Dodaj do ulubionych

Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia..

IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 12.12.09, 11:56
Polstat wypowiedział umowę od stycznia Vectrze na dystrybucję
Polsatu Sport, Polsatu Sport Extra, Sport HD i Polsatu 2. Tak więc
telewizja Vectra bez siatkówki w tym meczów Resovii itp. Trzeba
rezygnować i uciekać na platformę Polsatu, żeby coś zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:45
      Wale nie jest takie pewne żę Polsat będzie pokazywał Plusligę. Może niedługo nam
      zostaną tylko transmisje radiowe :)
      • Gość: bolo Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:45
        "Wcale" miało być :)
        • Gość: Polski Pacjent Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.12.09, 20:47
          A czemu to? Oczywiście kiedy umowa się skończy, to zawsze prawa może przejąć
          inna telewizja. Nie wiem, do kiedy obowiązuje ta obecna, ale jedynym konkurentem
          Polsatu jest tylko TVP. Dwa, siatka to obecnie jedyny atut Polsatu i zapewne
          zrobią wszystko, by tą zatrzymać, co widać w tym sezonie, kiedy niemal
          codziennie są transmisje live.
          • Gość: R Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 23:36
            Jedyny atut? Nie zapominaj o wyłączności na F1.
            • Gość: Polski Pacjent Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 13.12.09, 15:37
              F1 jest na kanale ogólnodostępnym. Nawet gdyby nie była, to jeden wyścig na 2
              tygodnie to mało. No, na PS jest jeszcze boks, ale gale boksu też są od święta.
          • Gość: w Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 13.12.09, 15:30
            Umowa jest do stycznia i Polsat już informuje abonentów, iż
            dystrybucji w/w programów nie będzie.
          • Gość: bolo Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: 194.156.44.* 14.12.09, 20:11
            TVP już zapowiedziała że nie wyłoży takiej kasu jakiej żąda PLS
            (mówiło się o kwocie 45 mln złotych), TVN/N nie jest zainteresowana,
            a Canalem nie jest zainteresowany z oczywistych względów Plus.
    • Gość: jas Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 21:52
      to nie wina Polsatu, tylko Vectry, że nie dogadali się w sprawie
      opłat za transmisje m.in.Polsatu Sport (najlepszego polskojęzycznego
      kanału sportowego).
      Właśnie jeszcze przed swiętami zamierzam wypowiedzieć umowę Vectrze
      i zakupić Polsat Cyfrowy
      • Gość: Res Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.res.pl 15.12.09, 06:52
        Polsat też na tym straci bo Vectra to pół Polski.Dodać należy że w
        zamian będzie n-sport,n-sport hd,TVP sport w których to będą
        np:mistrzostwa świata w piłce nożnej a najważniejsze jest to że
        -w kablówkach możesz odbierać dwa inne programy telewizyjne a w
        Polsacie czy cyfrze z talerza co oglądasz na tv głównym, to samo
        będzie oglądało dziecko u siebie a chyba nie o to chodzi.Mi też
        szkoda ale cóż Solorz ma za mało kasy to będzie miał jeszcze mniej.
        • Gość: ms Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.12.09, 11:23
          Da się rozdzielić sygnał z tunera satelitarnego tak by na różnych telewizorach
          było co innego. W przeciwieństwie akurat do tunera z Vectry, gdzie tak się
          zrobić nie da.
          • Gość: walery sygnał podzielony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:36
            jak to sie nie da.. jak masz tv analogowa to mozesz dzielić ile wlezie..a jak masz cyfre to albo na drugim odbierasz analog albo mozesz zainwestowac w multirooma (czyli drugi dekoder) i oglądasz sobie co chcesz
            • Gość: jobla Re: sygnał podzielony IP: 88.156.80.* 15.12.09, 16:53
              multiroom jest w vectrze??
              o tym ze maja juz nagrywarke hd to slyszalem, ale o mutirumie jesszcze nie
              • Gość: benek Re: sygnał podzielony IP: *.res.pl 15.12.09, 17:33
                nie trzeba wcale multiruma;) wpisz w google "dzielenie sygnału" cyfrowy polsat i
                sam zobaczysz...
              • Gość: walery Re: sygnał podzielony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 11:21
                jest jest multiroom już u nas - ale nie mam, nie jest mi potrzebny wiec nie wiem nic więcej. co innego z dekoderem pvr - to była opcja na która czekałem.
            • Gość: ms Re: sygnał podzielony IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.12.09, 11:47
              Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem. Pisałem o tunerze, zatem jednym, i tunerze
              satelitarnym - Polsatu cyfrowego, zatem cyfrowym. Sygnału cyfrowego w dekoderze
              vectry podzielić się nie da, a multiroom to co innego. Nota bene multiroom jest
              w ofercie dopiero od 20 listopada (nota nota bene na najbardziej
              NIEDOINFORMOWANĄ infolinie nie ma co dzwonić, bo panienka powie, że jeszcze nie
              ma multi w rzeszowie), i kosztuje dodatkowe grosze. Natomiast splitter w
              dekoderach vectry nie działa i nie będzie działał w przeciwieństwie do tunerów
              platform satelitarnych.
              • Gość: ms Re: sygnał podzielony IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.12.09, 11:53
                Aha, Vectra daje tylko jeden dodatkowy dekoder, więc doubleroom, a nie multiroom
                :P Jak splitter jest możliwy możesz podzielić sygnał i na 10 telewizorów. W
                wielu domach 3 telewizory to już standard :P
      • Gość: Wujek Staszek Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 07:49
        Nie wprowadzaj ludzi w błąd!
        Powtórzę to, co powiedziałem w innym wątku:

Sprawa jest prostsza, niż się to wszystkim wydaje: warunki dyktuje
        Polsat (Solorz), a nie Vectra, czy jakakolwiek inna sieć (Multimedia
        też lada chwila stracą Polsat Sport). Solorz chce sprzedać jak
        najwięcej Polsatów Cyfrowych, więc wyciął Polsat Sport kablówkom.
        Dopóki w Polsce będzie kilka platform cyfrowych, dopóty kibic
        siatkówki, żużla, piłki i czegoś tam jeszcze będzie musiał mieć pięć
        tunerów i cztery talerze! O kosztach - nie wspominam. Wesołych
        Świąt!

Wujek Staszek - Mistrz Ciętej Riposty.
    • Gość: telewidz Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: 62.93.43.* 16.12.09, 11:39
      Nie tylko Vectra pozbedzie się Polsatu. Multimedia tez ma takie
      plany.
      • Gość: mason Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 16:00
        wyglada mi to na jakis wiekszy plan solorza.. czy oni mysla ze wszyscy do cp przejada tylko dla polsatów.. dziwne.. a tymczasem enka zaczyna udostepniac swoje kanaly innymi
        • Gość: Azia Re: Odnośnie dekodera Vectra IP: *.res.pl 16.12.09, 21:03
          Moze ktoś napisać czy i jak zgrać DVD czy magnetowid żeby mozna było
          nagrywać przy użyciu timera?- jeśli można.Instrukcję gdzieś wcieło a
          brak czasu na wizytę w salonie.
          • Gość: ms Re: Odnośnie dekodera Vectra IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.12.09, 21:40
            O ile dobrze rozumiem pytanie i o ile chodzi o dekoder SD, tu nie można "zgrać"
            nagrywarki dvd czy magnetowidu z dekoderem w ten sposób, że kiedy włączy się
            timer na dekoderze automatycznie włączy się też nagrywanie. Trzeba osobno
            ustawić timer i zaprogramować nagrywanie.
            • Gość: Asia(z) Re: Odnośnie dekodera Vectra IP: *.res.pl 17.12.09, 06:47
              Dziękuję.O ile dobrze rozumiem odpowiedź to można nagrać program
              np:o 1 w nocy z tym ze osobno ustawić timer nagrywarki DVD,i osobno
              timer dekodera.Dobrze kombinuje?
              • bez-nazwiska Re: Odnośnie dekodera Vectra 17.12.09, 11:41
                Asia dobrze rozumiesz :) pamietam jak tez sie bawilem i jeszcze czasem tez sie bawie w nagrywanie dvd, ale powiem ci ze wzialem niedowano dekoder razem z nagrywarka i komfort nagrywania jest zupelnie inny, jeden przycisk i jedzesz. minus taki ze dysk twardy nie jest nieskonczony :) ale na 320 hb miesci sie sporo.
      • Gość: zainteresowany Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.un.pl 17.12.09, 07:53
        No do mnie dzwonił konsultant z Multimedii i mówił o tej zmianie i
        się pytał co ja na to. Mówił, ze w polsacie sport głównie piłka
        nożna, a że polsat wycofuje się z pokazywania piłki więc oni będą
        zmieniać te kanały na Eurosport i Nsport.
        To mu powiedziałem, że wg mnie Polsat Sport to nie tylko piłka
        nożna, a też boks, siatkówka...
        No ale cóż, zobaczymy - mówił, że od grudnia, ale póki co mam dalej
        polast w kablówce w multimedia.

Pzdr
        • Gość: widzacy Re: Kablówka Vectra bez polsatu Sport od stycznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 11:43
          zainteresowany bo w MMedia tez od stycznia bedzie brak polsatow, wiec narazie bedzie jeszcze mial :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka