Dodaj do ulubionych

Do Kmieciaka

01.06.09, 23:26
Sławomir Gajewski Odrzywół 31.05.2009r.
26-425 Odrzywół
Pl. Kilińskiego 47
radny RG Odrzywół

Wójt Gminy Odrzywół
i
Przewodniczący Rady Gminy
w Odrzywole
i
Rada Gminy w Odrzywole

W związku z zamieszczonymi w miesięczniku powiatu przysuskiego -
„Echo Ziemi Przysuskiej” licznymi - nieprawdziwymi i szkalującymi
moje imię wypowiedziami Mariana Kmieciaka – wójta Gminy Odrzywół w
sprawie aspektów budowy pomnika Ojca Świętego – Jana Pawła II w
Odrzywole ŻĄDAM zamieszczenia stosownego sprostowania oraz
zamieszczenia przeprosin, za powyższe.

Sławomir Gajewski - radny

Obserwuj wątek
    • odrzywolok500 Re: Do Kmieciaka 02.06.09, 17:11
      Panie Sławomirze Gajewski dzisiaj jest 2 czerwca - wieczorna Msza w intencji Papieża. Trzeba pomodlić się i wreszcie zakończyć tę sprawę.
      ilez lat może to trwać?
      • tajnosagentos2 Re: Do Kmieciaka 02.06.09, 17:51
        Jeśli były jakieś nieprawidłowości trzeba je wyjaśnić do końca. Takie są zasady
        i nie można odpuszczać nawet w takiej sytuacji.
        Jest takie mądre powiedzenie "prawdziwa cnota krytyk się nie boi". Dlaczego
        zatem JNP, co klika miesięcy w gazecie, za którą gmina płaci z naszych podatków
        zamieszcza swoje wypociny (artykuły są podpisane) i tłumaczy się, że wszystko
        jest ok. a tymczasem prokuratura już kilka razy wznawiała śledztwo i nie sądzę
        by tylko dla widzimisię Sławka. Z całym szacunkiem dla niego, ale na to jest on
        za cienki by nakazać coś prokuratorom.
        I nie używajcie proszę argumentów z Ojcem Świętym Janem Pawłem II, bo to jest
        już żenujące. Tu toczy się sprawa nie o jego pamięć, nie o jego przesłanie i
        wielkie czyny tylko o to jak została rozliczona inwestycja urzędu gminy, czyli
        pomnik, których budowie wiele razy sprzeciwiał się jasno i wyraźnie sam nasz Papież.
        Tyle wam zostało z jego nauki, postawiliście pomnik i myślicie, że macie
        zapewnione miejsce w niebie. Oby ten pomnik nie stał się dla was zamiast
        przepustką do nieba, biletem w jedną stronę do kotła ze smołą. Pamiętajcie tylko
        zabrać ze sobą fakturę na beton, może diabeł wam uwierzy w te brednie, bo ludzie
        na pewno nie.
        • prostychlopzewsi Re: Do Kmieciaka 03.06.09, 08:20
          Nie wiem jak było naprawdę. Ale jak ktoś kupuje beton przywieziony gruszką a
          potem opisuje go jako pomnik Ojca Świętego Jana Pawła II to dla mnie prostego
          chłopa ze wsi jest to oszustwo. Każdy kiedyś coś tam kombinował ale na tym
          pomniku nie wolno było robić żadnych przekrętów. Wszystko powinno być jasne i
          przejrzyste. A nie jest. Winny się tłumaczy i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka