Dodaj do ulubionych

Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu

15.03.07, 17:44
Wspaniała widomość. Nareszcie Radom dołączy do miast mających
czterogwiazdkowce. Ten hotel to prawdziwa manna z nieba dla tego pięknego i
zabytkowego budynku. Tak trzymać!
Obserwuj wątek
    • szybka.osa Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 15.03.07, 17:45
      Powodzenia! W przyszłości będzie to ładny kawałek miasa.
      • Gość: mikiel Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 17:54
        nareszcie cos sie rusza w centrum radomia, kiedy wreszcie ruszy przebudowa klinskiego?????
        • heniek_z_lasu Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 15.03.07, 18:10
          Spodobała mi się wizja, którą ktoś kiedyś tu przedstawił, żeby wyburzyć te pawilony na Kilińskiego i stworzyć tam taki mały ryneczek, czy placyk, może z jakąś fontanną, naokoło którego będą stały ładne kamieniczki :) Fajnie by było...
          • Gość: /me Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:49
            Fajnie,
            to co, moze tak w ramach supportu, kazdy z forum po nocce ?
            Obstawiam"wywrotke" po roku, przy zalozeniu 4 gwazdkowej ceny.
    • Gość: ewula Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.14.radom.pilicka.pl 15.03.07, 20:02
      Czterogwiazdkowy, a przede wszystkim duży hotel w Radomiu to ogromna ilość
      miejsc pracy, a tego właśnie nam brakuje. Bardzo dobry pomysł, miejmy nadzieje
      że takich inwestycji w nasze miasto będzie coraz więcej.
      • Gość: zonk Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.143.unknown.vectranet.pl 16.03.07, 08:41
        o tak ogromna to radosc... ilu bedzie mial gosci? 2-3 na tydzien? oby...
    • isoxazolidine Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 15.03.07, 21:35
      swietna wiadomosc!
      nareszcie rozsadne zagospodarowanie tego cennego obiektu.
      czekam na dalsze kroki w tym rejonie: likwidacje bud i pawilonow przy
      Kilinskiego i budowe samej ulicy. potem na regulacje stanow prawnych dzialek
      przy Waskiej i atrakcyjna zabudowe. po tym jak wybudujemy pierzeje przy
      Kilinskiego nie powinno byc problemu z atrakcyjnymi propozycjami od developerow.

PS. co z budami skwarka przy placu Małgorzatki??????
      PS2. co z deptakiem na Rwanskiej?? przypominam, ze ruch kolowy zostal tam
      czasowo wpuszczony do 2008r. czyli do konca br samochody won. no i kto zaplaci
      za poplamiona kostke? rozumiem ze handlowcy, ktorzy naciskali na parking bo z
      jakiej paki mialoby to byc miasto ...
      • kocham_izrael Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 16.03.07, 12:11
        O? A kto i dlaczego wykasował mój wpis mówiący o tym, że teraz moi rodacy będą
        mieli gdzie się zatrzymać i jeść koszerne jedzenie? Co w tym złego lewicowy adminie?
        • Gość: Ilijan Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.autocom.pl 16.03.07, 14:18
          No właśnie? Dlaczego? Trochę dystansu do swojej ideologii i jej realizowania
          jako admin.
    • Gość: radomianin Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.tkdami.net 15.03.07, 22:26
      kto powiedzial ze to zabytkowy budynek?! Ten budynek NIE JEST I NIGDY NIE BYŁ
      wpisany do rejestru zabytków. A z tymi 4 gwiazdkami to raczej lipa - proszę
      sobie sprawdzić warunki które warunkują przyznanie takiego standardu. No ale
      Inwestor zawsze sobie może pogadać - jego prawo:)
      • sono_andrzej Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 15.03.07, 22:44
        Jak się ma duuuże pieniądze to każdą ruderę można w Hotel Plaza przerobić.
        • tomus2221 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 15.03.07, 22:49
          4 gwiazdki to nie tylko sam obiekt,to równiez otoczenie,położenie hotelu,itd.Te
          elementy składają się również na ilość przyznawanych gwiazdek.Tak więc te ****
          wydają się być mocno przesadzone.Ale w Polsce jest jak jest:)Na zachodzie
          typowy 2-gwiazdkowy hotel ma taki sam stanadard jak u nas 3-gwiazdkowe...
          • pitagor Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 16.03.07, 06:56
            > typowy 2-gwiazdkowy hotel ma taki sam stanadard jak u nas 3-gwiazdkowe...

Czy Grecja to zachód? Bo tam jest odwrotnie....
      • Gość: fx Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 23:12
        Czy mój 65 letni rower, mimo że nie jest wpisany do rejestru zabytków może być
        zabytkiem?
    • jdk Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 16.03.07, 10:35
      O! Swietnie!! Trudno o lepsza wiadomosc na poczatku dnia!! ;)

Juz sie obawialem, ze bedzie to kolejna wpadka, bo tak dlugo bylo cicho o tej
      inwestycji.

To kolejny sygnal, ze w Radomiu naprawde zaczyna dziac sie coraz lepiej!

Martwi jedna kwestia. Jak mowi inwestor: "- Niestety, mam pewne zastrzeżenia do
      terminowości wykonania projektu, który powierzyłem radomskim architektom.".

Ciekawe co to za biuro?
      • Gość: wola Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:03
        A już myślałam, że chodzi o szpital na Józefowie
    • Gość: 125 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:59
      A czy nie obawia się inwestor jakichś tajemniczych niedomagań klientów hotelu?
      Na zachodzie stare (30-50lat) szpitale się wyburza, bo całe są (nie wiem jak to
      nazwać)zanieczyszczone (?) bakteriologicznie. Ściany, stropy, WSZYSTKO, nie
      tylko sprzęty i tynki.
      Nie da się przeprowadzić na tyle gruntownej dezynfekcji, żeby się tego świństwa
      namnożonego przez lata pozbyć.
      Czyżby polskie szpitale bakterie omijały?
      Życzę powodzenia ale obawy pozostają, ja tam się w każdym razie nie zatrzymam
      • Gość: XYZ Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: 195.94.198.* 16.03.07, 13:09
        Otóż to, pewnie GRONKOWCA to i z fundamentów nie da sie niczym "wykurzyć" przez
        następne 200 lat
        • naiwny_cynik Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 16.03.07, 13:23
          To gościom gronkowiec przeszkadza, a pacjentom już nie? Twardziele! Obym nie
          trafił szybko do szpitala
          • Gość: Arek Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:29
            Brawo bracia radomiacy odstawiacie tu wspaniałą "krecią robotę" ku dalszej
            pomyślności tego miasta .Jesteście kwintesencją tego co się mówi o ludziach
            zamieszkujacych ten grajdoł ,dzięki wam Radom zasługuje na takie miano .
            • Gość: Hotelarz Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: 82.139.33.* 16.03.07, 16:08
              A o czym tu mówić? Że inwestor kupi sobie opinie jakiegoś Sanepidu że niby
              wszystko jest OK? Przecież gronkowca niczym nie można wykurzyć ze ścian i murów.
              Ktoś kto znajdzie jakiś taki specyfik z pewnością dostanie Nobla ale jak na
              razie czegoś takiego nie ma!
              • Gość: Adek Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: 82.139.38.* 18.03.07, 10:23
                Pokaż badania ze jest tam gronkowiec.
        • Gość: 125 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:51
          da się, dynamitem
      • teta1985 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 16.03.07, 14:25
        Gość portalu: 125 napisał(a):

> A czy nie obawia się inwestor jakichś tajemniczych niedomagań klientów
        hotelu?
        > Na zachodzie stare (30-50lat) szpitale się wyburza...

No właśnie, 30 - 50 letnia a nie 160 letnie. Swoją drogą, to jakby w Polsce
        zniknęły wszelkie budynki 30 - 50 letnie to by było wprost cudownie. Całe
        budownictwo spod znaku 'wielka płyta' i 'blok' to jedna wielka pomyka.
        • Gość: 125 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:25
          Nie chodzi o wszystkie budynki tylko o szpitale, to specyfika wykonywanej w nich
          działalności. Zakażeniu ulega wszystko i na dzień dzisiejszy nie ma innego
          sposobu na pozbycie się zarazy. Jest szansa że nikt nie zachoruje ale co będzie
          jak np pracownicy zaczną chorować jeden po drugim? Odrobinę trzeba pomyśleć
          zanim się kupi obiekt i przeznaczy na jakiś cel. Na pewno by się nadawał na
          magazyn art przemysłowych ale niestety nie na hotel
    • Gość: Brx77 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.138.unknown.vectranet.pl 16.03.07, 14:31
      Idac waszym tokiem rozumowania to Motele (!) w USA sa
      takiego samego standardu co europejskie 3 gwiazdkowce hahaha!
      Dla mnie nie wazne czy bedzie to 4 czy 3 gwiazdkowy
      hotel tylko fakt ze cos tam wreszcie bedzie i mam
      nadzieje ze wyladnieje ten teren. Wedlug mnie dodatkowo
      do wyburzenia jest "budynek" na pld-wsch rogu Kelles-Krauza
      i Malczewskiego. Wprawdzie jest systematycznie odnawiany
      (malowany) ale chyba jednak szpeci ten zakatek miasta.
      PS Moze tak mniej krytyki bo doceniajmy fakt ze cokolwiek
      ladnego moze powstac w centrum miasta. Pozdrawiam.
    • Gość: hola hola ... hola.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:01
      gwiazdki przydziela specjalna komisja.. juz nie raz w Polsce budowano 4* hotrl
      a komisja przyznała max 2*

• Gość: Obserwator Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.tkdami.net 17.03.07, 15:25
      Radomianie najlepiej potrafią krytykowac, dogadywać - ludzie nie nadający się
      do niczego sami się ujawniają. Kto następny?>
      • Gość: traper Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 15:51
        Tylko przypadkiem tego pomysłu nie przypisujcie obecnej władzy Radomia bo ono
        są chętni tak jak z lotniskiem spić śmietane.Przypomnę,że budynek ten z
        zamiarem utworzenia w nim hotelu sprzedały poprzednie władze naszego miasta
        • Gość: Mendrek Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: 82.139.38.* 18.03.07, 10:27
          No i jaki morał z tego?
          No i jaki morał z tego ze poprzednie władze ponad 8 lat nie mogły uruchomić lotniska a ówczesne zrobiły więcej w tej sprawie przez pół roku?
    • gregory_z_radomia Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 17.03.07, 15:53
      Adaptacja tego budynku na hotel bardzo cieszy. Ostatnio coraz częściej pojawią
      sie dobre informacje na temat zmian w tym rejonie miasta.
      • Gość: Józek Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:18
        A ja nie kocham jakbym miał .
    • Gość: PiRoman Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 17.03.07, 21:54
      Gdyby jeszcze jakiś sklep z częściami elektronicznymi. Firma "Sławmir" sprzedaje
      je dość tanio, myślę że w Radomiu byłoby spore zainteresowanie.
    • Gość: jan Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:47
      to jest niesmaczne przez kilkadziesiat lat umalo w tym miejscu setki
      ludiz ,byla kostnica,jest kap[lica jak to sie bedzie godzic z barem weselami
      rozpusta ,powinno sie jednak zbuzyc albo przeznaczyc na muzeum
      • teta1985 Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu 18.03.07, 13:52
        W mieszkaniu, w którym mieszkam też umarło wiele osób i czy to oznacza, że nie
        mogę tam urządzać imprez, imienin, nie mogę się bawić na Święta, Sylwestra?
        Śmierć jest częścią życia i nie ma się co umartwiać za wczasu :)
        Pozdrawiam
      • Gość: fx Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:01
        No połowę Radomia przerobić na muzeum, a uważaj też po czym stąpasz bo tam też
        morze krwi przelano w czasie wojny. Cłowieku, o czym ty piszesz.
        • Gość: emer Re: Czterogwiazdkowy hotel po szpitalu IP: 82.139.37.* 18.03.07, 18:18
          Te budynki nie nadają sie ani na hotel ani na inne cele.Rozwalić i posadzić
          drzewa.Znający przyczyny w innych krajach nie budują szpitali molochów lecz
          małe pawilonowe a po 15 latach wyburzają i w tym miejscu sadzą drzewa.
      • Gość: ala nie przesadzaj IP: *.pr.radom.net 18.03.07, 18:59
        to nie był szpital -kostnica( choć ta tez pewnie tam byla ) , bo przed około
        35 laty był szpital położniczy.Potem ortopedyczny. Nie sądze, więc aby zgony
        były tam jakieś nagminne.
        • Gość: Anna Re: nie przesadzaj IP: *.tkdami.net 18.03.07, 23:30
          Do terenu dawnego szpitala nalezal tez obszar ktory zajmuje teraz wylot ulicy
          Kelles-Krauza na Malczewskiego /nie bylo przejazdu/ i teren na ktorym stoi ten
          maly budynek na rogu /chyba jest tam jakas galeria/.W tym malym budynku
          stojacym na rogu Kelles- Krauza i Malczewskiego miescila sie kostnica /teraz
          Galeria/.Jak siegam pamiecia wstecz w roku 1958 w dawnym budynku szpitala byl
          oddzial wewnetrzny/zmarl tam moj wujek/i inne oddzialy szpitalne. To byl jedyny
          ogolnodostepny w tym czasie szpital w Radomiu./oprocz oddzialu plucnego i
          psychiatrycznego/.Potem w 1964 urodzilam tam mojego syna , a w latach 70-tych
          byla tam tylko ortopedia i chyba chirurgia. Nie jest to faktycznie najlepszy
          wybor obiektu na hotel z restauracja i barem /mam na mysli skazenie terenu
          bakteriami i wirusami.
          • michal.vel.misiek Re: nie przesadzaj 20.03.07, 11:54
            A ja chcę pogratulować p. Sławomirowi za odwagę inwestowania u nas w mieście.
            Tym bardziej, że branżą, w której chce działać jest hotelarstwo.
            Bardzo brakowało hotelu z prawdziwego zdarzenia w naszym mieście. Podobno
            Gromada (nie chcę robić antyreklamy) to nędza o innych klitkach (na
            Mechanicznej) nie wspominając.
            Po trzecie cieszy mnie inwestycja w 150 letni zrujnowany obiekt. Ten człowiek
            jest świadomy tego że łatwiej i taniej by było wybudować nowy hotel od podstaw.
            Mimo tego zaryzykował i wyłożył ponad bańkę w de facto ruinę, ponadto zgodził
            się na modernizację budynku zgodnie z zaleceniami radomskiego konserwatora
            zabytków. Ile razy się naczytałem o konfliktach inwestorów z konserwatorem (np.
            Galeria rosa). A ze szpitalem przy Malczewskiego? Proszę kasa jest, projekt
            zgodny z wytycznymi konserwatora jest.
            Dlatego naprawdę cieszę się z tej inwestycji i tego, że dokonuje jej człowiek o
            zupełnie innej mentalności niż pozostali.
            Pozdrawiam
            • Gość: Emer Hotel IP: 82.139.37.* 20.03.07, 18:26
              Jeśli zainwestuje to będzie tego żałował.Poszpitalne budynki nadają się tylko
              do wyburzenia.
              • Gość: biolog Re: Hotel IP: 195.3.153.* 21.03.07, 19:38
                Ten budynek nadaje się jak najbardziej na hotel. Po remoncie nikt się przecież nie zarazi od ścian. Chyba, że przewidujecie, iż goście będą usuwać tynk i lizać ściany. Wierzcie mi takie zachowania gości nie zdarzają się często.
                W każdym starym budynku ktoś umarł lub chorował. Nie jest to powód jego niszczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka