Dodaj do ulubionych

Internet bez ch@mstwa

15.08.09, 21:01
5 prostych zasad:

1.Myślę, CO piszę - wypowiadam się tylko wtedy, gdy mam coś do powiedzenia.
2.Myślę, DO KOGO piszę - traktuję innych jak ludzi, bo są ludźmi - nie obrażam, nie wyśmiewam i nie zdradzam ich tajemnic. Osoby publiczne
są także ludźmi i zasługują na szacunek. Nie traktuję Internetu jako narzędzia do odwetu i załatwiania prywatnych porachunków.
3.Myślę, Z KIM rozmawiam - nie wdaję się w pyskówki, z tymi, którzy za pomocą chamstwa i wulgaryzmów
próbują zamienić dyskusję w awanturę. Zgłaszam naruszenia zasad wypowiedzi, gdy się z nimi spotykam.
4.Myślę, JAK pisać - dbam o polski język i poziom dyskusji. Staram się przestrzegać zasad ortografii i poprawności gramatycznej.
5.Myślę DWA razy - bo nic nie zostanie zapomniane. Bezkarność i anonimowość
w Internecie jest złudna. Pamiętam, że współtworzę świat, w którym żyję.

Zapraszam do włączenia się w tą akcję a w szczególności użytkowników tego forum.

Więcej o akcji tutaj.

Do moderatora - proponuję przykleić ten wątek dając możliwość przeczytania go wszystkim odwiedzającym to forum.
Obserwuj wątek
    • lukrecja34 Re: Internet bez ch@mstwa 15.08.09, 21:54
      fajnie by było...niestety-poziom chamstwa jest przerażający:(
      • axel-1033 Re: Internet bez ch@mstwa 15.08.09, 22:48
        >>Ten watek godny jest dalszego kontynuowania ze względu na jego aktualną
        treść.Podobny watek umieściłem kilka miesięcy temu i wówczas zaczęło się
        dopiero opluwanie i ubliżanie przez ludzi nie dorosłych do dyskusji na
        forum.Postaram się go przywrócić na forum.
        • Gość: dasdas Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 10:14
          ŚWIAT BEZ NAPINKI NA NECIE TO CHAOS !!!!!!!!!! ;)
    • Gość: jerzy zomowiec Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.lublin.mm.pl 17.08.09, 18:15
      Jeżeli sami Radomianie tak dosadnie naprodukowali i nadal produkują
      masowo i bezkrytycznie swoich bohaterów Narodowych od czerwca
      1976r,to jak może być inaczej.Niedługo DUMA i PYCHA połączona z
      wulgarnością z pacyfikuje cały Radom i to bez udziału ZOMO-ców
      Lubelskich którzy tym razem zostaną przekręceni w ofiary demokracji
      na ktorą śmieli podnieść rękie w chwili jej narodzin jak wyraził się
      jeden ze światłych nieomylnych i jedynie sprawiedliwych forumowiczow!
      Jakby tego było mało to odszukajcie na forach i wątkach kto i
      dlaczego zafajduje Radom swoimi odchodami i zróbcie z nim lub z nimi
      ład i porządek bo ugrzężniecie w nich bez możliwości oczyszczenia
      sie na wiele pokoleń.Wszystkie te srania i zasrania przechodzą do
      histori Radomia i czy Wam się to podoba czy nie.Pozdrawiam
      • axel-1033 Re: Internet bez ch@mstwa 19.08.09, 13:48
        >>Panie "jerzy"całkowicie zgadzam się z pana wywodami.Na naszym forum pewna grupa forumowiczów która wszelkimi dostępnymi sposobami chce udowodnić że tylko oni mają racje a inne poglądy trzeba krytykować co przejawia się w opluwaniu,ubliżaniu i szczekaniu z ukrycia.Przypuszczam że to są po prostu gó...rze którzy nie dorośli do dyskusji.Dobitnym przykładem tego jest wątek "Siczki a zakaz ruchu.."gdzie dopiero odchodzi opluwanie i widać to chamstwo w ich postach.Dobrze się stało że wątek"Internet bez chamstwa"stał się wątkiem wiodącym na forum.Moje uznanie dla moderatora.>Czuję że zaraz się coś zacznie dziać .......
        • Gość: jerzy zomowiec Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.lublin.mm.pl 19.08.09, 18:21
          Panie axelu,chyba ma Pan rację z tym że coś się zacznie dziać tylko
          że na razie jeszcze poza forum chyba że to ja zkiksowałem i nie
          nacisnałem pozycji"wyślij" ale myślę że co sie odwlecze to jednak
          nie uciecze jeszcze mniemam że będę miał okazję powtórzyć ten post
          ktory się nie ukazał,zakładając że z mojej winy lub dla mojego
          dobra.Pozdrawiam
          • Gość: Laki Re: Internet bez ch@mstwa IP: 78.88.132.* 19.08.09, 21:36
            Zapomniał wół jak cielęciem był!!!.

Zaczynam przysłowiem bowiem obłudny Axel-1033 w innych postach wyzywa od debili
            a tu prosi o internet BEZ CHAMSTWA, co za obłuda zacznij od siebie później
            wymagaj od innych.

A co do tematu pochwalam. STOP CHAMSTWU W NECIE!!!
            • Gość: nemo Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.radom.vectranet.pl 20.08.09, 09:04
              "Laki" ty też należysz do obłudnych co sądzę po twoich wpisach a więc nie
              osądzaj innych
              • Gość: jerzy zomowiec Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.lublin.mm.pl 20.08.09, 15:15
                Czyżby to oznaczało że chodzi o co innego?A więc o co właściwie
                chodzi i komu? i co jest ważne w wypowiedziach na forach?Czy opnie o
                Radomiu i Radomianach to tylko nieważne tło czegoś innego?Czy może
                to tylko haki dla osiągnięcia innego i jeszcze perfidniejszego celu?
                A więc przez kogo i dla kogo?Czy mam rozumieć że historię i opinię
                Radomia wytwarzają nie Radomianie tak jak ja? z tym że ja się nie
                tajniaczę i nie uciekam nawet od osobistych spotkań zarówno z moimi
                sympatykami jak i wrogami/przeciwnikami.Ostatnio ciekawi mnie ilu
                przeciętnie forumowiczów radomskich faktycznie i osobowo/nickowo
                występuje na tych forach radomskich?Czy aby przypadkiem nie było tak
                jak z ofiarami ścieżki zdrowia w Szydłowcu jako uczestnków protestu
                robotników radomskich w dn.25.06.1976r?Oczekuję merytorycznego
                odzewu.Pozdrawiam
                • Gość: WR O co chodzi? IP: *.radom.vectranet.pl 20.08.09, 22:50
                  Przecież w internecie już jest bardzo surowa cenzura. Spróbujcie coś
                  napisać w Onecie. Jeśli jest napisana krytyka ich ulubionej partii
                  politycznej, mocodawców czy też amerykanów albo Izraela to choćby
                  było napisane przepiękną literacką polszczyzną i mądrze poprostu nie
                  puszczają. Dletego zastanawiam się o co i komu chodzi. Pewnie o
                  zamknięcie ust społeczeństwu aby ustawiać ludzi mogli tylko politycy
                  i dziennikarze. Widocznie społeczeństwo według koncepcji
                  rozpoczynających akcję antyinternetową jest tylko od wysłuchiwania
                  rozkazów a poza tym to gęba w kubeł!
                  • Gość: nemo Re: O co chodzi? IP: *.radom.vectranet.pl 21.08.09, 08:38
                    coś przeginasz za bardzo,nie zgadzam się z tobą
                    • Gość: jerzy zomowiec Re: O co chodzi? IP: *.lublin.mm.pl 21.08.09, 09:38
                      Panie nemo!A z czym i z kim się zgadzasz?Chętnie byśmy poznali Twoją
                      opinię,być może nie mniej wartościową?zapewne odzywkię byś otrzymał
                      i to od wielu forumowiczów chociażby tylko blebledowską jak Twoja na
                      opinię WR-a moim zdaniem wypełnioną rzeczowo w treści.Pozdrawiam
                      • Gość: Laki Re: Internet bez ch@mstwa IP: 78.88.132.* 21.08.09, 20:54
                        Do nemo nie jestem obłudny po prostu na chamstwo odpowiedziałem chamstwem.
                        Forum jest po to aby każdy z nas mógł wypowiedzieć swoje zdanie na każdy temat,
                        niestety nasze zdania różnią się.
                        Dlatego też powstają za tarczki ,chociaż nie rozumiem dlaczego.
                        Uważam że to dobrze jeśli każdy ma swoje zdanie, i dobrze by było jak inni by to
                        uszanowali.
                        A wracając do moich wypowiedzi w których byłem chamski ,no cóż ktoś nie
                        uszanował mojego zdania na dany temat tylko wyzywał mnie od Debili.
                        Dlatego mój post był taki a nie inny.

• Gość: WR Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.09, 12:43
                          Jednym z przejawów nieprzestrzegania etyki w inernecie jest chowanie
                          się za różnymi nickami. Więc jak to w końcu jest? Nemo, Laki czy
                          teraz może jeszcze inaczej? A określenia i język to Ty masz wybitnie
                          internetowy. Jak żywo potwierdzają tylko temat wątku.
                          • Gość: jerzy zomowiec Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.lublin.mm.pl 22.08.09, 15:33
                            Ja jako osoba o predyspozycjach wizjonerskich,widzę że trudno będzie
                            wyprostować forum Radomskie i nietylko tak samo jak i ścieżkię
                            zdrowia Szydlowiecką w dn.25.06.1976r ale ja nie tracę wiary a wiara
                            podobno i jednak czyni" CUDA" dlatego mam nadzieję że dobro
                            wiekszości zwycięży ku chwale Radomia i Radomiaków a ośmiornice z
                            wieloma mackami odeidą w niebyt jak zmokłe kury.Taką samą wizję
                            swego czasu przepowiedziałem jednemu zagorzałemu PZPR-owcowi gdy
                            zabezpieczałem ich aktywistów na placu Litewskim w Lublinie podczas
                            ich jakiejś uroczystości w koleżeńskiej dyskusji dodając że zgubi
                            ich własna Pycha ale będą mieli szansę odrodzenia się stosownie do
                            ich ideologi.W 50%-ach wizja się sprawdziła ciekawe czy doczekam się
                            jej finału.Wiem że nadzieja to matka głupich ale wyjątki się też
                            zdarzają.Pozdrawiam
                          • Gość: Laki Re: Internet bez ch@mstwa IP: 78.88.132.* 22.08.09, 20:39
                            Laki to Laki a kim jest nemo?
                            • Gość: pucio Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.radom.vectranet.pl 24.08.09, 19:44
                              [Gość portalu: Laki napisał(a):

> Laki to Laki a kim jest nemo?

"nemo "znaczy "nikt" a ty "laki" jak się czyta twoje wywody można dostać sra.i
                              • Gość: Laki Re: Internet bez ch@mstwa IP: 78.88.132.* 25.08.09, 23:55
                                Gość portalu: pucio napisał(a):

> [Gość portalu: Laki napisał(a):
                                >
                                > > Laki to Laki a kim jest nemo?
                                >
                                > "nemo "znaczy "nikt" a ty "laki" jak się czyta twoje wywody można dostać sra.i

Widać inteligencje piszącego powyżej, nawet nie rozumie w jakim temacie zabiera
                                głos.
                                Właśnie przez takich jak ty powstał ten temat!!!
                                Więc jeśli nie podobają ci się moje wypowiedzi to ich nie czytaj tym bardziej
                                nie odpowiadaj. Skoro odpowiadasz znaczy czytasz a co za tym idzie widocznie
                                moje odpowiedzi ci pasują.
    • Gość: Trazybul Re: Internet bez ch@mstwa IP: 212.106.18.* 23.08.09, 00:33
      Dupa.
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.lublin.mm.pl 23.08.09, 10:30
        Witam Cię tryzubal!Myślę że teraz wątek nabierze kolorów dla mnie
        niezależnie jakich,a myślałem że już się załapałeś na niebyt.To
        znaczy że moje przewidywania potłuc o Twoją opinię czy tak?Pozdrawiam
      • Gość: głąbrowicz Re: Internet bez ch@mstwa IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 19:27
        > Dupa.

Bardzo odkrywcza i błyskotliwa, a przy tym jakże zwięzła opinia.
        Myślę, że jest w stanie otworzyć nowy rozdział tej dyskusji, ożywić
        ją i przestawić na bardziej radomskie tory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka