melinek 09.04.03, 18:33 Moim ulubionym jest ten z czarnym kotem przebiegajacym droge i z guzikiem kominiarza, ktory trzeba chwycic na szczescie i pomyslec zyczenie. Czy wierzycie w nie? Jakie sa Wasze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Przesady? Tak, ale bez przesady. ;)) 10.04.03, 02:08 Jak czegos zapomne i wracam do domu to siadam na moment. :) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Przesady? Tak, ale bez przesady. ;)) 10.04.03, 09:36 O, masz! :)) Moja tesciowa tez tak robi. Dzieki niej sie o nim dowiedzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Przesady? Tak, ale bez przesady. ;)) 11.04.03, 22:49 Inne przeze mnie lekcewazone, choc nie wszystkie do konca: 1, podawanie reki na powitanie lub pozegnanie przez prog, 2, przechodzenie pod drabina, 3, stluczone lusterko = 7 lat nieszczescia, 4, odpukanie w niemalowne drewno, 5, uwazanie 13 za pechowa liczbe, 6, niedziekowanie za zyczenia np. przed egzaminem, Racjonalnie myslacy ludzie neguja sile oddzialywania gestow na nasze zycie. Jednak te irracjonalne zachowania sa silniejsze od nas. Dlaczego nie mozemy sie obejsc bez tych magicznych podporek? Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re:Rozsypana sól 11.04.03, 23:55 akurat w to wierzę - i niestety sprawdza się. Po za tym : Swędzące oko lewe -śmiewe, prawe - łzawe, Swędząca prawa ręka - na wizytę, lewa - na pieniądze, Mój osobisty przesąd : stłuczona szklanka - zawsze na nieszczęście :( Spadające sztućce - ktoś głodny się spieszy No i nos, potykanie się Chyba naprawdę jestem przesądna :) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re:Rozsypana sól 11.04.03, 23:57 lyche1 napisała: > No i nos, potykanie się Nie rozumiem, jaki ma zwiazek nos z potykaniem sie. Nie znam tego przesadu. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Pzrecież postawiłam przecinek pomiędzy :( 14.04.03, 17:53 Nos, licząc od prawej jak swędzi to na : złość, gość, miłość. Jeżeli chodzi o potykanie się _ prawą nóżką - spotkanie z dziewuszką; lewym bucikiem - spotkanie z chłopczykiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Lyche Jestes encylopedia wiedzy ezoterycznej 15.04.03, 00:40 Moze bys kiedys to zebrala w jakas calosc? Mysle ze byloby to hitem rynkowym Odpowiedz Link Zgłoś
lisette Re: Przesady? Tak, ale bez przesady. ;)) 24.06.03, 22:55 Bardzo czesto stawialam torbe na ziemi, oczywiscie zawsze mi brakowalo pieniedzy do czasu kiedy uslyszalam o tym "przesadzie" - nie stawiaj torby na ziemi, bo z niej uciekna pieniadze. Postanowilam sprobowac - coz mialam do stracenia, nic. Do zyskania wiele. I wiecie co? Zadzialalo. Autentycznie. Znalazlam dodatkowa prace, mialam wiecej pieniedzy. Teraz nie uwazam tego za przesad, chociaz przyznaje, ze czasem ciezko znalezc miejsce zeby nie klasc torby na ziemi. Za nic tego nie zrobie. Kombinuje az cos znajde. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Złe oko 25.06.03, 06:54 Bardzo wiele osób wierzy w złe oko. Moja siostra, po ślubie przeprowadziła sie do męża, na gospodarstwo. Ma tam sasiadkę, która potrafi urzeknąć. Gdy urodził się jej synek, kołyska i ubranka dziecka zawsze przyozdobione były czerwonymi wstążeczkami. Mnie z kolei ciotka urzekła kiedyś kwiatka. Miałam takiego niespotykanego fikusa. Schowałam go głęboko za zasłonkę, jak miała przyjść ciocia. Niestety, ciocia jakby to wyczuła, i pierwsze co zajrzała za zasłonkę. Koniecznie chciała dostać szczepkę. Jak na drugi dzień odsłaniałam zasłonki, z mojego fikusa spadły wszystkie liście. Kwiatek usechł przez jedną noc, choć do tej pory miał sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek_mel Re: Złe oko 29.06.03, 22:41 Z tymi kwiatkami mam podobnie, mam na nie zle oko. ;)) Ile razy pochwale jakis kwiatek mojej kolezanki, to on zwiednie. Ta znajoma zwykle mnie prosi, ze jesli chce cos powiedziec o jej roslinach, to zeby to byly same zle opinie, wtedy jest jakas nadzieja, ze nie uschnie i nie zmarnieje. Odpowiedz Link Zgłoś