Dodaj do ulubionych

Radny Jałoszyński zdał maturę

29.06.05, 15:29
no prosze! a mówią że to Samoobrona i LPR mają niedouczony elektorat! ciekawe
czy Plaskacz Frasyniuk mam maturę....
Obserwuj wątek
    • lebstrefa Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 29.06.05, 20:27
      Kurcze o co wam chodzi. Nie lubicie ludzi ambitnych?
      • Gość: xxx Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 20:43
        Bardzo dobrze,GRATULACJE
        • Gość: prezes Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 20:59
          Za co gratulacje? Za maturę? :))))
          Pogratuluj lepiej tym, którzy zdali na 5.
          • Gość: xyz Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 21:03
            Prezes coś taki wściekły zazdrościsz chyba wiem o co chodzi znasz takie
            przysłowie ZROB TO SAM
            • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:11
              Przysłowie?????
              "ZROB TO SAM"????

To namowa do samogwałtu...
              Uważaj bo cię admin zabanuje....
              • lebstrefa Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 29.06.05, 21:19
                Ale te plany studiowania w Kamieniu Małym są adekwatne do wyników matury. I
                dobrze. trzeba mierzyć zamiary podług sił.
                • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:20
                  "...trzeba mierzyć zamiary podług sił..."

No nie wiem - ten Kamień Mały... ale to zawsze kamień - swoje waży...

P.S.

Kropla drąży kamień... nawet Mały... to i Jałoszyński... "wykapie" tego
                  magistra czy licencjata... mocz to także krople... i olewanie nieraz daje
                  efekty...
    • jaloszynski Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 29.06.05, 22:13
      Dziękuje wszystkim za słowa krytyki, ale dla mnie i mojej rodziny ukończenie
      szkoły z dobrą średnią, zdanie matury i celująca obrona pracy dyplomowej ma
      ogromne znaczenie. Przypuszczam, że dla większości forumowiczów był to
      standard mieć piątki na świadectwie maturalnym, jednak mi się nie udało. Tak
      nieraz w życiu bywa, że nie zawsze można mieć to co się chce. Co do próby
      studiowania, to wybrałem uczelnie w Kamieniu ponieważ jest blisko a ochrona
      środowiska ma wiele wspólnego z tym czego się uczyłem w ogrodniku.

Pozdrawiam
      Stanisław Jałoszyński

• lebstrefa Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 29.06.05, 22:18
        Co by nie powiedzieć to jesdt jedyny radny , który serio traktuje forumowiczów.
        Powodzenia!
        • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:24
          "...który serio traktuje forumowiczów...."

Zobaczymy jak dalej - do tej pory to miał kompleksy... teraz po maturze i "na
          studiach" samoocena wzrośnie... na razie jeszcze jest w "szoku po porodowym"
          matura wszak w bólach? sądząc z ocen....
          • Gość: xxx Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:46
            on jest w szoku kilka dni, a ty werty już kilka ładnych lat i tak ci zostanie
            do końca
            • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:50
              "...a ty werty już kilka ładnych lat ..."

"Kilka lat"? a kilkadziesiąt to nie łaska... moja matura to jeszcze
              za "wczesnego Gierka" była....
      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 22:19
        gratulacje.

pzdro
      • Gość: maturzysta Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:38
        Hurra! Też zdałem maturę! Tylko dlaczego nie jestem jeszcze radnym? Ważę tylko
        65 kg, też przydałaby mi się ze dwa tysiące diety miesięcznie. Miałbym za co
        studiować. A od radnego Jaloszyńskiego na pewno głupszy nie jestem.
      • amb1 Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 01.07.05, 18:43
        Panie Jałoszyński,
        szczerze i serdecznie gratuluję. Mogę Panu wymieniać bez końca ludzi, którzy
        kończąc maturę na "wieczorówce" czy nawet "na kompletach" ( system kształcenia
        korespondencyjengo )rozpoczęli karierę zawodową, ba nawet naukową. I dzisiaj są
        wykładowcami na wyższych uczelniach!
        W s z y s t k o przed Panem.
        Jeszcze raz gratuluję.
    • fineus Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 29.06.05, 22:37
      Również składam Panu gratulacje i życzę powodzenia w dalszej nauce. Sukcesy
      sportowe były znaczne, to teraz czas pokazać, że można osiągnąć sukces w
      postaci ukończenia uczelni.
      Jeszcze raz GRATULUJE.

pozdrawiam
      Fineus
      • Gość: Rafał S. Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:47
        Panie radny. Jak wyczytałem w tekście, był pan bardzo zajętym człowiekiem.
        Szkoła, praca zawodowa, rodzina, chyba dlatego nic nie wiemy o pańskiej
        aktywności na forum Rady. Czy jest jakikolwiek efekt pańskiego bycia w Radzie?
        Czy może pan się pochwalić chociaz jednym własnym pomysłem waznym dla gorzowian
        który jest pańskiego autorstwa i który udało się panu zrealizować jako radnemu?
        Czy aby nie jest pan radnym jedynie dla własnych ambicji i dla własnej kariery?
        Czy ma pan jakiś pomysł na Gorzów? O tym dyskutujmy. A matura to pańska
        osobista sprawa.
        • Gość: Danny Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 01:14
          Dosyć sensowny komentarz. Również czekam na odpowiedź.
          • Gość: xxx Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 07:51
            te negatywne odpowiedzi to chyba z zazdrości,całe życie jeżeli trzeba to
            człowiek się dokształca.
            • Gość: Rafał S. Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:39
              Naprawdę nie interesuje mnie to, czy Jałoszyński zdał maturę czy nie, ale
              piastuje on odpowiedzialną funkcje radnego, bierze za to pieniądze i mam prawo
              spytać się go czy chociaż jedną sprawę ważną dla Gorzowian załatwił, czy ma
              jakiekolwiek pomysły na które chce zrealizować? Do tej pory nic nie słyszałem o
              jego aktywności, o jakiejkolwiek jego inicjatywie którą wymyślił i zrealizował,
              o jego stanowisku w najistotniejszych dla Gorzowa sprawach. Czytałem za to
              kilka jego wypowiedzi na forum, dobrze że choc tu jest aktywny, ale poziom tych
              wypowiedzi to poziom przeciętnego ucznia gimnazjum a nie radnego dużego miasta.
              Jedyne informacje prasowe o radnym Jałoszyńskim to te, jaką to partię porzucił
              i do jakiej aktualnie się zapisał a obecnie jeszcze i to, że właśnie zdał
              maturę. Sadzę więc, że to człowiek ambitny, ale niedouczony i nieprzygotowany
              do tego aby pełnić funkcję radnego Gorzowa.
              • Gość: Andrzej G Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 09:29
                Panie Rafale. Gratuluję. Jak to dobrze mądrego posłuchać!!!!!
                / Dla mnie osobiście to raczej powód do wstydu. Panie Jałoszyński, po co sili
                się Pan na oryginalność uruchamiając wątek o tej swojej maturze? Jak Panu nie
                wstyd?/
                • Gość: @ ka Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:26
                  Odczepcie sie od radnego Jałoszyńskiego. Radnym być każdy może. Wybory za rok z
                  niewielkim okładem.
                  O co te zaczepki, że zrobił maturę, że ma ambicje studiować, że mimo swoich lat
                  w ogóle czegoś chce.
                  Gdyby wiekszość w naszym kraju wzniecila w sobie podobne "chciejstwa" Polska
                  wyglądałaby zupełnie inaczej. A tak narzekania, narzekania i to bez końca.
                  Panie Jałoszyński - niech pieski szczekają i kąsają, a Pan niech robi swoje.
                  Ważne co Panu to daje, ważne jak Pan sie z tym czuje. Gratulacje
                  • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:22
                    "...Panie Jałoszyński - niech pieski szczekają ..."

... a karawana jedzie dalej....

Tylko prosze nie pomylić "karawany" z "karawanem"... po tak "błyskotliwej"
                    maturze... moze sie to zdarzyc....
                    • lebstrefa Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 30.06.05, 21:57
                      A inni radni aktywni?
                      • Gość: xyz Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.05, 22:41
                        SPRAWDZ
                        • Gość: olo Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 12:06
                          Gratki. Szczere bo sam kiedyś zdawałem w systemie zaocznym i wiem ile to mnie
                          kosztowało. Studia też zaocznie, a dziś już po podyplomowych.

pozdrawiam i tak trzymać
                          olewaj buraków
                          • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:05
                            "...Szczere bo sam kiedyś zdawałem w systemie zaocznym ..."

i miałes diety radnego?
                • Gość: Rob Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: 80.51.113.* 06.07.05, 15:51
                  no jak to po co o maturze ? a po to żeby nie można o nim było powiedzieć , że to
                  jeszcze jeden znajomek co sie do partii zapisał i jest matołem bez matury ,
                  teraz można powiedzieć , że jest z maturą buhahahahaha , przecież to jego
                  największy sukces życiowy , a kasa polityka za nic nierobienie cyka.
    • Gość: Klar Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: 83.238.11.* 01.07.05, 09:25
      Serdeczne gratulacje!
      A tymi co na Pana leją pomyje niech Pan się nie przejmuje.
      Już zapomnieli, kiedy kończył studia Surmacz, Guzenda, Bocheński.
      Coś pod pięćdziesiątkę - i było OK.
      Człowiek uczy się całe życie.
      PZDR
      • Gość: xxx Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 11:14
        Bardzo słuszne spostrzeżenie mile pozdrawiam
        • Gość: Rafał S. Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:17
          A odpowiedź na moje pytanie panie Jałoszyński? Co pan zrobił w tej Radzie? Co
          panu zawdzięczają Gorzowianie? Matury gratuluję, ale od radnego chciałbym
          usłyszeć coś poza informacjami o kolejnych zmianach partii i poglądów i
          postępach w kształceniu.
          • Gość: xyz Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 16:46
            Rafał a co Ty byś zrobił na miejscu P.Jałoszyńskiego podpowiedz P.może
            skorzysta z Twojej rady
            • Gość: Rafał S. Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:16
              A ty xxx i xyz, kim jesteś? Jaloszynskim który pracowicie mnoży przed
              komputerem byty swoich obrońców? Czy też tym pierwszym naiwnym który
              bezinteresownie broni czci największego z radnych co to nic nie wymyślił,
              niczego nie dokonał w radzie, jest trybikiem w maszynce do głosowania i pozycją
              na liście otrzymujących dietę. Myślę, że jednak tym pierwszym.
              • Gość: zbój Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.05, 20:04
                e tam
                zalatwił coś
                kilkadziesiąt tysiaków dla admiry za poparcir budżetu
                konspekt dla ogrodnika za poparcie absolutorium
                fotel przewodniczącego dla Kędzierskiego za co? przeszedł tylko jego 1 głosem
                coś załatwił
                ma wizję rozwoju oświaty, obecnie głównie szkolnictwa wyższego
                nie lubił Karwowskiej i Guzendy i ich nie ma
                został pełnomocnikiem wyborczym pd i wierchowicza
                będzie wodzem
                • Gość: Rafał S. Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:53
                  Gość portalu: zbój napisał(a):

> e tam
                  > zalatwił coś
                  > kilkadziesiąt tysiaków dla admiry za poparcir budżetu
                  > konspekt dla ogrodnika za poparcie absolutorium
                  > fotel przewodniczącego dla Kędzierskiego za co? przeszedł tylko jego 1 głosem
                  > coś załatwił
                  > ma wizję rozwoju oświaty, obecnie głównie szkolnictwa wyższego
                  > nie lubił Karwowskiej i Guzendy i ich nie ma
                  > został pełnomocnikiem wyborczym pd i wierchowicza
                  > będzie wodzem

Ejże Zbju. Jałoszyński ma wizję rozwoju oświaty? Po czym ma tę wizję? Chętnie
                  by się zapoznał z tą jego wizją. Pewnie będzie ją miał jak mu Wierchowicz
                  konspekt napisze. Przecież on nigdy jeszcze niczego sam nie wymyślił. A że
                  sprzedaje swój głos za drobne, to przecież znana sprawa.
    • jaloszynski Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 01.07.05, 23:56
      Szanowny Panie Rafale, nie mam w zwyczaju chwalić się tym co robię w życiu
      prywatnym, zawodowym czy politycznym, ale w kilku zdaniach postaram się
      przybliżyć Panu sprawy, którymi się zajmowałem lub zajmuję.
      Rzeczywiście jestem osobą, która dużo czasu poświęca pracy zawodowej i
      społecznej.
      Jeśli Pan pozwoli, przytoczę klika moich codziennych zajęć i obowiązków
      społecznych:
      Praca w Radzie Miasta, w Komisji Edukacji, Kultury i Sportu, w Komisji Spraw
      Społecznych, dodatkowo Komisja Stypendialna, Komisja do spraw ławników, Komisja
      do spraw związanych z Statutem Miasta, jak również praca w Miejskiej Komisji
      Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. Pracowałem również w kilku komisjach
      mających za zadanie wyłonienie dyrektorów placówek oświatowych. Do wszystkich
      tych komisji powołała mnie Rada Miasta bądź Prezydent.
      Jeśli chodzi o inne ciała, nie związane z urzędem, a w których aktywnie
      pracuje, to należą do nich:
      Klub sportowy Admira – zarząd, Gorzowskie Towarzystwo Sportowców i Przyjaciół
      Sportu-zarząd, dwie Rady Rodziców- zarządy.
      Do tego muszę dodać obowiązki związane z pracą, szkołą, partią i oczywiście
      rodziną.

Na podstawie tego co nakreśliłem wyżej przypuszczam, że mam prawo uważać się za
      aktywnego społecznie i zawodowo.

A teraz kilka zdań na temat inicjatyw, wniosków oraz pomysłów.
      Od początku kadencji starałem się być aktywnym radnym, a nie jak to Pan
      określił „maszynką do głosowania” ( jeden z powodów rezygnacji z klubu SLD).
      Z mojej inicjatywy i przy pomocy moich funduszy powstały dwa place zabaw oraz
      boisko do siatkówki w miejscach gdzie wcześniej dzieci bawiły się na pustyni
      lub śmietniku. Również na mój wniosek władze miasta uzgodniły zasady współpracy
      ze szkołą ogrodniczą. Chodzi tutaj o produkcję kwiatów i krzewów na potrzeby
      miasta. Było dla mnie czymś dziwnym, że mając szkołę, która posiada odpowiedni
      sprzęt, kadrę, areał, władze miasta kupują nasadzenia zamiast wykorzystać
      własną placówkę. Oczywiście korzyść obopólna miasto ma tanie kwiatki a szkoła
      zapewnione praktyki i zbyt wyprodukowanego towaru.
      Na mój wniosek Rada Miasta zmieniła propozycję prezydenta dotyczącą zwolnień z
      podatków firm które zainwestują w Gorzowie. W tym przypadku udało się
      zmniejszyć próg o dwa miliony złotych ( już kiedyś pisałem o tym szerzej ).
      Z mojej inicjatywy nasi olimpijczycy zostali odznaczeni honorowymi odznakami
      miasta Gorzowa. Ta propozycja spowodowała troszkę zamieszania, ale Rada stanęła
      na wysokości zadania i dokonała zmiany w starej uchwale, a skutek oglądaliśmy
      na placu Katedralnym.
      Kilka słów na temat placu Grunwaldzkiego. Byłem i jestem przeciwnikiem zabudowy
      tego placu, jednak jako radny wskazywałem inne rozwiązanie tego problemu, a
      skutek mojej propozycji jest taki, że prezydent na ostatniej sesji publicznie
      stwierdził, że plac będzie poddany przebudowie, a teren, który wskazywałem pod
      budowę marketu z multikinem ma poważne szanse zostać zagospodarowany, ponieważ
      są inwestorzy zainteresowani budową takiego obiektu. Następna inicjatywa
      dotyczyła ZGM. Kilka miesięcy temu była „ostra” dyskusja na temat
      reprywatyzacji tej instytucji. Rada w trybie pilnym zatwierdziła uchwałę
      dotyczącą tego problemu. Osobiście wskazywałem na zagrożenia i problemy jakie
      mogą wyniknąć. Dlatego też wnioskowałem o powołanie społecznej komisji do
      nadzoru tego procesu, jednak wtedy usłyszałem, że jak śmiem kontrolować pracę
      prezydenta. Minęło już kilka miesięcy a w tej kwestii nic się nie zmieniło. Na
      początku kadencji rozmawiałem z Prezydentem Jankowskim na temat starego mostu i
      rynku nad Wartą. W trakcie tej rozmowy sugerowałem, że dobrze by było
      przywrócić stary wygląd mostu, stworzyć deptak, zrobić nasadzenia, a dziś jest
      już to rzeczą oczywistą.
      Na mój wniosek Komisja Społeczna zajmowała się problemem szpitala. Oczywiście
      nie jesteśmy właścicielami, ale szpital jest w Gorzowie i zdecydowana większość
      pacjentów to Gorzowianie.

Wszystkich inicjatyw, wniosków nie jestem w stanie opisać. Na koniec może te
      najbardziej ludzkie sprawy, czyli klatki schodowe, okna, dachy, chodniki,
      sprawy czystości miasta, problemy między sąsiedzkie i wiele, wiele innych
      zwykłych codziennych problemów mieszkańców naszego miasta. Również tu mam się
      czym się pochwalić.

Co do bycia radnym, to sugeruje startować w najbliższych wyborach, taka osoba
      jak Pan, wykształcona, kompetentna, wiarygodna, ma duże szanse uzyskać mandat
      radnego.
      Natomiast ja osoba bez wykształcenia, niekompetentna, niewiarygodna spokojnie
      przyjmę porażkę wyborczą, gdyż będę pewny, że jest Pan naszym radnym. A jeśli
      chodzi o prasę, radio czy telewizję, to znam takich radnych, którzy dzień bez
      notki w prasie uważają za stracony. Osobiście staram się unikać mediów

Pozdrawiam i czekam na wiaderko pomyj.
      Stanisław Jałoszyński

• Gość: Danny Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 01:25
        Dziękuję za w miarę wyczerpująca informację. Przyczepić sie na razie mogę tylko
        do nieznajomości miasta, w którym pan rajcuje, bo nie ma w Gorzowie czegoś
        takiego jak "plac Katedralny". Za to jest od wieków Stary Rynek.

Pozdrawiam.
      • Gość: zeks Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:54
        "...Pozdrawiam i czekam na wiaderko pomyj.
        Stanisław Jałoszyński..."

Wie Pan kto czeka na "widerko pomyj"!!!
    • Gość: janusz Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 07:38
      Kilka ciekawostek pan napisał, ale i tak pana oplują. Proponuje nie pisać na
      tym forum i nie zawracać sobie głowy forumowiczami, tylko robić to co do pana
      należy.
      • Gość: Rafał S. Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:03

No niestety, tak pracowicie spłodzona wypowiedź, wymaga odemnie kilku słów
        komentarza. Z braku czasu, odniosę się tylko do kilku z poruszonych przez pana
        kwestii.
        Po pierwsze, uwaga ogólna. Wielu naszych polityków najmniejszego kalibru, myli
        fakt zasiadania gdzieś tam, bycia członkiem zarządu czegoś tam, sprawowania
        funkcji jakiejś tam, z autentyczną działalnością. Uważają, że obwieszenie się
        funkcjami jak choinka zastępuje im faktyczną działalność. Pan do tych niby-
        polityków należy. Zapewne ilość różnorakich funkcji jakie pan gromadzi, jeszcze
        będzie się zwiększać, bo taka już paska natura. Zwróćmy uwagę, że autentyczni
        ludzie z pasją, rzadko rozmieniają się na drobne. Przeważnie robią tylko jedno,
        ale za to dobrze. Przykład Bogusia Dziekańskiego jest tutaj znamienny. Owszem,
        dzisiejsze czasy od takich ludzi wymagają ciągłego zabiegania o wsparcie czy
        dotacje dla instytucji czy placówki którą prowadzą. Stąd próby dojścia do
        różnej maści polityków i obsadzanie nimi różnego rodzaju zarządów, rad
        społecznych itp. Taki polityk-figurant puszy się funkcją członka zarządu czegoś
        tam, czasem przehandluje swój głos za parę groszy dotacji dla tej instytucji i
        już może dumnie wypinać pierś i krzyczeć jakim to on jest społecznikiem.
        Po drugie. Funkcje które sprawuje pan w radzie, dotyczą każdego z radnych, a
        może pan doda i to, że niektóre z tych funkcji są dodatkowo płatne poza dietą,
        Po trzecie. Czasami warto mniej mówić i mniej pisać, aby ukryć własną
        ignorancję. Plac Katedralny, którego w Gorzowie nie ma, to pestka. Pisze pan
        o "reprywatyzacji ZGM" To klasyczny przykład tego, że osoby niedouczone i
        niekompetentne nie powinny być radnymi. Najpierw niech pan sprawdzi w jakiejś
        encyklopedii, czym jest reprywatyzacja a późnie zabiera głos. Chodzi tutaj o
        prywatyzację zarządzania zasobami komunalnymi co wynika z obowiązujących ustaw
        i nie wpływa na zmianę właściciela zasobów, którym nadal jest miasto.
        Po czwarte. Niech pan nie będzie śmieszny. Plac Grunwaldzki został obroniony na
        skutek potężnego oporu mieszkańców i determinacji tych ludzi a nie pańskiego
        stanowiska w tej sprawie. Z obecną, sensowną koncepcją zagospodarowania tego
        placu, też nie ma pan nic wspólnego, to nie pański pomysł. I kolejne kuriozum.
        Oto na początku kadencji, pan radny porozmawiał z wice-prezydentem i z tej
        rozmowy narodził sie projekt bulwaru i remontu mostu! Panie radny. Takie teksty
        to do maluczkich co to jeszcze bajek lubią posłuchać. Koncepcje bulwaru i
        remontu mostu zrodziły się na długo przed tym , zanim pan został radnym.
        Słyszał pan kiedyś takie powiedzenie o czymś co się przyczepiło do okrętu i
        woła Płyniemy!?
        Po piąte. O szkole ogrodniczej niech pan za wiele nie pisze. Był pan jej
        uczniem i załatwianie pewnych drobiazgów czy aby nie pomagało panu trochę w
        przebrnięciu przez tę edukację?
        • Gość: Andrzej G Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 12:46
          Pan Jałoszyński popisuje się nie lada TUPETEM. Pisze mianowicie o swoich
          dokonaniach związanych z faktem bycia radnym. A jaką Pan łaske nam robi?
          Zdecydował się Pan zostać tym radnym i za to bierze Pan z kasy miasta pieniądze.
          Konkretne sumy wpływają na Pana konto w każdym miesiącu.
          I co!!?? Chociażby to tylko nie zobowiązuje Pana do niczego????
          Jałoszyński pisze o swojej działalności partyjnej. Nie pisze tylko o jaką tym
          razemię chodzi. W jakiej to partii dzieła? oże znowu będzie tak, jak w
          przypadku SLD. Rzeczywiście - przyczepi się jak to, o czym wiadomo i o czym
          mądrze ktoś napisał, do okrętu i bedzie krzyczał - płyniemy.
          Niech nas Pan oświeci, Panie Jałoszyński, jak to partia????
          • Gość: Michał Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:16
            Gość portalu: Andrzej G napisał(a):

> Niech nas Pan oświeci, Panie Jałoszyński, jak to partia????
            To Demokraci Pl. Panie Andrzeju. Jałoszyński jak stwierdził w wywiadzie,
            zapisał się do niej, ponieważ jest lewicowcem z przekonania. Uwarza on że
            Demokraci to partia lewicowa. Ot popisał się wiedzą.
        • jaloszynski Re: Radny Jałoszyński zdał maturę 02.07.05, 17:01
          Panie Rafale.
          Teraz moja kolej napisać kilka słów na temat Pana komentarza.
          Po pierwsze widać, że nie zauważył pan, lub specjalnie pan pominął fakt iż
          stowarzyszenia w których pracuje zajmują się działalnością sportową. Klub
          Admira jak i Gorzowskie Towarzystwo Sportowców i Przyjaciół Sportu działają
          dla dobra gorzowskiego sportu i mają wiele wspólnego. Będąc wiele lat
          sportowcem i trenując w Admirze mam pełne prawo być członkiem zarządu, tym
          bardziej, że to zawodnicy tego klubu wytypowali mnie na tę funkcje. Jeśli
          chodzi o Towarzystwo, to nie ma Pan prawa określać stowarzyszenie
          mianem "jakieś tam" bo tym samym obraża pan ludzi którym nie dorasta pan
          do..... To takie osoby jak Tomek Kucharski, Helenka Rutkowska, Piotrek Basta
          czy Dziekan Janusz Płaczek wybrali moją osobę do zarządu, wiec proszę o więcej
          pokory w stosunku do takich postaci.
          Obraźliwym jest stwierdzenie „ polityk figurant, który przehandluje swój głos
          za parę groszy” dlatego też zakładam, że w swoim życiu musiał pan nie raz
          stosować taki manewr bo tylko panu przychodzi do głowy taki tok myślenia.
          Co do pracy w Radzie Miasta. Pragnę pana oświecić i po informować, że radny ma
          obowiązek pracować tylko w dwóch komisjach. Natomiast wszystkie dodatkowe,
          które powoływane są w razie potrzeby, radny może w nich uczestniczyć jeśli
          Rada, lub Prezydent go powoła do takiej komisji. Częste uczestnictwo w różnych
          komisjach jest oznaką zaufania jakim Rada obdarza poszczególnego radnego, ale i
          tak pan tego nie zrozumie.
          Stwierdzenie, że niektóre z nich są płatne jest kłamliwe, gdyż sugeruje pan
          liczbę mnogą, a prawda jest taka, że tylko Komisja Alkoholowa ma gratyfikacje
          za posiedzenia i wynosi ono 40zł za 2-3 godziny pracy z osobami potrzebującymi
          pomocy.
          Teraz „ plac Katedralny”. Jeśli dla pana takie określenie jest ignorancją to
          jak określić liczną grupę mieszkańców naszego miasta, którzy właśnie tak go
          nazywają. Czy ich też Pan nazwie ignorantami?.
          ZGM. Jeśli ma Pan tak znaczącą wiedzę na temat prywatyzacji i reprywatyzacji,
          to powinien Pan wiedzieć, że oba określenia mogą mieć zastosowanie w przypadku
          naszego ZGM-mu.
          Wszystko zależy od właściciela. Prywatyzacja jak i reprywatyzacja dają
          możliwość osiągnięcia wyznaczonego celu. Ja w swojej wcześniejszej wypowiedzi
          starałem się ukazać problem, a Pan zastosował łapankę za słówka.
          Plac Grunwaldzki. Nigdzie nie użyłem stwierdzenia , że ja obroniłem plac przed
          zabudową (choć głosowałem przeciw zabudowie). Jednak to właśnie ja wskazałem
          inną i moim zdaniem dobrą lokalizacje, na którą wyraził aprobatę pan Prezydent,
          a mówię tu o byłym boisku szkolnym szkoły nr 8. Na potwierdzenie jest do wglądu
          protokół z tej sesji.
          Co do szkoły ogrodniczej. To co pan napisał jest sugestią, że ukończyłem szkołę
          z kasę z urzędu. Bez podstaw i faktów rzuca Pan publicznie oskarżenie o
          przekupstwo. Myślę, że pisząc takie rzeczy powinien Pan podpisać się imieniem i
          nazwiskiem.

Pozdrawiam
          Stanisław Jałoszyński

• Gość: caro Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 00:54
            Chłopaki.
            Pora skończyć tę słowną przepychankę. Kazdy wie, że Rafał ma racje, a
            Jałoszyński broni się jak może, bo prawdą jest że niewiele zrobił.. Ma dwa lica
            i brak własnego zdania.
            Pozdrawiam obu panów.
            • Gość: Scott1 Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 01:25
              Panie Jaloszynski gratuluje Panu tej matury. Mysle , ze wielu tutaj
              podpisanych nie osiagnelo tego poziomu edukacji. Dziwie sie , ze sa ludzie ,
              ktorzy sie smieja z tego , ze ktos chce sie uczyc. Dla mnie to jakis absurd.
              Zycze aby Pan jak najszybciej rozpoczal studia i zamknal buzie krytykujacym
              Pana. Najczesciej nieukom. Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: mc2 Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 10:36
                Hej Panie Radny!
                Matura to ważny papier i na pewno się w życiu przyda. Bez względu na to czy w
                przyszłości będziesz radnym czy nie, masz już średnie. Twój plus i twoje życie.
                Z tego co wiem to nie pracujesz gdzieś na posadce państwowej tylko w jakiejś
                prywatnej firmie i to za nieduże pieniądze więc może w przyszłości jakiś awans
                zawodowy.
                Całe życie człowiek się uczy i tak głupi umiera, ale tak to już jest.
                Co do krytykantów to olewaj ich. Oni bez względu na to czy zdałeś czy nie, czy
                robisz coś dla mieszkańców czy nie i tak będą ci dokopywać. Tu na tym forum to
                standard , wiele wartościowych osób które pisały już dawno uciekły, a większość
                z tych co pozostali to oszołomy.
                Jeśli chcesz uniknąć pomówień, oskarżeń, obelg to nie pisz pod swoim
                nazwiskiem.
          • Gość: Danny plac katedralny dla ignorantów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 16:28
            Panie Jałoszyński, czy jeśli duża liczba osób pisze/mówi "poszłem", to znaczy,
            że tak jest w słwonikach i tą formę należy stosować. Nie punktujemy pana błędów
            ortograficznych, które były w każdej wypowiedzi, ale proszę nie generalizować,
            że jeśli grupka ignorantów coś używa błędnie, to koniecznie trzeba się z nimi
            liczyć (dotyczy to także reguł języka ojczystego).
    • Gość: xxx Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 18:44
      I KTO TO PISZE?
    • Gość: obserwator Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: 80.50.58.* 05.07.05, 22:34
      polityk z Ciebie żaden,znasz przysłowie "zejdz z dachu i nie psuj gontów",osoba
      która zmienia płaszcz jest osobą niewiarygodną,lepiej sadz kwiatki i daj sobie
      luz z polityką to nie po ogrodnictwie.
      • Gość: werty Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:49
        "...z polityką to nie po ogrodnictwie...."

Czytałeś Kosińskiego "Wystarczy być"? Gardner zrobił karierę... Moze
        Jałoszyński pójdzie w jego slady?

"Przesadzanie, podcinanie, kopanie, koszenie, gnojenie, olewanie... same
        czynności żywcem z polityki/ogrodnictwa...
    • Gość: Matylda Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 06.07.05, 16:37
      Obserwator co ty wypisujesz? Nie znam polityka który w ostatnim czasie nie
      zmienił partii. Skąd się wzieła sld, skąd sdpl, skąd po, skąd pis, skąd lpr.
      Zmiana partii to dobrowolny wybór człowieka i basta. Ja tylko się dziwie, że
      przeszedł do partii, która ma znikome szanse w wyborach, mógł być w sdpl czy po
      ale facet zdecydował inaczej. Jego problem.
      • Gość: Qbaa Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.05, 12:42
        a ja sie nie dziwie - to dobrze o nim swiadczy - licza sie idealy (poglady
        polityczne), a nie to, zeby zyskac stolek. poza tym, mysle ze Demokraci wejda
        do parlamentu...
        • Gość: Alicja Re: Radny Jałoszyński zdał maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:52
          Podziwiam ludzi, którzy chcą się rozwijać! Brawo! Na naukę nigdy za późno!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka