Dodaj do ulubionych

Chrobrego (prawie) otwarta

03.08.09, 18:34
Super.
A teraz pytanie, które należy zadać Panu Czyżowi. Po jakim czasie pojawią się
pierwsze koleiny na ostatnio remontowanych ulicach? :) No bo to chyba MZDiK
wie, skoro przygotowuje specyfikacje przetargowe. Więc na ile lat mamy spokój
z tą ulicą?
Obserwuj wątek
    • Gość: rdm Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.09, 19:03
      kto w ogóle dopuszczą tą firmę AS??! powinna być automatycznie wycofywana z
      przetargów po tylu rzeczach które "zrobiła" i "naprawiła" w naszym mieście...
      • Gość: zonk Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.radom.vectranet.pl 03.08.09, 19:05
        >Ulica miała być otwarta już przed tygodniem, ale okazało się, że
        > położona nawierzchnia ma niewłaściwy skład. Pracownicy Asa musieli
        > ją sfrezować i położyć na nowo.
        czemu klamiecie? ulica miala byc otwarta 23go czerwca! termin
        przesunieto o 5 tyg i i tak nie zostal dotrzymany!!!
      • naiwny_cynik Re: Chrobrego (prawie) otwarta 03.08.09, 19:13
        Firma As robi raz, hehe! ;)
        • Gość: ruścioch Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.radom.vectranet.pl 03.08.09, 20:32
          ale poprawia dwa razy :o)
          • Gość: z boku Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:23
            Niedawno mówili, że musieli wymienić jakieś stare asfalty na
            skrzyżowaniu z 11-go Listopada a właściwie to na tej ulicy. Mnie to
            się wydaje, że to chyba dobrze a raczej przekonany jestem, że to
            dobrze.
            • Gość: oli Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 01:18
              za dodatkową opłatą.............
    • Gość: xxx Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.radom.vectranet.pl 04.08.09, 06:12
      Nasuwa się pytanie czemu ta nowa nitka Chrobrego jest miejscami tak nierówna?
      • Gość: adrian Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.radom.vectranet.pl 04.08.09, 07:26
        Spartaczona ta Chrobrego przez as i robisz drugi raz precz z ta firma z przetargów
      • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:13
        bo pewnie nikt z nadzoru nie pofatygował się by w trakcie odbioru nawierzchni pojechać samochodem z prędkością 50 km/h. Zresztą takich nawierzchni w obwodzie radomskim jest co niemiara. I żadnego takiego "fachowca" nie zwolniono. Do niektórych nie dociera to, że pracują za NASZE pieniądze!!!!!
    • Gość: majkel Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: 82.197.32.* 04.08.09, 07:45
      dwa, trzy lata i koleiny się pojawią. k&^&^wica mnie bierze jak
      widze co sie dzieje z drogami nowo wyremontowanymi.
      • Gość: kierownica Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:12
        Nie ciekawiło was nigdy, jak to jest, że jak robi jakaś inna firma
        nie z Radomia, to jakość jest wcale niezła? Przykład: druga nitka
        Chrobrego robiona rok temu. Jak na warunki radomskie majstersztyk i
        przykład dobrze wykonanej roboty. Ciekawe, dlaczego nie ma więcej
        takich dróg?
    • b-ania Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 08:12
      Do tego, juz niedługo pojawią się gigantyczne korki, gorsze od tego jakie
      były gdy remontowali zachodnią nitkę. A to za sprawą włączonych niebawem
      świateł na tej ulicy. Znając niski poziom logistyki w MZDiK, nie tylko nie
      będzie synchronizacji ani tzw. zielonej linii ale również czas zmiany świateł
      też bedzie wzięty z... komputera. Jadąc ze szpitala na Józefowie do centrum,
      trzeba będzie nie tylko pokonać 2 zwężenia dróg ale 4 skrzyżowania ze
      światłami, jedno bez, fotoradar i rondo. Także przejechanie 4 km może w
      najlepszym razie zająć 15 minut w najgorszym...nawet nie chcę pomyśleć ile.
      • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:20
        A propos, to skrzyżowanie Żółkiewskiego z Chrobrego, lewoskręt z Żółkiewskiego jadąc od strony Lublina. Jakiś debil tak ustawił nacisk samochodu, że stojąc samotnie możesz czekać do usranej śmierci na zielone światło. Kiedyś czekałem 15 minut aż w końcu przejechałem na czerwonym. Tak jest za kazdym razem jak stoję sam na lewoskręcie!!!!
        • radom-antymoher Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 08:33
          Wszyscy wiemy w czym "specjalizuje sie" firma AS. Od tylu lat "remontuje" ulice
          radomskie ze swoistego rodzaju specyfiką: w niedlugim czasie po oddaniu (a nawet
          jeszcze zdarza sie ze i w trakcie!) ulica nadaje sie do generalnego remontu.

Nie bede wymienial jakie bo sami jezdzimy codziennie i widzimy/czujemy to na
          wlasnej skorze.

Skoro wszyscy wiedza i nikt z tym nic nie robi to jaki wniosek sie sam nasuwa?
          Ze tak ma byc! Ze to wlasnie firma AS ma byc wygranym a reszta (czyli jakosc)
          sie nie liczy.

Czy Radom nie zasluguje na NORMALNE nawierzchnie?

Ja placac podatki w Radomiu rządam tego ze MOJE/NASZE pieniadze zostana
          rzetelnie wydane rowniez na JAKOSC a nie na ilosc (czytaj poklask obecnej wladzy).
          Dosc juz mam takiego stanu rzeczy. Jestem zmeczony tym ze ciagle w Radomiu
          odstajemy od krajowego poziomu (o europejskim nie wspominajac). wstyd mi po prostu.
        • b-ania Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 09:03
          Trzeba była zaczekać jeszcze minutę i światła by się zmieniły.
          Oczywiście żartuje, ale coś w tym jest. Może byłeś zbyt daleko od
          białej linii, może masz za lekki samochód, może była 3 w nocy, może
          światła się zepsuły, może, może...morze błędów MZDiK.
          • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 11:43
            kicha. zmieniałem kilka razy ustawienia auta i kicha. Poza tym przypomniałem sobie, że parę razy za mną stało kilka samochodów i tak samo. Co ciekawe na przeciwnym lewoskręcie nikogo. Prawdopodobnie jest to ewidentnie wina wykonawcy, ale czego można oczekiwać od nadzoru drogowego, skoro odbierają pofałdowane ulice???
            • b-ania Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 12:08
              Spróbój jeszcze tego: jak będziesz 50m lub wcześniej przed
              lewoskętem daj na chwilę (1 sek) światła drogowe(długie). Wiem że to
              nie jest zgodne z przepisami, ale czasami pomaga.
              • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:43
                w jakim celu?
                • b-ania Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 13:15
                  Nad czy pod światłami są czujniki które reagują na światła
                  samochodu. Są po to lub powinny być po to, by ułatwić przejazd. Bo
                  może się zdarzyć że przez pół godziny (najczęściej w nocy) może
                  palić się nonstop czerwone światło tylko dlatego że ruch samochodów
                  odbywa się wyłącznie z przeciwnego kierunku a z innego nikt w tym
                  czasie nie jedzie. Tak jest na wielu skrzyżowaniach. Najlepiej wg
                  mnie "reagują" w nocy światła na skrzyżowaniu Kelles-krauza/25
                  czerwca i Żółkiewskiego/Energetykó/Zbrowskiego .Aby pobudzić je
                  szybciej do zmiany właśnie po to "puszcza" się długie, choć to
                  nielegalne. Możesz też mieć zbyt nisko ustawione światła mijania lub
                  je wyłączasz jak stoisz na skrzyżowaniu. To też może być powód.
                  • jas_fasollasido Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 13:22
                    Anka, wiesz co? muszę to sprawdzić.
                  • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:31
                    hmm, ciekawe, nie omieszkam sprawdzić, ale chyba na tym skrzyżowaniu są też czujniki w asfalcie, które to powinny zadziałać na nacisk. Dzieki w kadżdym bądź razie za wskazówkę.
                  • pitagor Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 17:26
                    b-ania napisała:

> Aby pobudzić je szybciej do zmiany właśnie po to "puszcza" się długie

LOL x 2. Tam są pętle indukcyjne a nie fotorezystory. Różnice działania chętnie
                    wytłumaczy Wikipedia.

Problem zgłaszany kilkukrotnie, ostatnio 28.11.2008 do Zespołu ds. Poprawy
                    Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym. Pętle nie wykrywają również rowerzystów i to na
                    żadnym z kierunków. Nic dziwnego, że ludzie przejeżdżają na czerwonym.

Dojdzie do tragedii, narobią w pory to może zmienią. Na szczęście obietnice
                    poprawy są podpisane, w razie kolizji/wypadku służę materiałami.

• Gość: wers Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.ats.pl 04.08.09, 18:56
                    W Gdańsku jest coś takiego przy bramie głównej Rafinerii , działa
                    na zasadzie pomiaru prędkości .Przekraczając dopuszczalną prędkość
                    na tym odcinku drogi o 10 km/h automat włącza czerwone światło na
                    skrzyżowaniu. Ale co sprytniejsi przed najechaniem na pętle
                    zjeżdżają na pobocze nie zmniejszając prędkości jadą dalej bez
                    zatrzymania.
                • Gość: edee Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.09, 13:16
                  > w jakim celu?

Może jadący z naprzeciwka przestraszy się i także skręci w lewo ;)

A wracając do remontu, przytaczam wcześniejszy post:
                  "ulica miala byc otwarta 23go czerwca!" - TRAGEDIA !!!
      • Gość: jakija Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... IP: *.radom.vectranet.pl 04.08.09, 13:36
        Aniu! Kochana moja! Ten Twoj sposob nie dziala. Jedyny sposob, ktory
        dziala to zatrzymac sie przed sygnalizatorem, wyłączyć silnik, wyjść,
        wykonac 3 podskoki z jednoczesnym głośnym krzykiem "Go go gooo"
        (trzecie go dluzsze, przeponowe), wykonac obrot w lewo, popukac w slup
        sygnalizacji i teraz uwaga, po ostatnim, czwartym mocniejszym puknieciu
        masz nie wiecej niz 3, gora 4 sekundy aby dobiec do auta i ruszyc, bo
        jesli nie zdazysz musisz wszystko zrobic od poczatku. BTW. To
        nielegalne.
        • b-ania Re: Chrobrego (prawie) otwarta ale spie... 04.08.09, 14:17
          Pisałam poważnie, a ty się wygłupiasz.
    • Gość: sylvia Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.infoplus.com.pl 04.08.09, 19:02
      Firma As znowu bedzie ukladac asfalt- tym razem na osiedlu XV lecia-
      forum.echodnia.eu/Firma-As-ulozy-asfalt-na-XV-leciu-w-Radomiu-t44905.html
      moje pytanie? jakie trzeba miec uklady,zeby im na to pozwolic??? jak to w ogole mozliwe?
      • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 07:49
        standardowa stawka za ustawiony przetarg wynosi 3 percent. Reszty domyśl się sama.
        • Gość: anty okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:03
          Masz jakieś konkrety to do prokuratury, jeśli nie to nie siej
          niepotrzebnie wiatru.
          • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:08
            hehehe, nie sieję, tylko coś w tym mieście z ulicami nie gra od dawna.
            • Gość: kminek Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: 162.27.161.* 05.08.09, 10:13
              W Radomiu z drogami od dobrych 10ciu lat jest BARDZO ZLE a nie ze
              cos nie gra. Ja rozumiem ze jasnie nam oswiecony dwor
              chce "oszczedzac" i pewnie ustawia jako glowne i jedyne kryterium w
              przetargach CENE.

Ale jak sami widzimy odbija sie to dramatycznie na JAKOSCI naszych
              ulic. Czy tak musi byc? Czy Radomia nie stac kompletnie na rzetelna
              firme ktora fachowo wyremontuje drogi (a wcale nie musi byc super
              droga)? Czy nie jest urzedasom wstyd za taki wizerunek radomia? Bo
              mi jest wstyd za kazdym razem jak przyjezdzaja do mnie znajomi z
              Polski.
              • Gość: okno Re: Chrobrego (prawie) otwarta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:14
                szczególnie to coś a'la obwodnica (Wojska Polskiego i Zółkiewskiego) ,gdzie jadąc nawet płaskim osobowym trzeba uważać, żeby nie wylecieć za bariery.
                Ale jaki pan taki kram.
                Oby do wyborów, choć dyrektor mzdik jakoś 3ma się mocno stołka, pomimo krytyki nie tylko w sieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka