Dodaj do ulubionych

PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 12:25
Jeżeli do tej pory ktoś miał jakiekolwiek obiekcje kto tak naprawdę jest w
koalicji z prezydentem i jego partią mógł się naocznie przekonać podczas
wyprawianych imienin w Cechowiance. Marcinkowski razem z napoleonem
wyprawiali tam balet. Byli przedstawiciele Stronnictwa Demokratycznego
(dawniej Radomianie razem), prezesi spółdzielni z pomysłami z kosmosu (ten z
Południa) no i oczywiście KOALICJA a więc Prawy Radom i ... SLD !!!! Więcej
proszę mi nie mówić że Wspólnota Samorządowa jest w kolaicji bo nie została
zaproszona na popijawę. Z resztą panowie Rejczakowie są za poczciwi żeby
uczesniczyć w takiej pokazówce a pozostali dwaj działają "prostująco' na usta
prezydenta, więc jaka mowa/ Szkoda, że dziennikarze nie wywęszyli tej
imprezki. Byłoby o czym (o kim) pisać jak po kielichu wsiadają do swoich
limuzyn.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gawin Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 03.12.03, 12:59
      To jest przyklad dzialania koalicji w Radomiu.Radomianom tylko mydli sie
      oczy,ze cos sie robi.Rzadzi general z kapitanem dilerem.Nita prof.w
      nielasce.Zobaczymy pozyjemy kadencja uplywa juz rok,wprawdzie stracony ale
      jeszcze 3 lata.Wyborcy,niestety i Radomianie Razem tzw.szaraki
      zawiedzione,lody kreca swojaki.To nie sa dzialacze tylko ludzie zabiegajacy o
      ustawienie sie i rodziny,kiedys popierali sluszna partie Adama teraz
      przylepili sie do rzadzocych to sa tzw.kameleony.Nic z tego dobrego nie
      bedzie,a szkoda takie pokladalismy nadzieje.Amen
      • Gość: Tolek Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 03.12.03, 13:19
        Czyzby nie bylo zadnego goscia z Policji,ktory zapewnilby szczesliwy powrot do
        swoich polowic,przepraszam a to spotkanie bylo z zonami czy bez.Czy jedyna
        kobieta byla pani rzecznik ,a moze ja maz nie puscil do tych lwow po malej
        wodce.Ciekawe kto placil,czy po polowie,czy honorowo wielki Andrzej
        napoleon.Jak oni pracowali na drugi dzien po takim pijaku.Prawdopodobnie
        lezalo towarzystwo na zapleczu przepasnych gabinetow pijac herbatki podawane
        przez usluzne sekretarki.Na pochybel Bonzom Radomia.
        • Gość: Adam Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 03.12.03, 13:39
          Mam pytanie do przedstawiciela Radomianie Razem przewodniczacego Klubu pana
          Mariusza Fogla.Uwazam pana za jedynego ideowego dzialacza,co pan na te
          zagrywki z e Stronnictwem Demokratycznym.Czy nie ma pan odczucia ze radomianie
          zostali oszukani,czy glosowali na Stronnictwo aby teraz miec moralnego
          kaca.Przeciez widac,ze Ci Radomianie Razem to kreca tylko swoje lody.Wozniak
          karierowicz.ten z Poludnia wprawdzie nie radny ale chory.prezes MPK
          nieudacznik widac to bo b.spoldzielni gdzie rzadzil i wielu innych.Kiedy pan
          uderzy w stol i wyjdzie do Radomian z twarza lub przeprosinami honorowo.
      • Gość: Jelcyn Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 03.12.03, 14:37
        Jeszcze jeden i jeszcze raz,a potem niech mu gwiazdka pomyslnosci nie zagasnie
        wiwat VIPy radomskie,a pleps do roboty i na wybory glosowac tylko na sluszna
        partie,na naszych przedstawicieli co pija nasze zdrowie ale leja w swoje
        gardla.To jest obraz naszej zachciankowosci.Cechowianka po imprezie VIPow
        winna urosnac do lokalu sztandarowego Stronnictwa Demokratycznego.Wstep tylko
        za zaproszeniami.Stare legitymacje Stowarzyszenia Radomianie Razem nie
        wazneKierownik lokalu dyrektor MPK,moze sie sprawdzi w tej dzialalnosci.
        • roksana_psychologiczna Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU 04.12.03, 23:37
          Cechowianka zawsze byla lokalem SD, nie odkryles Ameryki. Czy ktos kto akurat
          jest prezydentem nie ma prawa zaprosic kogo chce na imieniny tylko dlatego ze
          jest prezydentem? Glupoty piszecie, bo nie macie do czego sie przyczepic.Maly
          blad jednak pan prezydent zrobil - zprosil jakiegos donosiciela,który byl cos
          wypil i teraz pluje na forum. Trzeba staranniej dobierac gosci.
          • Gość: Rondel Wiem kto donosi IP: *.internet.radom.pl 05.12.03, 07:54
            Ten donosiciel jest z Samoobrony i nazywa się na G. i jest radnym
    • Gość: PZPR SLD wspolrzadzi Radomiem, ale robi to po cichu. IP: *.internet.radom.pl 04.12.03, 21:05
      Tam sa dwie grupy, Kaczmarskiego i Wlodarczyka, ten ostatni chyba poszedl w
      odstawke, bo wszyscy maja mu za zle, ze przez swoja bufonade nie zostal
      prezydentem i zepsul szanse na koalicie. Ale wierzcie mi ze SLd ma ogromny
      wplyw na decyzje obecnego zarzadu miejskiego i rade miejska. Tyle ze to jest
      uklad w tajemnicy i wie o nim waska grupa ludzi, pamietajcie tez ze SLD jest w
      koalici w Warszawie z SLD.
      • Gość: molik Re: SLD wspolrzadzi Radomiem, ale robi to po cich IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.12.03, 23:49
        po ostatniej sesji rady miejskiej ogladanej w Dami widac ze rzadzic chce
        Wspólnota z SLD. Falek zza stolu prezydialnego tak serdecznie oklaskiwal
        Karasie ze mu dlonie spuchly.
        • Gość: over Re: SLD wspolrzadzi Radomiem, ale robi to po cich IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 06:41
          Pamiętam jak ponad rok temu w trakcie kampanii wyborczej Pan Radny Jan Rejczak
          z plastrem na czole "grzmiał": udzielamy bezwarunkowego poparcia dla Pan
          Prezydenta Marcinkowskiego........itd. I co z tego wyszło .. nic. Zabrakło
          minimum lojalności i poprostu dyskusji w ramach kalicji , a nie populistycznego
          przedstawienia.W tych trudnych czasach przede wszystkim potrzebna jest wola
          porozumienia przy podejmowaniu trudnych decyzji , które są nieuniknione.Jak
          obserwuję zachowania Wspólnoty Samorządowej/ ponoć prawicy/ to powinni zmienić
          nazwę na SLD-bis . Faktem jest że projekt racjonalizacji placówek oświatowych
          był obarczony wieloma błędami. Komisja czy Zespół złożony z dyrektorów szkół
          gdzie każdy dyrektor jest sędzią w swojej sprawie.
          Wkładanie do jednego "worka" likwidacji szkół i jakiś kuriozalnych
          przekształceń i przenosin czy też braku konsultacji z najbardziej
          zainteresowanymi czyli rodzicami , a właściwie ich przedstawicielami w Radzie
          Szkoły.Jednak nie myli się ten kto nic nie robi.
          Cóż teraz SLD zaciera ręce , bo stało się języczkiem uwagi i tak naprawdę bez
          ich akceptacji niewiele można zrobić.
          Chciałem Panom z Wspólnoty powiedzić , że bycie w koalicji to przede wsystkim
          lojalność wobec koalicjantów której wam po raz kolejny zabrakło.
          Życzę Wam powodzenia we współpracy z SLD , którzy sądząc po oklaskach dla nich
          w trakcie obrad Rady są Wam ideowo bliscy.
          over
          • Gość: Linda Re: SLD wspolrzadzi Radomiem, ale robi to po cich IP: *.udn.pl 17.12.03, 08:35
            Nie rozumiem was. Co w tym złego, że SLD i Wspólnota mają w jakiejś kwestii
            takie samo zdanie? Tu nie chodzi przecież o politykę tylko o dobro dzieci, a
            widać, że chyba wy ich nie macie skoro tak łatwo wam mówić o likwidacji szkół.
            Akurat ja mam to szczęście, że szkoły mojego dziecka nie likwidują, ale gdyby
            tak było też bym protestowała. Akurat znam trochę tę sprawę i boję się, że RR
            nie chodzi o dobro dzieci, ale o czyjś osobisty interes. Chyba ktoś ma chrapkę
            na te budynki i dlatego szybko i byle jak przygotowano te propozycje.
            • Gość: Linda Re: SLD wspolrzadzi Radomiem, ale robi to po cich IP: *.udn.pl 17.12.03, 08:38
              I jeszcze jedno. Obawiam się,że Marcinkowski kompletnie nie orientuje się o co
              w tym wszystkim chodzi, sterowany przez inne osoby przyklepuje wszystko bez
              wnikania w sedno, a to nie wróży nam dobrze. I tu jest właśnie problem.
            • Gość: over Re: SLD wspolrzadzi Radomiem, ale robi to po cich IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 09:08
              W staruszce PRL było tak Lindo, szkoły i nie tylko były państwowe czyli niczyje
              i jak zabrakło pieniędzy to się dodrukowało i po problemie.
              Czasy się na szczeście zmieniły i teraz powinien decydować rachunek ekonomiczny.
              Jeśli natomiast mówimy o "dobru dzieci" to politycznym dobrem jest piekło
              wytapetowane.
              Można być analfabetą ekonomicznym ale tak prosty rachunek jak wpływy na
              utrzymanie szkół w tym subwence i dotacje muszą równoważyć koszty.
              W nadchodzacym niżu demograficznym koszty się nie zrównoważą i utrzymywanie
              szkół deficytowych nie ma sensu.
              Chyba , że my podatnicy będziemy na nie płacić w imię dorego samopoczucia
              Wspólnoty Samorządowej , bo z dobrem dzieci nie ma to nic wspólnego jeśli na
              utrzymanie szkoły będzie i tak brakować pieniędzy , a co się z tym wiąże
              zabraknie na pomoce godziny pozalekcjne czy utrzymanie budynku.
              Osobiście róznię sie tym od polityków - populistów , że właśnie nie jestem
              politykiem i sposób mojego myslenie jest pragmatyczny , a nie polityczny.
              pozdr. over
    • Gość: Linda Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 17.12.03, 09:51
      Nie jestem staruszką, ale PRL pamiętam. Miałam kawałek drogi do szkoły, ale od
      pierwszej klasy szkoły podstawowej chodziłam do niej sama. Moi rodzice nie
      obawiali się, że po drodze do szkoły może mi się coś stać, było bezpiecznie.
      Teraz sama jestem matką dziecka trochę starszego i wiem, że w życiu nie
      pozwoliłabym jej samej iść do szkoły, gdyby to była odległość większa niż parę
      bloków. Dlatego mówię tylko, że rozumiem rodziców, którzy protestują przeciwko
      zamknięciu szkół. I żebym ja się nie dziwiła, ani nikt inny, władza powinna
      przedstawić przekonujące argumenty.
      • Gość: over Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 13:37
        Zgadzam się z Tobą w pełni
        pozdr. over
    • Gość: MIKS Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 13:54
      I za to wszystko wyrzucają ze stanowisk Fałka i Sońtę. Też jak w PRLu!!! Ludzie
      przecież można się nie zgadzać, duskutować, przedstwiać argumenty ale żeby
      zaraz wyrzucać?! Toż to najgorsze czasy PRLu kiedy Radomianie byli wszędzie
      szkalowani!!!
      • Gość: bum Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 28.12.03, 00:08
        • Gość: Mieczyslaw Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU IP: *.udn.pl 29.12.03, 14:58
          Wyjazd z imienin obstawiali zaufani szefa Starzy Miejskiej pana Kiragi,pakujac
          gosci do samochodow.Strat zadnych nie bylo,kac tylko byl leczony w dniu
          nastepnym.Cechowianka urosla do lokalu sztandarowego Radomianie Razem - SD -
          Urzad Miejski.A Wam zlosnicy niech bedzie przykro,ze prezydenci Was nie
          zaprosili na bibe.W kazdym badz razie pili za Nasze zdrowie tylko lali w
          gardlo swoje jako nasi przedstawiciele.
          • przeciszczykiewicz Re: PRAWDZIWA KOALICJA W RADOMIU 29.12.03, 15:22
            No to co, że pili skoro prezydent stawiał nietaktem byłoby nie wypić jego
            zdrówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka