Dodaj do ulubionych

Prognoza Pogody dla Podkarpacia

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.04.12, 11:49
Witam wszystkich;) Chyba się ze mną zgodzicie, że w Polsce nie ma prognoz pogody, które sprawdzają się dla naszego regionu. Generalnie totalna lipa z wyróżnieniem TVNu, który wszystko bierze z globalnego modelu GFS...np. dziś zapowiadają słoneczny dzień z temperaturą 15 stopni, a to gów...o prawda. W związku z tym czy są Państwo zainteresowani pisaniem prze zemnie najbardziej wiarygodnych prognoz?? Jeśli znajdą się chętni to służę pomocą...Proszę o opinie. Chętnie napiszę codziennie prognozę, ale muszę wiedzieć czy to ktoś w ogóle czyta? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ds16 Re: Prognoza Pogody dla Podkarpacia IP: 91.225.135.* 18.04.12, 12:01
      No pytanie! Świetna robota z twojej strony z tymi poprawionymi prognozami. Zawsze czytam z zainteresowaniem. Jeśli tylko zbytnio nie ciąży Ci takie pisarstwo tutaj czasowo to działaj. Pozdrawiam.
      • Gość: Łowca Burz Re: Prognoza Pogody dla Podkarpacia IP: *.tktelekom.pl 18.04.12, 16:41
        I ja się pytam bzdurny TVnie, Polsacie itp. gdzie te 15 stopni i słoneczna pogoda na dziś?? 13 stopni zanotowała oficjalna stacja meteo Rzeszów - Jasionka, tak jak prognozowałem...przez większą część dnia pochmurno, dość pogodnie było do południa o czym pisałem w porannym komentarzu...na jutro zapowiadają 18 stopni, chyba z choinki się urwali...debile właśnie się dostajemy pod wpływ niżu czarnomorskiego www.skyday.org/europe/ zobaczcie jaka strefa zachmurzenia i opadów...
        Oczywiście nadal podtrzymuje 3 dekada ciepła , szczególnie końcówka miesiąca z temperaturą nieco ponad 25 stopni!! W tym okresie będą jednak możliwe burze...
        • Gość: PEPE Re: Prognoza Pogody dla Podkarpacia IP: *.krak.tke.pl 18.04.12, 20:05
          znaczy, że łyk-end majowy ciepły będzie?
          • Gość: Łowca Burz Re: Prognoza Pogody dla Podkarpacia IP: *.tktelekom.pl 18.04.12, 20:26
            hahah wczoraj TVN zapowiadał 17/18 stopni na czwartek , a dziś pełne zachmurzenie opady deszczu i 13 stopni buhahahah, przecież tego gów.a nie da się oglądać. Na jeden dzień nie potrafią przewidzieć pogody a bawią się w długoterminowe i stawiają sobie sprawdzalność 95% buhahaha dno, dno
          • Gość: Łowca Burz Re: Prognoza Pogody dla Podkarpacia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.04.12, 23:23
            Szczególnie ciepło powinno być między 26 a 30 kwietnia miejscami powyżej 25 stopni. Napłynie zwrotnikowa masa powietrza, a to jak wiadomo spowoduje wystąpienie gwałtownych burz. Pogoda będzie dynamiczna. Krótko mówiąc pod koniec miesiąca poczujemy powiew lata;) Jeśli dobrze pójdzie to taka pogoda przedłuży się na początek maja...ale w tej chwili jeszcze gwarantować nie mogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka