Dodaj do ulubionych

Świąteczne kontrole...

IP: *.internet.radom.pl 07.01.02, 01:07
Tak się zastanawiam, czy ktoś widział kiedyś w jakieś święto lub niedziele
KANARA?
czasem jadac autobusem zastanawiam sie dlaczego ludzie kasują bilet skoro nigdy
jeszcze pewnie nie widzieli kanara w niedziele, ok. niektórzy pewnie z poczucia
obowiązku, sumienności, ale inni?
Na jakiej linii spotykacie najczesciej kanara, a ją można spokojnie podróżować??

Obserwuj wątek
    • Gość: REJF Re: Świąteczne kontrole... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 08:27
      > Tak się zastanawiam, czy ktoś widział kiedyś w jakieś święto lub niedziele
      > KANARA?
      > Na jakiej linii spotykacie najczesciej kanara, a ją można spokojnie podróżować?

No niestety czasami sie zdarzają. Na pewno zawsze (99%) jakis kanarek lub nawet
      kilku siedziało w 19 do M1 niestety-na szczęscie juz zlikwidowanej.
      Często, gęsto jeżdżą 5 lub 10 rano (kurs przed 7.45 przed wiaduktem na
      Żeromskiego). Jakie inne linie nie wiem.

Poza tym jest to jednak zawsze ryzyko, bo może się zdarzyć, że akurat będa jechać
      tam gdzie nie powinni. Mnie ostatnio złapali dwa razy - przed świętami i przed
      sylwestrem. Niestety było ich po kilku, a nie miałem przy sobie kilku złotych
      żeby dac im w łąpę (a wiem że biorą) - więc chcąc niechcąc musiałem zapłacić 2 x
      65 zł.

Po prostu RYZYK FIZYK
      • tomek!s Re: Świąteczne kontrole... 07.01.02, 20:00
        Gość portalu: REJF napisał(a):

> Mnie ostatnio złapali dwa razy - przed świętami i przed
        > sylwestrem. Niestety było ich po kilku, a nie miałem przy sobie kilku złotych
        > żeby dac im w łąpę (a wiem że biorą) - więc chcąc niechcąc musiałem zapłacić 2
        > x 65 zł.

I bardzo dobrze, że Cię złapali. Przez takich jak Ty ja muszę płacić więcej za
        mój bilet.
        • Gość: REJF Re: Świąteczne kontrole... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 10:22
          tomek!s napisał(a):

> I bardzo dobrze, że Cię złapali. Przez takich jak Ty ja muszę płacić więcej za
          > mój bilet.

Qrde tomek!s jak chcesz to płać za te swoje bilety a ode mnie ...
          A swoja droga zastanow się co otrzymujesz w zamian za te swoje marne 1,80 ???
          • tomek!s Re: Świąteczne kontrole... 08.01.02, 17:36
            Gość portalu: REJF napisał(a):

> Qrde tomek!s jak chcesz to płać za te swoje bilety a ode mnie ...
            > A swoja droga zastanow się co otrzymujesz w zamian za te swoje marne 1,80 ???

Skoro marne to dlaczego nie kasujesz biletu?
            Ja wiem, że może napiszę coś niepopularnego, ale według mnie jesteś swego rodzaju
            złodziejem. Oczywiście małego kalibru, ale jednak...
            Twoje 1,80 (czy 90 gr.) to pewnie jako pojedynczy bilet, to mało, ale zakładając,
            że takich cwaniaczków jest więcej, to robi się z tego zdecydowanie spora kwota.
            Która być może w ciągu całego roku uskładała by się na nowy autobus, albo na
            zapłacenie za dodatkowych kilka kursów autobusu Twojej linii...
            Zadam pytanie retoryczne: Czy jadąc taksówką nie płacisz za kurs? Czy kupując coś
            w sklepie nie płacisz za to?
            Czy (jeśli pracujesz) nie oczekujesz wynagrodzenia za swoją pracę?
            Przejazd autobusem to też usługa, za którą trzeba zapłacić, niestety niektórzy
            uważają, że przecież nikt ich nie pilnuje, więc po co? Powody powyżej...

• Gość: jdk Re: Świąteczne kontrole... IP: 212.149.48.* 08.01.02, 17:59
              Swietnie napisane...

Szkoda ze nie da sie liczyc na uczciwosc ludzi i trzeba egzekwowac ja metodami
              bardziej drastycznymi, ale taka jest chyba prawda.
              • Gość: REJF Re: Świąteczne kontrole... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 08:13
                Bez komentarza...
                • Gość: WIDMO Re: Świąteczne kontrole... IP: *.radom.pl 10.01.02, 02:38
                  topik miał byc głownie o kontrolach w dni swiąteczne
                  czy ktos kiedys widział w taki dzien kanara?
                  PS:
                  cytat z jakuba kłamcy
                  Hitler pyta wrózki
                  - Kiedy umrę?
                  - W żydowskie świeto
                  - a skad wiesz?
                  - bo dla nich to bedzie świeto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka