem w poc. ub r Prezydentowi
        Marcinkowskiemu, a ktory nie raczyl don chyba nawet zagladanac
        - czy miasto zamierza zerwac z odtwarzaniem monopoli budowanych na
        komunistyczna modle - w szczegolnosci w przypadku organizacji przewozow
        pasazerskich oraz uslug komunalnych

i jeszcze:

- zaproponuj Prezydentowi wejscie w kontakt z wladzami Rzeszowa, Sandomierza
        oraz Twojmiasta nad Kamienna celem utwprzenia porozumienia na rzecz stworzenia
        wielofunkcyjnego korytarza transportowego NS, ktorego elementami bylyby linia
        szybkiej kolei Rzeszow-Ostrowiec-Skarzysko-Radom-Warszawa oraz DK9 ktora nalezy
        przebudowac do standartu "S"

z góry serdecznie dziekuje :D
        pzdr
        • Gość: sceptyczny Re: =>> jdk IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.01.07, 23:17
          Dla mnie, z całym szacunkiem dla zapalonych klikaczy, takie spotkania to pic na
          wodę i oznaka słabości Pana Prezydenta. Jesli ma jakiś plan, wizję, program,
          strategię, czy jak to zwał, to niech to realizuje. Tymczasem on zabezpiecza
          sobie tyły i próbuje zjednywać sobie aktywnych bądź potencjalnych krytyków.
          Może przy okazji chce podłapać jakiś pomysł na cokolwiek, który pozwoli mu
          sprawiać pozory, że o coś mu chodzi, a przy okazji podlizać się jakiejś grupie
          osób. Chociaż internet to potęga, nie ma uzasadnienia teza, ze aktywni na forum
          są ekspertami w dziedzinach, w jakich się produkują. To ze są aktywni oznacza
          tylko, że mają kupę czasu i mało absorbującą pracę. Ponieważ jednak ich głos
          jest słyszalny, Pan Prezydent próbuje się im podlizać. Dla mnie to do niczego
          nie jest potrzebne, wolałbym Prezydenta, który realizuje konsekwentnie swój
          prgram, a nie ogląda się na boki, czy aby dobrze wypada. Tylko że do tego
          trzeba Prezydenta, który ma taki program i nie ma kompleksów...
          • pikalex Re: =>> jdk 21.01.07, 00:21
            Teoria dobra jak każda inna, pewnie trochę racji w tym jest, ale pojęcia nie mam
            w którym fragmencie.
            Nie wydaje mi się, że przez takie spotkanie wszystkich sobie zjedna :-) bardziej
            może zrobi z tego kawałek propagandowy. Pomysły będą na 100%, a jeśli będą dobre
            to niech je jak najszybciej wykorzystuje...zawsze można zabrać dyktafon, albo
            zrobić protokół ze spotkania.
            "To ze są aktywni oznacza tylko, że mają kupę czasu i mało absorbującą pracę."
            ?????????????????????? a skąd ty to wiesz? Znasz np mnie, wiesz co i kiedy
            robię? Jakimi dziedzinami się zajmuję itd? Raczej wątpię. Nie uogólniaj wszystkiego.

"Dla mnie to do niczego nie jest potrzebne, wolałbym Prezydenta, który
            realizuje konsekwentnie swój prgram, a nie ogląda się na boki, czy aby dobrze
            wypada."
            A później pod innym nickiem będziesz się rozpisywał czegóż to ten prezydent nie
            zrobił itd.

Jeśli zaprasza to czemu nie skorzystać, jeśli formuła nie będzie odpowiadała to
            zawsze można w trakcie wyjść. Górnicy, hutnicy, pielęgniarki chodzą to dlaczego
            forumowicze nie mogą? Może będą jakieś efekty...
          • Gość: la Re: =>> jdk IP: 82.139.33.* 21.01.07, 01:33
            wam czerwonym kryminalistom typu Sobotka i łapówkarzom typu Pęczak w niczym nie
            dogodzi. no, chyba że zacząłby wam rozdawać majątek miasta.
            • Gość: aśka Re: =>> jdk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 08:03
              Nie wszyscy, którzy się tu wypowiadają są "czerwoni" i łapówkarze,
              nie uogólniaj! Mnie też nie podoba się poseł Suski a patrząc na niego
              i słuchajac tego co mówi to bardziej przypomina mi Leppera niż posła PIS.
              Czy w Radomiu już nie ma radomiaków? Nam są potrzebni posłowie,
              którzy będą dbać o region z którego startowali a nie jakieś partyjne
              przydupasy.
              • Gość: la Re: =>> jdk IP: 82.139.33.* 21.01.07, 10:06
                tylko co ma posel suski do spotkania prezydenta napisalem do tych malkontentow
                ktory wzystko krytykuja bo to nie robi czerwony tylko tak mozna to wytlumaczyc
          • Gość: kibic_radomski Re: =>> jdk IP: *.dc.dc.cox.net 21.01.07, 02:31
            napisales wiele zdan ale ani jedno nie jest sluszne a wiekszosc glupawe, dawno
            takiego belkotu nie czytalem nie wiadomo kompletnie o co ci chodzi i po co to
            piszesz?

ja, wysle panu prezydentowi przed spotkaniem liste postulatow zrobiona na tyum
            Forum GW w 2005 roku oraz caly moj watek w "obronie" posla Suskiego, ktorego
            bedziemy "rozliczac" po glosowaniu
    • Gość: Lech Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.centertel.pl 22.01.07, 17:17
      Na takie spotkanie mam wielką ochotę. Widzę w nim wolę Prezydenta pozyskania
      sporego grona aktywnych Radomian. To dobry pomysł. Obawiam się, że takie
      spotkanie może być wykorzystane do celów propagandowych - ja bym tak zrobił. Być
      może nie mam racji ale na razie poczekam...
      • Gość: tom Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:01
        ok
    • kopa_w_kabana Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 22.01.07, 22:17
      wrogów Radomia będziem ścigać nawet w kiblu!
    • Gość: fbfb Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:15
    • Gość: sdf Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.cyf.gov.pl 23.01.07, 11:06
      .
    • Gość: kici Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:16
      on jest super wreszcie młody i przystojny
      • Gość: młody Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 23:50
        młody, łysiejący! beeeeee
        jaki on tam przystojny!
    • Gość: gosc Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.136.unknown.vectranet.pl 23.01.07, 11:16
      nie ide na spotkanie z Prezydentem bo jak go widze to mnie muli. zresztą co
      dobrego może z tego wyniknąć? NIC tylko strata czasu
      • Gość: Bilbo Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:36
        Masz racje najlepiej będzie jak położysz się i będziesz udawał kija narzekając
        przy tym na cały otaczający Cię świat.
    • Gość: look Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:19
      Takiego zaproszenia po prostu nie wypada zignorować. To pierwszy taki
      przypadek. Chyba przyjdę.
      • Gość: Piotr Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:52
        To kiedy będzie to spotkanie .Ja osobiście przyjdę i zadam kilka ciekawych
        pytań między innymi o kosztownych dla nas radomian zwolnieniach z pracy
        dyrektorów bez świadczenia pracy.Tylko proszę mi nie odpowiadać że ludzie Ci do
        czsu zwolnienia z pracy działali by na szkodę urzędu.
    • Gość: KIBIC_radomski "a nie mówiłem" materiał do zadawania pytan IP: *.dc.dc.cox.net 28.01.07, 14:04
      PROGRAMY I POSTULATY

KIBIC (kibic_radomski@gazeta.pl)10.12.05 05:12 i "społka" (72pp, aardwark,
      anty, Arti, Arti24, Basset, dzemski, esteta, gosc, gregory_z_radomia, ireklu,
      isoxazolidine, iuslex, j-25, jdk, KIBIC, kk, ks, liga republikanska, Maja,
      marcin, marek, Markus, olo1033, over, patriot, pg, PITAGOR, przyjezdny,
      psotek, rem, sm, szybkaosa, tasmociag, temida, tutejszy,vcvc, WP, z Michalowa,
      ziom, zyga, zzzz).

1. WSPOLPRACA REGIONALNA W CELU WALKI Z BEZROBOCIEM ORAZ NOWE INWESTYCJE
      •Wyszukiwanie nowych inwstorow i udogodnien dla inwestycji w miescie
      •Programu walki z bezrobociem
      •Wykorzystywanie funduszy z UE do programow obnizajacych bezrobocie

2. INFRASTRUKTURA KOMUNIKACYJNA I TRANSPORT
      •Drogi expresowej i obwodnicy
      •Lotniska cywilnego
      •Szybkiej kolei
      •Kompleksowego rozwiazania kumunikacji w miescie, calego systemu
      ruchu,parkowania, publicznej komunikacji

3. KULTURA, PODNIESIENIE RANGI KULTURY poprzez:
      •Imprez na poziomie ogolnopolskim
      •Nowych museum i galerii
      •Klubow, dyskotek, itp
      •Szkoly muzycznej i filharomoni
      •Alterantywnego teatru

4. EDUKACJA
      •Restrukturyzacji Politechniki Radomskie oraz prace nad polaczeniem szkol
      wyzszych w Uniwersytet
      •Nowoczesnej biblioteki
      •Liceum z wykladowym jezykiem angielskim
      •Centrum analyz fizyko-chemicznych orac regionalnego warzywnictwa
      •Obserwatorium astronomicznego

5. WIZERUNEK MIASTA
      •Odrestaurowanie starowki
      •Dokonczenie remontu ulicy Zeromskiego i rozpoczecie remontow obszarow przyleglych
      •Budowy nowego centrum

6. PROMOCJA I SPOJNOSC REGIONALNA
      •Wszestronnej promocji miasta
      •Regionalnego Centrum logistyczne warzyw i owocow, promowania produktow
      radomskich producentow
      •Strony Internetowej dla inwestycji w Radomiu wraz z ilosia i jakoscia sily
      roboczej, warunkow i klimatu do inwestycji, specyfikacji wolnych budynkow
      obaszaru do zagospodarowania, publikacja wyciagow z przepisow sprzyjajcych
      inwestowaniu, itp.

7. WZMOZENIE ROLI RADOMIA JAKO CENTRUM REGIONALNEGO
      •Sadu apelacyjnego
      •Placowki KRS
      •Rejonowj Poczty Polskiej
      •Oddzialu TVP
      •Centrum logistyczne warzyw i owocow

8. SRODOWISKO NATURALNE, SPORT, ROZRYWKA I ODPOCZYNEK
      •Sciezek rowerowych
      •Ogrodu botanicznego
      •Nowoczesnego stadionu i krytego lodowiska
      •Parku wodnego, kompleksu basenow
      •Oczyszczenia rzeki Mlecznej i budowa sciezek i miejsc rekreacyjnych wokol
      rzeki az do ujscia do Radomki

iuslex 03.11.05, 09:36

- trasy N-S odciazajacej ul. 25 Czerwca
      - drogi odbarczajacej na tylach ul. Zeromskiego
      - wydzialów zamiejscowych Wojewódzkiego Sadu Administracyjnego i Sadu Apelacyjnego
      - Okregowej Izby Radców Prawnych (obecnie podlegamy pod Kielce)
      - krytego lodowiska
      - pozytywnego rozglosu w Polsce
      - centrum logistycznego warzyw i owoców
      - szkoly z wykladowym jezykiem angielskim

domel_radom 08.05.06, 15:11

- wojewodztwo
      - zachecic inwestorow do dzialania, Wybudowac przy ich wspolpracy obiekty
      sportowe, kulturalne!
      - wladza powinna dokladac wszelkich staran, by w Radomiu i regionie radomskim,
      zylo sie jak najlepiej.
      - ogromny osrodek akademicki: Wielki campus, nowoczesny, przyjazny, niedrogi!
      - dokladac wszelkich staran, o budowe drog. Powinno sie myslec dluugoterminowo
      - nie budowac drózki, niewiadomo jakiej, tylko od razu robic cos porzadnie!
      - uswiadmomienie mieszkancom Radomia, ze co KIM! Oni musza to czuc.
      - Nalezy zapewnic bardzo dobre warunki mieszkane, hospitalizacje na wyskokim
      poziomie.
      - Poprawic (zdecydowanie) bezpieczenstwo - zarowno te, ktore moze Nam zapewnic
      policja, jak i inne sluzby tj. straz pozarna, pogotowie gazowe itp.
      - Radom powinien byc miastem czystym i przyjaznym. Powinno tu kwitnac zycie
      wieczorne-ktorego tak bardzo teraz brakuje.
      - Wykonane powinny byc strategiczne prace z miescie-zdecydowanie,dokonczenie
      rewitalizacji miasta Kazimierzowskiego, wspaniale zagospodarowanie Nowego Centrum.

isoxazolidine 09.05.06, 19:16

ROZWÓJ MIASTA: Dla rozwoju Radomia najwazniejsze jest (uszeregowano wg wagi
      sprawy):
      1) Port lotniczy
      2) Wielofunkcyjne korytarze transportowe WZ (droga S12 + linia kolejowa
      Lublin-Radom-Lódz-Poznan(Wroclaw)) i NS (drogi ekspresowe S7 i S9 + linie
      kolejowe Warszawa-Radom-Kraków(Rzeszów))
      3) Park technologiczny
      4) Zaplecze naukowo-badawcze (m.in rozwoj politechniki)
      5) uzbrojenie terenow na obszarze strefy ekonomicznej sasiadujacej z E7

URODA MIASTA: Bym byl dumny z wygladu miasta nalezy
      1) Zadbac o historyczna tkanke miasta - w szczegolnosci rewitalizacja kamienic
      na terenie miasta kazimierzoskiego i w obszarze centrum XIXwiecznego
      2) Prowadzic rozsadna gospodarke gruntami w centrum tak, by nie dopuscic do
      budowy "koszmarków"(typu pawilon przy placu jagiellonskim), paskudnych bud
      (plac Malgorzatki), domkow jednorodzinnych (a nadal zdarzaja sie takie kwiatki)
      3) Zadbac, by drobniejsze i grubsze remonty kamienic w centrum nie zeszpecily
      istniejacej zabudowy. kolorystyka elewacji, forma ewentualnych nadbudów,szyldy ...
      4) Zadbac o otoczenie dworców PKP i PKS

ZYCIE CODZIENNE: W Radomiu na co dzien najbardziej przeszkadza:
      1) Nieudolnosci i totalna niemoc urzednikow magistrackich. widoczna kazdego
      dnia, zalatwienie spraw i tych drobniejszych (perypetie Bractwa Rowerowego) i
      tych strategicznych (S12, lotnisko) napotyka na bariery niemal nie do
      przebycia, glownie na skutek absolutnego braku wiary u decydentow w powodzenie
      danego przedsiewziecia, tudziez braku koncepcji realizacji
      dzialan-(Amatorszczyzna, partyzantka, bufonada, technika plastra i sliny - to
      atrybuty dzialan UM w Radomiu)
      2) Brak zwartej koncepcji odn miejsc parkingowych w sródmiesciu - owocuje to
      niedomiarem tych miejsc ktory probuje sie zniwelowac w najgorszy z mozliwych
      sposobow - niszczac przestrzen spacerowo-rekreacyjna (-> deptak w ul.Rwanskiej
      zamieniony na parking)

KULTURA, ROZRYWKA, SPORT: W wolnym czasie w Radomiu najbardziej mi brakuje
      1) Filharmonia
      2) Nowoczesny stadion z duza trybuna
      3) Wielofunkcyjna hala z widownia na parenascie tysiecy miejsc
      4) Stadion lekkoatletyczny

j23 08.05.06, 20:48

1- wyremnontwac i urzadzic Centrum z prawdziwego zdarzenia
      2- Na obrzeza miasta sprowadzic poteznych inwestorów
      3- Wydatkowac wiecej piniedzy w infrastrukture miejska
      4- Mniej politykowac a wiecej robic dla Miasta i jego mieszkanców

JOANNA 08.05.06, 21:02

1. Szybka kolej do Warszawy, te odlegolosc powinno sie pokonywac w 1H
      2. Lotnisko dla tanich linii i nie tylko
      3.Autostrada do warszawy i Krakowa, Autostrada na wchod i zachod tez
      komunikacja to podstawa dla rozwoju miasta, jesli ona bedzie dobra to
      inwestorzy sami przyjda
      4. spojna wizja rozwoju archirektonicznego maista zeby nie nudowac byle czego
      i byle gdzie i zeby w centrum nie bylo stu rozowych kamieniczek
      5. Humanistyczna Szkola Wyzsza z ambicjami, zeby zdolni mlodzi ludize nie
      wyjezdzali z Radomia
      6.Nawiazanie kontaktu z Radomiakami, ktorzy rozjechali sie po Polsce i po
      Swiecie a ktorzy moga wiele zrobic dla tego miasta: wymainy naukowe,
      kulturalne i biznesowe.

jdk 09.05.06, 11:38

ROZWÓJ MIASTA: Dla rozwoju Radomia najwazniejsze jest:
      - utworzenie pasazerskiego portu lotniczego
      - powolanie uniwersytetu
      - poprawa komunikacji drogowej i kolejowej z Warszawa
      - wylaczenie Warszawy z województwa mazowieckiego
      - pozyskanie inwestorów zapewniajacych nowe miejsca pracy

URODA MIASTA: Bym byl dumny z wygladu miasta nalezy:
      -dokonczyc remont deptaka i innych ulic w centrum
      -dokonac rewitalizacji Miasta Kazimierzowskiego
      -odnowic stare kamieniczki w centrum
      -wybudowac nowe centrum miasta
      -zadbac o otoczenie dworców PKP i PKS
      -null

ZYCIE CODZIENNE: W Radomiu na co dzien najbardziej przeszkadza mi:
      -brak bezpieczenstwa
      -trudny dostep do lekarzy specjalistów
      -slabo rozwinieta komunikacja miejska
      -balagan na uli
      • Gość: KIBIC_radomski Cz.2 "a nie mówiłem" materiał do zadawania pytan IP: *.dc.dc.cox.net 28.01.07, 14:07
        ZYCIE CODZIENNE: W Radomiu na co dzien najbardziej przeszkadza mi:
        -brak bezpieczenstwa
        -slabo rozwinieta komunikacja miejska
        -balagan na ulicach
        -brak miejsc parkingowych w sródmiesciu

KULTURA, ROZRYWKA, SPORT: W wolnym czasie w Radomiu najbardziej mi brakuje:
        -obiektów sportowych: hali, stadionu, basenów
        -imprez kulturalnych
        -filharmonii i sali koncertowej
        -kawiarni i restauracji
        -miejsc wypoczynku i rekreacji dla rodzin

redoxygene 09.05.06, 18:31

I. ROZWÓJ MIASTA: Dla rozwoju Radomia (m. in. zapewnienia atrakcyjnosci
        inwestycyjnej oraz optymalnych warunków bytowych mieszkanców) najwazniejsze jest:
        -Utworzenie cywilnego portu lotniczego
        -Rozwoj infrastruktury o znaczeniu regionalnym i miedzyregionalnym, w tym
        m.in.odernizacja i rozwoj komunikacji kolejowej, oraz drog ekspresowych w
        kierunkach N-S i E-W"
        -Rozwoj infrastruktury miejskiej (remonty i budowa nowych ulic) oraz rozwoj
        komunikacji miejskiej
        -Prowadzenie sprawnej polityki rewitalizacji srodmiescia, w tym m. in.
        kontynuowanie rewitalizacjcji Miasta Kazimierzowskiego, remont ul.
        Zeromskiego,oraz wprowadzenie Strefy Uspokojonego Ruchu i zwiekszenie
        dostepnosci komunikacyjnej.
        -Zadbanie o otoczenie dworców PKP i PKS, oraz o powstanie zintegrowanego,
        centralnego wezla komunikacyjnego w tym miejscu.
        -Wylaczenie regionu metropolitalnego Warszawy z województwa mazowieckiego i/lub
        utworzenie samodzielnego wojewodztwa radomskiego.
        -Rozwoj szkolnictwa wyzszego zmierzajacy do powstania Akademii i/lub Uniwersytetu.
        -Wybudowanie "Nowego Centrum"

II. ZYCIE CODZIENNE: W Radomiu na co dzien najbardziej przeszkadza mi:
        -brak bezpieczenstwa
        -balagan na ulicach
        -brak polityki transportowej miasta, w tym m. in. slabo rozwinieta komunikacja
        miejska, brak miejsc parkingowych w sródmiesciu oraz korki.

III. KULTURA, ROZRYWKA, SPORT: W wolnym czasie w Radomiu najbardziej mi brakuje:
        -obiektów sportowych, np: hali, stadionu, basenów
        -imprez kulturalnych
        -filharmonii
        -kawiarni i restauracji
        -miejsc wypoczynku i rekreacji

pitagor 09.05.06, 18:53

- Sieci dróg rowerowych, aby kazdy kto chce mógl dojechac bezpiecznie gdzie chce
        - Szybkie polaczenie kolejowe z Warszawa, ale równiez z Krakowem przez Kielce
        - Tramwaj który nie tylko bedzie obslugiwal Radom, ale po torach kolejowych
        dotrze do Pionek czy Kozienic;
        - Dokonczenia remontu deptaka, ale tylko w formie z zakazem ruchu samochodów;
        - Filharmonii
        - Dobrego wykorzystywania przestrzeni publicznej
        - Kolejnego basenu, a w zasadzie parku wodnego.

flojd2 27.05.06, 13:18

1. Ekspresowe polaczenia do Warszawy
        2. Zadbanie o otoczenie dworca PKP I PKS oraz centrum miasta, wiecej zieleni,
        mniej smieci
        3. Wzbogacenie zycia kulturalne i rozrywkowego miasta, obecnie Radom straszy
        weekendami, sobotnie popoludnie zamiast na powiterzu lub na miescie ludzie
        spedzaja w domach. I tak proponuje Park Wodny, jakas nowa dobra i ciekawa
        galerie, kregielnie. Ozywienie Zeromskiego,, serca Radomia, które czasami jest
        puste nawet w wolne dni, nowe dobre kafejki i akcje organizowane przez miasto
        4. Zadbanie o parki oraz zagwantowanie bezpieczenstwa w nich, tak aby na wzór
        innych miast staly sie miejscem wypoczynku radomian. Brakuje lawek, roslin, a
        byc moze nawet zwierzat swobodnie tam sie poruszajacych
        5. Koniecznosc kontynuacji "Air show" w Radomiu oraz próba zwiekszenia rangi
        wydarzenia poprzez organizacje okolicznosciowych atrakcji, koncerty, tak aby na
        dwa dni oczy duzej ilosci osób byly zwrócone na miasto

Dzieci obradują jak Rada Miejska,
        miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,3401866.html,
        Monika Maja Borysiewicz 07-06-2006. Nie było kłótni i politycznych swarów.
        Za to pomysły na Radom sypały się jak z rękawa .... przedstawiono wnioski
        dotyczące takich inwestycji, jak: mini zoo, park rozrywki, kompleks obiektów
        sportowych, wioska indiańska, park dla zwierząt, kryte lodowisko, skatepark,
        kluby młodzieżowe...To propozycje uczniów radomskich szkół podstawowych
        ...wielki park rozrywki z kompleksem sportowym. Znalazłoby się też miasteczko
        ruchu drogowego, kryte lodowisko i dojazd w postaci ścieżek rowerowych.
        • Gość: pies Re: Cz.2 "a nie mówiłem" materiał do zadawania p IP: 195.3.153.* 28.01.07, 19:40
          Najważniejsze co nasze władze powinny robić to plany zagospodarowania przestrzennego + uzbrajanie gruntów (droga+prąd+gaz+tel) i szukanie inwestorów (przez władze wojew, centralne, partnerstwo miast, zwalnianie iiwest. z podatków).
          Jak to się uda to same powstaną knajpy, baseny, rozrywka itp.
          • jdk Re: Cz.2 "a nie mówiłem" materiał do zadawania p 28.01.07, 22:17
            Gotowiec - w sprawie Ericssona:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=56088315&v=2&s=0
            • Gość: Zbenek Re: Cz.2 "a nie mówiłem" materiał do zadawania p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:02
              Fajnie że takie spotkanie może się odbyć +, nie szczędzę krytyki bo
              wskazane by było żeby Prezydent przejrzał na oczy kogo się wybiera do
              spółek no i ten sekretorz miasta jak bedą kolejne spotkania może
              skorzystam
              • Gość: Sza Re: Cz.2 "a nie mówiłem" materiał do zadawania p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:44
                Zbenek! Przecież to działania pozorne pana prezydenta.Tak naprawde to co on
                może? Z różnych postów wynika, że od rządzenia w tym mieście są różni "ważni"
                pisowcy.Od tego oni są, od od tego są oni.Szkoda czasu i butów.
              • Gość: jacek Re: Cz.2 "a nie mówiłem" materiał do zadawania p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 04:16
                Odpowiedż

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=56222264
    • rzecznik_prezydenta_miasta Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 05.02.07, 14:37
      Zapowiedziane spotkanie prezydenta Radomia Andrzeja Kosztowniaka z internautami
      odbędzie się 12 lutego o godz. 18.00 w sali konferencyjnej Urzędu Miejskiego
      (ul. Jana Kilińskiego 30, I piętro, sala nr 114).
      Z poważaniem,
      Ryszarda Kitowska
      rzecznik prasowy prezydenta miasta
      • Gość: internauta Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:01
        coś kiepska będzie ta frekfencja jeżeli wybrano salę nr 114..Byłem przekonany
        ze na spotkanie po 2 miesiącach urzędowania prezia kosztownego trzeba będzie
        otworzyć sale koncertową.
    • babskifilozof Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 05.02.07, 22:34
      rozumiem, ze pan prezyden chce sie czegos nauczyc od forumowiczow. to ile placi za godzine na lebka. on za darmo nie pracuje, wiec i ja nie bede frajerka. babski filozof
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:38
        Obecność obowiązkowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mlody Radomianin dawny KR! - rodowity radomianin
      • mloda_radomianka Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 06.02.07, 01:09
        babskifilozof - Zróbmy coś dla idei :)
        • Gość: jolka Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 07:12
          To są Twoje idee nie moje. Póki co Prezydent niczym szczególnym
          się nie wykazał, pokaza mianowaniem na vice takiego samego partyjniaka
          jak on sam. Żałosne!
          • Gość: nie dla PIS-U Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:45
            Niech na to spotkanie idą partyjne nieudaczniki!
            • Gość: dixi Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.57.* 06.02.07, 14:27
              po tym co robią kaczki, jesli wybieracia się na spotkanie z przyd.... kaczek to legitymizujecie władzę,podgrzewane chodniki za nasze pieniądze a miało być tanie państwo, ja proponuję klimatyzację wszedzie gdzie sie pojawią kaczory- po co takie spotkanie z którego nic nie wynika,to tylko generuje nasze koszty i czas,a dla koszta medialny sukces, mam dośc PiS- najwiekszych złodziei i nieudaczników, kogo okradają zapytacie - nas, wydając pieniądze na bzdury- żygać mi się chce na ten cały rząd
              • Gość: vgh Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:03
                A jak się okopię to jestem ok? A jak na ulicy mijam pisowca to też firmuję jego
                poczynania? Dziecinada.
        • babskifilozof Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 06.02.07, 17:39
          mloda_radomianko. chyba ze twoja idea to zbiorowe zdjecie z prezydentem. tylko uwazaj - licho nie spi.
          • mloda_radomianka Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 07.02.07, 00:22
            Nie zrozumieliscie kotekstu komentarza. Pół żartem pół serio ideą miało być
            bezinteresowna pomoc naszym prezydentowi ,zeby wreście ten....... dla dobra
            Radomia czegoś od formuowiczów nauczył. A do zdjęcia z nim nigdy nie stanę bo
            to lipa!
            • Gość: dixi PiSs off IP: 82.139.57.* 07.02.07, 01:57
              nie interesuje mnie ani koszt ani kaczki- cały PiS niszczy Polskę, większej bandy nieudaczników do tej pory nie było w Polsce, posłuchajcie socjologów i politologów - Dorn to be wild powiedział o takich- wykształciuchy, a kaczki hymnu nie znają- żałość i smutek ogarnia
              • tylko.pis Re: PiSs off 07.02.07, 09:52
                To co za chwilę napiszę jest aktulanie nie bardzo istotne. Nabierze znaczenia
                12 lutego w godzinach wieczornych. A mianowicie: czytając Wasze tematy, jakie
                chcecie poruszyć na spotkaniu z Prezydentem, odnoszę wrażenie, że jest ich za
                dużo i są za mało konkretne (nie wszystkie, ale jednak takie są). Odpowiedzi na
                kilka z zagadnień nie otrzymacie od Prezydenta, bo są poza jego polem
                działania, lub jeszcze się nie wykrystalizowały sytuacje aby móc jednoznacznie
                na nie odpowiedzieć. A więc odpowiedzi nie będą dla Was satysfakcjonujące...
                Sytuacja jaką zastał Pan Prezydent w mieście a szczególnie w Urzędzie nie jest
                godna pozazdroszczenia i wieeeeeeele spraw trzeba wyprostować, aby zrobić krok
                do przodu.
                Myślę, że większość z Was już kilka minut po zakończeniu spotkania będzie
                psioczyć ile się da na Prezydenta, narzekać na Niego i jego odpowiedzi. I wcale
                nie dlatego, że Prezydent nie odpowiadał lub nie starał się odpowiadać
                konkretnie, ale dlatego, że większość z Was ma naturę narzekaczy i robią to bez
                względu na przebieg wydarzeń - w tym przypadku rozmowy z Prezydentem. Poza tym
                większość z Was i tak uważa, że cokolwiek by ten człowiek nie zrobił,
                powiedział, zadecydował to i tak nie można powiedzieć o nim dobrego słowa, bo
                jest z ... PiSu!!!
                A najbardziej będą psioczyć Ci, którzy nie usłyszą tego, co chcieli usłyszeć
                (tzn. potwierdzenia swoich wizji)!
                Pozdrawiam
                • isoxazolidine Re: PiSs off 07.02.07, 14:50
                  tylko.pis napisał:

> czytając Wasze tematy, jakie
                  > chcecie poruszyć na spotkaniu z Prezydentem, odnoszę wrażenie, że jest ich za
                  > dużo i są za mało konkretne (nie wszystkie, ale jednak takie są).

nie histeryzuj. tak jakbys z gory zakladal ze Prezydent Kosztowniak da popis na
                  zalosnym poziomie generała i jego wiernego wielotorowca. chyba go za nisko
                  oceniasz. ja mam nadzieje na cos wyzszych lotow. jest duze zainteresowanie to i
                  duzo postulatow/pytan. kazdy ma swoje. chyba nalezy sie cieszyc z takiej burzy
                  mozgow.

> Odpowiedzi na
                  >
                  > kilka z zagadnień nie otrzymacie od Prezydenta, bo są poza jego polem
                  > działania, lub jeszcze się nie wykrystalizowały sytuacje aby móc
                  jednoznacznie
                  > na nie odpowiedzieć.

trudno oczekiwac zeby Prezydent w szczegolach umial wyjasnic 655353 zawilych
                  kwestii. jestem realista. ale na spotkaniu bedzie mozna ocenic jego filozofie
                  dzialania. modus procedendi. czy zamierza agresywnie i odwaznie inwestowac, czy
                  zamierza skonczyc z odbudowa monopoli na komunistyczn modłe (ZUK, MPU, RADPEC
                  etc), czy zamierza spogladac dalej nz siegaja rogatki miasta, czy zamierza byc
                  administratorem mienia komunalnego czy prawdziwym gospodarzem ...

> A więc odpowiedzi nie będą dla Was satysfakcjonujące...

nie sadze zeby ktos oczekiwal od Prezydenta, ze poda mu z dokladnoscia do
                  zlotowki szczegoly biznesplanu Sadkowa. nie robmy sobie jaj. Prezydent nie jest
                  od tego by takie detale pamietac. ale jesli Prezydent np. opowie sie za
                  realizowaniem koncepcji placu dworcowego bez konkursu - przy wykorzystaniu MPU -
                  to fakt ow na pewno sie nie spodoba ... bo tu chodzi o sprawy generalne ...
                  np.: albo pozwalamy na nieład urbanistyczny i stawiamy to tu to tam pawiliny
                  albo porzadkujemy z wizja przestrzen miasta. i mysle ze internauci beda chcieli
                  uslyszec konkretne deklaracje odnosnie generalnych kierunkow. a tam gdzie
                  Prezydent bedzie mogl juz dzis powiedziec cos nieco bardziej szczegolowo -
                  tylko pojdzie mu na plus.

> Sytuacja jaką zastał Pan Prezydent w mieście a szczególnie w Urzędzie nie
                  jest
                  > godna pozazdroszczenia i wieeeeeeele spraw trzeba wyprostować, aby zrobić
                  krok
                  > do przodu.

zgadza sie. dlatego jak wspomnialem - konkretne deklaracje zasadniczych zmian w
                  kluczowych sprawach posinny pasc. nikt jednakowoz raczej nie bedzie oczekiwal
                  superprecyzyjnego planu dzialania rozpisanego na dni i godziny.

> Myślę, że większość z Was już kilka minut po zakończeniu spotkania będzie
                  > psioczyć ile się da na Prezydenta,

powtorze sie: czemu z gory zakladasz ze przydent Kosztowniak wystapi na
                  poziomie tancerza-Nity. ja mysle ze sobie swietnie poradzi.

> większość z Was i tak uważa, że cokolwiek by ten człowiek nie zrobił,
                  > powiedział, zadecydował to i tak nie można powiedzieć o nim dobrego słowa, bo
                  > jest z ... PiSu!!!

na szczescie to tylko Twoja opinia. Prezydent najwyrazniej uwaza inaczje bo w
                  przeciwnym razie nie byloby spotkania ;)
                  ja dałem mu roczny kredyt zaufania i patrze z nadzieja w przyszlosc. na jesieni
                  2007 wezme sie za pierwsze podsumowania. generalne kierunki dzialania
                  Prezydenta juz sie wowczas zarysuja - nie w deklaracjach, ale w dzialaniach.
                  • pitagor Re: PiSs off 07.02.07, 15:02
                    > nie histeryzuj. tak jakbys z gory zakladal ze Prezydent Kosztowniak da popis
                    > na zalosnym poziomie generała

Tak jak miało to miejsce na spotkaniu z Bractwem Rowerowym :) po zasypaniu go
                    gradem pytań histerycznie stwierdził, że nie pozwoli sobie żeby na niego
                    krzyczeć :)
                    Po czym zaprosił jednego z dyrektorów (do tej pory pracuje) aby ten nam
                    wytłumaczył dlaczego miasto nie możemy stosować asfaltu na drogach rowerowych.
                    Po wyjściu z gabinetu ten samy człowiek poklepując nas po ramieniu stwierdził...
                    Panowie sam jestem za asfaltem.
                    • Gość: MlodyRadomianin Re: PiSs off IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:53
                      Pan Kosztowniak jako człowiek ogólnie jest okay dobrze wykształcony amibtny
                      urodzony w Radomiu na prawdę nie ma sie do czego przyczepić.Na razie jedyna
                      wada to powołanie na IV vice Marszałkiewicza to duży błąd pana prezydenta i
                      porażka Radomia.Mam nadzieję ze w poniedziałek wiele osób zada mu o to
                      pytanie.Czemu stawia na spadochroniarzy w UM ?Czemu nie postawi na młodych
                      ambitnych ludzi z Radomia bez legitymacji pisowskiej ?
                  • tylko.pis Do isoxazolidine! 07.02.07, 21:35
                    isoxazolidine - szacunek dla Ciebie za sposób myślenia i podejście do sprawy,
                    ale realia nauczyły mnie, że nie ma co liczyć na taki obrót sprawy! Przekonasz
                    się już w poniedziałek wieczorem, tu na tym forum, że niestety mogę mieć
                    rację ... Łączę wyrazy!
                    • Gość: ciekawy Re: Do isoxazolidine! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:11
                      Rozumiem że będziesz w poniedziałek i się ujawnisz? ;)
                      • babskifilozof Re: Do isoxazolidine! 07.02.07, 22:57
                        kiedyś w historii Polski ujawnili sie AK-owcy. ja tam nie wierze, zeby prezydent wykorzystal w pozytywnym tego slowa znaczenie to spotkanie. moga zostac kwasy i zakwasy. smrod jednym slowem. zastanowcie sie foromowicze. forum dla forumowiczow, a nie jakies tam lazenie. ma radnych, cosmy ich wybrali, to niech radza sobie wspolnie.za nasze podatki. albo jak ma problem niech rozpisze otwarty konkurs na doradztwo tematyczne. bedzie ok. pozdro. babskifilozof
                        • tylko.pis Re: Do isoxazolidine! 08.02.07, 20:41
                          A widzisz isoxazolidine!
                          Długo nie trzeba było czekać: babskifilozof zaczęła ...
                          • isoxazolidine Re: Do isoxazolidine! 08.02.07, 21:29
                            Prezydent Kosztowniak nie wystraszy sie jednego 'filozofa'. zawsze znajda sie
                            malkontenci i narzekacze. sztuka odlowic ich sposrod grona tych, ktorzy maja
                            cos konkretnego do zaproponowania. nie mozna negowac sensu spotkania nawet
                            wtedy gdy 90% gosci przyjdzie pomarudzic. bo pozostale 10% moze miec koncepcje
                            o znaczeniu kluczowym dla dalszego rozwoju miasta.
                            • Gość: kibic_radomski Do isoxazolidine! Własnie, a co jest IP: *.dc.dc.cox.net 09.02.07, 00:54
                              kluczowe dla miasta Radomia? Sadze, ze tego nikt nie wie bo aby ustalic ten
                              KLUCZ nalezy naprawde gleboko sie zastanowic. A kto ma oficjalnie to zaczac?
                              Prezydent. A kto ma to potem zebrac i ustalic? Sam prezydent tego nie zrobi
                              nawet gdyby wydal na to sporo pieniedzy. Musza to sprobowac zrobic wszyscy co
                              moga wniesc tutaj do dyskusji.

Zycze powodzenia i ogromnej "burzy mozgow"!
    • Gość: skromny inż heheh ale jaja Spotkanie z prezydentem Andr Kosz IP: 83.18.74.* 09.02.07, 07:26
      Hehe, ale jaja gdzie i o której? mój dobry znajomy był na prywatnym spotkaniu z
      Panem Prezydentem niestety mógł póżniej potraktować to z humorem, co nie wróży
      dobrze dla miasta, szkoda tylko że wyborcy nie wiedzieli na kogo głosują, a że
      miasto biedne to głosowali na PIS. Jak np. w Łodzi, to 2 z biedniejszych miast
      Polski, nawet w Białymstoku PIS nie wygrał, NA KOGO NA MIŁOŚBO...
      GŁOSOWALIŚCIE??? Po co wam PIS? regionem powinni rządzić ludzie z regionu, a
      nie referent z urzędu, Pan prezydent niczym nie zarządzał nawet !!! WSTYD WAM
      WYBORCY POWINNO BYĆ ----skromny ale miły inż
      • Gość: Skromny inż Re: heheh ale jaja Spotkanie z prezydentem Andr K IP: 83.18.74.* 09.02.07, 07:43
        Zapomniałem zapytać Pana rzecznika czy planuje Pan Prezydent budowe IVRP w
        Radomiu?- bo myśle że IIIRP jest odpowiednia. A jeśli tak to co w IVRP bedzie
        innego?... ja bym radził się nie dotykać do niczego tylko skromnie doprowadzić
        kadencje do końca....
        Najważniejsze pytanie- w naszym mieście gdzie PIS ma duże poparcie ktoś chciał
        zrobić obwodnice a w Sejmie PIS było przeciwne ( max 5 posłów głosowało za kasa
        dla Radomia ) czy to spowodowane było tym że nie był to pomysł Pana Prezydenta
        czy może w Partii PIS traktują Pana Kosztowniaka tak samo jak Ja?
        • Gość: skromny inż Dla miasta Radomia IP: 83.18.74.* 09.02.07, 07:53
          Jakie są pomysły Pana Prezydenta A.Kosztowniaka? Może już coś udało się
          zrealizować- pytam bo nie chce, nie znajac jego dokonań negatywnie
          oceniać "Pana Prezydenta"

Może Radom jest jak Jelfa zrzera ją rak III RP?---o premier K prezydent K
          prezydent radomia także K
          3xK-1xG+LPR/SAMOOBRONA= Wieszowa Centralny
          Może u nas zbudujemy Lotniskowiec miasto ponad 200tys. a mała Wieszowa?
          Ma pan Prezydent chody u GURU Partii?
          • Gość: Gerwazy Re: Dla miasta Radomia IP: 82.139.54.* 09.02.07, 08:45
            Przylezę i ja.
    • Gość: l i l a b a j Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.leed.cable.ntl.com 09.02.07, 22:50
      Cóż, gdyby spotkanie miało miejsce w przyszłym miesiącu.... może bym się i
      pofatygowała poprzyglądać się tej dyskusji na żywo, wszak radomianka ze mnie
      żadna, ale za to internautka pełną gębą :)...
      Pozdrawiam.
      Naiwną bo niedoświadczoną panią rzecznik... też.
      • agent54 Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 11.02.07, 11:33
        Panie Preydencie! to w zasadzie nie do Pana, ale warto przeczytać. W styczniu
        wniosłem na ul. Suchej za syna / przebywa w Irlandii/ opłatę za praktyczny
        egzamin na na kat "C". Po dokonaniu wpłaty chciałem zapisać na termin w dniu
        20.03.2007r./ bo tak może przylecieć do kraju. Zostałem poinformowany, że
        program komputerowy w ośrodku tak odległych terminów nie przyjmuje. Kazano mi
        się zgłośićź w okrsie pomiędzy 9-12.02.2007 r.celem załatwienia. Zgłosiłem się
        gdzie urzędniczka stwierdziła, ze jest to niemożliwe bo nie ma już terminów.
        Tłumaczyłem, że syn specjalnie przylatuje z Irlandii.Bez zrozumienia za to buta
        i arogancja urzędnicza. Gdy mu o tym powiedziałem w rozmowie telefonicznej
        zapytał mnie cytuje: "tato i ty chcesz bym ja wracał do takiego kraju- Radomia,
        w którym nie można załatwić tak prostej sprawy. A MOŻE KTOŚ MA TERMIN EGZAMINU
        praktycznego na 20.03.07 i zamieni się terminem na 22.03.07 Kontakt ze mną -
        ojcem chłopaka możliwy jest pod nr 603073788
        • Gość: l i l a b a j re IP: *.leed.cable.ntl.com 12.02.07, 12:02
          Ależ to jest do p.prezydenta agencie drogi, bo na czym oni pracują w tym
          WORDzie? Na Commodore'82 czy Atari?
        • Gość: l i l a b a j Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.leed.cable.ntl.com 12.02.07, 12:06
          Mimo że w tym kraju wszystko jest możliwe, radzę się upewnić czy taka zamiana
          jest w ogóle możliwa, tak dla profilaktyki.
        • igor06 Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 12.02.07, 18:16
          Stanowiska w tym kraju piastują w większości ludzie z układow, mierni,
          karierowicze i dlatego ludzie młodzi, aktywni, przedsiębiorczy, wykształceni
          wyjeżdżają za granicę i nie chcą tu wracać.
          O tym mówię od dawna i bedę to powtarzał.
          Teraz mamy kryzys zaufania do władzy. Wkrótce czeka nas kryzys gospodarczy.
        • Gość: gf Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: 82.139.33.* 12.02.07, 23:06
          agencie WORD podlega pod wojewodę a zarządzają nim politycy PSL i PO.
    • marcin76762 Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak 18.02.07, 11:56
      Uczestniczyłem w tym spotkaniu i uważam, że było ono dosyć ciekawe. Pochwalić
      trzeba samą inicjatywę pana Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka, że zaprosił
      forumowiczów na to spotkanie. Poprzedni włodarze miasta nigdy nie organizowali
      podobnych spotkań. Było to pierwsze spotkanie, więc poruszono na nim kilka
      spraw z róznych dziedzin tematycznych. Stanowiłem chyba najmłodszą grupę osób
      na tym spotkaniu. Miałem sporo pytań do pana Prezydenta, jednak pozwoliłem
      sobie tylko zadać jedno pytanie w sprawie wycofywania monitoringu z radomskich
      autobusów. Niestety na to pytanie nie uzyskałem zbyt konkretnej odpowiedzi. Pan
      Prezydent porównał koszt montażu kamer w autobusach do cen zakupu i instalacji
      kamer zasilających monitorig miejski. Nawiązując do kwestii monitoringu, to
      koszt założenia i konserwacji kamer w autobusach stanowi tylko pewiem procent
      kosztów w stosunku do kamer, które obserwują ulice naszego miasta. Moim zdaniem
      skoro miasto (Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji) zakupuje fabrycznie nowe
      autobusy wyposażone w instalację CNG to warto także zainwestować w ich
      monitoring, który zwiększyłby bezpieczeństwo pasażerów i ograniczył dużą skalę
      dewastacji.
      Miło, że pan Prezydent znalazł dla uczestników spotkania dodatkową godzinę.
      Szkoda, że nie wyznaczył daty następnego spotkania. Miejmy nadzeję, że się ono
      w ogóle odbędzie. Zauważyłem jednak małą dyskryminację innych lokalnych mediów
      bowiem pan Prezydent zapraszał tylko forumowiczów Gezety Wyborczej. Jestem od
      kilku lat stałym internautą ,,Echa Dnia" jednak postanowiłem uczestniczyć w tym
      spotakniu, bo interesuję się sprawami Radomia i należę do grona młodych osób,
      które chcą dla niego robić coś pozytywnego. Panie Prezydencie czekamy na
      kolejne Pana zaproszenie.

Marcin-uczestnik spotkania
    • Gość: hjh Re: Spotkanie z prezydentem Andrzejem Kosztowniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:59
      teledyski.onet.pl/10172,849588,teledyski.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka