Dodaj do ulubionych

Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 mln

21.05.09, 10:17
Szanowni Radomianie ( UWAGA !!! Nie dotyczy tzw. prawdziwych radomian, przeflancowanych w trybie pilnym z Jedlińska, Skaryszewa, Melczkowa i poozstałych okolicznych miejscowości oraz nauczycieli wuefu, którzy nie praktyjkują w zawodzie ). Uprzejmie informuję, że decyzją Prezydenta Radomia firma Rossabud została zwolniona z obowiązku zapłacenia Miastu kary umownej w wysokości 0,5 miliona zł za nieterminowe wykonanie budynku galerii Rossa. Zapis o tego typu karze, miał na celu odstręczyć od brania udziału w przetargu niesolidne firmy, a w praktyce spowodował, że wielu potencjalnych wykonawców zrezygnowało ze startu w przetargu, obawiając się, że w przypadku opóźnienia budowy będą zmuszeni pieniądze w tej kwocie wyłożyć do kasy Miasta. Rossabud był jedynym oferentem w przetargu, wygrał go w cuglach, zaryzykował i jak się okazuje wiedział co robi. Jako mieszkaniec Radomia z dziada pradziada pytam jakim prawem i dlaczego osobnik nie związany z moim miastem ( najprawdopodobniej jednen z viceprezydentów ) lekką rączką pozbawił moje miasto tak ogomnych pieniędzy, przysparzając tym samym korzyści finansowych prywatnej firmie? Korzystając z okazji proponuje Państwu udział w ankiecie. Pytanie brzmi : czy i w tym wypadku po raz kolejny sprawa zostanie zamieciona pod dywan i nikt poza uczestnikami Forum nie poświęci jej uwagi ?
Obserwuj wątek
    • vvoitaz normalnie ustawili przetarg a ty dramatyzujesz 21.05.09, 12:55
      jak będziesz miał swoją firmę też tak będziesz robił
      • Gość: jareal Re: normalnie ustawili przetarg a ty dramatyzujes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:09
        Nie dramatyzuję, tylko informuję opinię publiczną, aby pokazać jakich mamy wspaniałych gospodarzy w mieście. Dla obecnej ekipy rezygnacja z pół miliona złotych to mały pikuś, podobnie, jak zwiększenie deficytu miasta, bo to nie ich kasa. Czyli niech żyje A. Kosztowniak - prezydent wielu kadencji, jako mawia cz. pati.
        • sumieniepisu Re: normalnie ustawili przetarg a ty dramatyzujes 21.06.09, 15:25
          Jedyni uczciwi i sprawiedliwi -PIS!
          • Gość: Jareal Re: normalnie ustawili przetarg a ty dramatyzujes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 16:27
            Sz. Forumowicze oraz ty cz. pati. Zakończona w tym wątku sonda pokazuje jedno. Jesteśmy w większości przekonani, że chłopakom z PiS oraz p. radnej dwuczłonowej uda się wmówić mieszkańcom, że umorzenie kary dla firmy Rossabud to kolejny ruch pisowskich władz, jakże korzystny dla miasta i radomian, zaś sprawa jest czysta i nie wymaga szerszych wyjaśnień. Ot pół miliona złotych, co to w ogóle za kwota dla miasta, które zadłużone jest na ponad dwieście milionów... Proszę jednak zwrócić uwagę, że wątek ten na b. długo zniknął z pierwszej strony, jakby celowo, gdyż nikt z szeroko udzielających się na Forum miłośników naszych drogich chłopaków pisiaków nie był zainteresowany, aby go komentować. Ja jednak myślę, że sprawa ma drugie dno i podstaram się tego dowieść, ale już nie na Forum. Pozdrawiam Sz. Forumowiczów i dziękuje za udział w ankiecie.
    • Gość: kowalska Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:05
      Jeżeli była to jedyna oferta, to czy przetarg nie powinien byc
      powtórzony?
      • Gość: KG Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 21.05.09, 15:39
        Od zawsze w Radomiu śmierdziało wałkami przy przetargach.Tak było kiedyś teraz i
        nie zanosi się na zmianę
        Miłego dnia
    • Gość: b-ania Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.ats.pl 21.05.09, 16:44
      A skąd to wiesz? Gdzie to można zweryfikować?
      • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:01
        Można to zweryfikować w UM. Ale nie jest to konieczne. Zwróciłem się w tej sprawie do jednego z radnych, ten zapytał oficjalnie Prezydenta a p. viceprezydent raczył odpowiedzieć, że i owszem, tak było, niemniej jednak nic się nie stało, bo były obiektywne trudności podczas realizacji inwestycji. Czyli ble, ble, spadaj gnojku... Informacja ta jest na 100 procent sprawdzona. Nie pozwoliłbym sobie cokolwiek insynuować, gdybym nie był pewny opisanych faktów. Niemniej jednak, jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę zapytać u źródła. Ustawa o informacji publicznej daje takie prawo każdemu obywatelowi. Jeżeli w tym wypadku odmówionoby odpowiedzi to jest to sprawa dla prokuratora.
        • Gość: Jareal Re: Prez.Radomia podarował pół mln Rosabudowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:16
          A w ogóle dochodzę do wniosku, że tytuł mojego postu powinien brzmieć : Prezydent Radomia podarował panu prezesowi Rossabudu pół miliona złotych z kasy miejskiej. Czyżby p. prezydent był organizacją charytatywną, a kasa miejska pękała od nadmiaru pieniędzy ? A z drugiej strony władze chcą zwiększyć deficyt. To jakaś paranoja, albo coś gorszego. Co na to organa ścigania ? Nadal będą się przyglądały z dystansem tego typu manewrom, które śmierdzą na odległość ?
        • bhjs Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 21.05.09, 18:24
          Szanowny Jareal'u , na tym forum napisano juz naprawdę dużo o tym
          że "Ustawa o informacj i publicznej daje takie prawo każdemu
          obywatelowi." jednakże w Radomiu jest tak ze jak ktos (nawet radny)
          chce zapytac u zrodla , dostaje odpowiedz ble, ble, spadaj
          gnojku... patrz interpelacja Kluzinskiego w sprawie
          Rewitalizacji .
          • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 19:00
            Art. 23 Ustawy z dn. 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej ( Dz.U. z 2001 roku, nr 112 poz. 1190 z późniejszymi zmianami ): Kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. P. S. Radom leży w Polsce. Wydawać by się mogło, że Polska jest państwem prawa i prawo powinno być przestrzegane przez większość ludzi, tym bardziej, jeżeli dotyczy naszych wybrańców. Nie jesteśmy republiką bananową, mamy demokrację i psim obowiązkiem władzy wykonawczej było udzielenie odpowiedzi radnemu, jeżeli pytał o spółki miejskie. Dla mnie jest ewidentne, że chciano coś ukryć. Jak wygląda u nas, w Radomiu transparentność władzy ? To kpiny, ale jeszcze gorsze jest to, że wszyscy są bezsilni wobec grupy ludzi, których wybraliśmy w demokratycznych wyborach. Chyba, że Radom to Trzeci Świat a Radny, jak za komuny, jest tylko kwiatkiem do kożucha ośrodka władzy w mieście.
            • bhjs Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 22.05.09, 08:20
              moim zdaniem , Radom jest normalnym miastem jak każde inne .
              zdarzają sie tutaj afery korupcyjne , ustawione przetargi ,
              zwolnienia przedsiebiorców od kar i podatków , afery seksualne w
              urzędach , niegospodarność w jednostkach państwowych i urzędach ,
              kumoterstwo i nepotyzm .
              to co różni Radom od innych miast (w tym temacie) , to zupełny brak
              zainteresowania prokuratury i policji wyżej wymienionymi
              zdarzeniami , a zgłoszone przez mieszkańców nadużycia traktowane są
              przez w/w urzędy jak donosy niewarte uwagi.
              Co chwila dowiadujemy się o aferach i nadużyciach urzędników gdzieś
              w Polsce , a w Radomiu nic się nie dzieje , urzędnicy to aniołki
              których działalność ukierunkowana jest tylko na uszczęśliwianie
              mieszkańców miasta .

-----------------------------------------------------------------
              "Kapitan Vimes zawsze mi powtarzał że są poważne przestępstwa i
              drobne przestępstwa . Czasem te drobne wyglądają na poważne , a tych
              poważnych prawie nie da się zauważyć , ale najważniejsze to
              zdecydować , które są które." (Terry Pratchett - Zbrojni)
              • Gość: kowalska Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:47
                Taak, miasto kwitnących inwestycji...
                • Gość: kowalski Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:51
                  ... Rosabudu
                  • pisuardesa Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 29.08.09, 16:21
                    Brawa dla PIS!Brawa dla PIS!Brawa dla PIS!
              • bankiet.zebrakow Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 24.05.09, 20:30
                Bardzo dobry wpis BHJS!Bardzo dobry!
          • Gość: kibicki Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 20:06
            A kto sprzedał obiekty Radomiaka?
        • Gość: ala Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.09, 15:29
          a jakie to były te "obiektywne trudności"
          • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 18:14
            Sz. Ciekawscy. Proszę sobie zadać odrobinę trudu, jeżeli interesuje Was ten wątek, i uruchomić swojego radnego lub osobiście zwrócić się do p. Prezydenta. Dałem Wam wędkę i proszę ją wykorzystać. Podawanie na Forum innych szczegółow pisma, które bądź, co bądź było odpowiedzią na moje pytanie uważam za nieeleganckie. Pozdrawiam.
            • Gość: gała Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.09, 14:31

będzie na wykupienie dzikiej karty w lidze koszykówki.słabo grają ale mają za co kupic.niech żyje czysty sport
              • Gość: krzysiu i rychu Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.09, 14:38
                klub sportowy o tej idiotycznej nazwie to tuba propagandowa sońty,wójcika,fałka,marszałkiewicza oraz niespełnionego trenera bartkiewicza.ze swoich żaden z nich nie dołoży więc trzeba poddoic naiwnych podatników
              • Gość: kibicki Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 10:05
                Oczywiście,że słabo grają,tylko dlaczego dotarli do drugiej pozycji
                w tabeli? Po co pierwsza liga w Radomiu?
                • Gość: gała Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 13:17
                  dla ciebie oraz wyżej wymienionych raczej ta liga ma byc.radomską historię sportu tworzyły inne dyscypliny,bardziej popularne.teraz ma byc inaczej bo sońta kazali.
                • Gość: zamłynie Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 13:24
                  fałek stworzył system stypendialny dla sportowców pod koszykówkę.teraz kupią awans do wyższej ligi i kaska do wiejskiego klubiku popłynie.baaardzo sprytnie.proponuję finansowanie tych grajków z prywatnych żródeł oraz dochodów płynących ze sprzedaży biletów,które nabywają kibice wchodząc na mecz
                  • Gość: towarzysz [...] IP: *.31.radom.pilicka.pl 24.05.09, 14:19
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: kibicki Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 20:24
                    Brawo niech niebędzie pierszej ligi,trafiacie i zatapiacie,innym się
                    należy.Zazdrość czy zawiść? Kto sprzedał obiekty Radomiaka?
                    • Gość: France [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 17:04
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Pis-da Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.09, 19:26
      minął już miesiąc i cisza. Czy jakieś media podchwyciły ten temat, czy go sprawdziły? Pół miliona chyba piechotą nie chodzi. Może warto byłoby to przynajmniej sprawdzić. A może warto przy okazji sprawdzić, kto buduje dom naszemu drogiemu nomen omen żeby nie powiedzieć kosztownemu preziowi?
      • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:07
        No właśnie, dlaczego np. GW która przecież jest ponoć antyprezydencka i ogólnie nie lubi PiS nie podjęła tego tematu ? Czy dlatego, że takich tam mamy wybitnych żurnalistów, którzy potrafią zajmować się bzdetami, a tam, gdzie jest dobry temat nie potrafią go ugryźć ? Czyżby rację miał pan cz. pati, pisząc że pracują tam dziennikarzyny ? A co na to radni opozycji ? Czy może powiadomili stosowne organa ? Co qrde ci nasi radni robią w Radzie, jeżeli nie interesuje ich kwestia podarowania prywatnej firmie pół miliona złotych z naszych pieniędzy ?
        • Gość: hop Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 00:09
          hop
          • Gość: kupawmiescie Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: 162.27.161.* 22.06.09, 15:58
            No i masz pan to cos pan chcial jak glosowales na PiS. Nie od dzis
            wiadomo ze nie umieja gospodarowac cudzymi pieniedzmi (patrz sprawa
            FOZZ i PC). mamy za swoje.

Dobrze ze wybory juz niedlugo.
            • Gość: POlityczny Pomiot Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.31.radom.pilicka.pl 22.06.09, 16:02
              POlitycznym POmiotom POpuszczono łacuchów i znowu ujadają.A POtraficie też
              merdać ogonkiem?

www.pardon.pl/artykul/5678/schetyna_do_mlodziezowki_po_macie_kadzic_nam_w_sieci/wszystkie_______________________________________________________________________
              • Gość: kminek Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: 162.27.161.* 22.06.09, 16:04
                Przetarg ustawiony- sprawa pod dywan. To samo z innymi watkami:
                czyli zatrudnanie ciotkow, wujkow, ojcow, braci,siostr w miejskich
                instytucjach. Bez kwalifikacji, bez konkursow.
                i wiele wiele innych watkow. Niestety radom jest skazany na bycie
                szarym ogonem w polsce.
        • Gość: northside Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 21:18
          A sam nie możesz powiadomić stosownych organów? Skoro tak Cię to boli że trąbisz
          na forum to rusz 4 litery i złóż doniesienie.
          A poza tym może wyjaśnisz dokładniej za co niby ta kara? ROSA budowała to dla
          urzędu miasta? Spóźniła się i stąd ta kara? Tyle postów, a nikt nie napisał o co
          tak w ogóle chodzi. Bo nie wierzę że miasto wyjęło ze swojej kasy pół miliona i
          dało Rosabudowi

• Gość: d Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 21:27
            a to Wy nie wiecie że Pan Kosztowniak i Pan Staniec to kumple od
            podstawówki?
            :)
          • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 21:29
            Zadaj sobie trud i przeczytaj moje wcześniejsze posty, zanim obwieścisz, że nie wiesz za co ta kara. Nie zamierzam się rozwodzić nad tym tematem. Dałem sygnał, że lekką rączką daruje się komuś pół miliona złotych z naszych pieniędzy i niech teraz może inni, np. radni na sesji zapytają prezydenta dlaczego tak postąpił. Poza tym groźba zapłacenia tej kary zniechęciła wielu inwestorów od wzięcia udziału w przetargu. A Rossabud jakby wiedział, że to pic na wodę fotomontarz i wystartował. Dla ciebie to normalne ? W takim razie jestem przewrażliwiony i przepraszam, że dopatruje się drugiego dna. Jeżeli to pryszcz to już nic mnie nie jest w stanie w tym mieście zadziwić.
            • Gość: northside Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 24.06.09, 00:56
              Jarealu, zadałem sobie trud i przeczytałem wcześniejsze posty. I nie jest dla
              mnie jasne skąd ta kara - galeria nazywa się ROSA, w głównym wejściu ma
              logo/nazwę ROSY wkomponowane w podłogę, więc dla mnie wygląda, że to była
              inwestycja własna ROSY. Stąd nie rozumiem jaki przetarg i za co kara, za
              opóźnienie w budowie swojej galerii??? To ich sprawa że się spóźnili z
              otawarciem i ich strata, że czynsze zaczęli zbierać później. Patrząc z drugiej
              strony to ilość niewynajętych pomieszczeń świadczy, że i tak otworzono ją za
              wcześnie
              • Gość: gfjg Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 01:22
                Jedyny przetarg jaki w tym wypadku mógł mieć miejsce, to przetarg na
                grunt pod budowę, przy czym cena nie była jedynym kryterium, bo
                miasto i konserwator zabytków postanowili narzucić inwestorowi co ma
                być zbudowane i jak ma wyglądać, choć to inwestor miał ponosić tego
                koszty i to niezależnie od tego, czy mu się to ostatecznie opłaci.
                Opóźnienie w oddaniu do użytku skutkuje chyba opóźnieniem w
                naliczaniu podatku od nieruchomości, więc jakaś strata miasta dałaby
                się może w ten sposób udowodnić. Jednak strata byłaby większa, gdyby
                firma splajtowała lub zwinęła interes w sytuacji braku opłacalności,
                która chyba i tak ma miejsce sądząc po tych niewynajętych
                pomieszczeniach. Biorąc to wszystko pod uwagę, głupotą i
                krótkowzrocznością byłoby dorżnięcie inwestora w celu osiągnięcia
                chwilowego zysku. Każdy następny podziękowałby za taką współpracę z
                miastem i poszedłby gdzie indziej.
              • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 05:59
                OK. Szczegóły sprawy zapodam wkrótce, gdyż nie chciałbym konfabulować.
    • Gość: mała Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.internet.radom.pl 23.06.09, 00:06
      ja tez bym chciala cos zarobic ale nie zarobie bo nie wspieram
      kosztowniaczka-discopoloweczka
      • Gość: obywatel Radomia Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.09, 16:19
        I bardzo, bardzo dobrze - jak ktoś jest dobry w swoim fachu to praca
        dla niego powinna być i to się chwali bo równiez młodzi budowlańcy
        maja pracę. A ty człowieku kim jesteś ? a może politykiem to zajmij
        się tą dziedziną fałszu i fikcji!!!!!!!!!!!!. skoro masz podejżenia
        co do przetargów - to chyba sam jesteś nieuczciwy że posiadasz taka
        wiedzę."A Pan Prezydent docenia ludzi pracowitych uczciwych, którzy
        w trudnych czsach dają miejsca pracy innym mieszkańcom naszego
        miasta a ci nie muszą stać w kolejce do MOPS po zasiłek"
        • Gość: kminek Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: 162.27.161.* 23.06.09, 16:22
          "jestes nieuczciwy po posiadasz taka wiedze" - buhauhaa no to chyba
          kpina jakas?:) Wiem ze dzisiaj bedzie padac - i co jestem
          nieczuciwy? Wiem ze jestem zle traktowany przez urzednikow i co-tez
          jestem nieuczciwy? buauahua smiechu warte.
          • Gość: obywatel Radomia Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 23.06.09, 16:37
            kazdy ma prawo mieć własne zdanie i poglad na dany temat ale nie ma
            prawa podejżewać i osądzać bezpodstawnie.
        • Gość: Jareal Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 17:31
          Nie mam podejżeń, mam podejrzenia tzw. obywatelu Radomia. Twój tok rozumowania jest równie porażający, jak twoja ortografia. To policjanci, sędziowie i prokuratorzy, jeżeli kogoś podejrzewają o przekręt są nieuczciwi ? Każdy sądzi według siebie, ty też, obywatelu, skoro jest to dla ciebie przykład popierania tzw. przedsiębiorczych i pracowitych...
          • Gość: kardynal riszelie Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.chello.pl 25.06.09, 07:56
            Jareal. Nie przejmuj sie. przeciez wiesz ze w Radomiu nie mozna nic skytykowac
            bo wszystko jest przeciez piekne i idealne! nie mamy bezrobocia , wszyscy
            urzednicy sa uczciwi i pomocni, nie ma lewych przetargow. tylko zyc w radomiu
            nic wiecej :)
    • Gość: bez Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.09, 20:08
      też interes
      • Gość: ania Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 08:31
        a na Walowej 8 RoSa Bud tez chyba nie dotrzymal pierwotnego terminu ciekawe czy tam kary zostaly wyegzekwowane ??
        a moze praktyka jest nie egzekwowac naleznosci??
        • Gość: Pis-da Re: Prezydent Radomia dał zarobić Rosabudowi 0,5 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 10:30
          ciekawe czy ktoś się w końcu zajmie wyjaśnieniem tych spraw. Albo Radom to tak bogate miasto, że pół miliona tu, pół miliona tam nie gra roli. Chyba że chodzi o to, kogo to dotyczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka