szmyrcyk 06.09.09, 21:55 Nie do końca udane ! Czekałem na gwiazdę Panią Brodkę do19:30 i się nie doczekałem. Wyszedłem do domu spać! Wszyscy powinni wyjść! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Południowiec Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.radom.vectranet.pl 06.09.09, 22:43 Niestety jest to brak szacunku dla widzów. Stroili się za długo. zaczęli wiele minut po 20-tej. Wiele osób nie mogąc się doczekać poszło sobie. Potem zaczął padać deszcz i znów wiele osób odeszło. Występ mnie nie zachwycił, padał coraz większy deszcz. Nie wiem jak było dalej, po "ślubu nie będzie", miałem już dość deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.09, 00:52 raczej mial byc slub. Nie do konca udane, ogromne tlumy, stragany postlaczane w 1 miejscu, tak, ze nie sposob sie dopchac, po poludniu nic juz nie mozna bylo kupic z owych pieczyw, jesli ktos przyszedl na koncert Horpyny lub Brodki, chleba nie uswiadczyl. Po 16 wiekszosc wystawcow pozwijala swoje stoiska. Tak wiec nie popadajcie w samozachwyt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:24 w tym roku było słabo,zła organizacja,mało straganów jak na takie święto,nawet rogala nie można było kupić a pani gwizda Brodka olała ludzi total,nie.Zaczęła koncert z ok.godzinnym opóżnienem nie zważając,że ludzie czekali stojąc pod gołym niebem,wstyd i żenada.Prowadząca na estradzie winna oddać pieniądze poloniście ,bo nie umie poprawnie po polsku sięn wyrażać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joo Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:41 "Inaczej niż zwykle..." tak powinien brzmieć tytuł tego artykułu. Z dużej chmury mały deszcz! A nazwa była taka szumna..."Międzynarodowe"! Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zwykle udane Święto Chleba 07.09.09, 13:17 Gość portalu: joo napisał(a): >A nazwa była taka szumna..."Międzynarodowe"! Nazwa brzmiała "Ogólnopolskie":) to nie to samo co "Międzynarodowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: 82.197.32.* 07.09.09, 13:48 i 12 zeta to zdecydowanie za duuuuzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: 85.112.198.* 07.09.09, 14:47 W tym roku byłem pierwszy raz i w dodatku z rodziną. Lubię takie klimaty. Wiele razy uczestniczyłem w podobnych ale poza granicami naszego kraju. I raczej była to moja ostania wizyta. Nie umiemy w Radomiu organizować większych imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: 162.27.161.* 07.09.09, 15:10 No prosze. Nawet festynów juz nie umiemy organizowac. Nie oszukujmy sie. Jestesmy daleko za chinczykami w organizacji czegokolwiek. AIR SHOW to byl gwozdz do trumny. Powinnismy wyslac wszyskich urzedasow na szkolenia ... i to jeszcze za ICH pieniadze. Moze wtedy szanowaliby cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zwykle udane Święto Chleba 07.09.09, 17:00 Gość portalu: radomianin napisał(a): > W tym roku byłem pierwszy raz i w dodatku z rodziną. Lubię takie > klimaty. Wiele razy uczestniczyłem w podobnych ale poza granicami > naszego kraju. > I raczej była to moja ostania wizyta. > Nie umiemy w Radomiu organizować większych imprez. Czy mógłbyś opisać co warto przenieść na radomski grunt z rzeczy które oglądałeś za granicą i co nie podobało się Tobie na "Święcie Chleba" w Radomiu?? Może organizatorzy będą to czytali więc konstruktywne uwagi będą dla nich cenne i użyteczne w przyszłości. Wiem że konstruktywna krytyka bywa pomocna, natomiast krytyka bez konkretów nic nie wnosi, a bardzo przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon-Donek Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.radom.vectranet.pl 08.09.09, 17:25 Na forum jest mała grupka przeciwnikow obecnej wladzy w Radomiu i we wszystkich watkach są na nie.Gdzie sie tylko da. Nie mają żadnych argumentow więc nie spodziewaj sie z nimi dyskusji. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zwykle udane Święto Chleba 08.09.09, 17:39 ość portalu: kon-Donek napisał(a): > Na forum jest mała grupka przeciwnikow obecnej wladzy w Radomiu i > we wszystkich watkach są na nie.Gdzie sie tylko da. Nie mają żadnych > argumentow więc nie spodziewaj sie z nimi dyskusji. Nie warto. Ale obecnej władzy Muzeum Wsi Radomskiej, czy obecnej władzy Cechu Piekarzy, czy obecnej władzy w Urzędzie Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_798 Jak zwykle udane Święto Chleba 07.09.09, 15:12 Osobiście nie byłem na Święcie Chleba, ale czytając mogę stwierdzić, że pomysł był dobry, ale jak zwykle organizacja kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 19:30 Byłem na święcie Chleba już czwarty czy piąty raz. Ten ostatni raz w niedzielę był najgorszy. To nie święto chleba tylko święto piwska. Wcześniejsze moje pobyty to konsumpcja potraw wiejskich sprzedawanych w chatach, przy których przygrywała swojska muzyka. A teraz tyle kasy na jakąś Brodkę zamiast na dla kapel ludowych. Przecież to było święto chleba a nie otwarcie supermarketu. Obecne kierownictwo chyba zlikwiduje chaty i postawi tam wieżowce. Smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.infoplus.com.pl 07.09.09, 20:53 Byłam i nie wiem czemu tak narzekacie. Mnie się bardzo podobało. Trzeba być wyjątkowym malkontentem zeby krytykować. Przygotowanie takiej imprezy nie jest łatwe, ja ze swej strony dziekuje organizatorom. Do zobaczenia za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:37 To fakt,z przyjemnej imprezy folklorystycznej zrobił się wielki ogródek piwny z podchmielonym towarzystwem i ta "gwiazda" przegięła.Coś nowa dyrekcja sobie nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jak zwykle udane Święto Chleba IP: 194.117.240.* 10.09.09, 20:27 Rzeczywiście udane święto chleba, za cenę 12 zł można było posłuchać promocji lokalnych kacyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC CHLEBOWY Czy na radomskiej wsi nie było gospód-zajazdów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 10:35 Niech Urząd Marszałkowski kupi do Muzeum kilka dawnych zajazdów czy gospod i tam podejmuje zaproszonych gosci i radomiaków nawet przez cały rok.Sprzedawanie chlebka ze skwarami i ogórcem na prymitywnym stoisku z kilku desek to za mało. A moze kidys w takim zajezdzie- knajpie wiejskiej skonsumuję pieczinego prosiaczka -kawałeczek???? Państwo: Wicewojewodo Piątek,pani Pacholczyk wiceprzewodnicząca Rady Wojewodzkiej,pani minister Kopacz, czy panie Członku Zarzadu Wojewodzkiego >>>>>>>DZIAŁAJCIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytająca Re: Czy na radomskiej wsi nie było gospód-zajazdó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 09:42 Propozycja pozyskania zajazdów-gospód jest na miejscu bo to muzeum musi życ z tym ,że zwiadzajacego przyciagnie jeszcze bardziej dobre chłopskie czy dworskie ŻARCI. TEN CZŁONEK ZARZĄDU WOJEWODZTWA TO PAN SZPRENDAŁOWICZ, ktory jak zaobserwowałam działa na rzecz Ziemi Radomskiej. Pan wicewojewoda Piontek i pozostałe panie Pacholczyk i Kopacz to spiące towarzystwo ,które obudzą wybory.Ci ludzie nie przyznają się do swoich korzeni chłopskich ,a pochodzą obie z pod Sarysiewa gdzie się urodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zento Re: Czy na radomskiej wsi nie było gospód-zajazdó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 11:08 Pomysł dobry z tymi zajazdami czynnymi w skanseni.Jedzmy do nich na ryby na grzyby itd. W stylu starego zajazdu na trasie Radom-Zwolen ruch jak w młynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Czy na radomskiej wsi nie było gospód-zajazdó IP: *.radom.vectranet.pl 12.09.09, 19:12 Do skansenu ostatnio nie chodzę. Interesuje mnie kultura ludowa a nie marketing. Tak to jest jak palcówka zamiast mieć etnografa za dyrektora ,to ma panią po nie wiadomo kto. Odpowiedz Link Zgłoś